Dodaj do ulubionych

Pasjans ;)

07.08.18, 21:49
Pasjans ma to do siebie, że w zależności od przyjętych zasad jego układania albo zawsze wychodzi, albo wychodzi przeważnie lub nie wychodzi ;)
Upał jest, do piwa wrzuciłam lód i wlałam sok (ja jednak piwa chyba nie lubię) i tak sobie obstawiłam kto wystartuje na prezydenta Rudy Śląskiej .
Że aktualna Prezydent widomo, że była Wiceprezydent pewne, że przewodniczacy Rady Miasta lub pewien Porzedsiębiorca z tygrysem w tle na fb nie wiadomo (bezczelnie spekuluję), a cała reszta na razie w okopach..... ?
No i w sumie dobrze, bo jak to w Polsce bywa front mamy tylko w trakcie wyborów , potem zostają już tylko wykopy ;)
Obserwuj wątek
    • aloes69 Re: Pasjans ;) 07.08.18, 21:53
      Przepraszam miało być Przedsiębiorca.
    • fifik_r_sl Re: Pasjans ;) 08.08.18, 12:25
      Niewiadomych jest znacznie więcej niż wiadomych. Pierwsza to już obecna Prezydent. Niby oficjalny przekaz jest taki że wystartuje, ale wiewióreczki twierdzą że nie koniecznie. Z kilku niezależnych źródeł słyszałem, że obóz władzy rozważa opcję wystawienia jej zastępczyni ;) Oczywiście przeciwko temu protestował będzie Człowiek realnie rządzący naszym miastem, bo to oznaczałoby jego wycięcie. Pozycje ma niby silną, ale od ostatnich dni rudy już ponoć nie tak bardzo jak wcześniej. Tutaj czeka nas jeszcze troszkę wojny na górze. W obozie PO wszystko jasne, tutaj wiewiórki donoszą że Buzek przyjechał i wyjaśnił wszystkie wątpliwości. Co do Prawych i Sprawiedliwych... to są generalnie w czarnej d****. Jedynym mogącym cokolwiek odegrać to Pan viceminister, ale On raczej ma ambicje wykraczające ponad Rudę Śląską. Zostaje im Kaziu zjadacz kóz i Bokser który zaliczył już solidne KO w poprzednich wyborach. Mogą też pokusić się o jakiegoś słoika, ale to też raczej tylko krzyk rozpaczy. Każdy inny z pozostałych ugrupowań kto wystartuje będzie tylko tłem i jedyne co może ugrać to stołek radnego.
    • mietlorz707 Re: Pasjans ;) 08.08.18, 15:50
      Pasjans...?
      Raczej domek z kart. ;)

PS.
      Do piwa tylko malina lub imbir. ;)
      • aloes69 Re: Pasjans ;) 08.08.18, 19:30
        No faktycznie mógł być imbir, a ja miałam tylko porzeczkę. Tej mieszanki nie polecam :(
        Realna władza?
        W samorządzie masz tylko tyle władzy ile ci prawo daje, a budżet pozwala.
        Większość tego ciagle nie rozumie więc obiecuje, a potem rozpaczliwie się z tego wycofuje, no i znowu mi się rymuje ;)
        I jaka wojna na górze ?
        Przecież oni się wszyscy kochają, w ramach tej miłości oka z siebie nie spuszczają i wszyscy jak jeden mąż Najjaśniejszą popierają ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka