janus-z333 Katechetka nie lubi Halloween 22.09.08, 09:36 Nie jestem katolikiem,ale dziwi postawa tej kobiety.Ona chce by dzieci chodzily na religie.Caly nasz kosciol to zaklamanie,a takie baby w kornetach na glowie sa tego dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Katechetka nie lubi Halloween 22.09.08, 09:42 Katechetka - idiotka....Dziala na szkode kosciola katolickiego. Dzieci powinny przez przekore zalozyc wlosiennice i zalowac za grzechy......Na glupote niestety niema lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr po przeanalizowaniu argumentów siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 09:46 po przeanalizowaniu argumentów siostry uważam, że było by to bałwochwalstwo, czyli czczenie innych bożków (vide złoty cielec w Starym Testamencie). Poza tym wigilia Wszystkich Świętych jest świętem w Saksonii, Meklemburgii itp. - czyli w krajach związakowych związanych z reformacją. To nie nasze święto. Zostało narzucone przez handel, bo można sprzedać strój czarownicy, dynię itp. pierdoły made in China. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Co to znaczy nie nasze święto? Jeszcze raz piszę 22.09.08, 09:55 że to nie żadne święto a zwyczajna zabawa, więc argumenty tej zakonnicy są żadne a po drugie, tobie nikt nie każe się bawić, ale nie zabraniaj zabawy tym którzt chcą się bawić. No i jeszcze jedno, Polska nie jest wyznaniowym krajek katolickim - patrz Konstytucja - a szkoła publiczna też nie jest szkołą wyznaniową,więc religijne argumenty są w tym perzypadku nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: po przeanalizowaniu argumentów siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 10:23 A katolicyzm nie jest jednym wielkim bałwochwalstwem? "Święte" obrazki, medaliki, figurki no i oczywiście największy bóg katolików - JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I tak oto okazało się żer w szkole rządzi.... 22.09.08, 09:46 katechetka. Współczuję uczniom takiej dyrekcji ale mam nadzieję że potrafi powalczyć o swoje konstytucyjne prawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatabas chcieliście chamy czarnych w szkole to macie !!!!! IP: *.bsb.vectranet.pl 22.09.08, 09:53 chcieliście chamy czarnych w szkole to macie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 I słusznie ! 22.09.08, 09:58 Jeszcze tego brakowało, żeby uczniowie przychodzili do szkoły przebrani jak pajace... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik-polski.1 mg2005.Ty nie musisz sie przebierać!!! 22.09.08, 10:05 zapewne masz wygląd, jak śmierdzący odbyt Belzebuba z Torunia! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: I słusznie ! 22.09.08, 10:19 mg2005 napisał: > Jeszcze tego brakowało, żeby uczniowie przychodzili do szkoły > przebrani jak pajace... Za księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Katechetka nie lubi Halloween IP: *.am.szczecin.pl 22.09.08, 09:59 Czas skończyć z szamankami w szkołach publicznych. Księża na księżyc, zakonnice na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik-polski.1 To dlaczego naucza o Belzebubie z Torunia ?! 22.09.08, 10:03 i promuje sekte RM ? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik-polski.1 Atak klonow z sekty Belzebuba z Torunia-RM !!! 22.09.08, 10:10 zwanego też Rydzyk-złodziej ! pl.youtube.com/watch?v=mOu_iNKd9UQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
czesiospiewa Re: Atak klonow z sekty Belzebuba z Torunia-RM ! 22.09.08, 10:11 katolik-polski.1 napisał: > zwanego też Rydzyk-złodziej ! > pl.youtube.com/watch?v=mOu_iNKd9UQ&feature=related hi,hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Katechetka nie lubi Halloween 22.09.08, 10:15 qrwa, jakie duchy? Jaja sobie robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) IP: *.chello.pl 22.09.08, 10:11 problem nie w Halloween - tylko w lekcjach religii które nie powinny się odbywać w szkole - a katecheci i księża powinni od publicznych szkół być trzymani z daleka narzazie katolicy na każdy argument się burzą - jak chcesz to sobie wyjedź - droga wolna... ale 1) to jest tez mój kraj a takie działania to dyskryminacja ze względów religijnych w czystej postaci 2) czy mam rozumieć że jak w Polsce rozwinie się że tak powiem ateizm to ateiści będą mogli to samo powiedzieć katolikom - nie podoba się - wypad do innego kraju - np. do Irlandii albo Watykanu, i wprowadzić w szkołach lekcje ateizmu - gdzie dzieci katolików będą wyszydzane jako ciemnogrodzianie??? Podoba się tak idea? Szkoły publiczne po prostu powinny być wolne od jakiejkolwiek religii. Fakt, że ona tam jest to pogwałcenie swobód gwarantowanych konstytucją - i kolejny przekręt ekonomiczny kościoła katolickiego w Polsce - czy wiecie że państwo płaci klerykom i katechetom? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) 22.09.08, 10:21 dokladnie,przede wszystkim to religia ze szkoł wypad! katechetka to se może rządzić u siebie w kościele czy innym zakonie.do uczciwej roboty weżcie sie sekciarze a nie okradać będziecie mój naród i dzieci ogłupiać.won do watykanu czarna zrazo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) IP: *.chello.pl 24.09.08, 23:30 Wypad ze szkoły wszystkie przydurnawe zabawy, latanie w coraz to innych przebraniach i wygrywanie sobie tym dni "bez pytania i klasówek". Za moich czasów były dni koloru - jak ktoś przyszedł cały ubrany w dany kolor, nie był pytany, dzień chłopaka, nie pytani chłopcy, dzień dziewczyny - dziewczyny, było tego cholera od groma. a może by się tak wreszcie zacząć uczyć w tej szkole, bo coraz więcej analfabetów w narodzie? siostrzyczka tez się pewnie do spółki z panią dyrektor z ledwością podpisują... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) 22.09.08, 10:24 Problem w tym ,ze czlowiek musi w cos wierzyc . Nawet ateisci wierza w to ,ze w nic nie wierza :) Wolisz meczet przed oknem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) IP: *.com 22.09.08, 10:33 katolik_polski1 napisał: > Problem w tym ,ze czlowiek musi w cos wierzyc . > Nawet ateisci wierza w to ,ze w nic nie wierza :) > Wolisz meczet przed oknem ? Nie, nieprawda. Wiara jest potrzebna tylko prymitywnym umysłom, aby wypełnić dziurę po braku wykształcenia. Nowoczesny człowiek nie tylko nie musi wierzyć w katolickie bajki a nawet nie może. Są tak głupie, niespójne i infantylne... płytkie. Jaka moralność może wypływać ze średniowiecznych przypowieści osnutych na legendach wymyślonych przez Pawła z Tarsu? Ano... średniowieczna. Po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) 22.09.08, 10:41 Czemu akurat wziales sobie za cel katolicyzm ? Czyzby twoim zdaniem muzulmanie ,buddysci,Hindusi , czy wyznawcy Jehowy zaslugiwali na wiekszy szacunek ? Najwyrazniej nalezysz do "awangardy" tego swiata , ktory w nic nie wierzy :) W Ameryce nie mial bys czego szukac ,bo tam takich ludzi nie uwazaja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupi ateista Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.09.08, 11:01 Gość portalu: :)))) napisał(a): > Wiara jest potrzebna tylko prymitywnym umysłom, aby > wypełnić dziurę po braku wykształcenia. Sam masz dużą dziurę w głowie - każdy światopogląd (także ateistyczny) jest oparty na wierze i dogmatach. Jaka moralność może > wypływać ze średniowiecznych przypowieści osnutych na legendach > wymyślonych przez Pawła z Tarsu? Sam wykazujesz braki w wykształceniu... Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) 22.09.08, 10:35 Co za bzdurna dyskusja się tu rozwija. Katolicy to tylko pewien procent społeczeństwa. Mamy wolny kraj i każdy może sobie obchodzić jakie święto chce. A halloween to zresztą nie święto tylko zabawa. A meczet bardzo chętnie zobaczę z oknem, a obok kościół i synagogę, a jak komuś się nie podoba niech założy własny kraj np. "Katoland" i tam wprowadza tylko i wyłącznie własne świątynie i własne święta. Dziwne że katolicy zapomnieli kto jest ich nauczycielem. Nauczycielem jest niejaki Jezus a mawiał On aby wszystkich kochać i szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) 22.09.08, 10:45 To napisz juz, jaki to procent w spoleczenstwie polskim :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) 22.09.08, 10:58 to nie jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski problemy katolików 22.09.08, 10:37 Co za bzdurna dyskusja się tu rozwija. Katolicy to tylko pewien procent społeczeństwa. Mamy wolny kraj i każdy może sobie obchodzić jakie święto chce. A halloween to zresztą nie święto tylko zabawa. A meczet bardzo chętnie zobaczę z oknem, a obok kościół i synagogę, a jak komuś się nie podoba niech założy własny kraj np. "Katoland" i tam wprowadza tylko i wyłącznie własne świątynie i własne święta. Dziwne że katolicy zapomnieli kto jest ich nauczycielem. Nauczycielem jest niejaki Jezus a mawiał On aby wszystkich kochać i szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopogaństwo Re: problemy katolików IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.09.08, 10:55 mikewodzowski napisał: > Katolicy to tylko pewien procent > społeczeństwa. Mamy wolny kraj i każdy może sobie obchodzić jakie święto chce. A kto broni - ale dlaczego koniecznie w szkole ? > A > halloween to zresztą nie święto tylko zabawa. Która odnosi się do pogańskiego święta demonów... Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Re: problemy katolików 22.09.08, 11:02 > Która odnosi się do pogańskiego święta demonów... Halloween wywodzi się z celtyckiego obrządku Samhain. Irlandzcy imigranci sprowadzili tradycję do Ameryki Północnej w XIX wieku. W ten dzień w Irlandii palono ogniska oraz odprawiano modły za dusze zmarłych. Ponad 2 tys. lat temu w ten dzień żegnano lato, witano zimę oraz obchodzono święto zmarłych. W drugiej połowie XX wieku święto trafiło do zachodniej Europy. W czasach pogańskich ludzie w Irlandii przebierali się w kolorowe kostiumy odprowadzali duchy do granic miasta. Warto widzieć o czym się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neopogaństwo Re: problemy katolików IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.09.08, 11:13 W > czasach pogańskich ludzie w Irlandii przebierali się w kolorowe kostiumy > odprowadzali duchy do granic miasta. > > Warto widzieć o czym się pisze. Oj, warto :) Sam przyznałeś, że tego dnia demony zstępowały na ziemię. Natomiast przebierano sie , aby upodobnić się do demonów, i stąd biorą się przebierańce w Halloween. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Re: problemy katolików 22.09.08, 11:23 Gdzie jest także mowa o demonach? Chodzi dusze zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) IP: *.saint-gobain.com 22.09.08, 10:52 To okropne. Słyszałem, że innym nauczycielom też płacą. A tak poważnie to nikt Cię nie zmusza do posyłania dziecka na religię. Mieszkasz jednak w katolickim kraju (33,9 mln ochrzczonych, 90,7%), więc nie dziw się, że to święta kościelne są obchodzone uroczyście, a nie wygłupy z za oceanu. Twoim zdaniem religia powinna zniknąć ze szkół? Kolejne knowania kościoła? Skąd się urwałeś? Polskę zamieszkują katolicy i rządzą nią katolicy wybrani przez katolików. To oni zdecydowali o powrocie religii do szkół i oni podpisali Konkordat. Ale ci Oni to my - społeczeństwo. Jeśli masz jakiś inny pogląd to przecież wystarczy przekonać do niego ludzi którzy wybiorą Cię posłem RP. Dalej już wiesz co masz zrobić? Zmień prawo. Nie opowiadaj jednak o knowaniach kościoła. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że ograniczenie prędkości w miastach są wynikiem podstępnych knowań policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) IP: *.brutele.be 22.09.08, 10:55 Demokracka to nie dyktat wiekszosci. To poszanowanie mniejszosci. Zapamietaj to KATOLIKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupi ateista Re: Niedlugo beda chcieli obchodzic ramadan :) IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.09.08, 11:04 > 2) czy mam rozumieć że jak w Polsce rozwinie się że tak powiem ateizm to ateiśc > i > będą mogli to samo powiedzieć katolikom - nie podoba się - wypad do innego kraj > u A kto broni ci swiętować pogańskie święta, ale poza szkołą ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Tu jest Polska chcialbym zauwazyc. IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.08, 10:12 Dzieci sa tak skolowane, ze juz same nie wiedza co za swieta sa wazne. Ale dorosli powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiospiewa Skoro Rydzyk i RM może pieprzyć idiotyzmy.... 22.09.08, 10:20 www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Nie martw sie o dzieci. One wiedzą kiedy 22.09.08, 10:22 więtować a kiedy się bawić. Natomiast niektórzy dorośłi chcieli by z Polski zrobić katotaliban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Katechetka nie lubi Halloween IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.08, 10:29 Dziwne. Przeciez Halloween byl pierwotnie swietowany w katolickich (tak, katolickich !!!) regionach na wyspach brytyjskich,szczegolnie w Irlandi. Dopiero stad tradycja ta trafila razem z irlandzkimi emigrantami do USA i Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Katechetka nie lubi Halloween 22.09.08, 10:31 "- W naszej tradycji od wieków śmierć łączy się z zadumą i refleksją, a nie z paradowaniem z dynią na głowie i robieniem psikusów." szkoda, że zapomniał pan napomknąć o tradycji słowiańskiej, którą pana konfratrzy z zapałem ogniem i mieczykiem długie wieki tępili, by teraz móc pleść podobne bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia brawo dla drekcji IP: *.crowley.pl 22.09.08, 10:32 no i wreszcie ktoś sie nie bała powiedzieć,że szkoła to szkoła - bardzo dobrze. jeśli mama ośmiolatki sobie życzy to niech zrobi imprezkę o północy na cmentarzu i dzieci zabierze. najlepiej czkać na kościół i itd., ale jak trzeba powiedzieć, że dziecko na religie nie pójdzie to uszka po sobie i cichutko - to tak dla tych pieniaczy z forum. poza tym może więcej dbałości o tożsamość i tradycje to wam wasze własne dziatki za parę lat do d... nie nakopią Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: brawo dla drekcji, moje tez 22.09.08, 10:38 Niektórzy maja tak głebokie kompleksy ,że uleganie modom, nawet najgłupszym i zupełnie niepedagogicznym jest u nich wyzej niz rozsadek i troska o dzieci. Jasne,niech wszelkie zwyczaje z wspaniałej Ameryki przyjda do Polski to za kilkanascie/kilkadziesiat lat wyladujecie w domu starców błagajac o eutanazje, bo Wasze dzieci beda miały Was gdzies. Po smierci zreszta tez beda Was miały gdzies, bo po co odwiedzac na cmentarzu pogrzebanego wampira? Zal czytac głupawe komentarze na forum, ktore bazuja na własnej krótkowzrocznosci, głupocie i uprzedzeniach, które tyle maja wspólnego z prawdziwą tolerancją co miłosc z prostytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: brawo dla drekcji, moje tez 22.09.08, 10:50 > Jasne,niech wszelkie zwyczaje z wspaniałej Ameryki przyjda do Polski > to za kilkanascie/kilkadziesiat lat wyladujecie w domu starców > błagajac o eutanazje, bo Wasze dzieci beda miały Was gdzies. przydałby się jakiś ciąg logiczny na poparcie ten karkołomnej tezy :> a na czym bazuje Twój komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macrac1068 garść cytatów IP: 193.200.215.* 22.09.08, 10:35 Garść cytatów: To bardzo dobra katechetka i nie chcę ryzykować, że zakon ukarze ją za kontakty z prasą przeniesieniem do innej szkoły" - co to jest? Inkwizycja? Może ją zamkną w żelaznej dziewicy?K"s. Kwiecień. Podkreśla, że propagowanie Halloween to nabijanie portfeli handlarzom sprzedającym straszne gadżety" - z łażenie z taca po kościele to nabijanie czyich portfeli? Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Katechetka nie lubi Halloween 22.09.08, 10:36 Te dzieciaki za kilka lat, jak podrosną, odmówią chodzenia na religię. Trudno o lepszy prezent od pani katechetki. Jeszcze jej podziękują za otwarcie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rok Katechetka nie lubi Halloween IP: *.gl.digi.pl 22.09.08, 10:47 śmieszne jest pisanie o tym na podstawie jednej pani katechetki - bo w kazdej szkole jest taki dylemat - dla mnie podobnie jak dr.Łeckiego zaszczepianie u nas świeta dyńki to bzdura!!! i BRAWO dla Katechetki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i_tak_powiem13 I znowu... 22.09.08, 10:51 I po raz kolejny elita narodu, wychowana przez A. Michnika, daje w komentarzach popis kultury, tolerancji i poszanowania dla innych i ich przekonań. Wprowadzacie w czyn mądrości Mistrza - gratuluję. PS. A kiedy w GW jakiś nowy dodatek z cyklu "Nasz umiłowany Ojciec Święty"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Katechetka Z A K A Z A L A??!!! SIC! IP: *.brutele.be 22.09.08, 10:58 Jedno mnie zastanawia. Katechetka Zakazala???? Kim jest ta pani modlaca sie do powie=szonego na krzyzu czlowieka. Nie ma prawa niczego zakazywac i nakazywac. Chyba, ze u siebie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Anawim Skywalker IP: *.krus.gov.pl 22.09.08, 11:09 Ludzie, spokojnie. To jakaś wymyślona postać, wytwór hollywoodzki. Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Gdyby poczuła chłopa, świat byłby dla niej piękny! 22.09.08, 11:20 żyje kobita w dewiacji... Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus "Sfiksowałyście, boście chłopa dawno nie miały..." 22.09.08, 12:00 otóż to! katechetka ma najwyraźniej deficyt, a ogórki już przestają wystarczać, są takie zimne i nawet nie ma się do nich jak odezwać "już po". A pani katechetki się nie czepiajcie, szanowni obywatele. Ona posłusznie wykonuje rozkazy z kurii. Tam zanoście swoje pretensje. O ile was tam wpuszczą i pozwolą gadać. Bo przecież wy, umiłowani bracia i siostry baranki i owieczki, służycie do strzyżenia, a nie dyskutowania! Bo inaczej będziecie się smażyli w piekle. I potem zastraszone dzieci boją się skrytykować księdza lub zakonnicę, bo się im wtłoczyło do główek w domu i w szkole na lekcjach religii, że to "grzech" (jeden z wielu), nawet jeśli ksiądz lub zakonnica dotknie tu czy tam waszego dziecka. Psychomanipulacja trwa i będzie trwać tak długo, jak długo będziecie się na nią zgadzali. Nie ma innej drogi i nie łudźcie się, że problem z kościołem sam się rozwiąże - każda pasożytnicza forma istnienia białka ma zakodowane postępowanie w przypadku, gdy zaczyna brakować żywiciela i trzeba ratować swój pasożytniczy (od)byt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim2 Katechetka nie lubi Halloween... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 11:50 bo to święto straszy dzieci. Opowiem Wam krótką, ale mocną historyjkę o straszeniu (nadwrażliwych namawiam do rezygnacji z czytania:)): dwa lata temu mój wówczas pięcioletni syn wrócił z przedszkola milczący i zalękniony. Po dłuższych namowach opowiedział: pani na religię przyniosła czerwony płaszcz i koronę cierniową. Kazała dzieciom przymierzać płaszcz(przebierańcy?!), a potem osobiście wciskała każdemu dziecku koronę cierniową na głowę!!! Przestawała, gdy dziecko wołało, że boli. Podobno robiła to, by uświadomić bachorni, jak bardzo cierpiał Jezus...Jak Wam sie podoba? Ta pani, mimo mojego protestu, nadal uczy religii. A mój syn, teraz już uczeń, nie chce mieć odtąd z religią katolicką nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
cowynato_3 Katechetka nie lubi Halloween... 22.09.08, 12:07 Mój syn mając 5 lat opowiedział pewnego dnia po przedszkolu, jak to pani katechetka przybliżała dzieciom katolicyzm i polskie tradycje. Działo się to przed Wielkanocą. Pani przyniosła do przedszkola różne gadżety, między innymi koronę cierniową. Każdemu dzieciakowi wciskała tę koronę na głowę osobiście (sic!) do momentu, aż dziecko wołało, że boli. Działania te, jak mi później wyjaśniano, były podjęte, by bachorni uświadomić, jak bardzo cierpiał Jezus. Nadal uważacie, że najgorsze, co może spotkać dzieci, to tradycja zabawy w Halloween? PS. A zadumać się nad śmiercią mogę każdego dnia w roku, nie trzeba mi specjalnie wyznaczać terminu. To samo dotyczy jakiejś formy szacunku czy pamięci o zmarłych - termin i sposób, w jaki to robię, to moja osobista sprawa. Ale duża część polskiego narodu nie może się obejść bez jakiegoś bata nad głową - kogoś, kto im nakaże, co, jak i kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 14:48 a dzieci lubia katechetke... Trzeba byc bardziej elastycznym,przeciez inne religie tez nie uznaja meki na krzyzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprostu ja Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 14:56 nie no jak dla mnie to mogli by zrobić coś takiego żeby po szkole zrobić imprezę... których dzieci rodzice nie chcą, niech te dzieci nie przychodzą... choć myślę, ze na pewno by chciały... sama nie wiem co myśleć na ten temat... ? ale chyba takie rozwiązanie byłoby dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulmar Taktyka Kosciola: zakazac, potepic, wykluczyc! IP: *.cec.eu.int 22.09.08, 16:09 I to jest wlasnie podejscie KK: zlajac, zakazac, potepic, udzielic nagany. Siostra najwyrazniej nie jest odpowiednio wyksztalcona aby pracowac z mlodzieza. Nalezaly wytlumaczyc roznice miedzy podejsciem do zjawiska smierci w kulturze katolickiej a anglosaskiej, czy nawet objasnic celtyckie pochodzenie imprez Halloween. Ale nie, siostra po inkwizytorsku musiala zakazac, bo to herezja i szkoda, ze nie zagrozila stosem za niedostosowanie sie do zakazu ....zenada! Dlatego KK traci wiernych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Katechetka nie lubi Halloween IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 17:03 Jestem w szoku. Jak mozna twierdzic ze jest sie chrzescijaninem i jednoczesnie kultywowac poganskie zwyczaje, bo akurat tajemnica nie jest, ze halloween wywodzi sie z poganskich kultow. I kwestia "przeszkadzania zmarlym" jest tu w ogole absurdalna (samo czczenie zmarlych wywodzi sie z poganstwa), ale hipokryzja - z jednej strony pozory czczenia "jedynego Boga" (bo przeciez na tym polega chrzescijanstwo)a z drugiej zabawa w kult demonow. I bardzo prosze - niech w halloween bawi sie kto chce, ale niech nie twierdzi, ze jest przy tym chrzescijaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruch Nikt nie lubi katechetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 18:19 Ja tam pieprzę Halloween, bo to wymysł tępych Amarykanów. Pieprzyłbym i katechetkę, ale nie chcę jej sprawiać niespodziewanej przyjemności. Szarpią mną sprzeczne uczucia: mam obrzydzenie do pieprzonych, komercyjnych pseudo-świąt - np. Halloween, Walentynki itp. Niech je Rydzyk pochłonie! Ale z drugiej strony - wku...a mnie zacietrzewiona baba, wymachująca krzyżem walcząc przeciw zabawie gó...arzy. Co jest gorsze: komercyjna amerykańska pulpa, czy tępa śmierdząca zgnilizną parafialna kukła? No jak tu wybierać???? Biedny kraj..... Odpowiedz Link Zgłoś