Dodaj do ulubionych

Jedno forum a nie trzy

27.09.03, 09:38
Co Wy o tym myślicie? Czy popieracie połączenie forum Będzin, Dąbrowa
Górnicza i Sosnowiec w jedno forum Zagłębie Dąbrowskie? Czy przede wszystkim
chcecie tego? Czekam na opinie. Oto opinie z:
forum Dąbrowa Górnicza
forum Będzin
Obserwuj wątek
    • Gość: Krawiec Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 15:19
      Absolutnie jestem na TAK !!! Miasto Zagłębie Dąbrowskie :-)!
    • Gość: Cover Re: Jedno forum a nie trzy IP: 195.245.222.* 29.09.03, 14:27
      Jestem za i czekam na pomyślny finał.
    • Gość: olo Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 11:54
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=334&w=8246168
    • michaelus Forum ZD tylko jako prywatne 30.09.03, 14:02
      Dziękuję Wszystkim za poparcie, bądź nie tego pomysłu. Póki co forum ZD może
      powstać (i chyba powstanie) jako forum prywatne:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=8193954&a=8249208
      • Gość: Krawiec Re: Forum ZD tylko jako prywatne IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 11:29
        ...no i cool. Niech powstanie jako prywatne bo rzeczywiscie wiele osób
        przyzwyczaiło sie do forów miejskich . Ci, którzy czuja się Zagłębiakami bedą
        sobie stukać na tym prywatnym forum ( powinno być tak nazwane by kojarzyło sie
        ze wspólnota a nie prywatą ) i nikomu poza niektórymi Ślazakami, nie będzie to
        przeszkadzać. Wrogich wejść na to forum nie da się chyba uniknąć ale za jakiś
        czas mozna i to rozwiazać.
        Pozdrawiam !
        • Gość: sandwich Re: Forum ZD tylko jako prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 14:49
          Nikt nie będzie właził na prywatne! Zakład?
          Przeczytaj to co napisałem na f Dąbrowa.

No i znowu muszę się miotać między forami. A tak będę się miotał między trzema.
          Ja jeszce tak, a osoby przypadkowe, które mogłyby rozruszać to forum i załapać
          bakcyla na gadanie nigdy tam nie trafią.
          • michaelus No i nie wiem co robić 01.10.03, 16:34
            Czy założyć to forum, czy nie. Najlepiej byłoby gdyby na tym forum mogli się
            wypowiadać także goście, ale chyba do czegoś takiego nie dojdzie. W tej
            sytuacji to GW powinna utoworzyć forum ZD. Wtedy na pewno mogliby się tam
            wypowiadać także goście. Oczywiście najlepsze byłobyby połączenie, ale...
            (wiadomo)
    • Gość: Krawiec Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 17:41
      Ok Osobne forum zagębiowskie jest rozwiazaniem z podforami miejskimi czy bez
      nich ale wyobraźnia podpowiada mi, ze hanysy takie otwarte forum splugawią .
      Popatrzcie w odpowiedzi na post michaelusa na forum Katowice, cyt . "proszę
      admina o nie robienie tego forum , goroli czeba rozdrabniać ". Ciekawe kto
      będzie takie chamskie wycieczki usuwał . Znamy już mozliwości tych gostków i
      wiadomo ze na nasza jedną wypowiedź przypadna trzy - z czego jedna na temat a
      inne to zwykłe kalumnie.
      Wierz mi sandwich , nawet jeśli wejdą jakieś osoby przypadkowe, na których Ci
      zależy to zniechęca się pyskówką jaka powstanie za sprawą "gosci" ( którzy na
      pewno sie zjawią - to ich hobby włazic na nasze fora i zaczepiać ).
      Moim zdaniem zróbmy najpierw prywatne , okrzepnijmy a później będziemy to
      udoskonalać.

Narka !

• Gość: sandwich Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 18:44
        Odpowiedz na forum Dabrowa.

A żeby podyskutować z innymi o artykułach, wydarzeniach znowu bede skakał.
        Bez sensu
        • Gość: Krawiec Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 20:55
          ..No wieliki wysiłek dwa razy kliknąć myszką . Mówie ci kolego , a opieram
          swoje zdanie na dwuletnim doswiadczeniu na forum GW , że otwarte forum stanie
          się celem ataków koleżków zza Brynicy i każda dyskusja zdechnie z tego powodu.
          Forum Zagłębia powinno być logowane. Wszystkie miasta w jednym worku to
          zmuszanie ludzi, którzy chcą pisac np o przekrętach w jakiejś miejskiej czy
          dzielnicowej instytucji z wątkami o wyższym poziomie abstrakcji . Powstałby
          misz-masz. Zatem osobne logowane forum Zagłębia byłoby najlepszym
          rozwiązaniem.
          • Gość: sandwich Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 07:14
            I chodzi też o te ataki hanysów i innych przypadkowych osób, a nie tworzenie
            grupy wzajemnej adoracji. Na tym prywatnym forum będą dwa posty na miesiąc,
            albo w trójkę będiecie dyskutować o wyższości... W dwie, trzy osoby to wolę
            pogadać na piwie, a mnie zależy na tym, by wymieniać poglądy z jak największą
            ilością nieznanych przypadkowych ludzi, nawet z hanysami.(na ich forum też
            zaglądam)
            Do tego właśnie służy forum. Do innych rzeczy służy chat, gadu-gadu itp.
    • michaelus Na razie na próbę... 01.10.03, 22:05
      ... postanowiłem uruchomić "prywatne" forum Zagłębia Dąbrowskiego. Zobaczymy co
      z tego będzie. Mam na dzieję, że się uda. Aby dostać się na nie kliknij tutaj
    • zenon133 Jedno forum a nie trzy 02.10.03, 10:14
      Co dalej ze specjalną strefą ekonomiczną? Dlaczego skoro istnieja ona już 8 rok
      tak mało przyciągnęła inwestorów? Coś jest nie tak, jak byc powinno, ktos
      popełnił jakiś błąd? Czy wybrano złe tereny, czy niewłaściwa jest promocja? Czy
      miasto nie przygotowało terenów w dostateczny sposób (media, dojazdy, grunt,
      rekultywacja terenu)? Czy władze słabo się starają?
      • Gość: sandwich Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 10:38
        Nie ten wątek. Załóż sobie nowy.
        • Gość: Krawiec Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 11:50
          Gość portalu: sandwich napisał(a):

> Nie ten wątek. Załóż sobie nowy.

...A ty co za admina robisz?

Witam Zenon i zapraszam na nowe forum Zagebie Dąbrowskie
          • Gość: sandwich Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 11:53
            Nie o to idzie. Tu mu nikt nie odpowie. pomylił się to pomóc chciałem.
        • Gość: Krawiec Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 11:53
          Myśle, że dla chcącego nic trudnego, a na tym forum nie będziemy dyskutowac o
          krzywych chodnikach ale o tematach dotyczących tożsamosci , tradycji,
          przyszłości itd . Takie wątki juz się pojawiały na forach miejskich i mało kto
          chciał o tym dyskutować ( z naszej strony za to obelg zza Brynicy było sporo),
          więc nawet jeśli będzie na forum ZD, na początku kilka osób to juz jest coś.
          Tak naprawdę mało kto ma coś do powiedzenia w sprawach zagłębiowskich (Zagłębie
          tożsamościowo umarło) i klucz do ożywienia nie leży w ilości ale jakości.
          Sprawa do załatwienia to umieszczenie forum na stronie głównej GW Katowice

Pozdrawiam !
          • Gość: sandwich Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 11:57
            Na prywatnym forum ZD (sorry, forum WA - wzajemnej adoracji) w dwa dni powiecie
            sobie wszystko, co macie do powiedzenia. Zamkniecie się w czterech ścianach i
            nie usłyszycie , co ma do powiedzenia ktoś kto pierwszy, a być może ostatni
            raz wlazł na forum.
          • Gość: sandwich Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 12:05
            >ale o tematach dotyczących tożsamosci , tradycji,
            >przyszłości itd . Takie wątki juz się pojawiały na forach miejskich i mało kto
            >chciał o tym dyskutować ( z naszej strony za to obelg zza Brynicy było sporo),

Myślę ponadto ,że chciałbyś by cię ktoś usłyszał, ktoś kto się z tobą nie
            zgadza, nawet ci z za Brynicy. Jeżeli jest inaczej to rozumiem sens uciekania.
            Boisz się, że ktoś nie będzie się z tobą zgadzał - głównie ci z za Brynicy. Ja
            nie wchodzę na forum narodowości śląskiej, bo to tak jakbym komuś z butami
            nieproszony do mieszkania właził. Tak samo nikt, co ma inne zdanie nie odwiedzi
            waszego prywatnego forum. A może Zagłębie to wasza prywatna sprawa. Widzę , że
            z tym forum Zagłębie to tak typowo po polsku wyszło: "Chcieliśmy dobrze, a
            wyszło jak zawsze"

Przecież połączenie forum DG,S,B,... miało na celu zwiększenie ruchu,
            pobudzenie dyskusji, a teraz widzę, że chyba wszystkie fora umrą. No! Chyba ,
            że ktoś Talkowskiego zastrzeli.
            • Gość: Krawiec Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 12:35
              Facet drażnisz mnie ,ale ci wybaczam bo chcesz się pop[isać swoim rozumowaniem
              i foralnie mosz recht ! Ale nie masz za grosz wyobraźni i doświadczenia na tym
              forum . Powiedz mi czy jeśli Slązacy z uporem maniaka beda niszczyć nowe
              otwarte forum Zagłębia i w efekcie ludzie zaniechaja wpisywania się na nim (
              nie raz juz tak było na forum Sosnowca, więc to bardzo prawdopodobne) to
              poniesiesz jakąś odpowiedzialnosć . Myśle, że po prostu schowasz się albo
              wychylisz głowę nna DG żeby "dołożyć" Talkowskiemu.

Nie rozumiem jaki masz problem ? Zalogować się ? Takim Zagłębiakom to ja
              dziękuje !
              • Gość: sandwich Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 12:49
                W Q..ełm się.

NNNNNNIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEE! Nie chcę się logowac !!!!

Z R O Z U M I A Ł E Ś !

Bawcie się tam swoimi zabawkami, ale beze mnie.

Fetyszujcie się tam waszym Zagłębiem jak na tym forum wstyd się wypowiadać, bo
                boisz się arnolda hanysa.

Moja skrzynka jest moją i nie chcę , by ją potem ktoś zaśmiecał.

Nie będę zakładał lipnych, bo to nie fair!

KAPEWU!
                • Gość: Krawiec Re: Jedno forum a nie trzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 13:43
                  Jeśli do sprawy podejdziemy formalnie to
                  rzeczywiscie nalezałoby zrobić tak:

Gazeta.pl.>Forum>Regionalne>Ślaskie>Zagłebie Dabrowskie

A po wejsciu cztery podkategorie :

Zagłębie Dąbrowskie (wątki subregionalne)
                  Sosnowiec
                  Dabrowa Górnicza
                  Powiat Będzin

Natomiast jeśli Admin nie jest w stanie tego przeskoczyć to nie mozna wg mnie
                  tego prywatnego forum nazywać Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec, Dbrowa
                  G.,Bedzin...) bo niepotrzebnie powstaje jakby alternatywne forum. Nazwijmy to
                  forum, "Forum wspólpracy Zagłębia Dabrowskiego" ( wątki na poziomie
                  regionalnyma nie dzielnicowym czy miejsckim)tak jak to było mówione na początku
                  całego zamieszania i na tejze współpracy się skoncentrujmy.
                  Pozdrawiam !

Ps. Sandwich brniesz w jakieś absurdy i drobiazgi. Zresztą jeśli ktoś mówi o
                  tym " waszym Zagłębiu" to moze lepiej zeby do tej piaskownicy nie wchodził.

• michaelus Ilość czy jakość? 02.10.03, 15:43
      Takie pytanie musimy sobie zadać. Ilość oznacza 1 mega-forum ogólnodostępne, a
      jakość 4 mini-fora Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa i ZD
      • Gość: Krawiec Re: Ilość czy jakość? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 17:03
        Słusznie proponował Misiek, żeby na liście miast zlikwidować Sosnowiec, Dąbrowę
        i Będzin, a w zamian wprowadzić jedno Zagłębie Dąbrowskie , a w nim podfora
        tj Sosnowiec, Dąbrowa, Będzin(ja bym nazwał to podforum ("Powiat Będzin" ,zeby
        uwzglednić Wojkowice, Czeladź czy Sławków) no i właśnie to, na którym
        zainteresowani mogliby wyrażać swoje opinie na temat współpracy zagłębiowskiej
        tzn "Forum współpracy Zagłębia Dabrowskiego". Wyglądałoby to tak :

Gazeta.pl >Regiony>Ślask>Zagłębie Dąbrowskie , a po wejściu cztery podfora:

Będzin
        Dabrowa G.
        Sosnowiec
        Zagłębie Dąbrowskie (forum współpracy)

Ja jestem za ale skoro admin powiedział wyraźnie, że jest to niemożliwe to
        należy szukać innnego rozwiązania. Właśnie takim przejściowym rozwiazaniem (
        zanim nie okrzepniemy i nie wyrazimy wspólnego stanowiska w tej sprawie ) jest
        prywatne forum.

To czy komuś nie chcę się teraz zalogować to jest drobiazg i nie zaważy na
        całej idei, a ty z tego robisz problem egzystencjalny. Najważniejsze na
        chcwilę obecną jest to żeby właśnie ta garstka ludzi się zintegrowała i
        wypracowała wspólne stanowisko.

Tak więc na początkun jakość !!!

Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka