Dodaj do ulubionych

Warzne dla członków RSM

20.05.14, 12:40
W dniach 20-29. maja 2014r. odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków RSM. Przyjdź zagłosować na tych kandydatów którzy przedkładają interes mieszkańców nad dobro własne czy członków zarządu

20.05.2014r. ADM 2 Nowy Bytom ul. Gen. Hallera12 godz 16.30
21.05.14r. ADM 3 Ruda ul. Chryzantem 10 godz. 16.30
22.05.14r. ADM 4 Halemba ul. Energetyków 15 godz. 16.30
26.05.14r. ADM 5 Wirek ul. Różyckiego 30 godz. 16.30
27.05.14r. ADM 6 Bykowina ul. Gwarecka 2 godz. 16.30

28.05.14r. ADM 7 Orzegów ul. Bytomska 8 godz. 16.30

29.05.14r. ADM 1 Godula ul. Bytomska 1 godz.16.30
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: WaŻne dla członków RSM 20.05.14, 13:26
      Przecież informacje o tym już od jakiegoś czasu wiszą na tablicach ogłoszeń na klatkach schodowych.
      Ponadto była informacja w WR.
    • hepik1 Re: Warzne dla członków RSM 20.05.14, 13:39
      Leon!
      Wiedząc ,że masz dysleksję czy dysortografię jak można pisać ważne pzez rz?
      Na litość boską ! ;)
      Wątek do skasowania,tak czy siak.
      • g-48 Re: Warzne dla członków RSM 20.05.14, 16:43
        A gdzie znikl moj wpis ? To znowu to nie ja to oni?
    • brofran Re: Warzne dla członków RSM 20.05.14, 17:20
      Zmień czym prędzej ten pierwszy wyraz tytułu , bo mózg się warzy i nie da się go zważyć , jak się na to patrzy. Nie rób gańby Ślązokom ...
    • johan-4 Re: Warzne dla członków RSM 20.05.14, 20:37
      Panie Swaczyna i Pan kiedyś ubiegał się o fotel Prezydenta Rudy Śląskiej???!!!!! Panie Leonie ortografia się Panu kłania nie pierwszy już raz!!
      • jozefosmenda Re: Ważne dla członków RSM 20.05.14, 23:58
        Ja także zachęcam do brania udziału w poszczególnych częściach Walnego Zgromadzenia chociażby po to by wszelkiej maści "reformatołom" pokazać gest Kozakiewicza!
        Każdy logicznie myślący i rzetelny członek RSM wie o co tu chodzi!
        • lswaczyna Re: Ważne dla członków RSM 21.05.14, 07:31
          jozefosmenda napisał:

> Ja także zachęcam do brania udziału w poszczególnych częściach Walnego Zgromadz
          > enia chociażby po to by wszelkiej maści "reformatołom" pokazać gest Kozakiewic
          > za!
          > Każdy logicznie myślący i rzetelny członek RSM wie o co tu chodzi!

Chodzi o kasę i dlatego Zarząd oraz grupa odsunie ta od koryta zrobi wszystko nie bacząc na zasady czy przepisy prawa niestety.
          • jozefosmenda Re: Ważne dla członków RSM 21.05.14, 11:04
            Nie Leonie to nie jest tak jak ty to przedstawiasz!
            Chodzi o prawidłowe funkcjonowanie spółdzielni a nie wciskaniu komuś bzdetów, że jak będą wspólnoty to mieszkańcy nie będą musieli płacić czynszu. Chodzi również o to by wreszcie zobowiązać tych co "idą" w Wspólnotę, że każdą wyłożoną na nich złotówkę MUSZĄ ZWRÓCIĆ POZOSTAŁYM SPÓŁDZIELCOM!
            Jest takie powiedzenie na Śląsku:"Za darmo, umarło"!
            Poza tym ciekawi mnie kto zapłaci odsetki Zarządowi za pracę już wykonaną i czas miniony? Może Skarb Państwa bo sądy są państwowe? W jednym z uzasadnień czytamy o kilku miesiącach a już mija trzy lata! To jest dopiero kuriozum prawne!
            • pipi43 Re: Ważne dla członków RSM 21.05.14, 11:56
              jozefosmenda napisał:

Chodzi również o to by wreszcie zobowiązać tych co "idą" w Wspólnotę, że każdą wyłożoną
              na nich złotówkę
              MUSZĄ ZWRÓCIĆ POZOSTAŁYM SPÓŁDZIELCOM!

Czy mieszkańcy kochłowickiego (ocieplonego) wieżowca już się rozliczyli???
              • lswaczyna Re: Ważne dla członków RSM 27.05.14, 20:17
                Tej treści Ogłoszenie roznoszę od paru dni:
                Ogłoszenie

Chcesz więcej płacić za mieszkanie nie przychodź na zebranie !!!!!!!!!
                Walne zebranie członków RSM 28.05.14r. ADM 7 Orzegów ul. Bytomska 8 godz. 16.30
                Szkoła podstawowa
                W zebraniu mogą wziąć udział tylko członkowie RSM z terenu ADM 7 trzeba zabrać Dowód osobisty.

To już w środa, nie ma się co zastanawiać ;-))
                • jozefosmenda Re: Ważne dla członków RSM 27.05.14, 21:29
                  Przyznam Leon, że nie rozumiem tego ogłoszenia.
                  A jeżeli ktoś przyjdzie to zapłaci mniej?
                  • jezioraniagara RSM czy wspólnota 28.05.14, 01:24
                    Mam mieszkanie w Gliwicach w wieżowcu.
                    Działa tam wspólnota.
                    Mieszka się jak w domku jednorodzinnym.
                    Windy jak w Dubaju.czysto ,ciepło i tanio.
                    W Katowicach blisko AWF-u ,wokół bloków ogrody cudo.
                    Jedna z mieszkanek daje upust swojemu talentowi ogrodniczemu.Jeden z najlepszych ogrodów jakie w życiu widziałem na całym świecie od Japonii po zachodnie wybrzeże USA.Wszystko przez cały rok kwitnie ,pachnie i śpiewa.
                    To się dzieje na osiedlu zarządzanym przez wspólnotę.
                    Nie ma tam prezesów,kierowników,sekretarek,portierów.
                    Jest tam zarządca nieruchomości któremu się płaci i żąda.
                    Wszystko może bardziej zależy kto tam mieszka?
                    Ludzie są świadomi co mogą ich pieniądze.
                    Ale Ruda Śląska to może inny kraj?
                    • lswaczyna Re: RSM czy wspólnota 28.05.14, 12:17
                      jezioraniagara napisał:

> Mam mieszkanie w Gliwicach w wieżowcu.
                      > Działa tam wspólnota.
                      > Mieszka się jak w domku jednorodzinnym.
                      > Windy jak w Dubaju.czysto ,ciepło i tanio.
                      > W Katowicach blisko AWF-u ,wokół bloków ogrody cudo.
                      > Jedna z mieszkanek daje upust swojemu talentowi ogrodniczemu.Jeden z najlepszyc
                      > h ogrodów jakie w życiu widziałem na całym świecie od Japonii po zachodnie wybr
                      > zeże USA.Wszystko przez cały rok kwitnie ,pachnie i śpiewa.
                      > To się dzieje na osiedlu zarządzanym przez wspólnotę.
                      > Nie ma tam prezesów,kierowników,sekretarek,portierów.
                      > Jest tam zarządca nieruchomości któremu się płaci i żąda.
                      > Wszystko może bardziej zależy kto tam mieszka?
                      > Ludzie są świadomi co mogą ich pieniądze.
                      > Ale Ruda Śląska to może inny kraj?
                      To nie inny kraj to inny świat tu były przewodniczący RN RSM (ten sam któremu prezes zawdzięcza 4,5 średniej krajowej pensji zasadniczej + 1,5 premii + wpłaty na III filar) ma poziom taki co nie rozumie ironii ani przenośni mimo co za komuny był nauczycielem;-))
                      • hepik1 Re: RSM czy wspólnota 28.05.14, 14:58
                        "To nie inny kraj to inny świat tu były przewodniczący RN RSM (ten sam któremu prezes zawdzięcza 4,5 średniej krajowej pensji zasadniczej + 1,5 premii + wpłaty na III filar) ma poziom taki co nie rozumie ironii ani przenośni mimo co za komuny był nauczycielem"

A jak ta przypadłosć się nazywa?
                      • jozefosmenda Re: RSM czy wspólnota 28.05.14, 22:51
                        Leon!
                        Dej se siana!
                        Twoja wiedza jest porażająca i ja jako rodowity Ślązak mówię ci zdecydowane NIE!
                        Nie wprowadzaj Ludzi w błąd !
                        Mam przed sobą zapisy protokołu z dnia 20.06.2010 r. z ówczesnego posiedzenia RN RSM
                        ( w którym to posiedzeniu również i TY uczestniczyłeś) gdzie m. innymi czytam:
                        -zlikwidować 8,5 % dodatku do wynagrodzenia z tytułu 13 pensji oraz 7 % dodatku do wynagrodzenia z tytułu odpisu na III Filar ubezpieczenia emerytalnego,
                        -zobowiązać Zarząd do opłacania składki na III Filar ubezpieczenia emerytalnego we własnym zakresie ,
                        ...i dalej na stronie 5: -Jednocześnie RN stanęła na stanowisku,że Zarząd winien opłacać składkę 7% z tytułu odpisu na III Filar ubezpieczenia emerytalnego we własnym zakresie.
                        Pozostawiam zatem bez dalszego komentarza twoje dywagacje w tej sprawie.
                        Jak również nie zamierzam wypowiadać się co do wczorajszego dnia (27.05.14)na Bykowinie co do uwagi Pana Wacława L. , który w kierunku co do mojej osoby wypowiedział się słowami:..."pan jesteś nieprzytomny albo pijany".....
                        Na tą zatem okoliczność bezzwłocznie zrobiłem sobie badanie alkomatem w i mam wynik 0,00!
                        Mam na to oczywiście wydruk i z stosownym oświadczeniem we właściwym czasie wystąpię!
                        Zatem nasuwa się pytanie po ślonsku : kto tu jest naepiony?
                        No i komu chcecie robić wodę w mózgu, w myśl zasady jednego byłego europosła z prawej strony sceny politycznej, który wyraził się słowami, że:NARÓD GŁUPI WSZYSTKO KUPI!
                        • lswaczyna Re: RSM czy wspólnota 29.05.14, 15:51
                          > Leon!
                          > Dej se siana!
                          > Twoja wiedza jest porażająca i ja jako rodowity Ślązak mówię ci zdecydowane NIE
                          > !
                          > Nie wprowadzaj Ludzi w błąd !
                          > Mam przed sobą zapisy protokołu z dnia 20.06.2010 r. z ówczesnego posiedzenia
                          > RN RSM
                          > ( w którym to posiedzeniu również i TY uczestniczyłeś) gdzie m. innymi c
                          > zytam:
                          4,5 średniej krajowej dla prezesa pensji zasadniczej + premia zadaniowa w wysokości 1,5 średniej krajowej......
                          Pytam czy zadaniem dla zarządu było nieudolne przygotowanie wyborów do RN i statutu + wzrost wskaźnika zadłużenia nie płaconcych do płacących na poziom 149% a może zorganizowanie niejawnej grupy w celu dojenia kasy ze spółdzielców poprzez niby wybory ??
                          A jesteś mi winien odpowiedź jaka była opinia Komisji GZM i Rewizyjnej na temat podwyżki dla nich forsowanej przez Ciebie i Adolfa Helmuta Hilgnera. Pamiętam dobrze co bez tych opinii wcześniej uchwały nie miały możliwości wejścia pod obrady RN za wyjątkiem wykluczeń a i take były opiniowane!!
                        • krm-online Re: RSM czy wspólnota 30.05.14, 13:58
                          Człowieku! Czy ty naprawdę pojechałeś na policję zrobić sobie badanie alkomatem?!?
                          Chyba Cię straszy!
                          Czy ty myślisz, że stan twojej trzeźwości kogokolwiek interesuje?
                    • jozefosmenda RSM i tylko RSM 28.05.14, 22:03
                      Wiesz co Niagara?
                      Najlepiej będzie jak się "spuścisz" do tego wodospadu wrażeń.I to najlepiej z tego wieżowca!
                      WY chcielibyście "uszczęśliwić" na siłę WSZYSTKICH czyli nawet tych którzy tego nie chcą i sobie nie życzą!
                      A ja właśnie do takich należę - właśnie sobie nie życzę!
                      A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę!
                      Naprodukowali bez egzaminu państwowego zarządców nieruchomości no to też trzeba im załatwić miejsca pracy więc najlepiej POLITYCZNIE rozwalać spółdzielnie mieszkaniowe bo zasoby gminne i inne już są na zczerpaniu!
                      A przecież to takie proste jest ?!
                      Jak ktoś nie chce być spółdzielcą to rezygnuje z członkostwa i wszyscy są zadowoleni.
                      Zatem spier.....cie z tym waszym pseudokapitalizmem na drzewo!
                      • lswaczyna Re: RSM i tylko RSM 29.05.14, 15:59
                        k ktoś nie chce być spółdzielcą to rezygnuje z członkostwa i wszyscy są zado
                        > woleni.
                        > [b]Zatem spier.....cie z tym waszym pseudokapitalizmem na drzewo!

ILE zarabia Prezes: Zasadnicze to 4,5 razy średnie wynagrodzenie … ile??? 4.005,97 x 4,5… ile…
                        POLICZMY RAZEM:  18.026,87 zł, a kto z PAŃSTWA zarabia tylko jedną ŚREDNIĄ? Ale to nie wszystko…
                        Ile JESZCZE  ZGARNIA  NASZ PREZES…. MAŁO  MU… jeszcze kasuje co miesiąc 1,5 razy tej ŚREDNIEJ
                        Ile to jest?… POLICZMY RAZEM: 4.005,97 x 1,5 to wynosi… 6.008,96 … co miesiąc…POLICZMY ILE KOSZTUJE NAS PREZES… ILE? POLICZMY  RAZEM 18.026,87 + 6.008,96 POLICZMY…
                        Bo to NASZE PIENIĄDZE, my się na to swoimi CZYNSZAMI składamy 24.035,82 co miesiąc. Ilu z NAS zarabia tyle co prezes miesięcznie, pracując CAŁY ROK? To nie prywatny folwark kolegów.
                        • g-48 Re: Ja prokurator pytam.............. 29.05.14, 21:18
                          Niniejszym uprzejmie informujemy, że w RSM obowiązuje zasada, że odpowiedzi na korespondencję przesłaną pocztą elektoniczną udzielane są jedynie po podaniu imienia, nazwiska oraz adresu zamieszkania.

Korepsondencja nie zawierająca tych danych traktowana będzie jako anonim i pozostawiona bez odpowiedzi..
                          Kto w spoldzielni siedzi przy korytach ?Chce sie o tym dowiedziec przed wstapieniem do spoldzielni bo takie jest moje prawo wiedziec komu za co i ile mam placic.
                          www.rsm.com.pl/rsm/
                        • jozefosmenda Re: RSM i tylko RSM 01.06.14, 11:47
                          Znalazłem w necie:
                          ....... Rynkowe zarobki na stanowisku zarządca nieruchomości zawierają się w przedziale
                          od 5500 PLN do 9300 PLN. (średnia wychodzi zatem 7400 zł.) Oznacza to, że co drugi zarządca nieruchomości w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 5500 PLN a 9300 PLN.
                          10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 4000 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć zarządcy nieruchomości to zarobki rzędu 10000 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku.
                          ....i dalej: "Budynek o powierzchni użytkowej 20 000m2 x stawka 0,60zł/m2 daje 12 000 zł brutto.
                          Minus koszty (podatki, prowadzenie biura itp) zostaje połowa 6 tys zł."

Mówimy zatem o jednym budynku a nie o kilkuset budynkach na kilkuset nieruchomościach!
                          A teraz ode mnie:
                          „My spółdzielcy”, mamy w RSM 479 nieruchomości.
                          Zatem robota być może, że czeka na tych co by to chcieli „chapnąć”. .Jeżeli miałbym wynagrodzić takiego zarządcę który nie legitymuje się egzaminem państwowym to dałbym mu najniższą krajową czyli 1680 brutto.
                          Wychodzi mi zatem , że miesięcznie na wszystkie nieruchomości RSM musiałbym wydatkować kwotę w wysokości POLICZMY: 479 x 1680 zł. = 804.720zł.!
                          A gdybym miał płacić zarządcom wspólnot wg średniej podanej w necie to
                          POLICZMY: 479 x 7400 zł. = 3.544.600 zł.!
                          To ja już wolę obecną sytuację niż płacić nawet tym bez egzaminów czy z egzaminami bo mi to dużo ,dużo taniej wychodzi! Nawet jeszcze Rady Osiedli i RN zapłacę a jeszcze będą oszczędności!
                          No ale to taka polska przywara zaglądanie komuś do kabzy!
                          To znakomity chwyt socjologiczny, który w dobie rozwalenia całej gospodarki i utraty stanowisk pracy bierze niczym ryba na haczyk!
                          Sytuacja w górnictwie dobitnie wskazuje jak się to rozwalanie odbywa.! Rozwalanie to przecież nasza narodowa domena bo tylko przypomnieć, że Polska była kiedyś tam krajem od morza do morza a poprzez tą domenę to kilkaset lat nas nie było i dopiero socjalista, niejaki Piłsudski nas z tego marazmu wyciągnął!
                          Kurcze jak on to miał na imię...... Jorg,Adolf,Zefel,Lyjo,Herbert,Hubert,Hanek.Otto, Zigfrid.... no i nie umiem sobie przypomnieć!
                          • krm-online Re: RSM i tylko RSM 01.06.14, 15:25
                            Józefie najwspanialszy !!!
                            Większego od ciebie mistrza chwytów socjologicznych w RSM nie ma.

Wyliczyłeś precyzyjnie, że płacenie za cudownego molocha jakim jest Rudzka Spółdzielnia Mieszkaniowa wychodzi ci taniej niż utrzymywanie każdej nieruchomości oddzielnie. To sobie utrzymuj ją nadal! Przecież nikt ci nie broni. Nikt cię siłą nie zmusza do opuszczenia tego raju jakim dla ciebie (i kilkudziesięciu twoich towarzyszy) jest RSM.
                            Skoro w RSM jest tak cudownie to dlaczego koniecznie chcesz w niej utrzymać wszystkich, którym każesz "spier***ać" na drzewo"? Przecież my - okropni niewdzięcznicy - którzy nie doceniamy twoich zasług w dbanie o nasze szczęście, powinniśmy zostać z tego spółdzielczego raju wygnani na pastwę zarządców nieruchomości.
                            Dlaczego się temu przeciwstawiasz? Czyżbyś wiedział lepiej od nas co jest dla nas dobre?

Twoje chwyty socjologiczne polegają m.in. na tym, że:
                            "Zapomniałeś" wspomnieć, że od 1 stycznia 2014 r. zarządcy nieruchomości nie dzielą się już na tych z licencją i bez licencji bo licencje (i egzaminy państwowe na zarządców nieruchomości) zostały zlikwidowane (Dz. U. z 2013 r. Nr 0, poz. 829 Ustawa z dnia 13 czerwca 2013 r. o zmianie ustaw regulujących wykonywanie niektórych zawodów). Tak więc także swoją licencję możesz sobie wsadzić do ... archiwum rodzinnego.

Ciekawe, że do wyliczenia kosztów utrzymania przykładowego zarządcy nieruchomości wziąłeś budynek, w którym stawka opłat wynosi 0,60 zł/m2. Czyżbyś był tak słabo zorientowany i nie wiedział, że w RSM stawka ta jest prawie pięciokrotnie wyższa? A może teraz rada nadzorcza RSM, przy twoim udziale, obniży stawkę do 0,60 zł/m2? Czekam z niecierpliwością.

Chyba pomyliły ci się kalkulacje związane z zarządcami nieruchomości? Dlaczego przyjąłeś założenie, że na każdą z 479 nieruchomości potrzebne będzie wynagrodzenie za cały etat?
                            Dlaczego "zapomniałeś" wspomnieć, że statystyczny (aktywny zawodowo) zarządca nieruchomości w Polsce ma pod swoją pieczą 23 nieruchomości - i tylko dlatego może on (przeciętnie) zarabiać 7400 zł miesięcznie. Tak więc twoje rewelacyjne wyliczenia trzeba podzielić przez 23 - co dałoby miesięczny koszt utrzymania, wszystkich 479 nieruchomości zarządzanych przez RSM, na poziomie 154 113 zł. A obecnie kosztuje to (w ramach RSM) 709 700 zł miesięcznie tj. prawie pięciokrotnie drożej!
                            Strasznie kosztowny ten twój spółdzielczy raj (czytaj: Rudzka Spółdzielnia Mieszkaniowa).

A zupełnie na marginesie zwracam ci uwagę, że także twoja wiedza historyczna posiada poważne luki. Wtedy gdy Polska była od morza do morza to my już od dawna byliśmy częścią innego państwa, bo w roku 1335 Kazimierz III "Wielki" (w trosce o swój stołek, czytaj: tron polski) sprzedał nas Janowi I Luksemburskiemu, królowi Czech, za 20 000 kop groszy praskich. I tak pozostało aż do roku 1922 / 1945.
                            • jozefosmenda luki..... 03.06.14, 10:48
                              >>>krm-online napisał:
                              Józefie najwspanialszy....... A zupełnie na marginesie zwracam ci uwagę, że także twoja wiedza historyczna po siada poważne luki.<<<

Całkowicie się zgadzam.To widocznie efekt tego lasowania wychodzi o którym to parę lat temu się dowiedziałem. Ale wiem, że ty jesteś dobry w tej materii (zresztą nie tylko w tej) to bardzo proszę o parę podpowiedzi w tej kwestii:
                              ..... dopiero socjalista, niejaki Piłsudski nas z tego marazmu wyciągnął!....
                              Zatem do dzieła mistrzu bo może wreszcie zrozumiem dlaczego w Katowicach stoi jego pomnik.
                      • krm-online Re: RSM i tylko RSM 30.05.14, 14:01
                        Czy twoje wypowiedzi o "spier**laniu na drzewo" skierowane pod adresem innych członków spółdzielni nie kwalifikują się aby do wykluczenia z powodu tego, że twoje dalsze pozostawanie w spółdzielni nie da się pogodzić z (...) dobrymi obyczajami?
                        • jozefosmenda Re: RSM i tylko RSM 30.05.14, 22:24
                          Jakiś kiepski jesteś w logice o' panie krm-online albo może ci się mózg lasuje już teraz! (no bo mnie na starość jak słyszałem pewnego popołudnia przy wejściu na salę gimnastyczną do pewnej szkoły)
                          jezioraniagara 28.05.14, 01:24 m.innymi napisał:
                          Mam mieszkanie w Gliwicach w wieżowcu.
                          Działa tam wspólnota.

Jaki to zatem członek spółdzielni? Której?
                          Windy jak w Dubaju? czysto,ciepło i tanio.....!
                          No darujmy sobie te żarty! Zatem na drzewo jak najbardziej!
                          A co do mojego badania alkomatem to w dniu dzisiejszym oddałem swoje oświadczenie do protokołu z tej części WZCz ze skanem owego wydruku. Nie interesuje mnie czy kogoś to interesuje czy zainteresuje. Myślę, że czas pokaże
            • g-48 Re: Ważne dla członków RSM 29.05.14, 15:54
              Nie Leonie to nie jest tak jak ty to przedstawiasz!
              No pewnie Zefel tylko przedstawienia z twoja rezyseria sa prawdziwe.
              Chodzi o prawidłowe funkcjonowanie spółdzielni a nie wciskaniu komuś bzdetów, ż
              > e jak będą wspólnoty to mieszkańcy nie będą musieli płacić czynszu.
              W polskich spoldzielniach mieszkaniowych placenie czynszu po wykupie mieszkania jest fenomenem na skale co najmniej europejska.
              pl.wikipedia.org/wiki/Czynsz
              A wiec jezeli kupujesz to juz nie dzierzawisz / wynajmujesz . Wysokosc ceny za mieszkanie ( co to za mieszkanie z czterech betonowych plyt?) jest ustalone miedzy spoldzielnia / spoldzielcami a kupujacym dlatego przestan pociskac fleki o zwracaniu spoldzielcom kazdej zlotowki bo to juz jest grabiez /oszustwo/ zlodziejstwo ktore zarzadowi nabija kapsy.
              Poza tym ciekawi mnie kto zapłaci odsetki Zarządowi za pracę już wykonaną i cza
              > s miniony?
              Jednak przyznajesz racje ze chcesz ograbic ludzi odchodzacych ze spoldzielni .
              Wczoraj na TVP- Info byl ciekawy program w ktorym dwaj zalozyciele tego portalu nazywali sedzow i prokuratorow zlodziejami i oszustami:
              niepokonani2012.wordpress.com/tag/stowarzyszenie-niepokonani-2012/
    • markpunk Re: Ważne dla członków RSM 30.05.14, 08:56
      a więc mieszkańcy wybrali

ADM1 - Michalska Joanna
      ADM2 - Hilgner Helmut
      ADM3 - Osmenda Józef
      ADM4 - Lis Zbigniew
      ADM5 - Pytlok Andrzej
      ADM6 - Dryja Władysław
      ADM7 - Stiller Jan

Jedna z rzeczy, która mnie w tych (i innych również) wyborach martwi to oddawanie głosów na kandydatów, którzy nie mieli na tyle szacunku dla potencjalnych wyborców, by im się zaprezentować. Pomimo tego, że swoją nieobecnością pokazywali spółdzielcą "środkowy palec" dostawali po kilka, kilkanaście głosów - zadziwiające.
      • lswaczyna Coś mi to przypomina:-(( 02.06.14, 07:35
        www.youtube.com/watch?v=rRz9zE0s1rk A wam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka