Dodaj do ulubionych

Kto finansuje?

08.11.14, 23:29
Kto płaci za kampanię A.S.?
Tak patrzę na te bilbordy, banery, afisze, reklamy, tv, radia to wszystko za czyje pieniądze? To na taką kampanię trzeba oj, dużo kasy.
Bo przecież nie jego kandydaci i AS nie wziął 200 tysięcy kredytu na kampanię.
Ludzie gadają i chodzą słuchy po mieście, jedni mówią, że to służby (taki siedlecki Stan T.), inni mówią, że to finansuje były siedlecki polityk Samoobrony Jan Rz.
Czy ktoś coś wie? efasterze czy mppm czy coś wiecie?

Obserwuj wątek
    • efaster Re: Kto finansuje? 09.11.14, 02:17
      nic nie wiem, wiem tylko tyle, że był dyrektorem SP nr 7 (ba nawet uczył moją mamę WF-u) później był dyrektorem OSiR-u i przez chwilę członkiem zarządu ARM, owszem były tam sprawy z toaletami chyba dla sędziów, jak Pogoń grała jeszcze na Prusa w 3 lidze czy słynne mycie samochodu przez pracownice, ba sam na łamach SPIN wszedłem w polemikę z p. Sitnikiem, ale wszystko mi rzeczowo wyjaśnił a odszedł bo nie chciał się podporządkować (tak przypuszczam) Pawłowskiemu (jezu jak sobie przypomnę tę "presonę" to aż mnie trzęsie, raz miałem "przyjemność" z tym panem rozmawiać jak bilety odbierałem na otwarcie stadionu -mecz z Wartą Sieradz). No nie ważne ..

Co do kampanii jakoś nie widziałem aby aż tak dużo było materiałów komitetu "Bezpartyjne Siedlce" owszem początkowo na słupach (MOK i CKiS) był widoczny ale Kudelskiego z mega wyciągniętą ręką nic nie przebije, on jest dosłownie wszędzie, na słupach, na blokach, na banerach przy głównych ulicach, dosłownie wszędzie, już jak otwieram lodówkę, to boje się, że wskoczy z niej Kudelski i mnie tą ręką w mordę da :) za mój nie wyparzony ryj :))

A tak na poważnie, wszystkie wydatki na kampanię muszą być rozliczone przez PKW jeśli są jakieś nieprawidłowości są kary i to wysokie, już kiedyś się o tym PSL przekonał jak dostał kilka milionów kary + musiał oddać subwencję którą otrzymał z budżetu państwa.

Także, spokojnie myślę, że kampania jest finansowana jak innych komitetów ze składek członków partii/stowarzyszenia + ew. jakieś darowizny. Ale tym jak napisałem zajmuje się PKW i ona to kontroluje.

PS.
      nie róbmy komuś złego piaru, tylko dlatego, że kogoś nie lubimy, no dobra moja "miłość" do miłościwie nam panującego jest powszechnie znana więc zróbmy tu wyjątek :) ale grajmy fair :)

pozdr.
      • piszczy Re: Kto finansuje? 09.11.14, 07:53
        Pytający chyba znowu chce przegrać w sądzie :) Problem jest nie w tym kto, ale czy się w limitach. Zgadnijcie kto się nie mieści - tu szukajcie tych ktorzy w nosie mają sprawiedliwość, i są ponad prawem!
    • rotman28 Re: Kto finansuje? 10.11.14, 17:41
      Wniosek tego że wasza kampania kosztuje 200tys.A za twoja kampanię kto płaci?Pani płaci, pan płaci, społeczeństwo.Sam się rozlicz przed społeczeństwem.A jak znajdziesz bezprawie to pozew złóż koniecznie w trybiewyborczm.Od razu zaznaczam,że jestem za A.S.tylko jak widzę takiego "prawego" to przypomina się esbecja z PRL.U

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka