wojek1959 Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre 10.02.11, 09:47 to przykład takich spółek jest dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 19:16 /www.rp.pl/artykul/59807.html Miasto rezygn/webcache.googleusercontent.comuje ze wspólnot ,, Nie możemy zarządzać wspólnotami - twierdzi Anna Szarawarska, naczelnik Wydziału Gospodarki Zasobem Mieszkaniowym w Urzędzie Miasta w Warszawie. Prawo zabrania komunalnym zakładom budżetowym oraz jednostkom budżetowym zajmować się działalnością, która nie ma charakteru użyteczności publicznej. To prawda - potwierdza Józef Bajor, naczelnik Wydziału Utrzymania Zasobów Mieszkaniowych w Ministerstwie Budownictwa. Mówi o tym ustawa o gospodarce komunalnej. Zakładom budżetowym oraz spółkom prawa handlowego z udziałem kapitału gminy (art. 7 i 10) zabrania prowadzenia działalności wykraczającej poza zadania o charakterze użyteczności publicznej. Listę tych zadań zawiera ustawa o samorządzie gminnym. Nie ma na niej administrowania wspólnotą. ZE SPÓŁKAMI JEST NIECO INACZEJ. Mogą one administrować wspólnotami mieszkaniowym, ALE TYLKO PO SPEŁNIENIU DWU WARUNKÓW: kiedy w gminie panuje bezrobocie i KIEDY BRAKUJE CHĘTNYCH LICENCJONOWANYCH ZARZĄDCÓW NIERUCHOMOŚCI LUB PRZEDSIĘBIORCÓW DO WYKONYWANIA CZYNNOŚCI ADMINISTROWANIA Co do jednostek komunalnych, nadzór nad ich działalnością sprawują wojewodowie, a w sprawach finansowych - regionalna izba obrachunkowa. Wojewodowie rozstrzygnięciami nadzorczymi mogą unieważnić postanowienia statutu pozwalające administrować wspólnotami, a izba obrachunkowa może kwestionować finanse. Odpowiedz Link Zgłoś
rogmet Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre 11.02.11, 07:44 widac ze same dałny tu rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agresy... IP: 193.106.84.* 11.02.11, 08:02 Dla tych biednych i wystraszonych pań z MZZL w Sosnowcu, Pani Iwonka ma prostą i zarazem bardzo życiową radę, proszę posłuchać. www.youtube.com/watch?v=7sLiAebWM7U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 17:04 Wszystko co prawem zakazane to w Sosnowcu dozwolone. Czy wszyscy radni w Radzie maja bielmo na oczach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.telpol.net.pl 11.02.11, 22:31 jak mozna było tyle lat zmarnować ?? i ruinowac miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 15:58 czekamy na likwidację Zakładu tego absurdu na skale krajową! do ania dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.telpol.net.pl 12.02.11, 18:49 a czemu nimi sie nie zainteresuje ktoś od scigania nie gospodarnych zarządców przecież jest policja gospodarcza CBA itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój głos Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.telpol.net.pl 12.02.11, 19:00 a u nas przy W. Polskiego nie daleko zagłebiowskiej jakiś dureń postawił tablice z napisem TEREN NA HANDEL OBWOŻNY a ten teren to kupa błota i syfu po swieżej budowie nowej drogi CZY w tym mieście ktoś wie co to handel obwożny ?? i jak powinno wyglądać takie miejsce ??? zakute łby to do tv sie nadaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spagetti. Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:32 § 2.W Załączniku nr 1 do uchwały Nr 841/XLV/02 Rady Miejskiej w Sosnowcu z dnia 23 maja 2002 r. w sprawie utworzenia zakładu budżetowego pod nazwą Miejski Zakład Zasobów Lokalowych w Sosnowcu ? wprowadza się następujące zmiany: 1) § 6 otrzymuje brzmienie: ?1. Celem Miejskiego Zakładu Zasobów Lokalowych JEST DZIAŁALNOŚĆ W ZAKRESIE ZARZĄDZANIA I ADMINISTROWANIA lokalowym zasobem stanowiącym własność oraz pozostającym w użytkowaniu Gminy ORAZ CZĘŚCIAMI WSPÓLNYMI W NIERUCHOMOŚCIACH, W KTÓRYCH FUNKCJONUJĄ WSPÓLNOTY MIESZKANIOWE, A KTÓRYCH CZŁONKIEM JEST GMINA wraz z infrastrukturą związaną z funkcjonowaniem obiektów budowlanych, a także reprezentowanie interesów Gminy we wspólnotach mieszkaniowych objętych rewitalizacją budynków oraz prowadzenie inwestycji w ramach rewitalizacji budynków stanowiących wyłączną własność Gminy, a także działalność w zakresie tworzenia nowych lokali socjalnych i komunalnych POPRZEZ BUDOWĘ ORAZ ADAPTACJĘ ALBO ZMIANĘ SPOSOBU UŻYTKOWANIA LOKALI JUŻ ISTNIEJĄCYCH ? A W SZCZEGÓLNOŚCI a) OBSŁUGA ADMINISTRACYJNA I EKSPLOATACYJNA komunalnych zasobów lokalowych ORAZ WSPÓLNOT MIESZKANIOWYCH w tym: - PRZYGOTOWYWANIE I ORGANIZOWANIE ORAZ PRZEPROWADZANIE POSTĘPOWAŃ O UDZIELANIE ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH NA BUDOWĘ NOWYCH LOKALI SOCJALNYCH I KOMUNALNYCH oraz wykonywanie remontów w oparciu o opracowywane plany remontów, d) wykonywanie usług transportowych ? wywóz nieczystości płynnych i odpadów wielkogabarytowych dla zasobów mieszkalnych, e) rewitalizacja budynków, w tym: - PRZYGOTOWYWANIE I ORGANIZOWANIE ORAZ PRZEPROWADZANIE POSTĘPOWAŃ O UDZIELANIE ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH NA WYBÓR WYKONAWCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o kurcze ! Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 20:15 Ten MZZL to typowa komuna w komunalce ! Odpowiedz Link Zgłoś
rogmet Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre 12.02.11, 21:13 o jakich ty remontach piszesz spagetti. skoro niektóre budynki czterdziesci lat nie remotowane były tacy tu byli i są gospodarze ta sprawa to powinna być głosniesza moze ktoś sie obudzi ale w innym miescu niż we własnym łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spagetti Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 21:31 ,,tworzenia nowych lokali socjalnych i komunalnych POPRZEZ BUDOWĘ ORAZ ADAPTACJĘ ALBO ZMIANĘ SPOSOBU UŻYTKOWANIA LOKALI JUŻ ISTNIEJĄCYCH" Nie tylko remontach.Oni tez moga budowac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.telpol.net.pl 12.02.11, 22:48 a ile wybudowano nowych tu mieszkan socjalnych przez osiem lat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:08 czas na likwidacje tego komucholandu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie do Rady Mi Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:01 Jak długo ma istniec nielegalnie dzxiałajacy zakład budzetowy MZZL ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.telpol.net.pl 15.02.11, 11:47 ludzie szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walczak19768 Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agresy... IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 10:54 znowu przyszło do mnie niedopłata za licznik ogulny 163 zł skond oni to biorą przecierz mam wodomierz w domu płacić za kogoś to złodzieje tylko kasują lecz nic nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
kabajusbar Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre 01.06.11, 19:55 W sosnowieckim MZZL-u pracownicy robią wielką łaskę, że w ogóle obsłużą klienta, oni chyba przychodzą do pracy za karę, albo za darmo. Cokolwiek dowiedzieć się graniczy z cudem, a w bezczelności przoduje sekretarka szanownego Pana dyrektora i pracownice działu mieszkaniowego. Do tego giną dokumenty, informacje udzielane w MZZL często nie zgadzają się z informacjami udzielonymi np. w urzędzie miasta. Osoby czekające na mieszkania komunalne są traktowane jak trędowate, dokumenty które trzeba dostarczać, nie zawsze są potrzebne, aby ustalić prawo do otrzymania mieszkania. Pan dyrektor jest dumny, nieprzyjemny i biedniejszych traktuje z góry. Ale pewnie i tak nic z tym się nie da zrobić, bo to klika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Klient MZZL w Sosnowcu "to często klient agre IP: *.opole.dialup.inetia.pl 08.09.11, 11:53 witam,ile będę oczekiwał na lokal socjalny mam orzeczoną eksmisję z prawem do lokalu socjalnego nie płacę czynszu 2lata a właściciel pozwał gminę o odszkodowanie za niedostarczenie mi tegoż lokalu .gdy gmina będzie płacić to podejrzewam że przyznają mi lokal w pierwszej kolejności a ile to potrwa może ktoś wie???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza mzzl sosnowiec masakra IP: *.centertel.pl 22.07.14, 11:59 W tym mzzl jest tragedia coś załatwić łaskę robią ze kogoś obsłuźą hamstwo bałagan i stanowczo za dużo dyrekcji która nic nie robi tylko składa podpisy na które czeka się w nieskończoność! !! Coś okropnego brak słów wrogom nie polecam mieć coś z nimi do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweety Re: mzzl sosnowiec masakra IP: *.play-internet.pl 06.03.15, 11:02 witam, przeczytałam wpis....i zupełnie jakbym to znała tyle że pod nazwą MZBM SOSNOWIEC Proszę mi powiedzieć czy próbowała Pani w jakiś sposób walczyć z tą patologią komunistyczną? Ja się właśnie zawzięłam i chodzę od drzwi do drzwi, nawet u prezydenta sosnowca byłam.. tylko właśnie nie bardzo wiem, z której strony ugryźć żeby "uprzyjemnić" życie MZBM jakimiś kontrolami... bo w mojej wspólnocie jest jak na białorusi... większość w bloku ma mzbm i robi co mu się podoba.. a jakież to krzywdzące nie tylko dla mnie, ale i dla całego miasta - że w XXI wieku wróciła się komuna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: mops w Sosnowcu "to koszmar IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.15, 14:41 Witam uwarzano ze przeniesienie mopsu do innego budynku da wygode osoba w kolejce ,jak za czasów prelu po meble ,, jak można mieć tylko jeden pokoj do załatwienia osob nawet z noworodkami to hanba dla sosnowieckiego urzędu ,jako oraganizacja takich sytulacji będzie wlanczac media aby takie rzeczy nie zadarzaly się w zadnym mopsie i urzędach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe ja się nie dziwię petentom IP: *.static.of.pl 23.11.15, 12:26 nie dziwię się wcale....załatwić tam cokolwiek lub uzyskać informację graniczy z cudem.....termin załatwiania spraw przez nich to nie ustawowe do 30 dni a nawet kilka miesięcy !!!! kurcze to instytucja państwowa z naszych podatków!!!! dlaczego o wszystko mamy sie prosić i upominać???? Odpowiedz Link Zgłoś