Dodaj do ulubionych

Domtel - problemy z internetem.

06.05.11, 18:00
Wczoraj wieczorem internet na jakas godzine padl.Wieczorem lekko odzyl ale do tej pory ledwo dycha.Strony otwieraja sie kilka minut lub wcale.

Tylko ja tak mam?
Obserwuj wątek
    • asaj1 Re: Domtel - problemy z internetem. 06.05.11, 18:21
      żadnych problemów śmiga jak szalony :)
    • verena0 Re: Domtel - problemy z internetem. 06.05.11, 18:42
      działał i działa bez problemu, ale podobno coś vectra padła
      • wacek41.2 Re: Domtel - problemy z internetem. 06.05.11, 18:51
        vectra działa i działała bez kłopotów
    • cps_se Re: Domtel - problemy z internetem. 06.05.11, 21:41
      Zero problemów wczoraj w domtelu
      • emti1 Re: Domtel - problemy z internetem. 06.05.11, 22:37
        Musze pochwalic Domtel.

Zadzwonilem kolo 19 na nr komorkowy podany na stronie,bez wiekszych w sumie nadziei na zalatwienie dzis czegokolwiek.Zglosil sie czlowiek i obiecal wyslac kogos do serwerowni na os. Warszawska.

Efekt taki ze po ok godzinie net smigal juz normalnie.To sie nazywa podejscie do klienta.
        • monian24 Re: Domtel - problemy z internetem. 07.05.11, 10:59
          Ostatnimi czasy dość często zdarzają się problemy z internetem na oś. Warszawska, też wczoraj tak miałam. Zdarzało mi się także wcześniej interweniować u serwisantów.
    • komanchu Re: Domtel - problemy z internetem. 09.05.11, 07:42
      potwierdzam. u mnie w piątek w godzinach popołudniowych Internet także kiepsko chodził, ale wieczorem wszystko wróciło do normy.
    • error_400 Warto? 10.09.11, 11:24
      Zastanawiam się nad przejściem do Domtelu. Nie potrzebuję wygórowanego internetu. Obecnie mam 2 Mb/s w Vectrze za 60 zł brutto.

W Domtelu te same 2 Mb/s to koszt 35 zł brutto.

W chwili obecnej szybszego neta nie potrzebuję. Połączenie jest stabilne, transmisje na żywo nie buforują. Ciekaw jestem jak jest w Domtelu. Wolę zapłacić więcej, ale mieć stabilne łącze o każdej porze dnia i nocy, niż skąpić kasę, ale się irytować, że nie ma 2 Mb/s, tylko połowa, albo, że są przerwy w połączeniu.

I jeszcze jedna sprawa. Obecnie mam internet po kablu, ale zastanawiam się na WiFi. Jakaś różnica w jakości, czy nie?
      • pawelpap Re: Warto? 10.09.11, 12:55
        error... musisz mieć starą jakaś umowę.. ja mam 8 mb w dzień , 16 wieczorem za 40 zł. Jeśli chodzi o WIFI nie ma różnicy aby tylko był dobry zasięg (bo rozumiem że mówisz o wifi routerze)... jak narazie przerwe w necie miałem 2 albo 3 razy przez jakieś 6 lat....
        • kerac32 Re: Warto? 10.09.11, 14:09
          jak narazie przerwe w necie miałem 2 albo 3 ra
          > zy przez jakieś 6 lat....

Sześcioletnia przerwa... ;)
          • adaptor3 Re: Warto? 10.09.11, 15:47
            DOMTEL TV-już działa oferta , pakiet +net ciekawa .
            • emti1 Re: Warto? 10.09.11, 19:13
              Moglbys na ten temat napisac cos wiecej?Bo na stronie nic nie znalazlem.
              • adaptor3 emti1 10.09.11, 19:47
                Wszystkie kanały Polsatu +HD wszystkie kanały Filmbox+HD jest tego sporo plus net PREMIUM + 32 Mb/s PREMIUM + 64 Mb/s daj namiary na gg wyślę ci wszystko .
                • emti1 Re: emti1 10.09.11, 20:07
                  10510874
        • error_400 Re: Warto? 10.09.11, 17:15
          Bo pewnie masz pakiet z telewizją i internet wychodzi wtedy faktycznie stosunkowo tanio.
          Ja mam sam internet i coś takiego mnie interesuje.

Umowę zawierałem rok temu w listopadzie na 12 miesięcy. Jakieś 2 miesiące temu dzwoniła do mnie pani z infolinii sprzedaży Vectry i proponowała szybszy internet + pakiet TV z kanałami HD za ok. 80 zł. Faktycznie wtedy miałbym szybszy internet za niższą cenę... . Co z tego, skoro rachunek miesięczny wzrósłby o 20-30 zł. Po co mi to, skoro TV oglądam sporadycznie.

Tak, chodzi mi o WiFi router. To spoko, że nie ma z WiFi problemów, jakoś tak nie miałem do tego przekonania i zawsze sądziłem, że co "po kablu", to "po kablu" :)
          • pawelpap Re: Warto? 10.09.11, 19:13
            Po wifi odczujesz różnicę jeśli będziesz miał łącze szybsze niż 40-50 mb/s ;) no i jeśli jakieś zakłucenia na około to trzeba pamiętać o sprawdzeniu i ustawieniu odpowiedniego kanału co by się z sąsiadem nie gryzło ... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka