Dodaj do ulubionych

Siedlecka mentalność

03.11.12, 21:13
www.spin.siedlce.pl/2012/11/01/kolejna-kwesta-na-ratowanie-nagrobkow/
Inicjatywa społeczna jakich w Siedlcach mało. Na pewno godna pochwały. Nie rozumiem jednak zachowania ludzi, którzy tak smarują zawiścią i nienawiścią w komentarzach. Po co, dlaczego?
Dodam, że zebrano ponad 20tysięcy...
Obserwuj wątek
    • jupi30 Re: Siedlecka mentalność 03.11.12, 21:46
      Ale jazda w komentarzach to żadna nowość. Jak nie musisz się podpisać to niektórym puszczają hamulce. Dziwi mnie jedno: że p24 cenzuruje kulturalne wypowiedzi niezgodne z ich linią programową, a puszczają chamskie opluwania (cała seria tekstów o sokołowskim szpitalu to jazda bez trzymanki).
      A poza tym niesprawdzone oskarżenia o przestępstwo pod adresem konkretnych osób:
      podlasie24.pl/wiadomosci/sokolow-podlaski/radni-zadecyduja-o-dalszych-losach-szkoly-w-czerwonce-c159.html
      Chciałbyś być na miejscu tej byłej dyrektorki, jak sprawa z prawdą nie ma nic wspólnego?
    • przyjemny_gosc Re: Siedlecka mentalność 04.11.12, 18:29
      Politycy nie powinni kwestować i tyle. Narażają się właśnie na zarzuty, że robią to dla siebie, przy okazji tylko troszcząc się o (w tym przypadku) nagrobki.

Samo zbieranie pieniędzy na odrestaurowanie nagrobków jest dla mnie kontrowersyjne. Dlaczego nie troszczą się o to rodziny tych ludzi. OK, może nie być nikogo, ale czy 100 lat po mojej śmierci ktoś pochyli się nad moim nagrobkiem? Nie, jeżeli będzie taki sam jak reszta. Tak, jeżeli zafunduje sobie bardzo drogie dzieło sztuki, to może komuś po 100 latach zrobi się szkoda.
      Irytuje mnie trochę, że wystawne pomniki mieli ludzie bogaci, którzy bardzo często nie liczyli się z plebsem, a teraz np. 100 lat po ich śmierci ten plebs składa się na renowację pomników tych bogaczy... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka