Dodaj do ulubionych

MG 13 - w Siedlcach "wielką klapą" ??!! ##

13.07.11, 15:22
Czyżby siedlecki Camp z naszym "jedynakiem" w NBA był campem II kategorii ???

(...) Marcin Gortat oraz Fundacja MG13 zapraszają na turniej koszykówki ulicznej Right Guard Streetball Cup! Główną nagrodą jest wyjazd do USA na mecz NBA oraz kolacja w Phoenix z samym Marcinem.

(..)

Eliminacje odbędą się w 5 miastach:

11.07 – Łódź, Park 3 Maja, Stadion Łodzianki ul. Małachowskiego 3/5 – początek g. 10.00

13.07 – Radom, róg ul. Żeromskiego i Kilińskiego, przy Galerii Rosa – początek g. 10.00

14.07 – Lublin, przy Hali Globus – początek g. 9.00

17.07 – Płock, przy Orlen Arenie – początek g. 10.00

29.07 – Warszawa, przy Pałacu Kultury i Nauki (miejsce do potwierdzenia szczegóły na rightguard.pl)

30.07 – Warszawa – wielki finał, w którym do wygrania będzie nagroda główna

mg13.com.pl/rightguardsc/
a gdzie są Siedlce ???

owszem Marcin pojawi się w Siedlcach, ale turniej organizuje siedlecki TKKF i nic nie ma wspólnego z tym organizowanym przez fundację MG 13 i Right Guard.

www.gortat.siedlce.pl/
Czyli jak zwykle, w Siedlcach pół środki i na "odpierdziel" ?? Stadion z jedną trybuną, aquapark budowany przez firmę "krzak" z Pułtuska, obwodnica wewnętrzna 7 m szerokości. To teraz Camp bez oficjalnego turnieju Streetball-a !!!

"brawa" za organizację dla UM Siedlce i siedleckich organizatorów za "dogadanie" się z fundacją MG 13.

Dzieci z siedleckich szkół nie mają co liczyć na wyjazd do Stanów, na mecz NBA, zresztą i tak na razie jest lokaut (rozgrywki są zawieszone) i nie wiadomo czy wogle ruszą.

Po co organizować coś, co i tak z góry będzie klapą ?? dzieci dostaną jakieś upominki i tyle. no może Gortat im rękę uściśnie.
Obserwuj wątek
    • lesio57 Re: MG 13 - w Siedlcach "wielką klapą" ??!! ## 13.07.11, 17:46
      Dzisiaj w telewizyjnej Jedynce mowili o tych turniejach,pokazywali Gortata i wypowiedż jego mamy,oraz wspomnieli o kolejnych w Płocku i Siedlcach.A to ,że organizuje TKKF to chyba naturalne,że lokalne organizacje włączają się w to przedsięwzięcie.W innych miastach jest podobnie.
      • efaster Re: MG 13 - w Siedlcach "wielką klapą" ??!! ## 13.07.11, 18:38
        no tak, ale tu chodzi o to, że ten turniej organizuje TKKF a nie fundacja MG 13. I nie będzie nagrody w postaci możliwości wygrania zaproszenia na wyjazd do stanów na mecz Gortata, tylko jakieś upominki od UM czy od ew. sponsorów jakie znajdzie TKKF.

A to co robi MG 13, to co innego. Nasze miasto nie postarało się przy organizacji, chociaż o campie mówiono od stycznia lutego.

Jak zwykle klapa organizacyjna.
        • lesio57 Re: MG 13 - w Siedlcach "wielką klapą" ??!! ## 13.07.11, 18:59
          No cóż, pożyjemy zobaczymy.
    • efaster Re: Gortat w Rosji 15.07.11, 15:39
      sport.tvp.pl/koszykowka/aktualnosci/gortat-decyzja-juz-zapadla-bede-gral-w-rosji/4896292
    • krzycho1252 Re: Jednak sukces 18.07.11, 21:20
      Z tego wynika, że spotkanie z Gortatem okazało się sukcesem
      www.markopm.za.pl/gortat.htm
      Kto wróżył klapę?
      W tvp info wyraźnie pokazali baner z przyjaznym miastem i ten z godłem "Teraz Polska"
      • ada_zie Re: Jednak sukces 19.07.11, 07:44
        Też uważam, że sukces!
        Nie przekładam tego na politykę czy promocję miasta, uważam, że spotkanie było świetne - ciekawe, nieźle zorganizowane. Sam Marcin otwarty, dowcipny, kontaktowy. Dla mnie "nie sportowca" było sporym przeżyciem.
        • krzycho1252 Re: Jednak sukces 19.07.11, 23:24
          Chciałem dociąć temu co wróżył klapę. Coż zrobię, że taki "polityczny" jestem. Niewymieniany, też w sposób pośredni przyznał, że jednak się udało. Złośliwie napiszę ,że mogło być lepiej...
          Prezydent na urlopie? Promocja przy koszykarzu warta fotografa. Oficjalny zaspał albo mpppm pominął, albo..nie zauważyłem?
          Promocja miasta, jeśli już wspomniałaś o tym bardzo pasywna.
          • mpppm Re: Jednak sukces 20.07.11, 16:29
            krzycho1252 napisał:

> Prezydent na urlopie? Promocja przy koszykarzu warta fotografa. Oficjalny zaspał albo mpppm pominął, albo..nie zauważyłem?

??????????????
          • partyzant76 Re: Jednak sukces 20.07.11, 16:46
            Prezydent owszem, był w tym czasie na urlopie. W związku z tym u boku (choć z racji różnicy wzrostu należałoby raczej powiedzieć: pod pachą) Marcina Gortata występowali: wiceprezydent Anna Sochacka i przewodniczący rady miasta, Piotr Karaś. Coś dobrego o Siedlcach mu chyba naopowiadali, skoro ten później na konferencji prasowej rewanżował się dobrym słowem o naszej koszykówce i siedleckim sporcie w ogóle.
      • efaster Re: Jednak sukces 19.07.11, 12:11
        Rzeczywiście, chyba lepiej wyszło niż przypuszczałem, ponoć nawet wyjazd do stanów "wypalił", od siebie dodam, że był też N sport
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka