Dodaj do ulubionych

Co z tą Polską?

19.03.05, 13:34
www.bezcenzury.net/index2.htm
Zapraszam na stronę aby przeczytać zeznania Andrzeja Czyżewskiego i trzy
części zeznań Danuty Gaszewskiej. Lektura wstrząsająca! Na prawie na
niedzielę.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Co z tą Polską? 19.03.05, 17:17
      Ja bym sie tak nie podniecał,Marian.
      Po przeczytaniu Kodu Leonarda da Vinci wielu czytelników jest przekonanych o
      małżeństwie i wspólnych dzieciach Jezusa i Marii Magdaleny.
      Panowie Dochnal,Wieczerzak ,Czyżewski walczą o swoje tyłki i wiedzą,że im więcej
      ludzi z świecznika w to zamieszaja, tym im bedzie łatwiej wyjsć,przynajmniej ze
      swoimi kontami na wyspie Jersey;)
      Wszystkie sprawy w końcu się kiedys przedawnią.
      • amarian2 Re: Co z tą Polską? 19.03.05, 20:32
        Zgoda – Panowie sypią nazwiskami w nadziei na rozmycie sprawy. Ale politycy
        mnie nie interesują, porażają mnie powiązania prokuratury i policji z tymi
        mafiosami. Gdzieś tam w zeznaniach jest omówione spotkanie tu na Śląsku w
        Ustroniu czy Wiśle gdzie była cała czołówka prokuratury. Kto ma nas bronić
        przed bandytami? ORMO utworzymy czy co:)
        • w36 Re: Co z tą Polską? 20.03.05, 03:19
          amarian2 napisał:

> ORMO utworzymy czy co:)

Bez paniki, przecież to już przerabialiśmy. Leczenie kiły malarią ;)). Zresztą
          znamy świetnie takich ludzi (choćby pewnych polityków z pierwszych stron gazet),
          którzy ochoczo wykrzykują hasła walki z korupcją, po to jedynie by dostać władzę
          (ormowski beret :) ) i taki sam układ samemu stworzyć.

Najistotniejszą sprawą nie jest to że w władzach czy instytucjach prawa zdarzają
          się, prosto mówiąc, przestępcy (bo zawsze będą tam się pchać), lecz poziom
          akceptacji tej sytuacji przez ogół społeczeństwa.
          Myślę że (niestety) bardzo powoli, ale jednak, wychodzimy z tego rozumienia
          korupcji i innych patologii władzy, jako prawa natury z którym można jedynie się
          pogodzić a nie walczyć. Przecież paru posłów na sejm już siedzi, prezydentowi
          puszczają nerwy, a były premier pewno bardzo nerwowo śpi i śledzi media czy aby
          jakiś kwit nie wypłynie, dziennikarzom udaje się publikować niewygodne dla
          władzy treści i przeżyć. Coś co jednak było by pewien czas temu nie do
          pomyślenia.
          • emtek7 Re: Co z tą Polską? 12.06.05, 11:54
            no wybory mamy za pasem.Jeżeli myślicie, że coś się zmieni na lepsze to
            jesteście w błędzie!
            Polacy nie umieją, nie potrafią i nie mogą.
            Ktoś to już kiedyś powiedział czy coś w tym sensie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka