Dodaj do ulubionych

WYBORY 2006

20.09.06, 14:10
No i zaczeło sie, proponuje wymianę informacji na temat kampanii, kandydatów
itp.

Siedlce - miasto- kandydaci na prezydenta
1. Dobijański Mariusz SKSC
2. Marcin Kulicki PO
3. Wojciech Kudelski PiS
4. Adam Bobryk SLD/Samoobrona

Obserwuj wątek
    • bambii Re: WYBORY 2006 20.09.06, 14:44
      No zaraz zaraz, a najwazniejszy kandydat Mirsoław Symanowicz to co ?? pies ??
    • niunianiu Re: WYBORY 2006 20.09.06, 14:49
      beman2 napisał:

> 1. Dobijański Mariusz SKSC

może jestem nie w temacie (ale raczej jestem) a nie FS zamiast SKSC
      • misiio Re: WYBORY 2006 20.09.06, 14:54
        A co to za twór FS?
        • niunianiu Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:00
          tobie chyba nie muszę tłumaczyć ;-)
        • krzycho1252 Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:29
          misiio napisał:

> A co to za twór FS?
          Fajni Socjalliberałowie czyli siedlecki "Centrolew", który nazywam "POlewą".
          Inni nazywają to Fuksem Seligi.
          • bambii Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:38
            ooo brunatna koszula się odezwała :>
            • krzycho1252 Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:55
              bambii napisał:

> ooo brunatna koszula się odezwała :>
              >
              ?
              • bambii Re: WYBORY 2006 20.09.06, 16:50
                oj jakiś ekstremista się zorbileś ostatnio :), chyba wolałem ten Twój moherek po
                wierzchu ;)
                • krzycho1252 Re: WYBORY 2006 20.09.06, 19:14
                  bambii napisał:
                  > chyba wolałem ten Twój moherek powierzchu ;)
                  >
                  "Brunatna koszula" nie pasuje do zielonego beretu. Ja nikomu nie zakładam
                  opaski w znaki solarne.
                  • bambii Re: WYBORY 2006 20.09.06, 19:20
                    > "Brunatna koszula" nie pasuje do zielonego beretu.

dlatego sie dziwie wlasnie ale widze ze nie nosisz tego razem :)

> Ja nikomu nie zakładam
                    > opaski w znaki solarne.

oj moze koszula się jedynie przybrudziła i z daleka tak wyglada ? :)
                    • krzycho1252 Re: WYBORY 2006 20.09.06, 19:23
                      Wielowarstwowo odpowiedziałeś... "i z daleka tak wygląda?".
      • wytaczacz_podsuwnicowy Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:24
        > może jestem nie w temacie (ale raczej jestem) a nie FS zamiast SKSC

FS chyba dojrzało ............... w kierunku czerownego:)
    • beman2 Re: WYBORY 2006 20.09.06, 14:56
      1. Dobijański Mariusz SKSC
      2. Marcin Kulicki PO
      3. Wojciech Kudelski PiS
      4. Adam Bobryk SLD/Samoobrona
      5. Mirosław Symanowicz STS
      • wytaczacz_podsuwnicowy Re: WYBORY 2006 20.09.06, 14:59
        > 4. Adam Bobryk SLD/SAMOOBRONA

Panie doktorze pytam pana: dokąd zmierzaa ten świat i LUDZIE????
        • niunianiu Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:01
          przypomnijcie mi jeszcze, z jakiej listy startował Pan dr 4 lata temu?
          • misiio Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:27
            kiedyś w TV (chyba MZ) ktoś nazwał to Siedlecki teatr satyryków
      • bambii Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:20
        No i ta kolejność jakaś podejrzana ani alfabetyczna :>
        powinno być chyba tak ;) :

1. Mirosław Symanowicz STS
        2. Wojciech Kudelski PiS
        3. Dobijański Mariusz SKSC
        4. Marcin Kulicki PO
        5. Adam Bobryk SLD/Samoobrona
        • misiio Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:24
          bambii, wypluń to, czyli taką kolejność.
        • wytaczacz_podsuwnicowy Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:27
          ma znak zapytania tylko co do miejsc 3 i 4 bo co do reszty sądze że możesz mieć
          rację
          • bambii Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:38
            Jak pokazują badania ludzie głosują na ludzi a nie na partie w wyborach na
            prezydentów, PO nie ma dużego poparcia w Siedlcach a do tego jeszcze kandydat
            który ma problem z finansowaniem własnej kampanii może być kłopotiwe (ostatnie
            artykuły w prasie). Dobijański młody zdolny "czarny koń" lecz mało znany w
            szerszych kręgach. Pokazał że go stać na skuteczne negocjacje i ma swoje zdanie
            (rezygnacja z członowstwa PO, nie udzielenie absolutorium prezydentowi). Dla
            mnie to najrozsądniejszy z wszystich kandydatów może dlatego że nie ubłocony
            póki co polityką dlatego pozycja nr. 3 - ale on chyba nie kandyduje póki co .
            Kudelski pójdzie na fali poparcia PiS, chyba najgorsze rozwiązania dla miasta
            ale cóż, no a Symanowicz ... przez zasiedzenie.
            Bobryka zaliczam do folkloru politycznego szczególnie z tą brona czy jak jej tam :)
            • krzycho1252 Re: WYBORY 2006 20.09.06, 15:52
              ..."Dobijański młody zdolny "
              W tym się z tobą zgadzam ale "czarny koń"- z tą "czernią" już nie.
              ...nie udzielenie absolutorium prezydentowi)."
              Chyba się wstrzymał od głosu. K.T był przeciw z tego towarzystwa.
              • bambii Re: WYBORY 2006 20.09.06, 16:50
                > z tą "czernią" już nie.

no stary koń to on jeszcze nie jest :)

tak czy siak, jakoś najlepiej z tego towarzystwa wypada, ale i tak wyborcy nas
                obdarzą jednym z dwóch pierwszych miejsc :)
              • mariano_d Re: WYBORY 2006 21.09.06, 07:36
                Aby otrzymać absolutorium Prezydent musi uzyskać bezwzględną większość głosów
                Radnych Rady Miasta - a więc 12 głosów za. Wstrzymanie się czy też głosowanie
                przeciw jest - w tej sytuacji - jednoznaczne z nie udzieleniem absolutorium. Nie
                bardzo rozumiem jednak co to ma do rzeczy. Głosowanie nad absolutorium było pół
                roku temu i dlaczego akurat to głosowanie ma być dowodem w sprawie kompetencji -
                któregokolwiek z radnych.
      • mariano_d Re: WYBORY 2006 21.09.06, 07:40
        Dobijański Mariusz - Forum Samorządowe.
        A tak przy okazji, to Forum Samorządowe do dzisiejszego dnia nie ogłosiło
        nigdzie oficjalnie kandydata na Prezydenta. Rozumiem więc, że to spekulacje i
        zabawa. Również nie słyszałem aby gdziekolwiek ogłoszono kandydata SLD -
        Samoobrony a tym bardziej w osobie Adama Bobryka. Na razie do zabawy muszą więc
        wystarczyć pozostali trzej oficjalnie zgłoszeni kandydaci do tego stanowiska.
        • siedlczanin13 Re: WYBORY 2006 21.09.06, 16:10
          uwazam , ze dogadanie się i wystawienie jednego kandydata z trójki Bobryk ,
          Dobijański i Kulicki , poparcie ich przez własne ugrupowania i komitety to
          jedyna recepta na zmianę tandemu Symanowicz-Kudelski,
          • bambii Re: WYBORY 2006 21.09.06, 16:13
            Nic z tego , za dużo ambicji
            • siedlczanin13 Re: WYBORY 2006 21.09.06, 16:25
              a gdzie pragmatyczne myślenie, mądrość wykształciuchów ? to młodzi ludzie mają
              czas na zdobycie pozycji samodzielnych liderów w mieście , przysłowie
              mówi "gdzie narodu kupa i Herkules d..a ", życzę im mądrości nie trzymania się
              partyjnych dyrektyw z W-wy, bo tam sprawy siedleckie to kwiatek do kożucha,
              • bambii Re: WYBORY 2006 21.09.06, 16:30
                Patrząc na to pragmatycznie : Bobryk i Kulicki wystawieni z partyjnego ramienia
                (PO , SLD-Samoobrona), Dobijański z FS ktore współtworzył (ale nie mam
                potwierdzenia ze będzie startował). Kulicki i Bobryk nie zrezygnują nie ma na to
                szansy zbyt ambicjonalnie do tego podchodzą. No może jeszcze Bobryk by sie na to
                zgodził ale Kulicki bez szans. A Dobijański darmo nie odda tego co sam
                współtworzył bo niby dlaczego ?
                Więc nie widze szans na takie koalicje, do rady to mogą sie blokować ale też nie
                sądze aby FS z PO się blokowało, stawiałbym na STS ale mogę się mylić.
                • siedlczanin13 Re: WYBORY 2006 21.09.06, 16:35
                  Kulicki trochę przegiął z tą promocją, lepiej jak by trochę się schował w akcie
                  pokuty, a mówiąc żartem dwaj pozostali to pracownicy AP , może JM Rektor
                  powinien namaścić?
              • niunianiu Re: WYBORY 2006 21.09.06, 21:02
                "wykształciuchów" lubimy to szkiełko co ;-)????
          • niunianiu Re: WYBORY 2006 21.09.06, 21:00
            a wyboru z tej trójcy kto dokona .... oni sami .... a może przez losowanie ....
            zapałki ;-)
            • misiio Re: WYBORY 2006 22.09.06, 10:17
              Ale nabiał. Musiałem dziś być w jednej ze spółek miejskich i niechcący podsłuchałem rozmowy która miej więcej brzmiała "ku...a co on mysli, wszystkich dyr wystawi na radnych, tak boi sie o swoją d..ę" Ciekawe o kim to mowa?
              • emektb Re: WYBORY 2006 22.09.06, 10:43
                he, he. nie tylko dyrektorów. nauczyciele dostają propozycje nie do odrzucenia:
                albo startujesz albo wypad z pracy. co ty na to? jak dla mnie to to się do
                prokuratury nadaje.
                • siedlczanin13 Re: WYBORY 2006 22.09.06, 11:41
                  w jednym z przedszkoli dyrektorka wezwała pracownika i zakazała mu startu z
                  listy FS, czy to prikaz z UM czy głupota dyrektorki?
                  • bambii Re: WYBORY 2006 22.09.06, 11:47
                    Tak czy inaczej czyjaś głupota jeśli dyrektorki to tylko współczuć, jeśli UM to
                    ... może warto zainteresować prokuratora ?
                    • siedlczanin14 Re: WYBORY 2006 22.09.06, 12:57
                      Przed chwilą dowiedziałem się, że jeden ze znanych lekarzy w ZOZ
                      dostał "prikaz" startowania w barwach STS czyli prezydenckich.
                      Proponuję chasło siedlczanie STS to nie samorządowcy to dyrektorzy i pracownicy
                      spółek podległych panu prezydentowi.
                      • siedlczanin13 Re: WYBORY 2006 22.09.06, 13:36
                        oj trzęsie Mirek S. gaciami,z pospolitego ruszenia dyrektorów i pracowników
                        spółek miasta na listach pożytku tyle co z myszy nawozu, z niewolnika nie ma
                        robotnika,
                      • neutron6 Re: WYBORY 2006 22.09.06, 16:17
                        Nawet wiem który to lekarz.
                        • abanderado Re: WYBORY 2006 23.09.06, 16:10
                          nudne te monotematyczne dywagacje szanowni Państwo,

reasumując 6 zaintersowanych prezydenturą

2 sie skrywa przed oficjalnym zgłoszeniem tylko uważnie rozglada się dookoła co
                          się dzieje,

2 wywodzących się z obcnej władzy w miescie choć pod innymi szyldami ale
                          odpowiedzialni za miasto od lat (uwazam ze żądzą ani źle ani dobrzelecz
                          stabilnie)

reszta tak słaba merytorycznie że aż strach jakby mieli mieć jakiekolwiek
                          szanse,

no i ten JAD który nagminnie bije od kilku polityo-forumowiczów w konekści
                          panujacego nam PREZYDENTA MIASTA SIDLCE
                          • bambii Re: WYBORY 2006 23.09.06, 16:24
                            > nudne te monotematyczne

nie czytać , nie czytać, nie ma obowiązku póki co.

> uwazam ze żądzą ani źle ani dobrzelecz
                            > stabilnie)

no to nie wiem gdzie trzeba miec oczy aby zobaczyc co sie stalo przez 10 lat
                            rządzenia, stabilność to ja chce mieć w rządzie (bo teraz akurat brakuje) a w
                            Siedlcach potrzebujemy rozwoju a nnie stabilności. Talk czy inaczej przez ten
                            czas trwamy stabilnie w dołku.

> no i ten JAD

no widać trzeba sobie zasłużyć na takie uczucia, no ale ważne że jest stabilnie :>
                            • bambii Re: WYBORY 2006 23.09.06, 16:27
                              A widza ze kolega zwollennik obecnego prezydenta :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=42651855&a=42695800
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=47437488&a=47460318
                              no i ten powyzszy post z ta stabilnością.
                              • abanderado Re: WYBORY 2006 25.09.06, 08:20
                                kolega bambini wyciąga zbyt daleko idące wnioski

skoro nie przeciwnik Prezia to zaraz zwolennik musi być ?

nie i nie pracuje w urzędzie :-)
                                • bambii Re: WYBORY 2006 25.09.06, 08:38
                                  > kolega bambini wyciąga zbyt daleko idące wnioski

te obronne posty o tym świadczą, mylę się ? no chyba że to jest obrona
                                  "uciemiężonego" prezydenta.
                                  • abanderado Re: WYBORY 2006 25.09.06, 08:46
                                    nie tyle obronne co bardziej neutralne a przedewszystkim nie atakujące zaciekle
                                    jak wielu forumowiczów ...

• bambii Re: WYBORY 2006 25.09.06, 08:50
                                      Jakoś nie wyglądają na neutralne ale to chyba kwestia oceny, co do tych ataków
                                      chyba trzeba sobie zapracowac na takie oceny.
                                      Ja oceniam po tym co sie wydarzyło przez te lata zauważając to co było dobre.
                                      Kasa prezydenta mnie nie interesuje a szczególniue gdy dobrze wypełnia swoje
                                      obowiązki.
    • krzycho1252 Re: WYBORY 2006 23.09.06, 16:58
      Taka sobie sonda. Nie podali ilu przesondowali.
      "W rankingu na Prezydenta Miasta, przeprowadzonym przez naszą rozgłośnię dziś
      nieznacznie prowadzi obecny prezydent Siedlec - Mirosław Symanowicz, który
      także w tym roku startuje w wyborach. Duże szanse ma również Wojciech Kudelski –
      przewodniczący Rady Miasta. Pozostali prawdopodobni kandydaci, nie otrzymali
      ani jednego głosu."
      www.radiopodlasie.pl/index.php?
      m=135&idw=888&idk=1&PHPSESSID=421974bb0df87b47f6213df53524d36d

• siedlczanin14 Re: WYBORY 2006 23.09.06, 17:55
        Czy chodzi o tego Symanowicza który daje podległym sobie osobom "polecenia
        służbowe" kandydowania na radnych?, bo chyba nie o dr Mirosława, bo on przecież
        taki poważny i prawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka