Dodaj do ulubionych

bezczelność Edyty Gówniak

18.04.06, 08:40
przeczytalam sobie wlasnie wywiad z ta osóbka w Wysokich Obcasach
nigdy nie mialam o niej dobrego zdania, uwazajac ja za przereklamowana
histeryczke ale to co wyczytalam to juz szczyt szczytów, otoż pani Gówniak,
piosenkareczka z kraju nad Wisła wyrazila opinie o Madonnie:
"Madonna to wulgarne beztalencie"
Ha ha ha ha - mowi to ktos kto rozgłos zdobywa publikajac zdjecia obsranego
dziecka i opowiadajac na prawo i lewo o swoim ciezkim zyciu,
mowi to ktos kto nie potrafi zaspiewac poprawnie hymnu wlasnego kraju,
mowi to ktos kto sprzedal promil promila plyt sprzedanych przez madonne
Grrrr, wiecej pokory pani Gówniak, wiecej pokory.
Obserwuj wątek
    • kaska123 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 08:46
      Ludzie dajcie juz spokoj z tym hymnem!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ile mozna,przez kolejne 30 lat bedziecie to wypominac, juz wiele razy
      tlumaczyla jak to bylo.
      Skoro czytalas Wysokie Obcasy to pewnie zauwazylas co pisza o hymnie
      amerykanskim.
      Poza tym moze ona naprawde z opoznieniem slyszala dzwiek.
      Przeciez oszalec mozan, a gdyby ktos Tobie nieustannie cos wypominal przez pare
      lat nono stop.
      • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 08:49
        powinno jej sie to napisac na nagrobku "tu lezy edyta gówniak która nie
        potrafiła zaspiewac hymnu polskiego"

a przy okazji: moj post dotyczyl czegos innego, kwestia hymnu byla w nim
        poruszona marginalnie :))
    • feber Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 08:56
      no coz, wysokie mniemanie to ona zawsze miala o sobie

tylko swiat taki okropny, hihihi
      • majeczka_ka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 08:59
        Ja tez jej nie lubie, jest przede wszystkim infantylna, ma bujna wyobraznie
        itp itd
        ale z hymnem to przesada, juz wystarczy ze ktos o tym wspomi...Co was tak boli
        ten hymn, zgadzam sie jednak z Gorniak, gdybysmy wygrali w Korei nikt by o
        hymnie nawet nie wspomnial a nawet wszyscy byliby zachwyceni.
        A glupia to ona jest nieprzecietnie, a raczej prosta z niej kobiecina.
        • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 09:24
          to ja ostatni raz o hymnie:))
          zasiedlismy przed telewizorem w oczekiwaniu na mecz,
          wykonanie hymnu wbilo nas w fotele zanim mecz sie zaczal - a wiec wynik meczu
          nie mial tu nic do rzeczy, nawet jkabysmy wygrali 100:0 to niesmak i tak by
          pozostal.
          wku...a mnie to, ze Gówniak zamiast walnac sie w piers i powiedziec: tak, dalam
          dupy, przekombinowala i zle wyszlo - probuje zwalac na: akompaniament,
          naglosnienie, przegrana, wiatr halny nad stadionem, migracje wazek na mazurach,
          grype pani Krystyny z gazowni itp itd
          Jak sie daje plame to trzeba umiec sie przyznac
          Tylko tyle i az tyle.
          ale jak widac komus sie w glowie poprzewracalo.
          • majeczka_ka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 10:23
            Ale jesli jest problem z odsluchami itp to naprawde nie musi byc wina
            wokalistki.
            A tak poza tym mam czasem wrazenie ze ona kogos zamordowala i narod najchetniej
            by ja powiesil bo zle hymn zaspiewala.
          • drzejms-buond Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 10:25
            też przeczytałem sobie artykulik..zastanawia mnie bardziej, czemu dano go teraz,
            choć przeprowadzony był w lipcu ub.roku?
            zgadzam sie co do Madonny-SZMIRA ale wysokiej klasy!nikt już nie pamięta, jej
            wypowiedzi, w której mówiła,że jest w stanie przejsć przez każde łóżko byleby
            osiągnąć sukces...głosik niewielki, talent też nie bardzo...jest na poziomie
            Mandaryny, tylko że za tą naszą Madonną nie stoi sztab ludzi gotowych ją
            przerobić na nieco wyższy poziom..no i forsy ma jakby troszkę mniej na
            inwestycję w tzw.ZAPLECZE!
            co do artykułu...uważam ,że nie ma o co kopii kruszyć. wywiad jak wywiad...
            niestety zdjecia, jak zwykle w Obcasach - FA TAL NE!!! Ja nie wiem, te fotografy
            obcasowe, to chyba kobiet nie lubią , czy jak?

co do hymnu..zapominacie,że tylko MY źle odebraliśmy to coś, cała reszta
            światowa słyszała GŁOS!!!! oni hymnu nie znają. I obliczając plusy dodatnie i
            ujemne..była to dobra promocja naszego kraju i samej Górniakowej?
            tako prawdo!
    • doktor_kidler Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 10:22
      W sprawie Madonny, to się z nią zgodzę - wybitna wokalistka to nigdy z niej nie
      była, 90% jej sukcesu to promocja, skandale i takie tam... Edzia głos ma
      naprawdę dobry, ale piosenki do dupy.
      • falka32 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:05
        z tą Madonną to mi przypomniało wątek, jak pewien obiecujący pisarz młodego
        pokolenia, będący jednocześnie krytykiem literackim (Superprodukcja się kłania),
        którego nazwisko i książki zna głównie wąskie grono krewnych i znajomych,
        skomentował dorobek Paulo Coehlo "rany boskie, co za grafoman, tego gówna nie da
        się wprost czytać!".
        Tylko że to gówno się sprzedało w nakładzie, którego choćby promil jest
        marzeniem owego ambitnego literata.
        • wieslawa-siemiankowska Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:17
          Szczerze mówiąc podzielam zdanie tego krytyka- Coelho nie da się czytać :)
          A sprawny marketing wszystko należycie wypromuje.
          • doktor_kidler Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:31
            Ej, a wy widzieliście to zdjęcie jej synka umazanego gównem? Bo ja nie miałem
            okazji... Wrzućcie jakiegos linka :)
            • romy_sznajder Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:33
              ludzie! litosci z tym g...em! naprawde nie da sie nie bluzgac?
              • wieslawa-siemiankowska Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:40
                Romy, co Ci jest ? Przecież gówno to nie jest brzydkie słowo :)
                • romy_sznajder Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:48
                  przeginasz
                  • wieslawa-siemiankowska Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:50
                    Ja ? Z czym ?
                    • shatmach Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:56
                      Owszem przesadza z Madonną. Dużo racji w tym, ze głosu kobieta nie ma, ale na
                      jej miejscu raczej bym sie powstrzymał. Do tych wszystkich którzy jej nie lubią
                      dojdzie teraz spora grupa fanów Madonny. Sprawy hymnu nie bede komentował za
                      dużo bo... podobał mi sie.

A czy na serio trzeba aż Gówniak?

Tak w ogóle wywiad jest tak stary, ze Górniak pewnie pozmieniała zdanie w
                      połowie spraw jakie były w nim poruszane. Taka jest.
                • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:51
                  gówno - slowo jak slowo
                  mozemy pisac KAŁ
                  dziecko umazane w kale.
                  brzmi jeszcze gorzej - ale jaka matka takie zdjecie :))

jak kiedys ktos madry zauwazyl: o gustach sie nie dyskutuje, wiec nie bede
                  roztrzasac czy ladniejsze piosenki ma pani Gówniak czy Madonna.
                  Dla mnie wyznacznikiem jest to, ze ta druga utrzymuje sie na topie ponad 20
                  lat - nie tylko dzieki specom od reklamy, bo taki Jackson np przepadl i masa
                  innych wykonawcow tez
                  Wyznacznikiem jest to ze sprzedaje miliony plyt, ze ma zmysl do interesow
                  (nieruchomosci, dziela sztuki itp)
                  Wyznacznikiem wreszcie jest to ze Madonna jest jedyna w swoim rodzaju,
                  rozpoznawalna na calym swiecie - jej piosenki, jej styl, jej twarz
                  A pani Gówniak jest przy niej nikim i uzycie slow :wulgarne beztalencie moze
                  swiadczyc tylko i wylacznie o ogromnych pokladach zawisci tej pseudo gwiazdki
                  ostatnio spiewajacej na otwarciach sklepow i imprezach firmowych
                  • romy_sznajder Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:54
                    to piszcie kal. rany, to porzadne forum, a nie rynsztok.
                    • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 11:58
                      ok,
                      kał, gumno, fekalia, odchody, produkt finalny trawienia
                      jakies propozycje?
                      • drzejms-buond Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:00
                        EX krementy
                        • shatmach Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:03
                          Tyle ray mi mówiono żeby nie jeść śniadania przy komputerze.
                          • falka32 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:47
                            a co ze staropolską, poczciwą KUPĄ?
                            • invicta1 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:51
                              ku kupie zmierzamy:
                              www.instytutksiazki.pl/index.php?id=19&user_fragmenty_pi1%5BshowUid%5D=505&cHash=f401e658d0
                              • romana_polka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 13:00
                                invicta1 napisała:

> ku kupie zmierzamy:
                                > www.instytutksiazki.pl/index.php?id=19&user_fragmenty_pi1%5BshowUid%5D=505&cHash=f401e658d0

zmierzaliśmy w 1966
                                obawiam sie że teraz to żeśmy już doszli i sie tarzamy w nim
                                • invicta1 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 13:01
                                  no cóż nie mamy pewności kresu kupy-byc moze, bedzie gorzej...
                                  • romana_polka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 13:06
                                    no niestety,jak w starym ludowym przysłowiu - nie ma takiego dna żeby ktoś nie zastukał od spodu
                      • romy_sznajder kurcze, co z Wami? 18.04.06, 12:02
                        to jest dowcipne? czy to jest merytoryczna krytyka? a moze wyrazanie wlasnego
                        zdania wlasciwym sobie slownictwem? sorry, nie mam zamiaru sie zastanawiac, czym
                        sa te wypowiedzi, kazdy post z wulgaryzmami bede kasowac.
                        • wieslawa-siemiankowska Re: kurcze, co z Wami? 18.04.06, 12:05
                          Romy wyluzuj no, bo wprowadzisz cenzurę niczym na oficjalnym forum MjM:)
                          Nikt tu nie klnie, ale że czasem jakieś brzydsze słowo padnie- to się nie
                          zgorszymy:)
                          • mameluch Re: kurcze, co z Wami? 18.04.06, 12:09
                            ok, ale jednak nie zaniżajmy poziomu. czasem jakieś przkleństwo ma cel i dobrze
                            podkreśla wymowę wypowiedzi, w tym przypadku imho jest równaniem w dół do
                            przedmiotu zainteresowania:/
                    • romana_polka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:09
                      Romy,ty jesteś przeczulona,to chyba szok pourazowy ;)
                      przez ciebie biedna nioma będzie teraz musiała pisac o Edycie Kałniak
                      a tak serio,nioma strasznie cięta na Edytkę jesteś
                      ja przeczytałam ten wywiad i ani mnie to ziębi,ani grzeje co ona tam opowiada,tak jak i jej twórczosc zresztą
                      natomiast w jednej sprawie jej będę bronic - tego nieszczęsnego hymnu,ten ogólnonarodowy lincz był niesmaczny,raczej trzeba było sie wziąc za 11 patałachów,którzy osiągnęli wielki sukces bo awansowali na mundial,więc już potem nie trzeba było sie starac
                      hymn był zaśpiewany beznadziejnie,ale na litosc boską,to nie była jakaś zbrodnia!do dziś pamiętam te durne komentarze dziennikarzy,że nasi przegrali bo Edytka zaśpiewała ZA WOLNO,no pliiiiiiiiiiiiiiiz
                      • romy_sznajder Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:12
                        naprawdwe sadzisz, ze tego typu zarty z nazwiska sa do przyjecia?!
                        • wieslawa-siemiankowska Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:13
                          romy_sznajder napisała:

> naprawdwe sadzisz, ze tego typu zarty z nazwiska sa do przyjecia?!

A to sorry Roma, nie zrozumiałyśmy się. Myślałam ,że jesteś oburzona ,że w
                          poście padł zwrot " zdjęcie Alanka w gównie".
                        • romana_polka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:20
                          romy_sznajder napisała:

> naprawdwe sadzisz, ze tego typu zarty z nazwiska sa do przyjecia?!

myślę że tak,mimo że są niesmaczne,w jakiś sposób wyrażają wqrw autora na obiekt krytyki
                          w dodatku Górniak sama sie wystawiła na takie przezwisko publikując w internecie to niesławne zdjęcie synka w fekaliach (zdjęcia nie widziałam,czytałam tylko list,który był sam w sobie obrzydliwy)
                      • wieslawa-siemiankowska Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:12
                        Nie Edytka jak na samą siebie całkiem nieźle odpowiada, tylko się dziwię ,że w
                        kwietniu wypuścili wywiad zrobiony w lipcu, niezłe przestoje w tej gazecie
                        mają. I to nieautoryzowany, jak Edzia się wkurwi to współczuję.Ciekawe czy
                        dziennikarka musiała jej postawić obiad w Sheratonie i zabulić za niego, to
                        był ulubiony numer Edzi względem pismaków:)
                        • invicta1 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:24
                          a co zamawiała? gryczaną czu puree z dżemem?
                          • around_the_sun Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:28
                            Romy ma rację.
                            Takie przerabianie nazwiska nie jest w porządku.
                            Zaniżanie poziomu forum też nie.
                            TBO ma swoją klasę i dobrze by było aby tak pozostało,
                            przede wszystkim dla nas samych.
                          • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:33
                            jestem cieta bo nie trawie jak ktos z siebie robi niewiniatko do n-tej potegi
                            zeby publike zlapac na litosc
                            nie trawie jak sie popelnia bledy i nie ma odwagi do nich przyznac, nie trawie
                            jak sie wszystko odwraca kota ogonem, nie lubie falszu
                            to wszystko znajduje w pani G. ktora jednego dnia pluje na dziennikarzy
                            (pierd... szczury o ile pamietam) a drugiego sprzedaje do gazety swoje listy
                            milosne do meza i zdjecia ze slubu. Dla mnie jest to zenujacy przyklad braku
                            konsekwencji i za to pani G nie potrafie szanowac
                            Kazdy ma prawo popelniac bledy, ale sztuka jest sie do nich przyznac,
                            powiedziec: tak, zle zrobilam a nie udawac wiecznego niewiniatka.
                            Nie trawie tez braku klasy pani G w kwestii opluwania bylych facetow
                            Nie trawie tez z tego powodu ze jednego z nich znam osobiscie i wiem o kilku
                            roznych sprawach.
                            i tyle
                            • scoutek Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:59
                              nioma napisała:

> jestem cieta bo nie trawie jak ktos z siebie robi niewiniatko do n-tej potegi
                              > zeby publike zlapac na litosc

nioma,
                              Twoje prawo nie lubic, nie cierpiec, krytykowac...
                              ale jak sie to ma do chamstwa, jakie przezentujesz - rodem z podworka?
                              przeciez nie masz 10 lat by "sie przezywac" po nazwisku...
                              i to juz nie jest krytyka....
                        • xxxxx114 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 12:27
                          No i kolejne brzydkie słowo,Pani Wiesiu.Pani Roma się zgorszy.
                          • wieslawa-siemiankowska Re: Invicto kochana:) 18.04.06, 12:32
                            Skąd wybierała najdroższe danie z menu, zżerała , rozmowa się nagrywała po czym
                            Edzia mówiła " to ja tylko na chwileczkę do toalety" i już z toalety nie
                            wrcała. Ja tego nie przeżyłam ,( chociaż raz jedna głupia aktoreczka mnie
                            naciągnęła w Bristolu ), koleżanka redakcyjna mi mówiła.
                            • invicta1 Re: Invicto kochana:) 18.04.06, 12:35
                              ja pierdziele toż to buractwo w pełnej krasie
                              • wieslawa-siemiankowska Re: Invicto kochana:) 18.04.06, 12:36
                                Oo, a Ty w sobotę sobie poszłaś tu był dopiero pokaz buractwa w pełnej krasie.
                                Przez cały wieczór i połowę nocy:)
                                • invicta1 Re: Invicto kochana:) 18.04.06, 12:40
                                  no poszłam po pierwszych wpisach moge sobie dopowiedziec reszte z duzym
                                  prawdopodobieństwem
          • szukajacy_sensacji Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 17:25
            wieslawa-siemiankowska napisała:

> Szczerze mówiąc podzielam zdanie tego krytyka- Coelho nie da się czytać :)
            > A sprawny marketing wszystko należycie wypromuje.

Oczywiście, że tak. Coelho to poziom Grocholi, jego uduchowione wypociny
            kojarzą mi się zresztą z infantylnymi wypowiedziami Edyty.
    • mnietka.kokietka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 16:45
      a. smieszy mnie fakt ze groniak wogole sie porownuje do madonny. heh..

b. szkoda mi dzieciaka co to zale zycie bedzie mial; pietno tego zdjecia na
      sobie. w szkole bedzie mial nie zla jazde. jezeli wogole to jej dziecko bylo a
      nie podpucha.

c.nie klocta sie, czasem cos sie rabnie tak od czapy....noooo

a wogole, to jak na kogos kto tak bardzo mediow nie lubi to cos ona bardzo chce
      w nich zaistniec....
      i poraz milionasty powiem

wez sie edzka za spiewanie a nie opowiadanie o madonnie.

senkju:)
      • paula245 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 16:48
        a mnie się taka sprzeczność rzuciła:najpierw stwierdza że np u Niemców to się
        liczy nie utwór tylko ilość golizny a potem sama z Sexuality wyskakuje i mówi
        że ma dobry odzew z Niemiec...
    • dora38 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 16:55
      jesli chodzi o Górniaczke, to cokolwiek zrobi, cokolwiek powie, i tak mnie juz nie zdziwi,
      • mnietka.kokietka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 16:56
        nie sciemniaj.
        a jak sie obgoli na lyso? :))))
        • dora38 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 17:00
          jak sie obgoli, to wsystkie bruksy beda o ty pisac jak to wczesniej z kukulska było, a ja to bede miała w d....
    • szukajacy_sensacji Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 17:24
      Straszny jest ten wywiad, Górniak chyba chce zniechęcić do siebie tych, którzy
      jeszcze ją lubią. "Madonna wulgarnym beztalenciem" - fakt, nie ma wielkiego
      głosu, ale współtworzy swoje piosenki - pisze, komponuje, zajmuje się
      produkcją; do tego też trzeba mieć talent (nie mówiąc już o tym, że świetnie
      tańczy). Co do wulgarności, to Madonna nigdy nie zniżyła się do poziomu
      Górniak, która pokazała publicznie własne dziecko umazane kupą. Okazuje się
      też, że kariera światowa Edyty runęła wraz z wieżami WTC - w takim razie chyba
      już się nie odrodzi, bo co chwila jakieś zamachy - a to Bali, a to Madryt, a to
      Londyn, o Iraku i Izraelu nie wspominając. Po tym wywiadzie straciłem resztki
      nadziei, że Górniak nagra jeszcze kiedyś płytę na miarę swoich wokalnych
      możliwości - szkoda.
      • wieslawa-siemiankowska Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 17:26
        Ale Edzia nigdy nie zrobiła światowej kariery, może bardzo by chciała.
        Natomiast znam dwóch z jej ex i książkę można by napisać co te biedaki z nią
        przechodzili:)
        • szukajacy_sensacji Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 17:30
          Światowej nie, ale jednak w paru krajach Europy i Azji popularna była. A
          pierniczenie, że wszystko się skończyło, bo Bin Laden zrobił zamach jest równie
          niesmaczne co wypowiedzi Małysza, który stwierdził, że zajął dalekie miejsce
          przez katastrofę na Targach katowickich. Podpinanie się pod tragedie zawsze
          mnie irytowało.
        • mnietka.kokietka Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 17:32
          ona ma dobry glos
          ale widac niestetz producentow i managerow nie.
          niestety nie jest to osoba ktora potrafi sobie bez nich dac rade, a sa tacy
          artysci i radza sobie swietnie.

nie zycze jej zle ale najpierw pitolenie o bruxach
          potem rutkowski
          teraz wyborcza. i nibz za co ja ludzie maja pamietac i
          szanowac. bo ja slowo gorniak wpada mi odrazu do glowy
          pustka
          i po dluzszym namysleniu pamietam metro
          i ze fajnie wygladala w krotkich wlosach.
          • hilda1007 Re: bezczelność Edyty Gówniak 18.04.06, 18:46
            Myślę, że szukący_sensacji ma rację. Madonna po prostu zna się na muzyce. Nie
            ma głosu, jak Edzia, ale ma możliwości intelektualne, żeby być współtwórcą. I
            nie bywa już śmieszna. Jednkaże działania " F" i " SE" to dno. Rozumiem, że
            trzeba z czegoś żyć, ale są godni szacunku ludzie, żyjący z pracy łopatą.
    • szukajacy_sensacji Ha - jednak cóś nagrywa 20.04.06, 18:49
      widać rynek muzyczny dźwiga się ze zgliszcz po 11/09, skoro Edyta wraca:
      muzyka.onet.pl/mr,1309273,wiadomosci.html
      Może jeszcze E.G. powróci na szczyt? Prawdę mówiąc - wątpię, ale źle jej nie
      życzę, chociaż sympatii już do niej nie czuję.
    • badziewka Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 03:51
      No nie mogę ...
      i po co Ty, nioma, tak plujesz?
      Rozgłos zdobyła sobie E.Górniak naprawdę DOBRYM głosem, a o to chyba głównie
      POWINNO biegać, no nie ?
      Może i Madonna ma talent, ale śpiewa cieniutko ..
      Co do hymnu - ech .. jadem plują, a słoń na ucho nadepnął. Zaśpiewaj sobie,
      kochanieńka "Wlazł kotka" bez odsłuchu, na stadionie pełnym ludzi - no zdziwisz
      się deczko.
      Nie jestem jej fanką, ale doceniam warsztat (jeden z lepszych w Polsce.

I nie histeryzuj.

Z wyrazami,
      Ba
      • rozmowy_kontrolowane Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 04:47
        A ja uważam, że Edyta Górniak rozgłos zdobyła głównie opowiadaniem o sobie i
        swoim życiu, jej naprawdę rewelacyjny głos był dodatkiem, w natłoku tych jej
        opowieści gdzieś ginęły jej dokonania muzyczne, co dwa- trzy dni gazety
        krzyczały: "Edyta Górniak to...", "Edyta Górniak tamto...". Nie można jej
        odmówić talentu, bezsprzecznie jeden z najlepszych polskich głosówod wielu lat,
        absolutny talent, ale gdzieś się zagubiła w tym wszystkim, ktoś źle nią
        pokierował i przegapiła szansę. Raczej nie wróci już na muzyczny szczyt, a
        mogła mieć świat u stóp. Tak to jednak bywa z rozhisteryzowanymi gwiazdkami,
        które nie sa na tyle dojrzałe, by stac się gwiazdami wielkiego formatu.
        Weżmy taką Beatę Kozidrak- Górniak ma lepszy głos, moim zdaniem, ale to własnie
        Kozidrak umieszcza swoje piosenki na listach przebojów. Bo jest _skromna_, nie
        robi ze swego życia show, nie awanturuje się z mediami, nie kreuje się na Bóg-
        wie- kogo. A pani Górniak ma taką tendencję, niestety.
        Uwielbiam głos Edyty Górniak, ale nie jestem wobec niej bezkrytyczna- to, co
        zaśpiewała w Korei, nie było hymnem Polski, niestety.
      • mnietka.kokietka Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 14:18

> Rozgłos zdobyła sobie E.Górniak naprawdę DOBRYM głosem, a o to chyba głównie
        > POWINNO biegać, no nie ?

Powinno. Ale Edyta ma skłonności to piotlenia głupot kiedy naprawdę nie trzeba.

> Może i Madonna ma talent, ale śpiewa cieniutko ..
        Wyrobiła się.

> Co do hymnu - ech .. jadem plują, a słoń na ucho nadepnął. Zaśpiewaj sobie,
        > kochanieńka "Wlazł kotka" bez odsłuchu, na stadionie pełnym ludzi - no
        zdziwisz
        > się deczko.

Whitney Houston potrafi/ła.
        Sheryl Crow też
        Villas także by dałą radę :)

> Nie jestem jej fanką, ale doceniam warsztat (jeden z lepszych w Polsce.

Ja myślę że warsztat to dużo powiedzianie. Ma dobry głos zamaist którego
        wykorzystać do swojej pracy to robi akcje z rutkowskim.
        Nadal nie wiem po co...
        A warsztat muzyczny itp. to ma Anna Maria Jopek.

>
        >
        • drzejms-buond Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 14:29
          a nie prawda!!!
          najlepsy warstat na świecie ma mój ojciec!!!
          a żebyście wiedzieli jakiej on tam muzyyyyki słucha!!!!?
          bardzo muzykalny człowiek, bardzo!
          • mnietka.kokietka Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 14:33
            zaśpiewaj:)
        • scoutek Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 17:50
          za to Whitney schrzanila wszystko cpaniem
          • mnietka.kokietka Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 17:57
            no właśnie.
            większość z nich ma jakąś autodestrukcję.
            ale za to Madonna, never.
        • badziewka Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 21:16
          Tak do połowy napisałaś (wg mnie) poprawnie, ale potem (wg mnie) Ci się pomotlało.
          Konkretnie na temat hymnu i warsztatu, bo:

po 1. "Edyta Górniak zaśpiewała hymn perfekcyjnie, precyzyjnie i z uczuciem,
          jednak nie był to koncert dla jej fanów, ale dla kibiców, którym tylko
          przeszkadzała. Zaśpiewała hymn nie w rytmie mazurka, ale w stylu soul. Kibice
          wyprzedzili ją tempem, śpiewali chaotyczne, czyli dokładnie tak, jak grała
          później reprezentacja" <-
          • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 21.04.06, 22:32
            hymn to jest do cholery hymn, a nie wariacje soulowe na temat hymnu
            nikt jej nie zaprosil do zabawy w improwizacje i interpretacje, miala zaspiewac
            HYMN i za to jej zaplacono
            jak chce sie bawic, niech sobie zaprosi grono znajomych na kawe i spiewa jak
            chce, ale nie w takiej sytuacji
            dodatkowo, jest prawnie okreslone jak nalezy spiewac hymn, poniewaz jest to
            symbol narodowy a nie scierka do wycierania ust - nawet osoby uwazajacej sie za
            gwiazde jak pani G.
            • drzejms-buond Re: bezczelność Edyty Gówniak 24.04.06, 16:52
              ja to wooooogóle dziwie się ,ze ta górniakowa panna sepuku nie popełniła.
              wszak klimat miała odpowiedzni(azja) co by zadowoliło połowę ludzkości polski
              a druga połowa zrobiła by z niej wtedy świętą męczennicę, co też by ich zadowoliło.
              czyly: WSZYSCY BYLYBY ZADOWOLENI!
              • estratos Gorniak naczelnia "VIVY!" 05.05.06, 00:26
                Na showbizpl.blogspot.com pisza, ze Gorniak ma byc naczelna dwutygodnika
                "Viva!":

"Gwiazda zna branże mediów i showbiznesu jak mało kto. Fotki potrafi wybrać.
                Czego więcej potrzeba. Od czarnej roboty są w końcu zastępcy:).Niepotrzebna by
                była kampania reklamowa i wielomilionowe wydatki jak kiedyś na promowanie
                Przekroju.
                Każdy by kupił Vive z taka szefową."
              • scoutek Re: bezczelność Edyty Gówniak 05.05.06, 08:07
                drzejms-buond napisał:
                > czyly: WSZYSCY BYLYBY ZADOWOLENI

no, chyba PRAWIE wszyscy....
                a Alanek to gips?
    • dama_karo Re: bezczelność Edyty Gówniak 09.05.06, 21:59
      Wiecie co, ja po tym wywiadzie wybaczyłam jej wszystko. Wybaczyłam jej skrajną
      głupotę i kompletne rozmemłanie emocjonalne.
      Bo jak przeczytałam, ze nauczycielka sadzała z nią za karę dzieci, bo mówiła, ze
      jest brudna, to aż mną zatrzęsło.
      Po czymś takim to ona ma święte prawo być nienormalna.
      • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 10.05.06, 08:33
        aha, czyli jak w filmach: wszystko mozna zwalic na dziecinstwo
        - glupi?
        - no tak, ale w dziecinstwie mama go bila

- złodziej?
        - no tak, ale w dziecinstwie koledzy go nie lubili

- sraki i owaki?
        - no tak ale.....

bez przesady
        ja rozumiem, ze to moglo i bylo na pewno straszne przezycie dla dziecka,
        ale czlowiek dorosly umie albo raczej POWINIEN umiec pewne rzeczy rozgraniczac
        ja tez moglabym powiedziec ile traumatycznych przezyc w dziecinstwie
        zafundowali mi dorosli, jakbym sie glebiej zastanowila, to by mi wyszlo ze sie
        chyba zmowili ale nie zaslaniam sie tym.
        jestem dorosla i radze sobie w zyciu.
        i nie robie z siebie wiecznie ofiary: pani sadzala dzieci za kare, wujek mnie
        molestowal, narzeczony podsluchiwal, paparazzi napadli, w ogole to jestem taka
        biedna sierotka
        LITOSCI!!!!
        • drzejms-buond Re: bezczelność Edyty Gówniak 10.05.06, 15:17
          no ale widzisz..twoje traumatyczne przeżycia spowodowały coś ZUPEŁNIE ODWROTNEGO...
          ludzie a tym bardziej dzieci...RÓŻNE SOM, nie wszyscy reagują tak jak ty!
          I nie wszyscy mogą , jak ty, być tak SAMOWYSTARCZALNI, SAMO...SUPER EXTRA..no
          ..po prostu REWELACYJNI..
          Miałem w podstawówce taka nauczycielkę. Robiła to samo z naszą przytęgą koleżanką..
          Wiem jaki to stres dla dzieciaka.(nie raz widziałem jak dziewczę płakało w
          kącie, na korytarzu) Jakbym dzisiaj spotkał te BURĄ SUKĘ NAUCZYCIELSKĄ, to bym
          jej w pysk napluł i szmaty nie podał!
          • invicta1 Re: bezczelność Edyty Gówniak 10.05.06, 22:15
            w moim liceum nauczycielka obrazała koleżankę uposledzona fizycznie-przy całej
            klasie:(
        • dama_karo Re: bezczelność Edyty Gówniak 10.05.06, 22:08
          Ale nikt nigdy nie powiedział do twoich potencjalnych kolegów "Usiądziesz teraz
          z Niomą. Za karę. Bo Nioma jest brudna."
          Nie lubię pani G. Wkurza mnie prawie tak samo, jak niejaka Justysia S.
          Natomiast jej współczuję. Wiem, co znaczy być poniżaną na forum pewnej grupy.
          • nioma Re: bezczelność Edyty Gówniak 11.05.06, 08:47
            ale ja tez jej wspolczuje i uwazam ze to co ja spotkalo bylo okrutne i nie
            powinno sie bylo zdarzyc
            mi chodzi tylko o tendencje zrzucania doroslych bledow na zle dziecinstwo, to
            troche za proste.
            od tego sa terapie u psychologow i psychiatrow a nie robienie z siebie ofiary w
            gazetach i innych mediach,
            wspolczuje pani G z powodu przykrych przezyc ale trudno mi ja szanowac za
            wywlekanie publicznie spraw najbardziej intymnych,
            i dalej uwazam, ze to co ja spotkalo kiedys - nie usprawiedliwia tego co jest
            teraz

i Drogi Dzejmsie>> ja nie uwazam sie za rewelacyjna i wspaniala, ja po prostu
            tak w zyciu dostalam po dupie ze moglam albo szukac sznura i mocnej galezi,
            albo zacisnac zeby i sie nie dac. Postawilam na to drugie w mysl zasady co nas
            nie zabije to nas wzmocni, lekko nie bylo, ale zyje,
            • drzejms-buond Re: bezczelność Edyty Gówniak 11.05.06, 09:37
              I chwała ci za to Niomo droga!!!
              To dobrze,ze sobie potrafisz radzić w życiu!!!
              Ja po prostu daję ludziom prawo bycia ciapami, niezaradnymi ofermami,
              zaszczutymi dzieciakami itp. Pewnie,ze zdrowiej i łatwiej byłoby pójsć do
              psychologa.
              ale u psychola nie wszystko da się załatwić.

Moze należałoby zadać podstawowe pytanie KTO ZOSTAJE SZEROKO POJĘTYM ARTYSTĄ?
              Skąd ten IMPERATYW? Po co im to? Czy inaczej, co im to rekompensuje?
              To samo dotyczy polityków.
              Mam swoje zdanie na ten temat i tego będę się trzymał

A że Edytka czasami gupio gada , to już insza inszość.
              :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka