Dodaj do ulubionych

Popadało...

09.06.11, 13:52
Popadało, studzienki kanalizacyjne nie nadążały ze zbieraniem wody. Jeszcze pada i troszkę padać będzie. Jutro już ładniej z jakimiś przelotnymi opadami, sobota i niedziela już ok - podobno.
Oby MOKowi Teatry Uliczne dzisiaj wypaliły. Wczorajsze Sny Nocy letniej piękne, kilka tysięcy ludzi. Następne już jutro. Oby pogoda była.
I sobota - otwarcie stadionu, te koncerty, te pokazy. Trzymam kciuki.
Obserwuj wątek
    • mpppm duch na "Jacku" 09.06.11, 14:53
      Nie wiem czy jeszcze odwiedzę Plac Sikorskiego?
      To miejsce jest nawiedzone.
      www.markopm.za.pl/inffoto.htm
    • agresorek22 Re: Popadało... 09.06.11, 15:03
      Oj popadało, pod wiaduktami jeziora się zrobiły, oj nieciekawie to wygląda

Oberwanie chmury nad Siedlcami. Woda stoi pod wiaduktem Garwolińskim
      podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/oberwanie-chmury-nad-siedlcami.-woda-stoi-pod-wiaduktem-garwolinskim-6df7.html
      • lesio57 Re: Popadało... 09.06.11, 15:33
        Jakie oberwanie chmury.Kolega chyba oberwania chmury nie widział.Po prostu trochę większa ulewa,jak podczas burzy.
      • felnet Re: Popadało... 09.06.11, 15:38
        "Oberwanie chmury nad Siedlcami. Woda stoi pod wiaduktem Garwolińskim."
        Widocznie spadając wybrała sobie to miejsce.
        • agresorek22 Re: Popadało... 09.06.11, 16:54
          "Oberwanie chmury nad Siedlcami. Woda stoi pod wiaduktem Garwolińskim." to tytuł materiału, a nie moja opinia na temat dzisiejszych opadów deszczu (:
          • angie_angie Re: Popadało... 10.06.11, 00:05
            może i tytuł materiału, ale woda stała :) sama widziałam i skręcałam w Łukasińskiego:)

coż urok większego deszczu i przejazd pod mostami staje pod znakiem zapytania
            • efaster Re: Popadało... 10.06.11, 00:53
              tak popadało, że (prawie) całą korę z rabatek odzielającą ulice od parkingów wypłukało na jezdnię. Zostały "gołe" połacie ziemi, zaraz zarośnie chwastami. A wymyta kora pozapychała studzienki opadowe.

W kilku miejscach woda naniosłą kupę ziemi i mułu.
              • wacek41.2 Re: Popadało... 10.06.11, 14:06
                Najlepiej to pokazane jest na stronie TV Siedlce. A co by było gdyby tak polała ze 3 godz? Gdzie te inwestycje kanalizacyjne panowie z PWiKu? Ciekawe ile piachu w kanalizacji deszczowej pozostało po zimie?
                • efaster Re: Popadało... 10.06.11, 14:16
                  dużo, miasto robi dwa błędy po pierwsze, nie łata dziur, a w dziurach/zapadniętych jezdniach zbiera się dużo wody, samochód jadąc choćby nie wiem jak powoli i prawie środkiem jezdni przy dużych opadach nie jest w sanie nie robić "fali" woda ta wypłukuje piach z pomiędzy kostki, 2 powód owszem ulice są obmiatane, ale już parkingi, boczne osiedlowe uliczki nie. I przy dużych opadach wszytko to jest wymywane i idzie ze spadkiem jezdni w najniżej położony punkt. I po ulewie leży kupę piachu.

Studzienki były tez pozapychane niesioną przez potok wody śmieciami, trawą, piachem/mułem. To wszytko powinno być na bieżąco sprzątnę i naprawiane. A trawa przy koszeniu powinna być zbierana, a nie zostawiona na skoszonym trawniku. Bo późnej przy takich ulewach spływa i zapycha studzienki.

generalnie jeśli chodzi o porządek w mieście, to jest po prostu brudno. Zobaczcie np. takie Siemiatycze tam jest wszędzie czyściutko, a u nas bród brudem pogania.
                  • felnet Re: Popadało... 10.06.11, 14:23
                    gadanie, a tu

"...Tyle zachwytu"
                    • vi_ca Re: Popadało... 11.06.11, 08:22
                      W efekcie "popadania" ujawniła się nowe,inwestycja - aquaparking. Parking wzdłuż parku na Prusa wygląda jak pole ryżowe - fakt ładnie, ekologiczne, tylko miejscami zaparkuje jedynie amfibia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka