neutron6 14.02.10, 17:55 Haki? Były premier był zawsze mały i taki pozostanie - czyli mały człowiek - to widać i słychać. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darek640 Re Strachy na lachy 14.02.10, 18:40 Strachy na lachy,tylko dlaczego za naszą kasę będą urządzali sobie śmiechy. Obecni bracia są zakapiorami i dlatego trzeba ich odsunąć od żłoba,bo niezgoda rujnuje a zgoda buduje,tak było i tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Re Strachy na lachy 14.02.10, 20:25 Moim zdaniem te całe haki pogrążają PIS i to na dobre. Co ciekawe wydaje mi się , że większość młodzieży pójdzie za Sikorskim. Kaczyńscy nic nie proponują młodzieży a to oni mają dalej żyć w tym kraju, to im ma się chcieć coś działać. Sam PIS może i ma nawet fajne pomysły ale ja nigdy tej partii nie poprę ze względu właśnie Kaczyńskich. To ludzie zacięci , ludzie rewolucji i ciągłej walki . Teraz nie czas na walkę tylko wspólne współdziałanie , oni tego nie gwarantują a wręcz niszczą jakiekolwiek dobre pomysły , bo nie są ich. Nie będzie Kaczyńskich a będzie PIS, to i może będzie miał więcej poparcia. Jak oczywiście dotrwa takich czasów w co wątpię. Bracia to ludzie którzy dla swojej idei są w stanie pociągnąć całe ugrupowanie na dno. Hakami właśnie to czynią. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Re Strachy na lachy 14.02.10, 20:36 moze ten 'hak' to to ze pierwsza dama byłaby zydówką ? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii spec od haków ... 14.02.10, 21:31 tak było : "Jak twierdzi tygodnik, na pozycji Sikorskiego w rządzie odbił się otwarty konflikt z Antonim Macierewiczem, do niedawna wiceministrem obrony, a obecnie szefem Służby Kontrwywiadu Wojskowego. Według naszych rozmówców z MON i służb wojskowych, Macierewicz dogłębnie prześwietla emigracyjną przeszłość Sikorskiego, który w latach 80. wyjechał do Anglii, a przez kilka lat mieszkał też w Stanach Zjednoczonych. - Macierewicz zbiera "haki" na ministra - oceniają rozmówcy "Newsweeka". " wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Macierewicz-zbiera-haki-na-Sikorskiego,wid,8716162,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
miguelcristobal80 Re: Re Strachy na lachy 14.02.10, 21:33 Pierwsza dama byłaby oki. Sikorski wręcz za dobry na prezydenta. A co do Kaczyńskich - szkoda słów... www.youtube.com/watch?v=dznHrddHQaI&feature=quicklist stare, ale nadal aktualne i bawi Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Re Strachy na lachy 15.02.10, 09:36 ja tam chyba bym wołał, żeby cimoszewicz został prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Re Strachy na lachy 15.02.10, 10:00 jakby byłą taka alternatywa, że Kaczyński kontra Cimoszewicz, to też bym wolała, ale teraz, kiedy nie ma Tuska, z przyjemnością zagłosuję na Sikorskiego albo Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Re Strachy na lachy 15.02.10, 10:46 Uważam, że Cimoszewicz jest najlepszym kandydatem do urzędu prezydenta. Pięć lat temu sądziłem tak samo i byłem mocno zawiedziony, że wycofał się z "wyścigu". Mogę zrozumieć powody, dla których to uczynił, ale nigdy nie pojmę, ani nie wybaczę SLD braku wsparcia w tym czasie dla kandydata Lewicy. Nie ma co liczyć na to, że zostanie on kandydatem PO - nigdy to nie nastąpi, nie po to 5 lat temu niszczyli go, aby teraz promować na pierwszy urząd w państwie. Jako kandydat niezależny na pewno nie ma najmniejszych szans na wygraną. A bardzo szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Re Strachy na lachy 15.02.10, 16:34 No fakt... taki on nie zależny jak ja czerwony. Już raz podwinął ogon dzięki Miodowiczowi z PO. Co lewica miało go wspierać, jak zostawił ją na lodzie? Pod lasem...; pod "puszczą białowieszczańską". ..."gdybyś w mateczniku siedział" Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Re Strachy na lachy 15.02.10, 21:41 > No fakt... taki on nie zależny jak ja czerwony Rzeczywiście, różowe czy czerwone spod czarnego słabo się przebija ;) Retoryka...? Sam prezes J.K. by się jej nie powstydził :) Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Już straszą 15.02.10, 12:01 Ja sądzę, że nie ma to ścisłego związku z regionem siedleckim i bez sensu jest tu o tym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Już straszą 15.02.10, 12:27 > Ja sądzę, że nie ma to ścisłego związku z regionem siedleckim Jak pewnie z połowę wątków z tego forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Już straszą Polaków na Bialorusi 15.02.10, 16:29 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7560646,Andrzej_Poczobut_i_Igor_Bancer_zatrzymani.html Straszą. Niedawno szef MSZ Białorusi wyraził ubolewanie z powodu nogi w stelażu ministra Sikorskiego. Miała być "ostra reprymenda" a była miła konferencja prasowa i podpisanie umowy o małym ruchu granicznym. Nie powiem dobra umowa bo będzie więcej tanich papierosów i wódki. Nasi też zarobią. Biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Co sądzę 15.02.10, 23:50 1. W pytaniu wyraziłeś swoją opinię, chcesz potwierdzenia, czy chcesz posłuchać opinii innych? 2. Używasz sformułowań niemerytorycznych np "mały człowiek" i podlewasz to sosem niechęci "to widać i słychać". Więc napiszę swoją opinię, czuć, że nie zajmujesz się tematem merytorycznie, lecz chcesz politycznie przywalić Kaczyńskim. 3. P. Kaczyński nie mówił o hakach, haki to pejoratywne określenie negatywnie nastawionych do PiS mediów. 4. A teraz o meritum. O kandydatach na Przezydenta kraju winniśmy wiedzieć wszystko, kampania prezydencka musi wiec w interesie nas wszystkich być aż do bólu szczera. Inaczej może się pojawić prezydent, którego ktoś nam wciśnie, aby działał w interesie nie koniecznie Polaków. To jest całkiem możliwe, tak daleko od Ukrainy i Białorusi nie leżymy. A tam demokratycznie wybrano prezydentów nie koniecznie z najwyższej półki. 5. A co do kandydatów, radzę nie patrzeć na ich wizerunek medialny, bo damy się oszukać, lecz na wyniki ich działań. A wielkim ministrem p. Sikorski nie jest (ostatnio "olał go" MSZ Białorusi, wcześniej kilka innych osób). 6. Co do Sikorskiego, to chciałbym zwrócić uwagę na 1 szczegół. Zastanawia mnie cały czas, dlaczego nie przyjęła go p. Clinton, łamiąc wszelkie zasady protokołu. Może ktoś ma swoją teorię na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii zbieracze haków .... 16.02.10, 20:14 jakaś nowa dyscyplina ? "Donald Tusk zaznaczył też, że Jarosław Kaczyński powinien wyjaśnić sprawę wypowiedzi Romana Giertycha na jego (prezesa PiS) temat. Jeśli szef PiS tego nie zrobi to - według Tuska - jego wiarygodność "będzie bardzo nikła". Chodzi o wypowiedź Giertycha o tym, że J. Kaczyński jest "jest głównym zbieraczem haków w Polsce"." wiadomosci.onet.pl/2129363,11,tusk_interweniuje_u_prezydenta_chce_rozwiac_insynuacje,item.html moze prezydent jest fane łowienia pod lodem i dobre haki mu były niezbędne ? Na Zalewie widziałem zawody ostatnio , prezydent miałby duże szanse Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: zbieracze haków .... 16.02.10, 20:27 I z tego wniosek taki, że Giertych nie jest złym Romanem. Może nie o tego chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: zbieracze haków .... 16.02.10, 21:33 Jeżeli to jest prawdą co mówi Giertych, to tacy ludzie jak J. Kaczyński powinni mieć zakaz piastowania jakichkolwiek stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Układ w mediach 17.02.10, 09:59 Kto to powiedział. no kto? "Ale mnie niepokoi też coś innego. Próba kreowania w Polsce polityki agenturalno-medialnej. Agenci wybiórczo dokonują kontrolowanych przecieków, a media służą za trybunę służb specjalnych. Media mają pokazywać patologie na styku polityka-biznes, ale nie może być tak, że służby specjalne polują na polityków, bo niedługo o tym, kto będzie premierem, będzie decydował agent w porozumieniu z redaktorem naczelnym którejś z gazet." O dziwo nie był to groźny pisowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Układ w mediach 17.02.10, 10:01 Wariata udaje, że do tej pory o tym nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Układ w mediach 17.02.10, 13:59 Pan przewodniczący Sekuła wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7569094,Sekula_w_TOK_FM__To_nie_agenci_z_redaktorami_naczelnymi.html Odpowiedz Link Zgłoś