Dodaj do ulubionych

hypercoagulation

12.12.07, 15:08
Czescsmile
Czy ktoś wie moze cos wiecej na ten temat?
Znalazłem kilka opinii mówiących, że hypercoagulation musi być wyeliminowana
aby leczenie bylo skuteczne.

www.anapsid.org/cnd/diffdx/hypercoagulation.html
Ludzie na Lymenecie biorą w tym celu: Heparin.
A z naturalnych to: Rechts-Regulat, Boluoke(Lumbrokinase), Nattokinase,
Serrapeptase, EDTA.
Czy to jest TO edta ? www.vegamedica.pl/html/chelatacja.html

i jeszcze ciekawa dyskusja:
flash.lymenet.org/scripts/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=060794#000008
zwłaszcza wypowiedź z godziny 03:57

Obserwuj wątek
    • tosho Re: hypercoagulation 12.12.07, 15:56
      Przeczytajcie, ciekawe!

to jest ta wypowiedz (napisała Rianna) z 03:57

Borrelia Burgdorferi (Lyme Disease) and Hypercoagulation

Written by 3 separate doctors

Dr C: Hypercoagulation, or thrombophilia, may be defined as reduced capillary blood flow or a greater tendency than normal for blood to coagulate, or clot. Of approximately 900 borreliosis patients that I have tested, 90 percent have hypercoagulation. Comparatively, only five percent of the general healthy population has hypercoagulation.

Treatment for hypercoagulation caused by infections is heparin, which is a blood thinner. Typically, heparin is given subcutaneously (under the skin) by injection twice a day in low doses for not more than nine months. It can also be compounded into a troche that dissolves in the mouth, but that is usually more expensive and is often less effective than injections. Symptoms that improve with heparin are pain, fatigue, cognitive problems and neurological problems. About 80 percent of borreliosis patients feel better with heparin, and it has been a safe treatment so far. One patient did develop bleeding from the rectum, but then a colonoscopy revealed a colon cancer that had not yet spread to the local lymph nodes. In other words, the heparin unmasked a hidden malignancy, so in this case the side effect was a blessing.

Heparin is not only a blood thinner, it is also anti-inflammatory, antiviral, antibacterial, and may even be anti-cancer (unproven). Therapy with heparin usually lowers the level of the coagulation components fibrinogen, fibrin, thrombin/antithrombin complexes, fragment 1+2 and Factor II activity. This is desirable, because elevated levels of these coagulation components can cause decreased capillary blood flow, if they are high enough. Capillaries are microscopic blood vessels that are about eight microns wide. A normal red blood cell, which travels through the capillaries, is about seven microns wide. When elevation of coagulation components occur, they could conceivably attach to the inside surface (endothelial surface) of capillaries, thereby narrowing them. For example, fibrinogen attached to the inside surface could make it harder for a seven-micron-wide red blood cell to squeeze through the narrowed capillary. Reduced blood flow in capillaries would in turn reduce oxygen and nutrients, and reduce removal of toxins from tissues. It stands to reason that if heparin could improve blood flow, antibiotics and hormones would be more effective because they could pass through capillaries easier.

Life is in the blood. Less blood flow means less “life,” and possibly more symptoms and diseases
      • zazule Re: hypercoagulation 12.12.07, 16:17
        Tosho b ciekawe -
        Jakie dawki heparyny sa polecane? piszą tylko o małaych
        zapytam na forum cpn czy czy przy cpn tez moze byc hyperkoagulacja -
        skoro jest przy bb i mykoplsamach.
        pozdr
        zaz
        • 484848a Re: hypercoagulation 12.12.07, 16:21
          Całkiem nowe światło na sprawę. Ciekawe czy można jakoś to zbadać u
          nas? CZy heparyna to "ciężki" lek dla organizmu? Skoro zalecają
          podczas całej antybiotykoterapii, to chyba nie jest jakiś hardcore.
          • tosho Re: hypercoagulation 12.12.07, 16:29
            Jeszcze poczytam.

Tu jest zdaje się coś dla osób z Babesją

National Research Center for Protozoan Diseases, Obihiro University of
            Agriculture and Veterinary Medicine, Inada-cho, Obihiro, Hokkaido 080-8555, Japan.

We examined the inhibitory effects of three heparins on the growth of Babesia
            parasites. The multiplication of Babesia bovis, B. bigemina, B. equi, and B.
            caballi in in vitro cultures and that of B. microti in vivo were significantly
            inhibited in the presence of heparins, as determined by light microscopy.
            Treatment with various concentrations of heparin showed complete clearance of
            the intracellular parasites. Interestingly, a higher percentage of abnormally
            multidividing B. bovis parasites was observed in the presence of low
            concentrations of heparin. Furthermore, fluorescein isothiocyanate-labeled
            heparin was preferably found on the surfaces of extracellular merozoites, as
            detected by confocal laser scanning microscopy. These findings indicate that the
            heparin covers the surfaces of babesial merozoites and inhibits their subsequent
            invasion of erythrocytes.

www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=14693545&dopt=Abstract
            • tosho Re: hypercoagulation 12.12.07, 16:31
              Wzmianka o chlamydii, Zaz.

Dr. Cheney says that Immune System Activation of Coagulation, called
              hypercoagulation, needs to be dealt with early on or other chronic fatigue
              treatments may not be effective. In hypercoagulation, pathogens and/or toxins
              activate the immune system to lay down fibrin in blood vessels. The fibrin coats
              the walls, blocking oxygen and nutrients from getting to nearby tissues.
              Researchers found 80% of patients with an autoimmune illness had this
              coagulation. Pathogens that activate this include viruses, bacteria (mycoplasma,
              chlamydia, etc.) and fungi (such as candida). These pathogens are anaerobes,
              they live in an oxygen deprived environment and are infections common with
              chronic fatigue. Fibrination helps them survive because it causes decreased
              oxygen. Unfortunately, this can cause a great deal of damage in chronic fatigue.
              Everything from decreased energy to a buildup of toxins and lactic acid in
              cells. Hypercoagulation is when the capillaries become coated with fibrin and
              the blood cannot flow freely. Fortunately, fibrin can be cleaned off artery
              walls using digestive enzymes.

Con't....at: www.inlightimes.com/archives/2003/06/chronic-fatigue3.htm
              • tosho Re: hypercoagulation 12.12.07, 16:34
                więcej informacji

cure2003.conforums.com/index.cgi
                tematy: Sticky Blood/Hypercoagulation/ISAC Syndrome

Bromelain/Nattokinase/Lumbrokinase/Rechtsregulat

Our Experiences with Heparin for Hypercoagulation
              • zazule Re: hypercoagulation 12.12.07, 16:39
                Tosho znalazm dyskusje na forum cpn help z 2005 roku gdzie sie
                strasznie pokłócili o to - wiec wolę nie pytaćwink

Generalnie czesc osob twierdzi ze to jest tak ze hyperkoagulacja
                jest wynikiem infekcji i ze w trakcie leczenia abx minie, w kazdym
                razie sa przykładny na forum cpnhelp ze tak sie zaiste stało zaiste.
                Jednak sa tez tacy że brali lub biora sobie heparynę .

zaz
    • franiolek1 Re: hypercoagulation 12.12.07, 17:46
      Moj pan prof kaze brac bromelaine, wlasnie na te hyperkoagulacje.
      Twierdzi, ze produkcja fibryny i zwiekszona lepkosc krwi jest czesta
      sprawa w bb, powinno przejsc po leczeniu abx, ale....zeby moc sie
      wyleczyc, trzeba zwalczyc te fibryne, ktora zapycha naczynia i
      blokuje dostep antybiotykom.
      Czesto po podaniu bromelainy ludzie na antybiotykach maja herxy.
      Bromelaina jest wyciagiem z ananasa, we Francji mozna ja nazwac pod
      wdzieczna nazwa extranase( co w jezyku potocznym oznacza super-
      zmeczony smile
      • nataszkam Re: hypercoagulation 18.12.07, 11:03
        Takie problemy jednak powinny wyjść w badaniach. Ja mam je idealne,
        a mimo to mam problemy z krążeniem i wygląda to u mnie na rozwój
        krążenia obocznego np. na stopach sad Mózg mam też niedokrwiony, mimo
        braku zmian naczyniopochodnych w tomografii i prawidłowych wyników w
        dopplerze tętnic domózgowych. SPECT by sie przydał, ale jakoś tak z
        tym zwlekam...
        Czytałam, że ehrlichia może spowodowac mikrozakrzepy w mózgu, a ja
        mam/ miałam tę francę.
        • dartom.www Re: hypercoagulation 18.12.07, 14:45
          "Czytałam, że ehrlichia może spowodowac mikrozakrzepy w mózgu, a ja
          mam/ miałam tę francę."

Nataszka M - mogłabyś powiedzieć coś więcej nt. tych zakrzepów w
          mózgu i ehrlichiozie?? albo podać jakiś link??

dzienx
          pozdro
          • anyx27 Re: hypercoagulation 18.12.07, 19:03
            przepraszam, ze pytam, ale czy ktos moze mi powiedziec, co to jest
            ta hiperkoagulacja? czy to ma cos wspolnego z plytkami krwi? czy to
            jest nadplytkowosc? pozdr
          • nataszkam Re: hypercoagulation 19.12.07, 15:55
            Tomek, to chyba Ciebie też zainteresuje:
            "Prawidłowe leczenie antybiotykami z grupy tetracyklin, podejmowane
            w wyniku błędnego rozpoznania ze znacznym opóźnieniem, bądź brak
            leczenia, może doprowadzić do powaznych komplikacji. Najczęstsze
            powikłania to: niewydolność nerek, ROZSIANE ZAKRZEPY
            WEWNĄTRZNACZYNIOWE,i komplikacje neurologiczne, takie jak śpiączka,
            zapalenie opon mózgowo- rdzeniowych, NAPADY PADACZKOWE, uszkodzenia
            mózgu. Sama anaplazmoza nie jest chorobą groźną, jednak jej
            powikłania w ok. 7-10% przypadków są przyczyną zgonu. Ofiary
            śmiertelne to przede wszystkim osoby starsze, chorzy przyjmujący
            leki immunosupresyjne i dzieci. Wśród pacjentów z odczynem HIV+
            śmiertelność wynosiła 100%".....

Z "Biologii molekularnej patogenów przenoszonych przez kleszcze",
            red. B. Skotarczak.

Ale wiem na pewno, że o tych mikrowylewach czytałam tez w innych
            opracowaniach (anglojęzycznych), z tym, że nie mam tego na twardym,
            a najzwyczajniej nie pamietam, gdzie to byłosad
            • borelka46 Re: hypercoagulation 19.12.07, 17:28
              Witam, bardzo dawno sie nie odzywalam i moze Franiolek i Nataszkam
              nie wiedza wogole kto sie odzywa- wiec juz 5 letnia borelioza-od 10
              miesiecy na antybiotykach w terapii u doktor Beaty z Krakowa. Bylo
              juz Bardzo dobrze ,przed 3 miesiacami pogorszenie powrot do
              kroplowek ,koinfekcje- jersinia i mykoplasma pneumoniae. Moje
              pytanie o wiecej o tej hyperkoagulacji -czuje ze to moze byc b.
              wazne dla borelowiczow z duzym stazem bo wtedy juz ma sie wieksza
              jasnosc obserwacji tego co sie dzieje z naszym cialem. I tak ja mam
              obecnie zaniki miesniowe bolesne swedzenia miesni albo sciegien
              przedewszystkim w rekach i kostkach stop - i cala nowa /zastepcza
              siec ?/ naczyn krwionosnych ,nacalym ciele : a wiec rece, nadgarstki
              okolice stop i siec cala na zebrach ,acha i jeszcze jakas gula
              miedzy zebrami. W styczniu poloze sie na neurologie- zrobie
              wszystkie badania wiec moze to cos wyjasni . ...Ale mysle ze z moim
              krazeniem bardzo zle /dorobilam sie oczywiscie dzieki borelce
              nadcisnienia i prawie zawalu/ Bez codziennej mocnej kawy wogole nie
              potrafie juz myslec i czuje jak doslownie przepycha mi krew do
              naczyn pozdrowienia. Acha - Franiolku slyszalam ze ten wyciag z
              ananasa to na depresje wiec chyba nie na krazenie? czy znasz
              rzeczywiscie mechanizm dzialania tego leku?
              • tosho Re: hypercoagulation 21.12.07, 13:12
                Dr. Klinghardt uwaza, ze najlepszy na hyperkoagulacje jest rechts-regulat (wg
                niego lepszy od heparyny).
                Tylko, ze on w ogole uwaza, ze wszystkie naturalne rzeczy są lepsze od lekówsmile
                (nawiasem mówiąc mi to naturalne leczenie nic nie dało. W grudniu miałem jechać
                ponownie ale zrezygnowałem).

Oto co pisze Klinghardt o Rechts-regulat hipercoagulation. Wg niego działa na
                babesję i mycoplacmy.
                Przeczytajcie:

1: Anergy - the absence of reaction due to the successful evasion of the
                host-defenses. One of the more known mechanisms the microbes use to
                create anergy is hyper coagulation. The microbes tend to live in the
                endothelium, where the food is most abundant. They trigger the host’s
                coagulation mechanism to lay down a layer of fibrin on top of them to
                evade recognition by the immune system, etc. For this aspect we use
                three techniques:
                a) the KMT-microcurrent technology and homeopathics to wake up and
                entrain the immune system
                b) Rechtsregulat (“right rotatory fluid”wink which is an enzyme rich extract
                of fermented fruits and vegetables (14). It has outperformed the s.c.
                injection of heparin in our own trials and frequently leads to rapid
                subjedtive improvement. Lumbrokinase is far more effective then
                Nattokinase. Both appear weak when compared to Rechtsregulat. We
                also work on recognizing and eliminating those factors that block the
                client’s system (geopathic stress, EM stress, food allergies, emotional
                factors, interference fields such as scars and disturbed ganglia and we
                substitute vitamins and minerals based on ART testing).
                c) the Enderlein remedies (especially the haptens) from Pleomorphic-
                Sanum

G. Mycoplasma responds well to enzymes, when it is treated in sequence
                with the other microbes as outlined here. The most effective strategy is the
                German product Rechtsregulat (14). This simple drink has been extremely
                effective in eradicating mycoplasma and other cell wall deficient microbes.
                It also has a heparin like anti-fibrin effect that surpasses injected heparin by
                far. It has just like heparin, a strong biological effect against Babesia as well.
                Dosage: 1 tbs/2 times per day in a glass of water.

Either add the daily dose
                of Rechtsregulat (acidic ph) into the bottle or take on empty stomach, when
                stomach-ph is low.
                • tosho Re: hypercoagulation 21.12.07, 13:16
                  www.ink.ag tu mozna kupic rechts-regulat - ale jest bardzo drogi -
                  zreszta jak wszystko na tej stronie.
                  (Produkte- Welness-Produkte)

Zeby zamowic nalezy tam zadzwonic (zakładka impressum).

Powstaje tylko pytanie czy rechts-regulat mozna brac w czasie antybiotykow - ja
                  tego nie wiem.
                  • borelka46 Re: hypercoagulation 23.12.07, 11:30
                    Toscho dzieki,ale dopoki nie znajde kogos kto mi przetlumaczy.... ja
                    tylko po niemiecku. A tak wogole to szkoda ze nie ma chociaz
                    krotkich streszczen wiecej osob na forum mogloby skorzystac, ale
                    oczywiscie wiem i rozumiem: czas . Pozdrawiam i wesolych swiat.
                    • tosho Re: hypercoagulation 08.01.08, 19:50
                      kolejny artykuł:

www.hemex.com/pdf/db%20aacfs%20web%20presentation.pdf
                      • tosho Re: hypercoagulation 11.01.08, 23:02
                        Zacząłem brać rechts-regulat i jedno co zauwazylem to , ze uczucie derealizaji
                        sie zwiekszyło.
                        Rechts regulat kupuje na ebay.de

Inne mozliwosci to:
                        1. Boluoke (mozna poszukac uzywając google)

2. Serrapeptase
                        www.bionatus.com/nutramedix/pdfs/serrapeptase_flyer.pdf
                        • artur737 Re: hypercoagulation 11.01.08, 23:13
                          Teraz te srodki zmniejszajace krzepliwosc krwi sa na fali. Wg wielu troche
                          dzialaja.

Do tej samej grupy nalezy Bromelain oraz Turmeric.

Sam Cowden zaleca aby od czasu do czasu wymieniac lek na inny z tej grupy aby
                          uniknac uczulen.

Wg Cowdena one rozpuszczaja odkladajace sie wlokienka na scianach naczyn
                          krwionosnych i bakterie nie maja sie gdzie ukrywac. Staja sie latwiejszym celem
                          dla antybiotykow lub nawet ukladu immunologicznego.
                          Nalezy przyjmowac na pol godziny przed posilkiem z woda.

Wszystko to chyba bardziej skuteczne na Babs niz cokolwiek innego, ale
                          oczywiscie trudno powiedziec bo to leczenie naturalne.

Cowden niby robil jakies tam proby kliniczne, ktorych nie czytalem, ale calosc
                          tego leczenia jest dosc mocno skomercjalizowana.
                          Czyli nastawiona tak, aby pacjenci bron boze nie kupowali produktow z innego
                          zrodla tylko od organizacji satelitarnych Cowdena.
                          • tosho Re: hypercoagulation 12.01.08, 12:26
                            No tak, ale Cowden poleca Serrapeptase bo jest wytwarzany przez firmę nutramedix.
                            A o Boluoke i rechts regulat nic nie mowi.
                            Boluoke chyba najlepsze jest firmy Canada RNA ale jest bardzo drogie.

Rechts Regulat jest polecany przez Klinghardt'a - wg niego rechts regulat dziala
                            na Babesie, mycoplazmy i inne wewnątrzkomorkowe oraz dziala na hyperkoagulacje.
                            • hopekk Re: hypercoagulation 12.01.08, 12:35
                              Mysle, ze kolo RR nie mozna przejsc obojetnie smile Chyba rowniez wlacze go do swojego repertuaru. Daj znac co jakis czas jak na Ciebie wplywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka