j.b102 26.09.05, 22:42 na vice prezydenckim stanowisku? Dobijański? Kozaczyński? Może ktoś z poza rady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 26.09.05, 22:51 Musi ktoś być ? Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 09:17 We wczorajszym wywiadzie dla KRP p.Symanowicz twierdził, że potrzebuje zastępcy. Że jest dużo obowiązków. Dlatego pytanie kto mógłby ich (jak słusznie zauważasz) zastąpić. Oczywiście mająć świadomość, że są "niedozastąpienia"... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 20:12 Proponuję z niesmakiem pana Somlę bo wiele potrafi zrobić dla negatywnej promocji miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 21:10 z PiS-u to się Kudelski szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego IP: 81.15.159.* 27.09.05, 21:16 Symanowicz potrzebuje dwóch zastępców bo na łamach "Co słychać" Rzewuski powiedział, że składa rezygnację. Nie opowiadajcie bzdur że vice będzie Kozaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 21:19 jacek fajny chłopak jest. mógłby być nie powiem. ale na pewno nie za rzewuskiego. nie to rozdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 22:22 Dla jasności powiem, że będę dalej pisał też jak miś, ale tak zalogować się nie mogłem bo po pierwsze polska litera nie pasuje, a misio (prrzez jedni "i") było zajete. A teraz na temat. Przecież Ambroziewicz nie musi rezygnować. Odnosnie rzewuskiego to rzeczywiście wszedłem na stronę "Co słychać" i tam wyczytałem, że Rzewuski rezygnuje. Z PiSu to kiedyś mówiło się o tym co śluby w swetrze dawał czyli o Głowackim na vice. Może temat wróci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-ha Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 06:59 Kiedyś pojawil sie wątek ,,emektb na prezydenta", czy jakoś tak. Może chociaż na wiceprezydenta Siedlec!? Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 10:48 Oczywiście, że nie musi rezygnować. Jedyne co "musi" to wybrać bycie posłem czy viceprzewodniczącym. Ciekawe co wybierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:09 Na koalicji Prawica Razem radna Hęciak zarekomendowała Jarosława Głowackiego na stanowisko v-ce za Rzewuskiego. POowcy wahają się czy wejść w koalicję, a jeżeli to mają rekomendować Dobijańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 16:15 I byłby to najgorszy wybór ten J.Głowacki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 23:35 Teraz, nocą myślę, że J. Niedziółka byłby lepszy. Spokojny. Niekonfliktowy. W miarę wierzący i w miarę otwarty. Przy ordodoksyjnym Głowackim pachnie wprost schizmą.Pani Hęciak to chyba ta co rozrzucała ulotki? Czy to ta co drukowała i dalej chce drukować nasze losy. W przypadku rozrzucania trochę ją popierałem ze względu na brak dyskusji w SSM. W przypadku rekomendacji pana J.G. już jej popierał nie będę.Nie będę i już! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.mix Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 29.09.05, 15:30 Czyżby to był link "kto ma bardziej niesamowitego kandydata na viceprezydenta" Bo jeśłi tak to ja też mam kilku. Wymieniane nazwiska są wprost nieziemnskie. Ale władzę też mamy nie z tej wody, o przepraszam nie z tej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 23:40 > Ciekawe co wybierze... chyba już dawno wybrał posłowanie Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 29.09.05, 00:22 I nigdy nie ukrywał, że to odskok do kariery parlamentarnej. Dla siedleckiej PO to może i lepiej bo co z nim mieli zrobić? Wynik, jak na pierwsze miejsce taki sobie. Pamiętajmy co zrobi "dla regionu". Będę śledził jego sejmowe drogi, manowce i wertepy. To nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Głowacki 29.09.05, 15:30 Na dzisiejszej sesji prezydent oficjalnie zakomunikował że: 1. przyjął rezygnację Rzewuskiego; 2. za miesiąc oficjalnie zaproponuje Radzie na swojego zastępcę - jarosława Głowackiego, obecnego zastępcę kierownika Urzędu Stanu Cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Głowacki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:25 A z PO kto będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Głowacki 01.10.05, 13:05 Głowacki to najgorszy pomysł jaki mógł przyjść do głowy Hęciakowej, a później Symanowiczowi. Znam tego człowieka z czasów KO i twierdzę że ten smutas (JG) i nawiedzony człowiek należy do ludzi po których nie można spodziewać się nic dobrego. On dba tylko o siebie, a jeżeli to co robi nie jest dla niego to jest złe. On nigdy nie był pozytywnie nastawiony do ludzi. Spytajcie się kto jest jego prawdziwym kolegą? - zaręczam nie ma takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Głowacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 05:08 Nie, nie, nie jest tak źle. Może jest i smutas, "nawiedzony", ale to porządny człowiek. Jest może, delikatnie mówiąc trochę niepoukładany, ale -mówiąc potocznie- się wyrobi (mam nadzieję). Zastanawia mnie inny fakt. Czy to jest kandydat PiS-u na Prezydenta Siedlec w wyborach w przyszłym roku, bo wydaje mi się, że nie. Co prawda poprowadził PiS w Siedlcach do zwycięstwa w wyborach do parlamentu, ale co dalej?. Wiceprezydentura jest po prostu tylko na przeczekanie, czy też będzie nim na stałe. I PiS w przyszłorocznych wyborach poprze obecnego Prezydenta. A w takim razie -patrząc na obecny wynik PiS-u w Siedlcach- w przyszłym roku układy po prostu się nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: kto z PO na vice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 05:30 Nie wiem czy w RM Siedlec jest jeszcze klub PO? "Centrum" to PO - pytam?. PO wydaje mi się, że nie ma konkretnego człowieka na stanowisko obecnego vice. Ba!!! Szukam, szukam i chyba nie znajduję -na razie- w PO kandydata na stanowisko Prezydenta w przyszłorocznych wyborach, który mógłby trochę powalczyć o Prezydenturę. Chyba najbardziej wiarygodny człowiek PO (po pośle Robercie Ambroziewiczu) i dobry kandydat na obecnego vice to p. Marcin Kulicki (nie wiem czy spełnia wymogi prawne na to stanowisko), ale nie wierzę, że w przyszłorocznych wyborach mógłby zagrozić obecnemu układowi. A więc, ciekawe rzeczy się będą działy. Wszyscy narzekają na obecny układ, ale jak na razie jest niezagrożony. I pewnie tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: kto z PO na vice 03.10.05, 06:02 Jeśli wieść gminna prawdę niesie, to jedna z kandydatur w przyszłorocznych wyborach, zadziwi sporo osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: kto z PO na vice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 09:06 Jeśli gminna czyli z gminy A Ambroziewicz już w sejmie nie będzie kandydował Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: kto z PO na vice 03.10.05, 11:53 1)powiedzenie takie jest, nie wiedziałem że nie znasz 2)a kto mówił o Ambroziewiczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: kto z PO na vice IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 12:48 no tak To ja przepraszam Ja tylko przechodziłem . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Głowacki IP: 81.15.159.* 03.10.05, 11:16 Dziwna propozycja Symanowicza. Kiedyś prezydent robił wszystko aby J.G. pozbyć się z urzędu, a traz chce go wprowadzić na urząd viceprezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Głowacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:36 Na układy nie ma rady. Ale poważnie, dajcie spokój Głowckiemu, to porządny facet. Mnie martwi jeszcze jedna sprawa, że na stanowiskach prezydenckich, byc może, nie będzie rodowitego siedlczanina, urodzonego w tym mieście, czującego problemy i specyfikę naszego miasta, znającego problemy "każdej ulicy" w mieście. Cóż pewnie taki nasz los. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Głowacki IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 11:39 Urodzenie nie gwarantuje "czucia" tego miasta. Czasami tzn "obcy" lepiej czują i są sprawniejsi w działaniach na rzecz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 11:46 Dlatego toczy się potem jałowe spory: Siedlce to Podlasie, czy nie? Brak znajomości tradycji miasta i nawet niechęć do jej poznawania przez zarządzających miastem, zrywanie ciągłości trwania lokalnego patriotyzmu, nie liczenie się z opinią społeczna miasta. Nic dziwnego, że wielu ludzi nie wie gdzie mieszka, jakie ma korzenie, czy mają powody być z czegoś dumni, co zachować z przeszłości miasta itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 14:29 > Nic dziwnego, że wielu ludzi nie wie gdzie mieszka, jakie ma korzenie, czy > mają powody być z czegoś dumni, co zachować z przeszłości miasta itp. Lapidarnie, ale prawdziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: 81.15.159.* 03.10.05, 17:34 A czy trzeba być dumnym z tego że jest się siedlczaniniem czy podlasiakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:08 Słyszałem, że złożono propozycję Dobijańskiemu. Podobno się waha i jeszcze nie dał odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 03.10.05, 21:03 Może Dobijański nie zgłupieje i nie zgodzi się. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 19:03 > A czy trzeba być dumnym z tego że jest się siedlczaniniem czy podlasiakiem? Oczywiście nie trzeba! Można jednak sobie cenić swój rodowód i pochodzenie, czuć związek z tym kawałkiem ojczyzny, życzyć jej dobrze i starać się dla niej coś dobrego zrobić. Nie przynosi wstydu przyznawanie się do tradycji warszawskich, krakowskich, sądeckich, zamojkich czy łomżyńskich,gdy mieszka się w tamtych miastach. Przyznawanie się do siedleckich tradycji nie przynosi siedlczaninowi z urodzenia lub wyboru ujmy, wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: 81.15.159.* 03.10.05, 21:00 Ale nie oto chodzi. Ja się pytam czy trzeba być dumnym, że się jest siedlczaninem i jednocześnie podlasiakiem? czy może wystarczy być dumnym z tego że się jest tylko siedlczaninem, dla którego to czy z Podlasia czy z Mazowsza czy z Lubelszczyzny nie jest ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:02 Myślę, że tak też można, zwłaszcza gdy nie jest się urodzonym siedlczaninem, a jedynie mieszkańcem tego miasta lub siedlczaninem, którego rodzice, dziadkowie itd. nie pochodzą z tych stron i w związku z tym nie istnieją emocjonalne więzi z tą częścią Podlasia (np. zwyczaje, potrawy, wielopokole- niowa tradycja mieszkania w Siedlcach lub w okolicy itp.) To jest tak, jak to bywa z napływowymi warszawiakami m.in. z Siedlec. Czują się mieszkańcami Warszawy, ale ich kolebka jest gdzie indziej (chyba , że się jej wyprą), ich warszawskość zaczęła się dopiero od pewnego etapu ich życia. Nie jest też hańbą szczycić się miastem lub wioską, w których się na obecnym etapie życia mieszka i jednocześnie odczuwać więź ze "swoimi stronami". Jedno jest pewne, nikt w Krakowie nie będzie lekceważył tradycji krakowskiej lub lekceważył poznański koloryt w Poznaniu, jeżeli zostanie politykiem szczebla miejskiego, powiatowego czy wojewódzkiego (mimo, że stamtąd nie pochodzi.) Odpowiedz Link Zgłoś
rudy74 Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:38 z ostatniej chwili zapadla decyzja Dobijanski wice Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:48 To może być, a nawet jest, dobra decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: 81.15.159.* 03.10.05, 22:54 Jeśli tak to jednak Dobijański zgłupiał. Szkoda chłopa. Bedzie się męczył. Przecież wiadomo, ze prezydent przez rok tj do wyborów samorządowych "zniszczy" go żeby się pozbyć kontrkandydata do prezydenckiego stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:57 A ja myślałem, że ten Mariusz Dobijański to mądry facet. Przepraszam, ale tak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 23:08 Dobrze, bo wygląda na faceta z głową. Niedobrze, bo może spaść na niego odium nie zawinionych grzechów. Dobrze, bo wniesie świeże pomysły (również z forum). Niedobrze, bo może być listkiem figowym ustępujących władz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Ale zapytajcie zainteresowanego ... 04.10.05, 07:56 bo jak widać nie do końca jest tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 23:06 Coś nowego - ciekawe. Antycypujesz czy może wiesz co zrobię, za nim ja to zrobię. Zarząd PO nie rozmawiał ze mną na temat v-ce, nie podjąłem wobec tego też żadnej decyzji w tej materii. Ale jak zwykle - na forum wielu wie więcej niż zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 10:35 W takim razie sprawa jest otwarta. Niechcący otrzymałeś Mariano możliwe recenzje swojej decyzji, której jeszcze nie podjąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:47 p. Mariusz Dobijański - chyba zła decyzja, bo tak naprawdę ma nie za szczególnych doradców, np. K. Tomaszewski (wstrzymam się od opisu tej postaci) lub L. Poduch (UP?-SLD? - licho go wie). M. Dobijański to mało zdecydowana osoba - niby jestem przeciw,a jednak za. Prezydentowi Symanowiczowi pewnie tacy vice są "na rękę", gdyż p. J.Głowacki - niepoukładany, można rzec zawsze trochę przestraszony i p. M. Dobijański, aktor quasikonsekwencji i quasizdecydowania, w rzeczywistości tchórzliwy i nie zdecydowany oraz z mało wiarygodnym zapleczem ludzkim nie będą w stanie zagrozic jego przyszłości politycznej. Życ nie umierac. Powiem jedno w przyszłorocznych wyborach Prezydent symanowicz kładzie siedlecki PiS i PO "małym palcem" - a myślę, że obie partie myslą o przejęciu władzy w siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 13:10 > p. Mariusz Dobijański - chyba zła decyzja, no to ja mam inne zdanie :) > szczególnych doradców dlaczego sądzisz ze tylko wskazanie pomagają mu podjemowac decyzje ? moim zdaniem otwartość na spotkania (chociażby reprezentowane na forum i spotkanie z forumowiczami) daje większe szanse na podjęcie dobrych decyzji. Wg. mojej wiedzy zawsze stara sie zasięgnąć opinii różnych środowisk. > M. Dobijański to mało zdecydowana osoba Jakaś fobia padła na dyktatorów , wszyscy chcą silnej ręki, jakis faszyzm czy inny Kaczoryzm ? ;) . To niezdecydowanie wynika z faktu (mówie wg. swojej obserwacji) z ważenia różnych głosów i opinii. A to znaczy że się rozumie racje jednej i drugiej strony. > przyszłorocznych wyborach Prezydent symanowicz Wierzę w to że to już koniec "ery" aktualnego prezydenta. Pomysły na miasto juz się dawno mu skończyły, a dwór utrzymuje go cały czas w nieświadomości problemów. Czas właśnie na młodych ludzi do których p.MD sie zalicza. To miasto potrzebuje nowego ducha młodego człowieka który patrzy na sprawy miasta w sposób bezpośredni a nie przez pryzmat wysokości stanowiska. Wydaje mi się iż przy pomocy posłów ziemi Siedleckiej jest szansa na poprawienie statusu miasta i to powinniśmy im przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:31 Wierzę w to że to już koniec "ery" aktualnego prezydenta. Pomysły na miasto juz się dawno mu skończyły, a dwór utrzymuje go cały czas w nieświadomości problemów. To miasto potrzebuje nowego ducha młodego człowieka który patrzy na sprawy miasta w sposób bezpośredni a nie przez pryzmat wysokości stanowiska. Wydaje mi się iż przy pomocy posłów ziemi Siedleckiej jest szansa na poprawienie statusu miasta i to powinniśmy im przypominać. Powoli, powoli - ekipa obecnego Prezydenta tak łatwo nie odda pola walki. A ludzie w Siedlcach, myślisz,że to rozumieją?. Mają w nosie jakiegoś młodego otwartego na spotkania, pracującego na rzecz sukcesu ogólnego miasta- za którym "nota bene" nie zawsze stoją słuszne i zdecydowane decyzje. Obecna ekipa robi wszystko, aby w oczach ludzi dużo zyskac, a może odzyskac - np. siedleckie inwestycje. To ludzie będą pamiętac. I z tego musicie w PiS-ie i PO zdac sobie sprawę. Słabi i mało wiarygodni obecni kandydaci na "vice" budują coraz silniejszą potęgę imperium obecnego - również mało wiarygodnego - układu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:37 Gość portalu: wyborca napisał(a): > To miasto potrzebuje nowego ducha młodego człowieka który patrzy na sprawy > miasta w sposób bezpośredni a nie przez pryzmat wysokości stanowiska. Zgadzam się, że miasto potrzebuje nowego spojrzenia i oddechu, nie rozumiem tylko co przeszkadza w tym stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 13:56 > tylko co przeszkadza w tym stanowisko z wysokości mniej widać szczegóły :) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 13:59 Z wysokości ma się lepszy podgląd na pole bitwy Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 14:10 Siła miasta nie jest jedynie siłą wodza ale siłą jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 14:09 > którym "nota bene" nie zawsze stoją słuszne i zdecydowane decyzje. jasne... "kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci...". Ważne jest aby podejmowac decyzje bo to jest najtrudniejsze nie zawsze sa prawidłowe, ale człowiek sie uczy na błędach. > I z tego musicie zaraz zaraz jacy "WY" jacy "WY" ??!!?? , ze spsoobu pisania wnioskuje Twoje lewicowe podejscie do tematu. Przedstawioen stanowisko jest moje i tylko moje. > Słabi i mało wiarygodni obecni kandydaci na "vice" takich kandydatów jest więcej np. niejaki M.Kulicki, pensja 5000 PLN za słaba , lepiej by przesiąść się na pensje viceprezydenta bo kasa łatwa - ale czy wybór dobry ? szcerze wątpię. Takich kandydatów to ja sie boję , zachowawczy, układający się pod dyktando innych. Łatwiej komuś zarzucić że jest niezdecydowany niż wypomnieć zdecydowanie zgodne z wolą jednego słusznego wodza - wszystko na rozkaz. Czy naprawde miasto Siedlce na to zasługuje ? Strasznie mi to smierdzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:33 Wiem, że bez sensu jest być adwokatem we własnej sprawie i nie powinienem odpowiadać na Twój post. Każda decyzja, którą podejmuję jest ważona i samodzielna. Niestety, życie nie jest ani białe ani czarne, dlatego też wielokrotnie każdy musi wybierać mniejsze zło. Często również decyzje podejmuje się patrząc na efekty w dłuższej perspektywie czasu. Jeszcze trudniej jest podejmować decyzje, które dotyczą osob a nie rzeczy. Ale cierp ciało skoroś chciało - nie użalam się, tylko sygnalizuję złożoność wielu decyzji podejmowanych przeze mnie jak i całą Rade Miasta. Wiarygodność ludzi, którzy wspólnie ze mną pracują dla miasta weryfikują wyborcy. Nie jest tak żle z ich wiarygodnościa i kompetencjami, skoro kolejny raz wybierani są do RM. Nie jest szczytem odwagi, aczkolwiek nie jest to łatwe, wystawiać sie na osąd opinii publicznej, zarówno biorąc udział w wyborach jak i pracując w RM będąc obserwowanym przez mieszkanców (a szczególnie media:) )Nie jest również łatwe wystawiać się na osąd anonimowych - jak Ty - krytyków własnej osoby, nie moderowanych opinii często fałszywych, naciąganych bądź w założeniu agresywnych stwierdzeń. Pozdrawiam PS. Chętnie porozmawiam z Tobą w realu, nie tylko na temat "przejęcia władzy" ale również muzyki, sportu czy innych, mając nadzieję, że przekonam Cię do siebie na tyle, że nie będzie mi zarzucał aktorstwa i tchórzliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 13:48 Oczywiście, że Mariusz Dobijański to zła decyzja. Ta osoba nie nadaje się na urząd vice z jednej prostej przyczyny. On nadaje się na główny urząd, a nie jakieś półśrodki. Co więcej bycie vice nie załatwia tematu. Mam nadzieję, że doskonale pamiętacie liczne rozmowy i liczne spotkania MD z MS. Ja pamiętam doskonale. Zaraz zostanę posądzony o klakierowanie MD. Nic z tych rzeczy. Podchodzę do tematu raczej na chłodno. Osobiście uważam, że skoro wszyscy chcą go na vice to dlaczego miałby się zgodzić. W imię czego? Pensji? Uzależnienia? Fałszywego poklasku? To nie dla MD. Wiadomym jest, że to kandydat na prezydenta niepotrzebne więc etapy przejściowe Lepiej zaatakować mocno i zdecydowanie. Co do doradców. Akurat jesteś w błędzie, znam ludzi z otoczenia MD i wiem, że nie zadowalają się bylejakością, są konkretni, a przede wszystkim lojalni. Należy pamiętać, że doradców (tych najbardziej wartościowych) nie zawsze widać w pierwszym szeregu i chyba taka ich rola. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Musi być ktoś za p. Ambroziewicza? 04.10.05, 14:04 A czy tak naprawdę ktoś musi przyjść za p.Ambroziewicza? Przecież jeden wice, p.Głowacki, do końca kadencji wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Musi być ktoś za p. Ambroziewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=29922009&a=29938333 Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 14:27 > W imię czego? Pensji? Uzależnienia? Fałszywego > poklasku? Pensji - bardzo często jest to główny powód :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 15:02 Już niedługo w siedleckim magistracie w gabinecie wiceprezydenta zasiądzie Jarosław Głowacki, dotychczas zastępca kierownika Urzędu Stanu Cywilnego w Siedlcach. Zastąpi on na tej funkcji wiceprezydenta Roberta Ambroziewicza, który w minionych wyborach parlamentarnych został wybrany na posła RP. Nieoczekiwanie rezygnację złożył drugi wiceprezydent miasta Siedlce Zbigniew Jan Rzewuski. Jarosław Głowacki, zdaniem prezydenta miasta Mirosława Symanowicza, jest dobrym partnerem do rządzenia. „Ma wyższe wykształcenie, doświadczenie w pracy samorządowej i sporo dodatkowych kwalifikacji” – dodaje prezydent Mirosław Symanowicz. Oficjalne mianowanie na stanowisko wiceprezydenta odbędzie się na najbliższej październikowej sesji Rady Miasta. [2005-10-04 10:24:03] www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=2601&news_cat=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 04.10.05, 17:42 KRP podaje w takim razie nieprawdziwe informacje. Jak może prezydent powołać Głowackiego na miejsce Ambroziewicza skoro ten jeszcze pełni obowiązki. Czyżby Symanowicz chiał odwołać Ambroziewicza za karę, że został posłem, a nie on? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 21:56 Skoro tak powiedział, to musiał wcześniej uzgodnić to z zainteresowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:49 A co z garniturem i tacą pana J.G.? Odpowiedz Link Zgłoś
glos5 Re: Nadal kto za Ambroziewicza 05.10.05, 20:35 A kto wie skąd pochodzi ten Głowacki, bo z tego co słyszałem to nie z Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:48 Czy Po i PiS w przyszłorocznych wyborach wystawią swoich kandydatów na Prezydenta, czy też ponownie poprą Prezydenta Symanowicza?. Czytając dzisiejszy TS odniosłem wrażenie, że kandydatem na Prezydenta z PO w przyszłorocznych wyborach będzie K. Paryła, a PiS -u W. Kudelski. Czy STS będzie wstanie powalczyć z takimi potęgami finansowymi jakimi są PO i PiS. Tym bardziej, że jak widać i słychać STS "popalił sobie mosty" u wielu ludzi i wielu obywateli naszego miasta po prostu nie chce słyszeć o poparciu dla STS- u. Czy przez rok odzyskają zaufanie Tych, z którymi są w konflikcie i którzy nie darzą ich już takim szacunkiem i zaufaniem jak trzy lata temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celeste Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 07.10.05, 21:40 oto poważni kandydaci: Rzepka, Sowa, Arciuch, Sawicki, Giers, Arzt, Wysocki, Waszczuk jest jeszcze 70 preytendentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 00:58 A Sowa i Arciuch to nie to samo? Bo znam jedną i tę samą osobę. Zresztą Nazwiska są tak nieprawdopodobne, że mógłbym dodsać jeszcze kilkanaście. P.S. Chyba Arct... zamiast Arzt Sawicki jest za miękki Waszczka juz dawno nie ma w PO... Rzepka zdymisjonowany... O reszcie nie wiem ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:31 I tak najlepsze to "miękki" Sawicki - he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooośść Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 08.10.05, 10:54 mariano, a jak ci się podoba kandydatura zgłoszona (podobno) przez prezydenta. Czy pasuje aby przyszły wice zbierał na tacę i urzędował w garniturze za nasze pieniądze? Czy jest sposób aby tej "zarazie" nie pozowlić zająć stołka? Czy w PiS nie ma rozsądniejszych ludzi? Czy rzeczywiście jeszcze istnieje w RM jakaś koalicja. Czy to prawda (jak niesie wieść miejska) że prezydent postawił sobie cel zniszczenia klubu centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 14:45 Gość portalu: gooośść napisał(a): > kandydatura zgłoszona (podobno) przez prezydenta. > Czy pasuje aby przyszły wice zbierał na tacę i urzędował w garniturze za nasze > pieniądze? Czy jest sposób aby tej "zarazie" nie pozowlić zająć stołka? Czy w > PiS nie ma rozsądniejszych ludzi? Nie moje rybki i nie moje akwarium. Kandydaturę Prezydentowi zgłosił PiS ustami radnej Hęciak. Nie mnie komentować wybory PiSu. > Czy to prawda (jak niesie wieść miejska) że prezydent postawił sobie > cel zniszczenia klubu centrum? To czy klub Centrum będzie istniał zależy od jego członków a nie Prezydenta. Prawdą jest, zgodnie ze statutem miasta, że klub może powołać co najmniej pięciu radnych. Jeżeli któryś z pięciu członków klubu Centrum powie dość to klub się i tak rozwiąże. Na dzień dzisiejszy nie widzę zagrożenia dla istnienia klubu, ale życie jest nieprzewidywalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
zombi7 Re: Nadal kto za Ambroziewicza 09.10.05, 21:33 Przecież to wszystko jest chore, najpierw vice prezydenci wybrani zostali politycznie-przypominam POPiS, a teraz to samo. Czy kiedyś będą na tych wysokich stołkach ludzie kompetentni i odpowiadzialni? Znowy politycznie bo trzeba dać komuś zarobic-tym co Symanowicza ochraniaja politycznie. A tak na marginesie to i tak Symanowicz rządzi autokratycznie a vice prezydenci byli i będą dla picu. O tym juz wiedza Ambroziewicz i Rzewuski, którzy nie mogli podjąć przez ponad 3 lata ani jednej swojej decyzji. Podpisywali tylko formalne projekty uchwał czy jakieś decyzje w zastepstwie. Po co Ci vice? Jednoosobowo rzadzi Symanowicz no i jego doradcy. Larum podnosicie a i tak to nie ma znaczenia. Za rok wybory-przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 18:48 Oj Mirku Mirku:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 10.10.05, 22:35 mariano, czy Hęciakowa to ta sama co z tym ???? (oj zapomniałem) z nieboszczki PZPR rozpowszechniała jakieś ulotki? Może to Ten towarzysz ma na nią taki wpływ. No i jeszcze jedno czy możesz powiedzieć skąd jest Głowacki, bo jeśli będę wiedział to mam mozliwości coś wiecej dowiedzieć się o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 07:28 Wieść niesie, że za ulotkami roznoszonymi przez p. Hęciak stał m.in. p. Głowacki - ale teraz plotkuję, bo nie jestem tego pewny. Natomiast p. Głowacki to były pracownik UM a obecie USC - ale to już wcześniej gdzieś było. No i jest przewodniczącym PiS w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 11.10.05, 17:50 no tak ale może wiesz skąd on jest (Łuków, Sokołów, Łosice czy jeszcze z innej miejscowości) Jeżeli Hęciak go zaproponowała, to odłam Piłki czyli ZCHN. Dziwne ze takie mocne przebicie w Siedlcach ma z PiSu Piłka, a nie Tchurzewski. Piłka niech rządzi w Garwolinie i w Trąbkach, a nie w Siedlcach. Co on zrobił dla Siedlec - nic. No i jeszcze jedno. Jak wieść gminna niesie to panowie Piłka i Głowacki załatwili Rzewuskiego. Co Symanowicz chce być następny? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Nadal kto za Ambroziewicza 11.10.05, 18:16 Gość portalu: ojej napisał(a): > no tak ale może wiesz skąd on jest (Łuków, Sokołów, Łosice czy jeszcze > z innej miejscowości) Jeżeli Hęciak go zaproponowała, to odłam Piłki czyli > ZCHN. Dziwne ze takie mocne przebicie w Siedlcach ma z PiSu Piłka, a nie > Tchurzewski. Piłka niech rządzi w Garwolinie i w Trąbkach, a nie w Siedlcach. > Co on zrobił dla Siedlec - nic. No i jeszcze jedno. Jak wieść gminna niesie > to panowie Piłka i Głowacki załatwili Rzewuskiego. Co Symanowicz chce być > następny? Chyba pomyliłeś Tchurzewskiego z Tchórzewskim (szkoda, że z PiS-u)? "Piłka z PiSu ma mocne przebicie w Siedlcach." Takie dziwne? Siedlce są głównym miastem w regionie, a Piłka jest w Mazowieckim Zarządzie Regionalnym PiS i jest z tego regionu. www.pis.org.pl/oddzialy/mazowieckie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 11.10.05, 19:03 Ale ja pytam co dla tego regionu zrobił Piłka, że ma takie przebicie? Z Tchórzewskim zgoda, ale nazwiska różnie się pisze. Wiadomo o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Nadal kto za Ambroziewicza 11.10.05, 19:09 Jak to co? Zbudował strukturę i wygrał wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 11.10.05, 21:08 Jeżeli to uważasz za zrobienie czegoś dla Siedlec to zgoda, rzeczywiście należy mu się decydujące zdanie o obsadzie stołaka wice. Takich "dobroczyńców" potrzeba w naszym mieście więcej, a napewno Siedlce będą kwitnąć i promieniować rozwojem na cały region:)) Odpowiedz Link Zgłoś