Dodaj do ulubionych

Teatr i MOK

• mpppm Ktoś się świetnie bawi na Spinie 19.12.13, 22:59
      www.spin.siedlce.pl/2013/12/16/caro-dance-oraz-luz-po-mistrzostwach-swiata/
      www.spin.siedlce.pl/2013/12/16/luz-szesciokrotnym-wicemistrzem-swiata/
      Ktoś się świetnie bawi podjudzając GM i MO przeciwko mnie.

Oświadczam, że nie napisałem tam ani jednej literki.
      Jeśli ktoś tak informuje oświadczam, że kłamie.
      • mpppm Re: Ktoś się świetnie bawi na Spinie 19.12.13, 23:01
        pownno być GO
        • mpppm Re: Ktoś się świetnie bawi na Spinie 20.12.13, 17:22
          czy po dzisiejszym dniu i wpisach w linku wymienionym w poprzednim moim wpisie nie przekonałeś się, że żle lokujesz swoje uczucia. A ktoś się nabija, nieźle się bawi. Tylko dlaqczego moim kosztem.
          Jednak to co wypisujesz przekracza wszelkie normy społeczne.
          • mpppm Opiwieść Wigilijna 05.01.14, 20:15
            "Oczywiście - "Opowieść Wigilijna" powróci na scenę z początkiem grudnia 2014 roku
            8 minut(y) temu "

Jeśli są chętni, cała sala(421) należy to grać, nie przerywać, codziennie. Nie żartuję!
            Lub rozbudować widownię do 2000-3000 miejsc.
            • mpppm Top2013Wydarzenia kulturalne 08.01.14, 15:13
              Wygrała "Opowieść Wigilijna" Jak pisałem w innym temacie spodziewałem się tego i niepodjęty zakład wygrałem.

Wśród moich znajomych , jako Wydarzenie Roku 2013
              - zwyciężyła PROMOCJA książki "Tańcem oczarowana"
              po 50-latach oczekiwania Bezcenna wartość dla Kultury Polskiej o słynnej Tancerce , Ambasadorce Kultury Polskiej pochodzącej z Siedlec"
              Jest tylko jeden "fenomen Europy" w Siedlcach tancerka, choreograf, scenograf, reżyser menager, itp.
              NIKT nie może "przebić" takiego autorytetu, nawet gdy nie żyje!

Jak sobie przypominam, pozycja ta nie była zgłoszona nawet do plebiscytu.
              • mpppm Scena24 08.01.14, 21:40
                Wyszedł pierwszy nr, "Scena24".
                Wydanie pdf na stronie CKiS nad orłem.
                Darmowy.
                www.ckis.siedlce.pl/pl/info/aktualnosci/1359/scena_24_nowy_biuletyn_informacji_kulturalnej.html
                Czy co miesiąc będzie taki obszerny?
                Gdzie ten kryzys ?
                • mpppm Re: Scena24 - przynęta 12.01.14, 14:32
                  "Ludzie" są coraz lepsi, "anieleją".
                  Inni zarzucają "przynęty". (cytat)
                  Ja, rybką na haczyku, chyba nie. Przynęta 3-4 razy za mała.
                  Wolność to wolność.
                  To jest moja odpowiedź i chyba nie będziemy musieli rozmawiać.
                  No chyba, że na haczyku zawiśnie 4 razy większa przynęta.
                  • mpppm SMK 14.01.14, 13:28
                    Siedlecki Magazyn Kulturalny. (nadal jest tylko CKiS)
                    Scena24 - nic nie było na ten temat?
                    Nazwa CKiS - tylko 3 razy powtórzona.
                    ".....odwiedzicie nasz teatr" - wybudowali już?
    • mpppm "Almanach Kultury Siedleckiej" 08.01.14, 22:26

{Wydanie książki "Almanach Kultury Siedleckiej"

1%
      Postęp
      ze str. www.kulturasiedlecka
      Wydanie książki "Almanach Kultury Siedleckiej"
      jaga_aga, Siedlce

Planujemy wydanie książki, której tematem wiodącym będzie kultura w Siedlcach. Do udziału w projekcie zgłosiło się kilka zaangażowanych osób, w tym cenieni redaktorzy, autorzy opracowań, publicyści, poeci... jednym słowem twórcy.

Pyania by były, nasuwają się same z tego tekstu.

Wesprzyj projekt!
      • towarzyskii Re: "Almanach Kultury Siedleckiej" 24.01.14, 11:38
        No i Wyjdzie jak to w Siedlcach kultura kwitnie od lat a teraz jest w szczytowej formie. Tylko czy ktoroś napisze jaki jest efekt tej wieloletniej formy kultury siedleckiej.Powinni być sami kulturalni mieszkańcy.mam nadzieję że nie będę muszał czytać ilości tytułów mistrzów galaktyki zespołow tanecznych.Nie wim po co komu ten almanach.Pisać o występach jakie się odbyły i ochy i achy nad artystami.
        • mpppm Re: "Almanach Kultury Siedleckiej" 24.01.14, 12:41
          To zależy kto pisze i kto jest mu bliższy, dalszy, lubiany nie lubiany, znany lub mniej znany.
          Zobaczymy, kupimy albo nie tak jak i inne wydawnictwa.
        • 2niki2 Re: "Almanach Kultury Siedleckiej" 24.01.14, 12:56
          towarzyskii napisał:

> No i Wyjdzie jak to w Siedlcach...

> towarzyski pierunie, po ślunsku godosz, czy ino ci tak wyszło?!
          > kaj ino tak, to już cia lubia :))
    • mpppm czy jest w tym ............? 15.01.14, 11:29
      KONCERT CARO DANCE DLA RODZICÓW
      17.01.2014
      KONCERT CARO DANCE DLA RODZICÓW
      17 stycznia (piątek) 17:00
      Scena Teatralna Miasta Siedlce
      Kierownictwo artystyczne: Iwona Maria Orzełowska. Najlepsze choreografie 2013 roku w wykonaniu Szkoły Tańca do Caro Dance.

17.01.2014
      Noworoczna Gala Tańca.
      17 stycznia (piątek) 18:00
      Koncert Formacji Tańca Nowoczesnego LUZ, Alternatywnego Teatru Tańca LUZ i Akademii Tańca LUZ-ART.
      Sala Widowiskowa „Podlasie”
      ul. Sienkiewicza 63

Czy w UM ktoś nad tym panuje?
      Co na to Radni z Komisji Kultury?
      • 2niki2 Re: czy jest w tym ............? 15.01.14, 12:48
        I co się dziwisz, przeciaż to już norma !
        Czasami w ostatniej chwili ckis coś zmieni , chociaż MoK
        podał wcześniej swoj harmonogram imprez .
        Z czego to wynika? Z idiotycznej rywalizacji, czy żeby zagospodarować publiczność wyłącznie dla siebie ?! W tym wypadku "fani" Caro dance pójdą do ckis, a Luz-u do sali Podlasie :))
        TO JEST CHORE i wynika z nieuzasadnionej " podległości" MoK-u wobec ckis, która trwa od zniesienia województwa. NALEŻY TO NIEZWŁOCZNIE ZMIENIĆ !
        • mpppm Teatr dla starszych 21.01.14, 20:39
          "Starsi ludzie powinni chodzić do teatru gdyż najmniej ludzi umiera w teatrze, a najwięcej w domu" (Czubaszek)

Po takiej "diagnozie" widownię trzeba będzie rozbudować.
    • mpppm Tradycja "upadła, zarzucona, nie sosowana" 27.01.14, 15:47
      Mam na myśli tradycję wypisywania na plakatach (wszelkich i wielkich):
      "Patronat Prezydenta Miasta"

Co na taki stan rzeczy wpłynęło, co się stało?
      • 2niki2 Re: Tradycja "upadła, budżet nie ! 29.01.14, 19:34
        MO w cieniu zielonych drzew wypowiedział się o budżecie na rok 2014. Do sprzedania już nic nie ma.
        W ub roku była Hala Targowa i Dworek w Woli Suchożebskiej. Będzie ciężko ? !

www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/mariusz-orzelowski-o-budzecie-ckis-1145e.html
        • 2niki2 Re: Tradycja "upadła, budżet też ! 30.01.14, 20:05
          Sytuacja jednego z ośrodków kultury, dotąd prężnie działającego, który też otrzymał " Orła Biznasu" za rok 2013 nie wygląda różowo . Radni obcięli 100 tys. złotych
          na bieżącą działalność. Jak to się ma do np. ckis , którego budzet z przydziału UM wynosi 3,5 miliona złotych. ?
          www.podlasie24.pl/?pageId=51&galleryId= 7946
    • mpppm Otwarcie hali w 1909r. w Scena24 01.02.14, 09:09
      Scena24 luty 2014 strona 17
      "Archiwalna pocztówka przedstawiająca otwarcie Hali Targowej w Siedlcach w 1909 roku.
      U góry napisy w języku polskim i niemieckim „Siedlec. Die Markthalle. Siedlce Halle Targowe”."

"Pocztówka pochodzi z niemieckiego szpitala wojskowego z czasów I wojny światowej i znajduje się w zbiorach Muzeum Regionalnego w Siedlcach."

Co ma wydanie pocztówki z niemieckim napisem (po1014r.) do otwarcia hali targowej (1909r.), lub do szpitala wojskowego niemieckiego?
      • mpppm Re: Otwarcie hali w 1909r. w Scena24 01.02.14, 09:48
        w nawiasie powinno być 1914 zamiast 1014.
        • mpppm i w kinie 13.02.14, 12:00
          Scena Teatralna Miasta Siedlce we współpracy z NoveKino Siedlce
          Od dzisiaj zobaczycie nas również przed każdym seansem w Novekino Siedlce. A w kinie, jak w teatrze, dzieje się dużo!

Od marca przybędzie kilka sal kinowych w galerii. Tak dla przypomnienia.
    • mpppm w tunelu 15.02.14, 00:12
      www.youtube.com/watch?v=zJKMIjYBl0I
      TS o tym nie pisał.
      Ludzie obojętnie przechodzili.
      Lepiej się nie odzywać bo powiedzą, że nie znasz się na sztuce.
      • 8kurczak Re: w tunelu 15.02.14, 18:33
        A co to za sztuka się tak wyginać , przechodzili ludzie obok , bo co mnieli niby podziwiać , po co to komu , a ten tunel to by lepiej odnowili bo ściany w jakiś napisach , ładnie nie jest
        • rotman28 Re: w tunelu 15.02.14, 20:02
          TS o tym nie pisał bo i cóż to wielkiego się stałó? Zapraszali chyba tylko na teatr tańca.
          • mpppm Re: w tunelu (theater) 15.02.14, 22:34
            pl-pl.facebook.com/photo.php?v=545175738923837&set=vb.123682521073163&type=2&theater
            To chyba jakieś przesłanie?

Nie będziesz tańczył będziesz siedział.
            Nie będziesz tańczył (jak inni chcą) będziesz siedział.
            Takie przedwyborcze strachy?
            Może ma być to więzienie dla kobiet?
            • krzycho1252 Re: Teatr prawdziwy i teatr 15.02.14, 22:53
              Już się zagubiłem? Nie wiem co realizm a co już tylko mistyfikacja. Scena, dekoracja, zapadnia, kotary wagnerowskie, parking...Karetą pod czerwony dywan i windą do nieba.
              • mpppm Re: Teatr prawdziwy i teatr 15.02.14, 23:03
                Widzisz Krzychu, sztuka nie jest dla wszystkich zrozumiała.
                Ja też tego nie rozumiem, taka jest diagnoza eksperta, ekspetrów.
            • mpppm Re: w tunelu (theater) 16.02.14, 21:38
              www.spin.siedlce.pl/2014/02/16/krolewna-sniezka-to-nie-moja-bajka/
              "Jakub, tak jak przy tworzeniu „We are” za swoją pracę nie wziął wynagrodzenia. Zrezygnowała z niego też Orzełowska." (nie wzięła pensji?)

Może tak widzowie zrezygnują też z opłat za bilety.
              "BILETY:
              /przedsprzedaż do 14 lutego/
              50zł - normalny
              30zł - ulgowy
              /sprzedaż po 14 lutego/
              65zł - normalny
              45zł - ulgowy"
              • mpppm ferie 18.02.14, 15:30
                W jednym i drugim MOKu poza Zimową Akademią Talentów i SZTUKAferiami co jest zajęciem dla dzieci nie ma nic dla dorosłych.

O co tu chodzi?
                Podobnie jest w wakacje.
              • mpppm Re: w tunelu (theater) 3 reklama 18.02.14, 20:55
                pl-pl.facebook.com/photo.php?v=546695165438561&set=vb.123682521073163&type=2&theater
                Po tej reklamie już mi się chce do teatru nawet jak 3 godziny będą uprawiać gimnastykę atrystyczną (taniec)
                • mpppm Kusaki, czy na pewno? 24.02.14, 17:17
                  .XXI Prezentacje Ludowych Zwyczajów Zapustnych „KUSAKI”
                  Aneta Borkowska poniedziałek, 24 lutego 2014, 09:04 Zapowiedzi kulturalne Centrum Kultury i Sztuki zaprasza na XXI Prezentacje Ludowych Zwyczajów Zapustnych „KUSAKI”. Tegoroczna edycja imprezy odbędzie się w niedzielę (2 marca) o godz. 17. w sali wielofunkcyjnej przy Parafii Św. Józefa w Siedlcach (ul. Sokołowska 124).W programie między innymi: gawędy ludowe, występy przebierańców, degustacja potraw regionalnych, konkursy taneczne dla widzów oraz występy kapeli ludowej.

Bilety w cenie 10 zł są już do nabycia w Punkcie Informacji Kulturalnej CKiS tel.: 25 794 31 89

źródło: CKiS

Proszę zwrócić uwagę na datę, godzinę wstawienia i żródło.
                  • mpppm Konwalie 21.05.14, 17:16
                    www.ckis.siedlce.pl/pl/info/galeria/foto/1641/wieczor_poezji_barbary_maksymiuk_i_agnieszki_zdanowskiej_pt_wcisnieta_w_swiat.html
                    Kwiat chroniony.
                    Można go sprzedawać gdy sprzedawca udowodni, że jest z pozyskany z własnego ogródka z hodowli.
                    • towarzyskii Re: Konwalie 21.05.14, 22:44
                      Konwalie się uprawia a nie hoduje.
                      • mpppm Re: Konwalie 21.05.14, 23:21
                        Więc jak powiesz, wychodowałeś kaktusa czy wyuprawiłeś kaktusa?
                        • 2niki2 Re: Etiuda 22.05.14, 14:35
                          Na poniższym klipie , tancerz stracił nogę w wypadku, co wcale nie przeszkodziło mu na perfekcyjne wykonanie Etiudy tanecznej w duecie ! Dla prawdziwego Artysty jak widać , to żadna przeszkoda !!

www.youtube.com/watch?v=LnLVRQCjh8c
                        • towarzyskii Re: Konwalie 23.05.14, 08:46
                          Popatrz, jaki piękny urósł mi kaktus. Popytaj studentów rolnictwa, że jest różnica pomiędzy uprawą a hodowlą. Najlepiej to widać we wnioskach o dotacje unijne.
                          • towarzyskii Re: Konwalie 23.05.14, 08:52
                            zapomniałem wkleić ."Uprawa roślin - całokształt zabiegów stosowanych w produkcji roślinnej, obejmujących uprawę roli, nawożenie, siew i sadzenie, pielęgnowanie, zbiór i przechowywanie plonów

Hodowla roślin jest nauką traktującą o polepszaniu cech dziedzicznych u roślin uprawnych, obejmującą również praktyczne działania, których celem jest wytworzenie odmian lepszych jakościowo i plenniejszych."
                            Odnośnie Twojego kaktusa nie wierzę, żebyś polepszał cechy dziedziczne w doniczce na oknie.
                            • 2niki2 Re: Konwalie 23.05.14, 11:53
                              Coś się tak uparł -"towarzyski" z popisywaniem się wiadomościami z rolnictwa? Mppm, rozpoczął wątek o bukietach konwalii na stołach w ckis.Otóż przyjmij do wiadomości, że KONWALIA MAJOWA JEST POD OCHRONĄ , ta rosnąca w naturalnym środowisku objęta jest OCHRONĄ PRAWNĄ od 1957r. z nowelizacją Rozporzadzenia Ministerstwa Środowiska z 2044r. jako roślina lecznicza,( również jest trująca - jej czerwone jagody ).Mozliwość zbierania wymaga odpowiednego zezwolenia.Jest również uprawiana do celów , leczniczych i ozdobnych.Lecz sprzedający konwalie powinien wykazać się zezwoleniem , czy prowadzi swoją uprawę, w przypadku braku zezwolenia zachodzi podejrzenie, iż nazrywał w lesie , a to grozi karą grzywny!
                          • mpppm Re: Konwalie 23.05.14, 08:55
                            Pytaj sam ja nie mam potrzeby. Dopłaty unijne też mnie nie interesują, szczególnie te do upraw i hodowli.
                            • 2niki2 Etiuda 23.05.14, 12:18
                              I tak oto wątek o konwaliach przykrył wątek pt.- Etiuda, a szkoda , bo warto obejrzeć podany w/w link i zastanowić się jakiej wagi jest to MISTRZOSTWO taneczne w porównaniu do wykonywanych różnych form tańca na scenie tancerzy , którzy są sprawni fizycznie i wykonują ewolucje na 2-ch nogach.Stopień trudności w przypadku ułomnego tancerza jest nieporównywalny z żadną inną miarą talentu . Wzruszenie po obejrzeniu tego filmiku jest nie tylko dla bardzo wrażliwych,czy dla nie mających nic wspólnego z tańcem, lecz przede wszystkim dla tych , co się tańcem zajmują .Czapki z głów !!!
    • mpppm Łączenie siedleckich ośrodków kultury 02.06.14, 17:03
      Pierwsze wzmianki na ten temat ukazały się w grudniu 2012r. Były chęci i cis\a.
      Teraz oba ośrodki reklamowały drogę "swoich" (tych samych) podopiecznych w TV.
      mok.siedlce.pl/Newsy/VII_Festiwal_Teatrow_Ulicznych___Pod_Niebem__,701
      www.ckis.siedlce.pl/pl/info/repertuar/konkursy/1606/2014-06-07/xiv_mazowiecki_festiwal_teatrow_amatorskich.html
      Teraz Teatry uliczne są w repertuarze obu ośrodków.
      Idzie ku lepszemu?
      • 2niki2 Re: Łączenie siedleckich ośrodków kultury 02.06.14, 17:23
        Także wzbudziły zdziwienie wypowiedzi dyr.ckis w programie SMK o imprezach , które będą odbywały się w MOK-u.Festiwal Teatrów Ulicznych był wymyślony przez MOK jeszcze przez byłą dyr. K.Paczuską i odbywał się corocznie, dając wiele satysfakcji publiczności dziecięcej.
        Niby pozornie oba ośrodki rywalizują ze sobą programowo, lecz dublują imprezy podobne.
        • krzycho1252 Re: Łączenie siedleckich ośrodków kultury 03.06.14, 10:14
          A jakie to teatry uliczne za Paczuskiej były? Mnie się zdaje, że pierwsze to emektb do Siedlec sprowadził.
          forum.gazeta.pl/forum/w,262,59977558,60230572,Re_Czy_to_zart_primaaprilisowy_.html
          • krzycho1252 Re: Łączenie siedleckich ośrodków kultury 03.06.14, 10:15
            Za połączeniem obu ośrodków kultury jestem od wieki wieków.
            • 2niki2 Re: Łączenie siedleckich ośrodków kultury 03.06.14, 11:52
              krzycho1252 napisał:
              > Za połączeniem obu ośrodków kultury jestem od wieki wieków.
              Z całym szacunkiem krzychu1252, lecz nie zapominaj, że ckis zostało przeniesione z Sokołowa Podlaskiego na potrzeby woj.siedleckiego i swoim zasięgiem działało programowo na potrzeby tegoż województwa, służąc doradztwem i pomocą GOK-om. Teren miasta obsługiwał SOK i póżniejszy MOK. Oj trudne byloby to ...łączenie, gdyż ckis nie zrezygnowało z nazwy centrum po utracie województwa, tylko przedłuzyło swoją działalność( nielegalnie) i przekształciło się w scenę teatralną miasta, a teraz aspiruje do miana teatru?! Te dwa ośrodki z koneksjami nepotyzmu rodzinnego, nie oddadzą" pola "pod zależność jednego z nich. Bo jak uznać , który ma większe zasługi dla propagowania kultury w mieście? A ten kto odważy się połączyć i ustanowić jedną dyrekcję, będzie okrzyknięty ...dyktatorem.Zresztą akurat w tym wątku w/w szeroko pisano o tych zależnościach we wcześniejszych wątkach, nie znajdując w dyskusji konsensusu.
          • krec000 Re: Łączenie siedleckich ośrodków kultury 03.06.14, 17:58
            krzycho1252 napisał:
            Mnie się zdaje, że pierwsze to
            > emektb do Siedlec sprowadził.
            >rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,262,59977558,60230572,Re_Czy_to_zart_primaaprilisowy_.html

to jak to było, bo z linka nie wynika - sprowadził czy chciał sprowadzić?
            • brat_szczepana Przeciw łączeniu siedleckich instytucji kultury 03.06.14, 18:18
              >"Za połączeniem obu ośrodków kultury jestem od wieki wieków. "

A ja nie.
              Centrum powinno się przekształcić w teatr, kiedyś z własnym zespołem, a na razie jako scena dla amatorskich grup teatralnych, dla gościnnych występów zawodowych teatrów z całego kraju, jako miejsce dużych koncertów i gali.

Mam WIELKI żal do CKiS za przerwanie organizacji "JAZZ STANDARDS' FESTIVAL", jednej z najcenniejszych kulturalnych inicjatyw w historii miasta.

Natomiast MOK znakomicie się spełnia w swojej roli i tak powinno pozostać.

Die instytucje kultury, ale każda z innej bajki.
              • rotman28 Re: Przeciw łączeniu siedleckich instytucji kultu 03.06.14, 20:24
                Tez mam żal za "JAZZ STANDARDS' FESTIVAL",ale o tych instytucjach mam odmienne zdanie. Obie robią to samo sprowadzają rózne zespoły z innych miast i organizują takie same koncerty i spektakle. Takie same mają zespoły własne poza sekcją plastyczna i fotogr. w jednym i Zespołem ludowym w drugim. Nawet tańce są takie same z tą różnicą,że w CKIS wychodzi im to lepiej.Łączenie wyszłoby na dobre kulturze,ale gorzej dla rodzin dyrektorów.Dlatego próżne nasze czekanie na połączenie.
                • mpppm worek pękł! 05.06.14, 19:21
                  8.06.2014r.
                  www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/region/xi-dzien-krwiodawstwa-w-siedlcach-12e71.html8.06.2014r.
                  mok.siedlce.pl/Newsy/Koncert_Laureatow_Konkursu_Piosenki_Moich_Rodzicow,7198.06.2014r.
                  mok.siedlce.pl/Newsy/VII_Festiwal_Teatrow_Ulicznych___Pod_Niebem__,7028.06.2014r.
                  www.ckis.siedlce.pl/pl/info/repertuar/konkursy/1606/2014-06-08/xiv_mazowiecki_festiwal_teatrow_amatorskich.html8.06.2014r.
                  www.tygodniksiedlecki.com/t25456-psl.za.utrudnienia.przeprasza.htm
                  Nie było by w tym nic dziwnego gdyby tak było co 7 dni.
                  A u nas nic, nic, nic, nic, nic, nic i naraz kilka imprez.
                  Ktoś powinien chyba to koordynować.
                  • krzycho1252 Re: worek pękł! 05.06.14, 20:20
                    Nic dziwnego. Wakacje się zbliżają. Urlopy i plaża. Plaża. Plaża.
                  • mpppm Re: worek pękł! 06.06.14, 22:21
                    Jest jeszcze jedna impreza 8.6.2014r.
                    www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/sport/xiv-memorial-im.-henryka-guta-12ebd.html
                    • 2niki2 Re: worek pękł! 07.06.14, 10:06
                      mpppm napisał:
                      > Jest jeszcze jedna impreza 8.6.2014r.
                      > <a href="www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/sport/xiv-memorial-im.-henryka-guta-12ebd.
                      Dobrze że przypomniałeś o tym Memoriale i o osobie niezapomnianego Prezydenta Siedlec Henryka Guta. To dzięki jego staraniom ten stadion powstał! Na otwarciu stadionu lekkoatletycznego była Irena Szewińska ( na pogrzebie Prezydenta H. Guta również).
    • mpppm Kino letnie przy fontannie. 01.07.14, 17:55
      mok.siedlce.pl/Newsy/Letni_Kadr___plenerowa_projekcja_filmu___Wymyk__,765
      Kino letnie przy fontannie.
      Po co nam amfiteatr z betonowym ekranem?
    • mpppm "Godło i flaga to świętość" 29.12.14, 19:51
      "Godło i flaga to świętość"
      mok.siedlce.pl/Newsy/FTN_LUZ_Mistrzami_Swiata_,901
      "nie można na fladze pisać jakie piwo się lubi."
    • mpppm Bitwa teneczna 13.01.15, 20:18
      13 styczeń 2015 Bałwankowe przygody z LUZIKIEM
      Już 13 stycznia, podczas dwóch koncertów „Bałwankowych przygód z LUZikiem” będziemy mogli podziwiać zarówno tych tancerzy, którzy stawiają na scenie swoje pierwsze kroki i tych, którzy na scenie czują się jak przysłowiowe ryby w wodzie, o czym świadczy ich artystyczny dorobek. Zobaczymy taneczne show w wykonaniu najmłodszych grup Akademii Tańca LUZ ART oraz pokazy finalistów i Mistrzów Świata 2014 – Formację Tańca Nowoczesnego LUZ w kategorii dzieci. Podczas koncertu „Show w Krainie Lodu”, który odbędzie się 14 stycznia, obejrzymy pokazy mistrzowskich grup LUZu, będziemy mogli zobaczyć również taneczny kunszt w wykonaniu pozostałych grup Akademii Tańca LUZ ART: LUZ Style, Jazz, Mini LUZ oraz Contemporary.
      Bilety w cenie 10 zł do nabycia w kasach MOK przy ul. Pułaskiego 6 i Sienkiewicza 63.

14 styczeń ś2015 Koncert Szkoły Tańca do Caro DanceW koncertach zaprezentują się wszystkie grupy wiekowe zespołu oraz formacje turniejowe Caro Dance. W programie m.in. mistrzowskie choreografie nagrodzone na Mistrzostwach Świata w Mikołajkach oraz etiudy taneczne do muzyki z filmu "Kraina Lodu".
      Bilety w cenie 10 zł dostępne w Punkcie Informacji Kulturalnej CKiS

Czy już minęło 5 lat i zakaz płatnych imprez swoich podopiecznych przestał obowiązywać?
      • mpppm reklamowanie się cudzym utworem 13.01.15, 20:51

dodano 22min temu
        pl-pl.facebook.com/ckis.siedlce
        The Beatles - Hey Jude [HQ]

zaiks.org.pl/582,215,audycje_o_prawie_autorskim
        Czy wolno używać cudzych utworów do reklamy swojej imprezy, nie wiem.
        Wydaje się, że jeśli CKiS tak robi to wolno.
        Może więc wstawię na n/w stronę kilkanaście przebojów.
        Inne strony też tak zrobią, wrośnie oglądalność.
        • efaster Re: reklamowanie się cudzym utworem 14.01.15, 01:27
          he, he ale sobie dobrali utwór

pytanie za 100 pkt. gdzie użyto tego utworu jako "leitmotiv" kampanii ?? No i kto próbował ten utwór śpiewać acappella ....

a no nie kto inny jak sam Donald z Gdańska

a utwór Bitlesów był motywem przewodnim obchodów 10-lecia wstąpienia Polski do UE

Jak widać pis uczy się od PO jak wykorzystywać znane utwory do promocji nie ważne czy jakiś spektaklik w podrzędnym teatrzyku czy ogólnopolska kampania promocyjna efekt ma być ten sam :)
    • mpppm powiew czegoś nowego 02.02.15, 22:07

Siedlce Miasto Przyjazne dodał(a) 20 nowych zdjęć do albumu ARTYSTYCZNE FERIE ZIMOWE 2015.

"W dniach od 19 stycznia do 1 lutego - podczas tegorocznych ferii zimowych - odbyła się kolejna edycja "Zimowej Akademii Talentów", organizowanej przez Centrum Kultury i Sztuki im. A. Meżeryckiego Scena Teatralna Miasta Siedlce oraz "SZTUKAferii - Zimowych Warsztatów nie tylko Artystycznych" zorganizowanych przez Miejski Ośrodek Kultury. Ciekawe zajęcia zatytułowane "Na zimowy czas - Andersen" zaproponowała najmłodszym mieszkańcom naszego miasta również Miejska Biblioteka Publiczna. Artyści i instruktorzy działający w tych instytucjach przygotowali mnóstwo ciekawych propozycji, wśród których każdy - zarówno dzieci, młodzież, jak i osoby dorosłe - mógł znaleźć coś dla siebie. W efekcie zajęcia te spotkały się z dużym zainteresowaniem nie tylko mieszkańców Siedlec, ale i całego regionu."

Dwa MOKI w jednej informacji, "to w pale się nie mieści".
      Nowe idzie, idzie, idzie ale jakoś tak powoli.
      • 2niki2 Re: powiew czegoś nowego 08.02.15, 12:39
        mpppm napisał:
        > Siedlce Miasto Przyjazne dodał(a) 20 nowych zdjęć do albumu ARTYSTYCZNE FERIE ZIMOWE 2015.
        "W dniach od 19 stycznia do 1 lutego . Artyści i instruktorzy działający w tych instytucjach przygotowali mnóstwo ciekawych propozycji, wśród których każdy - zarówno dzieci, młodzież,
        jak i osoby dorosłe - mógł znaleźć coś dla siebie. [b]W efekcie zajęcia te spo
        tkały się z dużym zainteresowaniem nie tylko mieszkańców Siedlec, ale i całego
        regionu."
        Po obejrzeniu relacji z zakończenia zajęć , które prezentowali instruktorzy w TV Wschód, wrażenia były pozytywne , oprócz relacji z zajęć Tańca Towarzyskiego w szkole nr.12.Mała dziewczynka, odpowiedziała - ...że było to bardzo trudne! I wcale się nie dziwię, gdyż łączenie zajęć małych dzieci z dorosłymi jest nieuprawnione. Sposób przekazywania nauki kroków przez instruktora, też budził wiele wątpliwości. Najlepiej wychodziła wszystkim uczestnikom zabawa w pociąg. przypominający film " Wodzirej" ze wspaniałą rolą Jerzego Stuhra.
        • mpppm ?????????????? 08.02.15, 21:07
          www.facebook.com/MiastoPrzyjazne.Siedlce?ref=ts&fref=ts
          www.youtube.com/watch?v=KUEz0nXXWy4&feature=youtu.be
          a tu oryginał, też na youtube:
          www.youtube.com/watch?v=lbSOLBMUvIE
          • mpppm SKM z 9.02.2015r. 09.02.15, 21:16
            Panie Redaktorze, przypominam, że w Siedlcach nie ma Teatru i nie było.
    • mpppm Kto dyrektorem w CKiS? 05.02.15, 17:00
      Kto nim będzie. Media milczą bo muszą.
      Czy ludzie faktycznie rządzący w Siedlcach postawią na swoim?
      • mpppm Re: Kto dyrektorem w CKiS? 15.02.15, 21:44
        Jak ćwierkają "wróbelki" podobno UM wystosował pismo do Ministerstwa.
        Można się domyślić, że jest w sprawie uzasadnionej konieczności mianowania dyrektora bez konkursu.
        Oczywiście mogę się mylić bo pismo może być w sprawie przekształcenia CKiS w Teatr Siedlce
        • mpppm Re: Kto dyrektorem w CKiS? 19.02.15, 23:03
          Więc "wróbelki" prawdę wyćwierkały:
          www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/kultura/mariusz-orzelowski-nie-bedzie-dyrektorem-ckis-164a5.html
          "Prezydent Wojciech Kudelski powiedział na antenie Radia Podlasie, że dotychczasowy dyrektor zrezygnuje z bezpłatnego urlopu i będzie pracownikiem prywatnej firmy.
          - Wystąpiłem z pismem do minister kultury Małgorzaty Omilanowskiej o wyrażenie zgody na odstąpienie od konkursu, ale pewne jest, że Mariusz Orzełowski zrezygnuje z bezpłatnego urlopu i będzie tylko pracownikiem firmy prywatnej, do której przeszedł – powiedział prezydent. Jak dodaje, organem założycielskim jest minister kultury i on ma prawo do wypowiadania się na ten temat."

Po co więc ostatnia sesja RM była zdominowana zmianą statutu CKiS i niepotrzebną duskusją o dyrektorach.
          Ministerstwo było organem założycielskim ale to było ministerstwo poprzedniego ustroju.
          Teraz CKiS podlega pod UM Siedlce i nikt Pana Prezydenta nie zwalnia od przeprowadzania konkursu na dyr. placówki.
          • mpppm Re: Kto dyrektorem w CKiS? 22.02.15, 18:17
            Od 1 marca 2014r. Chodowiacy, kapela i Szefostwo Chodowiaków przechodzi do MOK. (etaty i zleceniowcy)
            Kilka etatów z CKiS też przechodzi do MOK.

Dziwnie, po cichu. Pewnie dlatego by wyborcy się za szybko nie dowiedzieli.
            Prezydent w wywiadzie W RP nic na ten temat nie powiedział.
            Pytanie dlaczego firma, która przyjmowała ludzi do pracy nie zwalnia ich skoro zrobiło się za ciasno tylko spycha sprawę na barki innych.
            Ciekawe czy Panią, którą zwalniano z CKiS, która uciekła na zwolnienie też przeniosą do MOK.

Wynika z tego że w CKiS zostanie Chór i tancerze, którzy i tak do CKiS nie należą
            www.krs-online.com.pl/stowarzyszenie-taneczne-caro-dance-krs-210470.html
            Najważniejsze o czym też się nie mówi:
            Festiwal Teatr i Komercja powinien zakończyć żywot. Powtarzam to już od dawna.
            Miasto Siedlce nie stać by reklamować prywatne teatry.
            • mpppm Re: Kto dyrektorem w CKiS? 22.02.15, 19:09
              dla potwierdzenia linku z poprzedniej wypowiedzi
              www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-Taneczne-Caro-Dance/231299573558984
              Jedno co można powiedzieć:
              "Nikt nam nan wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne"
              • 2niki2 Re: Caro Dance Company 23.02.15, 12:00
                mpppm napisał:
                > dla potwierdzenia linku z poprzedniej wypowiedzi
                > www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-Taneczne-Caro-Dance/231299573558984

Już o tym dyskutowano na Forum 6 lat temu .( za Wikipedią)- S T O W A R Z Y S Z E N I E - jest dobrowolnym, samorządowym zrzeszeniem o celach N I E Z A R O B K O W Y C H .
                (za Wikipedią) - Company -firma, przedsiębiorstwo, kompania, spółka kapitałowa.
                CD używa nazwy ..Caro Dance Company .
                • 2niki2 Re: Caro Dance Company 23.02.15, 12:10
                  2niki2 napisała:
                  > Już o tym dyskutowano na Forum 6 lat temu .( za Wikipedią)- S T O W A R Z Y S Z
                  > E N I E - jest dobrowolnym, samorządowym zrzeszeniem o celach N I E Z A R O B
                  > K O W Y C H .
                  > (za Wikipedią) - Company -firma, przedsiębiorstwo, kompania, spółka kapitałowa.
                  > CD używa nazwy ..Caro Dance Company .

forum.gazeta.pl/forum/w,262,102904847,104475386,Statut_ze_strony_11_akt_rejestrowy_art_7_pkt_1.html
                  forum.gazeta.pl/forum/w,262,102904847,103940018,Caro_Dance_ma_5_lat_.html
                  forum.gazeta.pl/foru/w,262,102904847,103002404,Re_Przedsiebiorstwo_Caro_Dance_w_Siedlcach.html
                  forum.gazeta.pl/foru/w,262,102904847,103119687,Re_wredzioch_vs_Caro_Dance.html
                  • 2niki2 Re: Caro Dance Company 24.02.15, 11:32
                    2niki2 napisała:

Ponieważ linki w poprzednim poście się żle powklejały, postaram się jeszcze raz , gdyż dyskusja na ty Forum wydaje się dzisiaj po 6 latach bardzo interesująca. Wklejone zostaną tylko niektóre linki - całość można sobie przeczytać sięgając do tej dyskusji sprzed 6 lat :

forum.gazeta.pl/forum/w,262,102904847,102961162,Re_Przedsiebiorstwo_Caro_Dance_w_Siedlcach.html
                    forum.gazeta.pl/forum/w,262,102904847,103012457,Re_Przedsiebiorstwo_Caro_Dance_w_Siedlcach.html
                    forum.gazeta.pl/forum/w,262,102904847,103482134,Re_gdzie_sa_akta_rejestrowei_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,262,102904847,103940018,Caro_Dance_ma_5_lat_.html

• 2niki2 Re: Kto dyrektorem w CKiS? 22.02.15, 20:35
              mpppm napisał:
              Wynika z tego że w CKiS zostanie Chór i tancerze, którzy i tak do CKiS nie należą
              www.krs-online.com.pl/stowarzyszenie-taneczne-caro-dance-krs-210470.html" target="_blank" rel="nofollow">www.krs-online.com.pl/stowarzyszenie-taneczne-caro-dance-krs-210470.html

Idąc tym tropem to jest jeszcze przynależność do IDO, które to stowarzyszenie posiada Biuro w Danii z członkami Zarządu: Prezes Michael Went- ambasador Azji i Pacyfiku, v-ce prezes Velibor Srdic-Bośnia i Hercegowina, sekretarz- Kirsten Dan Jensen- ambasador Afryki.

www.ido-dance.com/ceis/webHomeIdo.do
              translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.ido-dance.com/&prev=search
              W mistrzostwach organizowanych przez IDO, chętnie uczestniczą naszego miasta , korzystając z sali Ckis.
              www.pft.org.pl/580,ZMIANA_TERMINU_KM_IDO_SIEDLCE_2015.html
              • mpppm Re: Kto dyrektorem w CKiS? 22.02.15, 21:10
                PO poprzednich wyborach 4 lata temu gdy Dyrektor został Dyrektorem mówiono, że to awans.
                Po tych wyborach gdy Dyrektor został pracownikiem w firmie w Sokołowie i po oświadczeniu Prezydenta w RP o wycofaniu się z urlopu bezpłatnego, czyli definitywnym rozstaniem się z CKiS jak to można nazwać?

Nie jest to dla mnie jasne? Co się stało? Co się jeszcze będzie działo?
                • mpppm Kto dyrektorem w CKiS? konkurs 26.02.15, 15:37
                  "wróbelki" dzisiaj wyćwierkały, że UM otrzymał odpowiedź z Ministerstwa.
                  Nie wyrażono zgody na obsadę stanowiska po linii partyjnej bez konkursu.
                  Ma być konkurs.
    • mpppm albo urlop i luz od sceny albo chałtury 15.02.15, 21:33
      www.spin.siedlce.pl/2015/02/15/koncert-byc-kobieta-w-wykonaniu-orkiestry-wojskowej/
      Soliści: Ewa Siembida, Natalia Koperkiewicz, Gabriela Kardacz, Marcin Sójka, Robert Protasewicz, Mariusz Orzełowski,
      Konferansjer: Mariusz Orzełowski
      • rotman28 Re: albo urlop i luz od sceny albo chałtury 16.02.15, 18:28
        Czyli nic się nie zmieni,a tyle było gadki o profilowaniu czy jakoś tam.Teraz to tak jakby Dyrektor w trzech osobach,w trzech miejscahc pracuje.
        • mpppm Siedlecka Grupa Literacka Witraż 19.02.15, 13:43
          Stwierdzić trzeba, że coś się stało i "Witraż" wylądował w MOK.

Jakiś wierszyk "popełniono" nie po myśli CKIS?
          • mpppm Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 19.02.15, 17:04
            i zarabiają na rzecz dorosłych
            Z repertuaru CKIS
            Kopciuszek
            22, 23, 24. 02.2015r. w tym 23 i 24 po dwa spektakle
            4, 5.02. 2015r. po dwa spektakle
            Śpiąca Królewna
            1.03.2015r. dwa spektakle

Władzom Miasta życzę by poprawił im się wzrok by dostrzegli problem.
            Dzieci powinny być w szkole, uczyć się, a nie pracować na rzecz dorosłych.
            • mpppm Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 22.02.15, 23:38
              praca.gazetaprawna.pl/artykuly/6476,jakie_sa_ograniczenia_przy_zatrudnianiu_mlodocianych.html
              ENCYKLOPEDIA PRAWA • Pracownik młodociany jest to osoba podejmująca pracę, która ukończyła 16 lat, a nie przekroczyła 18 lat. Zasadniczo młodociany nieposiadający kwalifikacji zawodowych może być zatrudniony tylko w celu przygotowania zawodowego. Oprócz tego, młodocianego na umowę o pracę można zatrudnić tylko przy wykonywaniu lekkich prac.

WAŻNE WYJAŚNIENIA • W JAKIEJ FORMIE Umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego pracodawca jest obowiązany zawrzeć z młodocianym na piśmie. • KOGO POWIADOMIĆ Pracodawca o zawarciu umowy z młodocianym jest zobowiązany zawiadomić wójta (burmistrza, prezydenta miasta) właściwego ze względu na miejsce zamieszkania młodocianego, a w przypadku pracodawcy będącego rzemieślnikiem – również właściwej izby rzemieślniczej (cechu).

Umów o pracę z nieletnimi nie trzeba zawierać bo są to dzieci poniżej 16 lat i powyższe paragrafy ich nie dotyczą.
              Prezydenta też nie trzeba zawiadamiać bo wie o tym, mieszka po drugiej stronie ulicy od "sceny" zwanej "Theter".
              • mpppm CkIS przepisy unijne. 23.02.15, 00:03
                Wszyscy jednogłośnie twierdzą, że Caro Dance jest nierozerwalną częścią CKIS.
                Dobrze, jest. Dlaczego więc wstęp na imprezy jak Kopciuszek, Śpiąca Królewna i inne gdzie obsadę w 90 % stanowią dzieci z CD a reszta to pracownicy CKIS są biletowane?
                Nie minęło jeszcze 5 lat (dofinansowanie unijne) i przepisy na to nie pozwalają.

A może jeśli te imprezy są biletowane pozwala na to, to,
                że jest to odrębna firma z Prezesem i Radą nadzorczą.
                Jeśli tak i w CKiS nie ma tańczących dzieci (bo są w Stwarzyszeniu) dlaczego CKiS zatrudnia choreografa?
                • kath-erina Re: CkIS przepisy unijne. 23.02.15, 21:10
                  mpppm napisał:

> Jeśli tak i w CKiS nie ma tańczących dzieci (bo są w Stwarzyszeniu) dlaczego CK
                  > iS zatrudnia choreografa?
                  Oprócz choreografa pracują ( pewnie w Stowarzyszeniu i jak są opłacani ?) instruktorzy tańca : Katarzyna Bondarczuk, Iza Orzełowska, Brian Poniatowski, Eliza Kindziuk, Jakub Goręda oraz Elizawieta Gorelikowa( po Szkole Baletowej w Petersburgu ?).

Stowarzyszenie Taneczne Caro Dance - organizacja społecza z siedzibą -ul. Rynkowa 24.

Natomiast pod adresem - ul.B.I Świrskiego 31, zarejestrowane jest Stowarzyszenie Przyjaciół Zespołu Pieśni i Tańca Ziemi Siedleckiej " Chodowiacy".

www.krs-online.com.pl/stowarzyszenie-przyjaciol-zespolu-piesni-krs-240975.html
                  Ile jeszcze Stowarzyszeń działa przy Ckis ?

• kath-erina Re: CkIS przepisy unijne. 23.02.15, 21:43
                    kath-erina napisał
                    > Ile jeszcze Stowarzyszeń działa przy Ckis ?

W roku 2012, a dokładnie 27.06.12, po pogrzebie śp.K.Domagały, członkowie baletu zpit."Podlasie"-którzy pełnili wartę honorową przy trumnie , oraz kilkunastu byłych członków uczestniczyli w spotkaniu na sali Białej w Mok-u, na którym padła propozycja założenia Stowarzyszenia zwyczajnego ( bez KRS ) Byłych Członków Zpit." Podlasie"
                    Zebranie założycielskie odbyło się dn.12.10.2012r. Zatwierdzono Statut i Program działalności.
                    Następne spotkanie odbyło się 05.11.2012, na którym wybrano Zarząd i przygotowano dokumentację do rejestracji w Urzędzie Miasta. Brakowało tylko ...małego szczegółu, adresu siedziby.Ponieważ Zpit " Podlasie " działał przez 40 lat przy MOK-u, więc najlepiej by było gdyby Mok był siedzibą Stowarzyszenia na comiesięczne spotkania , ustalono dzień do rozmów z dyr.Moku.
                    Rozczarowanie było jednak wielkie , kiedy to zażenowany p.dyr. Mok-u oświadczył, że nie może przyjąć Podlasiaków pod swoje skrzydła,ze względu na przejście do Mok-u zpit " Chodowiacy", czym takimi slowami wprawił w osłupienie delegację !! Los Stowarzyszenia pozostał w " zawieszeniu"
                    Obecnie mamy luty 2015 roku ,( jeżeli mppm ma wiarygodne informacje) to przeniesienie zpit "Chodowiacy" do Mok-u staje się po 3 latach ...faktem !
                    Jak to ...niesprawiedliwość dziejowa, że ludzie którzy poświęcili większość swojego życia na pracę społeczną w zespole "Podlasie", NIE MOGĄ nawet jako byli członkowie ( Zespół "Podlasie" rozwiązano w 2007r) spotykać się w placówce, która była siedzibą tego znamienitego Zespołu przez 40 lat !. Chwała panu mppm , że na swojej stronie siedlce- zwiedzanie( w zakładce Różne) zachował na fotografiach chronologiczny zapis historii Zespołu Pieśni i Tańca " Podlasie" !!!
                    • mpppm Re: CkIS przepisy unijne. 23.02.15, 22:59
                      >Chwała panu mppm , że na swojej stronie siedlce- zwiedzanie( w zakładce Różne) zachował na fotografiach chronologiczny zapis historii Zespołu Pieśni i Tańca " Podlasie" !!!

Zasługa należy się Pani z ZPiT Podlasie, ja tylko trochę pomogłem.
                      • mpppm Re: CkIS przepisy unijne. 23.02.15, 23:03
                        Prawda jest zakamuflowana. Komuś zależało i zależy by zasługi ZPiT Podlasie zniszczyć, a wynieść Chodowiaków. Nie będę pisał komu.
                        Inny ktoś pewnie wykonywał tylko polecenia "zwierzchnika".
                      • 2niki2 Re: CkIS przepisy unijne. 24.02.15, 10:08
                        mpppm napisał:

> Zasługa należy się Pani z ZPiT Podlasie, ja tylko trochę pomogłem.

Panie mppm,dlaczego umniejsza pan swoje ZASŁUGI ? Przygotowanie takiej strony wymaga czasu prywatnego.Zdjęcia, plakaty, czy art. prasowe po 50 latach nie są w dobrym stanie , wymagają zeskanowania, obróbki z korektą, umieszczenie artykułów prasowych w pdf-ie, jak również przetłumaczenie stron z zagranicznych gazet na język polski.!
                        Dlatego osobiście wyrażam szacunek za skatalogowanie materiałów dotyczących historii Zpit>"Podlasie i umieszczenie ich na swojej prywatnej Stronie w internecie, jak również dokumentowanie stron jak np.Familijne, Zabytki Siedlec itp. To jest HISTORIA naszego miasta !Sądzę, że nie będę odosobniona w wyrażeniu swojej opinii co do wartości Pana Strony dla przyszłych pokoleń Siedlczan, pomimo wielu komentarzy krytycznych co do Pana osoby, jakie na tym Forum się ukazywały.?!
                • 2niki2 Re: CkIS przepisy unijne. 27.02.15, 10:38
                  mpppm napisał:
                  > Wszyscy jednogłośnie twierdzą, że Caro Dance jest nierozerwalną częścią CKIS.
                  > Jeśli tak i w CKiS nie ma tańczących dzieci (bo są w Stwarzyszeniu) dlaczego CKiS zatrudnia choreografa?

Ckis sponsoruje 7 sponsorów strategicznych i ok. 30 okazjonalnych. Zawodowego Teatru w Siedlcach nie było i nie ma.Nazwa to - Sala teatralna miasta Siedlce, dlatego działalność sekcji odbywa się w ruchu amatorskim. Wszelkie dane dotyczące CD są objęte prawem unijnym o ochronie danych osobowych..W/g dostępnych danych dotyczących Cd to działa :
                  Stowarzyszenie Cd z (KRS), Teatr Tańca CD, Szkoła tańca do Caro dance i odziały :-1 w Łukowie i 2 w Warszawie. Z rozmów członków CD na forach wynika że opłata ( 1 osoba) wynosi 70 zł. w Siedlcach 80 zł, w Warszawie pewnie jeszcze wyższa składka. Ile dzieci należy do tych wszystkich sekcji ? Szefowa CD jest prezesem Stowarzyszenia( Przedsiębiorstwa) i również na etacie w Ckis ( na jakim stanowisku do sprawdzenia), a małżonek - jako Naczelnik gabinetu UM , jest v-ce prezesem w PFT,a brat -w tej chwili (urlopowany dyr. Ckis) zasiada w Radzie Miasta.
                  Przy obecnej władzy taka struktura działalności i taki nepotyzm jest bezpieczna, tylko czy na pewno jest uprawniona ?
              • mpppm Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 23.02.15, 13:30
                mok.siedlce.pl/Newsy/Dzieci_Powstania_44___musical_Alternatywnego_Teatru_Tanca_i_Studia_Musicalowego_LUZ,978
                mok.siedlce.pl/Newsy/Dzieci_Powstania_44___musical_Alternatywnego_Teatru_Tanca_i_Studia_Musicalowego_LUZ,979
                26lutego2015 godz. 9.30; 11.30
                Dzieci Powstania 44 - musical Alternatywnego Teatru Tańca i Studia Musicalowego LUZ
                27lutego2015 godz. 9.30; 11.30; 18.00
                Dzieci Powstania 44 - musical Alternatywnego Teatru Tańca i Studia Musicalowego LUZ
            • 2niki2 Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 23.02.15, 10:11
              mpppm napisał:
              > Władzom Miasta życzę by poprawił im się wzrok by dostrzegli problem.
              > Dzieci powinny być w szkole, uczyć się, a nie pracować na rzecz dorosłych.

Władzom miasta nie trzeba niczego przypominać, sami tak ustalili :

"Początkowo Siedlecki Teatr Tańca Caro Dance był zespołem nieformalnym. Następnie od 1999 roku działał jako integralna część zespołu Caro Dance działającego w Centrum Kultury i Sztuki w Siedlcach, by od dnia 1 grudnia 2011 roku uchwałą Rady Miasta Siedlce stać się Teatrem Tańca Caro Dance w ramach Sceny Teatralnej Miasta Siedlce im. Andrzeja Meżeryckiego w Centrum Kultury i Sztuki w Siedlcach. "

"Ideę założenia teatru tańca zainicjowała Iwona Maria Orzełowska."
              "Działalność Siedleckiego Teatru Tańca rozpościera się na trzech płaszczyznach:
              -artystycznej - realizacja i wystawianie spektakli
              -edukacyjnej - kształcenie młodych tancerzy w ramach edukacji artystycznej, otwartych lekcji tańca oraz Międzynarodowych Warsztatów Tańca
              - impresaryjnej - m.in. organizacja corocznego Festiwalu Tańca w Siedlcach, Krajowych Mistrzostw IDO w jazz dance, modern dance, show dance, Międzynarodowego Festiwalu Teatrów Tańca, Młodych Talentów Choregraficznych
              Siedlecki Teatr Tańca od początku swojego istnienia wykształcił wielu wspaniałych tancerzy, dając początek scenicznej tradycji teatru tańca oraz kształtując środowisko zawodowych tancerzy w Siedlcach."

( fragmenty ze strony ckis ).
              • kath-erina Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 25.02.15, 20:57
                Siedlce" tańcem stoją" i jeszcze długo tak będzie. ? Dzieci wciągnięte w ten " magiel" wszystkie chcą być tancerzami i aktorami ku uciesze rodziców, którzy na to chętnie łożą pieniążki. Udział w różnych Mistrzostwach " europy i świata "we wszystkich możliwych kategoriach owocuje medalami , od których uginają się półki . Caro Dance jest również członkiem International Dance Organization ( IDO), oraz ( DaCi) - Dance and the Child International. Międzynarodowy Kombinat taneczny jest chyba bardziej rozbudowany niż sportowy. Oczywiście taniec też rozwija sylwetkę, tylko żeby nauka szkolna była jednak ważniejsza niż wszystkie mistrzostwa i granie w teatrze ! Póki co taniec w Siedlcach będzie piorytetowy skoro nawet we władzach Polskiej Federacji Tańca mamy swoich ludzi :

www.pft.org.pl/242,Zarzad_PFT.html
                • mpppm Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 25.02.15, 21:06
                  ".....tylko żeby nauka szkolna była jednak ważniejsza niż wszystkie mistrzostwa i granie w teatrze !"

I o to właśnie chodzi tylko kogo to obchodzi?
                • kath-erina Re: Szkoły Tańca w Polsce 26.02.15, 18:02
                  Państwowe Ogólnokształcące Szkoły Baletowe, są to szkoły Artystyczne dające wykształcenie w Zawodzie - Tancerz, oraz dające wykształcenie ogólne w zakresie szkoły podstawowej, gimnazjum i liceum, umożliwiające uzyskanie Świadectwa Dojrzałości po zdanym egzaminie maturalnym. Nauka trwa 9- lat.
                  W Polsce jest 5 renomowanych Publicznych Szkół Baletowych ( na mocy Rozp. Ministra Kultury z dn 29.12. z 2004r.) W Warszawie, Poznaniu, Bytomiu, Gdańsku i Łodzi.
                  Są również Szkoły Baletowe Niepubliczne np. we Wrocławiu i Krakowie.
                  Certyfikaty i Dyplomy uznawane powszechnie z ukończenia Szkół Podyplomowych takich jak :
                  - Bytom i Bydgoszcz ( kierunek - choreografia i pedagogika tańca ).
                  - Kielce - Lublin ( studia licencjackie o kierunku taniec)
                  - Warszawa ( instruktorskie kursy kwalifikacyjne ) odbywają się w Akademii Sportu i M Ckis.
              • tarabl.anka Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 27.02.15, 20:38
                Moim zdaniem to bardzo dobrze, że w Siedlcach mamy tak dużo tancerzy. Ale, jeśli jest ich nawet tysiąc, to jest to jednak kilka (może nawet blisko 10) procent młodzieży. Jakie propozycje kulturalne oprócz zajęć w sekcjach artystycznych mają CKiS i MOK dla reszty młodych ludzi? Czy to oznacza, że tym kilku tysiącom niezainteresowanych tańcem musi wystarczyć szkoła, blokowisko i internet? Pewnie odpiszecie, że jak się kulturą nie interesują to bez sensu im coś proponować, bo i tak nie przyjdą.
                Jeśli chodzi o "pracę" młodzieży w przedstawieniach na scenie, to myślę, że występy dla tych młodych ludzi są bardziej nagrodą niż "pracą", bo bez występów dla publiczności cała edukacja artystyczna nie ma sensu. Młodzież po to ćwiczy, żeby występować. A że przedstawienia są biletowane? Tu nie mam stanowczego zdania, ale w trudnej sytuacji finansowej instytucji jestem raczej za biletowaniem (niedrogim oczywiście).
                Kiedyś w PRL-u młodzież też pracowała zarabiając sobie np. na wycieczki krajoznawcze. W moim liceum co roku jeździliśmy po kilka razy do PGR-u na zbieranie kartofli, a potem w pomaturalnej jeździliśmy do zbierania jabłek w jakichś sadach pod Siedlcami. Dla nas było to tak naturalne jak zarabianie w wakacje na zbieraniu truskawek, nikt nie robił z tego problemu, nikt się nie wyłamywał, nawet nauczycielskie dzieci. No, ale kiedyś wszyscy byli biedni. Teraz, jak licealiści mają swoje samochody, to czy oni znają wartość pracy, wartość zarobionych przez siebie pieniędzy?
                • 2niki2 Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 28.02.15, 09:55
                  Chyba pani nie zrozumiała intencji tytułu tego postu. Chce się pani komuś podlizać? Ckis i Mok to placówki podrzędne i finansowane przez Urząd Miasta. W wypadku ckis to b.duże pieniądze. Do zamknęcia budżetu za 2014 rok zabrakło ok. 600 tys zł.Już w tym roku trzeba jeszcze dołozyć 190 tys. żł (informacje z posiedz. R M ).Dodać trzeba że rodzice dzieci płacą i to sporo za zajęcia jak również za kostiumy, wyjazdy itp.Owszem pewną nagrodą jest występ na scenie, lecz jeśli spektakle są biletowane, to przynosi dochód tym placówkom. Poza tym często spektakle są po 2 dziennie i to w godzinach lekcyjnych ( dzieci powinny być w szkole), lub w godzinach wieczornych.Jest to działalność czysto amatorska. Kiedyś instruktorzy, wykazywali się swoją pracą poprzez wystawianie na scenie swojego dorobku w postaci spektakli tanecznych dla rodziców, znajomych i publiczności - bezpłatnie.Dlatego można stwierdzić, że dzieci pracując na scenie " zarabiają na dorosłych" i przynoszą dochód tym placówkom.Pisze pani ok.1000 dzieci uczęszcza, to sporo wobec innych dyscyplin sportu !
                  • mpppm Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 28.02.15, 12:19
                    www.facebook.com/ckis.siedlce/photos/a.123956314379117.24570.123682521073163/735568566551219/?type=1&theater
                    • mpppm Dyrektor 01.03.15, 12:16
                      Gdy w lutym 2011r, Prezydynt bez konkursu obsadzał stanowisko Dyrektora w CKiS nie pytał nikogo na sesji RM czy robi dobrze czy żle. Przyjmując Gościa z Warszawy do ZUO i wcześniej wyrzucając Prezesa (podobno zboże uprawiał na terenie ZUO) nie załatwiał tego uchwałami RM.
                      Gdy będący na urlopie bezpłatnym Dyrektor pisze "wniosek o odwołanie mnie za stanowiska" Prezydent występuje z projektem uchwały do Rady miasta.
                      Potrzebny dowód i hałas na całe miasto, że to Prezydent i Rada Miasta odwołała Dyrektora, a nie on sam się zwolnił.

a tu kilka komentarzy pod fragmentem artykułu
                      tygodniksiedlecki.com/t28867-zafascynowany.topazem.htm
                      Jak wszędzie w Siedlcach są różni ludzie, zajmują się różnymi sprawami.
                      Tu zaś praca w knajpie została nazwana "fascynacją".
                      • mpppm Re: Dyrektor 01.03.15, 13:56
                        "W MĘTNEJ WODZIE ŁATWIEJ SIĘ KRĘCI INTERESY.
                        Z tego, co słyszałem Pan Mariusz wciąż jest na urlopie bezpłatnym, jako pracownik UM w Siedlcach, skąd wyruszył namaszczony przez tuzę pisowską niejakiego Kundelskiego, na drogę karierowicza w siedleckiej kulturze. Oczywiście bez konkursu podbudowywał swoje kompleksy i kiesę tupiąc nóżkami dyrektorka teatrzyku, który z roku na rok generował duże koszta rekompensowane z błogosławionego budżetu naszego miasta. Rozkwit kultury sięgał zenitu, jak na pomoc geniuszowi teatru nadciągnęła szwagierka, by jako kierownik kierowników nadzorować wpisy (głównie prywatne) na Facebooku. Nawiasem mówiąc zapomnieliśmy o jeszcze jednym zastępcy dyrektora (także urlop bezpłatny) bowiem aktualnie piastuje urząd burmistrza (?) bodaj w Wiśniewie. Wynika z tego, że CKiS stanowi zbiór poza kursowych stanowisk awaryjnych, dla wyższego szczebla pisiorków,wszak brat Mariuszka wciąż jest (na bezpłatnym) pracownikiem CKiS. Oszaleć można, jak to Praworządnie i Sprawiedliwie... eh!
                        @Mesjasz (2015-03-01 09:22)"

Przepraszam autora tego wpisu za wstawienie tu:
                        Nie wiedziałem, że szef kancelarii szefa również jest na bezpłatnym urlopie jak i inni.
                        Wiedziałem i wiem, że jest etat radcy prawnego, którego nigdy nie ma, a ma ......
                        Ta sytuacja trwa i trwa od lat. CkiS jest podległy UM, a tam jest radca prawny.
                        Czy jest to uczciwe odnośnie wyborców?
                        • mpppm Re: Dyrektor 01.03.15, 13:58
                          wstawiony komentarz jest z
                          tygodniksiedlecki.com/t28867-zafascynowany.topazem.htm
                          • mpppm Re: Dyrektor 01.03.15, 14:05
                            Dla poparcia tego co napisałem w pierwszym poście pt. Dyrektor
                            www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=3147&menu_id=0
                            "Będzie konkurs na stanowisko dyrektora CKiS
                            Podczas sesji radni podjęli również uchwałę w sprawie zgody na rozwiązanie umowy o pracę z dyrektorem Centrum Kultury i Sztuki Mariuszem Orzełowskim. To jedynie formalność, którą w przypadku radnych przewiduje prawo. Dzień wcześniej radny Orzełowski złożył na ręce prezydenta pismo w sprawie rozwiązania stosunku pracy w CKiS za porozumieniem stron. Przypomnijmy, że po tym jak został on radnym w listopadzie 2014, musiał zrezygnować z pełnienia funkcji dyrektora siedleckiego teatru, gdyż jest to jednostka organizacyjnie podległa Miastu. Radny Orzełowski skorzystał wówczas z prawa do bezpłatnego urlopu, a jego obowiązki przejął dotychczasowy zastępca Waldemar Koperkiewicz. Na sesji Mariusz Orzełowski, podziękował za współpracę podczas pełnienia tej ważnej funkcji. Zwrócił się do radnych, prezydenta i jego zastępców, a przede wszystkim widzów, których rocznie do teatru przychodzi ponad 120 tys. Podkreślił również, że dementuje plotki o 36 miesięcznej odprawie, którą rzekomo miał dostać. Termin rozwiązania umowy to 15 marca, od tego dnia Mariusz Orzełowski ostatecznie przestanie być szefem i pracownikiem CKiS, a na wakujące stanowisko zostanie rozpisany konkurs."
                            • mpppm Re: Dyrektor 01.03.15, 14:21
                              ".... a przede wszystkim widzów, których rocznie do teatru przychodzi ponad 120 tys."

To taka sama propaganda którą głosi UM, że na targi we wrześniu 2014r przyszło 80 000 ludzi lub, że do AquaParku codziennie przychodzi 1000osób.

Jedno trzeba stwierdzić. Coś się skończyło.
                              Największy siedlecki "Producent" zdezerterował z kultury.
                              Dlaczego? Co się stało?
                              Czas odpowie!
                    • mpppm Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 02.03.15, 16:27
                      "...wreszcie CKiS będzie mógł normalnie pracować" powiedział były dyrektor na sesji RM.
                      Właśnie tą normalność zaczyna byś widać w repertuarze.
                      16, 17.04.2015r. "Calineczka" po dwa występy w czasie szkolnym.
                      29, 21.04.2015r. "Calineczka" po dwa występy w czasie szkolnym.

Teatr jest, Prezydent wszystkich Siedlczan o tym wie, dał się przekonać.
                  • tarabl.anka Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 05.03.15, 17:51
                    Być może nie zrozumiałam intencji tytułu tego postu. O płatnych biletach za imprezy w wykonaniu dzieci i młodzieży napisałam, że nie mam stanowczego zdania. Czy bilety oznaczają, że dzieci zarabiają na dorosłych? (Bo chyba o taką 2niki2 i mpppm chodzi?)
                    2niki 2 napisała: "spektakle są po 2 dziennie i to w godzinach lekcyjnych ( dzieci powinny być w szkole)'". Też myślę podobnie i mam na myśli również uczniów na widowni tych przedstawień, a nie tylko tych na scenie. Jednak wyobrażam sobie, że spektakle w czasie lekcji są tylko ze względów organizacyjno-technicznych, a zaległości wynikające z nieobecności na lekcjach są w jakiś tam sposób "odpracowane". Takie wydarzenia są kilka razy w roku, więc nie sądzę, żeby to był wielki problem. Trzeba wziąć też pod uwagę, że przez ostatnie 20 lat do Siedlec też dotarły osiągnięcia cywilizacyjne, a z nimi "zachodnie" mody, trendy, itp. Inne są też oczekiwania i ambicje dzisiejszej młodzieży. Ja w młodości nie znałam takiego nastawienia się na sukces. W zespołach artystycznych było się po prostu dla przyjemności, dla koleżeństwa w grupie ludzi połączonych taką samą pasją. Teraz mam wrażenie, że sukcesem jest pochwalenie się fotką na FB. Im szybciej, im więcej show, tym więcej lajków i wirtualnych "przyjaciół". Co do podlizywania się komukolwiek, to nie leży to w moim charakterze. Między innymi dlatego jestem nielubiana przez byłych, obecnych i przyszłych dyrektorów.
                    • 2niki2 Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 07.03.15, 14:19
                      tarabl.anka napisała:
                      > Być może nie zrozumiałam intencji tytułu tego postu. O płatnych biletach za imp
                      > rezy w wykonaniu dzieci i młodzieży napisałam, że nie mam stanowczego zdania. C
                      > zy bilety oznaczają, że dzieci zarabiają na dorosłych? (Bo chyba o taką 2niki2
                      > i mpppm chodzi?)
                      Mniej więcej o to chodziło , lecz bardziej niefortunne moim zdaniem było porównanie...wyjazdów na wykopki czy zbierania jabłek ...do występów dzieci na scenie i biletowanie tych imprez !
                      Czerpanie przyjemności z jednych i drugich przedsięwzięć , chyba zasadniczo się różnią :)
                      Występowanie przed publicznością składającą się z rodziców, babć i dziadków, znajomych czy kolegów i koleżanek( taka jest przede wszystkim ta publiczność na spektaklach i ciekawość oglądania swoich pociech na scenie , za które to zajęcia rodzice płacą ) jest też wykazaniem się i swoistym egzaminem dla zatrudnionych instruktorów prowadzących te zajęcia . Pozdrawiam :)
                      • mpppm Re: Jakim prawem dzieci pracują i zarabiają 16.03.15, 11:38
                        20 marca 2015 godz. 9.30; 11.30
                        Sala Widowiskowa "Podlasie", ul. Sienkiewicza 63

??????????????????
    • mpppm żarty, a ile w nich prawdy 02.03.15, 19:29
      1.03.2015r. 10 minut przed premierą, żartem zapytałem obecnego Dyrektora CKiS, czy Pan stojący obok (szef kancelarii szefa) posiada bilet?
      Usłyszałem, że ten Pan nie musi mieć bo jest Dyrektorem CKiS i będzie do u...... śmierci.

Czy tak będzie?
      Ostatnie działania wokół CKiS raczej mówią, że tak wcale nie musi być.
      • mpppm ZPT Chodowiacy 02.03.15, 23:18
        Wg uzyskanych informacji ZPT Chodowiacy z dn. 1.03.2015r. przechodzą do MOK Siedlce.
        Dlaczego wiec MOKII czyli CKiS dysponuje zespołem?

23.04.2015r. dwa występy 9.00 i 11.00
        Może informacja jest jeszcze nie skorygowana w repertuarze?
        • mpppm Re: ZPT Chodowiacy do MOK 04.03.15, 13:11
          Potwierdzono informację tu:
          www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/kultura/kulturalne-przeprowadzki-w-siedlcach-167d7.html
          Jednego tylko nie rozumiem, dlaczego wypowiada się ktoś kto nie powinien.
          Gdzie Prezydent, Najlepszy Rzecznik w kraju, Przewodnicząca Komisji Kultury?
          Komisja Kultury i Sztuki
          1.Jadwiga Skup - Przewodnicząca Komisji
          2.Stefan Somla - Wiceprzewodniczący Komisji
          3.Agnieszka Czarnocka - Sekretarz
          4.Elwira Banach
          5.Robert Chojecki
          6.Magdalena Daniel
          7.Henryk Niedziółka
          8.Maciej Nowak
          9.Mariusz Orzełowski
          10.Andrzej Sitnik
          • mpppm Re: ZPT Chodowiacy do MOK 04.03.15, 13:26
            cytat z tego art.
            "Pomysł ten został wtedy zarzucony, ale teraz wrócił. Przeprowadzka z CKiS do MOK dotyczy Siedleckiej Grupy Literackiej „Witraż”, Zespołu Pieśni i Tańca „Chodowiacy” oraz działalności związanej z recytacją, poezją i kulturą żywego słowa. – Wiem, że MOK i CKiS dogadały się w tej sprawie. Pieniądze na to też będą. Myślę, że jest to dobry kierunek – komentuje radny Orzełowski."

Dlaczego nie robił tego gdy był Dyrektorem?
            Dlaczego daje zapewnienia o pieniądzach na to.
            Czy zanosi się teraz na "rzężenie" w mediach?
            • mpppm Re: ZPT Chodowiacy do MOK 04.03.15, 13:39
              cytat a art.:
              "...podczas gdy MOK zająłby się edukacją kulturalną, działalnością odpowiedzialną kulturalnie i społecznie, którą zresztą Ośrodek ma zapisaną w swoim statucie.

Teraz to MOK będzie działał odpowiedzialnie kulturalnie i społecznie.
              Panie Radny, testamenty są zbyteczne i chyba trzeba zachować umiar, nie wyrażać się już w sprawach siedleckiej kultury. AMEN
              • 2niki2 Re: Koniec pewnej tradycji miasta. 04.03.15, 17:57
                Są różne definicje moralności, takich decyzji nie da się zakwalifikować bez użycia niecenzuralnych słów.To wszystko zaplanował sobie były dyrektor na urlopie bezpłatnym ?Dwa lata wstecz nie miał odwagi tego zrobić w obawie przed porażką w wyborach samorządowych? Ckis wyremontowano za pieniądze unijne w wys.1 600 000 zł.dotacji. Tandetny eklektyczny wystrój też pochłonął spore sumy, sprzedaż Dworku w Woli Suchożebrskiej, czy sprzedaż Hali Targowej ( obiekty zabytkowe), posłużyła do rekonstrukcji sceny i budowy "komina"scenicznego. Wszystko było zaplanowane i realizowane przy akceptacji pana Prezydenta dla jednego tylko celu...teatru. To wysoko postawiona poprzeczka dla rodzinnego biznesu i konsekwentnie realizowana krok po kroku, wmawiając opinii publicznej 120-letnie tradycje teatru w Siedlcach. Można i w taki sposób, sprytem i fałszywą zaradnością realizować swoje plany życiowe." Słowo ciałem się stało "- pozostaje tylko .....milczenie owiec ! Wszyscy będą szczęśliwi i ukontentowani, a stańczyk śmieje się w twarz!
                • 2niki2 Re:"Teatr ma swoje sacrum" 05.03.15, 12:54
                  www.youtube.com/watch?v=1Igkqb7ALJM
              • tarabl.anka Edukacja kulturalna, edukacja artystyczna 05.03.15, 18:13
                Mam nadzieję, że to wyprofilowanie będzie dotyczyło także merytorycznej działalności, a nie tylko techniczne przesunięcia instruktorów i zespołów do innej instytucji. Jeszcze przed jesiennymi wyborami napisałam podanie do dyrektora CKiS o pracę w edukacji kulturalnej. Na koniec uzasadnienia napisałam: "Jeśli kultura wysoka jest jak piękne, przyciągające urodą i wonią kwiaty w ogrodzie, dające spokój i wytchnienie, to edukacja kulturalna jest jak niepozorne, uważane przez niektórych za chwasty zioła dające motywację i energię do twórczego życia. Jedno i drugie jest ludziom potrzebne, dajmy to mieszkańcom". Moja prośba została jednak zignorowana (nie po raz pierwszy), może więc te administracyjne przeniesienia są odpowiedzią?
                • mpppm Re: Edukacja kulturalna, edukacja artystyczna 05.03.15, 19:24
                  >może więc te administracyjne przeniesienia są odpowiedzią?

Częściowo tak ale p...... nie przeniosą i jeszcze się tym afiszują.
    • mpppm 5 lat Środki Uni Europejskiej 07.03.15, 13:32
      Przez 5 lat środki Uni Europejskiej nie mogą służyć uzyskiwaniu przychodów.
      Nieprzestrzeganie tej zasady może skończyć się koniecznością zwrotu dofinansowania.
      Jak jest, to nasz UM wie najlepiej.
      Ja zaś wiem, że jeśli jest wygodnie CD jest w CKiS. Jeśli jest wygodnie (imprezy biletowane) CD to odrębna firma.
      UM musi zdecydować jak jest ostatecznie.
      • 2niki2 Re: 5 lat Środki Uni Europejskiej 07.03.15, 13:53
        A może ta zasada dotyczy tylko ...Autostrad ??
        Trzeba zasięgnąć informacji u żródła. To że imprezy były biletowane, to nie ulega wątpliwości.
        Zadziwiające , ze Kabaret Olgi Lipińskiej wiecznie żywy JEST !

www.youtube.com/watch?v=Pst2MmYenNo
        • mpppm Re: 5 lat Środki Uni Europejskiej 07.03.15, 14:03
          Ta zasada obowiązuje nawet przystanki autobusowe zakupione ze środków unijnych. Nie wolno wieszać reklam.
          • krzycho1252 Re: 5 lat Środki Uni Europejskiej 07.03.15, 18:33
            W takim razie ścieki powinny być za darmo.
            • mpppm Re: 5 lat Środki Uni Europejskiej 07.03.15, 21:34
              Krzychu Ty masz ..........!
              • mpppm Gdzie wysyłać SMS-y? 08.03.15, 02:24
                www.siedlce-zwiedzanie.pl/pobr/dzien_kobiet_01.mp4
                • mpppm Idzie nowe, manager w akcji 15.03.15, 14:55
                  tygodniksiedlecki.com/t29073-teatr.w.brofakturze.htm
                  18 marca w siedleckiej Brofakturze wystawiony zostanie spektakl "Mąż i żona". Wstęp wolny.
                  mok.siedlce.pl/Newsy/Czwartkowe_spotkania_z_Teatrem___spektakl___Maz_i_zona___w_wykonaniu_Teatru_FANUM,999
                  19marca2015godz. 9.00; 11.00; 18.00
                  Czwartkowe spotkania z Teatrem - spektakl "Mąż i żona" w wykonaniu Teatru FANUM
                  Sala Biała, ul. Pułaskiego 6

Kultura za sprawą managera po kościołach, sklepach lezie nam do knajpy.
                  " A w wielkim świecie a ja jaj...."
    • mpppm Budynek Podlasia 19.03.15, 18:59
      tygodniksiedlecki.com/t29144-tynk.odpada.zgodnie.z.planem.htm
      "Trochę optymizmu wniósł jednak dyrektor MOK, Mariusz Woszczyński. Stwierdził, że... tynk odpada prawidłowo i zgodnie z planem. – Te nieestetyczne ubytki to skutek kilkudziesięciu lat problemów z wilgocią, a ich usuwanie musi potrwać – stwierdził dyrektor."

Po oddaniu budynku kilkakrotnie przedstawiałem stan tynków tego budynku.
      Wykonawca nawet wyrażał się, że robię to specjalnie i te usterki wyolbrzymiam w czasie obróbki zdjęć. Nie podjęto wtedy decyzji odnośnie ponownego tynkowania.
      Teraz tynkowanie będzie powtórzone ale ponownie trzeba brać kredyt i zrobić przetarg.
      • mpppm jazz 19.03.15, 20:14
        www.ckis.siedlce.pl/pl/info/repertuar/koncerty/1999/xxiv_jazz_standards_festival.html
        Potrzebna jest jednak radykalne cięcie. Co ma ckis do brofaktury i odwrotnie.
        Rób Pan swoje imprezy w Brofakturze i nie mieszaj spraw miejskich z prywatnymi.
        Myśle, że już dobrze do tej pory zostało namieszane.
        • mpppm Re: jazz 19.03.15, 21:12
          Na 5 występów cztery są w Brofakturze.
          Dlaczego więc widnieje ta informacja:
          "Rezerwacje i bilety są już dostępne w Punktach Informacji Kulturalnej CKiS"?
      • krzycho1252 Re: Budynek Podlasia 19.03.15, 21:40
        Odsalanie przez odpadanie.
        • mpppm ckis 20.03.15, 16:17
          www.ckis.siedlce.pl/pl/info/kontakt/
          Tyle zmian, a tu po staremu
          • mpppm Brama-dzwonnica 25.03.15, 21:23
            W czerwcu 2015r. miała być odnowiona, postawiona brama siedlecka.
            Nie, nie z cegły tylko z rusztowań i opięta drukowanymi banerami.

Nie będzie tego ze względu na prace na mostach garwolińskim i łukowskim.
            Podobno przeniesiono "to" na rok 2016r.

Ja się pytam po co to robić. Po co wydawać pieniądze.
            Lepiej przeznaczyć pieniądze na ponowny remont Kaplicy Ogińskiej bo już się sypie (podobno).
    • mpppm Bez oficjalnych komunikatów, przeniesieni 26.03.15, 17:17
      www.tvsiedlce.pl/19,6714-przywolywki_wielkanocne_na_kujawach.html
      • mpppm TVABC w Domu Kultury CKiS 28.03.15, 18:56
        www.ckis.siedlce.pl/pl/info/galeria/foto/2008/tvp_abc_na_spektaklu_kopciuszek.html
        Ze zdjęć daje się zauważyć "mocne dostawy światła" na scenę.
        Normalny widz, niestety nie może oglądać sceny CKiS w takim świetle.
        Może ktoś kiedyś to zrozumie?
        • mpppm Wypowiedź z konferencji 30.03.15, 18:46
          www.tvsiedlce.pl/8,6732-xxiv_jazz_standards%27_festival.html
          "Siedlce potrzebują jakiegoś wyróżnika. Wyróżnika artystycznego, promocyjnego, kulturalnego, sportowego itd. i tym wyróżnikiem jest m.i. kultura. Ty wyróżnikiem są też wydarzenia poprzez ośrodki kultury instytucje kultury tutaj organizowane."

Nie wiem czy coś zrozumiałem z tej wypowiedzi ale pewnie chodzi o to, że tym wyróżnikiem ma być festiwal w bro....

Przypomnę, że trzy lata temu to Pan zaprzestał organizować ten festiwal W CKiS a teraz blbla o wyróżnikach.
          • efaster Re: Wypowiedź z konferencji 30.03.15, 19:18
            co do oświetlenia w CKiS to bardzo prozaiczna kwestia, musi być doświetlenie dla kamery, tak jak są transmisje sportowe tak i transmisja ze spektaklu musi być dodatkowo doświetlone :)

PS.
            Mam nadzieje, że jak Pogoń się utrzyma to UM i ARM stanie na wysokości zadania i na stadionie zainstaluje jupitery (min. 1600 lx) bo od przyszłego sezonu transmisje przejmuje Polsat i mają być transmitowane w jakości HD stąd musi być silne oświetlenie, a te od przyszłego sezonu będzie wymogiem licencyjnym.

Co do festiwalu i browaru, no cóż transakcja wiązana Brofaktura należy do Topaz, a ta firma jest sponsorem (m.in.) CKiS, po za tym (jak wszyscy wiemy) były dyrektor Mariusz Orzełowski jest teraz dyrektorem marketingu ww. sieci handlowej i sprzedał jej budynek "hali targowej" a wcześniej ją jej dzierżawiła (wcześniej spółce "Hala Targowa" która została wchłonięta właśnie przez P.H.U. Topaz). Ot i tyle, po za tym można wypić piwo z własnej produkcji, a nie "sikacz" z browaru produkcyjnego.
            • mpppm Re: Wypowiedź z konferencji 30.03.15, 19:49
              Przeszedłeś jakieś egzorcyzmy, czy podpisałeś deklarację do pis?
              • efaster Re: Wypowiedź z konferencji 31.03.15, 12:29
                no jasne, tego samego dnia, w którym podpisałbym deklarację wstąpienia do tej partii, połowa jak 3/4 dotychczasowych członków by zrezygnowała na czele z Kudelskim :))

ja napisałem, tylko tyle, że wole piwo własnej produkcji np. z BF niż seryjny browar, którego możesz kupić na promocji za np. 1,99 z butelkę. A przy tym można posłuchać muzyki w tym przypadku jazzu, który jest bardzo przyjemnym gatunkiem muzyki.

Tyle miałem na myśli i tyle napisałem, ot taka transakcja wiązana, Oni pomogą CKiS, CKiS im, zresztą już od dawna na ostatniej stronie ich gazetki promocyjnej były kupony z 20 % zniżką na imprezy kulturalne w CKiS. Po za tym Topaz sponsoruje Pogoń (zarówno piłkarską jak i rugby) a to dla mnie ma znaczenie. Teraz bez marketingu daleko nie zajedziesz ... I Topaz i BF, jak CKiS musza się jakoś reklamować/promować by dotrzeć do potencjalnego klienta, z jednej prozaicznej przyczyny luzie mają coraz mniej pieniędzy (po za wyjątkami) i szukają oszczędności ... A taki bilet na teatr tani nie jest (od 50 zł w wzyż), podobnie jak piwo w BF (8 zł) ale na to można sobie raz na jakiś czas pozwolić :) A topaz jak to sieć spożywcza musi się przebić przez zarówno polską jak i zagraniczną konkurencję supermarketów i powiem wam daje radę .... może nie jest jakoś mega tanio, ale niektóre promocje są spoko i sam często tam zaglądam.

pozdr.
                • mpppm koncert w Katedrze 03.04.15, 19:32
                  www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/kultura/koncert-w-5.-rocznice-katastrofy-smolenskiej-16ff6.html
                  Czy Chór Miasta przeszedł do MOK?
                  Wynika to z logo na plakacie.
                  Jeśli tak, to dlaczego widnieje tam logo CKiS?
                  Co tam, na plakacie jeszcze jest to można samemu przeczytać.

---------
                  www.siedlce-zwiedzanie.pl/
                  www.youtube.com/watch?v=jzz_I1_e0hA
                  www.youtube.com/watch?v=zL_xJ_4opdY
                  www.youtube.com/watch?v=Fsmq52_kQlA
                  • mpppm Dytektor MOK II 09.04.15, 11:47
                    Konkurs ogłoszony jak piszą.

Z przepisów:
                    "Najpierw jednostka samorządowa, do której należy instytucja kultury, musi powołać komisję konkursową złożoną z:

• 3 przedstawicieli jednostki samorządowej,

• 2 przedstawicieli ministra właściwego do spraw kultury i ochrony dziedzictwa narodowego,

• 2 przedstawicieli zakładowych organizacji związkowych reprezentatywnych, działających w tej instytucji kultury (w razie braku takich organizacji powołani zostają dwaj przedstawiciele załogi tej instytucji),

• 2 przedstawicieli stowarzyszeń zawodowych lub twórczych właściwych ze względu na zakres działania tej instytucji kultury.

Szczegółowe zasady przeprowadzania konkursów na stanowisko m.in. kierownika ośrodka kultury wynikają z przepisów rozporządzenia z 30 czerwca 2004 r. w sprawie organizacji i trybu przeprowadzania konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora instytucji kultury (dalej: rozporządzenie o przeprowadzeniu konkursu)."

Czy tak będzie?
                    • mpppm Przewodnicząca Komisji Kultury 12.04.15, 01:06
                      www.facebook.com/sitnikandrzej?fref=nf
                      "Dlaczego robimy to, że tak powiem na łapu capu?"
                      www.spin.siedlce.pl/2012/11/08/ckis-i-mok-chca-sie-sprofilowac-co-sie-zmieni/
                      Czy Przewodnicząca Komisji Kultury nie wie o czym mówi?
                      Czy nie wie co się dzieje na Komisjach Kultury od dwóch lat?
                      Wydaje się, że była tylko pionkiem w tej komisji i była przez lata sterowana.
                      W tej całej aferce nie ma winnych, są tylko pochwały, nagrody i wielka reklama dla Siedlec, reklama, którą wmawia się Prezydentowi.

www.youtube.com/watch?v=Fsmq52_kQlA
                      • mpppm Re: Przewodnicząca Komisji Kultury 12.04.15, 01:13
                        W dyskusji padło stwierdzenie, że przemieszczenie grup z CKKiS do MOK to projekt Prezydenta.
                        Zobaczymy, dowiemy się czy tak jest po rozstrzygnięciu konkursu na Dyrektora.
                    • mpppm Re: Dyrektor MOK II 14.04.15, 17:05
                      W dzisiejszej Gazecie Wyborczej jest ogłoszenie o konkursie na dyrektora CKiS.
                      • mpppm Sukces. sukces 15.04.15, 20:39
                        Na stronie CKiS czytamy o sukcesie:
                        www.ckis.siedlce.pl/pl/info/aktualnosci/2017/caro_dance_22_razy_na_podium_krajowych_mistrzostw_iinternational_dance_organization_szczecin_2015.html
                        Gdy nam mało informacji otwieramy stronę Podlasie24:
                        www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/kultura/-caro-dance-22.-razy-na-podium-171f1.html
                        Jesteśmy bardzo ciekawi więc wchodzimy na TV wschód:
                        www.tvsiedlce.pl/19,6812-caro_dance_22_razy_na_podium.html
                        Jesteśmy zdziwieni otwieramy stronę Życia Siedleckiego:
                        www.zyciesiedleckie.pl/kultura/11583?task=view
                        zastanawia nas to więc wchodzimy na SPIN:
                        www.spin.siedlce.pl/2015/04/14/caro-dance-22-razy-na-podium-w-szczecinie/
                        sprawdzamy na stronie miasta:
                        www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=3242&menu_id=0
                        będąc na stronie miasta wchodzimy na "f" Siedlce miasto Przyjazne
                        www.facebook.com/MiastoPrzyjazne.Siedlce?ref=ts&fref=ts
                        i już jesteśmy pewni że to wszystko napisane jest przez Biuro Promocji CKiS.
                        Jesteśmy pewni, że tekst jest wszędzie taki sam.
                        Już jesteśmy pewni, że za te wszystkie artykuły w mediach zapłaciliśmy my, podatnicy.
                      • mpppm Re: Dyrektor MOK II 05.05.15, 14:28
                        Na dzień dzisiejszy (zostało 10 dni) nie wpłynęło żadne zgłoszenie do konkursu na dyrektora,
                        • mpppm Re: Dyrektor MOK II 17.05.15, 14:20
                          www.siedlce-zwiedzanie.pl/pobr/rzecznik_informuje.mp4
                          2 dni przed konkursem dowiedziałem się że nie wpłynęła żadna oferta, chociaż rzecznik zasłaniał się procedurami.

Nie wiedzą więc zrobimy jak chcemy. Taka to przejrzystość w działaniu.
                          Postępowanie urzędników świadczy o siedleckim samorządzie.
                          • mpppm Re: Dyrektor MOK II 25.05.15, 15:50
                            Dzisiaj z UM Siedlce otrzymałem odp. na temat konkursu:
                            "Były dwie oferty jedna odpadła formalnie zastała jedna. Konkurs 3 czerwca."
                            Nie podano składu komisji konkursowej.
                            • mpppm Re: Dyrektor MOK II 27.05.15, 19:39
                              Drugą osobą, która złożyła ofertę, a odpadła ze wzgl. formalnych jest Pani z Sokołowa związana tam z kulturą.
                              • mpppm Re: Dyrektor MOK II 03.06.15, 17:12
                                3.06.2015r. Nowy Dyrektor CKiS

Komisja konkursowa w składzie: Anna Sochacka, Stefan Somla, Leszek Borkowski Anna Duńczyk - Szulc, Agnieszka Czerniak. Marcin Lawędziak, Krzysztof Barabasz, Małgorzata Trzaskalik - Wyrwa, Eugeniusz Kasjanowicz
                                na drugim posiedzeniu w dniu dzisiejszym wybrała na Dyrektora CKiS: Waldemara Koperkiewicza.

(info uzyskane od Przew. Komisji)
                                • mpppm Z-za Dyrektora MOK II 24.06.15, 20:09
                                  Na zastępcą Dyrektora CKiS Dyrektor W Koperkiewicz powołał O. Orzełowską.

PS. Inaczej nie mogło być, teraz uczniowie będą tańczyć, tańczyć i tańczyć, będą po 3 występy dziennie 6 razy w tygodniu.
                                  Jak to możliwe by Z-ca Dyr. prowadził stowarzyszenie?
                                  To wszystko Prawnie i Sprawiedliwie.
                                  • mpppm Re: Z-za Dyrektora MOK II 24.06.15, 20:12
                                    poprawka: I. Orzełowską.
                                  • mpppm Re: Z-za Dyrektora MOK II 24.06.15, 20:17
                                    Ja "wierzę", że Dyrektor W. Koperkiewicz sam z własnej woli, bez żadnych nacisków do tego doszedł by jego zastępcą była IO.
                                    • mpppm MOK II 29.07.15, 20:34
                                      Nowy Dyrektor w CKiS, nowy z-a Dyrektora, a przez cały lipiec "Łowią talenty" chociaż nie są na urlopie. W sierpniu pracownicy będą na urlopach i też będą "Łowić talenty".
                                      Dzieci na wakacjach i nie ma komu pracować!
                                      • mpppm MOK III 29.07.15, 20:42
                                        "A w wielkim świecie, a ja jaj, sława i słońce bez przerwy Chopin, Bach i Haydn bez końca koncert"
                                        • mpppm Re: MOK III 30.07.15, 09:57
                                          tygodniksiedlecki.com/t30820-w.brofakturze.nie.tylko.o.milosci....htm
                                          "31 lipca o godzinie 20.30, na Skwerze przy Hali Targowej w Siedlcach (ul. Armii Krajowej 5) zagra – bez ograniczeń i wg upodobania duet Ad Libitum."

Pomnika L. Kaczyńskiego nie można było postawić na Skwerze Zbrodni Katyńskiej (słowa Prezydenta Wszystkich siedlczan)" bo nie zgadzały się Rodziny Katyńskie".
                                          Teraz zgadzają się na występy .................. na tym placu.
                                          Tak swoją drogą takie muzykowanie pasuje do nazwy placu i trybu pracy jednego Pana.
          • 2niki2 Re: Wypowiedź z konferencji 31.03.15, 11:26
            mpppm napisał:
            "Siedlce potrzebują jakiegoś wyróżnika. Wyróżnika artystycznego, promocyjneg
            > o, kulturalnego, sportowego itd. i tym wyróżnikiem jest m.i. kultura. Ty wyróżn
            > ikiem są też wydarzenia poprzez ośrodki kultury instytucje kultury tutaj organizowane"

> Przypomnę, że trzy lata temu to Pan zaprzestał organizować ten festiwal W CKiS
            > a teraz blbla o wyróżnikach.
            To dobrze dla Siedlec, że ten Festiwal powróci , gdyż Siedlce z znane były w całej Polsce z Festiwalu Jazz Standards od lat 60-tych.Początkowo odbywał się zawsze w MOK-u i " Limesie".Z nieznanych powodów( dla niektórych znanych) został "zdjęty " z organizowania w ckis. Próbował w 2012r i zorganizował Ogólnopolski Festiwal Jazzowy p.Krzysztof Chromiński ( dyr. Gok-u w Chodowie- doskonały Dyrektor, fachowiec i organizator).A w roku 2013r.Festiwal zorganizował p.Przemek Nasiłowski w " Pubie Mylna".Uważam , że wielkim NIETAKTEM było przy tej zapowiedzi przez dyrektorów ( jednego byłego) z ckis NIE ZAPROSZENIE Pana Macieja Dziekońskiego - założyciela, prekursora i Organizatora Festiwalu Jazzowego w Siedlcach !!! Najłatwiej chwalić się "cudzym" i jeszcze organizować konferencje prasowe , żeby błyszczeć!!
            • 2niki2 Re: Sukces , sukces 16.04.15, 10:45
              Zawsze zastanawiam się , dlaczego żadna ogólnopolska prasa nie odtrąbiła tego sukcesu na swoich łamach , ani TV ?! To w sumie wygląda tak jak w przysłowiu : -" Każda sroczka swój ogonek chwali". Ano niech dzieci się cieszą , że 22 razy stawały na podium...tylko co z tego wynika...skoro sami zapłacili za ten sukces ( wadium, koszty przejazdu , noclegi , wyżywienie itp.) rodzice płacą za zajęcia, a podatnicy, czyli my wszyscy utrzymujemy te sekcje i instruktorów.
    • mpppm nowy Dom Kultury 17.04.15, 15:36
      Nowy dom kultury ze "starym dyrektorem" CKiS.
      Otwarcie wystawy:
      www.ckis.siedlce.pl/pl/info/galeria/foto/2019/otwarcie_wystawy_siedleckie_jazzy.html
      Jak wiadomo "Jazz Standards Festival" ma swoją historię i dotyczy ona CKiS. a nie brofaktury.
      Jak już wspominałem to właśnie Pan Dyrektor zaprzestał 3 lata temu organizacji tej imprezy.
      Teraz okrzykuje się Pan wielkim reanimatorem tej imprezy.
      Dziwi też fakt przeniesienia "plakatów w ramkach i za szkłem" i tych stojaków (chyba tradycja CKiS) do brofaktury. Można też przy drzwiach do toalet (w brofakturze) umieścić informacje (ramki za szkłem) kto je malował (jak przenosić tradycje to na całego).

Kiedyś pisałem, że Dyrektor CKiS powinien z biura rządzić CKiS, a nie "włazić na scenę".
      Teraz napiszę bądź Pan Managerem w TOPAZIE, a siedlecką kulturę zostaw Pan w spokoju.
      "Łapki precz od siedleckiej kultury", daj Pan ludziom pooddychać.
      • mpppm Re: nowy Dom Kultury 17.04.15, 23:31
        www.ckis.siedlce.pl/pl/info/repertuar/inne/1987/2015-04-18/warsztaty_i_audycje_uniwersytetu_artystycznego_codarts.html
        "Współpraca Sceny Teatralnej Miasta Siedlce z rotterdamskim uniwersytetem została podjęta dzięki inicjatywie Pani Iwony Marii Orzełowskiej, która zaprosiła na warsztaty studentów i profesorów CODARTS do Siedlec. Jedyne audycje i warsztaty w Polsce odbędą się właśnie w Siedlcach od 17 do 19 kwietnia."

Radni znają sytuację w CKiS. Czy wiedzą ile to to będzie kosztowało?
        Podobno nie ma pieniędzy na utrzymanie grup które przeszły do MOK (w tym ZPiT Chodowiaków). Ale to już nie jest zmartwienie CKiS.
        W CkiS inni też mają swoje inicjatywy i jakoś się nie przebijają z nimi na światło dzienne.
      • mpppm Re: nowy Dom Kultury 19.04.15, 12:18
        tygodniksiedlecki.com/t29555-pierwszy.dzien.jazz.standards.festival.htm
        Refleksja po piątku
        No muszę gdzieś to napisać, bowiem po pierwszym dniu festiwalu mam mieszane uczucia. Pytanie do Sz.P. Organizatora: Proszę sobie wyobrazić, że Pan wraz z chórem wykonujecie "Donna eis requiem" albo coś równie wymagającego skupienia i nastroju, a wokół strumieniami leje się piwko, stuki, puki, trzaski, gwar i wesołe rozmowy. Co by pan czuł jako artysta? Zdjęcie miny pana Jagodzińskiego jest wystarczająco wymowne... Przed zakupem biletów zapewniono mnie, że podczas koncertu sprzedaż piwa i przekąsek nie będzie prowadzona, by zachować względną ciszę i skupienie. Wchodzę do lokalu, a tu wyszynk pełną gębą. Rozumiem, że organizator chce zarobić, a klient napić się piwka, ale moim zdaniem, można to zrobić z kulturą i szacunkiem do artysty. Niesmak pozostał, a wspaniałe wrażenia po Loud Jazz Bandzie zostały zatarte.
        @Pan Koracz (2015-04-18 10:52)
        178106 5 4
        # 1 Artyści po piątku
        Dziwny niesmak, kiedy artyści, którzy wczoraj występowali piszą na swoim Facebooku - cytuję - "A tak wspaniale było wczoraj!!!". Jazz powrócił do swoich korzeni, a kto korzeni nie zna to smuci takimi oto wypowiedziami.
        @jazz (2015-04-18 23:17)
        178142 0 0
        # 2 kultura i sztuka
        organizowanie dobrych koncertow w chlajni piwa i gorzały ? no jaja ale siedlce przytakną jest super manager *** to organizuje piwko alkhol koncerty żarcie ,,, taki były dyrektor CKIS ,,, jak tak to sie ma odbywać to jesteśmy daleko ...
        @poprawny kulturalny (2015-04-19 02:27)

www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/kultura/jazz-standards-festival--koncert-kuby-badacha-/zdjecia/-1731f.html
        Z drugiego i trzeciego zdjęcia od końca widać, że z knajpy zrobiono salę widowiskową (tylko po co jak w mieście mamy takie sale). Krzesła zestawiono w rzędy. Nie widać chlania piwska i innych (straty).
        • mpppm "Kultura to nie żaden cud....." 21.04.15, 14:43
          Na stronie Miasta czytamy:
          "Zapoznajcie się z programem tegorocznego Jarmarku Św. Stanisława."
    • mpppm Kino w Siedlcach (nasępne) 21.05.15, 17:14
      www.spin.siedlce.pl/2015/05/21/siedlecka-piwnica-filmowa-w-brofakturze/
    • mpppm MOK III / MOKII Kto z kim walczy? 29.08.15, 13:19
      www.zyciesiedleckie.pl/kultura/12695?task=view
      "W piątek, 4 września, na skwerze przy fontannie zagra Orkiestra Wojskowa w Siedlcach z towarzyszeniem solistów Teatru Es." Początek koncertu o godz. 20:30.
      podlasie24.pl/miasto-siedlce/kultura/dobre-bo-siedleckie-czyli-brofaktura-koncertowo-na-dni-siedlec-18e41.html
      "W piątek, 4 września, w Brofakturze -1 odbędzie się koncert zatytułowany "Dobre, bo siedleckie!", w którym wystąpią dobrze znane naszej publiczności zespoły: Route 66, Fenix oraz Blues Projekt. Początek widowiska o godzinie 21:00, wstęp wolny. Organizatorzy zachęcają do wcześniejszej rezerwacji miejsc."
      • mpppm decydenci 23.09.15, 16:57
        www.youtube.com/watch?v=FMDnNRdVfys
        • mpppm str. www UM "Profesor Chazan w Siedlcach" 23.09.15, 19:34
          www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=3606&menu_id=0
          "Profesor Chazan w Siedlcach"

Skoro ukazało się to na stronie miasta należy się spodziewać, że Pan Prezydent, zastępcy, Radni PIS i reszta urzędników UM stawi się na to spotkanie.
          Kto zapłaci za paronat medialny.
          Szkoda tylko, że nie ma informacji o honorowym patronacie nad tą imprezą.

100 lat temu jak donosi "Głos Podlasia" takie pogadanki były na czasie, a i tak były ignorowane przez mieszkańców. Teraz w dobie internetu i TV proponuje się takie spotkania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka