predrak 21.03.08, 20:53 czy komuś pomogła tego typu rehabilitacja? i baseny solankowe z gimnastyką? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klematis7 Re: krioterapia 21.03.08, 21:14 krioterapia jest niewskazana w boreliozie. Priwieziencew leczyl sie krioterapia Odpowiedz Link
bagnowska Re: krioterapia 25.03.08, 13:13 Grzesiek parę lat temu stosował na zalecenie lekarza neurologa kilka miesięcy krioterapię (na sm , nie było wówczas mowy o boreliozie) i , niestety, stan mu sie pogorszył, jeśli chodzi o poruszanie się ( Odpowiedz Link
predrak Re: krioterapia 25.03.08, 17:11 Ja jestem po 4 takich zabiegach i po niech czuję się świetnie. Odpowiedz Link
bagnowska Re: krioterapia 25.03.08, 17:20 Grzegorz też czuł sie dobrze po pierwszej serii , dlatego wzięliśmy następne zabiegi no i po tych kilkunastu następnych już nie było dobrze, zaczęły się problemy z chodzeniem gorsze, niż przed zabiegami. Koleżanka, która przyjechała na krioterapię na wózku (sm), po dwóch seansach dostała typowgo rzutu i już sie nie zdecydowała. No, ale to każdy musi wypróbować sam na swoim organizmie.Pozdr - Basia Odpowiedz Link
ircek1 Re: krioterapia 25.03.08, 22:37 Ja pare lat temu wybralem sie na turnus z krio i moge powiedziec, ze czulem sie po niej rewelacyjnie, bylem tam gdyz jeszcze nie podejrzewalem boreliozy a leczylem SM z objawow ubocznych to moge powiedziec , ze nasililo mi sie bardzo przyspieszone tetno,choc wczesniej tez bywalo szybkie, ale po komorze to wyjatkowo, mysle ze to juz od boreliozy to sie dzialo tylko , ze ja w niewiedzy bylem. Co roku jeżdżę na rehabilitacje do osrodka dla SM na rehabilitacje w tym roku zakladaja tam krio, ale chyba sie na nia nie zdecyduje pomimo tego , ze dobrze sie po niej czulem. Odpowiedz Link
iwona-cieszyn Re: krioterapia 23.08.08, 22:36 Mnie krioterapia nie pomagała, pogłębiała opuchliznę. Bardzo mi pomagały kąpiele w basenach termalnych na Słowacji.Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że mam boreliozę.Ponieważ lubiłam się długo moczyć,podnosiła mi się temperatura ciała i to działało na bakterię podobnie jak gorączka.Przez miesiąc, po takich 2, 3-dniowych kąpielach moje samopoczucie się poprawiało. Odpowiedz Link
hopekk Re: krioterapia 24.08.08, 11:41 Wg mnie nie tędy droga - bakterie z takiego zimna sobie nic nie robia - bo do ilu moze spasc temp ciala 26 stopni? Toż to wtedy dla nich super srodowisko. Lepiej korzystac z kapieli sloneczxnych, zrodel geotermalnych, solarium oraz saun. Sauna na podczerwien dala mi na drugi dzien w nocy takiego herxa ze sie boje isc znowu. Odpowiedz Link