Dodaj do ulubionych

Przelotowość łóżek

26.03.07, 14:39
Rzadko mam okazję sledzić przebieg sesji RM. Dziś mogłem podziwiać kilka
wystąpień. W sumie obrady wygladają momentami śmiesznie, ale m.in. zwróciłem
uwagę na jakość wystąpień pod względem językowym. I muszę przyznać, że radni
prezentują się na jakimś poziomie i nie dają się zjeść tremie, natomiast
wyjątkowo dziwnie słucha się pani Skowronek. Zacytuję: "o kontrakcie decyduje
sprzęt"; "na dziesiejszą wiedzę, którą posiadam, wynika, że /.../";
wszczepienie soczewki, to jest pacjent który przebywa 3 dni"; "szpital ma
taką ilość łóżek". No i te skróty typu "szybka przelotowość łóżek"; A ponadto
ten drżący głos... Bidulka!
Obserwuj wątek
    • andrewlepiej Re: Przelotowość łóżek 26.03.07, 18:25
      Ba. To prawdziwa filolożka :)
      Kiedyś napisałem, co o tym myślę i mnie chcieli z mojej partii wyrzucić za to.
      Ja mam gumowce, krawat w paski, ale się wygadać po naszemu potrafię.
      • darek10004 Re: Przelotowość łóżek 26.03.07, 20:38
        andrewlepiej napisał:
        > Ja mam gumowce, krawat w paski, ale się wygadać po naszemu potrafię.

hehe ale bohater jesteś przecież potrafisz się "wygadać po naszemu" - gratuluję.
        Bo ty masz gumowce i do tego krawat w paski.
        • zaduzotego Re: Przelotowość łóżek 27.03.07, 11:39
          a tobie czym się tak zasłużyła? A najuczciwsza...? Hmmm. Myślałem, że ten tytuł
          przysługuje Prezydentowi.
          Ale nie poddawałem tym razem tej kwestii pod dyskusję, tylko właśnie składnię.
          I co, Twoim zdaniem jest świetna? (Zacytowałem dokładnie!) Gratulacje!

Rudy, fragmęty wyrwane z kontekstu mają malutką moc przekonywania,gdybyś może
          się pouczyl w szkole wiedzialbyś co to sa <<skróty myślowe>>,gdyby
          p.Skowronkowa miala ci wszystko ślicznie skladniowo do tego lba przekazac, tak
          bys nie czul sie urażony(buhahaa)to bys tam do nocy siedzial. Pamiętaj ,że
          tresc omawianego problemu jest wazna a nie styl, tym bardziej ,że z tego co
          zauważylem bardzo dużo do omówienia bylo na wczorajszej sesji.Prezydent
          uczciwy???????????Wiesz co? Już mnie nie ruszaja Twoje posty dotyczące
          Skowronkowej, bo ty chlopie jesteśślepy jak
          kret.HhahahahahahahahahahahahahahahahahahaPrezydent uczciwy!!!!!!hihhihihihinie
          no padne zaraz.Pozdrowionka dla wieśniaka andrewlepiej z jego gumowcami i
          krawatem
    • zaduzotego Re: Przelotowość łóżek 26.03.07, 20:01
      Ja dość często,w przeciweństwie do rudego mam okazje śledzic sesję,dziś akurat
      nie mialem tej przyjemnosci. Mogę jednak z calą stanowczością powiedzieć,że
      Pani S ,którą ostatnio rudy wziąl sobie na cel,z pośród tych wszystkich
      zabierających glos,ma najsilniejsze argumenty, zawsze jest przygotowana,
      dlatego slabią mnie po prostu wasze wypowiedzi.Nie możecie sie czepiać
      merytoryki to się skladni czepiacie-jesooo niech mnie Bóg chroni przed takimi
      hienami jak wy!!!!!!!!Rudy przyznaj sie czym Ci Skowronkowa za skóre zalazla?
      Może sie pochwalisz i podasz prawdziwy powód swoich flustracji.Pani Skowronek
      Niech sie Pani nie da!!!!!!Pani z wszystkich pracowników UM jst najuczciwsza.
      Pozdrwiam
    • rudy107 Re: Przelotowość łóżek 26.03.07, 22:31
      a tobie czym się tak zasłużyła? A najuczciwsza...? Hmmm. Myślałem, że ten tytuł
      przysługuje Prezydentowi.
      Ale nie poddawałem tym razem tej kwestii pod dyskusję, tylko właśnie składnię.
      I co, Twoim zdaniem jest świetna? (Zacytowałem dokładnie!) Gratulacje!
      • jozefosmenda Re: Przelotowość łóżek 27.03.07, 10:08
        Mimo takiego krytycznego spojrzenia powiem tylko tyle,że mamy ratować szpital!
        To jest ostatni dzwonek.Stąd też i pewne "posunięcia" organizacyjne dyrektora,
        które nie cieszą się "wzięciem".
        Ale od czegoś trzeba zacząć bo inaczej Ruda Ślaska nie będzie miała Szpitala
        Miejskiego tylko placówkę prywatną dobrze wyposażoną w wysokiej klasy sprzęt za
        pieniądze podatnika!
        Ale potem nikt o przelotowości łóżek nie będzie gadał bo albo nie zdąży się tam
        położyć albo nie będzie miał kasy by zdążyć!
        • zoro333 Re: Przelotowość łóżek 27.03.07, 11:31
          Ależ my juz ratujemy szpitale 5 lat. Wpompowaliśmy miliony w nie i co ?
          KTOŚ za to odpowiada. Program naprawy był wielokrotnie zmieniany.
          A teraz Pani wiceprezydent. Prawdą jest, że wielokrotnie się wygłupiła,
          wypowiadając się na temat nowych dyrektorów „…, że to bardzo dobry wybór,
          przemyślany, wybitny specjalista” a później człowiek był dyrem kilka miesięcy i
          znowu ten sam ton, te same słowa.
          Coś złego dzieje się w szpitalu i za to pani wice prezydent odpowiada.
          Co ciekaws, nie jest to akurat brak środków.
    • rafalprencel Re: Przelotowość łóżek 27.03.07, 14:45
      mnie jedno dziwi:) skoro ta władza jest taka zła, to czemu nie zabierzecie się za zbieranie podpisów pod petycję do rady za odłowaniem prezydenta w referndum?

Czy Tylko gadacie, żeby gadać?
      • zoro333 PAN RAFAŁ 27.03.07, 16:15
        TAK dobra władza na pewno wsłuchuje się w głos ludu i wyciąga z niego wnioski.
        Na, chyba wszyscy na to liczymy:)
        A co do referendum.
        Zdecydowana większość ma dojść Kaczorów /jak rozumiem także Pan/. Czy będzie
        Pan zbierał podpisy pod ich odwołaniem.
        Z motyką na słońce /a raczej na księżyc/ wybrali się tylko w dzieciństwie
        Kaczory.
        A jeżeli widzi Pan jakieś pozytywy w szpitalu i częstych zmianach dyrektora to
        proszę napisać.
        • rafalprencel sztuka:) 30.03.07, 10:10
          ja napewno nie będę zbierał podpisów pod niczym:) tylko, że jest różnica w materii spraw. Władz centralnych nie da się odwołać przez instytucję referendum a władzę lokalną i owszem. Dlatego tylko chciałem zapytać z ciekawości czy co ciekawsze pomysły są tu tylko przedstawiane po to aby jakiś człowiek na forum mógł zaistnieć czy po to aby coś zrobić dla rudy śląskiej.

Gadanie dla samego gadania, tudzież pisania to nie sztuka. Dlatego szanowni forumowicze się dziwią, że nie są wysłuchiwani. Jak tylko biadolą i nie podejmują działań, no to co się dziwić?
    • rudy107 Re: Przelotowość łóżek 27.03.07, 15:33
      no, co za furia! Jakby sama pani S. się odezwała...
      Logika też dość zaskakująca: z jednej strony teza o superuczciwości, z drugiej
      osąd pryncypała jako kogoś zasługującego na potepienie. Dziwne. Myślałem, że do
      ktoś uczciwy nie może wiernie służyć nieuczuciwemu szefowi. Albo służy mu w
      sposób nieuczciwy... Więc jaki ostatecznie jest?
      A co do jej merytorycznego przygotowania, to stan podległych jej placówek
      najlepiej o niej świadczy. Wyglądają dokładnie tak, jak jej "składne
      wypowiedzi" - pełne "skrótów myślowych", absurdalnych połączeń i zająknięć.
      Natomiast co do przyczyn niechęci wobec tego kryształu: oj, nie chciej żebym na
      tym forum napisał to, co o niej wiem i o jej "uczciwości". Natomiast co do
      epitetów typu "zakuty łeb", "żebyś sie wziął do nauki" (czy coś w tym stylu) -
      wybaczam, bo wiem, że to wielka emocja spotkać się z takim atakiem.
    • rudy107 Re: Przelotowość łóżek 27.03.07, 15:46
      a co do szpitala: czy wobec tylu prób ratowania go, naprawdę warto to ciągnąć?
      Panie Józefie - je wiem, że upadłośc takiej placówki byłaby wstydliwa, ale
      niech pan nam wytłumaczy co naprawde starcilibyśmy, gdyby jej nie było. Żyjemy
      w aglomeracji, w której do Katowic, Chorzowa czy Świętochłowic i Gliwic mamy
      niewiele dalej niż do Goduli. Więc może lepiej dac spokój? Jak widać nasi
      decydenci nie mają dość "szczęścia" (tak to łagodnie nazwę) w wyborze dobrego
      gospodarza placówki. I raczej nic nie wskazuje na to by nagle coś się zmieniło
      (bo pewnie są za uczciwi).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka