purple.sky 16.11.14, 12:29 czytałam ze mozna ja stosować w celu uszczelnienia jelit po abx(lub w trakcie). czy ona jakoś wpływa na grzyba? czy grzyby lubią jeść glutamine czy jest ona dla nich neutralna? nie chce sobie jeszcze bardziej zaszkodzic. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miroslaw111 Re: L - glutamina 16.11.14, 19:10 temat tej choroby jest bardzo szeroki,najlepiej "cały pakiet" omawiać z doktorem,ale i ten nie ogarnie wszystkiego ... ja używam,ma ona też działanie oczyszczające,obniża poziom kortyzolu (a tego rozrost ucisza immuno) co do samego grzyba moje zdanie ( a nie jest ono doświadczone) to takie żeby trzymać go w ryzach biorąc odpowiednie środki i nie jedząc cukru,ale co do tego żeby żywił się pomidorem,cytryną,gruszą bądż l-glutaminą to naprawdę niewiele pokarmów moglibyśmy przyjmować czytałem że bakterie bartonelli lubią niestety tę substancję Odpowiedz Link
driszti Re: L - glutamina 18.11.14, 10:14 Grzyb lubi glutamine. Ja bym chyba rozpoczęła jej stosowanie jeżeli już to po abaxach. Odpowiedz Link
purple.sky Re: L - glutamina 18.11.14, 21:31 no wlasnie ale glutamine czy glukozamine-bo ja chyba czytalam o tej drugiej ale pewnosci nie mam. Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: L - glutamina 18.11.14, 23:11 glukozaminy się nie wahaj , nie wiem jak ty aleja rok od początku choroby już strzelałem że masakra, glukozamina i wit C niezbędna do odbudowy tkanki chrzęstno-łącznej Odpowiedz Link