amarian2
21.10.14, 01:49
Czytanie tytułów w gazecie i to …
Nie zdobywanie wiedzy. Podobno człowiek uczy się na własnych błędach a fifik i inni jakoś nie chcą. Ja mogę zrozumieć, że brak czasu, lenistwo powoduje, że nie chce się czytać dokumentów, protokołów czy wyszukiwać ich w Internecie. Ale żeby oceniać ludzi na podstawie tytułów gazetowych???
Fifik ty jesteś na to za mądry. To może coś takiego jak Henio czy Fast food ale ty???
Widzisz tak ogólnie, ponad 80% spraw badanych przez prokuraturę jest umarzanych z powodu braku jakichkolwiek zarzutów a tych głośnych… to ponad 90%. Bo to gazetowe zarzuty niskiej wartości. Z sprawa słynnego kardiochirurga czy setki innych uniewinnionych pomimo tego, że wcześniej zostali skazani na śmierć publiczną przez dziennikarzy czy takich jak TY. Co wtedy myślisz, nie czujesz się winny? Za niedługo przedstawię postanowienie prokuratury, i co wtedy powiesz Ty który skazałeś niewinna osobę 2 lata temu?
Czytam i cie nie rozumiem. Wtedy dwa lata temu ostrzegałem – nie wydawajcie wyroku, a wy?
Ja i kilku referendystów też może mamy sprawy w prokuraturach – nie wiemy. I jakby o tym napisali w DZ to co? Też byś pisał o nas jak o przestępcach???
Kilka lat temu inna władza tak samo próbowała mnie zgnoić kierując do prokuratury bzdurne skargi i tylko to że byłem małym pionkiem i nie opisali tego w gazecie (choć tu na forum próbowali) nie spowodowało, że tak jak teraz ty i reszta gnoicie człowieka za … i teraz pytanie za co? Bo co wiesz poza tytułami gazet?
A może byś tak chciał poznać zarzuty, uśmiałbyś się serdecznie bo … są mało poważne i tzw. niskiej szkodliwości. I dzisiaj mogę powiedzieć tak jak 2 lata temu, będziesz fifik pamiętał, co dzisiaj zarzucasz, czy szybko zapomnisz?
Wiesz jak się ubawiłem jak oceniałeś szkodników w tym mieście? Zero wiadomości, trochę zasłyszanych legend i brak wiedzy o rzeczywistych szkodnikach, których też niekiedy atakujesz o tym nie wiedząc.
I taka zabawa ale na poważnie dla ciebie i innych. Zrób sobie fifik wydruk radnych tej kadencji i … większość z nich znowu zostanie radnymi. Ja bym chciał, żeby jak najmniej, ale fakty są inne. I teraz wypisz, dziesięciu (na podstawie sesji, działań w radzie) dziesiątkę tych których strawisz w nowej radzie. Tych którzy są w stanie zmieniać miasto, tych którzy wiedzą co to budżet, przedsiębiorczość i zdobywanie funduszy UE. Nie ukrywam że chętnie twoją 10 bym poznał, bo tak naprawdę bez emocji mielibyśmy podobną. I sam się zdziwisz, kogo byś wybrał.
Pozdrawiam
I pierwsza radę od starszego posłuchaj, nie oceniaj ludzi na podstawie gazetowych zarzutów, szczególnie jak ich nie znasz.