29.10.13, 16:33
Ponieważ od 15.10 już obowiązuje mnie ten plus informuję że dzisiaj obradowali dobrzy ludzie w tej sprawie w UM. Widziałem dyr. ośr. kultury, Przew. RM, v-ce Prezydnt.

Na pewno taniej będzie w teatrze, zamiast 120zł zapłacimy 110zł.
Nie będzie przesuniętego wieku 70 na 65 lat do darmowych przejazdów MPK (bo to kosztuje).
Najbardziej mnie cieszy, 100 % za darmo, POM.
Powolne obchody miasta po parkingach (chodnikach).
Obserwuj wątek
    • rotman28 Re: 65+ 05.11.13, 14:03
      Pan Prezydent się solidaryzuje z 65+ bo sam jest emerytem.A przecież to jego główni wyborcy.Dzisiejsi emeryci jeszcze nie mają źle,co co mają 30 latt do emerytury będą mieli o wiele gorzej.Nie lepiej zainwestować w młodych, żeby mieli dzieci i zebymiał kto pracować na nasze emerytury.?
      • mpppm Re: 65+ 05.11.13, 17:59
        www.podlasie24.pl/wiadomosci/z-regionu/gowin-o-regionalnych-wyborach-w-po-10490.html
        "Donald Tusk będzie w dalszym ciągu straszył Prawem i Sprawiedliwością powiedział w rozmowie z Radiem Podlasie były polityk Platformy Obywatelskiej Jarosław Gowin."
        "- Osoby, które ukończyły 65-70 lat są w dalszym ciągu pełne inwencji i pomysłów. Coraz częściej też dopisują im zdrowie i siły. Z tego potencjału nie powinno się rezygnować – uważa Jarosław Gowin."
        • mpppm Re: 65+ 15.07.15, 15:35
          Nadal na stronie miasta reklamuje się kartę 65+ Zmiany w MPK od września. Może to uwzględnić!

biznes.onet.pl/wiadomosci/transport/poznan-szykuje-obnizke-cen-biletow/7b7fxm
          "Proponowane jest też wprowadzenie biletu dla seniora. Mogłyby z niego korzystać osoby miedzy 65 a 70 rokiem życia (starsze jeżdżą za darmo). Za 366–dniowy bilet płaciłyby 50 zł. Propozycja na razie dotyczy tylko jeżdżących w granicach miasta. Rozszerzenie biletu seniora na miejscowości poza jego granicami wymagałoby współfinansowania ze strony gmin. M.in. o tym poznańscy urzędnicy chcą z nimi rozmawiać w najbliższych dniach. Bilet seniora to najkosztowniejszy pomysł ratusza. Jego koszt ocenia się na 4,7 mln zł. Obniżka cen opłat tPortmonetką to nieco ponad 1 mln zł."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka