Dodaj do ulubionych

powyborcze podziękowania

18.11.06, 16:58
Chcialem podziękować wszytskim wyborcom, ktorzy odali na mnie głos.
Zająłem drugie miejsce na liście PiS w okręgu nr 2.
Zdobyłem 235 glosow.
Miałem najlepszy wynik w mojej dzilenicy- Wirek- biorąć pod uwage kandydatów
PiS-u.
W szkole Podstawowej nr 8 przegrałem bodajże jedynie z Przewodniczącym i
wiceprzewodnicząca Rady Miejskiej.
Jestem osobą młodą, startowalem z niskiego miejsca nr 5, nie poisadam w Rudzie
rodziny, a mój wynik wielu zadziwił.
Otarłem się o mandat, niedługo ruszę do ofensywy.
Za 4 lata zdobędę mandat.
Bądźmy razem.Kilka miesięcy i .............proszę byc cierpliwym.

Tomasz Kabała
Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: powyborcze podziękowania 18.11.06, 17:09
      Toż Ci tego winszuja.
      Możno za sztyry roki PiS pódzie śladym Samoobrony i niy bydzie mioł w naszym
      mieście swojego komitetu wyborczego.
      Dyć co inkszego partyje, a co inkszego ludzie.
    • 200zlotych Tomek zostań z nami ! 18.11.06, 17:19
      to że zmian w zarządzaniu miastem nie będzie jest pewne. Ludzie wybrani to
      strata kolejnych 5 lat dla miasta. Masz rację za 5 lat musisz kandydować ale nie
      znaczy to że masz się teraz zapaść pod ziemię ! to te wybory pokazały że rudzka
      polityka to nie tylko Pejas z Osmendą ale są wkońcu tacy jak my młodzi i żądni
      zmian sprawiedliwych i takich które pchną miasto do przodu. Społeczeństwo
      wybrało inaczej nie dlatego że uwazają Stanie czy Pejasa za drugiego Friedmana
      czy Adama Smitha, ale po prostu te nazwiska im się gdzieś usłyszało bo je znali
      pamiętali...niestety 90% rudzian takim kryterium się kierowało przy wyborze.
      Dowodem jest twój doskonały wynik - ludzie Cię poznali prawie osiągnęliśmy
      sukces...ale niestety w mieście gdzie media są skupione w rękach jednej parti (
      PO ) powoduje że sprawiedliwości nie ma. Aż żal że w takich warunkach wychowuje
      się pokolenie ludzi którzy widzą jak starsi sprawują polityką i kręcą miastem -
      układy.
      Te wybory to porażka nas wszsytkich Tomek, bez zjednoczenia frakcji młodych
      reformatorów następne wybory też niczego nie zmienią....ludzie nawet nie będą
      sobie zdawać sprawy że stanai będzie miał juz 70 lat jako prezydent...
      Straciliśmy my straciło miasto albo się z tym pogodzisz albo trzeba z tąd
      wyjechać niech każdy z nas oceni to indywidualnie. Wyjachało nas juz 20 tys.
      teraz kiedy układy pozostały a wręcz się zmogą nie wiem czy jest sens naiwnie
      liczyć że polityka czystych rąk wróci do miasta.
      • jozefosmenda Gest Kozakiewicza ! 18.11.06, 20:26
        >>> 200zlotych napisał:
        ... te wybory pokazały że rudzka polityka to nie tylko Pejas z Osmendą ...<<<

O! Jest mi niezmiernie miło!
        Ale widzę,że zaplanowane "zamachy" przeciwko mojej osobie nie wyszły w 100% i ja
        jednak zostałem do tej RM wybrany?
        A co do 70-ki Stani to nastąpi to dopiero w 2018 roku.Więc po co kogoś
        postarzać?(dla przypomnienia treaz mamy rok 2006)
        • 200zlotych też Cie kocham Józefie z karmańskiego ! 18.11.06, 20:59
          właśnie to miałem na myśli. Józef dlatego już kampani nie wyborczych nie
          prowadzi bo mogły by mu jeszcze zaszkodzić jak ludzi posłuchali by jego
          poglądów, a tak Józef - którego na marginesie bardzo lubię - żeruje na
          osłuchanym nazwisku dodam medialnym nazwisku. Osmenda fajnie się słucha, rzuca w
          oczy proste do zapamiętania, tak więc jak ludzie otwierający forum w co drugim
          wątku widzieli w temacie nazwisko osmenda to im utkwiło....Cwany lis z naszego
          Józefa ale skuteczny. Szkoda że nie jest po naszej stronie - dzisiaj
          świętowalbyśmy zwycięstwo. Ale jak już powiedziałem musimy z tego wyciągnąc
          wnioski by za 5 lat przejąc władze nad tym miastem.

aha, Józef ja Stanie nie postarzam. Policz dobrze, jak go niedoinformowane
          społeczeństwo ( albo informowane tylko z proprezydenckich pisemek jak WR czy
          telewizji elSHIT ) wybierze za 5 lat to w ostatnim roku kadenji będzie miał
          dokłądnie 70 lat i dalej owczym pędem pójdą głosować... powtarzam bez wolnych
          mediów w rudzie nic z tego nie będzie. Powiedz nam Józef jako ten co pamięta
          komune i cenzurę czy to aby nie jest powtórka z rozrywki ? media w rękach jednej
          parti, cenzura, przeinaczanie rzeczywistości, artykuły i rankingi na zlecenie itp...
          Józef ?!
          • jozefosmenda Re: też Cie kocham Józefie z karmańskiego ! 18.11.06, 21:17
            no nie mówmy od razu o miłości!
            Ja jednak szanowny 200 zł. nie jestem usatysfakcjonowany ze swojego wyniku
            wyborczego w odniesieniu do mojego wkładu pracy w tej materii.
            Czyli medialność nie miała tutaj większego znaczenia.
            Wyborcy głosowali na partie ot i wszystko!
      • rafalprencel Re: Tomek zostań z nami ! 18.11.06, 20:53
        pragnę tylko przypomnieć szanownemu "200zlotych", iż kadencja rady miejskiej
        trwa 4 lata a nie 5.
        • 200zlotych Re: Tomek zostań z nami ! 18.11.06, 21:02
          racja, dzięki za korekte.
    • rudy107 Re: powyborcze podziękowania 18.11.06, 17:36
      nie za krótka ta lista samopochwał? Bo mnie akurat interesowałoby co takiego
      składa się kochany na twój rzekomy sukces? Coz robiłes dla tego miasta i jego
      mieszkańców? Jest tyle organizacji - nie ma tam twojego nazwiska. sam młody wiek
      jest w twoim przypadku bardzuiej przeszkoda, bo takie napalenie do władzy wtak
      młodym wieku - to bomba zaplana. Powtarzasz drogę Olejniczaka - niby inna opcja,
      ale jakże podobna postawa. wszystkie rozumy po pozjadało i wexnie to wszystko co
      się tylko da.
      • w36 Re: powyborcze podziękowania 20.11.06, 03:27
        rudy107 napisał:

> nie za krótka ta lista samopochwał?

Zdecydowanie nie ;) A kto wyśledził że Stania podawał rękę komunistom kubańskim
        a później tą samą rękę maczał w kościele w wodzie święconej?

> składa się kochany na twój rzekomy sukces? Coz robiłes dla tego miasta i jego
        > mieszkańców? Jest tyle organizacji - nie ma tam twojego nazwiska.

Jak to nie ma ? Tomek w Wikipedii figuruje między rudzkimi znakomitościami jak
        Godula, Jędrzejczak, Urny itd.

Popatrz sobie:

pl.wikipedia.org/wiki/Ruda_%C5%9Al%C4%85ska

• bramofon Re: powyborcze podziękowania 23.11.06, 09:51
          nie trawie fanatyzmu politycznego i dazenia do wladzy za wszelka cene,
          oczerniania bez realnych argumentow- coz wszystkie te cechy pasuja mi do ciebie
          200zl i skoro ty popierasz kabale, to to musik byc niezla kabala....
          bez odbioru...
          • 200zlotych kolejny ignorant... 23.11.06, 09:59
            Nie no ignorantów to cza izolować!
            Kolejny prowokator i ignorant który będąc mieszkańcem Rudy Sl nie potrafi
            uszanować żałoby, wstrzymać się z głupimi prowokacjami, przyłączyć się do
            solidarności z Halembą...

Hepik1 banuj ten kolejny klon baliny albo wykasuj ten wątek...

Ludzie opamiętajcie się co wy robicie ?!
            • bramofon Re: kolejny ignorant... 23.11.06, 10:05
              sluchaj, to chyba jest moja sprawa co i kiedy ja komentuje.
              To co sie wydarzylo w halembie nie oznacza, ze caly swiat ma nagle stanac w
              miejscu.Jest to olbrzymia tragedia, wszyscy laczymy sie w bolu po stracie
              gornikow, jednak nie jest to koniec swiata i trzeba zyc dalej. Poza tym kto ci
              kazal czytac ten watek skoro tak bardzo laczysz sie w bolu, a moze tylko
              czekasz na nowe poste bo to mlyn na twoja wode......
              Kolego, nie znam Tomka Kabaly, ale dobrej reklamy to ty mu nie robisz!!!!
              Poza tym akurat teraz trafilem na ten watek i te twoje kretynskie teorie, wiec
              nie umialem sie pohamowac. Coz tak na mnei dziala glupota.
              • hepik1 Re: kolejny ignorant... 26.11.06, 06:08
                200 złotych...zamiast nawoływać do kasowania wszystkich postów,które sie pojawiły na forum a które nie dotyczyły wypadku,trzeba było w tym czasie przeganiać ludzi z pełnych rudzkich piwiarni w czasie trwania żałoby...
                A tak na marginesie...dzisiaj kabaret RAK występuje w Opolu.Niby żałoba juz dzisiaj nie obowiązuje...Jeden Grzesiu Poloczek odmówił występu...
    • w36 Re: powyborcze podziękowania 26.11.06, 03:13
      tomaszkabala napisał:

> Otarłem się o mandat, niedługo ruszę do ofensywy.

Na wikipedii na haśle Ruda Śl. toczy się jakaś bardzo niesmaczna walka o
      reklamę. Na listę wybitnych rudzkich osób wpychany jest uparcie Tomek Kabała co
      w sumie może nie jest nawet warte szerszego komentarza ;)

Ale też co jest nieco żenujące, usilnie forsowany na tą listę jest równocześnie
      J.Osmenda, który nie umniejszając jakiś jego osiągnięć, nie powinien jednak jak
      i paru innych polityków rudzkich, nie wspominając o superambitnym Tomku, znaleźć
      się na takiej specyficznej liście, gdzie znajduje się raptem koło dziesięciu
      nazwisk.
      Regulamin wiki też stawia jasno takie sprawy, choć też powinna zadziałać jakaś
      zwykła przyzwoitość, skoro nawet użytkownik Jozefosmenda uczestniczy w edycji
      naszego rudzkiego hasła.

Dla pewnej ilustracji, dyskusja admina wikipedii z naszym jak się okazuje
      znajomym k_osmenda:

pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja_Wikipedysty:Osmenda.pl

Choć do końca nie wiem czy to autentycznie K.Osmenda, bo jeszcze w tej zadymie
      uczestniczy osobno ktoś z IP szpitala w Goduli, mnie się jakoś kojarzącym.

• rudy107 Re: powyborcze podziękowania 26.11.06, 12:27
      skorzystałem z rady, ale niestety, wikipdia odparła, że jest wprawdzie nazwisko,
      ale nie ma jeszcze artykułu... Tak więc nadal nie wiem jakie zasługi dla miasta
      ma ów wielki działacz. Najwyraćźniej takiem, jak widać na tej podajen stronie:
      puste...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka