jozefosmenda 23.10.07, 14:47 www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4603708.html przy okazji składam GRATULACJE pani Danucie Pieraszewskiej i Grzegorzowi Tobiszowskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
superegos Re: i to mi się podoba! 23.10.07, 16:31 Witam!I jak Pana wyniki, Panie Józefie? Proszę się pochwalić. A co do podobania się...Wszystko z wszystkimi dla "dobra"wszystkich? Mnie się to nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: i to mi się podoba! 23.10.07, 22:19 I tak nikt nie uwierzy ale osobiście nie znam mojego rezultatu (czekam na wyniki na stronie internetowej PKW).Tym którym zależało bym na liście kandydatów się znalazł zaoferowałem zdobycie 100 głosów! Każdy głos ponad tą ilość to moja satysfakcja tym bardziej,że nie miałem żadnych plakatów,ulotek,wizytówek,spotkań czy spotów reklamowych w TV!Jedyna reklama to bilboard na moim samochodzie o wymiarach 70cm x 90cm, który woziłem przez 7 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: i to mi się podoba! 24.10.07, 00:41 no 615 glosow to jest cos,chyba wszystkich znajomych zaprowadziles do urny pod karabinem.No pewnie zorro i oszolom osiris tez stali na strazy zeby wszyscy z "domow gornika" dotarli do urny.Wiesz co mnie cieszy i tak naprawde zes sie uplasowal przed Piorkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
von-cymbergaj A mnie się też podoba! 24.10.07, 10:11 Tak się sklada,że ja też głosowalem na Józka O. i nikt mnie karabinem nie straszył.Głosuje się na ludzi,którzy na to zasługują i to wcale nie ma być "owczy" pęd lecz normalne rozumowanie. Józek to solidna firma i jeden z najlepszych radnych w tym mieście! I tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: A mnie się też podoba! 24.10.07, 11:38 Mnie też nikt nie zmuszał. Uważam, że pan Józef, to osoba, którą warto popierać. I gratuluję panu panie J.! A Gregorowi życzę podobne sprawdzenia siebie. Wówczas miałby większe prawo do takich "krytyk", albo ściślej: insynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: No Panowie 24.10.07, 12:03 Mnie też nikt nie zmuszał. Uważam, że pan Józef, to osoba, którą warto popierać. I gratuluję panu panie J.! A Gregorowi życzę podobne sprawdzenia siebie. Wówczas miałby większe prawo do takich "krytyk", albo ściślej: insynuacji. A mnie się też podoba! von-cymbergaj 24.10.07, 10:11 Odpowiedz Tak się sklada,że ja też głosowalem na Józka O. i nikt mnie karabinem nie straszył.Głosuje się na ludzi,którzy na to zasługują i to wcale nie ma być "owczy" pęd lecz normalne rozumowanie. Józek no tak Jaruzelski i Kwasniewski tez zaslugiwali i dlatego glosowaliscie?! normalny dzieciecy ped do obietnic. Ja sprawdzam sie na innej niwie/tez spolecznej/Moim motto zyciowym to jest "Polityka sie interesowac ale nie zajmowac"chociaz raz jeden rolnik z Koniecpola znajac moja zasade powiedzial mi"Grzegorz jezeli ty nie zajmiesz sie polityka to politycy zajma sie toba a wtedy biada ci" byla to wigilia 1981. Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris rolnik z Koniecpola 24.10.07, 14:31 rolnik z Koniecpola?! CO?? ile lat tam mieszkałeś znaczy w kołchozie zapierd... to jako wytrawny polityk musisz przyznać że dzięki "Akcja Wyborcza Solidarność" twój Koniecpol trafił na śląsk :)))))))))) ale Ty prawy powiesz zapewne ze zawsze nim był?! :]]] no ale takie masz prawo i zapewne już zapomniałeś jakiej siary narobił aws z powszechnym uwłaszczeniem. ale podobno leżących sie nie kopie.. tylko długi pozosają.. a teraz też pIs coś majstrował przy darowiznach nieswoich i co z tego wyszło - bałagan .. ale leżących sie nie kopie taka to demokracja i socjalizm.. w twoim wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:osi-ris tys jest durny wiecej niz policja.. 24.10.07, 23:56 pozwala.Jak poznales ze chodzi o kolchoz?Masz dobre namiary na wies no coz sloma wychodzi z walonek.Masz tylko jedna racje"Akcja Solidarnosc"spotkanie "towarzyskie w Zabrzu na Janika 18.Chyba wiesz przybledo rudzka o czym pisze. Jezeli masz jakies frustracje to wez olej rycynusowy i rolke papieru toaletowego a jeszcze lepiej "Trybune Robotnicza" lub "Fakty i Mity" to cie troche rozluzni. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda a to też mi się podoba! 25.10.07, 00:00 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4610853.html Tym bardziej cieszy mnie mój wynik 739 głosów bo nie miałem żadnej reklamy i byle kto krzyżyka mi nie dał! Musiał dobrze przeczytać i się nawet zastanowić czy to ten na którego Gregor stosuje szarą maść czy właściwy Osmenda! Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: a to też mi się podoba! 25.10.07, 01:51 jozefosmenda napisał: > Tym bardziej cieszy mnie mój wynik 739 głosów bo nie miałem żadnej > reklamy i byle kto krzyżyka mi nie dał! Nie był bym do końca pewien czy to po części nie jest jednak "magia" nazwiska. Tak się jakoś zdarzyło że moim znajomym szczególnie starszej daty, na dźwięk nazwiska Osmenda owszem zapala się lampka w głowie, znają go dobrze. Ale jeśli chodzi o szczegóły to już gorzej. Jakieś tylko ogólne skojarzenia z kolorem i z tym domkiem koło poczty. Niektórzy nawet byli szczerze zdziwieni że mamy radnego o tym nazwisku teraz w Rudzie. Ale to tylko taka ciekawostka. Może ja mam akurat jakiś dziwnych znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris nawiedzony dom 25.10.07, 14:59 wersja pierwsza (starodawna) i ta preferowana przez gregora banda komunistów handlowała w nim mięsem i kartkami na mięso... druga (współczesna)preferowana przez gregora była tam siedziba obozu w Koluszkach (wyjaśniam dla gregora chodzi o Talibów mogłeś zapomnieć) trzecia dot. koloru dom rozpusty masonów omijany przez gregora który solą w jego oku... a co ty gregor na to powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mohrhardt Re: a to też mi się podoba! 25.10.07, 15:43 W36, znajomych masz normalnych, większość osób będących średnio (czyt. prawie wcale) zainteresowanych lokalną polityką nie zna nazwisk radnych. Ba, część nie zna nawet nazwisk wice prezydentów. Ale jeżeli tematem są afery to już o tych wszyscy wiedzą wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: a to też mi się podoba! 25.10.07, 21:50 To ładnie W36 ze strony twoich znajomych,że im się jakoś tam kojarzę.Z Wirkiem jestem związany bo się tam urodziłem i wychowałem.Właśnie w tym domku o którym mowa w otoczeniu zieleni. Do dzisiejszego dnia mieszka tam zresztą moja matka z siostrą a ja prawie co drugi dzień staram się tam bywać. A że mnie wywiało do Rudy i tam jestem radnym? No cóż:Pejas wychował się częściowo w kieleckim a jest radnym z Bykowiny! Mieć elektorat na "obczyźnie" to też osiągnięcie! Chociaż dla Pejasa wieksze bo OSMENDY w Rudzie 1 też mieszkali. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Jozek 26.10.07, 00:33 Musiał dobrze przeczytać i się nawet zastanowić czy to ten na > którego Gregor stosuje szarą maść czy właściwy Osmenda! No widzisz Jozek w PRL nawet szara masc byla lepsza i pod dostatkiem. Bede musial popytac moze ktos ma jeszcze "zelazna rezerwe" A tak na marginesie rodzina sie nie wstydzi ze stary i glupi latasz jeszcze za orkiestra.Ciebie synek bije selter do glowy.Jozek naprawde czasy PRL juz minely i moze za jakies 100lat ktos bedzie znow na LEWUSOW glosowal.N a razie ludzie pamietaja "dobrobyt PRL" Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda GREGOR! 26.10.07, 12:23 Jedanak widać,że jesteś chory i to poważnie. Najpierw zachwalasz PRL: >>> No widzisz Jozek w PRL nawet szara masc byla lepsza i pod dostatkiem.Bede musial popytac moze ktos ma jeszcze "zelazna rezerwe"<<< a potem stwierdzasz: >>>naprawde czasy PRL juz minely i moze za jakies 100lat ktos bedzie znow na LEWUSOW glosowal.<<< by w konkluzji stwierdzić: >>>Na razie ludzie pamietaja "dobrobyt PRL"<<< O mnie też raz piszesz:"stary i głupi" a raz :"synek"! Dla mnie to ty jesteś zwyczajnie "....nięty" w i tak już tępy łeb! Chociaż coś tam sobie przypominam,że na dole kapą w ten łeb dostałeś i stąd widocznie takie skutki. Natomiast "stary" to może jest prof.Bartoszewski a mnie do niego brakuje 33 lata!Ale dla mnie pan profesor jest wzorem człowieka logicznie i trzeźwo myślącego i też chciałbym takiego wieku dożyć i w takiej kondycji. Czego i tobie również życzę po to bym mógł zawsze przez ten czas tępić twoją głupotę! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Jozek 27.10.07, 01:32 Natomiast "stary" to może jest prof.Bartoszewski a mnie do niego > brakuje 33 lata!Ale dla mnie pan profesor jest wzorem człowieka > logicznie i trzeźwo myślącego i też chciałbym takiego wieku dożyć i > w takiej kondycji. Jastes tez taki pultala jak on. No masz racje szarej masci i octu w PRL nie brakowalo. A jak chcesz w takiej kondycji byc jak Bartoszewski to musisz przejsc diete oswiecimska.szkoda zes tak pozno sie urodzil. Skad wiesz co to jest kapa jak pracowales na pluczce z babami. Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: Jozek 27.10.07, 11:29 Jo tyż nie pracowoł na kopalni a wiem że woży ok 80 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: osi-ris 27.10.07, 22:05 Zapomnioles zes gorol i niy mosz tych trzech plus punktow jak Jozek?! Ty mosz tyla z gornictwem do czynienia jak zes "zdobywol" jako ZOMO wiec kopalnia Wujek i dostoles w leb muterkom z kablaka. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Kapa 27.10.07, 22:38 Lepiej Gregor dostać muterką niż kapą! Mniej boli a i myslenie po takim fakcie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Joziczku 28.10.07, 01:18 Lepiej Gregor dostać muterką niż kapą! > Mniej boli a i myslenie po takim fakcie inne. A skad wiesz byles tez tam z aktywem robotniczym?Czy ze Zychem jako Palkownik na kop. Halemba A jeszcze jedno ten wasz Cywinski jest to jakis krewny tego dyrektora do spraw pracowniczych na kop. Pokoj ktory uciekl Do EFU z przyczepa campingowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Koszałek Opałek.... 28.10.07, 10:13 ....wśród krasnali był kronikarzem. Na naszym forum Gregor pełni te obowiązki. Gadanę ma niczym Józef Szwejk no i na wszystkim się zna.Wprawdzie pieniczą mu się daty,fakty i nazwiska ale przynajmniej nie jest nudno no i licznik "klupie"! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Jozek 28.10.07, 18:09 pieniczą mu się daty,fakty i nazwiska ale przynajmniej nie jest > nudno no i licznik "klupie"! Dalej intrygujesz?Jeszcze nigdy nie dowiodles ze pisze nieprawde co ja ci juz pare razy ze piszesz glupoty udowodnilem. Ale pytanie bylo cos robil na poczatku stanu wojennego? Czy brales udzial w pacyfikacji kop,Wujek i dostales muterka w leb? Czy tez jako aktyw robotniczy/ORMO wiec latales jako palkownik ze Zychem na kopalni Halemba?Pracujesz typowym systemem komunistycznym"Wy towarzysze musicie zrozumiec" "Ja jestem zawsze z wami ".Lub jak Laaskowik to mowil"Wyscie sa motorem a ja siedze za sterem" Odpowiedz Link Zgłoś