Dodaj do ulubionych

Przepraszam,

21.05.15, 01:20
przepraszam wszystkich odwiedzających to forum.
Nie jestem ideałem, zbyt często reaguję emocjonalnie
na niektóre wpisy i niepotrzebnie wywołuję tu "flejmy".
Chyba jestem zbyt blisko pewnych, poruszanych tu spraw żeby
nie wierzyć aksjomatowi Cole`a i bez emocji podchodzić
do niektórych postów.
Starych forumowiczych (czasem może czytających to forum) żegnam,
nowych userów namawiam do przejrzenia archiwum.
Kiedyś była tu inna atmosfera, inny klimat, ale " to se nevrati"...

MaRyja(n), bierz forum, władaj, spamuj, linkuj swoją "galerię", może dorobisz się na klikach
Obserwuj wątek
    • mpppm Re: Przepraszam, 21.05.15, 01:30
      Niby przepraszasz, że twoje wybujałe ego zostało poszarpane.
      Bo tylko ty jesteś godny tu pisać, ty jesteś wykształcony, a inni to uczniaki do opieprzania.

MaRyja(n), to takie inteligentne, mądre.
      Pisałem, że piszę tu jawnie bez ukrywania się.
      Odczytuję to więc jako publiczną obrazę.
    • mpppm Re: Przepraszam, 21.05.15, 02:05
      "spamuj" dalej tak ty.

Z tego co pamiętam zawsze czepiałeś się innych.
      Rozbierałeś i rozbierasz posty na linijki, poprawiasz, nabijasz się z innych i udajesz strasznie mądrego.
      Dla mnie nie wyglądasz na takiego jak się rysujesz. To właśnie ty spamujesz robiąc z siebie ...............
      Zachowujesz się jak przerośnięty chłopaczek na podwórku wśród innych o 4,5 lat młodszych.
      Nikt się nie odzywa bo się boją, a ty spamujesz, rozsiewasz swoje ego.
      Ja twoje ego to mam w ......, powinieneś się domyślić gdzie.
    • mpppm Re: Przepraszam, 21.05.15, 02:16
      Jeszcze taka rada.
      Napisz do Gazety.pl (admini i tak znają już twoją twórczość), że jest tu taki jeden co ma 153 konta na tym forum (przez 3 godziny kilka przybyło) by coś z tym zrobili.
    • kalina_m Re: Przepraszam, 21.05.15, 05:50
      Szkoda, że z forum odchodzą ludzie rozumiejący pojęcie "dyskusja". Ale masz rację - tu już nie będzie tak jak dawniej.Ci, którzy mają coś do powiedzenia, już nie piszą, a ci, co nie mają - są nadaktywni. Kiedyś zaglądało się tu po świeże informacje i komentarze, teraz ich brak. Może czas pójść w Twoje ślady?
    • kerac32 Re: Przepraszam, 21.05.15, 14:34
      Forum, jak i przyroda, nie znosi pustki, opróżnione miejsce natychmiast zostało zapełnione. Szkoda tylko, że przez kompletnego przygłupa, obnoszącego się ze swoją głupotą i szczycącego się nią.
      • rwijpapucie Re: Przepraszam, 21.05.15, 15:02
        hej kera :******** jak tam sprawa? jaką karę zapłaciłes? powiedz mi warto bylo? a może tak kolejną sprawę założymy? dalej chowasz się w 4 kątach na składowej M3?
        • kerac32 Re: Przepraszam, 21.05.15, 16:42
          Na co jeszcze czekasz? Zakładaj. Jeśli ci brak wystarczających przesłanek, to mogę je dostarczyć osobiście. Odważysz się na spotkanie zakłamany śmieciu, czy tylko nadal będziesz tu tchórzliwie, z ukrycia szczekał?
          • rwijpapucie Re: Przepraszam, 21.05.15, 17:23
            Osobiście nie dałbyś rady :D wyzwiska :,,śmieciu,,?
            No to jutro papierek leci tam gdzie trzeba, szykuj pieniążki :)
            P.S masz pozdrowienia od Twojego Pana z którym przegrałeś :) odbierz polecony kod na Rakowieckiej znany wszystkim w Siedlcach bez problemu listonosz przyjdzie pod Twoje drzwi. Uwaga! nie sprzedawaj mieszkania! i tak nie ukryjesz przed nami kiedy spotkanko na rowerku? :D
    • 1234sara Re: Przepraszam, 22.05.15, 09:15
      Nie rozumiem dlaczego dalej polemizujecie z głąbem kapuścianym ? Trzeba go po prostu zignorować. Sam wtedy zamilknie.
      • endru098 Re: Przepraszam, 22.05.15, 10:09
        Faktycznie kiedyś było jakoś spokojniej. :)
        Czytam i niewierzę; wyzwiska, straszenie sądem, obrażanie. Słabo. Szkoda.
        • ski.bic.ski Re: Przepraszam, 22.05.15, 11:03
          Tak już niestety jest, na każdym podwórku znajdzie się ktoś kto próbuje zająć je dla siebie, zająć żeby dominować, żeby nim dysponować, żeby być widocznym z daleka, żeby mieć poczucie panowania.
          Najlepsze do tego celu miejsce (swoisty tron) to miejsce na trzepaku, z niego jest się bardziej widocznym, lepiej słyszalnym, z trzepaka także łatwiej kopnąć i opluć.
          Tron ten jest zazwyczaj mocno oblegany, są tacy którzy wcześnie wstają żeby go zająć tylko dla siebie, jeszcze inni nie kładą się spać aby nie być zdetronizowanym.
          • kalina_m Re: Przepraszam, 22.05.15, 11:47
            Dobrze prawisz, ski.bic.ski. Tylko żadne to panowanie, kiedy królowie naszego trzepaka coraz częściej gadają sami do siebie albo odgrażają się innym, nawet kiedy ci z nimi nie rozmawiają:)
            A idąc za Twoją metaforą - prędzej czy później zostaną sami na swoich trzepakach, bo pozostali uciekną na inne podwórka...
        • kerac32 Re: Przepraszam, 22.05.15, 13:35
          > Czytam i niewierzę; wyzwiska, straszenie sądem, obrażanie. Słabo. Szkoda.

Masz rację, ale spróbuj/cie postawić się na moim miejscu. W tym, co ten przygłup rwijpapucie napisał na mój temat, nie ma jednego zdania prawdy. Nie mam i nie miałem żadnej sprawy za rzekome zamieszczanie na forum zdjęć samochodów z widocznymi numerami rejestracyjnymi, należących do sąsiadów, ani za wyzwiska. Nie byłem za nic skazany sądownie, ani tym bardziej nie dostałem 4000 zł grzywny, jak to napisał w jednym z wątków wspomniany przygłup. Nie mam pojęcia dlaczego akurat mnie wybrał za cel swoich debilnych ataków. Może pomylił mnie z kimś innym, a może kiedyś nadepnąłem mu na forum na odcisk. Już dwukrotnie złożyłem mu propozycję spotkania i wyjaśnienia sprawy. Niestety, za każdym razem została odrzucona. Bo czego innego można spodziewać się po tchórzliwej ciocie, poza anonimowym wypisywaniem oszczerstw. Jak takie coś nie nazwać śmieciem?
    • verena0 Re: Przepraszam, 22.05.15, 11:47
      Chyba masz rację, że to se nevrati, dlatego głównie już tylko czytam.
      Pozdrawiam :)))
      • macoszka Dioptrie lecą 22.05.15, 13:01
        Kurczę, ja już tylko źrenice wytężam... W udziale mielenia kupy sensu jie widzę... Pozdrawiam ciepło!
      • kerac32 Re: Przepraszam, 22.05.15, 13:53
        Wracając do założyciela wątku, to widzę tu bezgraniczną obłudę. To przecież on, jak mało kto zasłużył się do degrengolady tego forum. Zaraszam do archiwwalnych wątków. Owszem potrafił dyskutować, ale głównie skupiał się na czepianiu i poniżaniu innych, nielubianych przez siebie forumowiczów. Mpppm pisze o tym w swoim drugim poście. Ja o tym, przed paroma laty, też pisałem kilkakrotnie. Przyznąję, sam też mam w tej materii nejakie grzeszki. Ale nie zamierzam się obłudnie wybielać jaka to ze mnie niewinna "lelija". Zresztą nigdy nikogo nie zaczepiałem, a moje niemiłe komentarze, były odpowiedzią jedynie na chamskie ataki innych.
        • rwijpapucie Re: Przepraszam, 23.05.15, 01:12
          kiedy na rowerek sie wybierasz? chetnie popatrzę jak szybko pedalujesz....znowu schowasz się w 4 ścianach? :D
      • raks5 Re: Przepraszam, 23.05.15, 11:59
        a pamiętacie dochodzenie do 100000 wątków? Dobrych wątków?
        Może to były wpisy
        spotkania na Mylnej?
        fajne dyskusje.
        Ale tak, wszystko ma swój czas. I pewnie nie ma co na siłę robić.
        Jak ktoś, kto to wszystko popsuł zostanie sam, to forum albo umrze, bo nikt go nie będzie czytał, albo ożyje od nowa, może z nowymi ludźmi. Choć o tych nowych trudno, bo jak sobie wyobrazic pokolenie 20-30 latków teraz piszących na forum? Informacje musiałyby mieć 168 znaków, bo inaczej ciężko :)
        od dawna już jakoś mnie przestało kręcić, ale miałbym ochotę, żeby zaczęło
        pozdrawiam wszystkich "starych" i normalnych "nowych"
        • ski.bic.ski Re: Przepraszam, 23.05.15, 12:34
          Kiedyś na pewnym forum tematycznym napisałem coś co uważam pasuje TU idealnie
          cyt. " ... Forum to twór żywy, to swoisty obraz natury ludzkiej.
          Kształt i obraz tej natury tworzą forumowicze - jacy jesteśmy ?, jak zwykle jesteśmy różni.
          Wśród nas są tacy którzy :
          - chcą się od innych czegoś dowiedzieć,
          - inni chcą im coś podpowiedzieć,
          - kolejni to ci co koniecznie chcą COŚ powiedzieć,
          ci pierwsi i drudzy akceptują prawo pozostałych do odmiennego zdania,
          ci trzeci niekoniecznie, więc zapiekle udowadniają swoje racje.
          Dyskusja rozwija się twórczo do momentu "gorączki", zaczynają się nieeleganckie aluzje i inwektywy,
          jedni z nas przestają uczestniczyć wtedy w tych przepychankach, inni natomiast kruszą kopie do upadłego.
          W takich właśnie momentach następuje odpływ forumowiczów :
          - forumowiczów obserwatorów czasami dodających swoje zdanie (zniesmaczeni lub znudzeni)
          - forumowiczów uczestników aktywnych w dyskusji (zniechęceni lub obrażeni)
          - forumowiczów wojowników (niedocenieni)
          Chwilowe lub trwałe "odejścia" zmniejszają ilość uczestników forum - zaczyna być "przestronniej".
          Teraz inni mogą :
          - czymś zainteresować,
          - czymś zaciekawić,
          -czymś zadziwić.
          Natura to my - natura i czas zrobią swoje ... "
          • tarabl.anka Re: Przepraszam, 24.05.15, 15:01
            Pozwolicie, że też dam swoje zdanie. Przez kilka lat też włączałam się czasami w dyskusje (oczywiście pod innym nickiem, jak zdecydowana większość tutaj), dwa razy nawet prosiłam Admina o zdjęcie postu (dzięki za szybką reakcję). Potem na jakiś czas się “wyłączyłam”. Powróciłam niedawno i niektórzy z Was wiedzą kim jestem, a ja też niektórych z tu piszących znam i może dlatego jest trudniej. Mam na myśli, że bardziej boli, gdy ktoś “przywali” epitetami. Zdarzało się, że ktoś zmienił jednorazowo nicka, żeby mi dowalić.
            Myślę, że poziom dyskusji w mediach ogólnopolskich się obniżył zdecydowanie i to przenosi się na lokalne media. Przyczyny nieobecności tutaj dawnych Forumowiczów widzę takie:
            - Po prostu nie wzrastamy, a malejemy pod względem kultury. Może też Forum - jak McDonald – się trochę przejadło?
            - Pamiętajcie, że funkcję Forum przejęły Tygodnik Siedlecki i SPIN. Tam nie trzeba się logować ani za bardzo wysilać intelektem, można szybko wypluć swoje pretensje wiedząć, że ktoś na pewno nam odpisze jeszcze gorszymi słowami. (Czyżbyśmy stawali sie masochstami?)
            - Za dużo i za często pisząc na forach odnosimy się do osób -autorów wpisów, a za mało i za rzadko odnosimy się do tematu, problemu. Dlaczego? Już to napisaliście w tym temacie: bo jest łatwiej komuś nabluzgać, kogoś obrazić, a do napisania swojej opinii trzeba coś wiedzieć. Może wszyscy stajemy się zbyt wygodni, może nam się po prostu nie chce wchodzić w głębsze rozmyślania?i w życiu spotykamy niewiele osób mających jakieś refleksje. Przeważnie rozmowy stają się płytkie i pośpieszne.
            Co teraz można zrobić? Napisał to ski.bic.ski.
            “Natura to my - natura i czas zrobią swoje ... Teraz inni mogą:
            - czymś zainteresować,
            - czymś zaciekawić,
            -czymś zadziwić”.
            Możecie więc stworzycie prawdziwą elitę dyskusyjną? Może inni pójdą za Waszym przykładem?
            • verena0 Re: Przepraszam, 25.05.15, 16:51
              Wcześniej forum miało inną formę, mniej było polityki a więcej Siedlec, aktualności i wspomnień z ubiegłych lat. No i była grupa może nieliczna, ale dość sobie znana z wpisów, jak też spotkań na Mylnej. Obrzucanie błotem też się zdarzało, ale zazwyczaj się ignorowało trolla. Było sympatycznie.
              Teraz jest praktycznie tylko polityka, nie ma konstruktywnej dyskusji, więc mi osobiście szkoda czasu na czytanie wątku z inwektywami w nadziei, że odnajdę coś wartościowego. Czytam, sprawdzam co jest i tyle. A kto mnie zna, to wie jak mnie znaleźć poza forum.
    • jkfoo Re: Przepraszam, 23.05.15, 07:57
      tak długo nie pisałem ,ze miałem problem z hasłem . Po prostu zapomniałem. Rzeczywiście wchodzi się czasami poczytać ,zobaczyć czym żyje miasto.O ile dobrze pamiętam już jakięs trzy lata temu zauważyłem że forum zdycha .Pozdrowienia dla starych forumowiczów -czek.
      • news_1 Re: Przepraszam, 23.05.15, 09:51
        To mamy podobne wrażenia od tamtego czasu. Nawet założyłem wtedy wątek na ten temat. W tytule użyłem słów, którymi teraz określasz stan, w jakim forum się znalazło. Dyskusja przekształciła się szybko w zwyczajną awanturę. Obecnie niektóre wpisy z tamtego czasu wydają się trochę niezrozumiałe. Jest to skutkiem wycięca przez Admina części postów.
        • oxylog Re: Przepraszam, 24.05.15, 22:56
          Przykro...
          Mam nadzieję n_l, że numeru tel. nie zmieniłeś, trza się piwa napić i pogadać o starych Polakach, bo obecnie to jakoś wszystko "dziadzieje" i nie tylko to forum, ale całe otoczenie idzie ku przepaści...
    • pawelek.mar Re: Przepraszam, 28.05.15, 14:07
      Irku, nie było mnie tu kilka lat, a tu taka awantura :-) Ale pamiętaj, jak jest awantura to jest też życie :-)
      Może zacznę ponownie czytywać to forum ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka