Dodaj do ulubionych

"Osiągnięcia" Prezydenta

29.09.06, 08:16
Kończy się następna kadencja naszego ukochanego ojca miasta. Warto podsumować
jego wyczyny. Dla mnie największym wyczynem było uruchomienie przez Stanię
karuzeli stanowisk. Podsumowując ostatnie 4 lata:
W MCK było w tej kadencji 3 dyrektorów, w MPGM - 3 prezesów, w PWiK - 3
prezesów, MOSiR - 4 dyrektorów, Media Śląskie - aktualnie konkurs na 4
prezesa, o mniejszych funkcjach nie wspominając Np. wiceprezesów. Setki osób
zatrudnionych w urzędzie i stała karuzela stanowisk. Czemu to służy?
Na pewno spółka zmieniająca tak szybko prezesów nie rozwija się prawidłowo.
Inne osiągnięcia Prezydenta:
Obserwuj wątek
    • dyzma007 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 29.09.06, 16:41
      A ja tam podziwiam tatusia, kupił lub zastraszył wszystkich liczących się w tym
      mieście.
      • assasini Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 29.09.06, 18:11
        Mam nadzieję, że nie wszystkich kupił i nie wszyscy dali się zastraszyć. A
        jeżeli nawet... nie ma na świecie taiego kozaka, coby nie trafił na większego od
        siebie. I tatuś też na takiego trafi....spokojna głowa!
        • malpa413 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 29.09.06, 23:35
          Ja stawiam na zadłużenie miasta, szczególnie po ostatniej uchwale poręczeniowej
          na Oti. Duzym osiagnięciem jest też remont mostu na Orzegowie od 2002 roku.
          • brynio5 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 00:06
            ani Zorro, ani Dyzma, ani Małpa niczego nie rozumieją.
            To jest po to by była reelekcja w pierwszej turze.
            No i basta!
            • w36 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 00:36
              brynio5 napisał:

> To jest po to by była reelekcja w pierwszej turze.

Spytam się może naiwnie: a co my, mieszkańcy Rudy z tego mamy. Bo zdaje się,
              ktoś o nas całkiem zapomniał w tym młynie ;)
              • assasini Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 08:56
                Zdecydowanie mam tego dość - na myśl o reelekcji szlag mnie trafia. Ojciec tego
                miasta pokazał co potrafi - i moze temu panu już podziękujemy. Już bym wolał
                Tobika - to byłby jedyny sensowny kandydat na te wybory samorządowe. Niech da
                sobie spokój z tym sejmem i wraca do Rudy.
            • zoro333 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 10:03
              Odnosząc się do przyjaciela przewodniczącego RM rozumiem, że można zrobić
              wszystko najgorszego tylko po to by ponownie zostać prezydentem. Jesteś
              dodatkowo przyjacielem samego szefa?
              • jozefosmenda Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 11:01
                uff!!!...jak gorąco tutaj!
                A pomysleć, że najgorsze to dopiero przed nami jak juz poznamy wszystkich
                kandydatów w sposob oficjalny.
              • assasini Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 12:52
                ...zważywszy, że przyjacielem przewodniczącego RM jest aktualnie miłościwie
                panujący - faktycznie można się po tym duecie spodziewać wszystkiego co najgorsze.
                • robot001 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 13:18
                  DO TEGO DUETU NALEŻY DODAĆ DOMŻALSKIEGO, RAZEM STARTUJĄ NA JEDNEJ LIŚCIE.
                  Tercet Egzotyczny???
                  Jak przeżyjemy taki koncert?

• robot001 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 30.09.06, 13:27
                    Do tego dodać szpital miejski, 3 dyrektor + zięć.
                    Krótka wzmianka należy się też byłemu, sławnemu Dyrektorowi UM /bodaj Szastok/.
                    • lernest Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 04:18
                      Powiedzmy jeszcze o jednej sprawie!
                      Przywiezienie sekretarza miasta z pod Poznania i pożegnanie go przed czasem.
                      Ciekawi mnie czy miałbym szansę na ten stołek bo ja też gorol jestem.
                      No ale sekretarza ni ma ani dyrektora urzędu też nie co niewątpliwie należy
                      zaliczyć do osiągnięć.
                      Jakie to oszczędności przecież jak nie trzeba płacić im pensji?
                      A wy się tutaj przez prezydenta przewracacie!
                      • zoro333 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 10:08
                        Obowązki ich przejęły inne osoby, im płaci, nie ma żadnych oszczędności.
                        • luveroz Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 14.07.07, 22:05
                          co papa zaoferował mieszkańcom???? Kolejny drastyczny skok czynszów!!!
                          DZIĘ-KU-JEMY! DZIĘ-KU-JEMY! DZIĘ-KU(rwa)-JEMY!
      • brynio5 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 02.10.06, 22:42
        dyzma007 napisał:

> A ja tam podziwiam tatusia, kupił lub zastraszył wszystkich liczących się w tym
        >
        > mieście.

Mówiąc innym językiem to oni po prostu się "ścierwili"?
        No ale zaś logicznie do tego podchodząc to zawsze jest coś za coś!
    • ziuta65 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 12:53
      Nie mam zamiaru bronic prezydenta, ale czepiacie sie bzdur, a nie widzicie tego
      co zrobil dla miasta do tej pory Stania.Poprzednicy za cala swoja bytnosc nie
      zrobili ani 1% w stasunku do dzialan Stani.Jezeli ktos tego nie widzi, to niech
      ojedzie miasto i zapozna, ale prawdopodobnie nie chcecie widziec.
      • zoro333 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 13:20
        Ziutka, do bronienia Stani musisz się przygotować. 80% kosztów tych inwestycji
        zrobiono z funduszy europejskich, przed 2000 ich nie było.
        Dwa: kochana Ziutko górnictwo nie tylko dobrze płaciło przez ostatnie 4 lata
        ale nadpłaciło to czego nie dało miastu przed 2000 rok. A więc kasy było dużo,
        dużo razy więcej niż za poprzednich prezydentów.
        Poza tym nikt nie podważa tego co zostało zrobione w mieście, pytanie czy nie
        można było zrobić więcej?
        Największym jednak problemem jest niedemokratyczne rządy i zrobienie prywatnego
        folwarku z Miasta.
        • rudzianin44 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 13:55
          Zorro333, nie pierdol... Tylko tyle Ci powiem... Idź wyłąduj swą frustrację w
          łożku z babą a nie zabieraj się za pisanie, kiedy masz gówno do powiedzenia...
          • zoro333 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 14:01
            rudzianin a ...argumenty, zapomniałeś?
            no chyba, "że nie pierdol" to twój główny argument.
            jesteś biedny umysłowo czy jak?
      • noiree007 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 18:51
        ziuta65 napisała:

> Nie mam zamiaru bronic prezydenta, ale czepiacie sie bzdur, a nie widzicie tego
        >
        > co zrobil dla miasta do tej pory Stania.Poprzednicy za cala swoja bytnosc nie
        > zrobili ani 1% w stasunku do dzialan Stani.Jezeli ktos tego nie widzi, to niech
        >
        > ojedzie miasto i zapozna, ale prawdopodobnie nie chcecie widziec.

A konkretnie to co zrobił? Bo dla mnie najlepszym przykładem może być kafhaus.
        Od strony drogi wszystko cacy - od środka ruina. I taka jest polityka prezydenta
        - wszystko na pokaz i z nim w roli głównej. jeżeli tego nie widzisz - to znaczy
        że za krótkowzrocznośc płacą Ci - może z kasy UM.
        • lukrata ul Piastowska 06.07.07, 17:04
          o ulicy Piastowskiej w Rudzie 1 to już zapomnieli wszyscy Radni,
          strach iść w dzień nie mówiąc już o nocy a zęby nie musi wybić Ci jakiś
          bandyta bo sam wykopyrtniesz z braku chodnika,
          same dziury i wyboje, kamienice straszą wygladem sceneria w sam raz do kręcenia
          horrorów,
          POZDRAWIAM RADNYCH Z TEGO OKRĘGU, BO KAŻDY DUŻO GADA PRZED WYBORAMI ALE POTEM
          JUŻ ICH NIE WIDAĆ ANI ICH REZULATTÓW
          JAKOŚ GADKI TYM ,ŻE MY RADNI NIC NIE MOŻEMY BO TO STANIA DECYDUJE MNIE NIE
          ZADOWALAJĄ JAKO MIESKZAŃCA RUDY ŚLĄSKIEJ,
          JEŚLI NIC NIE MOŻESZ BO MASZ UKŁĄDY TO ZDAJ MANDAT I IDŹ OGRÓDEK PLEWIĆ BO
          SZKODA TEJ KASY, KTÓRA IDZIE NA WASZE DIETY
          • jozefosmenda Re: ul Piastowska 10.07.07, 21:06
            fajnie piszesz Lukrata!
            Oby tak dalej.Przynajmniej mogę sobie poczytać.
            Ale jak ja sobie oglądam ile głosów otrzymałem tam w tych dwóch obwodach to
            lepiej jak wcale się nie będę odzywał.
            Poza tym...
            No właśnie te układy, te układy!
            • karolinalili11 Re: ul Piastowska 23.07.13, 18:50
              Witam
              z Pana wypowiedzi wynika ,że nie liczą się głosy wyborców a tylko układy ? a to my potencjalni wyborcy przecież na Was oddajemy głosy.
              a miałam właśnie nadzieję ,że Radni pomogą w rozwiązaniu problemów na ul. Piastowskiej bo nikt nie chce wysłuchac i pomóc. Ta zapomniana ulica straszy starymi zaniedbanymi kamienicami. Budynek z MPGM pod numerem 52 od 25 lat nie widział farby tynki same odpadają ze ścian a Panowie z rzemieślnicy zrzucają resztki tynku i to wszyttko, brud i smród. Odpowiedzi ze strony admininstracji - kupimy farbę za malowanie sami sobie zapłacie -czy to tak ma wyglądac ? droga to klepisko podczas opadów deszczu toniemy w błocie, ogólny stan budynki TRAGICZNY. Ostatnie tygodnie to zupełna ignorancja ze strony admininstracji, brak światła na klatce schodowej , nie można wejśc do mieszkania tylko czakac jak sie stanie tragedia dopiero wtedy zacznie sie cos dziac. Pytam czt MPGM zakupi nam lokatorom latarki może Pan coś podpowie, czy znajdzie sie Radny który może coś zdziała .Przecież za niedługo WYBORY !!!!!!!!!!!!!!!
      • maniek061 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 01.10.06, 20:58
        ziuta65 napisała:

> Nie mam zamiaru bronic prezydenta, ale czepiacie sie bzdur, a nie widzicie
        tego
        >
        > co zrobil dla miasta do tej pory Stania.> ojedzie miasto i zapozna, ale
        prawdopodobnie nie chcecie widziec.

Droga Ziuto taki tekst może ludzi doprowadzić do śmierci ze śmiechu!!!! Nie
        masz zamiaru bronić? czyżby? Coś mi się zdaje że jesteś pracownikiem UM i może
        ktoś z Twojej rodziny tam pracuje?
    • rudy107 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 02.10.06, 15:26
      a co do inwestycji: jeszcze z anie nie zapłacilismy. przecież za każdą miasto
      dopłaca część kasy i najcześciej bierze się kredyty. Folwark jest zadluzony.
      • zoro333 Rudzianin daj głos 04.10.06, 22:08
        Miasta nie zlicytują więc Stania się zadłuża.
        Można przyjąc, ze w następonych latach nastąpi wychłodzenie inwestycji w mies
        cie bo głowne zjadać beą całą kasę.
        Gdzie mój ulubiony rudzianini jego ekipa?
        Bez nich nudno się robi!!!
    • broneknotgeld Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 05.07.07, 18:42
      Sukces w "biologiczny wojnie"
      Pódzie teroz spać spokojnie.
      • broneknotgeld Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 05.07.07, 19:02
        Prokurator cole zbado?
        Rym mu se do tego nado?
        • lukrata Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 08.07.07, 12:02
          wygląda na to, że radni sie boją albo maja układy, których boją sie stracic, a
          może zajecie włąsnymi "sprawami", nie mają czasu by wymyślić coś madrego dla
          naszego mista, to cieszmy się, że choć Prezydent coś robi i się nie boi,
          i coby nie powiedzieć to mieszkania i drogi się budują a to, że wymieniają się
          dyrektorzy na stołkach to może też dobrze, bo nie zdążą mieć "układów" a poza
          tym w USA ludzie ciągle zmieniają pracę poszerzając swoje horyzonty , haha
          "tylko ten się nie myli co nic nie robi" ale przynajmniej coś sie dzieje jest o
          czym pogadać , ha, ha
          • zoro333 Drogi budujemy za środk unijne 08.07.07, 14:57
            wcześniej ich nie było. proste?
            pomysły prezydenta znamy: skocznia narciarska, baseny OTTI tylko w pierwotne4j
            wersji prezydent chciał mieć basen olimpijski i drużynę piłki wodnej. O
            lotnisku nie wspomnę.
            Najlepszym jednak pomysłem jest tzw. Giełda Towarowa, która jak zapewniał
            prezydent na piśmie i w gazetach miała z R.Śl. zrobić drugi Frankfurt lub Davos.
            Czy ty czujesz ten Frankfurt i te międzynarodowe lotnisko.
            A tak nawiasem każdy prezydent budowałby i drogi i TBS i socjalne, tylko te
            układy od Stanie i ci dyrektorzy z łaski pana. Kulturę już rozwalili, o
            oświacie sam pan prezydent źle się wyrażą, sport likwidują. Co zostaje?
          • broneknotgeld Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 08.07.07, 19:28
            Ci nojwiyncy wożom
            co "układy" mnożom?
    • rudy107 Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 08.07.07, 12:53
      Lukrata, toniedziela tak na Ciebie działa? Dyrektorzy nie zdażą wyrobić sobie
      układów?! POkaż mi dyrektora spoza układu! Rzecz w tym, ze prezydent mianuje
      wyłącznie kolesi i grzecznych ludzi, którzy ściśle są już w układzie. A to
      dobro w tych zmianach widać najlepiej na przykładzie MOK-u zwaneco MCK obecnie.
      PO chjolere było zmieniac Szczerbińskiego? Co takiego zdzaiłał przesławny
      dyrygent, a potem ta żałosna "menagerka". POniechanie tych zmian oznaczaloby
      też kmniejszy budżet biblioteki - własnie o nowy etat dla wicedyrektora, byłego
      dyrektora MOK, bo nie było planów organizowania takiego stanowiska, tylko
      potrzeba je wygenerowała. Gdzie w tym coś dobrego? Zresztą to tylko jeden
      przykład, ale to samo dotyczy innych podmiotów w tym mieście: szpitala, MOSIR-
      u, PWiK, MPGM, WR, itd itp.
      • lukrata Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 08.07.07, 18:44
        ale zauważ, że jednak każdy z nich dostał kolejną posadkę, może ciut mniejsze
        profity ale zawsze jakiś podstołek, czy zwykły śmiertelnik, który traci pracę
        dostaje następny stołek,ha, ha
        jest to jakiś sposób na "bezrobocie"
        ciekawe czy są jakieś brunteki bo ciągle na fali jakaś nowa blondynka< ha, ha
        • sister_of_mercy brunetki, blondynki.... 09.07.07, 09:26
          Nowa pani Dyrektor MCK jest kruczoczarna....nowa pani vicedyrektor MOSIRu jest
          ruda.... lukrata - nie tylko blondynki tu rządzą:)))
          • zoro333 Re: brunetki, blondynki.... 09.07.07, 11:15
            i ta kruczoczarna i ta ruda są raczej na wylocie, obie raczej nie awnsowały,
            pomimo że otrzymały nowe stołki.
            Blond jak na razie w natarciu.
            • rudy107 Re: brunetki, blondynki.... 09.07.07, 21:19
              Zoro, nie bądź taki tajemniczy: sypnij porządniej tymi wieściami!
              • zoro333 Re: brunetki, blondynki.... 09.07.07, 23:02
                Pani blond o długich nogach chce, musi być dyrektorem MZOPO lub naczelnikiem
                wydziału oświaty /wiem, wiem że go jeszcze nie ma, ale co to za problem dla
                naszego wodza/.
                A co do pozostałych pań, narazie robią i to wszystko, ale czy rządzą na tych
                swoich stołkach, watpię..... np. ruda juz mocno zalazła za skórę w MOSiRze
                ważnym i szybko może jej ta przygoda ze sportem się skończyć.
                • bytom333 Re: brunetki, blondynki.... 11.07.07, 23:09
                  Pani o długich nogach J. Kwiecińska jest osobą wyjątkowo kompetentną i jescze
                  jej środkowy paluszk zobaczą Panie Skowronkowa i Pietraszewska.
                  Zagadka, która pierwsza?
                  • zoro333 Zgoda, paluszek wcześniej zobaczy wiceprezydent 12.07.07, 09:31
                  • kanalarz1 Re: brunetki, blondynki.... 12.07.07, 14:30
                    w czym jest kompetentna? Tyle lat pracuje w rudzkiej oświacie. O tym co umie,
                    świadczą te szkoły, które wizytowała. I są inne? A ponadto nie bardzo potrafi
                    porozumiewać się z ludźmi, bo za wysoko zadziera nosa. Jedyne co robiła, to
                    zawsze próbowała podkopać swoje szefostwo.
      • lukrata Re: "Osiągnięcia" Prezydenta 08.07.07, 18:45
        p.s. w niedzięlę najtwardsze serce mięknie moje chyba też , hahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka