osi-ris 16.08.07, 12:31 co z basenem Oti? jak sie młodzież do tego zapatruje. może jakieś spotkanie z Prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
assasini Re: Co z Oti p. Nawara 16.08.07, 15:47 A po co sobie psuć wakacyjny nastrój? Nie wywołuj wilka z lasu....bo nie daj Boże wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Co z Oti p. Nawara 16.08.07, 15:55 osi-ris napisała: > co z basenem Oti? jak sie młodzież do tego zapatruje. może jakieś spotkanie z > Prezydentem? No właśnie... Przecież w tej aferze ostatnio doszły co najmniej dwa następne mocno niepokojące wątki. Jeden to ordynarne oszustwo z biznesplanem, wykryte i opisane przez dziennikarza DZ a drugie to wykryte przez RIO łamanie prawa i korupcjogenny sposób wyboru wykonawcy. Czy to mało? Jeśli rudzcy młodzi zobowiązali się szerzyć świadomość samorządową to akurat jest robota. Trzeba przypomnieć ludziom z UM, w tym Prezydentowi, że nie dostali Rudy i jej pieniędzy na własność. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Co z Oti p. Nawara 16.08.07, 17:02 "... ordynarne oszustwo z biznesplanem (...) wykryte przez RIO łamanie prawa i korupcjogenny sposób wyboru wykonawcy(...)Trzeba przypomnieć ludziom z UM, w tym Prezydentowi, że nie dostali Rudy i jej pieniędzy na własność." A przecież nasi przedstawiciele to zaakceptowali, przegłosowali, udzielili absolutorium, ba - nawet wyczuli wdzięczność mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Co z Oti ...? 30.08.07, 22:14 Ano tak: Stosunkiem głosów:17 za,7 przeciw,0 wstrzymujacych się RM w dniu dzisiejszym podjęła zmodyfikowaną uchwałę na poręczenie kredytu dla spółki Park Wodny sp. z o.o. w wysokości 174.184.400.00 zł. Poręczenie obejmuje lata budżetowe 2007-2034! Miastoprojekt System Wrocław może wchodzić na budowę. No i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Co z Oti ...? 30.08.07, 22:22 jozefosmenda napisał: > Ano tak: > Stosunkiem głosów:17 za,7 przeciw,0 wstrzymujacych Czy tym razem mieszkańcy Rudy mogą poznać nazwiska radnych głosujących za tym "poręczeniem" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
darayavahu Re: Co z Oti ...? 31.08.07, 09:04 Niestety i tym razem głosowanie radnych owiane jest tajemnicą. Szkoda, że ten skład radnych boi się podejmować Uchwały imiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Jak głosowali? 31.08.07, 19:16 Przeciw było 4 radnych PiS i 3 radnych SLD Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Jak głosowali? 01.09.07, 05:13 zoro333 napisał: > Przeciw było 4 radnych PiS i 3 radnych SLD Rozumiem że upodobanie do pluskania się w wodzie u naszych rudzkich radnych jakoś podejrzanie dziwnie koreluje z przekonaniami politycznymi. Ciekawe i zagadkowe zjawisko samo w sobie ;) Ale mam kłopot z dokładnym ustaleniem nazwisk głosujących. Rozumiem że za "poręczeniem" głosowali: Abuzied Yousif Dryja Władysław Gładysz Cecylia Grozmani Tadeusz Kania Jarosław Kansy Bogusława Kołada Joanna Domżalski Zbigniew Hanke Witold Jarocki Jacek Mucha Jan Pierończyk Michał Pytlok Andrzej Wyciślik Jakub Kucharski Władysław Wyżgoł Jan i kto jeszcze? Jednego mi brakuje. Przeciwko: ci czterej na pewno: Bubała Antoni Drażyk Jerzy Myszur Kazimierz Skudlik Józef i trzech z tej grupy: Howaniec Teodor Osmenda Józef Piórkowski Henryk Potyrała Dariusz tylko kto? No i kogoś jednego nie było na głosowaniu. Też nie wiadomo. Ktoś mi pomoże dokładniej odtworzyć tą listę głosujących za aquaparkiem? Może być bardzo przydatna a domyślam się że pan Kania znów nie trafił w knefel od drukarki jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Jak głosowali? 01.09.07, 15:50 Przeciw /prawdopodobnie/: Myszór, Bubała, Drażyk, Skudlik, Osmenda, Howaniec i Potyrała. Ponieważ na sesji wszyscy byli obecni trudno ocenić kto nie głosował. Nie ma wydruku!!!! Prawdopodobnie Pejas i Piórkowski poparli uchwałę. Odpowiedz Link Zgłoś
darayavahu Re: Jak głosowali? 03.09.07, 08:13 Takie ustalenia są wielce prawdopodobne. Szkoda, że znowu nic nie jest jawne i przejrzyste dla mieszkańców. Ale to jeszcze nie koniec sprawy OTI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wnawara Re: Co z Oti p. Nawara 16.08.07, 16:38 osi-ris napisała: > co z basenem Oti? Szczerze mówiąc - na razie nie wiem. Na monitoring realizacji deklaracji i opublikowanie raportu mamy czas do 31 października. Bierzemy się za to po wakacjach. Doniesienia prasowe jednakże czytamy - w tym wspomniane wątki przez kol. "w36". > jak sie młodzież do tego zapatruje. Za całą młodzież nie mogę się wypowiadać. W zasadzie czy ja jestem jeszcze młodzieżą, tego też nie jestem pewien. ;-) Generalnie FAJNIE jest mieć w mieście aquapark. ALE: OSOBIŚCIE bardzo obawiam się realizacji tej inwestycji - tzn. obawiam się o jej komercyjną stronę i powtórzenie losów Dąbrowy czy Tarnowskich. Nasze społeczeństwo nie jest jeszcze niestety na tyle bogate, aby móc sobie pozwolić na regularne wizyty w tego typu przybytkach. Osobiście bardziej wolałbym, żeby powstało kilka przyzwoitych basenów odkrytych (chociaż dwa + generalny remont jednego istniejącego), aby w lato bajtle nie musiały biegać po hasiokach. Podkreślam, że jest to moje OSOBISTE zdanie, do którego mam prawo i proszę nie traktować tego jako oficjalnego stanowiska stowarzyszenia. > może jakieś spotkanie z > Prezydentem? Oczywiście - w terminie wynikającym z zasad akcji. Czyli od 1 października do 12 listopada. Tym razem liczymy na większy udział społeczności lokalnej w debacie. Inaczej znowu posypią się krytyczne głosy anonimowych łowców sensacji. Co ja mówię - i tak się posypią... No ale cóż - jak to się mówi? Jeszcze się taki nie urodził..... Pozdrawiam, Wojciech Nawara Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: Co z Oti p. Nawara 16.08.07, 17:57 No. mam nadzieję, że nie bedziesz Pan się jawił jako reprezentant całej młodziezy. A Pana wątpliwości i obawy co do realizacji inwestycji, sa dla mnie kolejnym dziwem - czy tych obaw nie znał pan przed sławetnym spotkaniem? "Tym razem liczymy na większy udział społeczności lokalnej w debacie. Inaczej znowu posypią się krytyczne głosy anonimowych łowców sensacji". - czy sensacji nie było? My nie łowimy sensacji, my je widzimy. A co do udziału "społeczności" - wiem, że marzy się wam rola animatora społecznego, ale na to trzeba zapracować. A ostatnie spotkanie pokazało, że oczekiwał pan, że na waszym spotkaniu ktoś inny wyrazi veto (również wasze), pomysłom magistratu. To nie była godziwa propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Co z Oti p. Nawara 16.08.07, 22:01 Generalnie FAJNIE jest mieć w mieście aquapark. ALE: > OSOBIŚCIE bardzo obawiam się realizacji tej inwestycji - tzn. obawiam się o jej > komercyjną stronę i powtórzenie losów Dąbrowy czy Tarnowskich. Nasze > społeczeństwo nie jest jeszcze niestety na tyle bogate, aby móc sobie pozwolić > na regularne wizyty w tego typu przybytkach. Osobiście bardziej wolałbym, żeby > powstało kilka przyzwoitych basenów odkrytych (chociaż dwa + generalny remont > jednego istniejącego), aby w lato bajtle nie musiały biegać po hasiokach. > Podkreślam, że jest to moje OSOBISTE zdanie, do którego mam prawo i proszę nie > traktować tego jako oficjalnego stanowiska stowarzyszenia Trafne stwierdzenie.Kto nie boi sie ryzykowac wydania wielkich pieniedzy jest glupcem,ale czesto ten strach(moze lepiej obawa) okazuje sie przedwczesna.Jak to mowili ten kto nie ryzykuje to nie siedzi. No coz ci anonimowi szczekacze forumowi to chowaja sie pieknie za czyimis plecami ale sami boja sie wystapic z swoimi watpliwosciami przed przez nich wybrana"wladza".Chcialem tylko dodac ze bardzo duzo ludzi zwracalo sie do milicjantow w PRL"panie wladzo" widocznie te nawyki im pozostaly bo sa pielegnowane w kregach rodzinnych. Pozdr Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: Co z Oti p. Nawara 17.08.07, 10:33 zupełnie inaczej niż ty, prawda? W dowodzie masz w rubryce "nazwisko" "grzegorz1948". Twoje uwagi, jak i logika, są rozbrajające. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: rudy107 17.08.07, 22:45 No nie cierpie ryzych ludzi bo sa falszywi. "grzegorz1948". Twoje uwagi, jak i logika, są rozbrajające. Tak te dane sa prawdziwe i w moim dowodzie osobistym urzedowo naniesione.Z pewnoscia niektorym forumowiczom sie nie dlugo przedstawie osobiscie ale jeszcze nie teraz bede sobie zabawy odmawial. Odpowiedz Link Zgłoś