Dodaj do ulubionych

Podsumowanie 2007

31.12.07, 15:00
Mijajacy rok byl ogolnie mowiac udany. Powstało Stowarzyszeni Chorych na Borelioze, laboratoria umozliwily badanie koinfekcji bez kotrych leczenie chorob przewlekłych czesto jest niemozliwe. Troche ucichło na forum - nie ma juz tasiemcowych watkow opisujacych choroby. Forumowicze juz nie musza po omacku szukac co im jest, dzieki wykonanym badaniom. Obecnie skupiaja sie na leczeniu. Mamy coraz wiecej lekarzy, ktorzy sa wstanie nas leczyc. Nie jest żle. Jeszcze rok temu bylo gorzej. Mamy forum, od którego wszystko sie zaczelo...
Najbardziej w moim odczuciu cieszacy watek mijajacego roku to watek Bagnowskich. Ze wzruszeniem czytam o poprawie zdrowia leczonego męża, który wstał z wózka i chodzi o kulach. Za rok kule już w piwnicy zakurzone będą leżeć smile Czekam na dobre wieści o poprawie zdrowia Franka.
Zycze wszystkim w nadchodzacym roku powrotu do zdrowia, stowarzyszeniu aby bylo coraz bardziej aktywne i pomocne, osobiscie chcialbym aby powstalo kiedys stowarzyszenie przy tym forum, ktore bedzie sie zajmowac chorobami chronicznym nie tylko borelioza. Wszystkimi chorobami odkleszczowymi oraz chlamydia, ktore bedzie otwarte na wszystkich. Moze uda sie kiedys jakas fundacje zalozyc. W jednosci sila - nie damy sie chorobie!
Obserwuj wątek
    • franiolek1 Re: Podsumowanie 2007 31.12.07, 17:56
      Pieknie to podsumowales, i Tobie hopek zycze zdrowia na ten Nowy
      Rok. Masz racje, nie damy sie bedzie juz tylko lepiej!
      • bagnowska Re: Podsumowanie 2007 31.12.07, 19:55
        Dziękismile)) To dla nas najradośniejszy Sylwester od co najmniej 10 lat!Jeszcze
        nie zatańczymy, ale za rok,kto to wie... Dziękuję Wam za wsparcie i porady,
        jestem silniejsza Waszą wiedzą i doświadczeniem. Pani Doktor Beacie dziękujemy
        za leczenie, trudne i ryzykowne, tym bardziej dzięki za to! I jak mówi mój
        Grześ: Życzymy Wam zdrowia, resztę kombinujcie sami wink))
    • flork74 Re: Podsumowanie 2007 31.12.07, 21:28
      Niewiele mogę napisać o podsumowaniu forum w roku 2007r.bo od
      niedawna tu zaglądam, wiem napewno że postaram się by w 2008 roku
      nasz wątek był wątkiem rokuwink będzie to trudne ale myślę że mogę
      liczyć na Wasze wsparcie i pomoc w trudnych chwilach. Pozdrawiam
      wraz Noworocznymi Życzeniami: Czego mogę Nam życzyć-tylko zdrowiasmile,
      banalne życzenia dla zdrowych ludzi a dla Nas....
      • pelcu87 Re: Podsumowanie 2007 01.01.08, 00:39
        Życzę wszystkim forumowiczom dużo zdrowia i szczęścia w Nowym Roku. Mam nadzieję
        ,że w tym roku będzie więcej wyzdrowień niż zachorowań i ludzie będą mogli w
        końcu w pełni cieszyć się życiem.
        Życzę również wam wszystkim dużo wytrwałości w walce z tą ciężką chorobą i wiary
        ,że będzie lepiej.
        • katowiczanka10 Re: Podsumowanie 2007 01.01.08, 17:58
          My tez zyczymy wam szczesliwego Nowego Roku,zebyscie wszyscy szybko
          zdrowieli i zeby spelnily sie wszystkie wasze marzenia.Dziekujemy
          wam za to ze nami jestescie i ze o nas myslicie.
          Pozdrawiamy Kasia i Frank
    • amorejalo Re: Podsumowanie 2007 01.01.08, 22:08
      Witam wszystkich i w nowym roku, razem z Edytą, życzymy wszystkim zdrowia i
      szczęścia.
      2007r. był dla nas rokiem zakończenia leczenia i powrotu do zdrowia i normalnego
      życia.
      Tego samego życzymy wszystkim.

Pozdrawiamy Edyta i Jacek
      • adomi6319 Re: Podsumowanie 2007 01.01.08, 23:24
        A ja życzę już chorującym i tym, których dopiero to "szczęście" spotka, żeby w
        naszym kraju zmieniło się podejście do chorób odkleszczowych, podejście lekarzy
        do boreliozowiczów, oficjalny sposób leczenia, żeby rządzący chcieli dostrzec
        nas i nasze problemy w walce z tą trudną chorobą i to w jaki sposób z niej
        wychodzimy, żeby ruszyło się coś w kwestii zapobiegania ukąszeniom i rozmnażaniu
        kleszczy.
        To wszystko zaś wymaga naszego wspólnego zaangażowania. Musimy postarać się
        wyjść poza nasze własne podwórko i nasze trudności wywołane tą chorobą i działać
        razem w kierunku poprawy całokształtu spraw, którym początek daje kontakt z
        kleszczem.
    • klematis7 a ja jestem pod wrazeniem tego 02.01.08, 21:21
      www.sluzbazdrowia.com.pl/html/more3681a.php
      Uwazam, ze zrobilismy juz wspolnie bardzo duzo. Narobilismy troche
      halasu i zamieszania i mysle, ze wreszcie cos sie ruszylo. Bo jesli
      juz lekarze zaczynaja pisac do rzeczy.... Rok temu nie moglismy
      znalezc w ich wypowiedziach jednego madrego zdania. A tu proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka