Dodaj do ulubionych

i to mi się podoba!

23.10.07, 14:47
www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4603708.html
przy okazji składam GRATULACJE pani Danucie Pieraszewskiej i
Grzegorzowi Tobiszowskiemu!
Obserwuj wątek
    • superegos Re: i to mi się podoba! 23.10.07, 16:31
      Witam!I jak Pana wyniki, Panie Józefie? Proszę się pochwalić.
      A co do podobania się...Wszystko z wszystkimi dla "dobra"wszystkich? Mnie się to
      nie podoba...
      • jozefosmenda Re: i to mi się podoba! 23.10.07, 22:19
        I tak nikt nie uwierzy ale osobiście nie znam mojego rezultatu
        (czekam na wyniki na stronie internetowej PKW).Tym którym zależało
        bym na liście kandydatów się znalazł zaoferowałem zdobycie 100
        głosów!
        Każdy głos ponad tą ilość to moja satysfakcja tym bardziej,że nie
        miałem żadnych plakatów,ulotek,wizytówek,spotkań czy spotów
        reklamowych w TV!Jedyna reklama to bilboard na moim samochodzie o
        wymiarach 70cm x 90cm, który woziłem przez 7 dni!
        • grzegorz1948 Re: i to mi się podoba! 24.10.07, 00:41
          no 615 glosow to jest cos,chyba wszystkich znajomych zaprowadziles
          do urny pod karabinem.No pewnie zorro i oszolom osiris tez stali na
          strazy zeby wszyscy z "domow gornika" dotarli do urny.Wiesz co mnie
          cieszy i tak naprawde zes sie uplasowal przed Piorkowskim.
          • von-cymbergaj A mnie się też podoba! 24.10.07, 10:11
            Tak się sklada,że ja też głosowalem na Józka O. i nikt mnie
            karabinem nie straszył.Głosuje się na ludzi,którzy na to zasługują i
            to wcale nie ma być "owczy" pęd lecz normalne rozumowanie.
            Józek to solidna firma i jeden z najlepszych radnych w tym mieście!
            I tak trzymac.
            • rudy107 Re: A mnie się też podoba! 24.10.07, 11:38
              Mnie też nikt nie zmuszał. Uważam, że pan Józef, to osoba, którą
              warto popierać. I gratuluję panu panie J.!
              A Gregorowi życzę podobne sprawdzenia siebie. Wówczas miałby większe
              prawo do takich "krytyk", albo ściślej: insynuacji.
              • grzegorz1948 Re: No Panowie 24.10.07, 12:03

Mnie też nikt nie zmuszał. Uważam, że pan Józef, to osoba, którą
                warto popierać. I gratuluję panu panie J.!
                A Gregorowi życzę podobne sprawdzenia siebie. Wówczas miałby większe
                prawo do takich "krytyk", albo ściślej: insynuacji.

A mnie się też podoba!
                von-cymbergaj 24.10.07, 10:11 Odpowiedz
                Tak się sklada,że ja też głosowalem na Józka O. i nikt mnie
                karabinem nie straszył.Głosuje się na ludzi,którzy na to zasługują i
                to wcale nie ma być "owczy" pęd lecz normalne rozumowanie.
                Józek
                no tak Jaruzelski i Kwasniewski tez zaslugiwali i dlatego
                glosowaliscie?! normalny dzieciecy ped do obietnic.
                Ja sprawdzam sie na innej niwie/tez spolecznej/Moim motto zyciowym
                to jest "Polityka sie interesowac ale nie zajmowac"chociaz raz jeden
                rolnik z Koniecpola znajac moja zasade powiedzial mi"Grzegorz jezeli
                ty nie zajmiesz sie polityka to politycy zajma sie toba a wtedy
                biada ci" byla to wigilia 1981.
                • osi-ris rolnik z Koniecpola 24.10.07, 14:31
                  rolnik z Koniecpola?! CO??
                  ile lat tam mieszkałeś znaczy w kołchozie zapierd... to jako wytrawny polityk
                  musisz przyznać że dzięki "Akcja Wyborcza Solidarność" twój Koniecpol trafił na
                  śląsk :)))))))))) ale Ty prawy powiesz zapewne ze zawsze nim był?! :]]]
                  no ale takie masz prawo i zapewne już zapomniałeś jakiej siary narobił aws z
                  powszechnym uwłaszczeniem. ale podobno leżących sie nie kopie.. tylko długi
                  pozosają.. a teraz też pIs coś majstrował przy darowiznach nieswoich i co z
                  tego wyszło - bałagan .. ale leżących sie nie kopie taka to demokracja i
                  socjalizm.. w twoim wydaniu
                  • grzegorz1948 Re:osi-ris tys jest durny wiecej niz policja.. 24.10.07, 23:56
                    pozwala.Jak poznales ze chodzi o kolchoz?Masz dobre namiary na wies
                    no coz sloma wychodzi z walonek.Masz tylko jedna racje"Akcja
                    Solidarnosc"spotkanie "towarzyskie w Zabrzu na Janika 18.Chyba wiesz
                    przybledo rudzka o czym pisze. Jezeli masz jakies frustracje to wez
                    olej rycynusowy i rolke papieru toaletowego a jeszcze
                    lepiej "Trybune Robotnicza" lub "Fakty i Mity" to cie troche
                    rozluzni.
                  • jozefosmenda a to też mi się podoba! 25.10.07, 00:00
                    miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4610853.html
                    Tym bardziej cieszy mnie mój wynik 739 głosów bo nie miałem żadnej
                    reklamy i byle kto krzyżyka mi nie dał!
                    Musiał dobrze przeczytać i się nawet zastanowić czy to ten na
                    którego Gregor stosuje szarą maść czy właściwy Osmenda!
                    • w36 Re: a to też mi się podoba! 25.10.07, 01:51
                      jozefosmenda napisał:

