Dodaj do ulubionych

Bić murzynów

16.01.13, 10:07
Minister przechodzi sam siebie
wiadomosci.wp.pl/kat,1020229,title,Radoslaw-Sikorski-Polska-nie-wyklucza-wyslania-wojsk-do-Mali,wid,15255134,wiadomosc.html
Zainteresowała mnie bliskość granic UE. Bić trzeba szczególnie islamistów!
....Armia nasza jest zwycięska....." fragment ze słynnej przyśpiewki. Chachary czy Hahary? Stawiam na chachary i pana ministra.
Obserwuj wątek
    • kerac32 Re: Bić murzynów 16.01.13, 10:11
      Już w tytule? ;)
      • krzycho1252 Re: Bić murzynów 16.01.13, 10:22
        Przepraszam, że z małej litery.
        • kerac32 Re: Bić murzynów 16.01.13, 10:29
          Nie mnie należą się przeprosiny :)
    • n_l Re: Bić murzynów 16.01.13, 10:46
      Pojadę po bandzie.
      Może niech minister trochę się wstrzyma, poczeka aż syn
      osiągnie pełnoletność, wstąpi do wojska i wtedy proszę bardzo.
      Niech wyjeżdża na misje.
      Tylko na patrole!
      Nie na ciepłą i dobrze płatną funkcję w bazie!
      • aro333 Re: Bić murzynów 16.01.13, 13:46
        Hmmm chyba sie jednaki nasz minister ciut przed szereg wyrwal nie sadzicie? Jakie my maMY TAM INTERESY ABY NASZE WOJSKA TAM BYLY? Jezeli tlumaczeniem jest NATO no to dlaczego nie poslemy naszych orlow aby wspomoc Turkow w nalotach na Kurdow gdzies chyba w Afganistanie teraz? Ludzie, jakos tak pomalu ten rząd odstrasza od siebie nawet najwiekszych zwolennikow swoich. Radary, jakies ustawy pseudo prorodzinne wchodzace nie wiadomo czemu w marcu autujac na margines dzieci wczesniej urodzone, teraz wyprawy na Mali , co jeszcze? Czy nasz premier to wogole panuje jeszcze nad tym co mowia i robia jego ministrowie? Dlaczego wd...e dostaje pokolenie ktore wybralo jednak PO czyli ludzie mlodzi? Jak dla mnie to juz przegiecie na maxa z tymi wyjazdami interwencyjnymi na MALI. Moze ktos wie co robią w tym temacie Niemcy oraz Anglicy? Tez sa tacy wyrywni aby z Francuzami lac ......
        • krzycho1252 Re: Bić murzynów 16.01.13, 20:42
          Ktoś pomyślał i mówią już tylko o doradcach (20 żolnierzy). Na nową wojenkę musieliby powołać rezerwę a rezerwy nie ma.
          • aro333 Re: Bić murzynów 16.01.13, 21:55
            No tak ale Krzychu q...a mac co jeszcze wymyslą? Ja tam sie nie wstydze, że za pierwszej kadencji glosowalem na PO , na druga juz nie. I jestem mocno ale to mocno bardzo rozczarowany tym co sie dzieje. Rząd jest nieudolny, kladzący lachę na wszystko na okolo a jego mocaą jest osoba Kaczyńskiego. Tak tak Kaczynski i to mnie przeraża, bo cos mi sie wydaje ze bedzie górą. Mało nam problemow wewnetrznych to trzeba jeszcze reagowac gdzies tam daleko gdzie pewnie 50 procent obywateli nawet nie wie gdzie to Mali jest dokladnie. Zresztą sprawa jest rozwojowa, jakos przed chwilą czytalem o jakis zakladnikach blebleble. Mamy PO i PIS rywalizujace juz na pograniczu typowego mordobicia, jeszcze nam tu Islamistów pottrzeba z bombami na plecach. Szok co ten nasz minister opowiada.
    • netxan Re: Bić murzynów 16.01.13, 16:26
      Wojna to największe zło jakie może dotknąć człowieka. Puszczanie uśmieszków i robienie sobie żartów to moim zdaniem objaw skrajnego zezwierzęcenia. Do dnia dzisiejszego wiele konfliktów wygląda podobnie jak za czasów ludzi pierwotnych czyli wpaść z taranem, zabić wszystkich, zabrać łupy a co zostanie spalić i zburzyć. Przykładów jest tysiące. Torturowanie jeńców, sikanie na zwłoki, robienie sobie z nimi zdjęć. W Internecie jest tysiące filmów z przepołowionymi dziećmi. O ile stare filmy czarno - białe czy rekonstrukcje nie wywołują nadzwyczajnych emocji o tyle kolorowe filmy w HD na których żołnierze szabrują bank i wychodzą przez okno z komputerami pod pachą jest przynajmniej dla mnie dziwne.

Są kraje którym trzeba pomóc, przykładem może być Syria. My jako cywilizowani członkowie Europy powinniśmy bezinteresownie wspierać działania na rzecz pokoju. Nie musimy brać udziału bezpośrednio w szturmie, możemy być wsparciem, logistyką czy zapleczem medycznym.
      Francja już pokazała jak prowadzić precyzyjną i humanitarną wojnę:
      fakty.interia.pl/raport/rewolucja-w-krajach-islamskich/news/francja-uzywa-w-libii-bomb-z-betonu,1631083,7475
      Bez względu na ugrupowanie polityczne mam pełne zaufanie do Radosława Sikorskiego i myślę że podejmie słuszną decyzję. W tym przypadku na wojnę idą ochotnicy.
    • przyjemny_gosc Re: Bić murzynów 17.01.13, 00:21
      Pewnie, bo trzeba wsadzić głowę w piasek i udawać, że nic się nie dzieje. A jak za 10 lat urośnie tam prawdziwe zagrożenie, to wtedy będziesz pytał gdzie był Sikorski z Tuskiem.

Europa już to przerabiała. Francja i Wielka Brytania też udawały, że Hitler nic złego nie robi.

W byłej Jugosławii też były cierpienia i gwałty, ale zminimalizowano je dzięki obecności wojsk zachodnich.
      • aro333 Re: Bić murzynów 17.01.13, 09:57
        No wlasnie Francja - chcesz za nich walczyć? Przeciez to strefa wplywow farancuzkich nie oszukujmy sie. Tak szybko sie ruszyli tylko celem, obrony niby wolnosci i demokracji? No nie pisz ze w to wierzysz.
        A z ta Jugoslawia to tez przesadziles. Nie pamietam akurat jakie jednostki ONZ chyba wycofaly sie z terenow, wiedzac ze bedzie masakra ludnosci. To chyba Holendrzy byli. Pod nosem ONZ wtedy nastapily czystki etniczne a ONZ przygladalo sie majac zwiazane rece.
        Ja nie twierdze ze mamy nie zabierac glosu, ze nawet nie mamy tam ekspediowac swoich zolnierzy tylko z jakiego mandatu to ma nastapic i dlaczego na szpicy? Dlaczego tak sie wyrywamy, mnie tam nie pilno i Tobie chyba tez. I chyba nie bardzo nas stac. To tez jest argument.
        • aro333 Re: Bić murzynów 17.01.13, 10:01
          No i jeszcze jedno - pamietasz slowa chyba prezydenta Francji - Polska powinna sie zamknac i siedziec cicho. Gdzie honor ? Maja wojska najemne a poza tym oni chyba nawet w NATO nie sa tylko sa stowrzyszeni. Mylę się?
        • krzycho1252 Re: Bić murzynów 17.01.13, 10:08
          > Nie pamietam akurat jakie jednostki ONZ chyba wycofaly sie z terenow, wiedzac ze bedzie
          > masakra ludnosci. To chyba Holendrzy byli.

Tak. Gdyby USA zdecydowanie nie wkroczyły to ta wojna trwała by do dzisiaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka