Dodaj do ulubionych

otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3

28.02.06, 18:18
mój wynik poziomu witaminy 1,25 D, wynosi: 63,8 pg/ml. Potwierdził tylko moją
własną diagnozę.
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:28
      Bardzo wysoki, dwa razy wyższy niż mój
      • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:29
        Jesteś bardzo chory
        • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:30
          a ile 25-D wyszedł ?
          • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:33
            Czytałem na forum marshall ze Ci nie przyslali 25-D, moze mysla ze cos zle
            zrobili smile Mi wyszlo 25-D tak niskie ze aparat nie mogl wykazac, ponizej 7ng/ml
          • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:34
            nie przysłali mi 25 D. Nie wiem czy dlatego, że byłem z reklamacją i z
            instrukcjami odnośnie mrożenia krwi i upominałem się tylko o 1,25, mogli
            pominąć 25. Ale jutro będę dzwonił do laboratorium.
            • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:36
              25-D jest tańsze, może jak zrobili w tym poprzednim badania to niech ci podadzą
              tamto 25,D nie jest tak wrazliwe i moze byc nie zamrozone
              • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:39
                tamto badanie kazałem wycofać i tak też zrobili, nie mam wyników z tamtego,
                ponoć nawet się go nie podjeli.
            • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:37
              nie mogę znależć właściwych norm. Przy jakim wyniku jest już mowa o zapaleniu
              TH1?
              • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:41
                wrotek.250free.com/badania.htm
                "Poziomy powyzej 60 pg/ml wskazuja na dobrze-przesycone zapalenie,gdzie tkanka
                zapalna znajduje sie blisko strumienia krwi. "

powyzej 42-45pg rozpuszczane juz sa kosci do strumienia krwi
                • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:43
                  "Poziomy powyzej 30 pg/ml sugeruja systemowe zapalenie. Jezel 1,25-D przekracza
                  maksimum Merck`a ktore wynosi 45 pg/ml ,to wskazuje ze pacjent jest na szczycie
                  2 procent populacji oraz w ryzyku szkieletowego wyniszczenia podczas stymulacji
                  komorek kosciogubnych"
                  • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 18:46
                    www.borelioza.tivi.pl/photogallery.php?photo=39 a tu masz zdjecie , w
                    srodku wykres pokazuje poziom 1,25-D u zdrowej populacji, mozesz z niego
                    odczytac ze wiekszosc zdrowych ma okolo 30pg
                    • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 19:06
                      dzięki za info, czy poza tymi badaniam poziomu witaminy D robić jeszcze inne
                      badania, pisze żeby robić ACE. Ale ja mam wyniki innych, które już tu
                      podawałem. Będę miał niezły orzech do zgryzienia jakie leczenie podjęć. Byle
                      jakiego nawet nie rozpoczynam bo to u mnie nie ma sensu, jak zacznę się leczyć
                      to raz a konkretnie.
                      • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 19:14
                        ""Podwyzszone ACE oznacza to samo co 1,25-D i zatem nie dodaje nic do
                        interpretcji ,poza zwekszonym stopniem pewnosci. Z drugiej strony ,jesli ACE
                        jest w normie (jak wiele jest ) ,ACE daje zmniejszony poziom pewnosci. Jednakze
                        , jesli koszt nie jest czynnikiem ,zawsze lubie widziec tak duzo informacji jak
                        to mozliwe. Trevor Marshalla ,PhD.""
                      • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 19:17
                        ACE Enzym konwertazy Angiotensyny nie jest konieczny, lecz dla pełności obrazu
                        diagnozy możesz zrobić jeżeli chcesz, je nie robiłem
                        • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 19:33
                          ja już nie będę robił więcej żadnych badań, te które mam mi wystarczą. Niedługo
                          bo minie rok, zadzwonią z kliniki abym powtórzył badanie pamięci, ale im
                          podziękuję. Nie potrzebuję, już żadnych wykazów klinicznych, choć obecnie wiem,
                          że moja kondycja poznawcza od zeszłego roku znacznie się poprawiłą, choć co
                          jakiś czas mam takie skoki, że zupełnie nic nie kumam i nie mogę chwycić żadnej
                          myśli, zato wtedy mogę to nadrobić sprytnym uśmiechem. Upomnę się tylko o D 25.
                          I ewentualnie je zrobię.
                          • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 19:41
                            gdzie mogę znaleźć schemat poziomó witaminy D, chyba że nie ma takiego. Bo jak
                            kiedyś pójdę do lekarza to bym go ujoł w kompletowanej dokumentacji.
                            • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 19:52
                              Schemat poziomów jest na tym slajdzie od Marshalla opartym o jego dane z
                              prezentacji z westlake, oraz w tych dokumentach dotyczacych testow. Widzisz
                              normy na świecie nie biorą pod uwagę stanu hiperwitaminozy D spowodowanej innym
                              czynnikiem niz nadmiar spozywania witaminy D, wiec nie ma badań biorących pod
                              uwagę taką populację żarłoków witaminy D i zdrowych ludzi. Nie ma wartosci
                              gornych ktore tak jak na przyklad u ciebie manifestuja sie zaburzeniami
                              poznawczymi, stan Hiperwitaminozy D kliniczny to na przyklad wymioty i inne
                              ostre napady co wystepuje rzadko, zadko ludzie przedawkowuja ta witamine w
                              tabletkach a malo osob wie ze bakteryjna infekcja moze powodowac
                              hiperwitaminoze. Dlatego nie ma opisu medycznego stanu zdrowia miedzy zdrowa
                              osobą a ostrą hiperwitaminozą zagrażającą zyciu, co jest dokladnie objawami
                              boreliozy.

www.borelioza.tivi.pl
                              - MP i inne, wrotek.250free.com - Procedura Marshalla <a
                              href="www.mapy.jhost.pl/conference/transcripts"
                              target="_blank">www.mapy.jhost.pl/conference/transcripts</a> filmy Procedury
                              Marshalla www.borelioza.tivi.pl/downloads/trailerWMVpl80.wmv
                              zwiastun filmu o boreliozie.
                              • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 20:03
                                Lekarzowi musisz przedstawic całą patogenezę,przede wszystkim wszystkie
                                dokumenty naukowe Marshalla. Trzeba dać mu czasu zeby to przetrawil. Nie
                                przekonasz go jednym diagramem
                                • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 28.02.06, 20:14
                                  w tym momęcie jestem w takiej sytuacji, że nie mógłbym czegoś takiego zacząć,
                                  muszę pozałatwiać moje zobowiązania biznesowe i zapewnić sobie stały dopływ
                                  gotówki, muszę tak ustawić moje interesu żebym mógł je przekazać komuś do
                                  prowadzenia. Myślę, że potrwa to do jesieni, potem chcę pojechać na jakieś
                                  exstra egzotyczne wakacje i mogę wchodzić w leczenie.
                                  • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 07:52
                                    dzwoniłem i odziwo powiedzieli, że dopiero otrzymali wunik D25, dziwne po
                                    pisali, że na 25 czeka się tydzień a na 1,25 20 dni. Ja na 1,25 czekałem 22
                                    dni, a 25 dopiero im przyszło, mają wysłać mi pocztą, po przez telefon nie
                                    podadzą.
                                    • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 08:02
                                      czy wydłóżony czas oczekiwania na 25 D nie koliduje z oczekiwaniami i chyba do
                                      jej zmierzenia też była zamrożona próbka, a MP podaje, że mrozi się tylko 1,25.
                                      I chyba dlatego dostanę póżniej 25 D, bo mieli jedną zamrożoną próbkę i czekali
                                      żeby z niej zrobić badanie 1,25 po 20 dniach, a dopiero po nim z reszty zrobili
                                      25 D.
                                      • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 09:27
                                        widzę, że niektórzy chorzy na MP mają oba wyniki pomiary wit. D (25 i 1,25)
                                        wysokie, w górnej granicy. Co to wtedy oznacza?
                                        • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 17:45
                                          Twoje 1,25-D wyszlo bardzo wysokie, Po pobraniu ci krwi już moglo tylko opadać
                                          więc jak coś w laboratorium schrzanili to mozesz podejrzewac ze 1,25-D moglo ci
                                          wyjsc jeszcze wyzsze. zwykle wychodzi d25 niskie i 1,25-D wysokie(klasycznie w
                                          Th1), jezeli d25 masz wysokie w Th1 to jest wieksze bedzie 1,250D bo zasilasz
                                          zapalenie, to jest jak dolewanie oliwy do ognia.
                                          • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:02
                                            na razie jeszcze nie wiem, bo nic mi nie chcieli powiedzieć przez telefon.
                                            Sugerowali, że mogę podać nr. faxu to mi prześlą. Ale ja faxu nie mam. Więc
                                            kazałem wysłać pocztą. Choroba muszę czekaćsad( nasza poczta jest opieszałą, a
                                            na listy z wynikami bywało, że czekałem nawet 15 dni.
                                            • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:05
                                              na stronie staff board kazała mi podać wynik D 25, żeby mogli mi opisać
                                              sytuację. Po co im D 25 i co jego wynik może oznaczać?
                                              • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:09
                                                25-D używa się do oszacowania tempa zapalenia, dzieli się wartość 1,25D przez
                                                25-D nie zważając na wartośći piko czy nanogramy i wychodzi stała. Jest to tylko
                                                narzędzie,nie zawsze skutecznie np bo możesz jeść dużo 25-D a tkanki będą mało
                                                przesycone i 1,25-D nie wzrośnie endokrynnie ale 25-D wzrośnie i stosunek może
                                                wyjść bliski normy.
                                                • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:13
                                                  w czasie badania byłem na czczo ale 3 - 4 dni wcześniej chyba jadłem pizze.
                                                  • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:17
                                                    smile dużo sera , zajmuje tygodnie obniżenie poziomu 25-D i 1,25-D więc pizza nie
                                                    ma znaczenia heheh
                                                  • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:24
                                                    a zapytam z ciekawości, czy ty zauważyłeś różnicę w intensywności herxsów teraz
                                                    na MP i wcześniej jak leczyłeś się tradycyjnie? jeśli (jest tak), że miałeś za
                                                    małe herxsy to co na to mówi grópa daradcza z MP?
                                                  • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:31
                                                    bolą mnie bardziej nogi, stopy. Niektórzy nie herxują w pierwszej fazie wogóle,
                                                    dopiero w drugiej fazie na przykad a niektorzy odwrotnie.
                                                  • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:36
                                                    dzisiaj wpadła mi w ręce broszura o chorobach od zwierzęcych. I pisze w niej,
                                                    że boreliozą można się zarazić spożywając produkty zwierzęce,np sórowe mleko,
                                                    sery, nabiał, itp. Ale, że zwierzęta po pierwszym ugryzieniu uodparniają się na
                                                    chorobę, nie chorują ale zostają nosicielami. A obecnie 20 % populacji kleszczy
                                                    jest zarażona. To mnie, przeraża, czy nie boisz się chodzić po lesie, ja
                                                    obecnie na wiosnę 2005 po eskapadzie w lesie, byłem na pogotowiu wyciągać
                                                    kleszcza. Mój brat też był, kolega też. Tak więc mając kontakt z drzewami
                                                    ryzyko ponownego zarażenia znacznie rośnie, czy cię to nie przeraża i nie
                                                    będziesz zwracał uwagi na takie rzeczy?
                                                  • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 18:52
                                                    Boję się bo kleszcze najprawdopodobniej przenoszą gorsze krętki jak te
                                                    naprzyklad ALS czy MS. ALS zabija w 3 lata najpierw zamieniając cię w roślinę.
                                                  • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 19:07
                                                    całkiem uchronić się nie da, zostaje tylko minimalizacja ryzyka. Ale jak się
                                                    będzie miało pecha to i to nie pomorze.
                                                  • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 19:32
                                                    da się z diety, słońce trudniej. Czasu trzeba by wyzdrowieć z tak długiej choroby
                                                  • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 19:42
                                                    a co do warunków, to czy będę musiał wyprowadzić się z rodzinnego domu, aby
                                                    odpowiednio przystosować mieszkanie zgodnie z wytycznymi, bo przecież nikt z
                                                    rodziny nie zgodzi się na to żebym zrobił ciemnię z domu? czy ty tak zrobiłeś i
                                                    mieszkasz sam, a co z zakupami, załatwianiem opłat, wizytami kontrolnymi u
                                                    lekarza. Rozumię że sporadycznie, zachowując pewne kanony można wyjść na
                                                    słońce, ale np. codzienne zakupu i pożądki już by się gryzły, jak ty załatwiasz
                                                    te sprawy i co Marshall na to?
                                                  • wroteknowynick Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 19:52
                                                    Krem Ketokonazolowy chroni skore przed dzialaniem swiatla slonecznego, hamuje
                                                    syntezę witaminy D w skórze. Musisz wiele przeczytac na forum marshalla
                                                  • elunia555 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 22:44
                                                    Witam!Mam pytanie co znaczy "gorsze krętki ALS czy MS"?
                                                    Proszę o wyjaśnienie mi skrótów lub proszę podaj mi gdzie, mam szukać materiałów
                                                    na ten temat.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • artur737 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 23:17
                                                    Wg niesmialych sugestii roznych badaczy wiele innych chorob takich jak wlasnie ALS lub MS jest spowodowanych infekcja kretkami. Z uwagi na inny przebieg kliniczny, jezeli sie potwierdzi, ze to rzeczywiscie kretki sa powodem, to beda to inne gatunki bakterii niz te powodujace borelioze.

Wszakze daleko by glowny nurt medycyny przyjal, ze te inne choroby sa spowodowane kretkami.
                                                  • freshka Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 02.03.06, 10:18
                                                    Mi sie wydaje, ze kwestia moze byc nie w odmiennosci gatunkowej tych kretkow,
                                                    tylko w szczepowej (wyjatkowo zjadliwe), ale zwlaszcza w podatnosci danej
                                                    osoby. I w ten sposob mozna polaczyc czynnik genetyczny z czynnikiem
                                                    infekcyjnymsmile
                                                    Poza tym niektore diagnozy SM czy ALS okazuja sie po prostu borelioza.
    • ambrozy666 Re: otrzymałem wynik pomiaru witaminy 1,25 D3 01.03.06, 20:05
      wiem o kremie czytałem, ale interesowało mnie jak to w rzeczywistości wygląda,
      czy można pogodzić mieszkanie z innymi czy trzeba się wyprowadzić i jak inni w
      rzeczywistości stosują się do aktywności zewnętrznej (tj. na kontakt na
      powietrzu). Poczytałem trochę MP forum, ale od razu za wiele nie przeczytam, bo
      nie znam biegle angielskiego i stosunkowo wolno czytam po angielsku a niektóre
      słówka muszę sobie tłumaczyć.
      • ambrozy666 mam wynik D 25. 02.03.06, 17:21
        przed chwilą dzwoniłem do laboratorium i po rozmowie z kierowniczką uzyskałem
        mój wynik: 9,7 ng. A norma jest od 11 do bodajże 54.
        • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 17:36
          (",) chyba nie muszę nic dodawać co ?
          sluchaj, zobacz na to www.borelioza.tivi.pl/articles.php?cat_id=14
          dodalem tez twoje jesli nie masz nic przeciwko
        • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 17:43
          bedziesz mial jedna z najwiekszych stalych konwersji na stronie MP czyli
          najbardziej chory okolo 6,57 , moja wyszla okolo 5 tyle ze ja mialem 25-D
          ponizej 7ng
          • freshka Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 17:47
            Troche z innej beczki.
            Jezeli przy boreliozie (przyjmujac zalozenia MP) przyjmuje sie wit.D w celu
            zwiekszenia gestosci kosci, to osiagnie sie efekt odwrotny? Przynajmniej tak to
            zrozumialam..?
            • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 17:51
              tak , bo mechanizm metabolizmu witaminy D pojmowany przez wspolczesna medycyne
              jest bledny- Dr Marshall mowi. Sa dane molekularne pokazujace jak to dolkadnie
              dziala. Wiekszosc ludzi diagnozowani z osteoporoza maja niedobor 25-D wlasnie z
              powodu zapalenia, i lekarze nie mierza metabolitu 1,25-D do tego. 1,25-D powyzej
              42pg/ml rozpuszcza kosci do strumienia krwi, natomiast 25-D nie ma funkcji w
              organiźmie żadnej, sluzy tylko do produkcji 1,25-D. jest to metabolit posredni
              • freshka Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 17:58
                Dlaczego pytam - otoz bralam przez 3 miesiace alfadiol, ktory jest
                metabolizowany w watrobie bezposrednio do 1,25 D wlasnie. Nie obserwowalam po
                tym leku zadnego pogorszenia ani jakichs sensacji.
                Robilam w tym tygodniu densytometrie i okazuje sie, ze gestosc kosci wzrosla o
                kilka procent! Jaki wysnuc z tego wniosek..?
                • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:01
                  Nie wiem, trzeba by zapytac Marshalla. Nie wiem tez jak się wykonuje takie
                  badanie, jakie sa mechanizmy
                  • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:03
                    przyjmowanie witaminy D moze powodowac ze bedziesz sie czul lepiej(bo bakterie
                    nie beda zabijane) ale choroba bedzie postepowac.
                    • freshka Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 19:01
                      Sorry, ale to jest troche bez sensu uncertain
                      • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 19:25
                        Ja bym powiedział że raczej złożone. Reakcja Herxheimera powoduje gwałtowny
                        wzrost 1,25-D i innych substancji który wydostają się z komórek
                        odpornościowycyh które umierają gdy bakterie w nich są zabijane, natomiast
                        spożywanie witaminy daje wolniejszy, bardziej ustabilizowany wzrost poziomu
                        1,25-d gdy infekcja latami postępuje i pacjent czuje się gorzej z dnia na dzień
                        przez lata. Takie nagłe zmiany fluktuacji 1,25-D mogą być odbierane gorzej niż
                        wolniejszy. latami, wzrost 1,25-D/
                  • freshka Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:06
                    Nie mam zdiagnozowanej boreliozy, to fakt. Ale skoro w osteoporozie sa podobne
                    mechanizmy to powinno dzialac na podobnej zasadzie.
                    Bralam rozne preparaty, nie wiem co mi pomoglo, ale wniosek jest na pewno taki,
                    ze ten Alfadiol na pewno nie zaszkodzil.
                    Mozesz sie spytac Marshalla, tak przy okazji. Ciekawam co on na to smile
          • ambrozy666 Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:31
            spoko nie przeszkadza mi, może być odnośnik. Chciałem dodać mój wyni na stronę
            Marshalla, dwa razy wysyłałem, niby wysłało, ale patrzyłem czy jest widoczny i
            nie jest o co chodzi?
            • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:36
              dodaj nową wypowiedz, moze probujesz przez edycje dodac a to po jakims czasie
              nie dziala
              • ambrozy666 Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:41
                na dole strony pod tematem jest klawisz Watch topic i gdy go wcisnę to
                wypowiedź jest widoczna ale wtedy na górze strony pisze, że ten wątek został
                usunięty z oglądanej listy. This topic has been removed from your watched
                topics list.
                • ambrozy666 Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:46
                  tak jak sugerujesz, też zrobiłem i nic nie dodaje.
                  • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 18:58
                    właśnie sprawdziłem i dodało się bardzo łądnie
                    • ambrozy666 Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 19:10
                      właśnie sprawdziłęm na drugim brata komputerze i na nim pokazuje że jest
                      dodane, ale na moim bez zmian nic nie dodało, odświerzyłem pamięć bierzącą
                      mojego komputera i to nic nie pomogło, nie wiem co jest grane.
                      • wroteknowynick Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 19:13
                        też nie wiem , ciekawy problem
                        • ambrozy666 Re: mam wynik D 25. 02.03.06, 21:31
                          coś jest nie tak, bo sprawdzam i piszę teraz z innego komputera i nawet na nim
                          wykazuje jakieś anomalia. tzn. na moim koncie ze strony MP usunęło wszystkie
                          zaarchiwizowane artykuły, które ja napisałem, na ogólnej stronie są widoczne
                          ale na moim koncie już ich nie ma, usówało je jeden po drugim, pierwsze jak
                          sprawdziłem to nie było dwóch, a po jakimś czasie usunęło trzeci. Na moim
                          kompie miałem kilka wirusów, więc przeinstalowałem teraz windowsa obecnie
                          próbuję znależć sterownik do karty graficznej, bo bez niego chyba internet mi
                          nie chce odpalić, jak połączę się u mnie z internetem to bendę widział co jest
                          grane ale są jakieś cyrki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka