Dodaj do ulubionych

Kto za Ambroziewicza

26.09.05, 22:42
na vice prezydenckim stanowisku? Dobijański? Kozaczyński? Może ktoś z poza
rady?
Obserwuj wątek
    • krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 26.09.05, 22:51
      Musi ktoś być ?
      • j.b102 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 09:17
        We wczorajszym wywiadzie dla KRP p.Symanowicz twierdził, że potrzebuje
        zastępcy. Że jest dużo obowiązków. Dlatego pytanie kto mógłby ich (jak słusznie
        zauważasz) zastąpić. Oczywiście mająć świadomość, że są "niedozastąpienia"...
        • krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 20:12
          Proponuję z niesmakiem pana Somlę bo wiele potrafi zrobić dla negatywnej
          promocji miasta.
          • emektb Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 21:10
            z PiS-u to się Kudelski szykuje.
            • Gość: ojej Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego IP: 81.15.159.* 27.09.05, 21:16
              Symanowicz potrzebuje dwóch zastępców bo na łamach "Co słychać" Rzewuski
              powiedział, że składa rezygnację. Nie opowiadajcie bzdur że vice będzie
              Kozaczyński
              • emektb Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 21:19
                jacek fajny chłopak jest. mógłby być nie powiem. ale na pewno nie za
                rzewuskiego. nie to rozdanie.
                • misiio Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 27.09.05, 22:22
                  Dla jasności powiem, że będę dalej pisał też jak miś, ale tak zalogować się nie
                  mogłem bo po pierwsze polska litera nie pasuje, a misio (prrzez jedni "i") było
                  zajete.
                  A teraz na temat. Przecież Ambroziewicz nie musi rezygnować. Odnosnie
                  rzewuskiego to rzeczywiście wszedłem na stronę "Co słychać" i tam wyczytałem,
                  że Rzewuski rezygnuje. Z PiSu to kiedyś mówiło się o tym co śluby w swetrze
                  dawał czyli o Głowackim na vice. Może temat wróci?
                  • Gość: a-ha Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 06:59
                    Kiedyś pojawil sie wątek ,,emektb na prezydenta", czy jakoś tak. Może chociaż
                    na wiceprezydenta Siedlec!?
                  • j.b102 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 10:48
                    Oczywiście, że nie musi rezygnować. Jedyne co "musi" to wybrać bycie posłem czy
                    viceprzewodniczącym. Ciekawe co wybierze...
                    • Gość: gość Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:09
                      Na koalicji Prawica Razem radna Hęciak zarekomendowała Jarosława Głowackiego na
                      stanowisko v-ce za Rzewuskiego. POowcy wahają się czy wejść w koalicję, a jeżeli
                      to mają rekomendować Dobijańskiego.
                      • krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 16:15
                        I byłby to najgorszy wybór ten J.Głowacki.
                        • krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 23:35
                          Teraz, nocą myślę, że J. Niedziółka byłby lepszy. Spokojny. Niekonfliktowy.
                          W miarę wierzący i w miarę otwarty. Przy ordodoksyjnym Głowackim pachnie
                          wprost schizmą.Pani Hęciak to chyba ta co rozrzucała ulotki? Czy to ta co
                          drukowała i dalej chce drukować nasze losy. W przypadku rozrzucania trochę ją
                          popierałem ze względu na brak dyskusji w SSM. W przypadku rekomendacji pana
                          J.G. już jej popierał nie będę.Nie będę i już!
                          • aga.mix Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 29.09.05, 15:30
                            Czyżby to był link "kto ma bardziej niesamowitego kandydata na viceprezydenta"
                            Bo jeśłi tak to ja też mam kilku. Wymieniane nazwiska są wprost nieziemnskie.
                            Ale władzę też mamy nie z tej wody, o przepraszam nie z tej ziemi...
                    • no_login Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 28.09.05, 23:40
                      > Ciekawe co wybierze...
                      chyba już dawno wybrał posłowanie
                      • krzycho1252 Re: Kto za Ambroziewicza i Rzewuskiego 29.09.05, 00:22
                        I nigdy nie ukrywał, że to odskok do kariery parlamentarnej. Dla siedleckiej PO
                        to może i lepiej bo co z nim mieli zrobić? Wynik, jak na pierwsze miejsce taki
                        sobie. Pamiętajmy co zrobi "dla regionu". Będę śledził jego sejmowe drogi,
                        manowce i wertepy. To nie da się ukryć.
    • partyzant76 Głowacki 29.09.05, 15:30
      Na dzisiejszej sesji prezydent oficjalnie zakomunikował że: 1. przyjął
      rezygnację Rzewuskiego; 2. za miesiąc oficjalnie zaproponuje Radzie na swojego
      zastępcę - jarosława Głowackiego, obecnego zastępcę kierownika Urzędu Stanu
      Cywilnego.
      • Gość: Mariusz Re: Głowacki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:25
        A z PO kto będzie?
        • misiio Re: Głowacki 01.10.05, 13:05
          Głowacki to najgorszy pomysł jaki mógł przyjść do głowy Hęciakowej, a później
          Symanowiczowi. Znam tego człowieka z czasów KO i twierdzę że ten smutas (JG) i
          nawiedzony człowiek należy do ludzi po których nie można spodziewać się nic
          dobrego. On dba tylko o siebie, a jeżeli to co robi nie jest dla niego to jest
          złe. On nigdy nie był pozytywnie nastawiony do ludzi. Spytajcie się kto jest
          jego prawdziwym kolegą? - zaręczam nie ma takich.
          • Gość: wyborca Re: Głowacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 05:08
            Nie, nie, nie jest tak źle. Może jest i smutas, "nawiedzony", ale to porządny
            człowiek. Jest może, delikatnie mówiąc trochę niepoukładany, ale -mówiąc
            potocznie- się wyrobi (mam nadzieję).
            Zastanawia mnie inny fakt. Czy to jest kandydat PiS-u na Prezydenta Siedlec w
            wyborach w przyszłym roku, bo wydaje mi się, że nie. Co prawda poprowadził PiS
            w Siedlcach do zwycięstwa w wyborach do parlamentu, ale co dalej?.
            Wiceprezydentura jest po prostu tylko na przeczekanie, czy też będzie nim na
            stałe. I PiS w przyszłorocznych wyborach poprze obecnego Prezydenta. A w takim
            razie -patrząc na obecny wynik PiS-u w Siedlcach- w przyszłym roku układy po
            prostu się nie zmienią.
            • Gość: wyborca Re: kto z PO na vice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 05:30
              Nie wiem czy w RM Siedlec jest jeszcze klub PO? "Centrum" to PO - pytam?.
              PO wydaje mi się, że nie ma konkretnego człowieka na stanowisko obecnego vice.
              Ba!!! Szukam, szukam i chyba nie znajduję -na razie- w PO kandydata na
              stanowisko Prezydenta w przyszłorocznych wyborach, który mógłby trochę
              powalczyć o Prezydenturę. Chyba najbardziej wiarygodny człowiek PO (po pośle
              Robercie Ambroziewiczu) i dobry kandydat na obecnego vice to p. Marcin Kulicki
              (nie wiem czy spełnia wymogi prawne na to stanowisko), ale nie wierzę, że w
              przyszłorocznych wyborach mógłby zagrozić obecnemu układowi.
              A więc, ciekawe rzeczy się będą działy.
              Wszyscy narzekają na obecny układ, ale jak na razie jest niezagrożony. I pewnie
              tak zostanie.
              • n_l Re: kto z PO na vice 03.10.05, 06:02
                Jeśli wieść gminna prawdę niesie, to jedna z kandydatur
                w przyszłorocznych wyborach, zadziwi sporo osób
                • Gość: Mariusz Re: kto z PO na vice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 09:06
                  Jeśli gminna czyli z gminy A Ambroziewicz już w sejmie nie będzie kandydował
                  • n_l Re: kto z PO na vice 03.10.05, 11:53
                    1)powiedzenie takie jest, nie wiedziałem że nie znasz
                    2)a kto mówił o Ambroziewiczu?
                    • Gość: Mariusz Re: kto z PO na vice IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 12:48
                      no tak
                      To ja przepraszam
                      Ja tylko przechodziłem
                      .
                      .
                      .
          • Gość: on Re: Głowacki IP: 81.15.159.* 03.10.05, 11:16
            Dziwna propozycja Symanowicza. Kiedyś prezydent robił wszystko aby J.G. pozbyć się z urzędu, a traz chce go wprowadzić na urząd viceprezydenta?
            • Gość: wyborca Re: Głowacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:36
              Na układy nie ma rady. Ale poważnie, dajcie spokój Głowckiemu, to porządny
              facet. Mnie martwi jeszcze jedna sprawa, że na stanowiskach prezydenckich, byc
              może, nie będzie rodowitego siedlczanina, urodzonego w tym mieście, czującego
              problemy i specyfikę naszego miasta, znającego problemy "każdej ulicy" w
              mieście. Cóż pewnie taki nasz los. Trudno.
              • Gość: Mariusz Re: Głowacki IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 11:39
                Urodzenie nie gwarantuje "czucia" tego miasta. Czasami tzn "obcy" lepiej czują
                i są sprawniejsi w działaniach na rzecz miasta.
    • razowiec Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 11:46
      Dlatego toczy się potem jałowe spory: Siedlce to Podlasie, czy nie?
      Brak znajomości tradycji miasta i nawet niechęć do jej poznawania przez
      zarządzających miastem, zrywanie ciągłości trwania lokalnego patriotyzmu, nie
      liczenie się z opinią społeczna miasta.
      Nic dziwnego, że wielu ludzi nie wie gdzie mieszka, jakie ma korzenie, czy mają
      powody być z czegoś dumni, co zachować z przeszłości miasta itp.
      • tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 14:29
        > Nic dziwnego, że wielu ludzi nie wie gdzie mieszka, jakie ma korzenie, czy
        > mają powody być z czegoś dumni, co zachować z przeszłości miasta itp.

Lapidarnie, ale prawdziwie.
      • Gość: ojej Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: 81.15.159.* 03.10.05, 17:34
        A czy trzeba być dumnym z tego że jest się siedlczaniniem czy podlasiakiem?
    • Gość: gość Re: Kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:08
      Słyszałem, że złożono propozycję Dobijańskiemu. Podobno się waha i jeszcze nie
      dał odpowiedzi.
      • Gość: ojej Re: Kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 03.10.05, 21:03
        Może Dobijański nie zgłupieje i nie zgodzi się.
    • tramwajsiedlecki Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 19:03
      > A czy trzeba być dumnym z tego że jest się siedlczaniniem czy podlasiakiem?

Oczywiście nie trzeba! Można jednak sobie cenić swój rodowód i pochodzenie,
      czuć związek z tym kawałkiem ojczyzny, życzyć jej dobrze i starać się dla niej
      coś dobrego zrobić.

Nie przynosi wstydu przyznawanie się do tradycji warszawskich, krakowskich,
      sądeckich, zamojkich czy łomżyńskich,gdy mieszka się w tamtych miastach.

Przyznawanie się do siedleckich tradycji nie przynosi siedlczaninowi z
      urodzenia lub wyboru ujmy, wprost przeciwnie.

• Gość: ojej Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: 81.15.159.* 03.10.05, 21:00
        Ale nie oto chodzi. Ja się pytam czy trzeba być dumnym, że się jest
        siedlczaninem i jednocześnie podlasiakiem? czy może wystarczy być dumnym z tego
        że się jest tylko siedlczaninem, dla którego to czy z Podlasia czy z Mazowsza
        czy z Lubelszczyzny nie jest ważne?
        • tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:02
          Myślę, że tak też można, zwłaszcza gdy nie jest się urodzonym siedlczaninem,
          a jedynie mieszkańcem tego miasta lub siedlczaninem, którego rodzice,
          dziadkowie itd. nie pochodzą z tych stron i w związku z tym nie istnieją
          emocjonalne więzi z tą częścią Podlasia (np. zwyczaje, potrawy, wielopokole-
          niowa tradycja mieszkania w Siedlcach lub w okolicy itp.)

To jest tak, jak to bywa z napływowymi warszawiakami m.in. z Siedlec. Czują się
          mieszkańcami Warszawy, ale ich kolebka jest gdzie indziej (chyba , że się jej
          wyprą), ich warszawskość zaczęła się dopiero od pewnego etapu ich życia.

Nie jest też hańbą szczycić się miastem lub wioską, w których się na obecnym
          etapie życia mieszka i jednocześnie odczuwać więź ze "swoimi stronami".

Jedno jest pewne, nikt w Krakowie nie będzie lekceważył tradycji krakowskiej
          lub lekceważył poznański koloryt w Poznaniu, jeżeli zostanie politykiem
          szczebla miejskiego, powiatowego czy wojewódzkiego (mimo, że stamtąd nie
          pochodzi.)
          • rudy74 Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:38
            z ostatniej chwili zapadla decyzja Dobijanski wice
            • tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:48
              To może być, a nawet jest, dobra decyzja.
            • Gość: ojej Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: 81.15.159.* 03.10.05, 22:54
              Jeśli tak to jednak Dobijański zgłupiał. Szkoda chłopa. Bedzie się męczył.
              Przecież wiadomo, ze prezydent przez rok tj do wyborów samorządowych "zniszczy"
              go żeby się pozbyć kontrkandydata do prezydenckiego stołka.
              • neutron6 Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 22:57
                A ja myślałem, że ten Mariusz Dobijański to mądry facet. Przepraszam, ale tak
                wyszło.
                • tramwajsiedlecki Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 03.10.05, 23:08
                  Dobrze, bo wygląda na faceta z głową. Niedobrze, bo może spaść na niego odium
                  nie zawinionych grzechów. Dobrze, bo wniesie świeże pomysły (również z forum).
                  Niedobrze, bo może być listkiem figowym ustępujących władz miasta.
                  • bambii Ale zapytajcie zainteresowanego ... 04.10.05, 07:56
                    bo jak widać nie do końca jest tak
            • Gość: mariano Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 23:06
              Coś nowego - ciekawe. Antycypujesz czy może wiesz co zrobię, za nim ja to
              zrobię. Zarząd PO nie rozmawiał ze mną na temat v-ce, nie podjąłem wobec tego
              też żadnej decyzji w tej materii.
              Ale jak zwykle - na forum wielu wie więcej niż zainteresowani.
              • razowiec Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 10:35
                W takim razie sprawa jest otwarta. Niechcący otrzymałeś Mariano możliwe
                recenzje swojej decyzji, której jeszcze nie podjąłeś.
                • Gość: wyborca Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:47
                  p. Mariusz Dobijański - chyba zła decyzja, bo tak naprawdę ma nie za
                  szczególnych doradców, np. K. Tomaszewski (wstrzymam się od opisu tej postaci)
                  lub L. Poduch (UP?-SLD? - licho go wie).
                  M. Dobijański to mało zdecydowana osoba - niby jestem przeciw,a jednak za.
                  Prezydentowi Symanowiczowi pewnie tacy vice są "na rękę", gdyż p. J.Głowacki -
                  niepoukładany, można rzec zawsze trochę przestraszony i p. M. Dobijański, aktor
                  quasikonsekwencji i quasizdecydowania, w rzeczywistości tchórzliwy i nie
                  zdecydowany oraz z mało wiarygodnym zapleczem ludzkim nie będą w stanie
                  zagrozic jego przyszłości politycznej. Życ nie umierac. Powiem jedno w
                  przyszłorocznych wyborach Prezydent symanowicz kładzie siedlecki PiS i
                  PO "małym palcem" - a myślę, że obie partie myslą o przejęciu władzy w
                  siedlcach.
                  • bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 13:10
                    > p. Mariusz Dobijański - chyba zła decyzja,

no to ja mam inne zdanie :)

> szczególnych doradców

dlaczego sądzisz ze tylko wskazanie pomagają mu podjemowac decyzje ? moim
                    zdaniem otwartość na spotkania (chociażby reprezentowane na forum i spotkanie z
                    forumowiczami) daje większe szanse na podjęcie dobrych decyzji. Wg. mojej wiedzy
                    zawsze stara sie zasięgnąć opinii różnych środowisk.

> M. Dobijański to mało zdecydowana osoba

Jakaś fobia padła na dyktatorów , wszyscy chcą silnej ręki, jakis faszyzm czy
                    inny Kaczoryzm ? ;) . To niezdecydowanie wynika z faktu (mówie wg. swojej
                    obserwacji) z ważenia różnych głosów i opinii. A to znaczy że się rozumie racje
                    jednej i drugiej strony.

> przyszłorocznych wyborach Prezydent symanowicz

Wierzę w to że to już koniec "ery" aktualnego prezydenta. Pomysły na miasto juz
                    się dawno mu skończyły, a dwór utrzymuje go cały czas w nieświadomości
                    problemów. Czas właśnie na młodych ludzi do których p.MD sie zalicza. To miasto
                    potrzebuje nowego ducha młodego człowieka który patrzy na sprawy miasta w sposób
                    bezpośredni a nie przez pryzmat wysokości stanowiska. Wydaje mi się iż przy
                    pomocy posłów ziemi Siedleckiej jest szansa na poprawienie statusu miasta i to
                    powinniśmy im przypominać.
                    • Gość: wyborca Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:31
                      Wierzę w to że to już koniec "ery" aktualnego prezydenta. Pomysły na miasto juz
                      się dawno mu skończyły, a dwór utrzymuje go cały czas w nieświadomości
                      problemów.
                      To miasto potrzebuje nowego ducha młodego człowieka który patrzy na sprawy
                      miasta w sposób bezpośredni a nie przez pryzmat wysokości stanowiska.
                      Wydaje mi się iż przy pomocy posłów ziemi Siedleckiej jest szansa na
                      poprawienie statusu miasta i to powinniśmy im przypominać.

Powoli, powoli - ekipa obecnego Prezydenta tak łatwo nie odda pola walki. A
                      ludzie w Siedlcach, myślisz,że to rozumieją?. Mają w nosie jakiegoś młodego
                      otwartego na spotkania, pracującego na rzecz sukcesu ogólnego miasta- za
                      którym "nota bene" nie zawsze stoją słuszne i zdecydowane decyzje.
                      Obecna ekipa robi wszystko, aby w oczach ludzi dużo zyskac, a może odzyskac -
                      np. siedleckie inwestycje. To ludzie będą pamiętac. I z tego musicie w PiS-ie i
                      PO zdac sobie sprawę. Słabi i mało wiarygodni obecni kandydaci na "vice" budują
                      coraz silniejszą potęgę imperium obecnego - również mało wiarygodnego -
                      układu.
                      • Gość: mariano Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:37
                        Gość portalu: wyborca napisał(a):
                        > To miasto potrzebuje nowego ducha młodego człowieka który patrzy na sprawy
                        > miasta w sposób bezpośredni a nie przez pryzmat wysokości stanowiska.
                        Zgadzam się, że miasto potrzebuje nowego spojrzenia i oddechu, nie rozumiem
                        tylko co przeszkadza w tym stanowisko.
                        • bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 13:56
                          > tylko co przeszkadza w tym stanowisko

z wysokości mniej widać szczegóły :)
                          • bydlaq Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 13:59
                            Z wysokości ma się lepszy podgląd na pole bitwy
                            • bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 14:10
                              Siła miasta nie jest jedynie siłą wodza ale siłą jego mieszkańców.
                      • bambii Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? 04.10.05, 14:09
                        > którym "nota bene" nie zawsze stoją słuszne i zdecydowane decyzje.

jasne... "kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci...". Ważne jest aby
                        podejmowac decyzje bo to jest najtrudniejsze nie zawsze sa prawidłowe, ale
                        człowiek sie uczy na błędach.

> I z tego musicie

zaraz zaraz jacy "WY" jacy "WY" ??!!?? , ze spsoobu pisania wnioskuje Twoje
                        lewicowe podejscie do tematu. Przedstawioen stanowisko jest moje i tylko moje.

> Słabi i mało wiarygodni obecni kandydaci na "vice"

takich kandydatów jest więcej np. niejaki M.Kulicki, pensja 5000 PLN za słaba ,
                        lepiej by przesiąść się na pensje viceprezydenta bo kasa łatwa - ale czy wybór
                        dobry ? szcerze wątpię.
                        Takich kandydatów to ja sie boję , zachowawczy, układający się pod dyktando
                        innych. Łatwiej komuś zarzucić że jest niezdecydowany niż wypomnieć zdecydowanie
                        zgodne z wolą jednego słusznego wodza - wszystko na rozkaz.
                        Czy naprawde miasto Siedlce na to zasługuje ?
                        Strasznie mi to smierdzi ....
                  • Gość: mariano Re: Miasto bez tradycji? Bez korzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:33
                    Wiem, że bez sensu jest być adwokatem we własnej sprawie i nie powinienem
                    odpowiadać na Twój post. Każda decyzja, którą podejmuję jest ważona i
                    samodzielna. Niestety, życie nie jest ani białe ani czarne, dlatego też
                    wielokrotnie każdy musi wybierać mniejsze zło. Często również decyzje podejmuje
                    się patrząc na efekty w dłuższej perspektywie czasu. Jeszcze trudniej jest
                    podejmować decyzje, które dotyczą osob a nie rzeczy. Ale cierp ciało skoroś
                    chciało - nie użalam się, tylko sygnalizuję złożoność wielu decyzji
                    podejmowanych przeze mnie jak i całą Rade Miasta. Wiarygodność ludzi, którzy
                    wspólnie ze mną pracują dla miasta weryfikują wyborcy. Nie jest tak żle z ich
                    wiarygodnościa i kompetencjami, skoro kolejny raz wybierani są do RM.
                    Nie jest szczytem odwagi, aczkolwiek nie jest to łatwe, wystawiać sie na osąd
                    opinii publicznej, zarówno biorąc udział w wyborach jak i pracując w RM będąc
                    obserwowanym przez mieszkanców (a szczególnie media:) )Nie jest również łatwe
                    wystawiać się na osąd anonimowych - jak Ty - krytyków własnej osoby, nie
                    moderowanych opinii często fałszywych, naciąganych bądź w założeniu agresywnych
                    stwierdzeń.
                    Pozdrawiam
                    PS.
                    Chętnie porozmawiam z Tobą w realu, nie tylko na temat "przejęcia władzy" ale
                    również muzyki, sportu czy innych, mając nadzieję, że przekonam Cię do siebie na
                    tyle, że nie będzie mi zarzucał aktorstwa i tchórzliwości.
                  • j.b102 Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 13:48
                    Oczywiście, że Mariusz Dobijański to zła decyzja.
                    Ta osoba nie nadaje się na urząd vice z jednej prostej przyczyny. On nadaje się
                    na główny urząd, a nie jakieś półśrodki. Co więcej bycie vice nie załatwia
                    tematu. Mam nadzieję, że doskonale pamiętacie liczne rozmowy i liczne spotkania
                    MD z MS. Ja pamiętam doskonale.
                    Zaraz zostanę posądzony o klakierowanie MD. Nic z tych rzeczy. Podchodzę do
                    tematu raczej na chłodno. Osobiście uważam, że skoro wszyscy chcą go na vice to
                    dlaczego miałby się zgodzić. W imię czego? Pensji? Uzależnienia? Fałszywego
                    poklasku? To nie dla MD.
                    Wiadomym jest, że to kandydat na prezydenta niepotrzebne więc etapy przejściowe
                    Lepiej zaatakować mocno i zdecydowanie.
                    Co do doradców. Akurat jesteś w błędzie, znam ludzi z otoczenia MD i wiem, że
                    nie zadowalają się bylejakością, są konkretni, a przede wszystkim lojalni.
                    Należy pamiętać, że doradców (tych najbardziej wartościowych) nie zawsze widać
                    w pierwszym szeregu i chyba taka ich rola.
                    • razowiec Musi być ktoś za p. Ambroziewicza? 04.10.05, 14:04
                      A czy tak naprawdę ktoś musi przyjść za p.Ambroziewicza? Przecież jeden wice,
                      p.Głowacki, do końca kadencji wystarczy.
                      • Gość: mariano Re: Musi być ktoś za p. Ambroziewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:23
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=29922009&a=29938333
                    • bambii Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 14:27
                      > W imię czego? Pensji? Uzależnienia? Fałszywego
                      > poklasku?

Pensji - bardzo często jest to główny powód :/
                      • tramwajsiedlecki Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 15:02
                        Już niedługo w siedleckim magistracie w gabinecie wiceprezydenta zasiądzie
                        Jarosław Głowacki, dotychczas zastępca kierownika Urzędu Stanu Cywilnego w
                        Siedlcach. Zastąpi on na tej funkcji wiceprezydenta Roberta Ambroziewicza,
                        który w minionych wyborach parlamentarnych został wybrany na posła RP.

Nieoczekiwanie rezygnację złożył drugi wiceprezydent miasta Siedlce Zbigniew
                        Jan Rzewuski.

Jarosław Głowacki, zdaniem prezydenta miasta Mirosława Symanowicza, jest dobrym
                        partnerem do rządzenia. „Ma wyższe wykształcenie, doświadczenie w pracy
                        samorządowej i sporo dodatkowych kwalifikacji” – dodaje prezydent Mirosław
                        Symanowicz.

Oficjalne mianowanie na stanowisko wiceprezydenta odbędzie się na najbliższej
                        październikowej sesji Rady Miasta.
                        [2005-10-04 10:24:03]
                        www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=2601&news_cat=1
                        • Gość: Ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 04.10.05, 17:42
                          KRP podaje w takim razie nieprawdziwe informacje. Jak może prezydent powołać
                          Głowackiego na miejsce Ambroziewicza skoro ten jeszcze pełni obowiązki. Czyżby
                          Symanowicz chiał odwołać Ambroziewicza za karę, że został posłem, a nie on?
                          • brat_szczepana Re: Nadal kto za Ambroziewicza 04.10.05, 21:56
                            Skoro tak powiedział, to musiał wcześniej uzgodnić to z zainteresowanym.
                            • Gość: Alex Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:49
                              A co z garniturem i tacą pana J.G.?
                              • glos5 Re: Nadal kto za Ambroziewicza 05.10.05, 20:35
                                A kto wie skąd pochodzi ten Głowacki, bo z tego co słyszałem to nie z Siedlec.
                                • Gość: ? Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:48
                                  Czy Po i PiS w przyszłorocznych wyborach wystawią swoich kandydatów na
                                  Prezydenta, czy też ponownie poprą Prezydenta Symanowicza?.
                                  Czytając dzisiejszy TS odniosłem wrażenie, że kandydatem na Prezydenta z PO w
                                  przyszłorocznych wyborach będzie K. Paryła, a PiS -u W. Kudelski.
                                  Czy STS będzie wstanie powalczyć z takimi potęgami finansowymi jakimi są PO i
                                  PiS.
                                  Tym bardziej, że jak widać i słychać STS "popalił sobie mosty" u wielu ludzi i
                                  wielu obywateli naszego miasta po prostu nie chce słyszeć o poparciu dla STS-
                                  u.
                                  Czy przez rok odzyskają zaufanie Tych, z którymi są w konflikcie i którzy nie
                                  darzą ich już takim szacunkiem i zaufaniem jak trzy lata temu?
                                  • Gość: celeste Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 07.10.05, 21:40
                                    oto poważni kandydaci:
                                    Rzepka, Sowa, Arciuch, Sawicki, Giers, Arzt, Wysocki, Waszczuk
                                    jest jeszcze 70 preytendentów
                                    • Gość: Mariusz Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 00:58
                                      A Sowa i Arciuch to nie to samo? Bo znam jedną i tę samą osobę. Zresztą
                                      Nazwiska są tak nieprawdopodobne, że mógłbym dodsać jeszcze kilkanaście.

P.S. Chyba Arct... zamiast Arzt
                                      Sawicki jest za miękki
                                      Waszczka juz dawno nie ma w PO...
                                      Rzepka zdymisjonowany...
                                      O reszcie nie wiem ;D
                                      • Gość: mariano Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:31
                                        I tak najlepsze to "miękki" Sawicki - he he
                                        • Gość: gooośść Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 08.10.05, 10:54
                                          mariano, a jak ci się podoba kandydatura zgłoszona (podobno) przez prezydenta.
                                          Czy pasuje aby przyszły wice zbierał na tacę i urzędował w garniturze za nasze
                                          pieniądze? Czy jest sposób aby tej "zarazie" nie pozowlić zająć stołka? Czy w
                                          PiS nie ma rozsądniejszych ludzi? Czy rzeczywiście jeszcze istnieje w RM jakaś
                                          koalicja. Czy to prawda (jak niesie wieść miejska) że prezydent postawił sobie
                                          cel zniszczenia klubu centrum?
                                          • Gość: mariano Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 14:45
                                            Gość portalu: gooośść napisał(a):
                                            > kandydatura zgłoszona (podobno) przez prezydenta.
                                            > Czy pasuje aby przyszły wice zbierał na tacę i urzędował w garniturze za nasze
                                            > pieniądze? Czy jest sposób aby tej "zarazie" nie pozowlić zająć stołka? Czy w
                                            > PiS nie ma rozsądniejszych ludzi?
                                            Nie moje rybki i nie moje akwarium. Kandydaturę Prezydentowi zgłosił PiS ustami
                                            radnej Hęciak. Nie mnie komentować wybory PiSu.
                                            > Czy to prawda (jak niesie wieść miejska) że prezydent postawił sobie
                                            > cel zniszczenia klubu centrum?
                                            To czy klub Centrum będzie istniał zależy od jego członków a nie Prezydenta.
                                            Prawdą jest, zgodnie ze statutem miasta, że klub może powołać co najmniej pięciu
                                            radnych. Jeżeli któryś z pięciu członków klubu Centrum powie dość to klub się i
                                            tak rozwiąże. Na dzień dzisiejszy nie widzę zagrożenia dla istnienia klubu, ale
                                            życie jest nieprzewidywalne :)
                                            • zombi7 Re: Nadal kto za Ambroziewicza 09.10.05, 21:33
                                              Przecież to wszystko jest chore, najpierw vice prezydenci wybrani zostali
                                              politycznie-przypominam POPiS, a teraz to samo. Czy kiedyś będą na tych
                                              wysokich stołkach ludzie kompetentni i odpowiadzialni? Znowy politycznie bo
                                              trzeba dać komuś zarobic-tym co Symanowicza ochraniaja politycznie.
                                              A tak na marginesie to i tak Symanowicz rządzi autokratycznie a vice prezydenci
                                              byli i będą dla picu. O tym juz wiedza Ambroziewicz i Rzewuski, którzy nie
                                              mogli podjąć przez ponad 3 lata ani jednej swojej decyzji. Podpisywali tylko
                                              formalne projekty uchwał czy jakieś decyzje w zastepstwie. Po co Ci vice?
                                              Jednoosobowo rzadzi Symanowicz no i jego doradcy.
                                              Larum podnosicie a i tak to nie ma znaczenia. Za rok wybory-przypominam.
                                              • Gość: . Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 18:48
                                                Oj Mirku Mirku:(
                                            • Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 10.10.05, 22:35
                                              mariano, czy Hęciakowa to ta sama co z tym ???? (oj zapomniałem) z nieboszczki
                                              PZPR rozpowszechniała jakieś ulotki? Może to Ten towarzysz ma na nią taki
                                              wpływ. No i jeszcze jedno czy możesz powiedzieć skąd jest Głowacki, bo jeśli
                                              będę wiedział to mam mozliwości coś wiecej dowiedzieć się o nim.
                                              • Gość: mariano Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 07:28
                                                Wieść niesie, że za ulotkami roznoszonymi przez p. Hęciak stał m.in. p. Głowacki
                                                - ale teraz plotkuję, bo nie jestem tego pewny.
                                                Natomiast p. Głowacki to były pracownik UM a obecie USC - ale to już wcześniej
                                                gdzieś było. No i jest przewodniczącym PiS w Siedlcach.
                                                • Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 11.10.05, 17:50
                                                  no tak ale może wiesz skąd on jest (Łuków, Sokołów, Łosice czy jeszcze z innej
                                                  miejscowości) Jeżeli Hęciak go zaproponowała, to odłam Piłki czyli ZCHN. Dziwne
                                                  ze takie mocne przebicie w Siedlcach ma z PiSu Piłka, a nie Tchurzewski. Piłka
                                                  niech rządzi w Garwolinie i w Trąbkach, a nie w Siedlcach. Co on zrobił dla
                                                  Siedlec - nic. No i jeszcze jedno. Jak wieść gminna niesie to panowie Piłka i
                                                  Głowacki załatwili Rzewuskiego. Co Symanowicz chce być następny?
                                                  • muchawka Re: Nadal kto za Ambroziewicza 11.10.05, 18:16
                                                    Gość portalu: ojej napisał(a):
                                                    > no tak ale może wiesz skąd on jest (Łuków, Sokołów, Łosice czy jeszcze
                                                    > z innej miejscowości) Jeżeli Hęciak go zaproponowała, to odłam Piłki czyli
                                                    > ZCHN. Dziwne ze takie mocne przebicie w Siedlcach ma z PiSu Piłka, a nie
                                                    > Tchurzewski. Piłka niech rządzi w Garwolinie i w Trąbkach, a nie w Siedlcach.
                                                    > Co on zrobił dla Siedlec - nic. No i jeszcze jedno. Jak wieść gminna niesie
                                                    > to panowie Piłka i Głowacki załatwili Rzewuskiego. Co Symanowicz chce być
                                                    > następny?

Chyba pomyliłeś Tchurzewskiego z Tchórzewskim (szkoda, że z PiS-u)?
                                                    "Piłka z PiSu ma mocne przebicie w Siedlcach." Takie dziwne?
                                                    Siedlce są głównym miastem w regionie, a Piłka jest w Mazowieckim Zarządzie
                                                    Regionalnym PiS i jest z tego regionu.
                                                    www.pis.org.pl/oddzialy/mazowieckie.htm
                                                  • Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 11.10.05, 19:03
                                                    Ale ja pytam co dla tego regionu zrobił Piłka, że ma takie przebicie? Z
                                                    Tchórzewskim zgoda, ale nazwiska różnie się pisze. Wiadomo o kogo chodzi.
                                                  • muchawka Re: Nadal kto za Ambroziewicza 11.10.05, 19:09
                                                    Jak to co? Zbudował strukturę i wygrał wybory.
                                                  • Gość: ojej Re: Nadal kto za Ambroziewicza IP: 81.15.159.* 11.10.05, 21:08
                                                    Jeżeli to uważasz za zrobienie czegoś dla Siedlec to zgoda, rzeczywiście należy
                                                    mu się decydujące zdanie o obsadzie stołaka wice. Takich "dobroczyńców"
                                                    potrzeba w naszym mieście więcej, a napewno Siedlce będą kwitnąć i promieniować
                                                    rozwojem na cały region:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka