melisa333 02.01.06, 11:06 wiadomosci.onet.pl/1221724,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambii Re: no to się zaczeło 02.01.06, 11:30 Nie pisz takich rzeczy na forum bo ci "prawi i sprawidliwi" zaraz zarzuca ci jednostronność, kumotersto, oszołomstwo, platformerstwo, bufonade itp. itd. Przeciez mają rację , TVP nie powinna prezentować wiadomości : "stronniczej, emocjonalnej i agresywnej w stosunku do gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza.". :> Teraz bedziemy sluchac dobrych i tylko wiadomości o samych sukcesach , ale to juz niedlugo , prezydent podpisze zmiany w KRRITV i od tego momentu bedzie juz tylko pieknie (przynajmniej w TV)- oby teleranka nam nie wyłączyli :> Jest super jest super, wiec o co ci chodzi ;> Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: no to się zaczeło 02.01.06, 11:35 a fakt ... przepraszam :) "komisja Prawdy" czeka tylko na jakiś błąd ... Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: no to się zaczeło 02.01.06, 11:42 No, a potem będą zamykać fora dyskusyjne, gazety, radia (oprócz jednego), następnie za głoszone krytyki pójdziemy do pierdla. Jakoś tak dziwnie mi się zrobiło, czyżby powtórka z historii? Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: no to się zaczeło 02.01.06, 11:46 Nikt, kto głosował na PISa, nie może rzec: To mi zwisa! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_gertuda Re: no to się zaczeło 02.01.06, 12:21 Właśnie usłyszałam prognozę pogody w TV. "Będzie szaro, mokro, SMUTNO, ślisko i zimno" Zawsze się nad tym zastanawiałam i wkurzało mnie, że przez chwilę posmutniałam. JA LUBIE TAKA POGODĘ no ale....skoro z założenia jest ona smutna.....a to już mi się smutno zrobiło na myśl o spacerku:( Odin, dwa, tri, czetyrie .... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_gertuda Re: no to się zaczeło 02.01.06, 12:24 Sorry, małe sprostowanie! Nie spacerku( w końcy ślisko) Ale sam klimat. Nie mozna sie cieszyc z tego poprostu? Gdybym pracowała na zewnątrz na pewno nie cieszyłabym się ale tak?? jest INNA ale czemu SMUTNA! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło 02.01.06, 12:32 Żabciu wytrzymaj jeszcze chwile juz niedługo w TVP pogoda będzie (w styczniu) : "Szara, mokra, wspaniała" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: no to się zaczeło 02.01.06, 12:39 No tak, siła sugestii jest wielka. Każdy powinien sobie rano powtarzać: jestem wielki i wspaniały, dla żadnej sprawy nie jestem za mały! Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: no to się zaczeło 02.01.06, 12:41 Słyszałem, że mają zatrudnić Spielberga i perwszą produkcja filmową TVP w tym roku ma być "Lista Wildsteina" Pogodę będzie prezentował Kurski... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło 02.01.06, 12:45 No czekam na kolejne propozycje obsady redaktorow TVP zostalo jeszcze parę, pogodynke już obsadziłeś, ale jest jeszcze 997 , ktokolwiek widzial ktokolwiek wie, ciuchcia (jest jeszcze?), w cztery oczy ..... jakie jeszcze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: no to się zaczeło 02.01.06, 12:46 ciuchcie będzie prowadził były minister Tchórzewski :) nikt jak on nie zna się na psuciu ciuchci :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_gertuda Re: no to się zaczeło 02.01.06, 13:04 Jeśli myślisz, że będzie kompetentny , może prognozować. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: no to się zaczeło 02.01.06, 13:10 Chcesz podważać kompetencje polityków PiSu ? Uważaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_gertuda Re: no to się zaczeło 02.01.06, 13:19 Oczywicie! Uważasz, że prognozowanie pogody wysysa się...z mlekiem?? Ni8ech każdy zajmie sie tym co robi najlepiej! Jedni polityką a inni....robieniem kanapek, jak nie potrafia, niech tego nie robią...tylko uczą np. języka polskiego To, że sie jest autorytetem w jednej dziedzinie nie daje prawa do bycia expertemw ...robieniu kanapek. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło 02.01.06, 13:26 > robieniem kanapek, jak nie > potrafia, niech tego nie robią...tylko uczą np. języka polskiego ja znam Panią filolog j. polskiego która robi świetne kanapki wiec Twoja teza nie jest prawdziwa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 no to się zaczeło 02.01.06, 13:28 czy porównywanie polonistów do polityków nie jest obraźliwe ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_gertuda Re: no to się zaczeło 02.01.06, 13:33 melisa333, czy nie zauwazyłas, że ja nie porównywałam ich ale okresliłam zakres kompetencji? Jesli powiem, ze szambiasz powienien zajmowac się szambem a polityk polityką to jest to obrazliwe dla ktoregokolwiek z nich?? To ja chyba czegos nie rozumiem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: no to się zaczeło 02.01.06, 13:40 Żaba (a może Gertruda)ma rację, niech każdy robi to, na czym najlepiej się zna. A jak się nauczy czegoś nowego (dobrze), to niech też robi to lub w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_gertuda Re: no to się zaczeło 02.01.06, 13:30 A ja własnie znam Panią filolog j. polskiego, która ni w ząb nie zna się na robieniu kanapek a jest jednym z najbardziej rozchwytywanych polonistów w siedlach ;) Więc może jakis kompromis:) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 pogoda dla Kazia 02.01.06, 12:44 Już nie długo prognoza w TVP bedzie brzmieć ... Co prawda jest zimno i chlapa ale stugi deszczu nie przeszkodzą w ciężkiej pracy naszego wodza który w znoju i dzięki Bogu i o. Tadeuszowi przybył wczoraj z gospodarską wizytą na Śląsk. Dzięki temu na tej prasłowiańskiej ziemi zapanował ład i zaświeciło słońce Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 12:52 A wieczorynka będzie sie zaczynała tak: A nad polską od strony Torunia wzeszły dwa słońca, jedno to Lech a drugie Jarosław... Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 12:54 Gotowanie na ekranie "spytaj dzidka" staropolska kuchnia - prowadzący J. Kurski Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 13:09 Jednakowoż Kurskiego raczej był obsadził w "Sensacje XX wieku" pierwszy program z cyklu "Czyj dziadek slużył w Wermachie" Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 13:44 Witam niezadowolonych (wiecznie - jakie to polskie). Pozwólcie, że i ja coś od siebie napiszę. Znowu dziwię sie wam bardzo, bo wygląda na to że nie macie pojęcia o tym, że tvp obsadzona jest przez ludzi sld, dawnej uw, po i (mało) psl. To zresztą było bardzo widoczne w czasie kampnii np. Donald znacznie częściej chodził na wizji niż Kaczyński, i w lepszych godzinach, a rzekomo czasu mieli mieć tyle samo. Tak zawsze było, bo ten porządek (na wzór CCCP) stworzyła pod instruktaż Komunistycznej Partii Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich "nasza" PZPR, która wytresowała swoich ludzi w mediach i łaskawie zezwoliła na dynastyczność paru pasujących jej rodzin "dziennikarskich". Jeżeli jesteście tak naiwni, że w to nie wierzycie to wasz kłopot. Ale może zastanówcie się dlaczego np. Danuta Waniek wpada w histerię kiedy PiS zaczyna ten układ zmieniać. Bo to znaczy, że cały czas do kolejnych wyborów sejmowych itp. oraz same wybory będą obsługiwane przez ekipę niezależną od dotychcczasowego układu. Wypadną "ich ludzie", zostaną odsunięci, no to trudniej im będzie wszystkie wybory wygrywać a między wyborami budować nimb rzekomych wspaniałości (lansowanie pasujących osób). Wyborcza bardzo interesuje się tym tematem i też wrzeszczy. Jest o co wrzeszczeć, bo przecież i środwiska zmarłej trgicznie UW mają tam swoich ludzi i własny interes. Według wykładni radzieckich, obowiązujących do dziś w tvp politykę robi się nawet za pomocą widowisk tele. prosząc konkretne osoby o wypowiedzi, pokazuąc je w fotelach, wspominając o nich itp. Przypomnijcie sobie tvp z czasów rządów uw lub sld, to zrozumiecie o co chodzi. Teraz tego też ma nie być. Acha, współpracuję z radiem, tv też (ostatnio mniej) i mam w tvp paru kolegów, więc wiem - tak jak oni - o co chodzi. Przypominacie mi dzieci w piaskownicy. Cześć. Ps. Mogę wam powiedzieć jak załatwiało sie do tej pory pracę w tvp., ale chyba domyślacie się sami. Jeżeli ktoś nowy przychodził do jakiejś redakcji to rezta stawała na głowie, żeby dowiedzieć się kto go wsadził. Pierwsze pytanie od większości kolegów było takie: - A ty od kogo jesteś? I wtedy padały najpierw nazwiska szefów tvp, a potem polityków. Autentyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 13:50 jak tu być wiecznie zadowolonym ???? To że układ w TVP był to nikt nie kwestionuje ale po co zmieniać zwykłe kolesiostwo w autorytaryzm ??? po co iść z hasłami o "prawie" skoro chce się działać ponad prawem ? po co wymieniać kacyków na moherów ?? ja wiecznie narzekam bo chce mieć wolne media - bez względu na kolor prezia ja chce normalności a nie porypanych rzeczników któzy pouczają co jest prawdą a co nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 15:32 Meliso (piękny zapach), chyba nieco przesadzasz, albo jesteś troszkę uprzedzona. Przede wszystkim nie łącz pisu z moherami, ostatnio trzyma z nimi sztamę Donald. A mohery i samoobrona to rzeczywiście awangarda faszyzmu, na szczęście Kaczyńscy świetnie nimi grają i trzymają na odległość. Nie będzie autorytaryzmu. Tak to przedstawiają tylko te media, które stracą bardzo na zmianach. Czytaj w s z y s t k i e gazety nieufnie, to samo dotyczy innych mediów - tam zawsze jest jakiś interes. A pisowi chodzi właśnie o bezstronność tvp i zagwarantowanie, aby już nigdy żadna partia nie trzymała w tvp swoich ludzi. Przekonasz się o tym, zapewniam. Myślę, że oboje doczekamy się normalności. A jak nie, to wywlecz moje wypowiedzi na forum i mi je przypomnij. W odróżnieniu do niektórych kolegów umiem przyznać się do błędów i wyciągam z nich wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 15:41 horus8 napisał: > Meliso (piękny zapach), chyba nieco przesadzasz, albo jesteś troszkę uprzedzona - no chyba jestem > > Przede wszystkim nie łącz pisu z moherami, ostatnio trzyma z nimi sztamę Donald Rydzyk nie lubi już LProwców a lubi pisuary ;-) a co lubi Tadzio to lubi moherek... a z Donaldem to inna bajka ... > A mohery i samoobrona to rzeczywiście awangarda faszyzmu, na szczęście Kaczyńsc > y > świetnie nimi grają i trzymają na odległość. he he he he - dobry dowcip a z kim współrządzą ??? z poznańskimi słowikami ??? > > Nie będzie autorytaryzmu. Tak to przedstawiają tylko te media, które stracą > bardzo na zmianach. Czytaj w s z y s t k i e gazety nieufnie, to samo dotyczy > innych mediów - tam zawsze jest jakiś interes. A pisowi chodzi właśnie o > bezstronność tvp i zagwarantowanie, aby już nigdy żadna partia nie trzymała w > tvp swoich ludzi. Przekonasz się o tym, zapewniam. > hih ihihihihihihihihihihi teraz to już pojechałeś ... daj spokój taaaki duży a taki naiwny ech... > Myślę, że oboje doczekamy się normalności. A jak nie, to wywlecz moje wypowiedz > i > na forum i mi je przypomnij. W odróżnieniu do niektórych kolegów umiem przyznać > się do błędów i wyciągam z nich wnioski a co mi z tego że ci wypomne ??? swoją droga to ciekawe - dopiero powstała gebesowska ups kurska "komisja prawdy" a ty już masz wyprany mózg - ZA DUŻO OGLĄDASZ POSPIESZALSKIEGO - od tego zaczniesz lizać ściany Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 15:43 hm... a za ten zapach dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 16:32 Wygląda na to, że melisę to pijesz kolego na uspokojenie. Wypij kolejną porcję, już pora. Dlaczego loginem sugerujesz, że jesteś kobietą? Piszesz jak facet. Może masz ze sobą kłopot? Chcesz o tym porozmawiać? Byłby ciekawy wątek. A teraz znając podobnych do ciebie wiem, że zaczną się bluzgi. Ale nie będziesz miał satysfakcji, bo nie przeczytam już żadnego twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 17:16 melissa pisze ostre watki , czasem dla mie za ostre , ale chyba jednak wole ostre posty niz glupie. Mam prosbe (do horsua8) nie bron posuniec ktorych nie da sie obronic, trzeba czasem powiedziec "no glupio zrobili" i znacznie atmosfera sie polepszy, zamiast dorabiac ideologie do tego. Jak chcesz walczyc argumentami to wskaz te dobre pomysły jesli takie sa. Za wszelką cene chcesz na czarne mówić białe. Mój kolega zawsze mawia : jak jedna osoba mówi ze jestes piajny to sie nie przejmuj , jak druga mowi to samo to tez nie , ale jak trzecia ci powie ze jestes pijany to idz sie poloz do luzka bez wzgledu na to jak sie czujesz. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 03.01.06, 10:14 rzeczywiście mnie troche poniosło. Moim zamiarem nie było obrażanie kogokolwiek. Jesli - to przepraszam. Nie zamierzam urzdzać pyskówki tak jak niektórzy sądzą. No dobra - to była skucha :) wczoraj był program "warto rozmawiać" ubaw po pachy :) 15 na 1 biednego - to jest dobry przkład jak pisowcy chcą rozmawiać w tych psełdo wolnych mediach... no chyba mi nikt nie powie że Pospieszalski jest ... kobietą :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 13:55 horus no to z mojego tekstu powinienes byc zadowolony , no zobacz jak ci sie przymilam : TVP NIE powinna prezentować wiadomości : "stronniczej, emocjonalnej i agresywnej w stosunku do gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza.". :> Teraz bedziemy sluchac dobrych i tylko wiadomości o samych sukcesach , ale to juz niedlugo , prezydent podpisze zmiany w KRRITV i od tego momentu bedzie juz tylko PIĘKNIE (przynajmniej w TV)- oby teleranka nam nie wyłączyli :> ten teleranek mnie najbardziej martwi ;) Czyli wszystlko po twojej myśli, bedzie wladza nad mediami wiec o co ci codzi ?, jest super, jest super ...... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 13:58 aaaa dodam jeszcze jedno, tych narzekaczy to się weźmie .... do wojska :)))) P.S. Horus8 cztam nie pierwszy twoj post i musze zadac ci to pytanie : od kogo jesteś ? :> bo to ze jestes to pewne tylko nie wiem od kogo :> Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 14:02 > aaaa dodam jeszcze jedno, tych narzekaczy to się weźmie .... do wojska :)))) Cholera, gdzie ja wsadziłem książeczkę wojskową ? Wyśle się wszystkich na poligon, do Torunia... P.S. W Toruniu naprawdę jest poligon - artyleryjski. Odpowiedz Link Zgłoś
a37 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 14:11 ,,Szef "Wiadomości" Robert Kozak też broni swego reportera: - Nie manipulowaliśmy faktami, my je podaliśmy. I przypomina, że "Wiadomości" były wielokrotnie zawłaszczane przez polityków, dlatego chce je chronić przed zakusami z ich strony. Kozak powiedział "Wyborczej", że po lekturze listu rzecznika trudno mu było oprzeć się wrażeniu, że to nacisk polityczny na redakcję "Wiadomości"." Myślałby kto, że tacy niezaleźni...Nacisk polityczny. Terefere. No tak - do tej pory konstruktywne uwagi zwracali ,,koledzy" z tej samej strony barykady. Żadne medium nie jest do konca niezaleźne Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 14:19 cyt - Żadne medium nie jest do konca niezaleźne i co ? to jest ok ??? a co z tą IV RP i jej odnową - pierd... że będzie tak uczciwie i co ? I CO JA SIĘ PYTAM ??? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pogoda dla Kazia 03.01.06, 11:44 a37 napisał: > Żadne medium nie jest do konca niezaleźne miło jest przeczytać mądre słowa, choć są one niezrozumiałe dla większości osób. dla lepszego zrozumienia wolności mediów podam, że jest jeszzcze coś takiego jak pluralizm. Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 16:34 Nie udawaj, że pracujesz w tvp i innych zawłaszczonych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 15:52 Tym samym uważasz, że tvp "powinna prezentować wiadomości stronnicze, emocjonalne i agresywne w stosunku do gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza". Czyżbyś naprawdę to pochwalał? Bo ja sądzę, że nie powinno być tak w stosunku jakiejkolwiek osoby, nie mówiąc już o rządzie krajowym. Bambii, ja znam się na tym i wiem czym są manipulacje w mnediach, naprawdę. Ale widzisz, tvp jest p u b l i c z n a. Czyli dla wszystkch. I finansowana przez wszystkich. Dlatego powinna pokazywać prawdę i puszczać materiały absolutnie b e z s t r o n n e. A powinno robić się to tak: jeżeli news stawia w niekorzystnym świetle kogokolwiek (a przede wszystkim osoby ważne i bezpośrednio odpowiedzialne za nasz los) przedstawia się tego newsa, potem pozwala się obronić osobie pokrzywdzonej, następnie przedstawia stanowisko osoby niezależnej i niezamieszałej w sprawę. POwinna zostać zachowana zasada r ó w n o ś c i opinii. Jeżeli sprawa nie jest zakończona koniecznie trzeba ją zakończyć prezentując to zakończenie widzom. Bronić trzeba nawet podejrzanych o bandytyzm, bo nikogo przed procesem nie można osądząć. Najprostszy manewr polega na dyskretnym o s ą d z e n i u np. poprzez przedstawienie dwóch krytycznych opinii w jednym materiale filmowym a jednej pozytywnej. Drugą krytyczną zamieszcza się zawsze pod koniec, by ją widz zapamiętał przede wsszstkim. Można też tak dobrać ekspertów, żeby mówili to co chcemy. Sposobów jest sporo, ale najczęstszym i najgłupszym nadużyciem są komentarze dziennikarzy, którzy żadnej sprawy komentować nie pownini. To prosta robota, do tej pory zupełnie bezkarna i doskonale płatna. ale chyba dla wielu się skończy. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 17:24 > Tym samym uważasz, że tvp "powinna prezentować wiadomości stronnicze, nie widze tej agresywnwosci, natomiast zawlaszczanie mediow pod haslem odpolitycznienia to jest dopiero przekret > Bambii, ja znam się na tym i wiem czym są manipulacje w > mnediach, naprawdę trening czyni mistrza ? chyba ciebie niedocenilem > Dlatego powinna pokazywać prawdę Czy jest prawda ? czy prawda jest obiektywna ? to tak jak z ta butelka dla niektorych jest TYLKO pół buletki a dla innych AŻ pół. A teraz wyglada tak ze ta Wasza prawda sie "nam" nie podoba , wiec przejmiemy władzę i pokażemy "naszą" prawdę - brzmi znajomo nieprawdaż ? > ale chyba > dla wielu się skończy. nie skonczy sie uwierz mi , nie po to sie przejume media zeby były BEZSTRONNE- przeciez sie dobrze na manipulacji znasz i powinenes to wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 14:54 horus8, coś marne były te Twoje kontakty z TVP, bo jak widzę mało wiesz. Już od dawna ludzi - w całym tego słowa znaczeniu - lewicy w TVP(a szczególnie TVPI) można policzyć przy pomocy palców jednej ręki. Od czasów Waltera "wygoniono" ich wielu, łącznie z wiceorezesem Ryszardem P. Pszesz też, że w TVP stanowiska są obsadzone przez ludzi z SLD, PO, PSL, a ja twierdzę, że na dziś najwięcej jest tam ludzi PO, PiS i co nieco LPR. Ale to wszystko mało ważne. Z racji niewielu lat nie bardzo się wyznaję na KPZR, ale widzę, że Ty masz na ten temat dobre rozeznanie, czyli wygląda na to że zmieniłeś orientację na PiSowską. No cóż, podobno tylko niektóre zwierzęta nie zmieniają poglądów. Wolno Ci. Ale mocno uśmiałem się z Twojej wypowiedzi, "Bo to znaczy, że cały czas do kolejnych wyborów sejmowych itp oraz same wybory będą obsługiwane przez ekipę niezależną od dotychczasowego układu..." Czyli co, najpierw chcesz zeby TVP była niezależna, a później mówiisz, że będzie nią rządzić nowy - pewnie Twoim zdaniem - "zdrowy" układ, pewnie z redaktorem Pospieszalskim na czele. Moim zdaniem w demokracji, TV jaka by nie była, powinna być niezależna, a jej dziennikarze bezstronni i nie uwikłani w żadne układy polityczne. A najlepszy przykład zdomonowania TVP przez określony układ to czasy tzw "Pampersów" i Walendziaka. To oni pokazali innym jaka (nie)pownna być telewizja. No cóż nauka nie idzie w las. Odnośnie zaś KRRiT to przecież miało jej wogóle nie być. I co, gdzie obietnice wyborcze? Jeśli zaś załatwiania pracy w TVP to powiedz gdzie dziś można załatwić pracę (dobrą) bez protekcji. Natomiast jeśli chodzi o wypowiedz rzecznika rządu w sprawie TVP, to jeśli możesz to powiedz mu "facet nie wygłupiaj się", to nie czasy komuny, cenzury nie powinno być. A że będzie za obecnych rządów, to wsztstko na to wskazuje. Kilkanaście minut temu oglądałem konferencje prasową min. MSWA, która potwierdza tą tezę. Cześć, uciekam, bo właśnie jadę do W-wy do...? Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 15:00 celna uwaga hejj1 - brawo a horus może kiedyś obudzi się z ręką w ... i będzie miał moralniaka - no ale pozdrowienia dla Pospieszalskiego i innych demokratów he he he ( oczywiście z czerwonego układu bo z innych układów ludzi w TVP nie ma ) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii OT : Na oczy sie zsunął moherowy beret .... 02.01.06, 15:06 no moge sie tylko podpisac :) P.S. horus8 ma teraz zagwozdke jak to zrobic zeby inni myśleli tak jak on, wiec przyjmje pozę zdystansowaną w innych wątkach wykazując plebejski charakter forum, a on jako jedyny ozdrowi ta chorą sytuację wydzielając nowe czyste forum. Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: OT : Na oczy sie zsunął moherowy beret .... 02.01.06, 17:07 Przyjmuję wasze argumenty z powodu znudzenia paplaniną. Przy takim rozmanażaniu się loginów dwóch osób nie wyrobię z odpowiedziami. A zatem tak jak melis (rodzaj męski), hejj oraz bambii pooważnie uwążam, że: 1. Pis wprowadził cenzurę, a świadczy o tym wypowiedź rzecznika. 2. Pis zmierza do faszyzacji Polski poprzez współpracę z lpr i samoobroną. 3. Rzeczywistym celem pisu jest stworzenie państwa narodowego w typie hitlerowskim. Wybranie zostanie fuhrer, a nazipartia doprowadzi do kolejnego holokaustu w zjednoczonej Europie (tym razem wymordowani zostaną wszyscy przeciwnicy polityczni). 4. Fuhrerem będzie ojciec Rydzyk, który wprowadzi obowiązek głośnej spowiedzi publicznej (agenci z samoobrony i innych bojówek będą nagrywali materiał). 5. Obowiązkowym elementem stroju każdego Polaka stanie się moherowy beret w kolorze żółtym, bez oznak, koniecznie przekrzywiony w prawą stronę. Tak jak wy uważam,że: 6. Telewizja publiczna z a w s z e była niezależna od polityków, nigdy nie stała się dyspozycyjna wobec jakiejkolwiek partii. 7. TVP nigdy nie miała tendencyjnych programów, jej dziennikarze od samego powstania, poprzez PRL do dziś, walczyli o wolność i jawność informacji oraz przeciwstawiali politycznym naciskom PZPR. 8. Tylko wy macie rację i nikt inny mieć jej nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: OT : Na oczy sie zsunął moherowy beret .... 03.01.06, 10:16 o widzisz :) - dobrze kombinujesz :) jeszcze będą z ciebie ludzie horus - ale ironia jest grzechem ... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: OT : Na oczy sie zsunął moherowy beret .... 03.01.06, 11:54 horus8 napisał: > Przyjmuję wasze argumenty z powodu znudzenia paplaniną. Przy takim rozmanażaniu > się loginów dwóch osób nie wyrobię z odpowiedziami. > > A zatem tak jak melis (rodzaj męski), hejj oraz bambii pooważnie uwążam, że: > > 1. Pis wprowadził cenzurę, a świadczy o tym wypowiedź rzecznika. > > 2. Pis zmierza do faszyzacji Polski poprzez współpracę z lpr i samoobroną. > > 3. Rzeczywistym celem pisu jest stworzenie państwa narodowego w typie > hitlerowskim. Wybranie zostanie fuhrer, a nazipartia doprowadzi do kolejnego > holokaustu w zjednoczonej Europie (tym razem wymordowani zostaną wszyscy > przeciwnicy polityczni). > > 4. Fuhrerem będzie ojciec Rydzyk, który wprowadzi obowiązek głośnej spowiedzi > publicznej (agenci z samoobrony i innych bojówek będą nagrywali materiał). > > 5. Obowiązkowym elementem stroju każdego Polaka stanie się moherowy beret w > kolorze żółtym, bez oznak, koniecznie przekrzywiony w prawą stronę. > > Tak jak wy uważam,że: > > 6. Telewizja publiczna z a w s z e była niezależna od polityków, nigdy nie > stała się dyspozycyjna wobec jakiejkolwiek partii. > > 7. TVP nigdy nie miała tendencyjnych programów, jej dziennikarze od samego > powstania, poprzez PRL do dziś, walczyli o wolność i jawność informacji oraz > przeciwstawiali politycznym naciskom PZPR. > > 8. Tylko wy macie rację i nikt inny mieć jej nie może. to potwierdza tezę o wschodniej uczelni. prymitywne metody manipulacji. podstawy erystyki się kłaniają. prymitywne ale przyznam bardzo skuteczne w rozmowie z prostym ludem. jak na ironię to trochę za dużo:) Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: pogoda dla Kazia 02.01.06, 16:52 Może i mało wiem, a ty więcej. Nie będę sie przy tym upierał. Piszesz, że w tvp są teraz ludzie z pis, a kto i kiedy by ich tam wsadził? Może byli tacy w dotychczasowej KRRItV? Napisz kto, znasz się na tym. To, że wiem jak było z tvp za czasów KPZR wynika z tego, że mam tam znajomych i czytam książki. Ty też czytaj, będziesz wiedział węcej niż wiesz. A jak na podstawie tego wysnułeś informację, że zmianiłem poglądy - nie wiem. I chyba ty też tego nie wiesz. W twojej wypowiedzi nie ma zbyt wiele logiki, nie ma też wiedzy, jest za to chęć pomądrzenia się. No to się pomądrzyj, nie moja sprawa, lecz to nie popycha dyskusji w jakimkolwiek kierunku. Do tego trzeba nowej myśli. Ja rozumiem, że możesz się ze mną nie zgadzać, O.K. Ale dlaczego jako argument podajesz własne wróżby - że będzie strasznie itd. Skąd ty to wiesz czarnoksiężniku? I dlaczego masz mi za złe to, że w nie nie wierzę? Różnimy sie tym, że ja mam nadzieję a ty beznadzieję. A skoro tak to nie dogadamy sie nigdy i już mnie nie nie zaczepiaj. Załatwianie pracy za pomoca protekcji też przypisujesz rządom Pisu. A pis rządzi chyba ze dwa miesiące. Naprawdę uważasz, że nigdy wcześniej tego nie było? Gdzie ty widzisz cenzurę pisu? Przecież oni nie mają telewizji, no to jak mogą ją cenzurować? A zakończenie postu o czym ma świadczyć? O kompleksie? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pogoda dla Kazia 03.01.06, 11:18 horus8 napisał: > Znowu dziwię sie wam bardzo, bo wygląda na to że nie macie pojęcia o tym, że tv > p > obsadzona jest przez ludzi sld, dawnej uw, po i (mało) psl. dobrze, że to ja jestem tu najbardziej nadęty, zadufany i najmądrzejszy, bo inaczej pomyślałbym, że to ty taki jesteś. i co jak wywalą z publicznej wszystkich reprezentujących interesy wszystkich innych oprócz PiS-u i wsadzą właśnie swoich to już będzie cacy? Ale ty peweni mocno wierzący jesteś i uważasz, że tak się nie stanie i będą sami niezależni (tylko, od kogo lub czego?) dziennikarze. jeśli w to wierzysz to weźstrzel w coś twardego mocnego barana. jeśli nie pomoże wal jeszcze raz i tak do skutku. > Według wykładni radzieckich, obowiązujących do dziś w tvp politykę robi się > nawet za pomocą widowisk tele. prosząc konkretne osoby o wypowiedzi, pokazuąc j > e > w fotelach, wspominając o nich itp. Przypomnijcie sobie tvp z czasów rządów uw > lub sld, to zrozumiecie o co chodzi. Teraz tego też ma nie być. > ty się chłopie uczyłeś na jakiejś wschodniej uczelni chyba. pewnie telewizje całego świata działają na podstawie tych jak je nazywasz - radzieckich wykładni:)))))))) > Ps. Mogę wam powiedzieć jak załatwiało sie do tej pory pracę w tvp., ale chyba > domyślacie się sami. Jeżeli ktoś nowy przychodził do jakiejś redakcji to rezta > stawała na głowie, żeby dowiedzieć się kto go wsadził. Pierwsze pytanie od > większości kolegów było takie: - A ty od kogo jesteś? I wtedy padały najpierw > nazwiska szefów tvp, a potem polityków. > Autentyczne uuuuuuuuuu, chłopie ale odkrycie. zaparło mi dech w piersi. a uwierzysz, że są tam ludzie nie tylko z nadania? Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: pogoda dla Kazia 04.01.06, 14:28 Jesteś super i super oceniasz, ale co ty właściwie oceniasz? Coś czego nie ma - to stała metoda kilku tutejszych forumowiczów. Oburzasz się na to,że do tvp "wsadzą swoich"(!) Tak zawsze było, a "swoi" byli w tvp od jej powstania, oczywiście "swoi" w czerownych kapturkach. I dla ciebie jest to n o r m a l n e, a n i e n o r m a l n e to, że ta sytuacja może się zmienić i czerwonych oraz różowych zamieni w tvp pis. Ale takie jest wilcze prawo zwycięzcy ustanowione w tym karju przez komnunę, a popierane także przez po. Dlaczego do tej pory nie protestowaliście przeciwko niezależności mediów? Bo były niezależne? Tak, one były wasze - Czerwone Kapturki. A napisz mui emektb na jakiej ty studiowałeś uczelni? No i czy ją kiedykolwiek skończyłeś.Napisz to publicznie na forum, bo ludzie myślą, że ty jesteś wykształcony. Twoją arogancję i bezwzgęność biorą za wiedzę. Moje wyjaśnienie o sposobach manipulacji pisałem dla tych, którzy o tym nie wiedzą ina pewno nie robią. Ty się z tego śmiejesz, bo bardzo dobrze wiesz jak można zrobić sobie jaja np. ze Strusa naciągając do granic wytrzymałości jednostronną argumentację i omijając rzeczy niekorzystne dla siebie. Nie uchodziłeś nigdy za dziennikarza obiektywnego, ale stronniczego. I tak jest do dzisiaj. Będziesz taki nadal, bo wiesz, że inaczej twoja gwiazdka nie zabłyśnie. Jesteś świadomy, że kariery nie zrobisz intelektem, bo go nie masz, dobrym warsztatem, bo go nie masz, lecz tylko kopaniem ludzi. A najlepiej władzy - wtedy stajesz sie "bohaterem", nawet jak w oczy kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pogoda dla Kazia 04.01.06, 14:51 horus8 napisał: > Jesteś super i super oceniasz, ale co ty właściwie oceniasz? Coś czego nie ma - > to stała metoda kilku tutejszych forumowiczów. Oburzasz się na to,że do tvp > "wsadzą swoich"(!) Tak zawsze było, a "swoi" byli w tvp od jej powstania, > oczywiście "swoi" w czerownych kapturkach. > > I dla ciebie jest to n o r m a l n e, a n i e n o r m a l n e to, że ta > sytuacja może się zmienić i czerwonych oraz różowych zamieni w tvp pis. Ale > takie jest wilcze prawo zwycięzcy ustanowione w tym karju przez komnunę, a > popierane także przez po. powinieneś się poddać jakiemuś leczeniu, bo masz chyba lekkie odchyły chłopie. najpierw mówisz, że pis obsadzi publiczną obiektywnymi nieskazitelnymi dziennikarzami a chwilę potem wprost piszesz, że po prostu wsadzi swoich, bo to prawo zwycięzcy. > > Dlaczego do tej pory nie protestowaliście przeciwko niezależności mediów? Bo > były niezależne? Tak, one były wasze - Czerwone Kapturki. - do mnie mówisz z tymi kapturkami? co do protestów to może byłeś długo gdzieś na antarktydzie albo w jakimś innym miejscu z któego również trudno swobodnie powrócić do świata i parę rzeczy przeoczyłeś > > A napisz mui emektb na jakiej ty studiowałeś uczelni? No i czy ją kiedykolwiek > skończyłeś.Napisz to publicznie na forum, bo ludzie myślą, że ty jesteś > wykształcony. Twoją arogancję i bezwzgęność biorą za wiedzę. a już piszę. jakoś tak bóg wie który raz publicznie. studiowałem wieczorowo dziennikarstwo na UW. studia przerwałem na ostatnim roku z przyczyn o których publicznie nie będę rozprawiał. faktycznie gdybym miał magistra byłbym bardzo dobrze wykształcony. być może nawet tak dobrze jak ty boskie słoneczko. jeśli zaś chodzi o arogancję i bezwględność to podaj drogi manipulancie jakieś przykłady. > > Moje wyjaśnienie o sposobach manipulacji pisałem dla tych, którzy o tym nie > wiedzą ina pewno nie robią. Ty się z tego śmiejesz, bo bardzo dobrze wiesz jak > można zrobić sobie jaja np. ze Strusa naciągając do granic wytrzymałości > jednostronną argumentację i omijając rzeczy niekorzystne dla siebie. widzisz gdyby ten pan raczył ze mną rozmawiać teksty wyglądałyby pewnie trochę inaczej. co do sposobu przedstawiania faktów to można to mój drogi robić na sucho albo z zaangażowaniem (nota bene mocno modnym sposobem w USA) i tylko od ciebie zależy co będziesz czytał chłopie. to się nazywa pluralizm. > > Nie uchodziłeś nigdy za dziennikarza obiektywnego, ale stronniczego. I tak jest > do dzisiaj. staram się być obiektywny misiu nawet jeśli ty w to nie wierzysz. tylko po raz setny powtarzam, że nikt nie jest obiektywny mój ty intelektualisto. Będziesz taki nadal, bo wiesz, że inaczej twoja gwiazdka nie > zabłyśnie. Jesteś świadomy, że kariery nie zrobisz intelektem, bo go nie masz, > dobrym warsztatem, bo go nie masz, lecz tylko kopaniem ludzi. A najlepiej władz > y > - wtedy stajesz sie "bohaterem", nawet jak w oczy kłamiesz. co do kłamstw to proszę podaj ich przykłady mój ty bojowniku o prawdę. co do obrażania mnie to wolałbym gdybyś podpisał się imieniem i nazwiskiem. tak, żeby wszyscy mogli cię podziwiać całuję emil myrcha Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: pogoda dla Kazia 04.01.06, 16:08 Emil chamstwu trzeba trza się przeciwstawiać kulturom osobistom :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii taczanka ..... 04.01.06, 16:12 > że kariery nie zrobisz intelektem, bo go nie masz, [CUT] >na jakiej ty studiowałeś uczelni? No i czy ją kiedykolwiek > skończyłeś, bo ludzie myślą, że ty jesteś > wykształcony. Twoją arogancję i bezwzgęność biorą za wiedzę. [CUT] zamiast poslugiwac sie argumentami , obrażasz kolejny raz. Horus8 naprawde uwazam ze sie staczasz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Dorn ma gdzieś lekarzy 02.01.06, 15:33 i nie przeprosi - i co mu zrobią ... 2 słowa od Dorna do lekarzy - Spieprzać dziady ! Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: Dorn ma gdzieś lekarzy 02.01.06, 17:12 Ta wasza nienawiść nie psuje do waszych poglądów. Albo pozbądźcie sie poglądów, albo nienawiści. Nie znajdują żadnej różnicy w cytowanych na forum wcześniej wypowiedziach ludzi słuchających radia maryja, a waszymi. Wy jesteście tacy sami - moherowi - tylko w drugą stronę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Dorn ma gdzieś lekarzy 02.01.06, 17:37 Nie spodobal ci sie cytat ? przeciez to jeden z czesciej uzywanych ostatnio cytatow wic o co masz prestensje ? Co do nienawisci to ja naprawde sie dobrze bawie w dyskusji z Tobą :)) > Wy jesteście tacy sami to jest technika manipulacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło. Co? 02.01.06, 17:20 Od tego jest rzecznik rządu urzędnikiem, aby wstawić się za tym co mu płaci.A wszystkim tym co o cenzurze niechcieli przeczytać polecam a osobliwie bambii'emu Za pl.wikipedia.org/wiki/Cenzura "Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną. Istnieje od zarania ludzkości.Cenzura może być:instytucjonalna – w danym kraju istnieje specjalna instytucja, która zajmuje się kontrolą i dopuszczaniem (lub nie) do przekazu wszelkich publikacji, filmów, itp. prawna – w danym kraju istnieje prawo zakazujące publikowanie określonych treści pod groźbą rozmaitych kar, które są egzekwowane na normalnej drodze prawnej czyli przez zwykłe organy ścigania i sądy. prewencyjna – polegająca na kontrolowaniu wszelkich przekazów zanim zostaną one opublikowane i zakazie publikowania czegokolwiek bez zgody odpowiedniej instytucji cenzurującej. represyjna – polegającej na ściganiu, karaniu i ew. wycofywaniu z obiegu materiałów objętych cenzurą, jednak bez cenzurowania ich przed publikacją. wewnętrzna – odbywająca się nie na mocy prawa lecz wewnątrz wydawnictw czy stacji telewizyjnych i polegająca na kontrolowaniu publikacji przez właścicieli mediów. polityczna – ograniczenia wolności słowa dotyczących polityki, szczególnie krytyki władz. religijna – ograniczenia publikacji krytykujących pewną religię – zarówno jej dogmaty jak i bardziej przyziemne sprawy typu postępowanie kleru czy sprawy finansowe W krajach demokratycznych nie ma cenzury prewencyjnej i instytucjonalnej. W większości z nich jednak występują różne formy cenzury represyjnej, głównie jako pozostałości po czasach niedemokratycznych. Są one jednak rzadko stosowane w praktyce." I gdzie ta cenzura w naszej TV. Było stanowisko i była ocena tego stanowiska.Gdzie można znaleść list rzecznika prasowego rządu? Dworak i Kozak mają prawo na nieomylność. Szkoda Mikołaja Kunicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło. Co? 02.01.06, 17:34 > osobliwie bambii'em wikipedia zawiera wiele błędów dlatego raczej potwierdzam na druga rękę ta wiedzę i tak (za Kopalińskim) dot. cenzury represyjnej : "kontrola publikacji po ich ukazaniu się w druku, na scenie " więc jedynie kontrola a nie ściganie , ale nie czepiajmy sie słówek. Ale dla mnie najwarzniejsze (;poniewaz mnie wskazales jako beneficjenta tego posta) : NIE NAPISAŁEM NIGDZIE W TYM WĄTKU O CENZURZE ! przezytaj proszę jeszcze raz ten wątek z uwagą (podejrzewam że pomyliły się Tobie wątki). Jeśli nie ma nic o CENZURZE to napisz proszę sprostowanie. To ze horus8 jest stronniczy to widac , ale ze Ty dołączyles do tej ekipy to bardzo sie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło. Co? 02.01.06, 17:52 No faktycznie, bambii ani razu nie napisał w tym wątku o cenzurze za co przepraszam. A za to małe upomnienie,zwrócenie uwagi, czy tylko napomnienie nie mam żalu. Nie nazwę bamii'ego przeciwnikiem moherowych beretów bo lubi jak mu taki beret opada na oczy.Porada- wszyć taśmę gumową albo w zaszewkę wciągnąć sznurowadło, tasiemkę lub coś innego do regulacji a wtedy beret nie bedzie opadał.Poradziłem bez cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Czas na relaks ? 02.01.06, 17:58 ożesz...... ile goryczy w Tobie Krzychu drzemie, tyle jadu. Potknales sie (to takie ludzkie) za co nie mam żalu, ale ten kąśliwy ton (już kolejny raz) nie jest w Twoim stylu, naprawde. Czyzby te posty wyprowadziły ciebie z równowagi ? :) jeśli tak czas na relaks ... W tym watku z tobą póki co EOT, bo to już nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czas na relaks ? 02.01.06, 18:04 Miało być wesoło a że tak odebrałeś. Nie chciałem. Niech bedzie relanium, przepraszam relaks. Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: no to się zaczeło. Co? No jasne! 03.01.06, 10:31 Uśmiałem się. Rzeczywiście mu spada na oczy, ale teraz już powinien sobie z tym poradzić. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Moherek różowy przez ulice mego miasta mknie .. 03.01.06, 20:35 > Uśmiałem się. ty sie tak nie smiej bo to o tobie było :))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=34111343&a=34164729 Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: no to się zaczeło. Co? 02.01.06, 18:12 No to nareszcie po świętach. Wróciłem na dobrze do domowych pieleszy i mogę się trochę "pomądrzyć". Na początek wszystkim forumowiczom najlepszego w Nowym 2006 Roku. Widzę, że pojawiło się paru nowych obrońców tych co chcą budować IV RP. To dobrze, bo niedługo wiecej ludzi będzie się musiało wstydzić za rządy, jak ktoś tu napisał, klonów z PiSu. Widzę że przoduje w tej obronie horus8. Niech się chwali poparciem dla drobiu, niech trwa przy swoim. Tylko czytając jego wszystkie posty to widzę, że albo nie umie czytać, albo ma kłopoty ze zrozumieniem tekstu. No i często zaprzecza sam sobie. Hejj już (90%) chyba wiem kto ty jesteś. Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaki Re: no to się zaczeło. Co? 04.01.06, 09:53 No to co? pierwszy z tych ministrów PiSu o czystych rękach poleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Niezła kasa 04.01.06, 10:02 Swoją drogą to ciekawe, w sumie nie każdego stać pożyczyć "nieznanej" osobie 30.000 dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Niezła kasa 04.01.06, 17:02 Horus podsumowałby to najlepiej: "Na co ty liczysz? Towarzystwo Wzajemnej Adoracji nie podda się żadnym argumentom, tylko skręci w bok, żeby nie pozostawić wrażenia wyjścia na idiotów. Lewicowych idiotów." Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d No to się zaczeło - ministra Ziobro nowe pomysły 05.01.06, 07:34 "Pomysły ministra Ziobry znam od bardzo dawna i muszę powiedzieć, że one mnie przerażają - mówi Rzecznik Praw Obywatelskich prof. Andrzej Zoll." fakty.interia.pl/news?inf=702921 Mam nadzieję, że Zoll nie zostanie potraktowany tak jak Lem. Może jednak warto zastanowić się nad tym co powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: No to się zaczeło - ministra Ziobro nowe pomy 05.01.06, 09:40 Czytałem całą wypowiedz Zolla. Zgadzam się z nim w całej rozciągłości.Powiedział to co myśli i to w bardzo delikatny sposób. Ale minister sprawiedliwości wie lepiej, co tam dla niego taki autorytet jak Zoll. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: No to się zaczeło - ministra Ziobro nowe pomy 05.01.06, 09:58 To swiadczy o tym ze ławka personalna w PiS jest krótka. Nie ma bardzo kim zajmować stanowisk ministerialnych. Dobry przykład to wpadka z ministrem gospodarki, partia która wchodziła do sejmu z wizją "czystych rąk" nie zadbała o to żeby w rzadzie sie tacy ludzie znaleźli, a to własnie jest spowodowane że brakuje wykfalifikowanych i doświadczonyc kadr do zajmowania tego typu stanowisk Minister Ziobro juz zaplanował dochodzenie w sprawie nie podpisania umowy na dostawy gazu, cos mi sie wydaje ze zamiast zajmowac sie usprawnianiem pracy sadów robi burze w szklance wody aby bylo widac ze cos robi. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: No to się zaczeło - ministra Ziobro nowe pomy 05.01.06, 10:23 Bambi, gaz z Norwegii i rozliczanie sprawy, to zemsta za "pan jest zero". Na usprawnienie pracy sądownictwa trzeba mieć pomysł, a jemu najwyraźniej tego brakuje, a zaostrzenie kar to nie sposób na poprawę bezpieczeństwa. Odnośnie tzw krótkiej ławki PiS to widać choćby po wojewodach, nie mówiąc już o poważniejszych stołkach jak choćby min finansów (promotor pracy magisterskiej premiera), który mówi "fajnie się tu pracuje, jest miła atmosfera". Znam trochę nazwisk kandydatów na ambasadorów. Zobaczysz jakie tuzy dyplomacji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: No to się zaczeło - ministra Ziobro nowe pomy 05.01.06, 12:34 Długa ławka.Krótka ławka. "Komentując dymisję ministra skarbu Andrzeja Mikosza premier podkreślił, że rząd musi naprawiać państwo i w związku z tym "musi być czyściusieńki". "Nie może być żadnych najmniejszych nawet rys, takich, które by powodowały, że nie zrealizujemy naszego programu. Stąd każdy minister, który będzie miał tego rodzaju problemy, będzie musiał odejść" - powiedział w radiu RMF FM Marcinkiewicz." Dmuchany problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: No to się zaczeło - ministra Ziobro nowe pomy 05.01.06, 12:42 Krzysiu jak sie to stało ze on WSZEDŁ do rządu? , ledwo sie nauczył wjezdzac windą do swojego biura i juz go odwołują?. Dlaczego po wypowiedziach pani minister finansow nie odwolano jej ? W jaki sposób dokonuje sie wyboru ludzi na stanowiska jedne z najwazniejszych w panstwie ? To i wiele innych pyan sie cisnie na usta. P.S. Moim zdaniem Marcinkiewicz nie mial innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: No to się zaczeło - ministra Ziobro nowe pomy 05.01.06, 12:55 Pani Minister wypowiedziała się hipermakietach...i ..problem chyba mały, z tego powstał. A,że inwestorów zagranicznych zaniepokoiło... W Siedlcach nie mamy takich sklepów i żyjemy. Osobiscie jestem za takimi sklepami co chyba dawałem wyraz na innych wątkach. "Pytań wiele ciśnie się na usta" a chce się przejrzystości i czystości. I tu jest problem; "w jaki sposob dokonuje się wyboru ludzi".. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii ochhh Zyta ! dlaczego ma dziewczyna pierwsza ..... 07.01.06, 09:11 > Pani Minister wypowiedziała się hipermakietach...i ..problem chyba mały, z > tego powstał. Jak widac chyba jednak nie mały bo dzisiaj pani minister straci prace ? Co do ławki to potwierdza to moja opinię ze wsrod PiS nie ma juz nikogo na lawce personalnej bo ma ja zastapic ..... Zyta Gilwoska ? widac przyjowanie renegatow z PO to jedyne wyjscie :) Do tego ma zostac v-ce premierem ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło 05.01.06, 08:07 No to się zaczeło. Modlitwa i skupienie przypomni,że ma się obowiązek wobec wyborców i państwa. "To nie do końca pielgrzymka ani nie rekolekcje - precyzuje poseł Ireneusz Raś, inicjator Dni Skupienia. - Chcielibyśmy się duchowo zintegrować. Taką potrzebę poczuliśmy po dwóch kampaniach wyborczych. Całość w naturalny sposób powinniśmy traktować formacyjnie. W końcu w Parlamencie Europejskim jesteśmy w partii ludowej. Chadecką formacją jest też sama PO. Podkreślamy wartości chrześcijańskie, które są wpisane w nasz program." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3097589.html Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło 05.01.06, 09:05 > No to się zaczeło. Modlitwa i skupienie przypomni,że ma się obowiązek wobec > wyborców i państwa. czy to Twoj komentarz do tego zdarzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło 05.01.06, 12:35 Dziwne pytanie. Jak trwoga to do Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło 05.01.06, 12:46 czyli strasznie głupio robią ? tak mam to rozumieć bo nie czuje co w tym poscie w tym watku ma to oznaczać wg Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło 05.01.06, 13:00 Robią dobrze ale bez ojca Rydzyka to nie będzie dobre skupienie. Nie wierzę w refleksję. Tego trzeba wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: no to się zaczeło 05.01.06, 13:55 jak rząd ma być czyściuteńki to co tam robi Ziobro ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Ryzyk, fizyk 05.01.06, 15:23 "W PiS zaczęły się spekulacje o sporze premiera z braćmi Kaczyńskimi." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3096985.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło 06.01.06, 18:39 Pohandlujemy, zobaczymy! Wysokie standarty moralne ? Skupienie pomogło? wiadomosci.onet.pl/1225070,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło 06.01.06, 18:45 Onet rozpowszechnia fałszywe wiadomości a gazeta wiadomosci.onet.pl/1225072,11,item.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3100738.html i jest płaszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło 06.01.06, 18:54 Krzycho łykend sie zbliza, idz sie zrelaksuj gdzies bo jakis spiety jestes Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no to się zaczeło 06.01.06, 19:01 Dziękuję za radę. Dobre wiadomości podaję i też niedobrze. Masz uczulenie? Z łykendu skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: no to się zaczeło 06.01.06, 19:09 > Dobre wiadomości podaję i też niedobrze a gdzie tam, tylko juz czas sie zrelaksowac nie ? > Masz uczulenie? ze niby na co ? Odpowiedz Link Zgłoś