Dodaj do ulubionych

TV Siedlce

18.02.07, 23:31
Czemu w tej „telewizji” pojawiają się reklamy, które namiętnie udają program
kulturalny?? To tak darmowo czy za kasę?? No po prostu ręce opadają, achy i
ochy na temat jednego z przybytków naszych, a prowadzący to właściciel tegoż,
a kto żyw z naszych „animatorów” pcha się tam i pięknie zachwala, po co to??
Jaki ten twór telewizyjny ma cel?? (poza wstrętną i nachalną reklamą).
Obserwuj wątek
    • westwind2 Re: TV Siedlce 19.02.07, 07:59
      Nie wygląda mi to na reklamę, bo cóż to za marketing i jakiego produktu?
      Tytuł mówi sam za siebie - magazyn kulturalny CKiS. A któż opowie lepiej o
      instytucji, niż jej szef? Szef nie jest właścicielem, bo placówka podlega pod
      samorząd.

Bardziej mnie martwi, że szef myli w TVS funkcję szefa z rolą dzienikarza od
      kultury. Magazyn powinien mić charakter ogólnomiejski, informować o wszystkich
      zdarzeniach i planowanych imprezach w szeroko rozumianej kulturze.
      A więc CKiS, ale także MOK, Limes i PeHa, Dekadencja i Mylna i Summer Time i
      Klimatyzacja + reszta, biblioteka miejska i AP, komercyjne występy w hali
      sportowej itp.
      Wtedy możnaby nazwać to coś magazynem o życiu kulturalnym miasta.
      • bambii Re: TV Siedlce 19.02.07, 08:09
        to ja chyba widziałem inny magazyn kulturalny , czy mówimy o tym samym ? bo ja
        widziałem znanego animatora na tle plakatów swojego przybytku.
        • westwind2 Re: TV Siedlce 19.02.07, 08:17
          No to sorry. Wczoraj (albo w sobotę) w TVS widziałem właśnie Pana AM i przebitki
          śpiewające z CKiS, było coś o Kusakach i coś tam jeszcze.
          Nie cofam opinii o magazynie CKiS, negatywnie oceniam natomiast występ
          animatora na tle plakatów, jeżeli wyraźnie nie zaznaczono, że jest to reklama
          (chyba że obiektywnie informował o wszelkich innych wydarzeniach kulturalnych w
          mieście).
          • bambii Re: TV Siedlce 19.02.07, 08:30
            > (chyba że obiektywnie informował o wszelkich innych wydarzeniach kulturalnych w
            > mieście).

obiektywnie informował o wydarzeniach ale chyba jednak raczej swoich (całości
            nie oglądałem ale może ktoś napisze czy o innych było). Program zakończył się
            napisami więc na reklamę też to nie wyglądało.
            • westwind2 Re: TV Siedlce 19.02.07, 08:55
              W takim razie podtrzymuję moje negatywne stanowisko i zgadzam się z Tobą.
            • bydlaq Re: TV Siedlce 19.02.07, 09:36
              Toczyła się ttaj już kiedyś dyskusja na temat TV i niestaty nic się nie
              zmieniło...
            • kinguch Re: TV Siedlce 19.02.07, 10:56
              bambii napisał:

> > (chyba że obiektywnie informował o wszelkich innych wydarzeniach kultural
              > nych w
              > > mieście).
              >
              > obiektywnie informował o wydarzeniach ale chyba jednak raczej swoich (całości
              > nie oglądałem ale może ktoś napisze czy o innych było). Program zakończył się
              > napisami więc na reklamę też to nie wyglądało.
              >

HAHA liczysz na to, że informował?? Oj oj, to ja Ci napiszę z czystym
              sumieniem, że nie informował! Swoje reklamował razem z kółeczkiem wzajemnej
              adoracji, szczerzyli się i opowiadali o jednym (oj na wiosnę nawet trzech ;))
              instytucjach „kulturalnych” tylko szkoda, że wszystkie należące do jednego
              pana. A najbardziej rozbił mnie program na temat wyglądu przybytku, pusta sala
              i samozachwyt nad jej pięknem, funkcjonalnością i ilością osób(gdy się
              zapełnia!), nawet jednego z DJ pokazali ;)
        • kinguch Re: TV Siedlce 19.02.07, 10:42
          bambii napisał:

> to ja chyba widziałem inny magazyn kulturalny , czy mówimy o tym samym ? bo ja
          > widziałem znanego animatora na tle plakatów swojego przybytku.
          >
          Brawo Bambii o ten właśnie przybytek mi chodzi :)

Co do CKiS bądź MOK to inna historia to instytucje, które są powołane
          do "szerzenia" kultury i niech robią to jak uważają, jasne, że można się
          czepić, ale, po co?? Nie jest przecież w cale najgorzej, a w porównaniu do
          wielu miast w Polsce(oczywiście podobnych do Siedlec) bym rzekła, że jest
          całkiem OK!
          • kalina_m Re: TV Siedlce 19.02.07, 17:33
            Z tego, co wiem, zarówno Miejski Ośrodek Kultury, jak też Centrum Kultury i
            Sztuki oraz Animator M.Ś. PŁACĄ za swoje audycje na antenie TVS. Rzeczywiście,
            byłoby miło, gdyby któreś z kilkorga lokalnych dziennikarzy zajmujących się
            kulturą tworzyło bardziej fachowy, wszechstronny i niereklamowy program o
            kulturze w naszym mieście. Udało się z w miarę profesjonalnym magazynem
            sportowym Andrzeja Materskiego, a czy dałoby radę w tym przypadku? Nie wiem.
            Coś mi mówi, że popyt jest zbyt mały, by TV Siedlce inwestowało w taką
            tematykę, zwłaszcza że przecież nawet gdyby taki program powstał,
            tamte "płacone" byłyby nadal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka