Dodaj do ulubionych

Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna

12.07.13, 12:43
Witam jeszcze raz napiszę jak co i z czym połączyć żeby lepiej się poczuć.Sam osobiście kuracje ciągnę i biorę myślę że na pewno nie zaszkodzi nikomu a nie chcę wprowadzać nikogo w błąd. Może to być ułatwienie dla kogoś kto szuka alternatyw dla siebie.Sam długo szukałem czegoś co razem da pełną siłę działania i żeby efekt był odpowiedni i przyszedł.Pod uwagę brałem wagę,wiek,stan zdrowia,szkody wyrządzone przez krętki oraz przez długotrwałą antybiotykoterapię i długość choroby dlatego dawki dla każdego powinny być indywidualnie dobierane i każdy jest inny i nie można sugerować się inną osobą.Na pewno zioła to nie placebo i tak samo nie które suplementy tylko trzeba im dać czas i możliwość działania i nie zniechęcać się co często ludzie robią i że coś przyniesie im za miesiąc cz dwa super efekty.U mnie w 6 miesiącu ruszyło do przodu oby tak dalej szło to będzie dobrze:

-DAWKOWANIE:
-Szczeć nalewka ważne żeby korzeń był zebrany nim utworzą się kwiaty w okresie przed latem lub potem dopiero na jesieni roślina musi być dwuletnia a nalewka zrobiona w słoiku litrowym zalana 40%alkoholem a surowiec upchany na maksa.Nalewka z całej rośłiny:
-4 razy dziennie przed posiłkami 30 minut pierwsza dawka rano na czczo po 10ml z czasem zwiększyć do 15ml doba reakcje są silne ja dostosowałem to do swojej wagi
-Po śniadaniu które składa się z 80% z białek ważna suplementacja czyli:Kwasy omega 3 1000mg,Wit c 1000mg,Glukozamina cały kompleks na stawy,skrzyp polny z pokrzywą oraz żeń szeń syberyjski 500mg zmieniać co 3 miesiące z LEUZEA,Niacyna 500mg
-Rano parzę napar z rdestowca 1 litr który piję w ciągu dnia z korzenia kopanego świeżego około 50g korzenia na litr
-Tak samo ! litr naparu ziołowego z żeń szenia syberyjskiego,vilcacory oraz sarsaparili można dodać LA pacho także albo dla panów Catuabę.piję w ciągu dnia
-4 razy po 1g andographis pierwsza dawka na pusty żołądek jest to zmielony korzeń brany na łyżeczce zapijany wodą
-3 razy korzeń stephanii po 1g pierwsza dawka naczczo zapijana wodą jest to zmielony cały korzeń
-Po kolacjisurprisedmega 3,wit C 1000mg,Niacyna 500mg,Chelat wapnia jak ktoś ma większe problemy z układem nerwowym to compex wit B najlepsze są High potency b compex z puritans pride potężne dawki wspomagające działanie układu nerwowego oraz sproszkowane zioło Leuzea
Przed snem ,Kompleks ZMA,DHEA,Glukozamina Kompleks,Glutamina,Aminokwasy Bcaa.

Do kuracji można dodać także zioła w kapsułkach cat's claw,andrographis itp.ja na razie jadę tak jest to łagodniejsza forma na każde indywidualne pytania odpowiem na mailu:

Zielonomim@wp.pl
Obserwuj wątek
    • deathrone Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 12.07.13, 16:07
      nie wygląda to na mocną kurację... tylko parek ziółek... przywal porządnie !
      ja teraz biore 4 antybiotyki + 3 nalewki ziół + czosnek niedzwiedzi + chlorella + nystatyna + suplementy i jakbym przeszedl na Twój protokol to by byl za slaby.
      • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 12.07.13, 19:04
        Dobra co za dużo to nie zdrowo miało być bez chemii i jest to jedna rzecz druga suplementacja chlorella która ma właściwości podobne do węgla absorbuje z jelit metale ciężkie itp.zmniejsza działanie antybiotyków i statyn także...jakie nalewki bierzesz?alkohol i antybiotyki też raczej nie idą razem w parze co innego napar co innego nalewka która ma najsilniejsze działanie i jest na alkoholu i trzecia rzecz jakie suplementy?Za dużo interakcji naraz potem nie wiadomo co z czego się bierze...jak się lepiej czujesz to ok ale przedstaw mi to bardziej rzeczowo
        • deathrone Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 12.07.13, 20:54
          sorry, wywary robię z Cryptolepsis oraz alchornea, nalewke mam tylko z topoli.
          Do tego: czosnek niedźwiedzi, chlorella, paraprotex,nsytatyna, DHE, D, C 10gram dziennie , koci pazur, artemisinin, fitolizyna, urinal intensive i abx:
          rifampicina, doxy,azytro i tyni (tyni popijam litrowym energetykiem (350mg kofeiny i 400mg tauryny))
          • deathrone Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 12.07.13, 20:55
            a leczę się na roczną chlamydię, 11 letnią boreliozę i 11 letnia bartonelle oraz profilaktycznie z babesi.
    • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 10.08.13, 14:35
      Bb i Bartonella potrzebują magnezu aby się namnażać i szybko wyczerpują jego zasób w organizmie gospodarza podawanie doustne magnezu powoduje namnażanie krętków."Klinghartd protocol 2011"
      • angela.n Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 25.08.13, 23:55
        Witaj, mam pytanie o wywar rdestowca, parzysz 50 g na litr? Czy ta dawka jest ok? Ja gotuję 20 g na litr, myślałam, że Buhner zaleca max. 28 g ?????
        Szczeć dziś zalałam wódką, dałam do szafy na 2 tygodnie, będzie gotowa do picia za dwa tygodnie. Powodzenia smile
        • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 27.08.13, 10:39
          ja do wagi sobie do rozpisałem nie na każdego to samo działa jak piłem z mniejszej dawki to nic nie czułem ani lepiej ani gorzejsmile3 tygodnie trzymaj sobie tą szczeć ,maksymalnie ubity słoik masz?
    • lorenzo3-8 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 26.08.13, 12:35
      smile chyba manganu
    • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 27.08.13, 10:45
      dobre probiotykismilewww.zielonysklep.com.pl/swanson-ultimate-15-strain-probiotic-promocja.html
      • angela.n Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 27.08.13, 21:12
        Szczeci miałam 50 g i zalałam 150 g wódki. Wyszło pół słoika. Teraz ta szczeć jest maksymalnie nasiąknięta wódką, wygląda na ciemno-brązową, chyba tak powinno być? Trzymam to w szafie, czy to znaczy macerowanie?
        Oprócz tego wróciłam na andrografis, rdest i cats claw. Bóle raz są, raz nie ma, czekam na stałą poprawę..
        • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 28.08.13, 09:17
          ja swoje nalewki robię z całej rośłiny wtedy jest maksymalnie skuteczna itp.około mi na słoik litrowy schodzi korzenia 200g i reszty tyle ile idzie litrowy słoik jest pełny korzeniem i rozetami i zalewam 0,5 litra wódkismileta 3 tygodnie musi stac sobie codziennie potrząsać i żeby się wymieszało i będzie gitsmile jeszcze vit c dorzuć najlepiej ester albo pureway C 1000mg na dobę 3000mg i niacynę też 500mg jak możesz lepiej penetruje do tkanek dzięki niacynie zioła itp.a vit c wymiata syf i wpływa na odbudowę kolagenówsmile
          • angela.n Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 29.08.13, 23:11
            Dzięki smile czasami jest trudno wytrzymać jak zaczyna boleć, ale potem przestaje chyba wszyscy to przechodzimy....oby do przodu ....
    • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 31.08.13, 11:19
      www.zielonysklep.com.pl/natural-resveratrol-200-mg-120-kapsulek-produkt-premium.html
      • angela.n Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.09.13, 12:15
        "litr naparu ziołowego z żeń szenia syberyjskiego,vilcacory oraz sarsaparili można dodać LA pacho także albo dla panów Catuabę.piję w ciągu dnia "
        Myślę jakie dawki wsypać sarsaparilli, la pacho i żeń szenia na litr wody (vilcacorę mam już w kapsułkach)?? Z góry dzięki smile
      • dx771 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.09.13, 13:18
        chemdog napisał(a):

> www.zielonysklep.com.pl/natural-resveratrol-200-mg-120-kapsulek-produkt-premium.html

LEPIEJ KUPIĆ NA IHERB PONIEWAŻ:

1. Cena niższa o 50 zł (nawet jak istnieje ryzyko że 1-2% przesyłek za 4$ zaginie)

2. Zielony sklep gwarantuje że Resveratrol będzie miał ponad rok ważności, a iHerb dokładnie podaje okres ważności w tym momencie - ok. 3 lat (!). Tak więc preparat z Zielonego sklepu może być wyprodukowany 2 lata wcześniej niż z Iherbu.
        • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.09.13, 23:25
          www.zielonysklep.com.pl/resveratrol-100-mg-120-tabletek.html tutaj mamy z puritans pride za 60 złoty więc niema co się tak forsować rozumie ze stanów zamawiać paczkę np.za 1000 złoty konkretnie co mam jednej suplement zamawiać bo jest taniej i czekać nieraz dwa miesiące na niego? niema co się tak tym podniecać ja wolę jak jest taka możliwość i dać zarobić komuś w Polsce jak kręci dobry interes sobie z suplementami i mam w ciągu maks.48 kuriera w domu i się nie stresuje co z paczką itp.ładnie za pobraniem zapłacę i po sprawie nie czekam tygodniami na paczkę licząc czy zaginie itp.kasę też trzeba najpierw wpłacać co nie jest na rękę a mi nie zależy czy ma rok ważności czy 3 lata bo kupuję po to żeby jeść na bieżąco zaczyna brakować dokupię nie magazynuje i nie robię zapasów bo to nie wojna supli jest aż nad to na rynku i nie braknie dla każdego i tak patrzę na tą sprawę wolę kogoś w Polsce zareklamować i nie jestem hurtownikiem żeby zamawiać po 20 opakowań danego suplementu wtedy np.się opłaca to można powiedzieć a tak że za cały ten stres i czekanie te 50 złoty sobie zarobie to już wolę to olać i mieć spokój.
          • dx771 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.09.13, 14:25
            chemdog napisał(a):

tutaj mamy z puritans pride za 60 złoty więc niema co się tak forsować rozumie ze stanów zamawiać paczkę np.za 1000 złoty konkretnie co mam jednej suplement zamawiać bo jest taniej i czekać nieraz dwa miesiące na niego?

1. Przesyłka dochodzi przeważnie po 2 tygodniach
            2. Nie trzeba zamawiać za 1000 zł, właściwie to najtańsza przesyłka (za 4 $) możliwa jest do 80 $ zamówienia.

mi nie zależy czy ma rok ważności czy 3 lata bo kupuję po to żeby jeść

1. Lepiej używać ziół tegorocznych niż 2-3 letnich nawet jak mają jeszcze okres ważności, bo z czasem naturalne substancje są coraz mniej aktywne

zamawiać po 20 opakowań danego suplementu wtedy np.się opłaca to można powiedzieć a tak że za cały ten stres i czekanie te 50 złoty sobie zarobie to już wolę to olać i mieć spokój.

3. Piszesz nieprawdę ponieważ nikt nie zamawia większych ilości (opłaty graniczne).
            Zamawiając preparaty np. za 80 $ (84 z przesyłką) zyskuje się towar warty w jakimś zielonym sklepie ~ 130 -140 $. Mamy więc na jednym zamówieniu ok 180 zł zysku.

Kupując na Iherb mamy miesięcznie ok 250 zł tańsze suplementy i zioła niż kupując w sklepach typu zielony sklep.
      • deathrone Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.09.13, 14:09
        nie warto kupować w iherb. Podobno 25% przesyłek ginie. Lepiej kupić w sklepie internetowym biose. Nie wiem czy jakosc tak samo dobra, ale po ich koci pazurze czułem poprawę, więc raczej jest ok. Cena tańsza niz na iherb po przeliczeniu kosztów przesyłki. No i najwazniejsze - dajesz zarobić Polakom a nie Amerykańcom, więc te pieniądze do Ciebie wracają.
        • dx771 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.09.13, 17:41
          deathrone napisał(a):

> nie warto kupować w iherb. Podobno 25% przesyłek ginie.

Dziwne informacje.Mi na kilkadziesiąt zagineła jedna, a iHerb zwrócił pieniądze (po kontakcie przez czat).
          • zielarz22 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.09.13, 17:21
            Mimo,że DX wielokrotnie mnie atakował to muszę mu przyznać rację.
            Iherb jest lepszy, tańszy i chyba pewniejszy.
            Zamawiałem wielokrotnie w zielonym, magicznym czy iherbie i też mam porównanie.
            Też bym chciał aby to Polacy zarabiali ale trzeba brać pod uwagę ofertę sklepu.
            Tylko idioci płacą cło czy vat a przesyłki dochodzą (u mnie zawsze)
            • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.09.13, 16:30
              www.zielonysklep.com.pl/swanson-cat-s-claw-koci-pazur-extract-500-mg-250-kapsulek-promocja.html
              www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Claw-500-mg-250-Capsules/456
              tutaj 12 dolarów tutaj 42 złote ta a 49 z now jak się poszuka itp.za wielkich różnic niema w cenie podobne są ceny i to bardzo nic szczególnego jak ktoś po jednym opakowaniu zamawiasmile więc to i to jest dobre jak komu pasuje mi zależy na szybkości 2 dni czekania itp i kurier DPD jest w domu tam nie zawsze jest 14 dni bo może być i miesiąc bo jest dużo takich przypadków a przed świętami była fala zaginięć przesyłek więc ktoś czeka i czeka i się nie doczekał mi tam te 5 złoty nie różnicy nie zrobi bo i tak już dość się kasy wydało.A jak ktoś chce mieć mega świeże zioła jak rdest itp.czy szczeć to łopata szukać i kopać i wtedy będzie jeszcze taniej i świeże i najpewniej co się samemu nazbiera>Niestety Vilcacorę trzeba kupić bo nie rośnie i andro ale to nie jest za duży wydatek.Więcej kasy zjedzą abx.Kwestia to jest kto co woli itp.i jak komu pasuje opłaca się np.na stronie puritans pride zamawiać od nich od razu tam dawają do każdego opakowania drugie gratis itp.to jest zysk zamówić za 1000zł i się ma supli za 2000tys im więcej się zamawia tym więcej gratisów jest
              • dx771 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.09.13, 22:00
                chemdog napisał(a):

> www.zielonysklep.com.pl/swanson-cat-s-claw-koci-pazur-extract-500-mg-250-kapsulek-promocja.html
                > www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Claw-500-mg-250-Capsules/456
                > tutaj 12 dolarów tutaj 42 złote ta a 49 z now jak się poszuka itp.za wielkich r
                > óżnic niema w cenie podobne są ceny i to bardzo nic szczególnego jak ktoś po j
                > ednym opakowaniu zamawiasmile więc to i to jest dobre jak komu pasuje mi zależy n
                > a szybkości 2 dni czekania itp i kurier DPD jest w domu tam nie zawsze jest 14
                > dni bo może być i miesiąc bo jest dużo takich przypadków a przed świętami była
                > fala zaginięć przesyłek więc ktoś czeka i czeka i się nie doczekał mi tam te 5
                > złoty nie różnicy nie zrobi bo i tak już dość się kasy wydało.A jak ktoś chce
                > mieć mega świeże zioła jak rdest itp.czy szczeć to łopata szukać i kopać i wted
                > y będzie jeszcze taniej i świeże i najpewniej co się samemu nazbiera>Nieste
                > ty Vilcacorę trzeba kupić bo nie rośnie i andro ale to nie jest za duży wydatek
                > .Więcej kasy zjedzą abx.Kwestia to jest kto co woli itp.i jak komu pasuje opłac
                > a się np.na stronie puritans pride zamawiać od nich od razu tam dawają do każde
                > go opakowania drugie gratis itp.to jest zysk zamówić za 1000zł i się ma supli z
                > a 2000tys im więcej się zamawia tym więcej gratisów jest

Nie porównuj cen preparatów dwóch różnych producentów bo to jest bez sensu.
                Porównanie ma sens tylko w przypadku tego samego preparatu.
                • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 12.09.13, 12:35
                  pewny mocny sen dla tych co mają problem polecam sprawdzone sen to podstawa

www.zielonysklep.com.pl/swanson-ajipure-tryptopure-500-mg-90-kapsulek-promocja.html
    • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 17.09.13, 14:35
      dla kości i testosteronu dla układu nerwowego nie zastąpiona wit d3.w dobrej cenie www.zielonysklep.com.pl/swanson-witamina-d-3-250-kapsulek-promocja.html
    • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 06.10.13, 16:15
      Acetyl l cysteina www.zielonysklep.com.pl/n-acetyl-cysteine-600-mg-60-tabletek.html
      • samento Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 06.10.13, 17:02
        Iherba i tak cenowo nie przebija
        • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 19.10.13, 10:40
          zielonysklep.com.pl/eleuthero-siberian-root-500mg-100-tabletek-40-taniej.html
          najgorzej cenowo nie jest nie przesadzajmy w normie ceny a przesyłka jest w ciągu 24h
          • samento Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 19.10.13, 16:31
            www.iherb.com/Nature-s-Way-Siberian-Eleuthero-Root-180-Capsules/2072

iherb 180caps*410mg = 73,8 g cena 8,5$* 3,2zł/$ = 27,2 zł = 0,36zł/gram
            4$ za transport przy zakupie supli do 80$ jakoś się niezauważalnie rozłoży.
            a nawet doliczając 4$ to mamy 12,5$ *3,2zł/$= 40zł = 0,54 zł/gram

zielony sklep 100caps * 500mg = 50 g cena 29,99 zł = 0,60 zł/gram

iherba znów nie przebija
            • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 19.10.13, 20:29
              mniejsza dawka inna firma...ze swansona na stronie też jest tańszy itp. na Amerykańskich stronach zawsze jest taniej inne warunki sprzedaży suplementów jak komuś zależy na czasie ma na drugi dzień w domu suple itp.te 5 zł nie zmieni świata i tak przy większym zamówieniu oczywiście się opłaca tak za 500 zł na raz to wtedy się zarobi dla siebie.Na stronie z puritansa jak się bierze np.jedno opakowanie drugie ma się gratis tam się najbardziej opłaca
              • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 19.10.13, 21:05
                Wazne zeby dzialalo i efekt byl wink
                Nieprawda Michalku? wink
    • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.11.13, 11:25
      www.zielonysklep.com.pl/melatonin-10-mg-60-tabletek.html
      • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.11.13, 12:59
        Dobra Michale, a co na serce, bo strasznie mnie dzisiaj kluje (mimo, ze biore hawthorn)!
        • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.11.13, 23:00
          Chemdog kuracja fakt, mocna - tj. mocno śmieszna. To adicoksem już nie leczysz?

bbeap, to nie musi być serce, może to tylko takie wrażenie. Jeśli jednak byś sie upierała, że to jednak serducho to zrób EKG i echo serca, a najlepiej zgłoś się do lekarza. Z pompką nie ma żartów! Na początek możesz uzupełniać magnez, ale raczej ze źródeł naturalnych. Jak ciśnienie, tętno? Jeżeli nie monitorujesz, to zacznij.
          • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 11:13
            Margolcia,
            Ogolnie czesto kluje mnie w mostku, czasami naprawde porzadnie i miewam dusznosci.
            Wszystkie badania serca mialam robione w lipcu i byly niby ok.
            Cisnienie i puls owszem skacze o czym doktor u ktorej sie lecze dobrze wie i twierdzi ze to od choroby i ze po wyleczeniu to sie ustabilizuje...
            Ty rozumiem tez chorowalas?
            Pozdrawiam
            • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 14:48
              bbeap napisał(a):

> Margolcia,
              > Ogolnie czesto kluje mnie w mostku, czasami naprawde porzadnie i miewam dusznos
              > ci.
              > Wszystkie badania serca mialam robione w lipcu i byly niby ok.
              > Cisnienie i puls owszem skacze o czym doktor u ktorej sie lecze dobrze wie i tw
              > ierdzi ze to od choroby i ze po wyleczeniu to sie ustabilizuje...
              > Ty rozumiem tez chorowalas?
              Chorowałam, choruję i pewnie będę chorować, ale i tak będę żyć, aż do samej śmierci. Odpukać jest dobrze, tfu! tfu!
              Niestety problemy z sercem nie za bardzo chcą minąć, aczkolwiek pomimo odstawienia betablokerów jest z nim o niebo lepiej, to nadal jest tylko względnie dobrze. Może to jakieś trwałe uszkodzenia mięśnia sercowego. Kiedyś nawet nie wiedziałam, że mam serce. smile
              Kobiety, (ile masz lat? - nie musisz odpowiadać na forum) często mają b. nietypowe objawy zawałów serca, dlatego tak trochę cię straszę. smile
              • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 15:22
                No tak, wszyscy bedziemy zyc, az do samej smierci wink
                Rozumiem, ze ciagle sie leczysz? I chyba to juz troche dlugo trwa? sad
                Wazne, ze jest dobrze.
                Ja wiem, ze serce mam, bo czasem wali jak szalone, ale fakt jeszcze do niedawna tez nie wiedzialam, ze je mam... w kazdym razie stara jeszcze nie jestem a od kilku miesiecy czuje sie jak prababcia wink
                • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 15:33
                  Nie, nie leczę się.
                  Wiem tylko, i wie mój lekarz, że jak się pogorszy będę nadal wchłaniała abx-y, tym razem metodą pulsacyjną.
                  Jeśli spytasz dlaczego - wyprzedzam pytanie- to nie ze względu na cokolwiek innego niż finanse.
                  • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 15:43
                    W takim razie oby sie nie pogorszylo!
                    Rozumiem, ze ze wzgledow finansowych jest ciezko sie leczyc, bo leczenie do tanich nie nalezy niestety (szlag ogolnie powinien trafic sluzbe zdrowia).
                    Dlugo ogolnie bralas antybiotyki?
                    • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 15:58
                      Oj! Długo!
                      Od 2006 do przełomu 2007 roku dwie kuracje standartowe, potem w 2011 z przerwą prawie roczną leciałam Ilads, teraz od jesieni zeszłego roku też bez.
                      • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 16:45
                        No wlasnie, kuracja standardowa... szlag by ich trafil z ta ich kuracja standardowa uncertain
                        Gdyby tak nie zwlekali i porzadnie leczyli od razu, jak trzeba i ile trzeba to bys dzisiaj pewnie dawno o tym zapomniala.
                        A tak to czlowiek musi leczyc sie sam... jak go stac.
                        Straszne jest to, ze niestety nie kazdego stac uncertain
                        Ja mam tez blo, mykoplazmy pn i toksopazme.
                        I wszystkie typowe objawy choroby zakaznej a zeby bylo smiesznie, na zakaznym baba popatrzyla na mnie i stwierdzila ze pewnie mam RZS! Kaszpirowska jakas spojrzy i ma diagnoze bez badan itd rodzinna dala skierowanie na badanie odczynnikow reumatoidalnych i przeswietlenie i oczywiscie badania w normie, pozniej dr na chirurgii szczekowej jedyna rozgarnieta zrobila badanie na borelioze i wyszla wysoko dodatnia. Potem reszte badalam juz sama i nie wracalam do kaszpirowskich na zakaznym tylko od razu do dr, ktora leczy wedlug ilads. Poczytalam troche ksiazek i dodalam ziola do leczenia, dr jest jak najbardziej za, musze tylko obserwowac reakcje organizmu. Leczenie mozna jak najbardziej wspierac roznymi metodami, ziola, sauna, masaze, akupunktura itd itp
                        Mysle tez o dolozeniu paru rzeczy wedlug klinghardta smile
                        • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 00:05
                          bbeap napisał(a):

> No wlasnie, kuracja standardowa... szlag by ich trafil z ta ich kuracja standar
                          > dowa uncertain
                          > Gdyby tak nie zwlekali i porzadnie leczyli od razu, jak trzeba i ile trzeba to
                          > bys dzisiaj pewnie dawno o tym zapomniala.
                          > A tak to czlowiek musi leczyc sie sam... jak go stac.
                          > Straszne jest to, ze niestety nie kazdego stac uncertain
                          > Ja mam tez blo, mykoplazmy pn i toksopazme.
                          > I wszystkie typowe objawy choroby zakaznej a zeby bylo smiesznie, na zakaznym b
                          > aba popatrzyla na mnie i stwierdzila ze pewnie mam RZS! Kaszpirowska jakas spoj
                          > rzy i ma diagnoze bez badan itd rodzinna dala skierowanie na badanie odczynniko
                          > w reumatoidalnych i przeswietlenie i oczywiscie badania w normie, pozniej dr na
                          > chirurgii szczekowej jedyna rozgarnieta zrobila badanie na borelioze i wyszla
                          > wysoko dodatnia. Potem reszte badalam juz sama i nie wracalam do kaszpirowskich
                          > na zakaznym tylko od razu do dr, ktora leczy wedlug ilads. Poczytalam troche k
                          > siazek i dodalam ziola do leczenia, dr jest jak najbardziej za, musze tylko obs
                          > erwowac reakcje organizmu. Leczenie mozna jak najbardziej wspierac roznymi meto
                          > dami, ziola, sauna, masaze, akupunktura itd itp
                          > Mysle tez o dolozeniu paru rzeczy wedlug klinghardta smile

bbeap, dobrze gdybyś trafiła pod opiekę takiego lekarz na którego ja miałam szczęście trafić.
                          Ma otwartą głowę ale jednocześnie informuje/ informował o interakcjach różnych metod.
                          Nie można do jednej zupy wkładać wszystkiego, bo będzie niestrawna.
                          Suplementacja bez głowy, zioła bez głowy, masaże bez głowy, ruch bez głowy, diety bez głowy i inne cuda na kijku...... ...tylko dlaczego tak nie leczy się innych chorób zakaźnych. Odpowiedz sobie sama.
                          Dobrze, że chemdog jednak nie leczy jak twierdzi, a tylko pomaga. sic!
                          Zestawik patogenów masz niezły, jak pewnie większość z nas. Nie gratuluję, bo to dobrze nie wygląda, a to pewnie tylko czubek góry lodowej. Dobrze, że chociaż wiesz, co masz. Szajse!
                          • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 11:38
                            proszę wszystko ładnie opisać w swoim wątku co brałaś i jak długo i ile stosowałaś że jest ci lepiej jakie leki,zioła,suple w jakich kombinacjach może coś nowego się wniesie czekam na to chyba możesz tyle dać od siebie to może komuś się polepszy także
                            • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 11:40
                              i tego lekarza też zareklamuj reklama dzwignią handlu jest będzie miał więcej ludzi i kasy itp.to co za problem jak jest dobry niech ma i niech pomaga sam skonsultuję się z takim gościem i pogadam na pewno na mnie się nauczy wiele a ja od niego jak tak długo choruję i jestem młody zaraz tam dzwonię jutro do niego i jadę tylko podaj kto to taki i nie zasłaniaj się że nie można itp.czekam
                          • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 12:01
                            A czy masz swój watek, w którym zainteresowani mogliby dowiedzieć się jak szybko zaczęłaś się leczyć od zakażenia, jakie miałaś objawy, czy w ogóle miałaś objawy - bo to wszystko jest bardzo ważne.
                            Gdzie się leczyłaś i czym?
                            • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 12:02
                              do Margolci
                              A czy masz swój watek, w którym zainteresowani mogliby dowiedzieć się jak szybko zaczęłaś się leczyć od zakażenia, jakie miałaś objawy, czy w ogóle miałaś objawy - bo to wszystko jest bardzo ważne.
                              Gdzie się leczyłaś i czym?
                              • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 12:50
                                Lekarza nie reklamuje, bo on tego nie potrzebuje i nie zamierza przyjmować nowych pacjentów. Nie jest też w moim interesie by mu ich wciskać, zwłaszcza jak sam zainteresowany nie wie z czym ma doczynienia i tak będzie leczył się czym popadnie.
                                Wręcz przeciwnie odradzam mu takich niesubordynowanych, sfrustrowanych i psychicznie problematycznych pacjentów.
                                No i co chemdogu łyso ci?
                                Informuje tylko, że tacy lekarze się zdarzają i za to można być wdzięcznym Opatrzności jak się na takiego trafi.
                                Mój wątek nie istnieje, bo po co. Nie ma jednego schematu leczenia, więc i tak niewiele by wniósł.
                                • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 13:05
                                  W takim razie dla mnie jesteś niewiarygodna. A z twoich wpisów wynika, że na forum leczysz swoje frustracje i niedowartościowane ego.
                                  Bywaj!
                                  • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 13:15
                                    No i kolejna psycholożka (ciekawe po jakich kursach?) się znalazła. Przybyła z forum Candidy? Też bywaj. Może niekoniecznie tu, tylko u Jana. Olejki nie pomagają, że zawędrowowałaś aż do chorych na Lyme?
                                    • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 13:21
                                      Typowy forumowy trol.
                                      • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 13:44
                                        Chemdogu! Michale jesteś chory, masz w głowie nie wiem co?
                                        Jeśli ja ci napiszę, że dla mnie Biotrakson i Debycylina i Ceftibuten to były przełomiowe leki to co to da. Ja nie wiem jakie masz objawy, co u ciebie stwierdzono, co podejrzewasz? Dlatego nie bez powodu regulamin forum uprasza by pisać w jednym wątku.
                                        To choroba dla ludzi z przygotowaniem biologicznym, o medycznym nie wspomnę, a kto je ma? Tobie jest jest potrzebny lekarz!!!
                                  • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 13:20
                                    Ja lubię eksperymenty i przełamywać schematy próbować i mimo że długo choruję 5 lat temu zdiagnozowana Borelioza i BLO u doktora jak jeszcze w szkole w zabrzu przyjmował Doktor W zareklamuję bo jedziłem tam 2,5 roku teraz też jadę na pobranie krwi bo robi to dobrze i dokładnie on sam mi powiedział że taka choroba jak u mnie przetrwała borelioza pozna,Mam zresztą co roku robione wyniki i na każdym pisze pózna faza choroby z Lyme nie swoiste reakcje z antygenami takimi i takimi świadczy o niej i objawy i zakończyłem to bo sens się stracił ile mogły abx tyle pomogły choroba wróciła sam on mówił że dalej że same abx nie pomogą i niema sensu dalej się truć odczekać zobaczyć szukać próbować potem wrócić ewentualnie.Nie ma jednego schematu ale jak coś ci pomogło mi pomogła szczeć bardzo z innymi ziołami brana odpowiednio napisałem co i jak dzielę się,Jak tobie Margolcia pomogło coś jakiś schemat napisz to podziel się może komuś przyda.Jedna dusza uratowana więcej o to chodzi chyba nie.To że mam zamiłowanie w ziołach i suplementach bo i przed choroba to była moja pasja przez chorobę się pogłębiła nie znaczy że jestem doktorem ale staram się jak coś daje radę i mi pomaga a mi mało co pomaga i pomagało to napiszę.A taka gadka twoja nic nie wnosi czekam na twój wątek o leczeniu i przebiegu itp.Pani sfrustrowana i zła że ktoś napisał coś innego niż Tinidazol,rolicyn,biotrakson.zamur.doxy czy levoxa ogarnij się i pisz jak by mi tylko to pomogło napisał bym ludzie brałem taki zestaw rok jestem zdrów zobaczcie może i wam pomoże ten i ten lekarz mnie prowadził spróbujcie u niego może się uda.A taka gadka hehe twoja jest taka mało poważna i wiarygodna i jeszcze oczerniasz mnie to już jest przesada nie znając mnie ani trochę nie wiedząc jakie piekło miałem jako młody chłopak zastanów się nad tym co piszesz do mnie
                          • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 14:21
                            bbeap smile
                            Ja w przeciwieństwie co do niektórych uważam, że wybierasz bardzo mądrze, nie ukrywam, że śledzę twoje wpisy z dużym zainteresowaniem bo są bliskie mojemu rozumowaniu.
                            Fajnie by bylo, gdybyś otworzyła swój wątek i w nim opisała swoją historię choroby i leczenia.
                            Uważam, że bardzo mądrze postępujesz nie trzymając się tylko antybiotyków, bo jak wiesz antybiotyki są tylko jednym z elementów leczenia.
                            Ja bez antybiotyków w tej chwili pomimo czterdziestu paru lat czuję się na co najmniej 10 lat młodziej.
                            Kiedy miałam objawy boreliozy czułam się jak stuletnia staruszka.
                            Po samopoczuciu możemy wywnioskować czy idziemy dobrą drogą smile
                            Gorąco pozdrawiamsmile
                            • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 14:36
                              Ja też tak uważam bbeap smile Masz bardzo dużą wiedzę, jesteś szeroko oczytana i dokonujesz według mnie słusznych i rozsądnych wyborów. Same abx to w przypadku przewlekłych infekcji zwykle droga donikąd - nawet jesli uda sie infekcje wyciszyć, to ona wraca. Tu trzeba podejścia holistycznego, które obejmuje wszystkie poziomy. Wystarczy prześledzić podejście co lepszych lekarzy ILADS (Klinghardt, Horowitz) by zdać sobie z tego sprawę.

Też chetnie przeczyatałabym Twój watek bbeap smile
                              • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 19:50
                                Dzieki dziewczyny smile Wszystkie mamy b podobne podejscie.
                                Ja leczenie zaczelam pod koniec sierpnia i narazie nie wiem jeszcze co mi pomoze, jak zobacze jakies zmiany napewno napisze.
                                Pozdrawiam Was cieplutko smile
                                • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 20:33
                                  Ja czekam z niecierpliwościa na ksiażkę Horowitza, myślę, że tam będzie sporo o takim wszechstronnnym podejściu w leczeniu. Oglądałam konferencje z nim z maja br. gdzie miał długą i bardzo rzeczową prezentację i zrobił na mnie bardzo dobre wrazenie. Książka ma sie ukazać 12 listopada i tylko się waham, czy wziąć Kindle'a, którego nie lubię, ale który ma tę przewage, ze można go od razu czytać... no nic, jak już przeczytam to zdam relację smile
                                  • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 20:58
                                    Ja tez na nia czekam, przedmowilam ja miesiac temu na anazonie i mam dostac w polowie listopada smile To ta "Why I'cant get better"
                                    • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 21:00
                                      Przeczytalam Singletona, on b duzy nacisk kladzie na diete.
                                      4 etapowa dieta, ma on druga ksiazje z przepisami na rozne potrawy ktore mozna jesc, ale tej nie mam.
                                      • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 21:12
                                        Singletona w ogóle nie znam, warto? Widzę, że ksiażka dosć pojemna i tytuły rozdziałów brzmia ciekawie. Czy jest coś o koinfekcjach?

Ja już od trzech lat nie jem glutenu, nabiału, wszystko jem eko, ja się nawet na Mazury przeprowadziłam, zeby tu zdrowiej życ, także temat diety chyba nie jest dla mnie nowością, ale z drugiej strony zawsze czegoś nowego mozna sie dowiedzieć. Może zamówię ją razem z Horowitzem.
                                        • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 21:35
                                          Mysle, ze warto. Jest o koinfekcjach.
                                          To jest dr ktory sam chorowal.
                                          Mysle, ze leczyl go burrascano. W kazdym razie zna on burrascano i jonesa (ten starszy dr od dzieci).
                                          Od lat leczy chorych na chiroby odkleszczowe.
                                          Przytacza tam zagadnienie burrascano, jonesa, klingharda i buhnera.
                                          I daje nam do zrozumienia, ze antybiotyki to dodatek.
                                          Na stronie dr jonesa tez mozna troche poczytac o koinfekcjach.

Ja tez nie jem glutenu ani cukrow a z produktoe mlecznych tylko zsiadle mleko (takie ze wsi nie ze sklepu) z olejem lnianym.

Jutro bedziemy chyba zamawiac ozonator smile
                                          • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 22:13
                                            www.benbrew.com/lb/lb.html#treatment
                                            Warto poczytac.
                                            • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 05:11
                                              Nie zrozumiałyśmy się. Ja nie piszę, że tylko higieniczny sposób życia nas uleczy. Piszę że nie zamiast leczenia tylko obok niego ma uzasadnienie.
                                              Bardziej chodzi mi o to, że borelioza to jakieś szaleństwo, dedukowania i eksperymentowania na chorych. gdyby to jeszcze było za darmo to może nie miała bym aż takich podejrzeń, aczkolwiek też nie do końca. Chory człowiek, zwłaszcza często z zaburzoną psychiką to nie jest materiał do eksperymentów, których jest obiektem za darmo.
                                              Z perspektywy, ja żałuję każdej wydanej złotówki na te cudowne preparaty, a i tak byłam zawsze byłam b. zachowawcza w tym względzie.
                                              Przychodzi bowiem taki moment, że można nie mieć już środków na cokolwiek, jak przysłowiowy chleb, czy choćby coś przeciwbólowego i człowiek budzi się z ręką w nocniku.
                                              A! nie mówiąc już o tym, że często mniej znaczy więcej, o uczciwości handlarzy tzw. usług para-medycznych nie ma co wspominać, np. pozyskiwanie pijawek do hirudoterapii z naturalnych siedlisk. Toż to zgroza itd, itd....
                                              Ja przestrzegam. Autorytety typu Buhner, tylko to jakiś przyrodnik, jakie on robił badania? A zioła to też chemia, ba chemia to nawet woda Ma on wogóle wiedzę medyczną?
                                              • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 12:33
                                                Buhner pochodzi z rodziny medycznej. Wystarczy przeczytac jego ostatnie ksiazki, np herbal antibiotics, albo chociaz ta o koinfekcjach bartonelli i mykoplazmy, wszystko tam popiera badaniami naukowymi, medycznymi do ktorych podaje zrodla smile oprocz ziol opisuje tez antybiotyki, ktore na co najlepiej dzialaja, pisze tez o nowych antybiotykach i oczywiscie wszystko poparte badaniami, opiniami lekarzy itd do ktorych podaje zrodla.
                                                • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 13:17
                                                  Jeśli na ten przykład, ja pochodziła bym z rodziny budowlańców, to raczej nie podjeła bym się stawiania ci domu, bo ja budowlańcem nie jestem.
                                                  A źródła, źródła to podaje nawet zielarz.
                                                  Śruta z mamuta, czy inna sida acuta pomogła komuś?
                                                  To jest biznes, zrozum to wreszcie!
                                                  Wyciskarka do soków 3000 zł. 3000zł jakiś ozonator, filtr do wody buk wie ile, pijawki, wiadra suplementów i koniecznie testy na nietolerancje pokarmowe - 1500.......... i srutu tutu trąbka z drutu, kaska leci. Wyliczać nie ma sensu.

• bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 14:01
                                                    A dlaczego mam nie wierzyc w publikacje naukowe czy medyczne podparte badaniami a mam uwierzyc anonimowej osobie z forum - musialabym byc strasznie naiwna.
                                                    Mysle, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania i wyboru. I trzeba to uszanowac.
                                                    Dlatego zauwaz nie krytykuje twojego podejscia, bo kazdy ma prawo miec swoje.
                                                    Mysle, ze jesli tak bardzo jestes za leczeniem ilads powinnas poczytac i zapoznac sie z tym jak lecza co lepsi lekarze ilads - Horowitz, Burrascano, Klinghardt, Jones itd zaden z nich nie stosuje samych antybiotykow smile
                                                  • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 14:57
                                                    Czy mi uwierzysz, czy nie, dla mnie nie ma znaczenia, to twoje zdrowie, i twoje pieniądze.
                                                    Zawsze jednak warto zastanowić się kto ma jaki motyw - intencje.
                                                    Wiem, że stada hien i innych moralnych niziołków próbują żerować na chorych, często z dobrym skutkiem.
                                                    Dlaczego ci "nabici w butelkę" w większości się tym nie chwalą na forum, nie wiem. Może tylko dochodzi do głosu zasada konsekwencji - kłania się Cialdinii.

• bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 15:55
                                                    Zawsze i wszedzie byli i beda tacy, ktorzy nie maja sumienia i wykorzystuja desperacje chorego.
                                                    Dlatego wlasnie przed podjeciem jakichkolwiek decyzji trzeba sie doedukowac, poszukac informacji, zasiegnac opinii innych, lekarza itp itd
                                                    Ja osobiscie znam osoby, ktorym ziola pomogly i to na rozne dolegliwosci, trzeba tylko stosowac odpowiednie, konsekwentnie i dlugotrwale.
                                                    Nie wiem czy wiesz ale wszystkie antybiotyki sa robione na bazie komponentow ziol tylko uzyskiwanych chemicznie z innymi chemicznymi dodatkami.
                            • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 14:39
                              Ja tu nic nie widzę z góry bo mi zasłaniają chmury a z biegiem lat wielu przytłacza betonu wielkość w miastach stąd ta agresja.Ja patrzę ponad wszystko i patrzę dalej i widzę jak ludzie się martwią niektórzy tego nie widzą więc jest to smutne nie potrzebne te słowne utarczki są szkoda czasu na to...........więc warto przy chorobie spojrzeć wyżej czasem o co chodzi w tym i po co tu jestem i po co jest to wszystko.Ja szczerze olewam jakieś reklamy kogoś jakieś tam candidy fora.naciągaczy itp.ja jak coś mówię to sam brałem i widziałem poprawę i jak coś pomaga to daję dalej trzeba przekazywać wiedzę dopóki niema cenzury wszędzie po to jest to forum jechać z koksem jak to się mówi z fartem i do przodu
                          • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 19:23
                            Margolcia,
                            Naprawde ciesze sie, ze czujesz sie dobrze i masz swietnego lekarza.
                            Moge z czystym sumieniem powiedziec jedno, ze leczenie wedkug ILADS nie opiera sie jedynie na antybiotykoterapi. Wystarczy wejsc na strone dr Jonesa, Burrascano, Klinghardta, Horowitza Singletona i innych leczacych choroby odkleszczowe od lat z dobrym skutkiem.
                            Kazdy z nich podkresla, ze antybiotyki sa waznym dodatkiem do terapii ale rownie wazne jest rownolegle rozwiazywanie innych problemow zdrowotnych i stosowanie wspomagajacych metod, kazdy z nich zaleca a wrecz jednoznacznie twierdzi ze potrzebne sa rozne terapie wspomagajace. Rownie buhner, ktory skomponowal tak protokoly ziol zeby mozna bylo stosowac je rownolegle z antybiotykami. Mam jego 4 ksiazki i w kazdej opisuje skutki uboczne i interakcje z poszczegolnymi lekami.
                            Nie ma jednego schematu leczenia kazdego, dlatego wlasnie trzeba probowac, oczywiscie najpierw zapoznajac sie ze wszystkimi informacjami.
                            Moim zdaniem jest to problem zlozony i nalezy podejsc do tego kompleksowo, a dlaczego mam nie skorzystac z diswiadczenia lekarzy, ktorzy lecza te choroby z dobrym skutkiem od wielu lat.
                            Nikt nie wrzuca roznych rzeczy do jednego kotla, dobiera raczej wszystko na podstawie objawow, koinfekcji itd
                            Trzeba probowac.
                            • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 19:34
                              Ja ze swojej strony wszystkim zycze powrotu do zdrowia i dlatego pisze co wiem, szkoda tylko ze musialam z usa zamawiac ksiazki lekarzy ilads, bo informacje u nas sa niestety ubogie.
                              Mam nadzieje, ze kazdy bedzie probowal i nie tracil nadziei nawet jak bedzie czuc sie potwornie, tak jak ja sie akurat czuje.
                            • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 21:29
                              bbeap napisał(a):

> Margolcia,
                              > Naprawde ciesze sie, ze czujesz sie dobrze i masz swietnego lekarza.
                              > Moge z czystym sumieniem powiedziec jedno, ze leczenie wedkug ILADS nie opiera
                              > sie jedynie na antybiotykoterapi. Wystarczy wejsc na strone dr Jonesa, Burrasca
                              > no, Klinghardta, Horowitza Singletona i innych leczacych choroby odkleszczowe o
                              > d lat z dobrym skutkiem.
                              > Kazdy z nich podkresla, ze antybiotyki sa waznym dodatkiem do terapii ale rowni
                              > e wazne jest rownolegle rozwiazywanie innych problemow zdrowotnych i stosowanie
                              > wspomagajacych metod, kazdy z nich zaleca a wrecz jednoznacznie twierdzi ze po
                              > trzebne sa rozne terapie wspomagajace. Rownie buhner, ktory skomponowal tak pro
                              > tokoly ziol zeby mozna bylo stosowac je rownolegle z antybiotykami. Mam jego 4
                              > ksiazki i w kazdej opisuje skutki uboczne i interakcje z poszczegolnymi lekami.
                              >
                              > Nie ma jednego schematu leczenia kazdego, dlatego wlasnie trzeba probowac, oczy
                              > wiscie najpierw zapoznajac sie ze wszystkimi informacjami.
                              > Moim zdaniem jest to problem zlozony i nalezy podejsc do tego kompleksowo, a dl
                              > aczego mam nie skorzystac z diswiadczenia lekarzy, ktorzy lecza te choroby z do
                              > brym skutkiem od wielu lat.
                              > Nikt nie wrzuca roznych rzeczy do jednego kotla, dobiera raczej wszystko na pod
                              > stawie objawow, koinfekcji itd
                              > Trzeba probowac.

No cóż!
                              Borelioza to po kądzieli gruźlica, a po mieczu syfilis.
                              Próbować ...
                              Można, zawsze.
                              Tylko dlaczego nigdy nie spotkałam się z takimi szopkami jeśli chodzi o inne choroby zakaźne. Zalecenia to higieniczny sposób życia, zresztą zalecany nawet dla jeszcze póki zdrowych, a borelioza wzbudza jakś orgię próbowania i maltretowania chorych ludzi. Szkoda, że maltretowanie jeszcze jest kosztowne. Takie sobie pytanie retoryczne.
                              • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 21:49
                                Ja np cale zycie zylam higienicznie.
                                Nie palilam tez, nie pilam, nie pilam nawet kawy.
                                A borelioza i inne zamias t w takim razie sie leczyc, jednak sie rozwijaly.
                                Bardziej zmartretowaly mnie odkleszczowki niz probowanie.
                                Istota odkleszczowych jest zupelnie inna niz np rozyczki czy ospy.
                                Z jednym sie zgodze, higieniczny tryb zycia jest zalecany kazdemu, choremu czy nie.
                                Ale niestety jak juz zostaniemy ugryzieni przez kleszcza czy innego paskudnego komara i rozwinie sie choroba, to niestety sam higieniczny tryb zycia nas raczej nie wyleczy.
                                Taki tryb zycia jednak musi byc dodatkiem do kuracji.
          • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 12:08
            Nie twoje forum psychiatryk nie jest tutaj już ci to dawno pisali nie siej zamętu i twoich nie potrzebnych aluzji nie wiem co to ten twój adikoks.Koksy to sobie możesz zapodać dożylnie ale mózg po nich nie rośnie wiesz jak by co.Polecam winstrol-depot dla koni może roszy przyrost tkanki mózgowej od razu.Stwórz swoje wątki sobie i tam pisz sobie swoje rzeczy pracowniczko firmy farmaceutycznej nie pisz nic tutaj
            • margolcia_63 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 14:26
              Spokojnie doktorku, bo chyba nerw ci puścił, może jakiejś nalewki zapomniałeś zażyć.
              Wątków o adicoksie nie mogę odnaleść, prawdopodobnie, na szczęście zostały usunięte. To było to coś co polecaliście po szybkim kursie niewiadomo czego. Nie pamiętasz??? A może ty nie byłeś na tym kursie? No to jakie masz uprawnienia do leczenia ciężko chorych ludzi, ale to tylko pytanie retoryczne - samozwańczy lekarzyku, który nawet nie czyta tego co sam zamieścił na tym forum.
              To, że zostałeś moderatorem tego forum to dla mnie nowość, ale fakt trochę mnie tu nie było.
              Nic, jak moderator każe to muszę się dostosować i chyba nie pisać już nigdzie bo większość to twoje wątki - niestety - kompletna sieka - ale jak masz 30% uzdrowionych to pozostaje mi tylko pogratulować.
              Umiesz nawet diagnozować i leczyć przez net - fiu, fiu. Tego to nawt dyplomowni lekarze nie potrafią, a tu taki samorodny talent- fiu, fiu. Ty jak Kaszpirowski, lub inny Nowak - fiu, fiu.
              Szkoda tylko, że lepiej idzie ci leczenie innych niż siebie.
              Jeśli jednak moderatorem nie jesteś, to będę pisała gdzie mi się podoba.
              • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 17:29
                Nie będę się zniżał do twojego poziomu nie wiem z kim współpracujesz itp.ale mnie nie wplątuj w to pisałem ci rok temu inni też z tego forum wielu już niema bo woleli zniknąć niż czytać takie właśnie wpisy przenieśli się gdzieś indziej. Widzę że nie zrozumiałaś wracasz na forum i robisz nie potrzebne aluzje i prowokujesz i nie wnosisz nic nowego do leczenia ludzi jakieś wiadomości itp.a temu służy forum bo po to zostało założone ja dzielę się tym co wiem i nikogo nie leczę i nawet nie wiem co to ten adikoks jakiś twój hehe śmieszna jesteś kobieto boli cię fakt że nadal po roku moje wątki są i się udzielam i jakoś walczę z chorobą i dzielę się tym co wiem hm?Czy co cię boli że wchodzisz do tematu mojego który sam piszę i robisz jakieś utarczki słowne.Obudziłaś się po roku i nie masz się z kim kłócić itp.to nie ze mną bo ja takim człowiekiem nie jestem raczej służę pomocą i wiedzą jak coś wiem i się nią dziele z innymi ludzmi.Nie chciał bym nawet być doktorem bo straciłem do nich zaufanie więc nie nazywaj mnie tak dla Znajomych Michał bez żadnych tytułów.U ciebie leczenie jadu dalej nie wypaliło abx nie zmienia psychiki niestety i duszy człowieka pozdrawiam
        • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.11.13, 23:11
          W tym wątku jest o smarowaniu okolic serca olejkami, bardzo ciekawy wątek, ja olejki już zakupiłamsmile

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,83441765,83441765,Lyme_Essence_Oil_oryginalny_przepis_.html
          • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 02.11.13, 11:15
            Dzieki emarlen smile
            Olejki mam i pomieszalam wg przepisu zawartego w ksiazce burrascano, nawet ladnie pachna.
            Pozdrawiam
            • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 14:47
              Czy możesz podać nazwy olejków jakie zaleca Burrascano?
              • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 19:57
                Przygotowac buteleczke 60-70 ml
                110-120 kropel olejku eukaliptusowego
                80 kropel olejku frankincense - w polsce znany jako z kadzidlowca lub olibanowy
                60 kropel olejku cytrynowego
                40 kropel olejku paczuli
                20 kropel olejku geraniowego
                20 kropel olejku lawendowego
                14 kropel olejku tymiankowego
                Reszte dooelnic olejem z pestek winogron
                Najlepiej stosowac olejki ekologiczne
                smile
                • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 20:21
                  Dzięki, czyli mamy ten sam zestaw smile
                  • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 03.11.13, 21:02
                    Nawet ladnie pachna smile
                    • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 13:56
                      bo lekarze tak mówią a u mnie będzie w 100%co tam mogą wiedzieć że na Śląsku mieszka silny człowiek i w 100% wyleczy a nie tam że się nie da :Borelioza jest, według części lekarzy wyleczalna w ok.70% przypadków. Pozostali będą cierpieć do końca życia. Coraz więcej medyków twierdzi jednak, że borelioza zostawia ślad na zawsze i nie da się jej w 100% wyeliminować z życia chorego. Oprócz tego, jak podkreśla dr Aleksandra Lipka-Trawińska „Istnieje zespół poboreliozowy objawiający się przewlekłym zmęczeniem, bólami mięśni i stawów. To może znaczyć, że krętki dokonały nieodwracalnych zmian lub, że borelioza nie została do końca wyleczona i nadal jest w organizmie chorego, co może odpowiadać boreliozie chronicznej. Lekarze nie zawsze wiedzą, co jest przyczyną złego samopoczucia zdrowego, teoretycznie, pacjenta”. dla nich wygodniej by było wizyty kasa recepty itp........trzeba być przebiegłym i ja oszukać nie ona nas nauczyć się jej i pokonać
                      • chemdog Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 13:56
                        te od nich stwierdzenia i analizy procentowe są najlepsze heh
                        • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 15:34
                          Chemdog
                          Nie chce cie namawiac, ale moze przeczytasz sobie mój watek, tam opisałam swoje perturbacje ze zdrowiem. Chorowałam kilka lat i miałam wszelkie objawy boreliozy.
                          W tej chwili po boreliozie została mi tylko swiadomosc, ze ją mialam no i mózg do regeneracji, bo według tego co było pracę mózgu oceniam na jakieś 30-40%.
                          Poza tym nic mnie nie boli, chodzę na imprezy rodzinne, chce mi się rozmawiać, lubię żartować - a przecież po samopoczuciu możemy stwierdzić na jakim etapie leczenia jesteśmy i czy idziemy w dobrą stronę.
                          Oczywiście mam świadomość nawrotu, ale już wiem jak działać.
                          Mój wątek:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,26140,146980595,146980595,Komary_i_borelioza.html
                          Zapraszam, może znajdziesz coś dla siebie.
                          • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 15:59
                            Z mozgiem bedzie ok smile podobno regeneruje sie min. dwa lata.
                            Ja testuje, lions mane, nt factor i barwinek.
                            Jak cos zadziala dam znac smile
                            • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 16:13
                              Własnie czekam na twoją opinię, bo wiem, że już to stosujesz.
                              Ja zamówiłam kilka dni temu soplowke i jutro ma do mnie dotrzec.
                              Kupiłam jeszcze w Stanach Neuro Tone na regenerację mózgu, czekam na przesyłkę.
                              A od dzisiaj zaczęłam brać chlorellę.

Znalazłam dzisiaj w necie fragment publikacji Dietricha Klinghardta, b. ciekawy
                              lifesoundflowblog.wordpress.com/2013/04/07/kolendra-chlorella-naturalny-sposob-oczyszczania-organizmu-z-metali-ciezkich/
                              smile

• happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 16:19
                                Ja stosuje chlorelle właśnie za sprawą Dietricha wink tylko pamietajmy, żeby wybierać sprawdzony i pewny towar, bo chlorella może być skażona metalami ciężkimi. Kiedyś kupiłam niby ekologiczną i miała niezbyt zachęcający zapach.

Do soplówki ciągle sie przymierzam, chciałabym ja hodować, ale na razie nie mam czasu, zeby jeszcze ten temat ogarnąć.
                                • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 16:38
                                  Dzisiaj szukałam kolendry świeżej, żeby wypróbować jej oczyszczające działanie, ale niestety nie znalazłam. Na wiosnę chyba wsieję w ogrodzie - raczej na pewno. smile
                                  • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 16:44
                                    Kolendra bardzo dobrze rośnie, ja zasiałam wiosna i zrobię to samo przyszłą.
                                    • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 16:54
                                      No to świetna wiadomośc dla tych co mają ogród smile
                                      • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 17:35
                                        Tez biore chlorelle, klinghard pisze ze najlepiej brac ja razem z omega 3.
                                        Chlorella usuwa tez komponent metali ciezkich z biofilmow a edta komponent wapnia, hapoy and well wspominala gdziej o specyfiku usuwajacym tez komponent zelaza.
                                        Wczoraj mnialam mala przerwe ze wzgkedu na potworne nudnosci, dopiero dzisiaj po poludniu powoli wracam do supkementow, choc jedzenie dalej przychodzi mi z trudem.
                                        Czytajac liste objawow bartonelli w ksiazce Singletona, z przykroscia stwierdzam, ze niestety mam je wszystkie uncertain
                                        Rozmawialam z dr wczoraj i dzisiaj telefonicznie i sama powiedziala mi, ze ta jest gorsza i ciezsza od samej boreliozy... no i szykuje mi sie rifampicyna w kolejnym zestawie.
                                        happy and well stosowalas moze side acute?
                                        • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 17:59
                                          Nudności występują kiedy organizm jest czymś zatruty, być może w twoim przypadku zbyt duża ilością obumarłych bakterii.
                                          Ja w podobnych sytuacjach staram się ograniczać jedzenie do absolutnego minimum a pić przede wszystkim zioła: rumianek z pokrzywą, mniszek.
                                          Takie ziółka fajnie oczyszczają organizm ze śmieci i wspomagają pracę narządów wewnętrznych.
                                          Przeważnie nudności dosyć szybko ustępują.
                                          I u mnie jeszcze hitem na nudności były zioła szwedzkie, świetne przy zatruciach smile
                                          • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:08
                                            Mam nadzieje, ze to wymieranie tego dziadostwa jest tego powodem wink
                                            Chociaz moze to tez byc objawem bartonelli niestety uncertain
                                            Dziekuje za rade, swietnie bo ziola szwedzkie mam, a rumianek i pokrzywe pije.
                                            Wezme tez red root na oczyszczenie ukl limfatycznego.
                                            Pije tez korzen jezyny na rozne takie rewelacje jelitowe i biegunki.
                                            No i chlorelle.
                                            Plus goraca kapiel, moze troche toksyn wyjdzie wink
                                            • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:10
                                              Odzalowalam tez i kupilam zeolite, podobno dobre na toksyny i rowniez na odtrucie z metali ciezkich.
                                              • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:20
                                                Przeczytałam pobieżnie co to jest, widze, że jest godny uwagi.
                                                Jeśli masz link to poproszę.
                                                Ja planuję zanim zacznę regenerowac mózg najpierw trochę oczyścić z różnych śmieci.
                                                • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:29
                                                  Ja kupowalam z iherb
                                                  www.iherb.com/Organic-by-Nature-Pure-Planet-Fulvic-Zeolite-1-fl-oz-30-ml/39558
                                                  Zastanawiam sie czy nie ma troche wspolnego z mumio.

A przy okazji slyszalyscie cos o takim specyfiku jak pycnogenol - chwala go sobie na ameryjanskich forach, ma tez cakjiem interesujacy sklad, taki jaki by nam wlasciwie odpowiadal.
                                                  www.iherb.com/Source-Naturals-Pycnogenol-Supreme-60-Tablets/16670
                                                  • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:38
                                                    Ha - własnie miałam Wam napisać, że dodałam niedawno Pycnogenol. Czytałam, ze jakiś facet wyleczył się naturalnie z lyme i morgellons, a trzonem jego protokołu był właśnie pycnogenol. Dr Różański pisze, że jest przereklamowany i że można znaleźć jego tańsze odpowiedniki, ale postanowiłam spróbować. Biorę 300 mg dziennie w dwóch dawkach, mniejsze chyba mijaja sie z celem. Mam ten preparat (największe dawki w jednej kaps.):

www.iherb.com/Healthy-Origins-Pycnogenol-150-mg-120-Veggie-Caps/51439

• emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:49
                                                    Dzięki, jak poczujesz poprawe po jakimś specyfiku to daj znac smile
                                        • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:21
                                          Na żelazo laktoferyna, ponoć najlepsza apolaktoferyna wink

Na mdłości poza sugerowanymi warto dodać imbir.

Sida acuta miałam w mieszance z woodland essence, zamówiłam razem z cryptolepisem, stosowałam z miesiac w dość dużych dawkach ale efektów nie widziałam zbyt dużych. Dla mnie kolosalnym krokiem były antybiotyki, na czele z minocykliną. Już po samej doxy+levoxa miałam najpierw lekki herx a potem poprawę, ale po 4 dniach mino to dopiero był kryzys - MEGA KRYZYS. Dwie doby po tym kryzysie było już tylko lepiej, i generalnie jest do przodu.

Ja tez mam dużo bartonelli i mam wrażenie, że ona mnie męczy jeszcze bardziej niż bb, zwłaszcza w nocy mam pogorszenia, pieczenia skóry i fale gorąca bez temp. (no raczej to nie menopauza bo mam 32 lata i hormony jak nastolatka wink ), ale po leczeniu jest naprawdę lepiej. Bart ponoć szybko sie leczy, więc nie powinnaś dlugo czekać na poprawę. Tylko czy sie trwale wyleczy to juz jest inna kwestia, dlatego róbmy co sie da by wzmacniać organizm smile

bbeap, przypomnij mi co bierzesz?
                                          • bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:39
                                            Podobno leczy sie ja szybko ale w polaczeniu z bb i innymi nawet do dwoch lat o czym pisze buhner w swojej nowej ksiazce i to mnie przeraza... to samo pisze dr Jones, ze eradykcja tej bakterii trwa miesiacami, zwlaszcza w polaczeniu z bb i innymi...
                                            Ja poza tymi dwiema mam jeszcze innych przyjaciol, mykoplazmy i toksoplazme.
                                            Ja mam biotrakson 4 g przez 4 dni i 3 przerwy plus ciprofloksacyne 2 x 250 i pulsy tinidazolu - to jeszcze 5 tyg, pozniej dr chce zmienic zestaw na rifampicyne i inne dodatki.
                                            Ja tez mam fale goraca i pieczenia, klucia w mostku, pieczenie i bole podeszw stop itd
                                            I czasem te trzesiawki o ktorych wczesniej pisalam, plus problemy ze wzrokiem - dostalam od mojej okulistki Floxal na ponad 2 tyg i Corneregel.
                                            • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:48
                                              Zamiast Red Root na węzły możesz stosowac naszą rodzimą przytulie, nawet Buhner poleca ja w ksiażce Herbal antibiotics zaznaczajac jednak, ze jest troche słabsza. Ja całą wiosnę piłam sok ze świeżego ziela, ponadto przytulia ma dużo krzemionki.

• emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:58
                                                happy_and_well
                                                Fajnie byłoby gdybyś zebrała ta wiedzę, którą masz w jednym najlepiej swoim wątku.
                                                Te środki proponowane przez ciebie są bardzo ciekawe, w ogóle całościowe podejście do choroby smile

• bbeap Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 19:01
                                                Pilam, mama nawet sporo nazbierala, podobno dobra tez na tarczyce.
                                            • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 18:54
                                              No ja mogę życzyć ci tylko sily i wytrwałości w walce z tym dziadostwem.
                                              Ja antybiotyków nie brałam toteż i dolegliwości miałam inne .
                                              Wszystko leczylam ziołami dopiero niedawno przeszłam na MMS plus ziólka polskie.
                                              • happy_and_well Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 19:12
                                                Ja jakoś tak wole dorzucać swoje pięć groszy tu i ówdzie, ale kto wie, moze warto byłoby założyć swój wątek, a nuż ktos skorzysta, zobaczymy.
                                                Emarlen, ja czytałam Twój wątek, znam MMS, ale troche się bałam wcześniej, a później jakoś tak szybko zdecydowałam się na abx. Ale wiem, że sporo osób leczy sie MMS z różnych schorzeń. JA się po cichu modle, żeby mi wystarczyła dość krótka terapia abx (w złym stanie nie jestem i objawy mi dosć szybko ustępują), a potem już tylko zdrowe życie i wzmacnianie odporności. Ale pamiętam o tym MMS i w razie czego będe zgłębiać zasady smile
                                                • emarlen5 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 04.11.13, 19:39
                                                  Właśnie mówiąc o własnym wątku miałam na myśli pomoc nowym chorym.
                                                  Kiedy wszystko jest skupione w jednym wątku łatwiej to nowym osobom ogarnąć, smile
                                                  A nowych chorych przybywa w zastraszającym tempie i wcześniej czy później będą szukać wskazowek tutaj.
                                                  Jeśli chodzi o MMS to nie ma się czego bac, wystarczy spróbować od jednej kropelki.
                                                  Ja też się bałam, spróbowałam dopiero jak mnie przyparło do muru.
                                                  Teraz jest to mój główny oręż smile
    • ola25 margolcia_63 04.11.13, 17:32
      margolcia_63, czy przeszły ci może pokrzywki? Ja leczyłąm się 1,5 roku ilads, skończyłąm prawie rok temu, teraz od 2 miesięcy męczy mnie codzienna pokrzywka...Zastanawiam się ,czy to nie powrót bb...
      • margolcia_63 Re: margolcia_63 05.11.13, 09:13
        ola25 napisała:

> margolcia_63, czy przeszły ci może pokrzywki? Ja leczyłąm się 1,5 roku ilads, s
        > kończyłąm prawie rok temu, teraz od 2 miesięcy męczy mnie codzienna pokrzywka.
        > ..Zastanawiam się ,czy to nie powrót bb...

Mnie w zasadzie minęły, czasem jeszcze wyskoczy coś swędzacego. Tylko u mnie te pokrzywki były skorelowane z przyjmowaniam antybiotyków. Co ciekawsze z różnych grup.

Jesli rok po leczeniu masz pokrzywki to raczej nawrót i raczej blo nie
        boreliozy. Pisz na gazetowego to pogadamy.
        • beatrisbwp Chemdog 24.05.14, 20:40
          Cześć Chemdog i jak idzie leczenie??
          • chemdog Re: Chemdog 26.05.14, 10:07
            Jak z miłością raz pod górkę a raz z niejsmilehehe
            • beatrisbwp Re: Chemdog 28.05.14, 15:17
              Hehe to się rozpisales wink ale jak humor dopisuje to myślę że jest w miarę. A mam takie pytanie, widziałam ze lubisz firmę. puritans Pride, ostatnio zamówiłam pewne rzeczy z tej strony z uk, dziś przyszło ze musze zapłacić 25 f. Za cło a dodam że mieszkam w uk. Nie rozumiem czemu
    • kasia5-23 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.09.16, 11:19
      smiac mi sie chce z tych Waszych "mocnych"
      • miroslaw111 Re: Kuracja przeciwkrętkowa-Mocna 01.09.16, 23:26
        mocne jasne pełne , tylko dla prawedziwego mężczyzny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka