14.05.11, 15:12
Dzisiaj w Siedlcach pod galerią s i w kilku innych miejscach bawili się w flash moba, nawet fajnie wyszło, tylko mogli się trochę bardziej rozproszyć, a nie chodzić w 10 osobowych grupkach, ale ogólnie było bardzo ok.
Obserwuj wątek
    • tricky007 Re: Flash mob 14.05.11, 20:05
      Za wikipedią: Flash mob (ang. dosł. błyskawiczny tłum) – określenie, którym przyjęło się nazywać sztuczny tłum ludzi gromadzących się niespodziewaniew miejscu publicznym w celu przeprowadzenia krótkotrwałego zdarzenia, zazwyczaj zaskakującego dla przypadkowych świadków.

I tu "organizatorzy" popełnili błąd - proszenie media o nagłośnienie akcji przed byłą sprzeczne z ideą samej akcji. Muszą bowiem wiedzieć na przyszłość, że nie robią i nie robili tego dla siebie, a dla przechodniów - mieszkańców naszego miasta, których wtedy przypadkowo na pewno zebrałoby się więcej, a samo zaskoczenie akcją byłoby bez wątpienia większe. Wierzę jednak, że następny flash mob będzie już 'perfekcyjny'. I samo nagranie można zorganizować wcześniej - ukazać jak zbierają się ludzie, porozstawiać odpowiednio kamery, aby później ewentualnie media mogły akcję pokazać czytelnikom i widzom. Później, a nie wcześniej - warte podkreślenia.

Sama akcja ukazała jednak siłę siedleckiej młodzieży - pokazała, że miasto jest mimo wszystko młode duchem, brawo.
    • rejaba Re: Flash mob 19.05.11, 17:22
      marzę o takim FLASH MOB-ie
      godz. 7.15 rano, dzień powszedni...
      miejsce:parkin pod UM Siedlce
      tłumy flash mobowców zajmują miejsca parkingowe pod UM i na Pułaskiego
      czekają w bezruchu w swoich samochodach...
      7.20-7.50 -akcja trwa, podjeżdżają zdezorientowani urzędnicy
      i krążą, krążą jak inni w godzinach pracy UM
      byłoby pięknie zobaczyć ich miny.....:)
      • drizzt1223 Re: Flash mob 19.05.11, 19:31
        Nie jestem kierowcą a nawet samochodu ani prawka nie mam ale chciałabym to zobaczyć:D
    • aka-shakal Re: Flash mob 19.05.11, 20:13
      Jak to jest Flash mob to ja jestem Maryjką z Gwadelupy. To jest, a raczej był jakiś festiwal żenady. Cyrk z gimnazjadą na czele. Do tego świetny przywódca rzucający na lewo i prawo sucharami, a ciemny plebs jeszcze temu przyklaskuje. Pięknie ! Zlepek "męskich" chłopaków? którym się chyba pojebało od dobrobytu i zlepek dziewczyn z pokolenia MTV.
      Najbardziej zażenowało mnie jak ten wasz "boss" kazał wam klęczeć przed nim i składać pokłony haha. Apogeum żenady, a te stado jak te kozły ofiarne, robi to co się im każe. Dam wam taką radę na przyszłość, pojedźcie sobie do jakiś Igań czy Żelkowa i tam róbcie ten kabaret.
      • tricky007 Re: Flash mob 19.05.11, 20:23
        Świadczy to tylko o tym młodym człowieku, a żal pozostałych, którzy dla banalnego ideału nagle stają się bezwartościowymi poplecznikami.
        • aka-shakal Re: Flash mob 19.05.11, 20:44
          Miło mi, że ktoś się ze mną zgadza.
          Jeszcze miałem napisać o tej zbiorowej hipokryzji. Idzie taka grupa dziewczyn pokolenia MTV średnia wieku 16-17 lat i wykrzykuje hasła sadzić, palić, legalizować. A dałbym sobie rękę uciąć, że 80% nigdy z nich przyjarało dobrego zielonego gówna. Ale takie już jest życie, najwięcej krzyczą Ci co mają najmniej do powiedzenia. Przykładowo księża o małżeństwie czy o seksie :-), zawsze chętnie się wypowiadają na te tematy które ich nie dotyczą.
          A i jeszcze druga sprawa, to niezły wasz ten przywódca. Siedzicie sobie na trawie, a on się pyta "co robimy? kto ma jakieś propozycje?" haha, do tego ktoś rzucił hasłem "idziemy do kina", a ten na czele tej gimnazjady "eee, nie bo przypał będzie :-///". To jakiś paradoks "wodza".
          • ibzor Re: Flash mob 19.05.11, 21:28
            Jest może jakiś filmik ?? Bo czytając powyższe posty aż chciałbym zobaczyć relację audio-video z tego czegoś.
            • aka-shakal Re: Flash mob 19.05.11, 21:43
              Youtube --> Flash mob Siedlce
              www.youtube.com/results?search_query=flash+mob+siedlce&aq=f
      • donvito52 Re: Flash mob 19.05.11, 21:56
        ... to ja jestem Maryjką z Gwadelupy ...

Gratuluję.

To ty byłeś tym co dostał kopy za zaczepianie dziewczyn ?
        Mnie się nie podobało flekowanie leżącego ale w sumie się należało.
        Jak słowo nie pomaga ...
        Zawiść, bezinteresowna zawiść. Jakże to polskie.
        • aka-shakal Re: Flash mob 19.05.11, 22:15
          Przecież ja bym jednym strzałem te dzieci pozabijał z filmiku bo jakoś na wojowników to mi oni nie wyglądają.
          Ale fajnie, że wspomniałeś o jakimś kopaniu lamusa przez lamusów. Mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć ? Bo z chęcią bym przeczytał więcej informacji.

Zawiść ? Jaka zawiść, toż to normalna krytyka na poziomie. Skoro tak latali z tą kamerą po całym mieście z tymi swoimi śmiesznymi akcjami to widocznie chcieli się tym pochwalić. A skoro chcieli się pochwalić, to znaczy to, że czekają na opinię ludzi. Więc wyraziłem swoją opinię co sądzę o tej fenomenalnej akcji.
          Wyszło im jedynie to pod atlasem, ale stanie w miejscu to już flash mobowy przeżytek, nikomu to nie imponuje, przynajmniej nie mi. Fajne to było za pierwszym razem, teraz potrzeba czegoś nowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka