Dodaj do ulubionych

W którym laboratorium najlepiej robić badania

01.01.10, 19:56
wiem, ze ten temat przewija się przez różne watki, ale chciałabym go usystematyzowac w jeden.
Niech każdy napisze w którym laboratorium robił badania z jakimi wynikami, jesli np ktos robił w dwóch to prosze o informacje czy badania sie pokryły czy były róznice.
Wiem, że wyniki zależa od wielu rzeczy, ale chodzi mi o to zeby niepotrzebnie nie wyrzucac pieniadzy w błoto bo i tak juz dosc wydajemy na leki. Mam nadzieje, ze ten post nie bedzie sprzeczny z regulaminem, nie chodzi mi o jakas reklame czy raking , chodzi o czyste fakty.
Obserwuj wątek
    • pepefresh Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 01.01.10, 20:07
      Laboratorium w Szpitalu ul.Langiewicza Kielce
      elisa:
      igm - 17
      igg - 212
      za dwa dni Laboratorium w Sanepid Kielce bardzo dobre Labo.
      western blot:
      igm - 7,4
      igg - 34
      bardzo duza różnica w igg w ciagu 2 dni bez brania abx,dopiero
      zaczynam.
    • 1_tylko_ja_0 Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 02.01.10, 21:48
      Pytanie kieruje w szczegolnosci do osob robiących koinfekcje bo test elisa robi prawie kazdy osrodek a z koinfekcjami juz ciezej, sama nie wiem czy wybrac ocr real time w Poznaniu, czy jednak robic badanie u Dr. Wie... tam gdzie robie badanie na kretkiw moczu, czy moze robic badanie w Instytuvie Wsi, wiem ze opinie sa rozne dlatego chciałam je zebrac w jednym watku.
      Sama przed lepszym zapoznaniem sie z forum robiłam Wb w diagnostyce i sie rozczarowałam i załowałam, ze nie wysłalam krwi do lublina
      • dx771 Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 02.01.10, 21:58
        Testy to totolotek - nie wiadomo gdzie jak wyjdzie.
        W przypadku np. bartonelli to chyba lepiej zacząc od Lublina lub dr Wie...,
        ponieważ chyba PCR daje mniejsze szanse na pozytywny wynik przy aktywnej
        chorobie, ale wbrew temu co piszę w moim przypadku ... wynik z Lublina był
        ujemny a z Poznania dodatni.
      • pepefresh Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 02.01.10, 23:45

Instytut Medycyny Wsi
        koinfekcje:
        mikoplazmoza igm-,igg-
        erlichioza igg -
        babeszjoza igg-
        bartoneloza igm-,igg-
        jersinioza igg -
        chl.psittaci igg-
        chl.trachomatis igg-
        chl.pneumoniae igg +16 (ostra faza choroby przy 512 i więcej)
    • ittaa Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 15.01.10, 09:32
      Kto wie, gdzie w Łodzi można pobrać i odwirować krew bez problemu.
      Bardzo mi zależy, bo chciałabym wysłać krew na koinfekcje na Śląsk.
      • anetaryd Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 15.01.10, 10:05
        Z tego co mi wiadomo doktor Wiel.... ma te same odczynniki co Lublin, ja robiłam
        u niego wiele badań i jeśli będę musiała jeszcze jakieś wykonać to na pewno u
        niego....
        • ewewa1 Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 15.01.10, 11:13
          Ja też robiłam u Dok. Wiel. wyniki wyszły dodatnie bartonella, myko. PCR RT cały
          panel - negatywny. Jeżeli będę musiała to następne wyniki na pewno zrobię u Dok.
          Wiel.
          • ittaa Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 15.01.10, 11:47
            Ja też zamierzam robić u dr. W. ale mam problem z samym pobraniem
            próbki i odwirowaniem. Jak pytam się w labo to patrza na mnie jak na
            idiotkę. Stąd pytanie, gdzie w Łodzi pobiorą i odwirują mi bez
            zadawania miliona pytań krew.
        • bartjag Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 26.01.10, 19:46
          Dok. W. korzysta z innych odczynnikow. U mnie po trzech negatywnych
          badaniach w Lublinie, dr. W. znalazł mi Barta. Wiec polecam!
      • ittaa Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 19.01.10, 16:24
        No i krew pojechała do dr W., ale nie zeby tak bez problemów.
        Chodziłam i dzwoniłam po różnych laboratoriach w Łodzi w celu
        uzyskania informacji czy pobiorą i odwirują mi krew. W jednych
        mówili, ze przepisy nie pozwalają, ale trafiło mi się (zreszta
        niedaleko domu) takie, które bez problemu mi pomoże - dość duże,
        cieszące się sławą. Zestaw pobraniowy przysłany, kurier zamówiony,
        przelew za badanie zrobiony. Wzięłam dzień wolny w pracy i poszłam
        do labolatorium, w którym byłam umówiona. Pani zainkasowała 10zł,
        przeczytała instrukcje od Dr W. i pobrala krew. Wzięła probówki do
        ręki, jeszcze raz zerknęła na instrukcję i po sekundzie konsternacji
        stwierdziła, że dała d..y. Okazalo się, ze wlała krew tez do
        probówki ze środkiem konserwującym na osocze. Zbladła, zabrała
        instrukcje i probowki i zniknęła. Po 15 minutach wróciła i wręczająć
        mi 10zł oznajmila mi, ze usługa nie będzie wykonana, bo jej nie
        wolno tego robić. Rezultat byla taki, ze nawet nie przepraszając, ze
        zniszczyła mi probówki pokazała mi drzwi.
        Szczęście w nieszczęściu przyniosło mi maleńkie laboratorium, gdzie
        pani bez opłat mi pomogła
    • miskaaa11 Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 18.01.10, 19:04
      Byłam ost u weterynarza haha przedstawiłam sprawę robią panel PCR ale nie wiem
      czy (rt) dowiem się koszt 250zl...to różnica prawa 595 a 250;/

Ale tu moje pytanie czy warto?? czy te same odmiany występują u ludzi co u
      zwierząt??
      • fionka21 Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 26.01.10, 20:06
        Wiem, że babesja jest inna -ta psia to Babesia canis, ludzkie są inne i na
        szczęście mniej zjadliwe
    • fasolka_88 Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 16.02.10, 20:57
      W poznaniu cały panel ujemny włącznie z bb, a w zabrzu dodatnia bartonella w igm i chlamydia w igg , oraz antygeny kretkowe w moczu
    • maverick_pl1 Laboratorium małopolska \ śląsk 29.12.10, 00:36
      Witam,

możecie polecić mi jakieś sprawdzone laboaratoriu\ośrodek na małopolsce bądź na ślosku w którym można zrobić dokładne badania na boreliozę.

Jest podejrzenie, że ja "złapałem", ale niestety niestety nie mogę znaleźć laboratorium w którym można zrobić dobrej jakości badania w tym kierunku.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
      Maverick
      • margolcia_63 Re: Laboratorium małopolska \ śląsk 29.12.10, 00:42
        www.wielkoszynski.webity.pl/zakres-c59bwiadczen/borelioza/
        • maverick_pl1 Re: Laboratorium małopolska \ śląsk 29.12.10, 19:22
          margolcia_63 napisała:

> www.wielkoszynski.webity.pl/zakres-c59bwiadczen/borelioza/

a czy jakis ośrodek bezpośrednio w Krakowie bądź Katowicach wykonuje te testy na odpowiednium poziomie?
          • presleyova Re: Laboratorium małopolska \ śląsk 29.12.10, 19:42
            ten jest na pewno na wysokim poziomie.
            • maverick_pl1 Re: Laboratorium małopolska \ śląsk 29.12.10, 20:04
              Do doktora można się jakoś dodzwonić czy kontakt jest tylko drogą mail'ową?
    • marcella09 Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 26.03.19, 09:41
      Ja robilam w zeszlym roku na sw.Katarzyny w Analizach (nomen omen mega fajny personel) i jeszcze w jednym obok rynku. Wynik sie pokryl.
    • janniejan Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 30.12.20, 14:10
      Od kilku lat korzystam z centrum medycznego U Lekarzy, świetna opieka i duży zakres badań. Polecam
    • maxxx_maxxx Re: W którym laboratorium najlepiej robić badania 03.09.21, 14:08
      Serdecznie polecam badania w Medicover Świadomy Mężczyzna www.medistore.com.pl/swiadomy-mezczyzna
      Jest to Kompleksowy Przegląd Zdrowia dla mężczyzn. Pakiet badań zawiera USG, EKG,oraz konsultacje lekarską badania krwi i moczu.Robiłem 3 miesiace temu pomogło mi wcześniej wykryć nowotworu prostaty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka