18.10.05, 20:27
Ciekawy jestem co Was zmotywowalo do pracy w mlm. Jest to przeciez z regoly
dodatkowe zajecie wymagajace poswiecenia wolnego po pracy czasu. Czy tylko
pieniadze, ich brak czy moze chec odniesienia sukcesu bo w zyciu zawodowym
jest on dla wiekszosci nieosiagalny?
Ja od kilkunastu lat prowadze swoje firmy i dla mnie bylo to raczej wyzwanie,
chec sprawdzenia oczywiscie w powiazaniu z dochodami, ktore za tym stoja.

Pozdrawiam Janusz
Obserwuj wątek
    • romek744 Re: Motywacja 18.10.05, 20:36
      Ja na początku traktowałem network jak ozajęcie dodatkowe, dopóki dochód z MLM
      okazał się być wiekszy niż zarobek na etacie... wtedy rzuciłem etat w cholere.
      romek
      • gxpert Re: Motywacja 18.10.05, 22:12
        Witaj Janusz.
        Trafiasz w sedno! Do pracy w MLM trzeba mieć porządną motywację. W pracy na
        etacie nie do końca zdajesz sobie sprawę ze swych potrzeb, jesteś w trybach
        maszyny, w systemie który Cię do tego zaprogramował. Wiesz, że masz pracować na
        8 rano przez 8 godzin przez 5 dni w tygodniu (w praktyce często 12-16 godzin i
        nieraz więcej niż 5 dni) a na koniec masz dostać pensję w określonej wysokości.
        Kiedy sobie uświadomisz, że ten system pracy nie daje Ci nadziei na realizację
        czegoś więcej niż potrzeby naturalne - np. nie jesteś w stanie spełnić swoich
        marzeń - sięgasz po inny "programowy" model postępowania w systemie: PO KREDYT.
        No i leżysz od tej pory, bo już zaczynasz gonić swój własny ogon. Już nie
        pracujesz na siebie i swoje potrzeby, ale na nie i na bank który Cię
        "zasponsorował" w jakimś szaleństwie.
        Jeśli zaś posiadasz silną motywację to okazuje się, że przełamanie się i
        spróbowanie w MLM - a jeśli jesteś naprawdę zmotywowany to oczywiste, że
        osiągniesz sukces - otworzy Ci oczy na POTĘGĘ tego systemu zdobywania środków na
        godne życie. Pracujesz ile chcesz i z kim chcesz, to od Twego zaangażowania
        zależy jakie dochody Cię interesują. Jak chcesz podnosić swoje dochody to i
        jesteś gotowy do podnoszenia swoich kwalifikacji a więc zdobywania wiedzy przez
        szkolenia. Nie masz hamulców do nawiązywania kontaktów z ludźmi, rozmowy
        telefoniczne stają się krótkie i rzeczowe, nie obiecujesz gruszek na wierzbie a
        pokazujesz innym szansę z jakiej sam skorzystałeś. Jeśli nie zmanipulujesz
        innych ludzi to nikt z nich o Tobie złego słowa nie powie.
        Rób dokładnie to z innymi co Tobie pozwoliło odnieść sukces, nie wymyślaj innych
        dróg. Sprawdzone wzorce to podstawa, byleby oparte na działaniach motywujących a
        nie manipulacyjnych.
        MLM to szansa dla każdego. Zawsze zapraszam do rozmowy. No i na:
        sprzedaz.nf.pl/kongres/wyklad_106.htm - Grzegorz
    • gxpert Re: Motywacja 18.10.05, 22:17
      Janusz... ja całe swoje życie pracuję na własny rachunek. Prowadziłem firmy w
      biznesie tradycyjnym, w branżach bardzo rozwojowych. Ale jak odkryłem możliwości
      i wolność network marketingu i niewiarygodne możliwości generowania pieniędzy na
      swoje potrzeby i marzenia to nic mnie nie powstrzymało przed zmianą zajęcia, ba,
      dało mi wolność i możliwość zamieszkania w miejscu o którym myślałem niemal od
      dziecka.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka