Dodaj do ulubionych

Witamina C szczegóły

23.02.15, 23:34
Witam,
nie widziełem na jakim forum napisać ... ale nam chyba ta witamina jest potrzebna do produkcji limfocytów T czy mazi stawowej np . I pytanie czy ktoś odczuł jej pozytywne działanie ? Czy raczej iluzoryczne ?

Dawkowanie askorbinian sodu :
zdania są podzielone tolerowałem do 10g tej substancji w dawkach po 1,5g co 2h , i jak to jest
że przyjmuje po śniadaniu nawet 3gramy , pote po 1 , i z długą przerwą o 22,30 zaledwie 1,5gi potrafi mnie biegunka złapać ... jak wyczuć że już jest wysycenie...

Chcę zejść do niższych dawek narazie rozpocząłem od dawek uderzeniowych
Obserwuj wątek
    • verrtexx Re: Witamina C szczegóły 24.02.15, 18:56
      Dawki uderzeniowe to są 100-150 gram na dobę przez tydzień.Oczywiście jelita tego nie przyjmą więc albo zastrzyki albo trzeba kupić/zrobić wersję liposomalną,która wchłania się nawet lepiej niż zastrzyki.
      • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 24.02.15, 20:40
        jednak dla zdrowego człowieka już 5gram może być przeczyszające ...
        podobno im większa imfekcja tym szybciej C się zużywa i można kilka razy tyle wziąć
        • verrtexx Re: Witamina C szczegóły 24.02.15, 21:42
          Tak dla zdrowego tak ale ja mówię o dawkach w tej chorobie.Prawdopodobnie tydzień takich dawek i tematu boreliozy nie ma.
    • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 25.02.15, 22:03
      "iroslaw ,dlaczego witamine C lewoskretna w proszku trzeba piz askorbinian sodu?
      Czy mozesz mi to wyjasnic?
      Z gory dziekuje"
      poczytaj bo naprawę warto
      www.akademiawitalnosci.pl/witamina-c-czy-nie-zakwasza-i-jak-ja-dawkowac/

wit C dobra na wszystko są tezy że w momencie przyjmowania końskich dawek krętek nie znalazłby sprzyjąjących warunków w organiżmie ...

depakina111 najlepsza wit C jest w formie naturalnej np w dzikiej róży czy aceroli,ale syntetyczna również jest niezła zwłaszcza w olbrzymim zapotrzbowaniu organizmu , koniecznie lewoskrętna,

polecam askorbinian sodu bo jest neutralny dla żołądka , czysta fora czyli kwas L-askorbinowy mocno zakwasza i już w niewielkich dawkach żołądek się buntuje

jesli czeka CIęzabieg to warto przyjmować wit C , ona dobrze regeneruje , zabliżnia i wzmacnia tkanki ,wszelkie złamania stłuczenia,otwarte rany , przyspiesza rekonwalescencję

o bajskalskiej brzmi nieżle ,doczytam jutro , a ja widzę że tańszych środków również kakako ma niezłe czynności prozdrowotne

pozdrawiam
      • depakinka11 Re: Witamina C szczegóły 25.02.15, 22:49
        Dzieki
        Miroslaw a co myslisz o tej wit C?
        Czy ona ejst lewoskretna?
        allegro.pl/hi-tec-cytrynian-magnezu-200g-mocny-mag-zma-serce-i5033566413.html
        I Cytrynian magnezu,czy ten bylby dobry?To trzeba brac z Wit P Bajkalska
        allegro.pl/hi-tec-cytrynian-magnezu-200g-mocny-mag-zma-serce-i5033566413.htmlPozdrawiam
        • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 25.02.15, 23:21
          popraw link na wit C
        • depakinka11 Re: Witamina C szczegóły 25.02.15, 23:24
          Przepraszam
          allegro.pl/trec-witamina-c-kwas-askorbinowy-1000mg-100tab-i5122718068.html
        • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 25.02.15, 23:39
          skład tej wit C jest odpowiedni

przyjmując duże dawki taniej wychodzi to :allegro.pl/askorbinian-sodu-e301-gat-czysty-spozywczy-1kg-i5044086505.html

co do magnezu w moim przypadku okazał się być suplementem no1 w neuroboreliozie , nie przeceniałbym go nigdy im więcej tym lepiej smile

ja z powodu problemów budżetowych bajskalską narazie odpuszczam celując w inne wcześniej odkryte i taniejące antyoksydanty
          • verrtexx Re: Witamina C szczegóły 26.02.15, 12:03
            Prawdziwa witamina C ma ma numer CAS 50-81-7 więc to z tego linku się nie nadaje.
            • depakinka11 Re: Witamina C szczegóły 26.02.15, 15:57
              czyli ta witamina z mojego linku sie nie nadaje?
              • verrtexx Re: Witamina C szczegóły 26.02.15, 16:14
                Raczej nie,nie wiem bo nie widać numeru.
                • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 26.02.15, 18:10
                  vertexx akorbinian sodowy też ma inne cas mimo to witamina lewoskrętna , właściwa ... każdy związek askorbinowy a inny symbol
          • pifpafko Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 14:41
            Miroslaw
            Mozesz powiedziec która ostatecznie wit C zażywasz?
            Czy zdecydowales sie na ta w formie proszku z linku wklejanego przez Ciebie?
            Jakie wygląda u ciebie sprawa innych suplementów jeśli to nie tajemnica?
            Dziękuję
            • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 15:44
              allegro.pl/askorbinian-sodu-spozywczy-1-kg-mlynoliwski-i5012542471.html

ta co podałeś też powinna być okej , jeśli jednak chcesz mieć 101% pewności że to ten związaek który działą to kup zwyczajny kwa L-askorbinowy , trochę zakwasza więc trudno będzie Ci brać duże dawki jak np ta allegro.pl/witamina-c-lewoskretna-cz-d-a-kolagen-i5084705072.html

z supli biorę wszystko co się da co potwierdziłem że nie powinno zaszkodzić np Wit d3.wit b complex,glukozamina z chondoityna.cordyceps,pektyny z jabłek.omega 3,czosnek.chlorella NAC,ALA olej z kokosa lniany,cynk ,selen
    • presleyova Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 15:59
      Ale komuś wali na mózg. Leczenie boreliozy witaminą C...
      To bezapelacyjnie należy zgłosić do Nagrody Nobla.
      • pifpafko Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 19:42
        Presleyova jutro dzien kobiet!! Po co te nerwy i ordynarny jezyk? Ktoś na pewno ci złozy życzenia!! WIec nie wyżywaj sie za wczas...
        Cieszyc się i być miłym a nie udzielac tak agresywnych odpowiedzi...
        Nikt tu nie mówił o leczeniu boleriozy tylko wit C a raczej o jej bardzo ważnym znaczeniu przy suplementacji i wzmacnianiu wlasnego organizmu.
        Dzieki Miroslaw111
        • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 20:54
          wobecnym stanie forum nie ma sensu podejmować dyskusji , chorzy są w większym stopniu zdani na siebie niż kiedyś, albo muszą odkopywać wątki co nie zawsze się da

presleyova - duże dawki witaminy C leczą nawet nowotwory smile
          • pifpafko Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 21:05
            Miroslaw
            Wlasnie dzis sobie troche czytam o wit C, B17, MMS w kuracjach rakowych i ogólnej roli w stawianiu organizmu do pionu równiez w leczeniu raka...
            Jeden fakt nie daje mi spokoju.
            Ponoć sens dawkowania wit C jest jedynie w formie dożylnej, gdyż doustnie organizm niby nie może tak dużej jej ilości przyswoic...
            O co tu kaman? Łykanie, rozpuszczanie dużych dawek Wit C jest bez sensu??
            Możesz lub ktos to wyjaśnić?
            Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych wink
            • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 21:40
              muszę Cię zmartwić, ja biorę wszsytko " na oślep " bo nie miałem na tyle dobrej koncentracji by poświęcić tyle czasu na przeczytanie tony książek w czasie których mógłbym zaliczyć kilka lat studiów medycznych

ale jest poprawa więc jestem nieco spokojniejszy .
              Co do C - skupmy się na boreliozie , przy nowotworach skuteczne mogą być duże dawki ( po kilkadziesiąt g kilka razy na dzień ) i tylko dożylnie są tolerowane.

Przy boreliozie witamina C ma być może małe , ale nie bagatlne znaczenie jak podniosła presleyova .Już 500-1000mg dziennie ma pozytywne skutki , ja biorę tyle ile jelita pozwolą,,bo za tydzień chcę podnosić B12 i zarzucić narazie duże dawki C .

Nie sądzę żeby przy boreliozie między 1 a 4gramami była znaczna róznica , chociaż niby jak jest infkecja to witaminka się zużywa, wiem jedno witamina Ci nie zaszzkodzi może pomóc
              • elene72 Re: Witamina C szczegóły 07.03.15, 23:00
                znalazłam taki artykuł w internecie
                www.lymeneteurope.org/info/vitamin-c-a-lyme-patient-s-friend-or-foe
                napisany przez osobę od 20 lat zajmującą się tematem boreliozy, przykłady pokazane w artykule raczej nie wskazują na to żeby witamina C miała aż takie lecznicze właściwości w przypadku choroby z Lyme

macie jakieś linki w temacie leczenia boreliozy witaminą C? potwierdzenie nieszkodliwości takich dawek?
                • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 08.03.15, 10:21
                  elene ale duże dawki nie leczą choroby z Lyme , nie ma żadnego potwierdzenia żeby dawki "umiarkowane" czyli 2-5g/dzień nie były wystarczające

ale co do abax to dwie sprzeczne opinie czytałem , jedna mówi że wit C wykazuje synergię , druga że nie

ja bym więcej niż 1g w czasie abax nie brał

elene72 te przykłady są dziwne , może krótko biorę , ale nie zauważyłem pogorszenia na witaminie C,ale w boreliozie wszystko jest możliwe

echinacey nie powinno się stooswać przy niedoczynności tarczycy

• depakinka11 Re: Witamina C szczegóły 08.03.15, 18:27
        presleyova napisała:

> Ale komuś wali na mózg. Leczenie boreliozy witaminą C...
        > To bezapelacyjnie należy zgłosić do Nagrody Nobla.
        Chyba zle odebrane ,bo nie doczytalam sie zeby ktos napisal ze witamina C leczy borelioze.
        Witamina C jak i inne sa przydatne podczas elczenia boreliozy
        Byl czas ,ze ja rowniez bardzo duzo supli bralam i czulam ze neizle dzialaja
        • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 08.03.15, 19:12
          elene72 nie wiem na ile szanowany jest to portal , ale zbieżność 3 pacjentówktórzy przy okazji brali witaminę C i doznali pogorszenia w leczeniu wydaje się być bardzo niewiarygodne,chory może nie brać witaminę C i mieć pogorszenie tak jak i inny możę brać wit C i mieć polepszenie , także ten ich {"dowód " na szkodliwość C wydaje się śmieszny
        • verrtexx Re: Witamina C szczegóły 08.03.15, 19:18
          > Ale komuś wali na mózg. Leczenie boreliozy witaminą C...
          > To bezapelacyjnie należy zgłosić do Nagrody Nobla.
          Chyba zle odebrane ,bo nie doczytalam sie zeby ktos napisal ze witamina C leczy borelioze.
          Witamina C jak i inne sa przydatne podczas elczenia boreliozy
          Byl czas ,ze ja rowniez bardzo duzo supli bralam i czulam ze neizle dzialaja

Walnęło ją nieźle chyba abxy,co to chemia robi z mózgami sad - bo już zwidy ma,oczywiście,że witamina C nie leczy tylko wzmacnia organizm,który sam się leczy.
          Po 2 gie proszę podać mi przykłady,osób które brały po 100-150 g wit c dziennie przez tydzień bo w takich dawkach są zalecane przy ciężkich chorobach- wtedy ocenimy czy ta witamina jest skuteczna w bb czy nie.
          Dziękuję za uwagę
          • presleyova Re: Witamina C szczegóły 09.03.15, 09:23
            > Walnęło ją nieźle chyba abxy,co to chemia robi z mózgami sad - bo już zwidy ma
            > ,oczywiście,że witamina C nie leczy tylko wzmacnia organizm,który sam się leczy

Dlaczego o sobie mówisz w tzreciej osobie?

Re: Witamina C szczegóły Dodaj do ulubionych
            verrtexx 24.02.15, 21:42 Odpowiedz cytując Odpowiedz
            Tak dla zdrowego tak ale ja mówię o dawkach w tej chorobie.Prawdopodobnie tydzień takich dawek i tematu boreliozy nie ma.

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,156743682,156755596,Re_Witamina_C_szczegoly.html
            Lecz się dalej... witaminką big_grin
            • verrtexx Re: Witamina C szczegóły 09.03.15, 12:48
              Przecież pisałem - prawdopodobnie a nie na pewno ? Skoro pomogła np w wyleczeniu poli i innych groźnych chorób to czemu w bb nie warto spróbować
              Kłopoty są widzę z rozumieniem tekstu pisanego - więc objadaj się dalej antybiotykami.
              Widać z dala,żeś z jakiegoś koncernu farmaceutycznego - ja tym g....m mówię - NIE -umrę a nie dam im nawet 1 zł na leki.
              Do widzenia Państwu
    • depakinka11 Re: Witamina C szczegóły 13.03.15, 20:25
      czy taka by byla dobra?Nie moge doczytac sie czy jest lewo skretna
      allegro.pl/witamina-c-1000mg-250-tab-roza-pp-i5155017481.html
      • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 13.03.15, 21:41
        depakina11 uparta jesteś na koniecznie komercyjną , ubraną w otoczkę formę kwasu L-askorbinowego, no nie pisze ale firma zaufana więc na 98% lewoskrętna,
        • depakinka11 Re: Witamina C szczegóły 14.03.15, 10:23
          Miroslaw bardzo slicznie dziekuje
          jeszcze nie biore witaminy P bajkalskiej bo jestem swiezo po zabiegu zakladali mi stent
          bylam kilka dni w szpitalu dostalam recepte na dodatkowy lek rozrzedzajacy
          pytalam rodzinna powiedziala ze 2 tygodnie odczekac i wtedy moge zaczac brac bajkalska
          rodzinna jest zainteresowana ta witamina p bajkalska
          rodzinna ejst zainteresowana ta witamina P Bajkalska i Neurolog
          Dziekuje jeszze raz za pomoc
          Pozdrawiam
          • miroslaw111 Re: Witamina C szczegóły 14.03.15, 23:27
            depakina najlepiej kupić czystą w proszku , jak ktoś bierze profilaktycznie może sobie kupić taką z otoczką , my potrzbujemy "esencji :"

witaminę P bajkalską tez będę kupował i to w miarę niedrogo , czytałem że ma jednak diametralny wpływ na modulacje immuno

zdrowia życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka