Dodaj do ulubionych

Kaszyński odwołany!

15.11.12, 15:32
Prezes Mazowieckiego Szpitala Wojewódzkiego w Siedlcach – Wojciech Kaszyński został dziś odwołany ze stanowiska, znany jest już nowy kandydat na jego stanowisko podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/kaszynski-odwolany-c45b.html
Obserwuj wątek
    • hen-rix Re: Kaszyński odwołany! 15.11.12, 15:39
      PO zdrowie!
      • wacek41.2 Re: Kaszyński odwołany! 15.11.12, 15:47
        A nowy dyr to podobno były wiceprezydent?
      • diapanazy.nibek Re: Kaszyński odwołany! 15.11.12, 15:59
        Szpital i tak od dawna był "własnością" Platformy więc twoje przebudzenie z zimowego snu jest trochę przedwczesne :P A poza tym jaką widzisz różnicę kto jest u władzy (jakiejkolwiek),i tak jest to władza dla samej władzy a nie dla interesu społeczeństwa czy państwa.
    • diapanazy.nibek Re: Kaszyński odwołany! 15.11.12, 16:41
      Oj,żeby nie okazało się tylko że z deszczu pod rynnę :P
    • znakorla Re: Kaszyński odwołany! 15.11.12, 19:05
      Gorszego kandydata chyba nie mogło być. Pan Marcin K. był był funkcjonariuszem ZOMO i prezesem prezesem spółki Polski Cukier, ale został usunięty za machlojki. Poczytajcie sobie na temat tego pana, bo ma bogatą przeszłość.
      • kerac32 Re: Kaszyński odwołany! 16.11.12, 16:44
        > Pan Marcin K. był (...) został usunięty za machlojki.

Pytam, ot tak, z ciekawości: Czy w sprawie zapadł jakiś prawomocny, potwierdzający Twoją tezę, wyrok sądowy, albo sam dysponujesz pewnymi dowodami?
        • znakorla Re: Kaszyński odwołany! 16.11.12, 17:50
          torun.gazeta.pl/torun/1,48723,7391229,CBA_wkroczylo_do_biur_Krajowej_Spolki_Cukrowej.html

Mi to wystarczy...PO rządzi więc rączka rączkę myje. A ponad to

torun.gazeta.pl/torun/1,48723,11606677,Gorzki_final_prezesa_Polskiego_Cukru.html

i jeszcze tu kilka ciekawostek

wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3603224.html

wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3689817.html
          • kerac32 Re: Kaszyński odwołany! 16.11.12, 19:31
            Żaden z linków się nie otwiera. Nie wiem co tam w nich znalazłeś, ale chyba nie informacje potwierdzające skazanie prawomocnym wyrokiem za wspomniane "machlojki". Gdyby tak było, to raczej nie mógłby zajmować kierowniczych stanowisk.
            • znakorla Re: Kaszyński odwołany! 16.11.12, 19:49
              Mój błąd, źle wkleiłem, więc jeszcze raz
              torun.gazeta.pl/torun/1,48723,7391229,CBA_wkroczylo_do_biur_Krajowej_Spolki_Cukrowej.html
              torun.gazeta.pl/torun/1,48723,11606677,Gorzki_final_prezesa_Polskiego_Cukru.html
              wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3603224.html
              wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3689817.html
              A to,że może nie ma wyroku skazującego, to wcale nie oznacza, że jest w moich oczach niewinny. Do uczciwych ludzi nie puka CBA, uczciwi ludzie nie należą do ZOMO, a potem zatajają ten fakt, uczciwi ludzie nie lansują się za pieniądze podatników. W tym kraju nigdy nie było sprawiedliwości i chyba już nigdy nie będzie. Postanowienia Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej o równości można sobie włożyć między bajki. Zawsze byli,są i będą równi i równiejsi i wszyscy o tym wiemy. Takie jest moje osobiste zdanie na ten temat, ale zawsze ktoś się może z tym nie zgadzać
              • kerac32 Re: Kaszyński odwołany! 16.11.12, 20:23
                Akurat, Twoje, moje, czy czyjekolwiek odczucia nie mają w tej sprawie znaczenia. Przyznajesz, że masz wątpliwości co do zasadności własnego przekonania czy M.K. był winny czy też nie. Publicznie jednak zarzucasz mu machlojki i co więcej, twierdzisz, że został za nie ukarany. Moim zdaniem wkroczyłeś na śliski grunt. Nie zdziwiłbym się gdybyś został pozwany przez o zniesławienie czy coś w podobnym stylu.
                • znakorla Re: Kaszyński odwołany! 16.11.12, 22:44
                  Zacznijmy od tego, że nie używam nazwisk. A w Polsce jest taka sprawiedliwość, że można służyć w ZOMO, wmawiać, że to nie prawda a gdy sprawa wyjdzie i tak na jaw to i tak żaden problem, bo można nadal siedzieć na wygodnym stołeczku. Stwierdzenie "machlojki" odnosi się do nieprawidłowości, które doprowadziły do wkroczenia CBA do KSC. Stwierdzenie może niezbyt trafne i jeżeli kogoś uraziło to przepraszam.
      • sar11 Re: Kaszyński odwołany! 17.11.12, 15:12
        znakorla napisał:

> Gorszego kandydata chyba nie mogło być. Pan Marcin K. był był funkcjonariuszem
        > ZOMO i prezesem prezesem spółki Polski Cukier, ale został usunięty za machlojki
        > . Poczytajcie sobie na temat tego pana, bo ma bogatą przeszłość.
        Co ma ZOMO do fachowości? Oczywiście nie twierdzę ,że jest dobrym fachowcem na stanowisko dyrektora szpitala. Gorszego od odwołanego być nie może.A w ogóle przypuszczam co to było ZOMO znasz tylko z opowiadań.
        • znakorla Re: Kaszyński odwołany! 17.11.12, 17:07
          Moze i z opowiadan, ale wiem jedno - nie o taka Polske walczyli nasi ojcowie i dziadkowie. To tyle w tym temacie
          • 3ras Re: Kaszyński odwołany! 17.11.12, 18:46
            Może trochę więcej o fachowości,a nie plucie tylko jadem z przeszłości?

> Moze i z opowiadan, ale wiem jedno - nie o taka Polske walczyli nasi ojcowie i
            > dziadkowie. To tyle w tym temacie
            • znakorla Re: Kaszyński odwołany! 17.11.12, 19:06
              Ja już się nie wypowiadam na ten temat, bo nie chcę sobie robić wrogów. Czas pokaże jak będzie
              • 3ras Re: Kaszyński odwołany! 18.11.12, 11:58
                Panie były prezesie! Mam nadzieję,że potrafi Pan korzystać z internetu /skoro potrafi,to i czyta wypowiedzi na swój temat /Bał bym się Panu polecić w swojej firmie kopać doły,ponieważ myślę z tym też Pan miał kłopoty.Mając HONOR powinien Pan przeprosić społeczeństwo za to co Pan nawyczyniał i raz na zawsze zniknąć z życia publicznego na zawsze /najlepiej razem z Pana chlebodawcami z PiS./To deszcz nie pada ,to plują na Pana.
                • krzycho1252 Re: Trochę spokoju. 18.11.12, 13:19
                  > powinien Pan przeprosić społeczeństwo za to co Pan nawyczyniał i raz na zawsze zniknąć z > życia publicznego na zawsze /najlepiej razem z Pana chlebodawcami z PiS./To deszcz nie >pada ,to plują na Pana.

W sejmiku mazowieckim się podzielili. Szpitalami kieruje przedstawiciel PO. Odszedł członek PO i przyszedł członek PO, który jest członkiem warszawskiej PO. Niektórzy mówią, że "milicja była obywatelska". Z deszczem przesadziłeś.
        • miyatoto Re: Kaszyński odwołany! 18.11.12, 16:33
          > Co ma ZOMO do fachowości? Oczywiście nie twierdzę ,że jest dobrym fachowcem na
          > stanowisko dyrektora szpitala. Gorszego od odwołanego być nie może.A w ogóle pr
          > zypuszczam co to było ZOMO znasz tylko z opowiadań.

Stając na komisji wojskowej w WKU też zarówno ja, jak też każdy z moich kolegów, otrzymał propozycję dołączenia do ZOMO. Kusili dużymi pieniędzmi i komfortowymi warunkami, w przeciwieństwie do warunków odbywania powszechnej służby wojskowej.
          Czemu ani ja, ani żaden z moich kolegów nie skorzystał z tak lukratywnej propozycji? Dlatego, że w ówczesnej Polsce, służba w szeregach ZOMO, traktowana była jako coś, na co decydują się tylko ludzie lepcy. Ci którzy tam szli, byli postrzegani jako padalce bez czci, honoru i godności. Dlatego wybrałem tak, jak wybrałem.
          Co ma ZOMO do fachowości?
          Odpowiem analogią. Jakoś nie czcimy pamięci Alberta Speera, chociaż bez wątpienia był wielkim geniuszem.
    • krzycho1252 Re: Kaszyński odwołany! O ZOMO 18.11.12, 13:24
      Tu było o " bijącym sercu partii"
      forum.gazeta.pl/forum/w,262,54932934,54932934,_Pan_wiceprezydent_nie_byl_brutalnym_zomowcem_.html
      • diapanazy.nibek Re: Kaszyński odwołany! O ZOMO 28.11.12, 10:24
        Dobra wypowiedź :D dobrze pokazuje że już wtedy niektórzy dzisiejsi prominenci potrafili się dobrze ustawić.Żeby dzisiaj móc ciąć pensje i etaty.Niedobrze chyba jest że cięcia nie dotkną współtwórcy "sukcesu" porzedniego Zarządu, pana R.
        • krzycho1252 Re: Kaszyński odwołany! O ZOMO 28.11.12, 12:54
          To nie zwalnia wszystkich dyrektorów operacyjnych ze strony internetowej szpitala?
          • diapanazy.nibek Re: Kaszyński odwołany! O ZOMO 28.11.12, 12:58
            Nie,ale ściąga nowego,z Otwocka bodajże ale to jest niepewna informacja.Ów Otwock ;P
    • feelek Re: Kaszyński odwołany! 09.12.12, 15:49
      bo ja przeczytałem:
      Kaczyński odwołany
      tylko dlatego wszedłem na ten wątek
      też tak mieliście?
      krótka nadzieja, że jednak...
      podobną nadzieję miał p. Kaczyński po przeczytaniu artykułu red. Gmyza w Rz
      • bykkot Re: Kaszyński odwołany! 09.12.12, 22:00
        TY za to nie zauwazyles ze pulkownik Artymiak (prokurator) wypowiedzial slowa Niektore z detektorow uzytych w Smolensku wykazaly na czytnikach czasteczki trotylu. Twoja nadzieja ze red Gmyz nie mial racji szybko legla w gruzach. Jak wiadomo nadzieja ........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka