Dodaj do ulubionych

cafe babka

16.06.11, 10:24
Zachęcam wszystkich do odwiedzenia lokalu o nazwie Cafe Babka przy ulicy Wojska Polskiego a dokładnie tuż obok byłej Burgerowni, w tym samym budynku, w którym jest księgarnia i Elitmat. Ciężko trafić ale watro. Klimatycznie, cicho, chłodno, wspaniałe jedzonko na lunch albo lekką kolację, świetne kawy, drinki i desery. Fakt, głodny facet raczej się tam nie naje ale głodna babka już tak :) Panie obsługujące przesympatyczne, dobra muzyka - naprawdę fajne miejsce. No i mają kącik zabaw dla dzieciaczków. Mam nadzieję, że knajpka się utrzyma i nie zmieni się w druga Cafę Bramę gdzie zawsze ciasno, głośno i już nie tak smacznie jak na początku. Subiektywna ocena - zraziło mnie czekanie 30 minutowe na to, że by kelnerka wogóle podeszła do naszego stolika podać menu.
Obserwuj wątek
    • sylvek88 Re: cafe babka 16.06.11, 13:33
      chętnie się pojawię :) właśnie widziałam w jakiejś gazecie waszą reklamę i nabrałam ochoty na taki lokal :)
      • aga_ba710 Re: cafe babka 16.06.11, 18:29
        Hej to nie moja knajpa - ja tylko ją znalazłam i pomyślałam, że o takich miejscach trzeba mówić, żeby udało im się przetrwać na naszym niełatwym siedleckim rynku. To co dobre trzeba promować. Ja jestem patriotka lokalna i staram się żeby jak najwięcej osób doceniło nasze miasto. Jako nauczyciel mam szansę porozsiewać trochę informacji wśród uczniów a teraz znalazłam to forum. Powinniśmy pisać o tym co jest dobre w naszym mieście - o fajnych sklepach, knajpkach o imprezach itp. W końcu trochę od nas, czyli klientów zależy, co się będzie działo na naszym rynku.
        • jamaica77 Re: cafe babka 16.06.11, 22:22
          a ja nie polecam. Byłem tam na kawie. Gorszej lury w życiu nie piłem. Obsługa też pozostawia wiele do życzenia.
          • marinka84 Re: cafe babka 20.06.11, 21:21
            coś mi się wydaje jamaica77, że jesteś z konkurencji:).
            Byłam tam dzisiaj i uważam, że kawę mają bardzo dobrą. Obsługa też miła.Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona tym miejscem. Mają tam książki! Moja córka bawiała się w kąciku dla dzieci, a ja czytałam i piłam kawę. Fajny klimat. Przytulnie i kobieco. Ciekawe menu, niestandardowe.
            Zdecydowanie polecam!
            • waldemar_kuna Re: cafe babka 20.06.11, 21:51
              A coś dla facetów? Mają mięso jakieś?
            • jamaica77 Re: cafe babka 20.06.11, 22:28
              a ja marinko vel aga ba, uważam, że nieźle spamujesz. Jeden post dyskredytujący pepe verde, a zaraz drugi pochwalny cafe babka. To chyba twoje pierwsze posty na forum? oj nieładnie. papa
              • biba_3 Re: cafe babka 20.06.11, 23:07
                wyjaśnijcie mi, dlaczego jeśli ktoś pozytywnie wypowiada się o jakimś miejscu, to na pewno reklamuje swój biznes, a gdy odradza, czy przestrzega, to zapewne jest z konkurencji???? Wydaje mi się, że od tego są właśnie takie fora - żeby dzielić się informacjami, różnymi...
                • n_l Re: cafe babka 30.06.11, 09:07
                  Z doświadczenia, z doświadczenia...
                  Może teraz to się zmieniło :-)
    • marcinsiedlce Re: cafe babka 20.06.11, 21:51
      Wojska Polskiego ? A nie Wojskowa ?
      • easy_biala28 Re: cafe babka 20.06.11, 23:02
        na pewno chodzi o Wojskową :)
        • angie_angie Re: cafe babka 20.06.11, 23:12
          ja skrytykowałam pepe verde a z konkurencji nie jestem:)

w cafe babka nie byłam, ale mam w planach odwiedzieć tylko jakoś czasowo nie moge się zorganizować. Jak będe dam znać i swoje opnię wyrażę. Jesli mi przypadnie do gustu to zaznaczam z góry, ze nie mam nic wslnego z ta knajpką, by nie byc z góry posądzona o reklamę:) pozdrawiam
      • stempien88 Re: cafe babka 21.06.11, 23:38
        faktycznie, ktoś zrobił zamieszanie bo to jest na wojskowej naprzeciw komisu samochodowego, tuż obok banku z żubrem
    • stempien88 Re: cafe babka 21.06.11, 23:33
      zgadzam się obsługa jest bardzo miła i rozmowna, polecam na randki lub spotkania towarzyskie, dla studentów ( mała biibloteczka - dla rozrywki lub przyuczenia można coś poczytać), bardzo fajny klimat w piwnicy. ale co do oczekiwania na menu to się nie zgadzam
      nadto jestem obsługiwany w ciągu 2 minut, widocznie kelnerka była czymś wazniejszym zajęta - czasem tak bywa
      mają duży wybór kaw oraz alkoholi wysoko procentowych a także drinków. jednak minusem jest że nie bardzo jest co włożyć na ząb jednakże mają desery.
      szczerze i gorąco polecam
      klient
      • brat_szczepana Re: cafe babka 22.06.11, 14:05
        Podoba mi się ta Babka.
        Wpadłem na chwilę, poprosiłem o espresso.
        Bardzo dobre, i .... jak na zwyczaje siedleckie, podane w niezwykły sposób tzn. razem ze szklaneczką zimnej wody, jak w Europie - wow!

W karcie drobne co nie co - zupy typu krem i sałatki różne + desery.
        Wygodne klubowe fotele, trochę za ciemno do czytania gazety, ale do pogawędzenia w sam raz.
        Jest toaleta, dzrwi trochę jeszcze z minionej epoki (zamykanie), papier t. nader podły (może by tak z pobliskiego Rossmana?), za to świetne ręczniki papierowe (białe, a nie jak wszędzie zielonkawe z niemiłym zapaszkiem).

Cafe godna polecenie, niech się rozwija.
    • ahasss Re: cafe babka 24.06.11, 18:13
      żenada , właściciel tanim kosztem próbuje zrobić sobie reklamę, sam sobie odpisuje eh, trzeba trochę się na tym znać a nie prowadzić taki interes tylko po to żeby sobie kasę nabić, przynajmniej wy się nie dajcie ;) naczynia brudne, o obsłudze nie wspomnę, 1000razy lepsza jest cafe brama, teatralna hmmm o palce lizać nie wspomnę, mają super szarlotkę z lodami mniam :)

pozdrawiam
      • angie_angie Re: cafe babka 24.06.11, 22:10
        a moze Ty jesteś poprostu z konkurencji i chcesz oczernić kogoś. Dziwne podejscie;/
        • ahasss Re: cafe babka 24.06.11, 23:01
          nie zależy mi na oczernianiu \, i nie jestem z konkurencji, taka jest moja obiektywna ocena potwierdzona faktami.

jestem sdl chociaz tu juz nie mieszkam ale jak gdzies sie wybieram z przyjaciółmi albo z chłopakiem to wole sprawdzone miejsca a nie takie byle co.
          ps. --> po prostu ;)
          • angie_angie Re: cafe babka 25.06.11, 14:46
            to skad z góry przekonanie, ze to właściciel sam sobie odpisuje....infantylne to strasznie jest wg mnie

co do samego lokalu kazdy ma miec prawo swoje zdanie i ja tego nie oceniam. Ale po co z góry sugestia, ze własisicel sam się reklamuje i sobie odpisuje.....tyle ode mnie

pozdrawiam
            • stempien88 Re: cafe babka 25.06.11, 21:12
              dla informacji każdego - właściciel puki co nie wie o tym forum - wiem bo jestem stałym klientem. i takie zwalanie winy na właściciela to nonsens i dziecinna głupota. ocena lokalu zawsze jest zależna od osobistych wymagań - jeżeli ktoś oczekuje luksusów to niech sie gości w januszu albo do wawy leci. to jest świeży lokal i jeżeli będzie miał klientów to będzie się rozwijał ale nikt nie wyłoży na dzień dobry 20 kawałków w błoto jeżeli ma mieć takich klientów jak forumowiczka ahass.
              byłem kilka razy w pepe ale tylko dla tego że kumple chcieli i obsługa była dla mnie niemiła i czułem się jak niechciany klient, albo np w pizzeri MC którą wielu chwali raz czekałem ponad 40 minut aż mi podano, a innym razem 15minut ale nie oczerniam ich.
              jak komuś nie pasuje jakiś lokal to proponuję żeby sam założył to się dowie jaka to jest robota i koszty - wiem bo sam założyłem 2 lata temu firmę (w innej branży).
              • n_l Re: cafe babka 30.06.11, 09:06
                > dla informacji każdego - właściciel puki co nie wie o tym forum - wiem bo jest
                > em stałym klientem.
                A co? wywiesił stosowną informację na ten temat? ;-)
          • stempien88 Re: cafe babka 25.06.11, 21:01
            za duże masz wymagania
            ja tam chodzę przynajmniej raz w tygodniu i nie zauważyłem ani nic brudnego ani niewłaściwego oprócz ciemnego światła, ale obsługa powiedziała mi że mogą włączyć więcej świateł na życzenie. może po prostu jesteś zbyt zachłanną babką o wygórowanych zachciankach. chcesz mieć luksusową obsługę na każdą twoją zachciankę to sobie taką zatrudnij, a może po prostu to ty jesteś byle co?
            • alenumer01 Re: cafe babka 26.06.11, 21:17
              A to się ktoś zdenerwował.Myślę,że zwykły klient by się tak nie wkurzał na kogoś komu się nie podobało.Może by tak krytykę potraktować konstruktywnie
              • ahasss Re: cafe babka 27.06.11, 20:43
                szkoda gadac. nie reklamujcie się tak bo nie warto. i nie zakladajcie nowych kont zeby tylko sie bronic heh.
                • n_l Re: cafe babka 30.06.11, 09:09
                  > i nie zakladajcie nowych kont zeby tylko sie bronic heh.
                  Nie wszyscy mają taki staż na Forum jak ty :-)
                  Aż dwa wpisy...
                  pod tym nickiem...
                • stempien88 Re: cafe babka 09.07.11, 01:52
                  to nie jest żadna reklama
                  zawsze szukacie tylko dziwnych podejrzeń o tanią reklamę i zbijanie konkurencji
                  myślisz że ktoś może być tak cwany i myśleć tylko o jednym jak ty?
                  ja poprostu ich bronię a zarazem polecam bo bardzo miło spędzam tam czas, zresztą tak jak wielu moich znajomych.
                  skoro uważasz że to ja robię sobie reklamę to jesteś w wielkim błędzie i kończe te posty bo nie mam zamiaru tłumaczyć się przed takimi jak ty.
                  polecam to co jest dobre i to co akurat mam najbliżej - do innych nie chodzę bo nie mam czasu
                  nie chcę się tez z nikim kłócić ale dziwi mnie opinia o niemiłej obsłudze ( dwie laski 24-26lat o niezłej figurze i miłym temperamencie) oraz o brudnych naczyniach.
                  pozdrawiam innych forumowiczów
    • brat_szczepana Cafe babka, klienci zdecydują 28.06.11, 22:59
      Klienci zdecydują, czy bedą chcieli tam bywać.
      Jak na początek nie jest źle, ale przecież może być jeszcze lepiej.
      Cafe Babka pomyślana chyba jest jako daily cafe. Do tego jest kącik zabawowy dla dzieci.
      Czy czynna jest od samego rana?
      • aga_ba710 Re: Cafe babka, klienci zdecydują 05.07.11, 19:26
        Moi drodzy, no i co tu się do licha wyprawia? Czy to Polska właśnie? Ja tylko chciałam się podzielić wiedzą o fajnym miejscu i zachęcić do odwiedzania bo wiem, że u nas takie knajpki malutkie szybko padają i szkoda. Nie wiem dlaczego dyskusja zmieniła się jakieś podejrzenia i oczerniania innych. Czy nie można inaczej? No i żeby może uwolnić się od podejrzeń, że jestem w jakiś sposób związana ze wspomnianą kafejką polecę zajazd Chodowiak jako miejsce gdzie można naprawdę dobrze i dosyć tanio zjeść. Co sobotę tam jeżdżę :) Dołączam się do czyjejś opinii, że szarlotka w Cafe Brama jest świetna, podobnie jak duży wybór herbat. Również Nanatsu Sushi czy jak to się tam nazywa jest godne polecenia. Czysto, schludnie, smacznie. Promujmy fajne miejsca i starajmy się stłumić chęć wyszukiwania drugiego dna we wszystkim.
    • zajeta002 Re: cafe babka 12.07.11, 22:10
      byłam i mało nie zwymiotowałam, w salatce był wielki kedzierzawy włos!!!!!!! ale spoko zeby nie robic afery poprosiłam cicho o wymiane...ale ale szminka wczesniej delikatnie zaznaczyłam talerz... fuck dostałam ten sam!! odrazu wyszłam, fatalnie, polecam tylko dla ludzi o zdrowych zoładkach i mocnych nerwach... az specjalnie tu konto załozyłam z tego wszystkiego, chyba dłuzszy czas nie spojrze na sałatki. i ten ich slogan... w ogole sama sie zabierz ech
      polecam omijac szerokim łukiem ta piewnice
      • no_to_jadziem Re: cafe babka 12.07.11, 23:24
        Właściciele tego lokalu chyba solidnie komuś zaleźli za skóre...
        • tommy.b Re: cafe babka 13.07.11, 08:53
          no_to_jadziem napisał:

> Właściciele tego lokalu chyba solidnie komuś zaleźli za skóre...

...Eeee tam, a ja myślę, że po prostu dwóch knajpiarzy dołączyło do forumowego grona. Nie ma co wyolbrzymiać. Osobiście lubię sobie pasjami poczytać żywe, mięsiste zderzenia dwóch opinii, bo jak wszyscy 'wszyscy zgadzają się ze sobą, a jest dalej tak jak jest' to mam wrażenie, że forum kapcieje, także ciągnijcie to dalej, bo urzekła mnie wasza historia...

Darujcie sobie, kochani, już tylko pisać bez ostrzeżenia takie wtręty jak "kędzierzawe włosy w sałatce na talerzu zaznaczonym szminką" bo brzmi to dla mnie jak połączenie gore z thrillerem szpiegowskim.

Brrr... Rozmyślałem potem o tym przez pół dnia trzęsąc się z obrzydliwości i zastanawiając się skąd by tu niepostrzeżenie zaopatrzyć się w szminkę i jak to zrobić nie wzbudzając podejrzeń w domu, skoro moja lepsza połowa nie gustuje w tego typu kosmetykach???
      • news_1 Re: cafe babka 13.07.11, 09:10
        > w salatce był wielki kedzierzawy włos!!!!!!!

Pewnie przez niedopatrzenie nie dodałaś, że "piź....i" ;)
    • oupel Re: cafe babka 01.10.11, 15:48
      nie warto marnowac czasu na to cos co probuje nazywac sie kawiarnia, jest pare ciekawszych miejsc w sdl.
      • ibzor Re: cafe babka 01.10.11, 16:45
        Jakie?
      • sylvek88 Re: cafe babka 04.10.11, 09:39
        Mi się tam bardzo podobało. Szczególnie to że mają tam lody Grycana :)
    • baba_niejaga Re: cafe babka 29.12.11, 01:31
      Byłam parę razy, bardzo odpowiada mi styl i poziom lokalu. Być może niesiedlecki. Zdecydowanie lokal nie da chałturników i technodysków. Brakuje mi jeszcze cichego gwaru rozmów wymieszanego z brzękiem filiżanek i szelestem gazet. Kawa bardzo aromatyczna, smaczna, bogaty wybór. Bardzo dobre koktajle. Muzyka nastrojowa. Wygodne kanapy i fotele.
      • brat_szczepana Re: cafe babka 29.12.11, 16:51
        > i szelestem gazet

Dawno nie byłem, wybiorę się więc przy okazji na rekonesans.
        A propos szelestu gazet. Są gazety do czytania, czy trzeba przyjść ze swoją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka