Dodaj do ulubionych

Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO!

20.11.06, 14:40
Postawili na młodych i wygrali!!!
Młodzi, niedoświadczeni, a wygrali!
O kim mowa? O sztabie wyborczym kandydata na prezydenta Andrzeja Stani i
kandydatów na radnych PO. O grupce zapaleńców, który zajęli się wszystkim w
tworzeniu tegorocznej kampanii. Piątka studentów Alina, Lena, Daniel,
Krzysztof i Sebastian, różne osobowości, różne charakter, ale połączył ich
wspólny cel. Oni głównie tworzyli ten sztab.
Pracowali od rana do później nocy na sukces swoich kandydatów. Zajmowali się
wszystkim: organizacją pracy, konferencjami, spotkaniami, opracowaniem reklam,
spotów, wizytówek, plakatów, ulotek czasem sami nawet wywieszali plakaty i
roznosili ulotki, doprowadzili do powstania stron internetowych i sami je
prowadzili, przeprowadzali ankiety, mobilizowali kandydatów i ludzi… to tylko
część z wielkiej pracy jaka zrobili.
Opłacało się!
Andrzej Stania wygrał w pierwszej turze wyborów, a PO w mieście ma swoich 9
radnych.
Ludzie odwaliliście kawał dobrej roboty i chylę przed wali czoła!!!
Mam nadzieję, że do takich ludzi będzie należeć przyszłość naszego kraju.
Pozdrawiam ameo
Obserwuj wątek
    • brynio5 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 20.11.06, 18:57
      Wow, ale wysiłek!Młodych i pięknych z PO!
      A Tomasz Kabała to stary człowiek waszym zdaniem?
      Takich jak wy w każdym sztabie było pełno
      No ale najważniejsze to: KASA!!!
      Poszczególne KWW nie miały takiej kasy jak PO i WdRŚL. No i obłożenia w
      komisjach co razem miało szczególne i decydujące znaczenie na wyniki!
    • hepik1 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 20.11.06, 20:28
      ameo2 napisała:

> Pracowali od rana do później nocy na sukces swoich kandydatów. Zajmowali się
      > wszystkim: organizacją pracy, konferencjami, spotkaniami, opracowaniem reklam,
      > spotów, wizytówek, plakatów, ulotek czasem sami nawet wywieszali plakaty i
      > roznosili ulotki, doprowadzili do powstania stron internetowych i sami je
      > prowadzili, przeprowadzali ankiety, mobilizowali kandydatów i ludzi…

Prawdę mówiąc to ja z tej gigantycznej pracy tylko plakaty dostrzegłem...ale tutaj tylko "wieszali czasami" ;)
      A Stania i tak by wygrał z prostej przyczyny...nie było zadnego innego poważnego kandydata.
      Przecież Tobiszowski nie miał najmniejszych chęci na prezydenturę a pozostali dwaj to tacy Kononowicze przecież.
    • daniel.muc Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 21.11.06, 13:00
      Witam,

Przysięgam, że nie mamy z tekstem ameo2 nic wspólnego. Ale dziękuje w imieniu
      wszystkich za miłe słowa.
      Rzeczywiście w wykonaniu PO kampania była specyficzna – robili to głównie
      młodzi ludzie. Oprócz wymienionych powyżej pomagali nam także: Julia, Kasia,
      Tomek, Darek, Mati, Marcin, Paweł a dużo wcześniej także Piotr. Średnia wieku
      ok. 22 lata.
      Pozytywne jest to, że dla wielu z nich był to pierwszy kontakt z polityką i
      może zabrzmi to patetycznie, ale w znakomitej części traktowali swój udział
      jako patriotyczny obowiązek.
      To była dla nich prawdziwa „lekcja patriotycznego wychowania”. Ich zapał,
      pracowitość i zaangażowanie pozwalało tym starszym uwierzyć, że polityka to
      naprawdę troska o dobro wspólne i wyższe idee.

Osobiście chciałbym jeszcze dodać, że szkoda, że w naszej rudzkiej polityce tak
      mało jest młodych zaangażowanych ludzi.

Serdecznie pozdrawiam

PS. Gratulacje dla Tomka i innych młodych z PiS-u za świetne wyniki!
      • amuerak Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 21.11.06, 13:32
        a co z panem Chachołkiem ?
        • daniel.muc Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 21.11.06, 14:23
          Pan Chachołek pomagał innym...
    • robert_me Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 21.11.06, 21:23
      Szczególnie cenny był pewnie udział pewnej halembianki, pani Elżbiety M., znana
      dama PO, wypływa w każdych wyborach, taka cicho - tajna, czy też cicho dajna...
      znana z oszukiwania, wyłudzania, naciągania... pojawiła się też i w tym roku
      dzielnie wspierając prezydenta... chroń go ( i nas wszystkich) Boże od takich
      "sztabowców"...
    • ballina79 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 22.11.06, 21:42
      Ha ha ha !!!
      Postawili na młodych i wygrali. Właśnie przeglądam listę naszych nowych (starych) radnych i młodzieży tam nie widzę. Swoją drogą z takim budżetem (w Katowicach Szpyrka miał podobno około miliona, ciekawe czy to prawda ?) to nietrudno o dobry wynik. Niczym specjalnym tutaj Rudzka PO nie błysneła w kampanii a troszeczkę się tymi zagadnieniami onteresuje.
      raslaska.aremedia.net/index.php
      • daniel.muc Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 23.11.06, 15:43
        witam,

RAŚ raczej też nie miał porażającej kampanii, a i wynik nie był najlepszy ;)

pozdrawiam
        • 200zlotych kolejny gagatek 23.11.06, 16:15
          ten upadek moralno etyczny dopada już nie tylko władz ale i studencików na siłe
          forowanych jak przyszła kadra managerska ( o zgrozo )
          syneczku mleko Ci jeszcze nie wyschło, nie znasz podstawowych zasad życia
          społecznego dzisiaj rano miasto dotknęła ogromna tragedia a ty sobie kampanie
          tutaj robisz i myślisz że punkty zbijesz ?

Kogo ten Stania wciska do UM i za kogo my płacimy ? za to coś ?? żenada
          • bocik01 Re: kolejny gagatek 23.11.06, 16:32
            Wszystkie posty o kampanii od początku tego co się stało są nie na miejscu -
            brak wyczucia, chamstwo i zwykła słoma z butów. I to na tyle komentarza
        • rudziok Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 25.11.06, 18:03
          No nie wiem, gdybym szpilę chciał wbić to mógłbym powiedzieć, że aktywiści PO uczą się robić kampanię za moje i innych członków RAŚ pieniądze, bo dostajecie dotacje budżetową :-)
          • daniel.muc Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 25.11.06, 20:29
            Platforma w Rudzie Śląskiej nie otrzyma żadnych pieniędzy z budżetu państwa z
            przeprowadzoną kampanię. Refundacja kosztów kampanii dotyczy jedynie szczebla
            ogólnopolskiego.
            • peacock79 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 25.11.06, 21:23
              A moje pieniądze z haraczu na TVP,w której się lansujecie jako partia???
          • hepik1 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 25.11.06, 21:04
            Gdybym ja chciał wbic szpilę RAS-iowi ,to bym zwrócił uwagę na wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=52691293
            Bo to zdajsie wasz aktywista utworzył wątek w dniu ,kiedy wiadomo było,że rudzkie forum odwiedzaja ludzie z całej Polski by złożyć wyrazy współczucia i solidarności.
            • peacock79 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 25.11.06, 21:27
              Gdybyś zadał sobie trud sprawdzenia o co chodzi, dowiedziałbyś się,że ta
              kolejna akcja Ruchu Autonomii Śląska na rzecz śląskiego dziedzictwa kulturowego
              zaczęła się tuż PRZED wypadkiem na "Halembie". Twoja wpadka pokazuje jak łatwo
              się ośmieszyć,gdy człowiek nie ma czasu na śledzenie aktualności a ma czas na
              zabieranie głosu.
              • hepik1 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 05:41
                peacock79 napisał:
                > ,że ta
                > kolejna akcja Ruchu Autonomii Śląska na rzecz śląskiego dziedzictwa kulturowego zaczęła się tuż PRZED wypadkiem na "Halembie".

Jeśli ten wątek:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=38680517&a=38680517
                został założony 17 marca 2006 to są trzy możliwości:
                a)na kop.Halemba,przed 8 miesiącami, był jakiś inny wypadek zatajony przez dyrekcję kopalni ,
                b)dla działaczy RAŚ czas biegnie inaczej i 8 miesięcy to jest "tuż PRZED"
                c)kłamstwa w żywe oczy jest normalną praktyką aktywistów RAŚ
                • peacock79 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 10:10
                  Szkoda,że zaślepiony swoim jadem żeś nie dostrzegł,że działalność RAŚ na rzecz
                  śląskiego dziedzictwa trwa o wiele dłużej niż od marca br. Po prostu niedawno,
                  na skutek bezczelnej odmowy oddania pomnika przez warszawiaków, uruchomiono
                  akcję wysyłania maili ze strony RAŚ.

Czy naprawdę oczekujesz,że będziemy przepraszać za każdy przejaw naszej
                  aktywności na rzecz Górnego Śląska? Naprawdę Twoim ideałem jest Ślązak
                  Pokornie Milczący? Przykro mi,do tego ideału jest mi daleko. I przykro mi,że
                  ludzie pragnący zrobić cokolwiek muszą się tłumaczyć przed ludźmi,którzy nie
                  robią nic.
            • w36 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 00:01
              hepik1 napisał:

> Bo to zdajsie wasz aktywista utworzył wątek w dniu ,kiedy wiadomo było,że rudzk
              > ie forum odwiedzaja ludzie z całej Polski by złożyć wyrazy współczucia i solida
              > rności.

Dzięki hepiku za rozjaśnienie sprawy. Coś mi się kojarzy że tu na forum
              faktycznie ktoś, zdaje się Leon dymił już o tego lwa, ale nie umiem tego
              znaleźć, możliwe że poszło w kosmos z powodów jak zwykle. Mniejsza o to. Ale
              było to na pewno stosunkowo dość dawno, bo rasiowa zadyma o lwa toczy się od
              gdzieś od marca i wyjście z tą agitką akurat w tych dniach, nieodparcie wygląda
              na niesmaczny marketing Raś.
              • osi-ris Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 00:38
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=43489894&a=43916864
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=38680517&a=38680517
                masz tego lwa dwóch ich było co o kociku wspomniało
                • w36 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 01:50
                  osi-ris napisała:

> masz tego lwa

Dzięki osi. Dobrze mi się jednak wydawało. Marzec, Leon zawodowiec.

• peacock79 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 10:13
                    A Ty dalej z tą nagonką na Swaczynę,agencie w36? To ze wstydu,że inni cokolwiek
                    robią,podczas gdy tylko bierzesz kasę za oczernianie przeciwników swojej
                    partii? A może już zaczynacie kampanię wyborczą 2010? :D
                    • w36 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 27.11.06, 07:12
                      peacock79 napisał:

> A Ty dalej z tą nagonką na Swaczynę,agencie w36?

Hmmm... Czyli twierdzisz że ballina ma na nazwisko Swaczyna?
                      No to jest ciekawe...

> To ze wstydu,że inni cokolwiek
                      >
                      > robią,podczas gdy tylko bierzesz kasę za oczernianie przeciwników swojej
                      > partii?

Oooooooo :) Nie za bardzo sobie pochlebiacie czasem?
                      A tak z ciekawości spytam, w której to partii mnie usilnie lokujesz? Gdzie to
                      według Ciebie płacą za obnażanie bzdur rasiowych? Może warto wiedzieć? ;)
                      • peacock79 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 29.11.06, 15:47
                        w36 napisał:
                        > A tak z ciekawości spytam, w której to partii mnie usilnie lokujesz?

Po "dogłębnej" analizie programów PiS i PO stwierdzam,że, jak to mawiała moja
                        ouma: "eine scheisse". Dla ciebie pewnie też.
            • ballina79 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 18:47
              Chciałbym tylko nieśmiało zauważyc, że nazwa RAS w tym poście się nie pojawia.
              Tyle w temacie.
              • w36 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 27.11.06, 07:15
                ballina79 napisał:

> Chciałbym tylko nieśmiało zauważyc, że nazwa RAS w tym poście się nie pojawia.

No to powiedz to swemu koledze bo tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=52520520&a=52874744

to jednak wypaplał ;)
    • rudy107 Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 12:33
      panie Muc, a może tak poda pan nazwiska tych zasłużonych? Czy może to jednak
      tajemnica i mamy ich identyfikować wkrótce z nowych zatrudnień i posadek...? A
      skoro jestesmy na linii, to jak pan godzi obowiązki działacza jednej partii oi
      pełnomocnika? Czy naprawde nie widzi pan w tym zagrozenia korupcją? Czy jeżeli
      bedize to od pana zależało, będize pan postępował tak samo, to znaczy obsadzi
      pan stanowiska ludzi związanymi z partią? Czekam na odpowiedź.
      • daniel.muc Re: Sztab wyborczy Andrzeja Stani i kandydatów PO 26.11.06, 17:16
        Od 7 października (początek kampanii Prezydenta) nie jestem już pełnomocnikiem -
        z oczywistych względów etycznych kolidowało to z moją rolą w sztabie
        wyborczym.

Moim zdaniem polityka powinna jak najmniej wtrącać się do operacyjnych działań
        administracji publicznej. Stanowisko zastępcy prezydenta to najniższy szczebel
        w UM na którym powinny decydować znaczki partyjne.

Z drugiej strony istnieje pewna grupa stanowisk (jak członkowie rad
        nadzorczych, bądź doradcy), które z definicji wymagają większego stopnia
        zaufania. Tutaj członkowie partii mają handicap.

BTW - W naszym kraju ?partyjny? ma jednoznacznie negatywne zabarwienie. Wynika
        to w głównej mierze z zachowania ?elit? politycznych, które od momentu TKM
        niepodzielnie zawłaszczają państwo.

Dla mnie osobiście członkowstwo w partii nie jest czymś wstydliwym,
        przekreślającym człowieka. Najważniejsze jest uczciwe i wyraźne oddzielenie
        sfery politycznej i administracyjnej, a takie postawienie sprawy jest
        ?niepopularne? i naraża na użycie właśnie terminu partyjnictwo. Wniosek na
        dzień dzisiejszy? TYLKO WOLNY RYNEK, JAK NAJMNIEJ ETATYZMU I BZDURNYCH
        PRZEPISÓW.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka