02.08.12, 15:23
www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/bedzie-nowa-droga-przy-siedleckim-stadionie-b239.html
Proponuję jeszcze nastęoujący podział:
Miejsca dla siedlczan i przyjezdnych siedlczan którzy tu rządzą.
Oddzielne drogi też by się przydały.

Może więc jakiś plan miasta z zaznaczonymi ulicami, którymi moę się poruszać.
Obserwuj wątek
    • efaster Re: droga 02.08.12, 15:49
      ha, "stary" widziałem wczoraj tą "drogę" (nie, nie mogę ze śmiechu zaraz zejdę z tego świata), wiesz co to jest ???

wysypany piach i ubity zagęszczarką (śmiech, a właściwie beka), a zapomniałem przenieśli bramę z lewej na prawą stronę ogrodzenia za południową bramką. Ot i tyle ARM zrobił, (no chyba, że położą na to kostkę ??) ale no to się raczej nie zanosi.

Boże nie wiem śmiać się czy płakać.

A Pawłowski bierze 10 tys. miesięcznie, ludzie za takie pieniądze jakby zarabiał to bym chyba drugi Narodowy postawił, nie spał bym dzień i noc, nie jadł tylko "zapierdzielał jak dziki osioł".

przez pół (od stycznia br.) roku ARM zrobiła:
      - odmalowanie + drobne zmiany w użytkowniu hali na Prusa 6 (w trakcie)
      - przetarg na kolonie dla dzieci (organizacja po stronie biura podróży wybranego w przetargu)
      - rozpisała (w końcu] przetarg na dokończenie basenu (nazywanego szumnie aquaparkiem)
      - 4 przetragi na południową trybunę (z docelowym (wg. projektu całości obiektu) sektorem gości - wszystkie unieważnione z powodu braku chętnych
      - dokupienie wyposażenia (tyczki, kule, płotki, ect.) na stadion lekkoatletyczny

i to by było chyba na tyle, jak na pół roku działalności (po połączniu się z OSiR-em) to naprawdę mega dużo, wprost porażające.

A straty co miesiąc ARM to ja nawet nie chę liczyć, bo mnie jescze głowa rozboli.
    • roksana35 Re: droga 05.08.12, 10:59
      Wygląda na to że brak ci troszeczkę wyobraźni, albo po prostu nie czujesz nuty czasu :P W niektórych wysoko rozwiniętych krajach już dawno zrozumiano, że demokracja demokracją, ale co do pewnych kręgów ludzi, to najlepszą odmianą w/w jest zamordyzm. Poczytaj choćby o kibicach Lecha Poznań i ich przygodzie w zeszłym tygodniu w Szwecji. Gdy policja zorientowała się że będą rozróby, bardzo szybko spacyfikowała ich i jak dzikie zwierzęta wywiozła 50 km od centrum Sztokholmu. I za przeproszeniem, w dupie miała jakieś ich prawa obywatelskie. Najważniejsze dla nich było bezpieczeństwo postronnych ludzi i bezpieczeństwo miasta. U nas krzyk podnieśliby zaraz nawiedzeni obrońcy praw człowieka oraz duża grupa .... polityków. Tak - polityków, którym bardziej od spokoju zwykłego obywatela zależy na głosach kiboli w nadchodzących wyborach. To jest chore, ale jak widać, są kraje gdzie wiedzą jak sobie w takiej sytuacji poradzić.
      • efaster Re: droga 05.08.12, 12:01
        ale (jak sam tytuł wskazuje) wątek jest o drodze.

A ów "droga" bo tródno wysypany i ubity zagęszczarką piach po którym jak czytamy w linku z KRP ma przemieszczać się autobus przywożący kibiców gości.

Ja ani słowem nie napisałe, że nie należy zaprowadzić pożądek jeśli zaczynają rozrabiać, ba chyba Pani nie była na meczach (nie tylko Pogonii) policji i SM jest naprawdę duże ilości.

A politycy ??
        A posłanka Beata Kępa (Solidarna Polska, kiedyś pis) to za kogo poręczyła przed sądem ?? a no za nie jakiego Starucha. Sama później żałowała, ale to jej sprawa za kogo poręcza.

PS.
        Za miast "piaskowicy-drogi" wolałbym połdnową trybunę z docelowym sektorem gości, z strefą tzw. buforową, ogrodzonym i utwardzonym parkingiem dla kibiców gości, a i najważniejsze z toaletami, bo póki co to albo korzystają z naszych (na trybunie zach.) i tu możliwe potencjalne zagrożenie, albo klub wyłącza ją dla kibiców gości, w tedy jest do dyspozycji tylko jedna dla kibiców miejscowych po przeciwnej stronie trybuny a nie tak łatwo się przemieszczać między sektorami, bo na VIP nie można zwykłym biletowiczom i karnieciarzom wchodzić (pilnuje ochrona) a dołem nie przejdziesz bo jest barierka odgradzjaca. Albo inna możliwość kibice gości nie mają dostępu do toalety i albo "sikają do butelki" albo przez barierkę na dół :)) no chyba że przed meczem zatrzymją się na CPN-nie czy innym parkingu i tam "odcedzą kartofelki", ew. obskoczą przy stadionie okoliczne drzewa i krzewy :)) jeśli im policja i ochrona pozwoli. No ale to nie mój problem tylko ich i ARM.
        • fellnet Re: droga 05.08.12, 12:32
          Siedlce to Siedlce ze swoimi władzami inne nie będą.
          Miasto raczej idzie w kierunku upodabniania do rodzinnych miejscowości rządzących.

Jeśli przed wojną na planach (gdzie można było zobaczyć 5 samochodów na miesiąc, reszta to furmanki) ulica ma 10 m szerokości, a dzisiaj ma być 5 m. czy nie jest to takim upodobnianiem. Następnym przykładem niech będzie ul. Pułaskiego, zwężona o ponad 1 m,
          Jak wiemy władze dążą do wielkości Siedlec. Chodzi o połączenie z gminą.
          Gdyby to nastąpiło raczej nie będzie to miasto (z wyglądu) lecz jeszcze większa wieś.
          Ostatnim pomysłem jest budowa tunelu pod torami w obecnym tunelu dla podróżnych (przejście na perony).
          Wydaje się, że to wina służby zdrowia, długie kolejki, nie wiadomo kto jest zdrowy, a kto chory i powinien przestać raczyć mieszkańców pomysłami, a też podległych pracowniów opracowujących projekty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka