Dodaj do ulubionych

Panoramy Siedlec

25.09.10, 21:04
Zacząłem sklejać sferyczne panoramy Siedlec.

Na początek Plac Sikorskiego www.esiedlce.pl/panoramy/plac-sikorskiego/
I Jacek: www.esiedlce.pl/panoramy/jacek/

Planuję sfotografować większość mniej lub bardziej znanych zakątków miasta. Jeśli macie jakieś propozycje, co warto uwiecznić, czekam na informacje :)

Panoramy mogą się długo ładować na wolnym łączu internetowym, do przeglądania konieczny jest Flash, obsługa: Prawym przyciskiem myszy klikamy na panoramie, a następnie „Go full screen” w celu optymalnego widoku panoramy.

Widok obsługujemy także myszką, w celu obrotu: wciskamy lewy przycisk myszki i poruszamy się w dowolną stronę. W celu przybliżenia lub oddalenia używamy „roll balla”.
Obserwuj wątek
    • wredzioch Re: Panoramy Siedlec 26.09.10, 13:25
      Dosłownie w zeszłym tygodniu też myślałem o czymś takim dla Siedlec na wzór panoram w GoogleEarh :)) czyli możliwość wirtualnego zwiedzenia miasta poruszając się ulicami, ale sprzętu póki co nie mam do tego :).
      Nie podoba mi się panorama placu bo właściwie to wyszedł sam plac a wszystko jest w oddali i mało co widać ciekawego. Za to ta z Jackiem i Starym Kościołem jest fajna.
      Pomysł mam byś odwiedził dach jakiegoś wieżowca i zrobił panoramę miasta :) poza tym jakieś ciekawe skrzyżowania ulic, zalew, park
      Powodzenia
      • xaveri Re: Panoramy Siedlec 26.09.10, 16:54
        Realizujesz pomysł na jaki i ja wpadłem niedawno :) - Wirtualne Siedlce...
        Powodzenia :)

Lista obiektów (na początek) - Poczta Główna, Urząd Miasta, Pomnik Wolności (jak już będzie skończony), Pl. Zdanowskiego/Budynek PKP, Biurowiec "Stalchemak'u" (póki jeszcze stoi), Żaglówka/Zalew, Pałac Ogińskich ... a najlepiej panorama na każdym skrzyżowaniu w mieście ;)
        • ygd Re: Panoramy Siedlec 26.09.10, 17:29
          Dodane trzy nowe kolejne, www.esiedlce.pl/panoramy/

Odnośnie budynku PKP, kiedy tam jest najmniej aut, przy jakiejś normalnej widoczności? :)

A co do panoram z każdego skrzyżowania, to będzie sporo roboty ;) Ale może chociaż kawałek Piłsudskiego się uda kiedyś :)
    • pyt33 Re: Panoramy Siedlec 30.09.10, 13:10
      tygodniksiedlecki.com/panoramy/
      :)
    • felnet Re: Panoramy Siedlec 30.09.10, 13:17
      w zakładce TS, to się nazywa panorama 3D
      • ygd Re: Panoramy Siedlec 30.09.10, 14:02
        Nie moja wina, że ktoś używa błędnej nazwy ;)
        • felnet Re: Panoramy Siedlec 30.09.10, 14:12
          ygd napisał:

> Nie moja wina, że ktoś używa błędnej nazwy ;)

Nikt nie mówi, że Twoja wina.

Tam siedzą profesjonaliści i lepiej wiedzą co jest co. Ha, Ha .......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka