izmaad 05.03.11, 22:54 Jakie macie opinie o salach zabaw w Siedlcach? Gdzie najlepiej organizować urodziny dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verena0 Re: sala zabaw Siedlce 05.03.11, 23:01 Jestem na świeżo po takich urodzinach, bo rezerwowałam salę dla dziecka. Polecam "Kangurka" na Chopina. Niedawno powstała, ceny konkurencyjne, pani naprawdę ma dobre podejście do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
izmaad Re: sala zabaw Siedlce 05.03.11, 23:13 W takim razie się zgadzamy, specjalnie nie pisałam wcześniej mojej opinii, żeby nie sugerować niczego. Jestem parę godzin po urodzinach mego dziecka zorganizowanych w Kangurku właśnie. Super organizacja. Zdecydowanie odradzam natomiast Figlarka na Świrskiego. Zostałam wystawiona przez właścicielkę na 5 dni przed urodzinami. Porażka Odpowiedz Link Zgłoś
felnet Re: sala zabaw Siedlce 05.03.11, 23:20 Tak to zostałaś wciągnięta w reklamowanie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: sala zabaw Siedlce 06.03.11, 00:09 Jeżeli ktoś jest zadowolony, ma prawo to powiedzieć. To nie jest reklama. To jest poprostu informacja. Podzielenie się z nami własnymi doświadczeniami jest jak najbardziej na miejscu. Po to między innymi istnieje forum danego miasta. Również wtedy, gdy ktoś nie jest zadowolony, powinien przestrzec innych przed przykrymi niespodziankami. . Tak nakazuje zwykła uczciwość. Normalna samopomoc obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: sala zabaw Siedlce 06.03.11, 17:18 Nie sądzę, by to była reklama firmy. Autorka wątku niczego nie sugerowała. Ja o innych salach się nie wypowiadam, gdyż nie miałam z nimi do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
izmaad Re: sala zabaw Siedlce 07.03.11, 08:19 Właśnie, żeby nie być posądzoną o reklamę, nie opisałam wcześniej zaistaniałej sytuacji. Cieszę się, że nie którzy to rozumieją:) Ale wracając do tematu, bywałam też z moim dzieckiem w Psotku na Kilińskiego. Trochę ciasno i duszno, ale generalnie mam dobre zdanie o tej sali. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: sala zabaw Siedlce 07.03.11, 08:25 I o to właśnie idzie. Dzielenie się opiniami nie jest reklamą. Jest zwykłą uczciwością wobec współobywateli. Ciekawe, że ciągłe wątki o Vectrze i innych internetach nie jest reklamą, a rozmowa o instytucjach dla dzieci jak przedszkola czy sale zabaw - tak, (przynajmniej dla niektórych). Odpowiedz Link Zgłoś
3muszkieterowie3 Re: sala zabaw Siedlce 08.03.11, 08:46 W ''Kangurku" nie byłam, więc nie wiem, ale "Figlarka" nie polecam. Jesli ktoś organizuje urodziny, to powinien wymyślić zabawy,konkursy i zająć dzieciom czas, a nie puścić malchy do basenów z piłeczkami i nie interesować się niczym. Panie w "Figlarku" zachowują się tak, jakby pracowały tam za karę, nie mają podejscia do dzieci i moim zdaniem nie potrafią zapewnić dzieciom dobrej zabawy. ( Nie jest to wyłącznie moja opinia, ale i moich znajomych.) Odpowiedz Link Zgłoś
kajeczka123 Re: sala zabaw Siedlce 08.03.11, 16:34 ja nie korzystałam jeszcze z żadnej sali zabaw, więc się nie wypowiem konkretnie ale moim zdaniem osoba która tam pracuje powinna mieć ukończoną pedagogikę (chociaż nie wszyscy po tym kierunku mają podejście do dzieci ale myślę że większość), uczą ich tam tego podejścia m.in. poprzez odpowiednią do wieku zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
0.ssaabb Re: sala zabaw Siedlce 09.03.11, 21:22 ja jestem zadowolona z figlarka jest tam sporo miejsca i dzieci moje i moich znajomych lubia tam chodzić. Co do urodzin to nie wiem bo nie wyprawiałam jeszcze ich dziecku ale w sali na świrskiego sa dosyc czesto rezerwacje co swiadczy o sukcesywnycm ich organizowaniu. w kangurku byłam raz (ponieważ jest mi nie po drodze) sala porównywalna do psotka a tak po prostu świeższa od tych wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
0mimimi1 Re: sala zabaw Siedlce 09.03.11, 22:08 psotek to już przeżytek. Mam do niego wstret po tym jak dziecko zsikało sie w basenie a pracujace tam dziewczyny nie miały zamiaru zlikwidowac tego smrodziku. O figlarku słyszałem ze smyki maja tam niezła zabawe wybieram sie tam w weekend to zdam relecje. a tak na marginesie to lepiej iść upewnic sie samemu niż słuchac zbieżnych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
magda19lenka Re: sala zabaw Siedlce 08.03.11, 21:55 a jaki cennik w tym kangurku ja do tej pory chodziłam tylko do psotka - z racji, że mam bardzo blisko w lecie duszno, w zimie zimno, trochę ciasno szkoda, że trampoliny od grudnia jeszcze nie naprawili ale córcia zawsze wychodzi zadowolona, a to chyba najważniejsze ;-) czy ten kangurek jest sporo większy od psotka, czym się różni, opisze go ktos :) Odpowiedz Link Zgłoś
izmaad Re: sala zabaw Siedlce 09.03.11, 22:15 W Kangurku są 2 sale: jedna typowa do zabawy (małpi gaj z kulkami), druga do poczęstunku, ze stołem i krzesełkami dla dzieci, dodatkowo mała salka przy wejściu z, nazwijmy to, recepcją i sklepikiem w jednym oraz miejscem dla rodziców (narożnik, stolik). Bardzo fajny jest też duży taras, latem idealny dla rodziców. Jeśli wystawią tam stoliki to będzie super. Co do porównania wielkości obu sal, to może Kangurek nie jest jakiś dużo większy, ale wygrywa tym rozdzieleniem na poszczególne pomieszczenia, no i większą ilością okien i możliwością wywietrzenia (ten, kto był w Psotku, wie o czym piszę). Co do cen, to mogę tylko wypowiedzieć się co do organizacji urodzin. W Figlarku było to 30 zł/dziecko, w Kangurku 25 + 50 zł za rezerwację sali tylko dla uczestniczących w imprezie. Także kwoty podobne. W Psotku nie wiem, bo nie organizowałam. Ale wszystko to można podejrzeć na ich stronach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
misza-net Re: sala zabaw Siedlce 10.03.11, 22:14 moze ceny i podobne ale wieksza organizacja jest w figlarku. Maja tam do wyboru dwa pakiety w tygodniu jest taniej a weekend 5zł różnicy na danym pakiecie i rezerwacja wraz z zamknieciem sali. ja jestem bardzo zadowolona z urodzin mojego synka, szczeże polecam ta sale. Tak naprawde to jak narazie ona jest najwieksza w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
izmaad Re: sala zabaw Siedlce 12.03.11, 10:46 Rzecz w tym, że bardzo się przejechałam na "organizacji" w Figlarku. W Kangurku też jest rezerwacja z zamknięciem sali, więc to już raczej norma, nic innowacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
petarda0 Re: sala zabaw Siedlce 13.03.11, 21:38 w tym tygodniu miałam urodzinki w figlarku mojego dziecka i były bardzo udane. Przyszłam do tej sali ponieważ znajomi mi ją polecili i nie żałuję. Ciężko było z wolnym terminem na weekend wiec zrobiłam w tygodniu. Sala czysta i przedewszystkim sporo atrakcji dla dzieci. Organizacja samych urodzin - zajmująca dzieciom czas 3godzinny. Co do pakietów to są urozmaicone, polecam porównać z innymi salami napewno przyznacie mi rację. A co do pani wystawionej przez właścicielkę figlarka - to musiało być jakies nie porozumienie. Szczeże polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mnis-zek Re: sala zabaw Siedlce 13.03.11, 21:58 Witam wszystkich, super, że jest takie forum. Ja i moi znajomi często chodzimy do figlarka, dzieciaki bardzo dobrze sie tam czują. Byłam też w kangurku ale tam mniejsza sala porównywalna do psotka. Sala Figlarek jest przystosowana dla dzieci mniejszych i starszych i naprawde jest oblegana jeżeli chodzi o urodzinki. Znakiem tego so one solidnie organizowane. Ja mam rezerwacje na kwiecień i musiałam rezerwować pod koniec lutego aby trafić w termin. Zgadzam sie z pania pod pseudonimem "pedarda", że tam wyszło jakieś nieporozumienie w sprawie pani wystawionej z urodzinami. Polecam sale w ATOLU pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
justka79 Re: sala zabaw Siedlce 17.12.11, 09:39 Drodzy rodzice, pojawiła sie nowa, duża sala zabaw, Młynek. Mieści się w Topazie na Sokołowskiej. Jak juz wspomniałam, jest bardzo duża, tym samym dużo jest dzieci (byłam w weekend) i to jest minus. Plusem jest to, że jest dużo możliwości zabawowych, ładne, czyste toalety (z czym jest różnie w innych miejscach, np. w Psotku), dużo miejsca dla opiekunów. Nie wiem jak jest w tygodniu, ale w niedzielę powinno być tam wiecej pracowników- tylko to jeszcze możnaby zmienić. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kajeczka123 Re: sala zabaw Siedlce 21.12.11, 17:49 ja też polecam salę Młynek, byłam w niedzielę i mimo iż było sporo dzieci to nadal miały się gdzie bawić i nie było im ciasno (lokal jest bardzo duży) na pewno tam jeszcze zajrzę Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: sala zabaw Siedlce 22.12.11, 14:58 super, że w końcu jest coś mało klaustrofobicznego! wszystkie pozostałe sale są strasznie małe. Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: sala zabaw Siedlce 23.12.11, 15:08 Nie wiem czy się śmiać,czy płakać.Na urodziny dziecka wynajmować lokal? Wg mnie to straszna przesada.Czy nie przyjemniejsza impreza była by w domu? Wśród najbliższych, ze szczerymi życzeniami. Ale widzę,że ważniejsze jest "szpanowanie" Pokazać się/chociaż nie jest to pokazanie się z najlepszej strony/.Przecież nie mogę być gorsza od innych.Pomijam sprawę finansów.Rzekomo jest ciężko,kryzys.Ludzie opamiętajcie się.Trochę skromności. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: sala zabaw Siedlce 23.12.11, 16:45 Nigdy nie robiłam urodzin w sali zabaw ale potrafię sobie wyobrazić, że np. jeśli ktoś ma małe mieszkanko to zaproszenie nawet kilkoro dzieci może być problemem. Poza tym, nie ukrywajmy, że urodziny w sali zabaw są atrakcyjniejsze dla dzieci - mogą się wylatać, wyszaleć a rodzic potem nie ma chałupy do ogarniania. Odpowiedz Link Zgłoś
kin.dzi Re: sala zabaw Siedlce 12.11.14, 09:57 Nie widzę nic złego w wyprawianiu urodzinek na sali zabaw. W domu nie zajmiesz się nimi tak, a jeśli nawet to bałagan to tym wszystkim będzie ogromny. I na sali zabaw dzieci się wyhasają tak, że od razu spać pójdą. Jest to na prawdę mega zabawa. Ja polecam salę zabaw Kubusiowo w Galerii. Byłam tam na urodzinkach bratanicy. Dzieciaki szalały na konstrukcji i w basenach. Pracownicy mają wspaniałe podejście do dzieci. Widać, że lubią to co robią. I co więcej spotkałam się tam pierwszy raz z pracownikiem o płci męskiej. Który na prawdę ma tak wspaniałe podejście do dzieci. One się do niego kleją po prostu. Panie też są w porządku. Impreza pełna wrażeń. Nawet ja bawiłam się z dzieciakami i z panią, która prowadziła zabawy z chustą. Moja bratanica dobry miesiąc żyła tymi urodzinami :) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś