geodeta_31 Re: Odebrałem PCR ujemny 06.12.06, 12:20 Gdzie robiłeś? Jakie miałeś/masz objawy? Od jak dawna sądzisz, że jesteś chory? Co zamierzasz dalej? Marcin Odpowiedz Link
domin46 Pisze: 06.12.06, 13:07 robiłem w Częstochowie, oni przesyłali do Wrocławia www.diag.pl Objawy: st. podgorączkowe 37,2-37,6 utrzymujące się w dzień, z samego rana i późno w nocy temp. poniżej lub normalna osłabienie, szybsza męczliwość ogólne rozbicie częste infekcje tachykardia biały nalot na języku non stop katar Od około 6 lat, zachorowałem porządnie na angine, od tego momentu utrzymują się st. podgorączkowe i ciągłe poczucie choroby. Co dalej zamierzam??? Nie mam pojęcia. Ta borelioza nie dawała mi spokoju, ale 2xElisa ujemne PCR ujemny, WB igm ujemny , WB igg p41+ p17słabo+ objawy ponoć nie charakterystyczne dla boreliozy brak herxa po antyb (amoxt+metronidazol) Jeszcze czekam na wyniki Brucelozy. Teoretycznie zostałyby mi do zrobienia: Erlichioza Leptospiroza Yersinia TK zatok chlamydia pneumoniae igm powtórzyć WB w igg . Tylko, że to kupa kasy na te badania, bo przecież lekarz nie da na to skierowania. Jak wszystko wyjdzie ujemne, to chyba tylko homeopata został. Odpowiedz Link
krystek67 Re: Pisze: 06.12.06, 14:55 Domin 46, ja też nie mam herxa, ale z zacięciem jem antybiotyki z nadzieją, że coś się u mnie na lepsze zmieni. W końcówce zażywania duomox /7 m-cy/ bardzo mi się poprawiło, ale po zmianie antybiotyku wszystko diabli wzięli. Wróciłam prawie do punktu wyjścia czyli z przed leczenia. Pozdrawiam Krystyna Odpowiedz Link
domin46 Ale z Tobą jest inaczej 06.12.06, 15:14 tzn, masz typowe objawy i dodatniego WB. Odpowiedz Link
krystek67 Re: Ale z Tobą jest inaczej 07.12.06, 06:57 Tak,mam objawy neurologiczne, chociaż niektóre objawy neuro całkowicie ustąpiły. Z moim WB pozytywnym to do końca nie wiem czy jest wiarygodny, bo był robiony w labo u Frydy, a tutaj na forum są raczej niepochlebne opinie na temat tego labo. Pozdrawiam Krystyna Odpowiedz Link
irena903 Re: Pisze: 07.12.06, 07:55 bialy nalot na jezyku to grzyb.Moze po leczeniu antybiotykiem anginy sie rozrosł.Wylecz grzyba i zobaczysz czy sa efekty.Pozdrawiam Odpowiedz Link
domin46 hmm, z tym grzybem to jest tak: 07.12.06, 09:20 wcześniej uważałem, że to candida, 2,5 miesiąca rygorystycznej diety+flukonazol+daktarin żel+noni+probiotyki, język z boku normalniał, po czym zarastał. Co mnie zdziwiło??? Mianowicie po próbnym przeleczeniu (amoxy+metronidazol) język robił się żółty, po czym nalot znikał - język był różowiótki!!!! Sytuacja powtórzyła się, gdy miałem wycinkę migdałów, w szpitalu dostawałem cefalosporyne 3generacji dożylnie - FORTUM, to samo po kilku dniach nalot znika. Niestety po przestaniu antyb. odrasta. Ale w związku z tymi obserwacjami, raczej nie grzyb. Sam nie wiem. Odpowiedz Link
wawan1 Re: hmm, z tym grzybem to jest tak: 08.12.06, 20:44 Paciorkowca bym obstawiała u ciebie od migdałów. A jak ta chlamydia? Odpowiedz Link
domin46 pisze: 08.12.06, 21:01 migdały wyciołem, aso poniżej 200 , choć jako łebek spuchły mi kolana symetrycznie i wtedy było ASo wysokie, braem debecyline w zaszczorach - przeszło. Teraz nie wiem co nie tak. Chlamydia pneumoniae igg - dodatnia, ale wynik nie jest wysoki, muszę zrobić igm lub PCR, choć pewnie będzie ujemny. Mimo wszystko cały czas trapi mnie borelioza, mam cząstkowe jakieś wspomnienia, o plamie na nodze, która znikała od środka, mam bdb pamięć co do starych wydarzeń, stąd pamiętam nazwę debecylina m.in. , ale jakoś nie jestem pewien, czy to był rzeczywiście rumień czy jakieś zwidy. I tak na razie brak $ na dalsze badania, jestem teraz na 4roku i nie moge zawalić, wszystko wydaje się do d... Jak się zdrowie wali, to później wszystko leci. Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: pisze: 08.12.06, 21:36 Swięta prawda, jak się zdrowie zawali to wszystko leci. Odpowiedz Link