> Tym bardziej cieszy mnie mój wynik 739 głosów bo nie miałem żadnej
                      > reklamy i byle kto krzyżyka mi nie dał!

Nie był bym do końca pewien czy to po części nie jest jednak "magia" nazwiska.
                      Tak się jakoś zdarzyło że moim znajomym szczególnie starszej daty, na dźwięk
                      nazwiska Osmenda owszem zapala się lampka w głowie, znają go dobrze. Ale jeśli
                      chodzi o szczegóły to już gorzej. Jakieś tylko ogólne skojarzenia z kolorem i z
                      tym domkiem koło poczty. Niektórzy nawet byli szczerze zdziwieni że mamy radnego
                      o tym nazwisku teraz w Rudzie. Ale to tylko taka ciekawostka. Może ja mam akurat
                      jakiś dziwnych znajomych.
                      • osi-ris nawiedzony dom 25.10.07, 14:59
                        wersja
                        pierwsza (starodawna) i ta preferowana przez gregora banda komunistów handlowała
                        w nim mięsem i kartkami na mięso...
                        druga (współczesna)preferowana przez gregora była tam siedziba obozu w
                        Koluszkach (wyjaśniam dla gregora chodzi o Talibów mogłeś zapomnieć)
                        trzecia dot. koloru dom rozpusty masonów omijany przez gregora który solą w jego
                        oku...

a co ty gregor na to powiesz?
                      • mohrhardt Re: a to też mi się podoba! 25.10.07, 15:43
                        W36, znajomych masz normalnych, większość osób będących średnio
                        (czyt. prawie wcale) zainteresowanych lokalną polityką nie zna
                        nazwisk radnych. Ba, część nie zna nawet nazwisk wice prezydentów.
                        Ale jeżeli tematem są afery to już o tych wszyscy wiedzą wszystko.
                      • jozefosmenda Re: a to też mi się podoba! 25.10.07, 21:50
                        To ładnie W36 ze strony twoich znajomych,że im się jakoś tam
                        kojarzę.Z Wirkiem jestem związany bo się tam urodziłem i
                        wychowałem.Właśnie w tym domku o którym mowa w otoczeniu zieleni.
                        Do dzisiejszego dnia mieszka tam zresztą moja matka z siostrą a ja
                        prawie co drugi dzień staram się tam bywać.
                        A że mnie wywiało do Rudy i tam jestem radnym?
                        No cóż:Pejas wychował się częściowo w kieleckim a jest radnym z
                        Bykowiny!
                        Mieć elektorat na "obczyźnie" to też osiągnięcie!
                        Chociaż dla Pejasa wieksze bo OSMENDY w Rudzie 1 też mieszkali.
                    • grzegorz1948 Re: Jozek 26.10.07, 00:33
                      Musiał dobrze przeczytać i się nawet zastanowić czy to ten na
                      > którego Gregor stosuje szarą maść czy właściwy Osmenda!
                      No widzisz Jozek w PRL nawet szara masc byla lepsza i pod dostatkiem.
                      Bede musial popytac moze ktos ma jeszcze "zelazna rezerwe"
                      A tak na marginesie rodzina sie nie wstydzi ze stary i glupi latasz
                      jeszcze za orkiestra.Ciebie synek bije selter do glowy.Jozek
                      naprawde czasy PRL juz minely i moze za jakies 100lat ktos bedzie
                      znow na LEWUSOW glosowal.N a razie ludzie pamietaja "dobrobyt PRL"
                      • jozefosmenda GREGOR! 26.10.07, 12:23
                        Jedanak widać,że jesteś chory i to poważnie.
                        Najpierw zachwalasz PRL:
                        >>> No widzisz Jozek w PRL nawet szara masc byla lepsza i pod
                        dostatkiem.Bede musial popytac moze ktos ma jeszcze "zelazna
                        rezerwe"<<<
                        a potem stwierdzasz:
                        >>>naprawde czasy PRL juz minely i moze za jakies 100lat ktos
                        bedzie znow na LEWUSOW glosowal.<<<
                        by w konkluzji stwierdzić:
                        >>>Na razie ludzie pamietaja "dobrobyt PRL"<<<
                        O mnie też raz piszesz:"stary i głupi" a raz :"synek"!

Dla mnie to ty jesteś zwyczajnie "....nięty" w i tak już tępy łeb!
                        Chociaż coś tam sobie przypominam,że na dole kapą w ten łeb dostałeś
                        i stąd widocznie takie skutki.
                        Natomiast "stary" to może jest prof.Bartoszewski a mnie do niego
                        brakuje 33 lata!Ale dla mnie pan profesor jest wzorem człowieka
                        logicznie i trzeźwo myślącego i też chciałbym takiego wieku dożyć i
                        w takiej kondycji.
                        Czego i tobie również życzę po to bym mógł zawsze przez ten czas
                        tępić twoją głupotę!
                        • grzegorz1948 Re: Jozek 27.10.07, 01:32
                          Natomiast "stary" to może jest prof.Bartoszewski a mnie do niego
                          > brakuje 33 lata!Ale dla mnie pan profesor jest wzorem człowieka
                          > logicznie i trzeźwo myślącego i też chciałbym takiego wieku dożyć
                          i
                          > w takiej kondycji.
                          Jastes tez taki pultala jak on.
                          No masz racje szarej masci i octu w PRL nie brakowalo.
                          A jak chcesz w takiej kondycji byc jak Bartoszewski to musisz
                          przejsc diete oswiecimska.szkoda zes tak pozno sie urodzil.
                          Skad wiesz co to jest kapa jak pracowales na pluczce z babami.
                          • osi-ris Re: Jozek 27.10.07, 11:29
                            Jo tyż nie pracowoł na kopalni a wiem że woży ok 80 kg.
                            • grzegorz1948 Re: osi-ris 27.10.07, 22:05
                              Zapomnioles zes gorol i niy mosz tych trzech plus punktow jak Jozek?!
                              Ty mosz tyla z gornictwem do czynienia jak zes "zdobywol" jako ZOMO
                              wiec kopalnia Wujek i dostoles w leb muterkom z kablaka.
                              • jozefosmenda Kapa 27.10.07, 22:38
                                Lepiej Gregor dostać muterką niż kapą!
                                Mniej boli a i myslenie po takim fakcie inne.
                                • grzegorz1948 Re: Joziczku 28.10.07, 01:18
                                  Lepiej Gregor dostać muterką niż kapą!
                                  > Mniej boli a i myslenie po takim fakcie inne.
                                  A skad wiesz byles tez tam z aktywem robotniczym?Czy ze Zychem jako Palkownik
                                  na kop. Halemba
                                  A jeszcze jedno ten wasz Cywinski jest to jakis krewny tego dyrektora do spraw
                                  pracowniczych na kop. Pokoj ktory uciekl Do EFU z przyczepa campingowa.

• jozefosmenda Koszałek Opałek.... 28.10.07, 10:13
                                    ....wśród krasnali był kronikarzem.
                                    Na naszym forum Gregor pełni te obowiązki.
                                    Gadanę ma niczym Józef Szwejk no i na wszystkim się zna.Wprawdzie
                                    pieniczą mu się daty,fakty i nazwiska ale przynajmniej nie jest
                                    nudno no i licznik "klupie"!
                                    • grzegorz1948 Re: Jozek 28.10.07, 18:09
                                      pieniczą mu się daty,fakty i nazwiska ale przynajmniej nie jest
                                      > nudno no i licznik "klupie"!
                                      Dalej intrygujesz?Jeszcze nigdy nie dowiodles ze pisze nieprawde co
                                      ja ci juz pare razy ze piszesz glupoty udowodnilem.
                                      Ale pytanie bylo cos robil na poczatku stanu wojennego? Czy brales
                                      udzial w pacyfikacji kop,Wujek i dostales muterka w leb? Czy tez
                                      jako aktyw robotniczy/ORMO wiec latales jako palkownik ze Zychem na
                                      kopalni Halemba?Pracujesz typowym systemem komunistycznym"Wy
                                      towarzysze musicie zrozumiec" "Ja jestem zawsze z wami ".Lub jak
                                      Laaskowik to mowil"Wyscie sa motorem a ja siedze za sterem"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka