Dodaj do ulubionych

Urząd Pracy W Sosnowcy

IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 12:56
Dni temu parę(22.12.2012)
Dokonałem rejestracji'jako bezrobotny
SYSTEMEM ELEKTRONICZNYM-e
Zgłoszenie moje zostało przyjęte.

A TERAZ JAJA NICZYM Z BAREI

KTO ZGADNIE -KIEDY MAM TERMIN ZGŁOSZENIA SIĘ CELEM POKAZANIA DOKUMENTÓW ?

PRAWO NAKAZUJE - 14 DNI

PRACOWNICY POŚREDNIAKA W SOSNOWCU
TAK ZAPRACOWANI

WYSTAWILI MI TERMIN ZGŁOSZENIA

03-07-2013
Godz.12
Box 4

K-RWA MAM ... LAT

Ja P-OLE

Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 10:22
      Dzisiaj,tj 03.01.2013
      przeprowadziłem rozmowę telefoniczną z pracowniczką PUP w SOSNOWCU
      Przesłane e-zgłoszenia........śmiech
      Mimo terminu 03.07.2013 i zaznaczeniu,iż od poprzedniej rejestracji ni się nie zmieniło
      Mam się "stawić"dostarczając dokument
      Termin
      Kiedy mi odpowiada
      Pobrać numerek
      CZEKAĆ
      Wypełnić wymagane druki
      Panienka
      po prawnych wyjaśnieniach
      P_ła słuchawką
      Ps.
      PUP w przypadku rejestracji e
      ma termin 7 dni(tak stanowi prawo) do powiadomienia e-mailem
      I załatwienia sprawy

Cały czas chodzi mi o uzyskanie zaświadczenia dla RTV
      Mam skończone 60 lat
      Regularnie płacę RTV

Od 22 jestem BEZROBOTNYM
      (PUP w Sosnowcu powinien o tym wiedzieć-ok 6 lat tam byłem rej)

poz.
      ROK 2013

• Gość: aga Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.cable.smsnet.pl 04.01.13, 12:01
        22 lata bezrobotny no to gratuluję!!!
        • Gość: beza Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 12:44
          A najlepsze jest to na stronie internetowej Urzędu Pracy w sosnowcu" UWAGA: POWIATOWY URZĄD PRACY W SOSNOWCU INFORMUJE, ŻE W ZWIĄZKU Z OGRANICZONYMI ŚRODKAMI FINANSOWYMI NIE BĘDZIE DOKONYWAŁ ZWROTU KOSZTÓW DOJAZDU NA SZKOLENIA W 2012 ROKU."
          Więc chciałem jako bezrobotny poinformować Urząd Pracy , że mamy dziś 04.01.2013 r. i trzeba by troszkę zaktualizować informacje na stronie internetowej.
          • Gość: zalosnemisato Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.13, 18:59
            Od kilku miesięcy system rejestracji przez internet działa błędnie i wydaje niewiarygodnie dalekie terminy. Chyba Urzędowi Pracy to pasuje, bo nigdzie nie zamieszczono informacji o błędzie i zaleceniu zawiezienia dokumentów bezpośrednio do Boxu... Żenada.
            • Gość: elwira Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 20:14
              ludzie to Sosnowiec to czego wy oczekujecie afera aferą pogania, też korzystałam swego czasu z PUPU i pani poza wzruszaniem ramion nic nie potrafiła zrobić. Ciekawe czy tego uczyli na szkoleniu
              • Gość: yuma Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.13, 22:34
                Jakby je rozliczali z proponowanych bezrobotnym ofert to by inaczej postępowały, a tak to siedzą i dobrze się bawią. Pewnie wkręcone po znajomości bez kompetencji i chęci do jakiejkolwiek pomocy.
        • Gość: zeta Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 16:06
          22 lata to moim zdaniem mało aby trafić do KSIĘGI G.
          W tym czasie pobierałem zasiłek przez około 6 lat.
          W tym okresie parę razy byłem skierowany na kursy i szkolenia
          PODSTAWOWEJ OBSŁUGI KOMPUTERA
          Sam dopłacałem do innych szkoleń czy kursów.
          Pani od aktywizacji zawodowej-mało to żenada.
          Skreślili mnie z bezrobocia bo nie stawiłem się na wyznaczony termin(sanatorium).
          Ponownie próbuję się zarejestrować jako bezrobotny-Mam swój wiek,i uczciwie chce być zwolniony z płacenia RTV.
          W okresie kiedy byłem poszukującym pracy-na około 150 stawień do RUP
          PRACA DLA MNIE N U L.
          UDAM PIESZO SIĘ DO RUP W SOSNOWCU-ŻETON_KOLEJKA_ANKIETA(aktualna w RUP)- tak na moje wątpliwości co do wyznaczenia terminu.lipiec 2013 odpowiedziała pracownica RUP (ich nie obowiązuje prawo)
          OBOWIĄZUJĄCE PRAWA (dot e-wniosków,i nie tylko).(Błędnie wcześniej napisałem 14 dni-jest 7)
          Najlepsze szkolenia dla pracowników -wioski w afryce;
          A dla kadry-Majorka
          sic

• Gość: gość Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.cable.smsnet.pl 05.01.13, 00:03
      Panienka, która siedzi za biurkiem powinna( klikając jeden przycisk w komputerze ) wiedzieć jakie są dla danej osoby oferty pracy czy szkolenia. A panienka z miną męczennicy (bo każą jej rozmawiać z ludźmi) odsyła do kolejnych pokoi, w których historia się powtarza. Totalna porażka
      • Gość: marc Re: Urząd Pracy W Sosnowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 06:57
        Panienka nie stworzy Ci ofert pracy, których we wsi Sosnowiec nie ma. Po prostu są znajomości jest praca, tak jak w przypadku osób zatrudnionych w muzeum przy chemicznej. Dyrektor Muzeum sosnowieckiego chcąc zatrudnić pana Piotra Góreckiego ( syna pani Anny Góreckiej - pani zatrudnionej w Wydziale Kultury w Sosnowcu) wpierw zwolnił dziewczynę w trybie natychmiastowym. Patrz artykuł ,,pozew przeciw muzeum" na sosnowiec info. No i wszystko jasne. Miejsca pracy są ale nie dla wszystkich. Skoro zatrudnia się po znajomości w budżetówce to trudno się dziwić, że zatrudnia się po znajomości w prywatnych firmach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka