broneknotgeld 05.06.09, 23:30 Cug na banhofie w Chebziu niy stoji? rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/1007925.html Richtig se rudzian łostatnio boji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapioh1 Re: Leon S. i kibole... 06.06.09, 18:20 Miałem nadzieję, że kibole chorzowskiego "Ruchu" oczyszczą to gó..., którym pokryli elewacje obiektu. W końcu mówią i piszą o sobie "To My Naród Śląski". Są też zaprzyjaźnieni z Ruchem Autonomii Śląska, którego emanacją na tym forum jest Leon Swaczyna. Widać z tego, że Leon i kibole jedynie biją śmierdzącą, polityczną pianę. Twierdzenie, iż "To My Naród Śląski" w aspekcie własnoręcznej dewastacji perły śląskiej architektury to swoiste kuriozum. Panowie kibole podpisali się wielokrotnie pod swym "dziełem". W tym kotekście, usunięcie dworca ze Szlaku Zabytków Techniki będzie zasługą RAŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Leon S. i kibole... 06.06.09, 21:02 kapioh1 napisał: > Miałem nadzieję, że kibole chorzowskiego "Ruchu" oczyszczą to gó..., > którym pokryli elewacje obiektu. W końcu mówią i piszą o sobie "To > My Naród Śląski". Są też zaprzyjaźnieni z Ruchem Autonomii Śląska, > którego emanacją na tym forum jest Leon Swaczyna. Widać z tego, że > Leon i kibole jedynie biją śmierdzącą, polityczną pianę. > Twierdzenie, iż "To My Naród Śląski" w aspekcie własnoręcznej > dewastacji perły śląskiej architektury to swoiste kuriozum. Panowie > kibole podpisali się wielokrotnie pod swym "dziełem". W tym > kotekście, usunięcie dworca ze Szlaku Zabytków Techniki będzie > zasługą RAŚ. A ja myślałem , że za porządek w mieście odpowiadają jego władze i odpowiednie służby. Kapioh czyżbym przeoczył mój wybór na prezia ?? A może kibole Górnika mają zastąpić w naszym mieście policje a kibole Ruchu straż miejską ?? A może to już przywrócono praworządność w RP i mamy Autonomiczne Województwo Śląskie którym zarządza RAŚ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Leon S. i kibole... 06.06.09, 21:11 Tak na poważnie, to za te "reklamy" powinno się obciążać kluby, których dotyczą. A tak inaczej: Cug na banhofie w Chebziu niy stoji bo kożdy baniorz rudzianow sie boji, niy dojś że cugi sam łokrodajom to jeszcze banhof tyn łobejscajom... Siedzi tam w kasie baniorza żoneczka patrzi bez łokno smutnym zwyczajym, ale niy ujrzi już bez nie słoneczka bo je rudziany zakryli szparajym... Bo tak to je w Chebziu, w pojszodku Rudy że som tam chachary a niy ma nyndzy, co tak dlo jajec, a możno i z nudy na szpraje niy bydom żałować pijyndzy... Albo tak: "Stoi na stacji lokomotywa" - tak było w wierszu Juliana Tuwima nie wiedział że stacja się Chebzie nazywa, lokomotywy zaś dawno tu ni ma ... Odpowiedz Link Zgłoś