Dodaj do ulubionych

Ratujmy forum przed PO

05.02.06, 19:27
Marcin z genialnym CV, danuś, biuro poselskie zawładneły forum. Teraz nie
otwieram lodówki bo tam będzie marcin i jego PEC, restauracje i JEGo SENS.
Czyżby przygotowana akcja promocyjna naszych platfusińskich?
Macie panowie swoją stronkę PO i tam dajcie sobie siana.
Obserwuj wątek
    • kapioh1 Re: Ratujmy forum przed PO 05.02.06, 19:52
      No cóż, mam nadzieję, że forum nam się nie sPOrszywi do końca. Niech piszą co
      chcą. To dobrze o tym forum świadczy, skoro PO zechciała tu tyle
      napisać...Świadczy mianowicie o tym, że te nasze pościki KTOŚ uważnie
      czyta...Niestety, wadą PO jest posiadanie bardzo dobrej nadbudowy i bazy do
      kitu. Lubię słuchać Tuska, ale już jego terenowi przedstawiciele to dzieło
      jakiegoś przypadku, a nawet nieszczęśliwego wypadku.
    • marcin_krysinski Re: Ratujmy forum przed PO 05.02.06, 20:41
      > Czyżby przygotowana akcja promocyjna naszych platfusińskich?
      proponuję nikomu nie otwierać drzwi. bo to może być ktoś z POczty albo z
      POgotowia albo ktoś spieszący z POmocą.
      tak, tak - to szeroko zakrojona akcja. z każdej strony, w każdej chwili może się
      okazać, że ktoś z Twoich znajomych, rodziny, wrogów, przyjaciół - to członek
      tajnej konspiry. a punkty spotkań mają w restauracjach albo na parkingu przy
      Tesco (przyjeżdżają samochodami i dla niepoznaki biorą koszyki i wchodzą do
      środka udając , że robią zakupy)
      • zoro333 Re: Ratujmy forum przed PO 05.02.06, 20:43
        Jesteś nie do zdarcia. Może jednak masz tylko dyżur?
        • jozefosmenda Re: Ratujmy forum przed PO? 05.02.06, 21:14
          Nie rozumiem tych obaw przed PO?
          Na forum może pisać każdy obojętnie jaka jest jego przynależność.Ja już jestem
          tak przyzwyczjony do otwierania lodówki,że POtrafię to zrozumieć!
          A poza tym znam tam wielu wartościowych ludzi chociaż "lebry" też są.Jak w
          każdej zresztą ferajnie.
          Zresztą mój syn jest członkiem PO i to jest jego sprawa - przecież mamy demokrację!
          Mnie za to o wiele bardziej rajcuje przynależność do "NASZE MIASTO RUDA ŚLĄSKA"!
          • lord_of_the_flies Re: Ratujmy forum przed PO? 05.02.06, 21:17
            POpieram. Jak tak będziemy wszyskich piszących na tym forum zwalczać to w końcu
            nikt nie będzie pisał...
          • marcin_krysinski Re: Ratujmy forum przed PO? 05.02.06, 21:37
            > Mnie za to o wiele bardziej rajcuje przynależność do "NASZE MIASTO RUDA ŚLĄSKA"

słusznie.

jednak nie każdy rozumie to tak jak Pan. niestety wielu wykorzystuje
            "anonimowość" do odreagowania swoich frustracji z realnego życia i zbyt łatwo
            wypowiada się wulgarnie i oszczerczo. to raczej nie są członkowie PO więc komu
            innemu wystawiają świadectwo.

• daniel_muc Re: Ratujmy forum przed PO 05.02.06, 21:21
          Platforma Obywatelska w Rudzie Śląskiej to najprężniej działająca partia
          polityczna w Rudzie Śląskiej. Zaufanie, którym w kolejnych wyborach (2002,
          2004, 2005) obdarzają Nas mieszkańcy Rudy Śląskiej, świadczy, że nie są to
          puste słowa.
          Natomiast to forum, wydaje się jedynym „publicznym” miejscem, gdzie wszyscy
          mieszkańcy mogą wyrażać swoje opinie na różne tematy związane z miastem.
          Dlatego naturalne jest, że także przedstawiciele PO czynnie w nim uczestniczą.
          Co do zawłaszczenia forum – to wydaje mi się, że niektóre osoby, które
          w „bezkarny” sposób wykorzystywały to forum min. do oczerniania „platfusów”
          oraz Prezydenta
          i do wystawiania sądów wartościujących co jest dobre a co złe w Rudzie
          Śląskiej, boją się utraty monopolu.
          A co do odsyłania członków PO z forum – w ostatnich dniach, obserwujemy
          zadziwiającą walkę o przejęcie kontroli nad mediami (KRRiT) i o partykularne
          ustalanie ich hierarchii(konferencja, TRWAM itd.). Widać, poplecznicy PiSu
          próbują powielać podobne zachowania – tu jednak Panowie Wam się nie uda – nie
          żyjemy w Chinach i Internetu nie da się ocenzurować.
          POzdrawienia
          • zoro333 Re: Ratujmy forum przed PO 05.02.06, 21:36
            Mnie wszystkie partie jednakowo zwisają, ale ty mnie ubawiłeś.
            Jak to było: Platforma to najprężniej rozwijającą się partia polityczna w
            Rudzie Śląskiej. Chłopcze PO zajęło w ostatnich wyborach samorządowych 4
            miejsce i tylko wybory prezydenckie /Stania nie był wtedy członkiem platformy/
            spowodowały, że rządzicie a jak to widać. Wasz szef był w kilku radach
            nadzorczych, a wasi ludzie obstawiali wszystko, co możliwe.
            Wiesz chłopcze ile mieszkańców głosowało na Stanię w I turze a ile w II. W I
            dostał tak na oko 7% a w II 13% dorosłych wyborców. I ty to nazywasz sukcesem.
            Nie mów mi czasem o Pietraszewskiej, jak bym wydał tyle na kampanie i w taki
            sposób ją robił to wprowadzę nawet konia.
            Chłopcze rozumiem, że robisz w biurze poselskim, ale najpierw poczytaj. I nie
            pisz pierdołów
            Pierdołów - ilu was to jest jak można zapytać?
            • marcin_krysinski Re: Ratujmy forum przed PO 05.02.06, 21:47
              > dostał tak na oko 7% a w II 13% dorosłych wyborców. I ty to nazywasz sukcesem.

O ile wiem, żeby wygrać wybory trzeba mieć nie 7 ani nie 13% ale ponad 50%
              głosów ważnych popierających. a jak kto nie chodzi i nie wybiera to jego wybór.

Ponadto nie po to się wygrywa wybory żeby oddawać władzę tym co przegrali.

Jak idą rządy w Rudzie Śl.? Jak to zmierzyć? ilością zjazdów z autostrady (3),
              ilością marketów? a może są jakieś uznane kryteria?

Może ktoś poda ilu jest radnych z poszczególnych partii - to się okaże które
              miejsce kto zajął w wyborach.

• mirellla Re: Ratujmy forum przed PO 06.02.06, 08:21
                marcin_krysinski napisał:
                Ponadto nie po to się wygrywa wybory żeby oddawać władzę tym co przegrali.

Wiesz kolego, życzę Ci dużo szczęścia w wyborach. Będzie ono Ci potrzebne.
                Jesteś mało rozważny pisząc takie słowa. Rywale polityczny wykorzystają Twoją
                bezmyślność. Zwracaj uwagę co piszesz. Zaprzeczasz wszystkiemu co mówią liderzy
                Twojej partii. Oj co to będzie..... Pozdrawiam.
              • zoro333 Re: Wyniki 06.02.06, 18:40
                wybory2002.pkw.gov.pl/grada/gw1/w24/m2472/
                żebyś się nie przemęczył.

• kapioh1 Re: Daniel i Marcin dają partyjny odpór ! 05.02.06, 21:52
            No już miałem dzisiaj nic nie pisać...Ale skoro odezwał się Pan Daniel
            Muc...Napisał Pan, że to forum wydaje się jedynym publicznym miejscem, gdzie
            wszyscy mieszkańcy mogą wyrażać swoje opinie. To forum jest takim miejscem z
            pewnością, Panie Danielu. W całkowitym przeciwieństwie do ZAWŁASZCZONEJ przez
            lokalną PO gazeciny- szmaciny pn. "Wiadomości Rudzkie". Tam wazelina wylewa się
            ze szpalt i płyną peany (choć z offu słychać jedynie bicie nieświeżej piany). I
            tu Pana MAM ! Albowiem pisze Pan w dalszej części swojego wywodu, że niektóre
            osoby w bezkarny sposób wykorzystywały to forum do oczerniania PO oraz
            PREZYDENTA !! Z jednej strony mieszkańcy mogą tutaj, według Pana swobodnie
            wyrażać opinie, ale z jednym wszakże zastrzeżeniem- od PO i Prezydenta WARA ! I
            dzielni woje- platformersi, młodzi adepci lokalnej polityczki Marcin i Daniel
            są tu aby dać odpór ! Owszem, internetu ocenzurować się nie da. I ja Kapioh
            będę tutaj nadal "wystawiał sądy wartościujące co jest dobre a co złe w Rudzie
            Śąskiej". A Pan będzie dawał odpór w imieniu władzy. Tylko, że najprężniej za
            chwilę zadziała wasza konkurencja ! Ja nie znoszę PIS-u, ale prawdziwym
            zwycięzcą wyborów parlamentarnych w Rudzie Śląskiej jest wycinany przez was z
            WR Grzegorz Tobiszowski. To dla was żółta kartka, Danielu i Marcinie. Albowiem
            prawdziwa cnota krytyk się nie boi. To niestety Pan, Panie Muc boi się utraty
            MONOPOLU ! Pozdrawiam, proszę się uczyć pilnie i uważać na słowa, bo przez was
            wygra PIS i PISzczeć będziemy.......
            • kapioh1 Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 05.02.06, 22:00
              Aaa, jeszcze jedno Danielu i Marcinie, tak naśladując Notgelda, rzec by można
              d..pa blada, że wam popularność siada...
              • daniel_muc Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 05.02.06, 22:25
                Zoro333 - czyżbyś mnie znał osobiście, że nazywasz mnie "chłopcem"(co ma
                wskazywać na mój wiek)? Więc może przestań się kryć za nickiem jeśli Ty jesteś
                MĘŻCZYZNĄ.
                Co do twoich liczb - mnie też boli, że w wyborach samorządowych tak mało osób
                bierze udział. Ale czy to jest powód by podważać procedury demokratyczne i
                szafować statystykami? NAtomiast co do Prezydenta Stani – taki jest nowy ustrój
                samorządu terytorialnego, że to prezydent rządzi praktycznie wszystkim. W
                naszym mieście rządzi prezydent wybrany z komitetu wyborczego PO RP (jako
                jedyny kandydat na Śląsku!) więc chyba mam rację. Co do Posłanki – chociaż
                brałem czynny udział w kampanii, to muszę przyznać, ze sama kampania wyborcza
                ma niewielki wpływ na wyniki wyborów. Prawie 8 tysięcy głosów było efektem
                raczej 3 letniej pracy samorządowej. Natomiast jeśli chodzi o koszty –
                pieniądze były niewielkie w stosunku do wydatków konkurencji. Trzeba je po
                prostu umiejętnie wydawać...by być widocznym.
                Kapioh1 – co do Wiadomości Rudzkich to niestety zgadzam się z tobą w wielu
                kwestiach, mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni. Dziękuje Ci za troskę o PO,
                ale gwarantuje Ci, że my także się przygotowujemy dlatego - będzie ciekawie;)
                Pozostała część twojej wypowiedzi odnosi się chyba nie do mojego postu
                (sugerrujesz rzeczy o których nie pisłem), to socjotechniczny trick, z którym
                nie będę dyskutował.
                Co do obsadzania stanowisk – wbrew pozorom nie ma „Nas” tak wielu w spółkach
                miejskich i samym UM. Proszę mi wierzyć.
                • osi-ris Partyjne pierdoły piszą PO... 06.02.06, 09:08
                  za to "bezpartyjny" zięć jest wszędzie ...
                • zoro333 Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 19:02
                  Ależ wierzymy chłopie /nie pasuje ci chłopiec/, wierzymy. My wiemy i rozumiemy,
                  że w Rudzie Śląskiej obsadza się stanowiska tylko w konkursach lub tak jak
                  Marcin /napisał genialne CV/. Wierzymy, że PO nie jest łase na stołki i tylko
                  przez przypadek w pewnym momencie niektórzy liderzy PO siedzieli w kilku radach
                  nadzorczych /Błaszczyk, Nowociński/ i dopiero ostra interwencja władz
                  wojewódzkich ukróciła ten burdel. My wiemy i wierzymy w dobroć i umiejętności
                  liderów PO tylko wytłumacz mi dlaczego k… jest tak źle, dlaczego w spółkach
                  miejskich zmienia się prezesów jak rękawiczki a niektórzy nie mają zielonego
                  pojęcia gdzie aktualnie siedzą. W PWiK jest taki fachowiec od wody i
                  kanalizacji, że czapki z głów. W MPGM rządzi 3 prezes /wybitny fachman od
                  mieszkaniówki??/ i jak powiadają wróbelki wraca poprzedni prezes /ma być wice/.
                  Powiedz dlaczego Pan Stefaniuk wraca do łask. Jeszcze kilka miesięcy temu
                  wyklinany i oskarżany o najgorsze rzeczy. A może porozmawiamy o innych
                  podmiotach miejskich???!!!
                  Uśmiałem się kiedy tłumaczysz, że wynik Pani Poseł to 3 letnia praca w
                  samorządzie. Nie mnie oceniać jej działania, jednak zgodnie z twoim tokiem
                  myślenia inni samorządowy /którzy i latami i wynikami są dużo lepsi/, powinni
                  osiągnąć wyższe wyniki. Niestety nie posiadali kasy i całej struktury urzędu,
                  która pracowała na jedną tylko słuszną opcję.
                  Poczytaj, popytaj starszych i nie pisz głupstw.
                  • daniel_muc Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 20:11
                    Drogi Zoro - wymieniłeś 3 nazwiska (słownie:trzy) związane z PO. Z tego jedynie Stefaniuk piastował stanowisko zarządcze, natomiast pozostali jedynie nadzorowali działania spółek z ramienia prezydenta. Podobnie jak Marcin, są to osoby ze odpowiednimi kwalifikacjami (które zdały egzamin państwowy itd.). Twoim zdaniem kto powinien zasiadać w radach nadzorczych spółek miejskich – pracownicy UM, bezrobotni, może osoby z ulicy? Prezydent odpowiada za funkcjonowanie Miasta (także spółek miejskich) przed obywatelami i musi obsadzać RN osobami którymi ufa, nie zgadzasz się?
                    Z drugiej strony, partia polityczna to grupa ludzi o podobnych poglądach i wspólnym programie, którzy chcą przejąć władze by tenże program wprowadzić w życie. Tak więc jak mają realizować swoją wizję rzeczywistości jeśli nie przez bezpośrednie kierowanie np. MPGM (Stefaniuk – jedyny prezes spółki miejskiej z PO)?
                    Ktoś wspominał na tym forum przykład USA, gdzie część administracji z definicji zatrudniona jest na okres sprawowania władzy przez konkretną partię i tyle. Niewłaściwe jest gdy ludzi na niższych szczeblach zatrudnia się wyłącznie po partyjnej linii. Ale „góra” w większym lub mniejszym stopniu musi być z nadania partyjnego.
                    Profesor Kulesza (twórca reformy administracyjnej) promuje teraz pomysł wprowadzenia bardzo silnej pozycji sekretarza miasta – niezależnego eksperta tzw. menadżera rozwoju lokalnego, gdzie prezydent miałby zadania głównie polityczne (byłby szefem RM), reprezentacyjne oraz obowiązek wyznaczania celów strategicznych JST.
                    To bardzo dobry pomysł – ustawowo byłaby rozgraniczona część służby cywilnej (UM oraz sekretarz) od sfery polityki.
                    Jednakże w tej chwili sytuacja jest jaka jest – to polityczny prezydent decyduje o tym jak wygląda administracja i inne agendy gminy – dlatego, moim zdaniem, nie powinno się kręcić nosem na obecność polityków w tej sferze – bo zafundował nam to ustawodawca.

A tak na koniec – twoje docinki odnośnie wieku (chłopcze, poczytaj, zapytaj starszych itd.) są co najmniej nie na miejscu. Wykorzystujesz sytuację, że ja się podpisuję swoim nazwiskiem a Ty nie i próbujesz mnie obrażać oraz dyskredytować(z racji wieku).
                    Apeluje jeszcze raz – ujawnij się, wtedy ja zacznę wykorzystywać „kwestię twojego wieku” i przypisze ci demencję starczą oraz sklerozę – czy to będzie w porządku?
                    • zoro333 Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 20:32
                      Szanowny Panie MUC.
                      Unikasz odpowiedzi na proste pytania. RN nie są żadną poważną częścią władzy
                      spółki. To po prostu stołki do rozdawania i tak w R.Śl. jest. Możemy zaraz się
                      przekonac kto i kiedy zasiadał w RN. Jakim fachowcem od mieszkaniówki jest SZEF
                      SLD który został ostatnio członkiem RN w MPGM a przedtem był fachowcem w RN PEC.
                      A może znasz Panią zasiadającą w RN WR, to wytłumacz mi czy Ona wie co to jest
                      gazeta? Jaką Radę sobie wybierzemy do analizy /fachowość/. Napisz a ja podam
                      szczegółowe fakty.
                      Zadałem proste pytanie dlaczego liderzy PO/wbrew ustawie/ obsadzali po kilka
                      RN? A ludzi, którzy skończyli kurs RN w Rudzie jest kilkadziesiąt osób. To tak
                      do twojej informacji.
                      Co do prezesów. Przecież nie moją winną jest tzw. krótka ławka lub fakt iż
                      prezydent na stołki prezesów wybiera kolegów poza PO. Nie zmienia to jednak
                      faktu iż źle dzieje się w państwie duńskim jeżeli w spółkach zmienia się
                      prezesów, wiceprezesów jak rękawiczki. Spółka jest po prostu niepoważna.
                      Może to też winna nieprzyjaznych platformie forumowiczów
                      • marcin_krysinski Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 21:09
                        > RN? A ludzi, którzy skończyli kurs RN w Rudzie jest kilkadziesiąt osób.

A jak się pojawiają to zaraz słychać, że papiery to zwykły pic, że i tak
                        decydują układy. Daniel ma na pewno rację w tym, że pewne stanowiska w mieście
                        (państwie) będą z natury rzeczy polityczne i cześć. Dlatego można by było nie
                        przekraczać pewnych granic i nie negować tego co generalnie jest normalne w
                        całym świecie demokratycznym. Konkursy to takie słowo klucz, które niczego tak
                        naprawdę nie wnoszą ani nie gwarantują - nie są żadnym remedium na występujące
                        problemy dotyczące obsady tychże politycznych stanowisk. Konkurs = komisja
                        konkursowa = ludzie = układy itd. Nawet uważam, że lepiej jest jak nie ma
                        komisji bo wtedy prościej powiązać mianowanego z mianującym (a tak
                        odpowiedzialność za wybór spadałaby na komisję i jakieś papiery). Rzecz na pewno
                        jest w przejrzystości - żeby np. zoro333 mógł sobie na wiele swoich wątpliwości
                        odpowiedzieć sam i przy nastęnych wyborach odpowiednio zareagować.

> RN nie są żadną poważną częścią władzy spółki.

to zależy jak na to spojrzeć - media zrobiły z tego jakieś "ciepłe" posadki dla
                        nicnierobiących, a tymczasem KSH dla Sp. z o.o. poświęca zarządowi art. 201 -
                        211 (a więc 11 artykułów) tymczasem nadzorowi (niepoważnemu jak twierdzi zoro333
                        - o 5 artykułów więcej art. 212-226. Po co? skoro RN jest "nieważna". A może
                        Prezydent jako Zgromadzenie Wspólników (art. 227-254) będzie sam doglądał swoich
                        latyfundiów? Ciekawe kto ma tak długą dobę żeby ogarnąć wszystkie podległe
                        spółki i instytucje? No bo niestety są jeszcze artykuły 291-300, które dodają
                        nieco dziegciu do tej beczki miodu. Trzeba zdawać sobie sprawę z
                        odpowiedzialności jaka wiąże się z tym zupełnie "niepotrzebnym zasiadaniem".
                        Tylko, że o tym media jakoś nie trąbią.

Oczywiście, trudno nie zgodzić się z opiniami, że pewne sprawy nie powinny być
                        tajne/poufne

Acha z listy, która jest też gdzieś na forum wynika z grubsza, że 40% członków
                        RN to członkowie załóg tychże "nadzorowanych" firm, czy "wartość" tych ludzi też
                        należy podważać?

• zoro333 Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 21:25
                          Poważny wykład, z którym należy się zgodzić.
                          Jednak nie komplikujmy problemu. Też uważam, że RN powinny być przedłużeniem
                          prezydenta ale róbmy to normalnie i nie udawajmy, że to fachowcy, że wybierani
                          itd.
                          To ciało polityczne, które ma konkretne zadanie do spełnienia. Jednak
                          niepokojące są ciągłe zmiany w RN, czyżby członkowie nie wykonywali poleceń
                          właściciela?
                          Jednak nie otrzymałem kilku odpowiedzi od Pana MUC.
                          Rady radami, ale co ze obsadą stołków w Zarządach. Co się dzieje? Praktycznie w
                          dwóch najważniejszych spółkach PWiK oraz MPGM nie ma stabilnej /brak ciągłości/
                          władzy. Trzech prezesów w jednej i drugiej spółce w ciągu trzech lat?
                          Panie Marcinie – Pan to uważa za normalne?
                          A wie Pan co dzieje się w szpitalu? A MOSirze Pan słyszał?
                          Jest Pan członkiem RN PEC jedynej spółki, w której nie nastąpiły zmiany.
                          Dlaczego?
                          Te i poprzednie pytania zostają bez odpowiedzi. DLACZEGO?
                          • marcin_krysinski Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 21:41
                            > To ciało polityczne, które ma konkretne zadanie do spełnienia. Jednak
                            > niepokojące są ciągłe zmiany w RN, czyżby członkowie nie wykonywali poleceń
                            > właściciela?

To jest indywidualna kwestia każdej osoby. Jeśli ktoś chce być dyspozycyjny to
                            jego sprawa. Ale co ma zrobić właściciel jak mu Rada Nadzorcza nie chce np.
                            wymienić członków Zarządu? No to wymienia najpierw skład RN. Normalna sprawa.
                            Musi być pewna forma podległości służbowej...

O ile wiem to odpowiedzi na większość Twoich pytań należy szukać gdzie indziej,
                            nie w PO, nie u Daniela, ani nie u mnie. Nie wiem jak Daniel, ale ja jestem póki
                            co szeregowym członkiem PO więc po prostu nie mam wiedzy w tych zakresach.

ps. z mojej wielokrotnej bytności w Sądzie mogę tylko poradzić/zasugerować aby
                            starać się najpierw ustalić fakty "ponad wszelką wątpliwość" i nie ferować
                            wyroków na podstawie intuicji, czy też "doniesień" prasowych. Życie uczy, że
                            pierwsze wrażenie nie oddaje rzeczywistości.

• zoro333 Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 20:45
                      E Oczywiście popieram pomysł apolitycznego sekretarza Miasta i urzędników
                      samorządowych apolitycznych, patrząc jednak na R.Śl. wydaje się, że jest to
                      fantazja. Jedyne konkursy /bodaj dwa/ na stanowiska kierownicze były
                      ustawianie. Reszta stołków były dziwnie rozdawane. Korci mnie, aby Szanownemu
                      Panu MUC zadać pytanie dot. np. Domu Kultury w NB. Był bardzo dobry Dyrektor a
                      przyszedł nowy, tak dziwnie jednak, że zjawił się zaraz po wspólnej wycieczce
                      do Australii z byłą Panią Prezydent. A może powiesz jak to było ze zmianą
                      dyrektora szpitala w Goduli.
                      Szanowny Panie MUC.
                      Wraz z Marcinem promujecie tutaj platformę, to może dowiemy się jakie
                      osiągnięcia na swoje konto ta partia chce sobie zapisać za 4 lata rządów w R.Śl.
                      • zoro333 Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 20:47
                        Tylko bez jaj.
                        • daniel_muc Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 21:44
                          Uciekam od odpowiedzi na proste pytania? tak więc proszę -
                          1.Podstawowym wymogiem weryfikującym kompetencje kandydatów na członków RN jest zdany egzmin państowy, koniec kropka. Tak więc podaj mi proszę przykłady członków RN którzy tego egzaminu nie zdali.
                          2. Sytuacja z zasiadaniem członka PO w dwóch RN była rzeczywiście nie zgodna z prawem - ale dopiero od pewnego momentu. W chwili gdy obejmował On swoje stanowisko takiego zakazu nie było(sic!). Jednakże w momencie gdy się okazało, że przepisy się zmieniły - nastąpiła rezygnacja z jednej RN.
                          3. Muszę Cię wyprowadzić z błędu - w PO jest kilka osób, które bez problemu sprostałby wyzwaniom związanym z prezesowaniem w spółkach miejskich.
                          4. Zastanawiające jest, jak dobrze jesteś poinformowany drogi zoro - może dlatego boisz się podać swoją tożsamość...a zamiast tego rzucacsz przygładami sytuacji których z żaden sposób nie da się zweryfikować na internetowym forum.
                          5. Jeżeli chodzi o dokonania - to zaczekaj na kampanię wyborczą, z pewnością otrzymasz Nasze materiały promocyjne - bo gwarantuje, ze będą widoczne.

Z faktu, że tyle razy powtórzyłeś moje nazwisko wnioskuje, że Cię mocno zdenerwowałem - nie taki był mój cel, tylko, że to Ty zacząłeś. Dlatego proponuje zmienić ton i temperaturę dyskusji.POzdrawiam
                          • jozefosmenda Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 22:24
                            No cóż,dobre to!(ta dyskusja)
                            POdzielam jednak spojrzenie Zorro co do pewnych sytuacji które poruszył.Są
                            prawdziwe i z życia wzięte.
                            Wcale nie zmyślone i ..... to jest niepokojące!

A co do prof.Kuleszy to inaczej możemy powiedzieć o konsolidacji
                            zarządzania.Tylko ,ze ja nie ze wszystkim się zgadzam bo pan profesor jest
                            niestety teoretykiem a w praktyce inaczej to wychodzi. Jako przykład podaję
                            właśnie Rudę Ślaską gdzie i bez pomysłów pana profesora mamy do czynienia z
                            wybitną konsolidacją!
                      • marcin_krysinski Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 21:22
                        > Wraz z Marcinem promujecie tutaj platformę, to może dowiemy się jakie

Małe sprostowanie - nie promuję tutaj platformy, ale co najwyżej własne poglądy.
                        • broneknotgeld Re: Partyjne doły piszą pierdoły... 06.02.06, 22:19
                          No i piyknie, dyć wontki ło PO były tu już wycinane, choć przeca niy jest żech
                          anonimowy i swojich poglondow niy chca kryć.
                          Były regulaminowe, a wycinka właściwie niyzgodno ze prawym wyborczym.
                          Cosik to jednak śmierdzi.
                        • kapioh1 Re: Nie trzeba d..pą siadać gdzie popadnie 06.02.06, 23:05
                          To zastanawiające, co Panowie Muc i Krysiński tutaj piszą. Ja skorzystam, i
                          zapytam....Nie łudzę się jednak, że otrzymam konkretną odpowiedź. Skoro Muc i
                          Krysiński zakładają, że częśc stanowisk w mieście musi być polityczna, to jak
                          wytłumaczyć zadziwiającą rotację kadr podczas jednej kadencji. Skoro Wy-
                          Platforma obsadziliście krzesełka w MPGM, to po co zmieniacie tę platformerską,
                          polityczną obsadę wciąż i wciąż...Skoro obsadziliście stołki w PWiK, to po co
                          te ciągłe zmiany ? Ja wam odpowiem, wy poprostu dziecinni jesteście. Polityka
                          to dla was GRA W KRZESEŁKA, ha ha ha. Mniej więcej przypomina to weselno-
                          odpustowe śmieszne i hecne zabawy. Wszyscy platformersi stoją, zaczyna grać
                          muzyka, nagle przestaje i wszyscy siad....Ale stołeczków jest zawsze zbyt
                          mało...No i znowu zaczyna grać wszyscy wstają i się zamieniają ! Tylko, że Wy
                          Panowie jesteście w mieście prawdziwym, a nie na hecnej zabawie. Jaka jest
                          kondycja MPGM i PWiK po waszej grze w krzesełka ? ŻAŁOSNA. Druga zabawa to coś
                          w rodzaju "Mam chusteczkę...", czyli, ten pan mi się podoba. To łatwo objaśnić
                          na przykładzie Miejskiego Centrum Kultury. Poprzedni pan był be, więc
                          chusteczka spadła pod nogi Panu Trąbie, bo się podobał. Jak zatrąbił, to zrobił
                          Miejskie Centrum Hałtury (nawet nie wiem, przez jakie "H" się to pisze...).
                          Panowie, pewnie was zaskoczę straszliwie, ale, no nie zgadniecie, normalnie nie
                          wiem jak wam to powiedzieć- NIE jesteście w piaskownicy. A z tymi krzesełkami
                          to nie zabawa, nie trzeba d..pą siadać gdzie popadnie...
                          • marcin_krysinski Re: Nie trzeba d..pą siadać gdzie popadnie 07.02.06, 16:16
                            > Skoro Muc i Krysiński zakładają, że częśc stanowisk w mieście musi być
                            > polityczna, to jak wytłumaczyć zadziwiającą rotację kadr podczas jednej kadencji.

Myślę, że należy zapytać po prostu kogoś innego. Jeśli o mnie chodzi to ja nie
                            mam na to żadnego wpływu.
                            Jak ktoś ma jakieś konkretne pytania to chyba nie ma problemu, żeby je przelać
                            na papier i wysłać oficjalnie do UM. Przecież każdy obywatel może tak zrobić
                            (jeśli ma co napisać). No chyba, że ujawnienie tożsamości pytającego obnażyłoby
                            jego dwulicowość, hipokryzję, i całą listę innych cech małego człowieczka.
                            Trzeba przyznać Panu Kapiohowi że ma talent literacki - te porównania są bardzo
                            fajne - tylko szkoda, że dokonywane zza przykrytej przyłbicy (anonimowo).

O powody danej decyzji trzeba pytać decydenta. Najlepiej wprost.
                            • lswaczyna Re: Nie trzeba d..pą siadać gdzie popadnie 07.02.06, 16:43
                              marcin_krysinski napisał:

> Myślę, że należy zapytać po prostu kogoś innego. Jeśli o mnie chodzi to ja nie
                              > mam na to żadnego wpływu.
                              > Jak ktoś ma jakieś konkretne pytania to chyba nie ma problemu, żeby je przelać
                              > na papier i wysłać oficjalnie do UM. Przecież każdy obywatel może tak zrobić
                              > (jeśli ma co napisać). No chyba, że ujawnienie tożsamości pytającego obnażyłoby
                              > jego dwulicowość, hipokryzję, i całą listę innych cech małego człowieczka.
                              > Trzeba przyznać Panu Kapiohowi że ma talent literacki - te porównania są bardzo
                              > fajne - tylko szkoda, że dokonywane zza przykrytej przyłbicy (anonimowo).
                              >
                              > O powody danej decyzji trzeba pytać decydenta. Najlepiej wprost.
                              >

Nie bądź naiwny na trudne pytania zadane nawet na piśmie nie można w naszym
                              mieście dostać nawet głupiej odpowiedzi. Najbardziej celuje w tym twój kolega
                              partyjny Andrzej Stania.
                              Na dowód prawdziwości moich słów posiadam sporą kolekcję pism ( z potwierdzeniem
                              odbioru ) na które Prezydent Miasta Ruda Śląska Andrzej Stania nie miał odwagi
                              odpowiedzieć." Glaubiger haben ein besserer Gedachtnis als Schulduer." jak
                              mawiali starożytni germanie.
                              • kapioh1 Re: P. Krysiński, dlaczego PO nie lubi Leona ?? 07.02.06, 18:52
                                To co da się wyczytać z postu Swaczyny od dłuższego czasu mnie autentycznie
                                zastanawia. Ta jakaś niechęć lokalnej Platformy do współpracy z organizacjami
                                regionalnymi...Tak by się wydawało, że kto, jeśli nie PO jest zdolny do
                                dostrzeżenia, że oprócz Warsiawy są jeszcze regiony. Te regiony mają inną
                                kulturę i interesy. Tusk, rasowy Kaszub zdawałby się potwierdzać zasadność tych
                                przypuszczeń. A tu co ? Prezes Związku Górnośląskiego Szyga, wybrany na posła
                                jako platformer i zarazem dyrektor Radia Piekary (to jest siła medialna !!),
                                wywalony z PO na kilka dni przed welunkiym. Liderzy wojewódzcy PO coś tam
                                mendzą i pierdzą na ten temat. Wydają jakieś sraj- oświadczenia, a facet
                                zmierza w objęcia PIS, uahaha. No i ten lokalny konflikt ze Swaczyną. Można
                                gościa nie lubić, ale pracowity to on jest. Można nie akceptować wszystkich
                                jego sądów (pamiętam wywody Leona na temat OC, hi hi), ale żeby od razu tak ?
                                Tutaj Panie Krysiński i Panie Muc się nie wywiniecie. Odpowiedzcie mi tylko,
                                skąd w Platformie ten deliryczny stan ? Góra kocha regionalizm, a doły nie.
                                Może krzesełek za mało ? No to dejcie Leonowi ryczka. Dlaczego, Panie Krysiński
                                nie współpracujecie z ugrupowaniami regionalnymi ? Tylko niech Pan tu nie wali
                                takich sratów- pierdatów jak wasza śląska góra w sprawie biednego Szygi.
                                • marcin_krysinski Jak to ja nie lubię Leona Swaczyny? 07.02.06, 19:38
                                  No tutaj Pan Szanowny Kapioh nieco przesadził. Otóż współpracuję z Leonem,
                                  często sobie rozmawiamy i wymieniamy poglądy. Zna się na swojej robocie i
                                  niejedno mi już naprawił co inny mówił, że się nie da. O ile wiem to sprawy
                                  między LS i PO nie ma. Przyznaję, nie na każdym zebraniu jestem (byłem) ale -
                                  proszę mi wierzyć Szanowny Kapiohu, że nie było nigdy jakiś utyskiwań w kierunku
                                  Leona. Dyskusja na inne tematy jest - trzeba przyznać - niejednokrotnie bardzo
                                  burzliwa, ale w końcu - naprawdę demokratyczna. A co do RAŚ-u to w wielu
                                  rzeczach można się z nimi zgodzić - już pisałem o NFZecie, ale szczegóły naszych
                                  prywatnych rozmów często dotyczą sytuacji w Rzeczypospolitej, Rudzie Śląskiej, a
                                  także na Śląsku. Dostaję też od Leona gazetkę do poczytania. Zresztą myślę, że
                                  obaj chętnie dzielimy się z innymi naszymi poglądami i to niezależnie od opcji
                                  politycznej reprezentowanej przez interlokutora.

Nie ze wszystkim się zgadzamy, lecz gdybyśmy mieli jednakowe poglądy na wszystko
                                  ,to gdzież byłoby piękno dyskusji, z definicji rzeczy polegającej na prezentacji
                                  poglądów i przekonywaniu (choć już niekoniecznie) poszczególnych rozmówców do
                                  swoich racji?

• lswaczyna Re: Jak to ja nie lubię Marcina? 07.02.06, 21:46

Osobiście bardzo sobie cenie znajomość z Marcinem , mimo różnicy wieku mamy
                                    bardzo zbieżne poglądy gospodarcze, jednakowo cenimy takie cechy jak rzetelność,
                                    słowność, odwagę cywilną. Kiedy w Rudzie Śląskiej powstawało PO mieliśmy
                                    przyjemność się poznać. Niestety ciasność niektórych umysłów którym pozwolono
                                    decydować spowodowało nieprzyjęcie mojej skromnej osoby do struktur nowo
                                    powstającej partii. Po jakimś czasie co prawda struktury wojewódzkie PO ( z
                                    uwagi na moje poglądy i nie tylko) zaproponowało mi wstąpienie do niej.
                                    Odmówiłem ze względu na sytuacje w Rudzie a poza tym uważam, że nie da się wejść
                                    dwa razy do tej samej rzeki. Chciałbym na tym forum powiedzieć, iż Marcin jest
                                    jednym z nielicznych "polityków" Rudzkich któremu powierzył bym moje pieniądze.
                                    • darek10004 Re: Jak to ja nie lubię Marcina? 07.02.06, 22:05
                                      odnośnie Krysińskiego kapiohu, znam gościa i zapewniam cię że mało jest ludzi
                                      tak wybitnie inteligentnych jak właśnie on. Na twoim miejscu wolałbym se go
                                      odpuścić jako przeciwnika w polemice. Nie dasz mu rady.
                                    • kapioh1 Re: Leon lubi Marcina. PO nie lubi RAŚl 07.02.06, 22:37
                                      No to właśnie chciałem przeczytać. Marcin Krysiński i Leon Swaczyna się lubią.
                                      A Swaczyna nawet dałby Krysińskiemu swoje pieniądze. To super. Ja was też
                                      Panowie obu cenię (chociaż nie zgadzam się z Wami w wielu kwestiach). Tylko, że
                                      nie odpowiedzieliście na moje pytanie. Skoro się tak lubicie, wręcz za sobą
                                      przepadacie, to czemu ukochane przez was ugrupowania polityczne nie są w stanie
                                      współpracować na szczeblu miasta, hę ?? Czemu PO wycięła Tobie Leon ukochane
                                      dziecko Twe, śląską stronę z WR ? Teraz Krysiński musi zabiegać o specjalną,
                                      niszową gazetkę, którą Ty Leon kserujesz i męczysz się, aby rozdać. A poziom WR
                                      po wycięciu śląskiej strony spikował w dół i rozbił się o dno. Strona nie była
                                      idealna, ale jako jedyna była drukowana na papierze powlekanym. Substancją
                                      wazelino- odporną, he he. Czekam na odpowiedź. Kapioh.
                                      • lswaczyna Re: Leon lubi Marcina. PO nie lubi RAŚl 08.02.06, 09:25
                                        kapioh1 napisał:

>No to właśnie chciałem przeczytać. Marcin Krysiński i Leon Swaczyna się lubią.
                                        >A Swaczyna nawet dałby Krysińskiemu swoje pieniądze.

Nie dał a powierzył a to jest zasadnicza różnica.

>To super. Ja was też Panowie obu cenię (chociaż nie zgadzam się z Wami w wielu
                                        >kwestiach). Tylko, że nie odpowiedzieliście na moje pytanie. Skoro się tak
                                        >lubicie, wręcz za sobą przepadacie, to czemu ukochane przez was ugrupowania
                                        >polityczne nie są w stanie współpracować na szczeblu miasta, hę ??

Za głupotę decydentów z PO nie odpowiadam.

> Czemu PO wycięła Tobie Leon ukochane dziecko Twe, śląską stronę z WR ?

Za braku wazeliny i nie tylko. Mam nadzieję, iż przy najbliższych wyborach
                                        wyborcy wytną za pomocą kart wyborczych "szakeciorzy"

> Teraz Krysiński musi zabiegać o specjalną, niszową gazetkę, którą Ty Leon
                                        >kserujesz i męczysz się, aby rozdać.

Nie jest to zajęcie nadmiernie męczące tym bardziej, ze grono rozdających i
                                        czytających stale rośnie.

> A poziom WR po wycięciu śląskiej strony spikował w dół i rozbił się o dno.
                                        >Strona nie była idealna, ale jako jedyna była drukowana na papierze powlekanym.
                                        >Substancją wazelino- odporną, he he. Czekam na odpowiedź. Kapioh.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to jestem do dyspozycji.
                            • kapioh1 Re: Platforma kadrowa.... 07.02.06, 16:44
                              Szanowny Panie Krysiński, występuję tutaj jako Kapioh z dwóch powodów. Po
                              pierwsze, wbrew pozorom, nie jestem politykiem, więc nie muszę lansować swojego
                              nazwiska przed wyborami. Po drugie, gdybym użył nazwiska, władza mogłaby nabrać
                              przekonania, ba, pewności nawet, że kandydował będę. I wtedy uprzykrzyłaby mi
                              życie. Doceniając fakt, że występuje tutaj Pan jako Marcin Krysiński,
                              wielbiciel i działacz PO oraz dodatkowo powodowany niepokojem, który każe mi
                              domniemywać, że w Rudzie PIS zwycięży, przepytuję Pana w niewygodny sposób.
                              Dlatego, że kondycja rudzkiej PO mizerna się jakaś zrobiła. A Pani Poseł nie
                              dodaje jej splendoru, mimo upierdliwych interpelacji, albowiem podjęła kilka
                              decyzji kadrowych zgodnych z zasadą "tego pana lubię". Jedyną osobą, która na
                              tym forum uzasadniała osobiście swoją nominację kadrową, po moim pytaniu, był
                              Józef Osmenda. Co prawda nie przekonał mnie wcale do nominacji, ale do siebie
                              tak (jest chłop w pewien sposób otwarty). Skoro Pan nie ma wpływu na to
                              wszystko, to może Danius mi odpowie jak to np. z MCK było.....A może ja czegoś
                              nie zauważyłem i Pan Trąba to działacz PO ??
                              • darek10004 Re: Platforma kadrowa.... 07.02.06, 22:01
                                kapioh umówmy się, tak naprawdę to ty tu występujesz jako zwyczajny pospolity
                                tchórz i krzykacz, po prostu.
                                • kapioh1 Re: Zwyczajny, pospolity Darku !! 07.02.06, 22:42
                                  Darku, Dareczku nie wpieprzaj się między forszpajze a danie główne. Wiem, że
                                  nie przepadasz za moją skromną, aczkolwiek niezwykle inteligentną osobą. Ale
                                  żeby od razu pisać "zwyczajny" czy "pospolity" ? Niekoniecznie musisz mnie
                                  częstować określeniami, którymi Ciebie częstują. Pozdrawiam. PS. Krysiński jest
                                  inteligentny, to fakt.
                                  • mehehehe Re: Zwyczajny, pospolity Darku !! 08.02.06, 01:35
                                    kapioh1 napisał:
                                    >moją skromną, aczkolwiek niezwykle inteligentną osobą

Szkoda tylko, że ta inteligencja wyłącza ci się po uruchomieniu komputera.
                                    Pozdrawiam
            • zoro333 Re:Muc lub móc 08.02.06, 14:55
              Szanowny Panie Muc
              Ma Pan wysokie mniemanie o sobie, jeżeli myśli Pan, że może mnie zdenerwować.
              Rozśmieszyć TAK.
              Prosiłem bez jaj a Pan serwuje kabaret:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=36258821&a=36323744
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=36258821&a=36324554
              postawiłem proste pytania, nazwiska, nazwy firm miejskich a Pan mówi o
              ukończeniu kursu do RN. Przecież nie pisałem nigdzie, że członkowie RN nie
              posiadają odpowiednich papierów. Pytam jak się zostaje członkiem RN w Rudzie
              Śl. Proszę odpowiedzieć dlaczego nastąpiły zmiany w konkretnych
              jednostkach /szpital, Dom kultury, MPGM, PWiK/. Proszę jeszcze raz przeczytać
              moje pytania i odpowiadać na nie. Są to fakty znane każdemu który troszeczkę
              interesuje się miastem.
              Nie mogę doczekać się już materiałów dot. dokonań PO w Rudzie Śl. Jeszcze tyle
              miesięcy.
              Może tak troszeczkę uchyliłby Pan tajemnicy i cokolwiek przedstawił z tych
              dokonań. Ostatnio mało mamy zabawy na forum a za dużo propagandy. Trochę się
              pośmiejemy.
              Jest Pan młodym człowiekiem, więc nie wiem czy zna Pan pojecie „propaganda
              sukcesu”. Pobiliście rekord w tym zakresie.
              I stary dowcip sprzed 17 lat – poprawiony.
              Dlaczego PO przegrała wybory /i przegra najbliższe/?
              Bo uwierzyli we własną propagandę.
      • nikos.d Marcin Krysiński 07.02.06, 23:28
        Mamy tu typowego karierowicza!! Inteligentny -o!! Byle by się nie narobić!!
        Jedni go chwalą a jedni go ganią! Tylko, co my z tego wyborcy mamy mieć? Facet
        zaczyna sprzedawać swoje nazwisko - po co? by dostać „zeselek" otapicerowany w
        U.M. jak widze takiego krzaczka wyskakującego "zza krzaczka" to mnie w gardle
        sciska, łezka w oku się kręci i co? I nic! Mamy takich radnych, co przez cały
        rok nic dosłownie nic nie robią nie chcą się nawet z mieszkańcami spotkać. A jak
        zbliżają się wybory to taki jeden z drugim zaczyna prezydenta wyzywać, chodniki
        naprawiać, stołki "kolegom" wygadywać -jaki to on dobry... Kiedy to będzie
        normalne miasto?! miasto ślązoka -prawdziwego!.
    • zolza2 Re: Nudno 10.02.06, 22:40
      Kapioh i zoro wykończyli młode wilczki platformy i nudno na forum.
      Marcin zakłada nowe wątki byle tylko coś tam pisać takie jakieś bez sensu.
      Na dworze odwilż a u nas zima, może ktoś rozgrzeje te towarzystwo.
      Zacznę, dowiedziałam się, że pani Dziedzic buduje windę dla swoich urzędników.
      Czy to prawda?
      Jeszcze jedna sprawa, czy konkretnie zajmuje się Nawa?
      • marcin_krysinski Re: Nudno 15.02.06, 18:54
        > Kapioh i zoro wykończyli młode wilczki platformy i nudno na forum.

Niektórzy pracują...i czasem są dość zajęci. Pewnie to nieważne, ale ostatnio
        miałem sporo pracy. I trochę zaniedbałem się w dyskusjach. Ferie się skończyły...

• hanys_z_rudy Re: Nudno 16.02.06, 14:21
          No to ruszaj w boje marcinku
          • broneknotgeld Re: Nudno 11.03.06, 10:29
            Możno z PiSym?
            Pewno słyszy.
            • lswaczyna Re: Nudno 11.03.06, 14:58
              Z kim z PISym ??- lepi sie klupnij...
              Wejrzyj tukej
              raslaska.aremedia.net/pol/aktualnosci/2006/o1/01budzet.html
              • broneknotgeld Re: Nudno 11.03.06, 16:23
                Z PiSym bić se chce PO
                To niy koncepcyjo mo
                Ponoć sami tako chcom
                -Jo partyje kajsik mom.
    • broneknotgeld Re: Ratujmy forum przed PO 15.08.06, 12:37
      Zwionzek Gornoślonski Rolwaga ratuje?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=46766291
      Jak ło Stani czytom to tako se czuje.
      • brynio5 Re: Ratujmy ZG przed partiami? 15.08.06, 12:56
        No tak, przykładem może być były wicek z Siemianowic i sam szef ZG Krzysztof
        Szyga.Tylko,że on by chciał a PO nie chce!
        U nas na razie jedni chcą z PiS a inni z PO.
        A jeszcze są i tacy co by i z LPR i SO poszli! Tylko z SLD nie ma chętnych a jak
        są to nie mówią tego za głośno.
        Oczywiście cały czas mowa o ZG!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka