Dodaj do ulubionych

ból zebów

04.05.12, 14:40
witam,
byłam u dentysty i lecyzłam 6 i 7 , bolą mnie zeby przy nagryzaniu,ale tez bola mnei pozostałe zęby! cała dolna szczęka!
to krętki prawda?
co robic?
to jest bol wędrujący, znikajacy i pojawiajacy sie
pozdr
Obserwuj wątek
    • magdag28 Re: ból zebów 04.05.12, 15:08
      czekaj masz uczucie ze cie tak bolą jak byś miała pzreczulice? tak edruje ból po zebach? to też od borelki mam? myslałam ze to wina pasty...zmienilam paste ale mam nadal...
      • gmbh1 Re: ból zebów 04.05.12, 15:27
        najpierw baloały mnei te plombowane a teraz zaczyły bolec- rwac wszystkei na dole
        w tym momencie np. jest oki,ale jescze przed chwilka bolały strasznie!
        to nei jest nadwrazliwosc, bo bola od tak sobie, nie przy zimnym czy ciepłym, tka poprostu
        • magdag28 Re: ból zebów 04.05.12, 15:39
          gmbh1 napisała:

> to nei jest nadwrazliwosc, bo bola od tak sobie, nie przy zimnym czy ciepłym, t
          > ka poprostu

ja rozumie tylko pytam czy takie uczucie jak przy ndwrażliwosci a pytam dla tego bo od jakiegoś czasu amm tak ze zeby na dole mnie ni z tego ni z owego bolą ale tak ten ból sie przesówa po calej dolnej szczece tak jak bym miała nadwrazliwe taki bóle przeszywający aż do korzenia ból taki nie do opisania i nagle przestaje a po jakims czasie z nienacka znów sie pojawia
          • tajtaja Re: ból zebów 04.05.12, 16:49
            warto pamiętać, że wg niektórych kamień nazębny to forma przetrwalnikowa kretów (Treponema denticola) sad a może tez i "naszch" bb
            z tego co pamiętam to dr Eva Sapi twierdzi, ze tych form moze byc nawet 70
        • wroteknowynick Re: ból zebów 04.05.12, 16:48
          www.youtube.com/user/implantdrdm
          • wroteknowynick Re: ból zebów 04.05.12, 16:54
            www.youtube.com/user/wnordquist
            • ayurveda101 Re: ból zebów 04.05.12, 19:31
              O rany koguta jakie ohydne te video ble
              • wroteknowynick Re: ból zebów 04.05.12, 19:33
                jak jakies powazny choroby przyzebia to zawsze kretki sie znajduja...np w paradontozie..
                • tajtaja Re: ból zebów 04.05.12, 19:44
                  wroteknowynick napisał:

> jak jakies powazny choroby przyzebia to zawsze kretki sie znajduja...np w parad
                  > ontozie..

krętki przyczyną paradontozy
                  • wroteknowynick Re: ból zebów 04.05.12, 20:38
                    nie jestem tak do konca przekonany czy zawsze, moja mama miala po smierci babci paradontoze, ale objawow np takich jak w boreliozie nigdy.
                    • analogkid Re: ból zebów 05.05.12, 08:51
                      en.wikipedia.org/wiki/Treponema_denticola
                      spiesze z wyjasnieneim bo zaraz urodzi sie nowa teoria i nowy objaw boreliozy

• margolcia_63 Re: ból zebów 05.05.12, 09:26
                        Ja też śpieszę wyjaśnić, że borelioza powoduje wędrujące bóle zębów, tak jak wywołuje wędrujące bóle stawów i nie ma to nic wspólnego z miejscowym zakażeniem, bo to jest choroba CUN i OUN. To coś na kształt bólów fantomowych.

Analog a może byś pogadał z kid'em a nie systematycznie robił ludziom wodę z mózgu!!

Długo mnie nękały takie bóle, ale przeszły na leczeniu.

Ale idąc dalej tym tropem, to najlepiej chyba by wogóle nie mieć zębów!
                        Mam znajomą, od kilkudziesięciu lat nie ma ani jednego, ale to wrak człowieka bo ma boreliozę, więc teoria wg. mnie na wskroś nietrafiona.

• ayurveda101 Re: ból zebów 05.05.12, 10:50
                          Może i dobrze, że są różne opinie bo wtedy człowiek może sobie jakoś to wszystko wypośrodkować i sam wyciągnąć wnioski, choć w tym wypadu myślę że byłby to niezwykły zbieg okoliczność, iż wszyscy tu akurat mają popsute zębysmile mnie zęby zaczęły bardziej boleć po azitroxie choć chodzę do dentysty regularnie, nie widzi on żadnych chorób uzębienia, które mogą powodować moje bóle.
                          • analogkid Re: ból zebów 05.05.12, 11:02
                            tu nie chodzi o wypośrodkowanie a o konfabulacje - wg niektórych krętek = borelioza nie przyjmują do wiadomości że sa też inne GATUNKI KRĘTKÓW niż tylko syfilis i borel - tak jak tutaj przykład krętka przyczyniającego sie do paradontozy który nie ma nic wspolnego z boreliozą
                      • tajtaja Re: ból zebów 05.05.12, 11:02
                        analogkid napisał:

> en.wikipedia.org/wiki/Treponema_denticola
                        > spiesze z wyjasnieneim bo zaraz urodzi sie nowa teoria i nowy objaw boreliozy

analogkid, przecież ja nie twierdzę, ze przyczyną paradontozy jest Borrelia, a jedynie, ze przyczyną paradontozy jest krętek w tym przypadku krętek Treponema

wiem, wiem, ze cięzko jest wyczytać co tez autor ma na myśli smile...a moze przeczytać ze zrozumieniem winkwink
                        • analogkid Re: ból zebów 05.05.12, 11:07
                          tajtaja napisała:

>spoko spoko wink ja wiem ze Ty wiesz, odpowiadałem wrotkowi na jego teorię bo trochę źle zrozumiał słowo "krętek" w tym kontekscie
                          • tajtaja Re: ból zebów 05.05.12, 11:10
                            analogkid napisał:

> >spoko spoko wink ja wiem ze Ty wiesz, odpowiadałem wrotkowi na jego teorię b
                            > o trochę źle zrozumiał słowo "krętek" w tym kontekscie

smilesmilesmilesmile
                          • wroteknowynick Re: ból zebów 05.05.12, 13:34
                            Analog kid, najłatwiej i jest zajrzeć do wikipedii, ale tam jest mało informacji.
                            A ludzie którzy przychodzą do gabinetu dr Nordquista www.amazon.com/The-Stealth-Killer-Spirochetosis-Labyrinth/dp/0976379783/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1336217495&sr=8-1 i maja te kretki, cierpia czesto na choroby
                            przewlekle jak alzheimer, parkinson, cukrzyca...
                    • tajtaja Re: ból zebów 05.05.12, 10:50
                      wroteknowynick napisał:

> nie jestem tak do konca przekonany czy zawsze, moja mama miala po smierci babci
                      > paradontoze, ale objawow np takich jak w boreliozie nigdy.

bo to jest nieco inny krętek

pozwolisz, ze zacytuje Buchner'a (wersja polska, str. 21)

Wszystkie gatunki Borrelii są chorobotwórcze, co znaczy, iż wszystkie powodują choroby. Chociaż wiele odmian krętków istnieje samodzielnie w przyrodzie, żadne z organizmów Borrelii nie ma takich przystosowań. Wygląda na to, że potrzebują określonego gatunku żywiciela. Wszystkie krętki Treponema pod tym względem są podobne, więc znane są jako powodujące syfilis (Treponema pallium), frambezję (Treponema pertenue) oraz chorobę okołozębową (Tereponema denticola).

tu trochę o paradontozie www.wprost.pl/ar/75293/Zawal-zakazny/
                    • wroteknowynick Re: ból zebów 05.05.12, 13:10
                      Z drugies strony ja mam borelioze, 4 odmiany kretka boreliozy. I tez mnie wszystkie zeby bolą, nosiłem aparat, wyrwano mi 4 zeby 8semki. Leki na TMJ itd...
      • ayurveda101 Re: ból zebów 04.05.12, 19:26
        Ja mam dokładnie takie bóle o jakich ty mówisz takie wędrujące nie bolą aż tak bardzo jak przy jakimś bólu zepsutego zęba ale są bolesne, tak jak mówisz taka przeczulica.
        • m_a_l_g_o_s_i_a Re: ból zebów 05.05.12, 08:38
          Dobrym sposobem na bóle zębów tego typu jest wsmarowanie kilku kropel olejku gozdzikowego w dziąsło. Wypróbowane przez moją córkę ,ból mija po 3, 4 minutach.
          • tajtaja Re: ból zebów 05.05.12, 10:54
            m_a_l_g_o_s_i_a napisała:

> Dobrym sposobem na bóle zębów tego typu jest wsmarowanie kilku kropel olejku go
            > zdzikowego w dziąsło. Wypróbowane przez moją córkę ,ból mija po 3, 4 minutach.

doskonały jest również olejek oregano, wystarcz posmarowac sam bolący ząb i po bółu
            • m_a_l_g_o_s_i_a Re: ból zebów 05.05.12, 12:15
              Olejku oregano nie stosowałam , ale teraz na pewno kupię i wypróbuję działanie. U mnie jak dotychczas sprawdziły się ; gozdzikowy, eukaliptusowy i lawendowy . Mają silne działanie bakterio i wirusobójcze , wmasowane w mięśnie przykręgosłupowe przynoszą natychmiastową ulgę przy bólach kręgosłupa , mają bardzo silne działanie rozlużniające .
          • wroteknowynick Re: ból zebów 05.05.12, 13:49
            Interesujace, nierozcienczony olejek ?
            • wroteknowynick Re: ból zebów 05.05.12, 14:05
              Co kolwiek by sie nie stosowało, Nordquist sugeruje ze kretki przebywaja w Gingival Sulcus en.wikipedia.org/wiki/Gingival_sulcus
              www.youtube.com/watch?v=l3AKA46fbRw
              trzeba dobrze szczotkować przyzębie, irygować, tak by srodek bakteriobojczy tam sie dostał.
            • m_a_l_g_o_s_i_a Re: ból zebów 05.05.12, 14:07
              Tak nierozcienczony , 2kropelki na palec wmasować w dziąsło , początkowo uczucie pieczenia, za chwilę rozgrzania i ból zęba mija. Na kręgosłup również można stosować nierozcieńczone, wywołują uczucie rozgrzewające przeciwbólowe i rozluzniające mięśnie. Najlepiej używać wieczorem, zasypiamy szybciej i poprawiamy jakosc snu.
              • wroteknowynick Re: ból zebów 05.05.12, 14:09
                efekt jest trwały ? Jak to to rzeczywiscie moze dzialac przeciwbakteryjnie, jak nie , to tylko przeciwzapalnie.
                • m_a_l_g_o_s_i_a Re: ból zebów 05.05.12, 14:28
                  Olejek gozdzikowy od dawna stosowany był w stomatologii jego działanie bakteriobójcze nie podlega dyskusji o tym wie zarówno medycyna tradycyjna, jak i medycyna ludowa. Córka miała tzw neuralgię zębową , tabletki przeciwbólowe działały bardzo słabo i dopiero po pół godzinie, a ból był ciężki do zniesienia . W jej przypadku olejek gozdzikowy był strzałem w dziesiątkę. Początkowo ból pojawiał się kilka razy dziennie , w chwili obecnej raz na miesiąc.
                  • wroteknowynick Re: ból zebów 05.05.12, 14:57
                    bardzo cenna obserwacja, dzieki
                    • gmbh1 Re: ból zebów 07.05.12, 13:53
                      witam,
                      ja płukałam zęby DENTOSEPTEM i szałwią- dzisiaj jzu lepiej,wiec moze pomogło?
                      dziekuje za informacje!pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka