Gość: Kevin Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:39 Brawo Wera, wreszcie ktoś z ikrą,jak komuś sie Plater nie podoba niech spada do Roździenia albo bezstresowego VI LO.Opluwać jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadzio Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 29.10.03, 22:47 co ty Wera opowiadasz?Nauczyciele nawet nie wkładają min. zaangażowania .Jeśli idziesz na olimpiadę albo konkurs to nie raczą w niczym pomóc a jeżeli coś wygrasz to zaskarbiają sobie twój sukces twierdząc,że to ich zasługa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser muzyki odnośnie pedała z gitarą co gra na przerwach:))))) IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 31.10.03, 19:32 Samael co ty na to????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:48 Przyłączam się do pozytywnie nastawionych. Plater to dobra i bezpieczna szkoła.Niech ci co biadolą zobaczą jak jest w innych liceach.Niektórzy nauczyciele niestety nie przygotowują do olimpiad, bo im się nie chce albo nie są w stanie temu umysłowo sprostać ale z tego co wiem -poza Staszicem i naszą szkołą - w innych uczniowie wogóle nie wiedzą ,że olimpiady są lub znają je tylko ze słyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wega Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 08.11.03, 01:27 heh nie ma dobry stron plater po za ludzmi jacy tam chodza to jeszce nic słyszeliscie o ogolnym profilu bez fakultetow? dlater jest do d..........jestem starsznie rozczarowana niby renoma a to guzik a nie renoma w gimnazjum wiecej sie uczyłam i przerabiałam materiału niz tu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wegi!!!!!!! Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.devs.futuro.pl 13.11.03, 17:53 sorki to do jakiego ty gimnazjum chodziłas?? wiesz cio przesadzasz napewno nie przerobiłas wiecej materiału niz tutaj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: także z Plater O pieniądzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 22:56 Teraz będzie mała charakterystyka porównawcza: - ile na komite płacą w Stasiu a ile w Plater? - skąd Staszic miał pieniądze na nową salę gimnastyczną a dlaczego Plater takich nie ma? - dlaczego w Staszicu jest porządna siłownia a u nas działa tylko steper i co najwyżej cięzarki (2kg) można podnosić? - dlaczego w Staszicu sale wyglądają w miarę dobrze a w Plater są zacieki na suficie? - dlaczego w Staszicu każdy ma własną szafkę a w Plater jest klitka 2*3m dla 35 osób? Ktoś zna odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent stasia Re: O pieniądzach IP: *.pool80181.interbusiness.it 05.11.03, 22:50 Teraz będzie mała charakterystyka porównawcza: - ile na komite płacą w Stasiu a ile w Plater? nie znam odpowiedzi - skąd Staszic miał pieniądze na nową salę gimnastyczną a dlaczego Plater takich nie ma? JAK MOGE PRZYPUSZCZAC, ZDZIERAJAC NA KOMITECIE I NA WSZELKICH MOZLIWYCH PLATNYCH IMPREZACH.... NIE PATRZYSZ TEZ NA TO, ZE DYREKTOR MA NOWY GABINET, POKOJ NAUCZYCIELSKI ODREMONTOWANY.... ZA CO? ZA NASZE PIENIADZE - dlaczego w Staszicu jest porządna siłownia a u nas działa tylko steper i co najwyżej cięzarki (2kg) można podnosić? TY TO NAZYWASZ PORZADNA SILOWNIA? - dlaczego w Staszicu sale wyglądają w miarę dobrze a w Plater są zacieki na suficie? DOBRE OKRESLENIE W MIARE DOBRZE - dlaczego w Staszicu każdy ma własną szafkę a w Plater jest klitka 2*3m dla 35 osób? NIE KAZDY MA WLASNA SZAFKE..... JAKIES 2 - 3 OSOBY NA SZAFKE DLA MATURZYSTOW Ktoś zna odpowiedź? JA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosmyk Re: O pieniądzach IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.11.03, 18:20 - ile na komite płacą w Stasiu a ile w Plater? nie znam odpowiedzi za moich czasów 200, kiedyś zadeklarowałem 0 i nic mi z tego powodu nie było :) - skąd Staszic miał pieniądze na nową salę gimnastyczną a dlaczego Plater takich nie ma? JAK MOGE PRZYPUSZCZAC, ZDZIERAJAC NA KOMITECIE I NA WSZELKICH MOZLIWYCH PLATNYCH IMPREZACH.... mylisz się niestety - zdobył pieniądze z jakiegoś wojewódzkiego funduszu, bo - o ile dobrze pamiętam - ówczesny wojewoda był albo absolwentem staszica, albo byl z nim zaprzyjazniony NIE PATRZYSZ TEZ NA TO, ZE DYREKTOR MA NOWY GABINET, POKOJ NAUCZYCIELSKI ODREMONTOWANY.... ZA CO? ZA NASZE PIENIADZE - oczywiscie ze za nasze, ale pojawiły się też 2 kioski internetowe, 4 lata temu - remont wszystkich kibli - dlaczego w Staszicu jest porządna siłownia a u nas działa tylko steper i co najwyżej cięzarki (2kg) można podnosić? TY TO NAZYWASZ PORZADNA SILOWNIA? - jeśli ktoś rzeczywiście chce ćwiczyć to taka mu wystarczy, to szkoła a nie fitness club - dlaczego w Staszicu sale wyglądają w miarę dobrze a w Plater są zacieki na suficie? DOBRE OKRESLENIE W MIARE DOBRZE - budynek z lat 70 :) - dlaczego w Staszicu każdy ma własną szafkę a w Plater jest klitka 2*3m dla 35 osób? NIE KAZDY MA WLASNA SZAFKE..... JAKIES 2 - 3 OSOBY NA SZAFKE DLA MATURZYSTOW jedna na dwie osoby. Ktoś zna odpowiedź? JA - w wielu miejscach myliłeś/aś się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sternlein Re: O pieniądzach IP: 195.117.103.* 07.11.03, 17:37 co do remontu kibli: w plater tez moglby sie odbyc!! z pewnego utajnionego zrodla wiem ze w podziemiach (wejscie z sali nr 4) leza cale stosy kafelkow, nowe umywalki, hmmm... brak komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ce-p Re: O pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 08:42 Byłem - nieprawda co opowiadasz!Remont byl z ubiegłym roku ipowinieneś to zauwazyć, ale ty nie jesteś stąd- najwyraźniej!Dlatego klamiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sternlein Re: O pieniądzach IP: 195.117.103.* 09.11.03, 19:42 sory ale czy to do mnie ze ja niby nie jestem stad??? ja jakos chodze do mojej rozowej szkolki juz 3 lata i nie widzialam jeszcze remontu kibli na oczy, moze on i byl ale nie przez jakies 15-20 lat przed moim przyjsciem do szkoly!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Re: O pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 09:30 Założ gogle! I przestań kłamać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgan. Re: O pieniądzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 23:28 obiema łapkami mogę sie podpisac pod tym co napisał adaś... :-) więc ja tesh znam odpowiedz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś_i_ktoś Re: O pieniądzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 22:30 Słońce, nie każdy. Szafka jest nagrodą dla tych, którzy dotrwają do końca. Dla młodych i niedoświadczonych zostają szatnie, a przed wejściem do nich można czasem schudnąć i urosnąć :-) są co prawda większe od tych Waszych wuce, ale to tylko tyle zalet. Ludzie z "różowej" szkoły - trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: O pieniądzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 14:09 W Stasiu dyrektorami byli i są ludzie związani z polityką i mający wpływy w S- cu-np Kabała,Szyjkowski.To stąd są pieniadze na potrzeby szkoły.Osoby,które nie liczą się na politycznej scenie miasta nie wiele moga zdziałac dla finansów szkoły-ot i cała sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 22:57 Tadzio mówisz bzdury!Brałam udział w olimpiadzie i Pan Profesor bardzo mi pomógł. Dzięki olimpiadzie dużo się nauczyłam. Na efekty trzeba ciężko i samodzielnie pracować. Ta szkoła zmusza do wysiłku ale najczęściej po latach są tego pozytywne efekty. To nie przechowalnia głąbów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śledziona Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 23:34 Witajcie Plateranie i inni !Chodze do tej pieknej szkolki i... moi rodzice chca mnie zabic bo w ogole sie nie ucze a oceny mam znosne - wiecie co ?? Olewam to !!!Solidnie to ucze sie tylko tych przedmiotów ktore bede zdawac na mturce i ktore lubie a z reszta to sie da robic uniki tu sie opusci tu sie spozni tu sie wyjdzie tu nakreci nauczycieli - niektorzy ida na reke - kochany profesor od historii i polskiego pan B. - nie ten czarny.Poza tym z cerberem to jest istna komedia kazdego dnia jak sie patrze na ta kobiete to mi sie humor poprawia !!!Aaaaaaaa i gdzie sa Ci podobno zestresowani bo jakos kiedy przechadzam sie po korytarzu to slysze haselka typu - hhaaaa dostane kolejna kape i tak sie poprawie , no i znow dostalam dopa mam to kolo paly no a Ci zestresowani to sobie raczej dobrze radza za niebieskim na przerwach - maja jakis sposob na te problemy !!!NO a kiedy piatek przychodzi to kogo mozna sotkac w pubach i dyskotekach ?? Oczywiscie uczniow Plater i Staszica !!! Prawda jest taka ze wiele osob tylko czeka na weekend zeby zaszalec i moze jednostki zakuwaja !!!Co do pani od chemii to widzieliscie jej dziare na kosci ogonowej ?? Pozdrawiam wszystkich i zycze wiecej optymizmu - moze pomoglyby wam rozowe okulary ?? Bardziej wtopilibyscie sie w tlo !!!:))))))))))))DAMY RADE !!!!!NIECH MOC BEDZIE Z WAMI !!!Podazajcie za bialym krolikiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 23:07 Nie ma znaczenia, ile na komitet płacą w Stasiu bo to sprawa komitetu rodzicielskiego.Szatnie w Plater są rzeczywiście nieciekawe, siłownia i boisko też ale niestety władze miasta nie mają pieniędzy.Ale w Staszicu wielu nauczycieli olewa lekcje pod pretekstem samodzielnej pracy ucznia np z podręcznikiem. Wiem bo moja siora chodzi do Stasia i z tego co od niej słyszę, cieszę się, że jestem w Plater. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 23:21 Plater jest w porządku. Dyscyplina to nie terror. Nauczyciele też naogół nie są źli (a może ktoś wie w jakiej szkole są sami świetni i sympatyczni?).Jestem w IV kl. i wiem co mówię.Zżyłem się a tą buda i nawet pani Edyta wydaje mi się całkiem sympatyczna, tworzy niepowtarzalny klimat tej szkoły.To dobre liceum z tradycjami. Plater skończyła moja babka, ojciec a teraz kończę ja i nigdy nie żałowałem wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:24 Co ty piszesz. Jesteś z klasyka czy mat-infa, że takie bzdety wypisujesz. Jakbyś miał chemię z panią B. to byś się przekonał, acy nauczyciele tu uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 19:20 pozdrawiam wszystkich uczniow i absolwentow II LO.. coz moge powiedziec. pewnie tyle, ze zgadzam sie z moimi przedmowcami i to niestety przewaznie w tych raczej negatywnych kwestiach dotyczacych "rozowego wiezienia" (bardzo trafne okreslenie:).. wiec: 1. w kwestii patologii - no, zdrowej atmosfery to tam raczej nie znajdziecie. i mozecie mi wierzyc, ze przytaczane tu opinie to nie zmowa przeciwko cialu pedagogicznemu ani szanownej pani dyrektor, tylko nasze prawdziwe odczucia dotyczace tej szkoly.. przede mna jeszcze wiele decyzji, waznych decyzji jakie bede podejmowac w zyciu i zywie nadzieje, ze rownie chybionej jak wybor liceum nie podejme. i nie chodzi mi nawet o te "czasem" moze zbyt wygorowane wymagania, ale raczej o to, jak ta szkola byla w stanie zabic we mnie wiare w uczciwosc, sprawiedliwosc, a przede wszystkim w drugiego czlowieka.. nie sadzicie, ze to przykre? Przeciez LO powinno przede wszystkim ksztaltowac (w jak najlepszym tego slowa znaczeniu) nasze charaktery, krzewic w nas wiare w ludzi, ojczyzne, a nie z cala sila udowadniac nam smutna prawde, ze wszystko (no, moze prawie wszystko) da sie kupic i jest to tylko kwestia ceny.. owszem - Plater to nie przechowalnia dla glupkow, ale mysle, ze na tak brutalna prawde mamy jeszcze czas. przeciez i tak zdajemy sobie sprawe z problemu korupcji itp, ale dlaczego wchodzac w dorosle zycie nie wierzymy juz, ze to da sie zmienic, ze to my - mlodzi mozemy budowac przyszlosc inna od rzeczywistosci, ktora znamy? nie powiem oczywiscie, ze wszyscy nauczyciele sa tacy sami. sa wyjatki potwierdzajace regule i tu najserdeczniejsze pozdrowienia dla naprawde wyjatkowych ludzi - profesorow (prof. J. Bajer, prof. Z. Migas, prof. S Stryjakiewicz, prof. E. Olesiak, ks. Wozniak i ks Piotr, ktorego nazwiska nie pamietam, a ktory niestety opuscil nas dla staszicakow), dzieki ktorym nie moge powiedziec, ze kazda chwila spedzona w Plater byla stracona. niepokojace jest rowniez to, jak slabe wyniki osiagaja uczniowie tej niby elitarnej szkoly w walce o indeksy na wyzsze uczelnie.. owszem- rankingi podaja, ze wiekszosc absolwentow dostaje sie na studia.. tylko juz nikt nie wspomina o tym, ze w wiekszosci przypadkow nie sa to nasze wymarzone kierunki, a takie, na ktore po prostu udalo nam sie zalapac, lub studia zaoczne, wieczorowe.. - banda nieukow? - nie sadze. ale nie oczekujmy cudow - nie da sie byc orlem ze wszystkiego, a zeby jako tako wypasc na koniec roku uczymy sie mnostwa rzeczy, ktore nie dosc, ze zajmuja nam czas, ktory z powodzeniem moglibysmy wykorzystac na nauke do matury i egzaminow, kompletnie sie nam nie przydaja. wiem, ze to liceum ogolnoksztalcace, ale po co komu np biol-chem z poszerzona matematyka i przedsiebiorczoscia oraz jezykami na poziomie zaawansowanym? do 3 klasy rozumiem - pilowanie zawsze i ze wszystkiego, ale w 4 chyba powinnismy sie juz zajac konkretami.. a co do klimatu i ludzi - owszem, przyjacol mam wspanialych, takich na cale zycie.. ale to nie zasluga szkoly, ani tym bardziej grona pedagogicznego. chociaz.. moze zblizyl nas do siebie wspolny cel - jakos to przetrwac i zapomniec.. jeszcze raz serdeczne pozdrowienia dla absolwentow, kolegow i kolezanek, ktorzy jeszcze maja "odsiadke" oraz dla nielicznych, zyczliwych ludzi (mam tu na mysli prof.), a szczegolnie dla p. Krysi z szatni :) :) 3majcie sie, powodzenia na maturze i w dalszym ksztalceniu (jesli jeszcze bedziecie miec na nie sile i ochote, czego z calego serca Wam zycze) i pamietajcie - nie dajcie sie - to da sie wytrzymac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszoklasista Cześciowo sie zgadzam ale.... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 30.10.03, 15:30 rowniez chodze do tej szkoly i przyznam ze nie wszystkie rzeczy mi sie w niej podobaja ale tak jest w kazdej szkole przyznam ze rzeczywiscie nie wszyscy nauczyciele nas szanuja a przyanjmniej takie mam czasami wrazenie ale tak bylo i bedzie przeciez nas nie bija nie kopia nie znacaja sie nad nami... niektorych nauczycieli sie lubi innych sie nie lubi a jeszcze innych nienawidzi ja po 2 miechach juz mam zapelnione te 3 grupy ale tak po prostu czasem bywa... nic na to nie poradzicie nie ma szkoly idealnej nie podoba wam sie to sie przeniescie... i nie tlumaczcie sie ze jestescie w czwratej klasie czy cos w tym stylu jesli bylo by az tak zle jak piszecie to zmienilibyscie szkole bez wzgledu na to ktora to klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: także z Plater Tylko jedna rzecz mnie ciekawi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:01 ... Dobrzy nauczyciele najczęściej do szkoły przychodzą na nogach lub dojeżdżają tramwajem, a Ci tacy... to nówką lub prawie nówką. A na co idą pieniądze wpłacane na komiet??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Tylko jedna rzecz mnie ciekawi... IP: 213.25.193.* 07.11.03, 14:34 Jesli chcesz wiedzieć na co ida pieniądze z komitetu - wyslij mamę , preliminarz wydatków oraz podsumowanie wydatków po zakończeniu roku są dostepne dla wszystkich . Z " grubszych " wydatków - prawie 10 000 zł. szło na opłacenie basenu / tak było w poprzednim roku szkolnym / , 4 500 idzie na stypendia dla ubogich , a dobrze sie uczących kolegów, 4000 - zapomogi / jak ci sie spali mieszkanie jak Twojej koleżance rok temu - to też dostaniesz jakąś kwote / , 3000 nagrody dla uczniów , 3000 prenumaraty , jakaś kwota na książki do biblioteki, przybory do sekretariatu , bo urząd daje na jeden długopis rocznie , 10 % WRACA DO WASZYCH kieszeni i możecie je wydac na co chcecie, sfinansowanie wyjazdów na wycieczki dla biednych uczniów , sfinansowanie wyjazdu uczniów i nauczycieli na olimpiady , remonty , bo w budżecie miasta dziura, nowe krzesła / czy naprawde musicie je tak niszczyć / , dofinansowanie do matur / to juz pytaj rodziców obsługujących tą imprezę / , obsługa ksiegowa wydawania tych pieniędzy / a może Twoja mama poprowadzi ksiegowośc za darmo / i wiele innych wydatków , które mozna sprawdzić. P.S. Moich dwóch synów skończyło Plater i nigdy takich opinii drastycznych jak większość z Was nie wypowiadali. Zobaczycie jak jest na studiach - wtedy zobaczycie ,że liceum i jego kadra to "pryszcz " przy nauczycielach akademickich. A za jakis czas będziecie z sentymentem wspominac czasy szkolne. Zyczę zdania matury także tym malkontentom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plateranka :] ....ale to górale na skale IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 30.10.03, 20:36 mnie po dwóch miesiącach też się podobało, wszystko było takie inne niż w podstawówce, ale z miesiąca na miesiąc jakoś zaczęłam zmieniać zdanie na temat tej szkoły. powtarzająca się gadka o maturze od pierwszej godziny wychowawczej w 1 klasie była męcząca po jakimś czasie i przez to każdy z nas miał już trochę zmęczoną psychikę. to nie było dla nas motywacją, wręcz przeciwnie, czymś, co nas dręczy już przez ponad 3 lata. masz trochę racji, ale prawda jest taka, że po dwóch miesiącach niestety nie masz pełnego obrazu tej szkoły.. my, starzy weterani, wiemy swoje, były momenty BAJERanckie, ale też o wiele gorsze, przygnębiające, powodujące dołek psychiczny. A taka już jest natura Plateran, że pamiętają raczej te złe rzeczy, tacy już jesteśmy. Szczerze powiedziawszy cieszę się, że już niedługo wyjdę z różowej instytucji i po maturze będę się z tego wszystkiego po prostu śmiać (jeżeli oczywiście ją zdam ;)). A wspólne narzekanie ma to do siebie, że jest fajne :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oprych Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 17:48 To że komuś Edytka(cerber) wydaje sie sympatyczna to już zbocznie!!Chyba że "Arni" gustuje w takim typie "urody" i charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca belfrów Dajcie spokój nauczycielom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:29 Dajcie spokój nauczycielom. Czgo od nich oczekiwać jeśli zarabiają 700. Na tak ciężką pracę opłacaną tak nisko to i ja bym się wypiął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dajcie spokój nauczycielom IP: *.softpro2.pl 30.10.03, 15:07 Acha, więc niskie zarobki uprawniają teraz do opier... się przy pracy?? Dobrze, że nie wszyscy lekarze tak uważają, bo polskie społeczeństwo już dawno by wymarło... chociaż i tak niewiele brakuje ;P Ciekawe tylko jak to sie dzieje, że ci "biedni" nauczyciele jeżdżą samochodami, o których rodziny większości moich znajomych i moja także mogą tylko pomarzyć... Czyżby wszyscy mieli szczęście do bogatych współmałżonków?? Lepiej skończę, bo wchodze na śliski temat i ktos zamiast zrozumieć, że ta "biedą" nauczycieli jest przesadzona, posądzimnie o oskarżanie belfrów o łapownictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewdzięczny absol Re: Dajcie spokój nauczycielom IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 22:22 Moja Pani "Profesor" (hehe) nie musiała pracowac. Przcowała tylko po to, zeby stac ja bylo na kupno (tu cytuje) "Stanika z trumpfa (pisze jak wymawiala), zeby mogla sobie wyjechac na wekend (przeczytaj tak jak jest napisane) A poza tym nie potrafila zyc bez seksu. A w swoim domku w gorach miala ogrzewanie podlogowe a w mieszkaniu w kuchni sciany z korka (ktore niestety córunia zjarala wraz z frytkami)(przez 4 lata smialismy sie ze sciany z korka to sciany ze zdjeciami rodziny). Byla żałosna i przez 4 lata robila z siebie posmiewisko na tle calej klasy a nam to bardzo pasowalo bo bylo sie z kogo smiac na wszelkich spotkaniach klasowych (i dalej jest tematem nr 1) Pozdrawiam Platerowiczow i wspolczuje. Ja jestem juz od kilkunastu miesiecy szczesliwym absolwentem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plateranka Re: Dajcie spokój nauczycielom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 09:10 No tak! Ta szkola nieżle daje w tyłek ale tak na prawde jest spoko!!! Na poczatku tez mi bylo ciezko ale dzieki mojemu wychowawcy jakos to przetrwalam!! a tak a propos-pan Waliński jest super gosciem a na wycieczkach jest jeszcze fajniejszy!! reszta tez jest w miare fajna na pani MIs albo pani Wyszynska, aha i pani Leśniewska a juz nie mowie o panu Galasie ktory jest chuba najfajniejszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak na serio DA SIE TU WYTRZYMAC........ chyba hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zaglada Re: Dajcie spokój nauczycielom 31.10.03, 23:23 spoko moze jest kilku nauczycieli którzy sa spoko ale pani mis do nich nalezy tylko prywatnie nie w szkole bo jak sie na kogos uweznie to mogiła jak sprawdza prace domowa zawsze jestem pierwsza. a wynika to z tego ze jak nie rozumiem czegos to pytam, a dla niej nie jest to wygodne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Dajcie spokój nauczycielom IP: *.softpro2.pl 05.11.03, 14:10 A kto powiedział, że dla niej to jest niewygodne? Umiesz czytać w cudzych myślach? Z mojego 3-letniego doświadczenia z tą nauczycielką wynika, że jest jednym z bardzo niewielu nauczycieli w tej szkole, którzy wszystkich uczniów traktują tak samo. Kiedy o cos ja pytam, zawsze dostaję odpowiedź. Dla mnie to jeden z lepszych belfrów w Plater. A z tymi pracami domowymi, to co Ci to przeszkadza? No, chyba, że ich nie odrabiasz, wtedy rzeczywiście może to być problem... Acha - mały apel do ludzi na tym forum - jak macie cos do szkoły, to walcie śmiało, ale trochę kultury przy tym, bez przekleństw i NIEUZASADNIONYCH wątów. Zagłada - jest takie pojęcie, które się nazywa dobrym smakiem, pisanie na nauczycieli po nazwiskach do niego nie należy... jak jesteś taki odważny/a, że się z tej zasady wyłamujesz, to może dokończysz, to co tu zacząłeś/aś? Idź do prof. Miś i powtórz jej, co tu napisałeś/aś. Ciekawe, czy na to starczy Ci odwagi. A może to rozwiązałoby nawet Twój problem? Z panią Miś da się przecież pogadać.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Dajcie spokój nauczycielom IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.12.03, 20:36 nie tego to ja juz czytać nie moge jeden z lepszych nauczycieli nie wytrzymam moze jeszcze jeden ze sprawiedliwych najbardziej!!!! paranoja czy wy tego nie widzicie i nie zauważacie przeciez ona tak faworyzuje jak nikt inny w tej szkole!!!!!jak kogoś nie lubi to mu tak zachodzi za skóre że szkoda gadac!! a nie wydaje się wam dziwne że ona nie akceptuje facetów i zwykle ich nie lubi,,,,,,,, przyjżyjcie się temu a wnioski wyciagniecie sami w końcu jestescie inteligentnymi ludzmi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plateranin Re: Dajcie spokój nauczycielom IP: 80.48.201.* 07.12.04, 23:50 Moze wobec innych klas tak jest... nas jednak stara sie traktowac równo i sprawiedliwie. Trzeba tez wziac pod uwage to, ze jest nasza wychowawczynia (a w klasie stosunek jest 25-9 na korzysc plci pieknej). Coprawda na pewno bede w stanie ocenic to ogólniej (co nie znaczy obiektywniej) dopiero po jakims czasie, jednak na razie NIE odczuwam niesprawiedliwego oceniania czy faworyzowania dziewczyn przez prof. Mis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roda Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 10:00 Wolność słowa - tak! Kłamstwa i pomówienia - NIEEE! Nie chcesz niczego załatwić,tylko dokopać nauczycielom! Patologiczna nienawiść zamiast rozumu - to powód twojej złośliwości! Nie jesteś jednym z nas, wstydzimy się ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: phoenix:* / 192.168.5.* 30.10.03, 16:16 Nareszcie trochę postów z drugiej strony. Powtórzmy : w każdej szkole są nauczyciele nie nadający sie nie tylko do zawodu, ale do jakiejkolwiek pracy. Ale jakie możliwości prawne ma dyrektor doboru grona pedagogicznego ? Praktycznie żadnych. W Roździeniu jest nauczyciel przemawiający na lekcjach do jabłka i co ? Nikt nie może mu nic zrobić. Cieszmy sie z tego co jest, bo choćby z postów na temat innych szkół widać, że gdzie indziej jest gorzej. A na temat pracy nauczycieli można i trzeba rozmawiać w swoim środowisku. Chyba , że dochodzi do takich patologii jak w I LO. Niedobrze, że nie widac żadnej pomocy ze strony władz miejskich, które udaja, że w szkołach nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sternlein Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 195.117.103.* 30.10.03, 21:02 wiecie co, trzeba o tym forum rozpowiedziec po calej szkole, bo jeszcze za malo uczniow sie wypowiedzialo, zrobimy sobie mala plateranska aferke i wszystkie klasy czwarte zostana zawieszone, za nieetyczne postepowanie przeciwko dobremu imieniu szkoly ;) co wy na to? a te malutkie kotki z klas pierwszych zostana beatyfikowane ;) tak wlasnie rozxumiana jest wolnosc slowa w naszej szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckc Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:18 żeby mowić trzeba mieć co powiedzieć, a ciebie o to nie posądzam prymitywie, brzydzi mnie myśl że mogę cie mijać na korytarzu nieudolny gnojku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyczna Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.softpro2.pl 31.10.03, 16:42 czy osoba, która nazywa kogoś "nieudolnym gnojkiem" za jego opinie można nazwac myślącą?? Żal mi Ciebie i siebie, że chodzę do tej samej szkoły co Ty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była plateranka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 213.77.65.* 05.11.03, 13:54 Bez przesady! Fakt jest to ciężka szkoła, ale chyba dzięki niej, dostałam się na studia i dopiero mogę powiedzieć, że jest przerąbane! Plater to pestka! Trzeba z podniesioną głową ją przejść! Co do nauczycieli to zgadzam się, że pani "derektor" jest dziwna,naszczęście nigdy nie zadarłam z nią, ale są inni nauczycieli, których wspominam bardzo miłoooo, zwłaszcza ukochaną panią od fran i matmy:) Ludzie nie martwcie się, zawsze mogło być gorzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sac. Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 213.77.65.* 05.11.03, 23:24 w zyciu nie przpuszczalem,ze wy tam w plater macie glos.myslalem ze tak ostro was indoktrynuja i zastraszaja ze nie mozecie nic zlego powiedziec o rodzimej szkolce.gratuluje.jako uczen konkurencji (tej najsilniejszej) jestem pod duzym wrazeniem.dobrze ze u nas nie ma takich problemow.my w stasiu zajmujemy sie tylko pierdolami, jak szkolna debata czy nowa rozowa spodniczka basi x.pozdrawiam wam moi drodzy plateracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sternlein Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 195.117.103.* 07.11.03, 17:47 a jednak okazuje sie ze nie wolno sie zle wypowiadac, bo pani dyrektor (mowie to z pelnym szacunkiem, w razie jakichkolwiek watpliwosci) zlozy sprawe do prokuratury o naruszenie dobrego imnienia nauczycieli (czy jakos tak, nie wiem dokladnie bo to przecieki), moze to i lepiej, bo niektorzy z bractwa plateranow troche sie zagalopowali.. napewno nauczy nas to szacunku dla slowa, i odpowiedzialnosci za to co mowimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knight of ni Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 17:06 Po pierwsze: profesor S. nie rozmwiał z jabłkiem tylko z bułką lub klamką :) Po drugie: Rozdzien sobie poradził z terrorem " Czarnej Wdowy" nauczyciele i uczniowie solidarnie walczyli o przywrócenie zdrowej atmosfery w szkole i im sie udało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plateranka jedna Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.telpol.net.pl 30.10.03, 21:10 Dziwię się, dziwię, dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckc Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:23 nie dziw się - to motłoch dopuszczony do kształcenia i skutki działania dwulicowej gazety - ktora mieni się być demokratyczną, a zmienia świat w kloakę Wstyd dla ciebie gazeto -już dziś nie nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRONA Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 80.55.131.* 13.11.03, 19:56 PLATER TO CAŁKIEM FAJNA SZKOŁA JAK NA RAZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckc Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:23 nie dziw się - to motłoch dopuszczony do kształcenia i skutki działania dwulicowej gazety - ktora mieni się być demokratyczną, a zmienia się w kloakę Wstyd dla ciebie gazeto -już dziś nie nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plateranin Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:43 PLATERANIE (NIEKTÓRZY!)OPAMIĘTAJCIE SIĘ I PRZESTAŃCIE OPLUWAĆ SWOJA SZKOŁĘ.JEŚLI BĘDZIECIE UDAWADNIAĆ ŻE TA SZKOŁA TO SZAMBO, TO KIM SĄ JEJ UCZNIOWIE? GÓWNEM W NIM TKWIĄCYM? TROCHĘ GODNOŚCI I LOGICZNEGO MYŚLENIA! PLATER I PLATERANIE NIE ZASŁUGUJĄ NA TAKIE OCENY. TO SZKOŁA Z TRADYCJAMI I OSIĄGNIĘCIAMI WIĘC CHYBA JEJ SIE TROCHĘ SZACUNKU NALEŻY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurent Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.10.03, 08:59 Brawo,brawo!.Wiecej się opluwajcie dla nas lepiej (innych szkół).Mit inteligentnej młodzieży z Plater upadnie.Wyleczycie mnie z kompleksów ponieważ chodzę do marnej szkoły ZSTL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D:D Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 31.10.03, 14:40 ale z ciebie frajer hahahah jaki znowu mit? przecież widać na jakim poziomie jest nasza polemika, od razu widać, że iloraz inteligencji każdego z nas jest o wiele wyższy niż twój.. przykro mi, ale taka jest prawda. a kłótnie wszędzie są, bo bez nich byłoby nudno, jak cholera. pozdrowienia dla ciebie; plater tak czy inaczej zawsze będzie jednym z najlepszych LO w Śląsku, a o twojej szkole to ja nawet chyba nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama ucznia Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 18:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama ucznia Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 19:09 Uczniowie Plater! To co piszecie na tej stronie uwłacza Waszej godności. Ktoś z Was napisał, że macie wyższy iloraz inteligencji niż uczeń innej szkoły. Zastanówcie się nad Waszym ilorazem inteligencji na podstawie tekstów, które piszecie. Moim marzeniem było, żeby moje dziecko dostąpiło zaszczytu bycia uczniem Plater. Liczyłam, że tam bedzie miało kontakt z inteligentą młodzieżą, od której nauczy się jak być normalnym człowiekiem. Widzę jednak, że i tu, jak w każdej szkole, młodzież jest szczęśliwa tylko wtedy gdy może się sama upokorzyć. Zastanówcie się czy można w taki sposób rozwiązywać problemy. Zastanawiam się czy Wy macie inne problemy niż te, że trzeba przestrzegać określonych norm współżycia międzyludzkiego. Wymagacie szacunku, przestrzegania statutu szkoły przez nauczycieli, a Wy? - pisząc te teksty sami nie szanujecie Waszych praw wynikających ze statutu szkoły? Pamiętajcie, że jeżeli nie nauczycie się szacunku do swojej szkoły, rodziców, nauczycieli (pisząc te teksty nie szanujecie wymienionych podmiotów) nie będziecie też umieć uszanować siebie. Ufam, że zrozumiecie swój błąd i postaracie się go naprawić bo mimo wszysto wierzę, że jesteście inteligentą młodzieżą. Nawet najinteligentniejsi popełniają błędy. Przyznajcie sami,że żart Wam się nie udał, bo chyba tylko tak można to potraktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kochanowski Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 31.10.03, 19:49 Z Pani wypowiedzi wynika, że nie jest Pani absolwentką PLATER ,a nawet gdyby Pani była to już najstarsze księgozbiory tego nie pamiętają.Widzę, że Pani dziecko niestety należy do tej nieszczęśliwej grupy, która bezmyślnie spełnia niezrealizowane ambicje swoich sfrustrowanych rodziców...Wnioskuję z tego, że wypowiada się właśnie Pani ,a nie sam zainteresowany bądź zainteresowana.Prawdopodobnie ten nieszczęśnik zamiast odpocząć po ciężkim tygodniu zakuwa pod czujnym okiem ''ukochanej''mamusi... Odpowiedz Link Zgłoś
zaglada Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach 31.10.03, 23:16 "dziecko niestety należy do tej nieszczęśliwej grupy, która bezmyślnie spełnia niezrealizowane ambicje swoich sfrustrowanych rodziców..." myle ze kolega bardzo trafnie ocenił sytuacje pani dziecka. mówi pani ze my jestesmy nieinteligentni czy wrecz arogandzcy i głupi ale co mozna powiedziec o takich ludziach jak pani którzy nie daja sie spałnic własnemu dzieku tylko kieruja jego zyciem i tzrymajsc je w złotej kladce "dla jego własnego dobra"... to jest smieszne i absurdalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
zaglada Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach 31.10.03, 23:09 jest mi przykro z tego powodu, ze obraza pani uczniów tej szkoły. jestem w pierszej klasie i nie uwazam zeby publiczne wypowidanie sowich pogladów było złe. gdyby tak było konstytucja zabraniałaby tego a nie chroniła tego prawnie:p ponad to szkoła ta zawiodła moje oczekiwania. Spodziewałam sie napawde czegos innegi i prosze mi nie mowic ze to był moj wybór i szkołe mozna zmienic bo to jest omijanie istniejacych problemów w sposób małowyszukany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik z 2klasy Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.telpol.net.pl 05.11.03, 19:19 Koleznaka ma swieta racje...CZY WIESZ ,ZE TO DOPIERO POCZATEK???? Tego co cie tutaj spotka nie zapomnisz do koncz zycia-czyli do matury! Jak ci sie wiedzie z historii i fizyki???? Juz chodze do tej instytucji od jakiegos czasu i mam ja głeboko w d.... ta szkoła robi z nas szmaty ,ktore nie nadaja sie nawet do ich przeznaczenia... Żalosne jest tez to ,ze nie ma dyskotek.\NIECH NAM NIE WCISKAJA KITU ,ze wzmacniacz nie dziala,bo nawet gdyby działał to i tak i by nie było...I NIE BEDZIE.Bo poco???w plater przeciez trzeba sie uczyc i ktory nauczyciel by został na takiej dyskotece ,no ktory????Chyba tylko CERBER aby nas zgnoic i sponiewierac.. Serdecznie pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych "uczniów" tej szkoly... wytrzymajcie to albo zrezygnujcie.Niby proste...ale ,gdzie wtedy pojsc?? Szczegolne pozdro dla sympatycznej kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sternlein Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 195.117.103.* 07.11.03, 17:52 co do dyskotek to ich nie ma bo na ostatniej ktos sie "nieodpowiednio" zachowal, a to podobno samorzad mial pilnowac, zeby sie ludzie nie rozlazili po szkole i nie rzygali po korytarzu... Odpowiedz Link Zgłoś
zaglada Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach 31.10.03, 23:18 "dziecko niestety należy do tej nieszczęśliwej grupy, która bezmyślnie spełnia niezrealizowane ambicje swoich sfrustrowanych rodziców..." myle ze kolega bardzo trafnie ocenił sytuacje pani dziecka. mówi pani ze my jestesmy nieinteligentni czy wrecz arogandzcy i głupi ale co mozna powiedziec o takich ludziach jak pani którzy nie daja sie spałnic własnemu dzieku tylko kieruja jego zyciem i tzrymajsc je w złotej kladce "dla jego własnego dobra"... to jest smieszne i absurdalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba z 4 klasy Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:10 taaaak? w dupach sie poprzewracalo!!!!!!!! ludzie!!!! szkola to nie budynek, to nie nauczyciele, ale my!!!! my, uczniowie!!!! jestem cholernie zadowolony z mojego wyboru (oczywiscie mowa o wyborze szkoly:), jest super, mam swietna klase, dobrze sie rozumiemy, caly czas imprezujemy i lejemy na system... nie ma sie czym przejmowac, wazne, zeby bylo fajnie... w zasadzie patrzac z perspektywy czasu, to musze przyznac, ze bardzo mi przykro, ze juz jestem w klasie maturalnej i nadejdzie taki dzien, kiedy wstane i nie bede musial jechac do centrum, nie bede ogladal znajomych twarzy, nie bede sie razem z nimi smial z nauczycieli i gadal o glupotach.. ech, lezka sie w oku kreci... jeszcze cos do mlodszego pokolenia: przestancie sie nad soba uzalac i lepiej pomyslcie jak spedzic ten czas plateranski, zeby nie byl zmarnowany i zebyscie potem mogli go wspaniale wspominac, jednym slowem olewajcie nauke (w ogole nie jest tak zle, sa luzy, nie wiem co Wy mowicie) i imprezujcie ile wlezie...!!!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clubbing man PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 22:09 Chciałem co nie co napisać o tej "pseudo" szkole. Nie będę się rozpisywał bo duzo by tu było pisać. Ta szkoła po prostu dobija każdego z osobna i widać to na każdym kroku. Zaraz po wejściu do szatni widać stosunek uczniów do tej szkoły po cytatach "Plater-ludzie ludziom zgotowali ten los", "jesteś pwewien jeszcze możesz zrezygnować". Jeśli chodzi o wyposarzenie szkoły w różne sprzęty to są one chyba przedwojenne. Mamy siłownie ale wszystko jest popsute więc nie mozna tam chodzic. Sala gimnastyczna wyglada jak buda dla psa, nie da sie nawet dobrze zaserwować przy siatkówce. Komputery nawet całkiem, szkoda tylko ze kupili nowe jak juz nie mam informatyki od 2 lat. Niektórzy nauczyciele zatrzymali sie chyba na epoce przedlodowcowej(sa nierefolmowlani). Naprawde duzo by tu pisać. Cała kase która wplacamy na rozne kompitety i inne takie idzie chyba na karme dla psa obronnego naszej cudownej szkoly "Emila", no i nie zapominajac na XERO pani EDYTY bo sie ciagle psuje. I to tyle co chciałem napisac o tym wszystkim. Aha i jeszcze ten rozowy kolor-wszyscy w Sosnowcu sie z niego smieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:56 Zgadzam się z Arnim.Może to nie jest popularne ale także jestem zadowolony z wyboru tej szkoły i nie jestem z klasyka ani mat-inf.Nigdzie w szkołach nie jest idealnie ale w Plater jest chyba lepiej niż w innych sosnowieckich ogólniakach.Z panią B.(od próbowek)też się da żyć. Nie ma co narzekać to niezła szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My źli! Maturzyści Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 14:39 Witam :) :) Dzisiaj jestem szczęśliwa, a to dlatego, że tylko 5 godzin spędziłam w tej nienormalnej szkole!!! Jestem maturzystką i moim jedynym marzeniem jest nie tyle zdanie maturki co wyjście z tej szkoły. Mam juz wszystkiego dosyć. Naprawdę!!! W ostatniej klasie zostawiła nas wychowawczyni (bo ją wykończyliśmy...), a przydzieleni zostaliśmy KOMUŚ innemu... A może z tym nawet nie było by tak najgorzej, gdyby nie to, że wszystko musimy robić sami... Ale to nie jest moim życiowym problemem. Najbardziej wkurza mnie to, że bez żadnego pytania zostałam przydzielona na rozszerzony niemiecki podczas gdy ten język mnie wogóle nie interesuje... Mam 6 niemców w tygodniu a w domu nie robię nic innego jak siedzę i kłuję niemiecki... A co z moim przedmiotem maturalnym, czyli angielskim? Naprawdę mam dość! Najgorsze jest to, że nikt sie nie sprzeciwi, bo konsekwencje... Na początku roku został rozpatrzony przy całej "dyrekcji" i nauczycielach nasz problem. Nie powiem, żebyśmy byli super -zgraną i kulturalną klasą, ale nikogo nie obchodzą jednostki. A dlaczego? Bo nikomu nie chce się zawracać głowy indywidualnościami. I jak tu człowiek może rozwijać swoje możliwości??? Nie ma szans!!! Niech ktoś spojrzy na to z tej strony!!! Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę wytrwałośći. PS. A o warunkach lepiej nie będę się wypowiadała!!! Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plat.jedn.+ Epoche Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.telpol.net.pl 30.10.03, 22:39 Powtarzamy: dziwię się, dziwię, dziwię. Nie jest pewne, czy to uczeń, czy „dorosły” zainicjował tę ohydną (w części odnoszącej się do paru frustratów, których porównanie z jaskiniowcami byłoby uwłaczające dla jaskiniowców) wymianę zdań na tzw. Forum. Jedno jest pewne: jest to forum „Gazety Wyborczej”. Jako takie jest – immanentną – częścią „GW”. I „GW” odpowiada za treści pojawiające się na jej (pożal się, Boże) „forum”. Warto się zastanowić, czy niektóre wypowiedzi nie noszą znamion wykroczenia przeciw prawu. Wykroczenia przeciw dobrym obyczajom i normom kulturalnym – z pewnością tak. Może ktoś z prawniczym wykształceniem – i to ktoś nieuprzedzony – przeanalizowałby je? Anonimowi autorzy niektórych wypowiedzi czynią bardzo wyraziste „aluzje” do osób reprezentujących środowisko szkolne w Plater, aluzje tak przejrzyste, że wiadomo, które osoby szkalują. Nie trzeba podawać nazwisk. Te aluzje i osobiste wycieczki, Redakcjo „GW”, brzmią i znaczą jak nazwiska. Nazwiska konkretnych osób. Które sponiewierano. Których godność osobistą naruszono. I nadal się – za Twoim Boskim przyzwoleniem, Redakcjo„GW”, poniewiera je, bo jarmark (co widać i słychać w okolicy) trwa. Jakby tego było mało, pewni uczniowie (???), w Twojej to szkole z klasą, „Gazeto Wyborcza”, opluwają kloacznymi wyzwiskami swoich szkolnych kolegów, którzy ośmielili się wypowiedzieć pozytywnie o swojej szkole. Użyliśmy, „W y b o r c z a Gazeto”, z pełnym przekonaniem epitetu „Boski”, bo zastąpiłaś już w tym kraju wszystkie instytucje, z Panem Bogiem włącznie. W jaki sposób, Redakcjo „GW”, przywrócisz dobre imię osobom, które sponiewierano na twoim Forum? A co z paniami A. i B., którym najbardziej nawiedzeni uczestnicy Twojego, „GW”, jarmarku, zdają się – celowo? – wyświadczać niedźwiedzią przysługę? Powtarzamy: nie wiadomo, kto rozpoczął ten wątek: uczeń czy „dorosły”. Wiadomo, że sprawiono jednej z najbardziej zasłużonych szkół w regionie „milutki” prezent na jej 95–lecie. Komu, tak naprawdę, na tym zależało? Co z kwestią odpowiedzialności? Także odpowiedzialności za słowo na Twoich łamach, „GW”? Powtarzamy: dziwię się, dziwię, dziwię. Nie jest pewne, czy to uczeń, czy „dorosły” zainicjował tę ohydną (w części odnoszącej się do paru frustratów, których porównanie z jaskiniowcami byłoby uwłaczające dla jaskiniowców) wymianę zdań na tzw. Forum. Jedno jest pewne: jest to forum „Gazety Wyborczej”. Jako takie jest – immanentną – częścią „GW”. I „GW” odpowiada za treści pojawiające się na jej (pożal się, Boże) „forum”. Warto się zastanowić, czy niektóre wypowiedzi nie noszą znamion wykroczenia przeciw prawu. Wykroczenia przeciw dobrym obyczajom i normom kulturalnym – z pewnością tak. Może ktoś z prawniczym wykształceniem – i to ktoś nieuprzedzony – przeanalizowałby je? Anonimowi autorzy niektórych wypowiedzi czynią bardzo wyraziste „aluzje” do osób reprezentujących środowisko szkolne w Plater, aluzje tak przejrzyste, że wiadomo, które osoby szkalują. Nie trzeba podawać nazwisk. Te aluzje i osobiste wycieczki, Redakcjo „GW”, brzmią i znaczą jak nazwiska. Nazwiska konkretnych osób. Które sponiewierano. Których godność osobistą naruszono. I nadal się – za Twoim Boskim przyzwoleniem, Redakcjo„GW”, poniewiera je, bo jarmark (co widać i słychać w okolicy) trwa. Jakby tego było mało, pewni uczniowie (???), w Twojej to szkole z klasą, „Gazeto Wyborcza”, opluwają kloacznymi wyzwiskami swoich szkolnych kolegów, którzy ośmielili się wypowiedzieć pozytywnie o swojej szkole. Użyliśmy, „W y b o r c z a Gazeto”, z pełnym przekonaniem epitetu „Boski”, bo zastąpiłaś już w tym kraju wszystkie instytucje, z Panem Bogiem włącznie. W jaki sposób, Redakcjo „GW”, przywrócisz dobre imię osobom, które sponiewierano na twoim Forum? A co z paniami A. i B., którym najbardziej nawiedzeni uczestnicy Twojego, „GW”, jarmarku, zdają się – celowo? – wyświadczać niedźwiedzią przysługę? Powtarzamy: nie wiadomo, kto rozpoczął ten wątek: uczeń czy „dorosły”. Wiadomo, że sprawiono jednej z najbardziej zasłużonych szkół w regionie „milutki” prezent na jej 95–lecie. Komu, tak naprawdę, na tym zależało? Co z kwestią odpowiedzialności? Także odpowiedzialności za słowo na Twoich łamach, „GW”? Powtarzamy: dziwię się, dziwię, dziwię. Nie jest pewne, czy to uczeń, czy „dorosły” zainicjował tę ohydną (w części odnoszącej się do paru frustratów, których porównanie z jaskiniowcami byłoby uwłaczające dla jaskiniowców) wymianę zdań na tzw. Forum. Jedno jest pewne: jest to forum „Gazety Wyborczej”. Jako takie jest – immanentną – częścią „GW”. I „GW” odpowiada za treści pojawiające się na jej (pożal się, Boże) „forum”. Warto się zastanowić, czy niektóre wypowiedzi nie noszą znamion wykroczenia przeciw prawu. Wykroczenia przeciw dobrym obyczajom i normom kulturalnym – z pewnością tak. Może ktoś z prawniczym wykształceniem – i to ktoś nieuprzedzony – przeanalizowałby je? Anonimowi autorzy niektórych wypowiedzi czynią bardzo wyraziste „aluzje” do osób reprezentujących środowisko szkolne w Plater, aluzje tak przejrzyste, że wiadomo, które osoby szkalują. Nie trzeba podawać nazwisk. Te aluzje i osobiste wycieczki, Redakcjo „GW”, brzmią i znaczą jak nazwiska. Nazwiska konkretnych osób. Które sponiewierano. Których godność osobistą naruszono. I nadal się – za Twoim Boskim przyzwoleniem, Redakcjo„GW”, poniewiera je, bo jarmark (co widać i słychać w okolicy) trwa. Jakby tego było mało, pewni uczniowie (???), w Twojej to szkole z klasą, „Gazeto Wyborcza”, opluwają kloacznymi wyzwiskami swoich szkolnych kolegów, którzy ośmielili się wypowiedzieć pozytywnie o swojej szkole. Użyliśmy, „W y b o r c z a Gazeto”, z pełnym przekonaniem epitetu „Boski”, bo zastąpiłaś już w tym kraju wszystkie instytucje, z Panem Bogiem włącznie. W jaki sposób, Redakcjo „GW”, przywrócisz dobre imię osobom, które sponiewierano na twoim Forum? A co z paniami A. i B., którym najbardziej nawiedzeni uczestnicy Twojego, „GW”, jarmarku, zdają się – celowo? – wyświadczać niedźwiedzią przysługę? Powtarzamy: nie wiadomo, kto rozpoczął ten wątek: uczeń czy „dorosły”. Wiadomo, że sprawiono jednej z najbardziej zasłużonych szkół w regionie „milutki” prezent na jej 95–lecie. Komu, tak naprawdę, na tym zależało? Co z kwestią odpowiedzialności? Także odpowiedzialności za słowo na Twoich łamach, „GW”? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 23:33 A teraz mały cytat ze "Statutu II Liceum Ogólnokształcącego im. Emilii Plater w Sosnowcu": "Uczeń ma prawo do swobody wyrażania myśli i przekonań, w szczególności dotyczących życia Szkoły... (rozdz. VIII §66.f)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plateanka jedna Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.telpol.net.pl 31.10.03, 06:04 To chyba dobrze, że jest taki punkt w statucie.Nie znaczy to, że można uwłaczać godności ludzi. A czy Statut zezwala naużywanie plugawego słownictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Re: oprychowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 09:09 Z kąd ty się chłopie znalazłeś na tym forum. To jest dla ludzi inteligentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: oprychowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 09:29 Przecież to jasne że oprych nie jest z plater, dla takich jak on nie ma tu miejsca. A jesli jednak jest - to go namierzymy i dostanie od nas to, co mu się należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: oprychowi IP: *.softpro2.pl 31.10.03, 17:16 Uważaj lepiej na swoje wypowiedzi. Sądząc z Twojej tego, co mówisz albo jesteś w 1/2 klasie albo żyjesz w swoim własnym świecie i nie masz pojęcia o tym, co się dzieje w tej szkole. W każdym razie zastanów się dwa razy zanim wyskoczysz znowu z gadką typu "my go namierzymy i dostanie od nas to, co mu sie należy". Oprycha jak dotąd popiera większość forumowiczów, więc lepiej zastanów się nad tym, z kim zadzierasz. I nie rób obciachu ludziom z Plater przemieniając tę polemikę w początek jakiejś wojny na pięści. Jedyne, co trzyma jeszcze tę szkołę w kupie to jej uczniowie. Szkoda by było to zmarnować. Życzę "dalszych sukcesów w szkole". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: oprychowi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 22:16 Ty to bagno nazywasz polemiką? A jednak sie przestraszyłeś marny opryszku! Nawet pisać się nauczyleś! powodzenia na maturze! A w Plater jest extra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: oprychowi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 22:25 Jakoś nie widze tej większości, za to wiem co myślą o takich jak wy!I słusznie uważają was za marne wszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oprych Re: oprychowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:39 Życzę tym "inteligentnym" ludziom by sie przypadkiem nie potknęli o krawężnik, jak idąc po ulicy będą tak wysoko nosa zadzierali.Mogę również powiedzieć że "moja rodzina jest częścią tej szkoły od 3 pokoleń" ale jaki to ma związek z tym co ja myślę?A niech ci odważni mnie znajdą w szkole to ich troche przytka bo gwarantuje że to mnie powinniście sie bać a nie ja was.I radze nie kierowac do mnie gróźb,których nie jesteście w stanie spełnić.A jeżeli ktoś czuje sie na siłach stanąć ze mną w szranki do "inteligętnej" i "kulturalnej" debaty to prosze,tylko nie wiem czy zdzierży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oprych Re: oprychowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 23:12 No widze że bardzo długie i elokwentne są te wasze riposty frajerzy.2 linijki i tyle na co was stać.No brawo,winszuję wysokiej samooceny w świetle tak marnej retoryki.Poprostu za tępi jesteście.Macie wygórowane mniemanie o sobie na podstawie waszych ocen i często lizusostwa,co nie znaczy że naprawdę jesteście inteligentni.Osobiście to myślę,że ograniczeni jesteście jeżeli nie widzicie pewnych rzeczy,które dzieją się w szkole.A co do krytyki mnie to potraficie czepiać się jedynie słówek,nie przedstawiając żadnych sensownych argumentów.Więc powiem wam niekulturalnie:walcie się wszyscy na ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sternlein Re: oprychowi IP: 195.117.103.* 04.11.03, 19:01 brawo!! brawo!! i tak powinna wygladac cala nasza debata!! inteligentna i na poziomie!! tylko ludzie poprostu do tego nie dorosli, bo przeciez liceum dopiero uczy dojrzalosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: oprychowi IP: 213.17.237.* 31.10.03, 13:27 kochany pisze się "skąd" a nie "z kąd" ........co wy się z choinki urwaliście??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plateranka :] Re: oprychowi IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 31.10.03, 14:54 od kiedy skąd się pisze: Z kąd?????? sam byś nie wchodził na forum, jak pisać nie umiesz, a nie wspomnę o czepianiu się innych... :/ i ty taki inteligentny jesteś niby, tak? to gratuluje obiektywnej samooceny, ale chyba coś ci nie wyszło jednak :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 14:48 Ja nie używam plugawego słownictwa!!! To Oprych i Samael!!! A w statucie jest tylko: "Uczeń ma obowiązek z szacunkiem odnosić się do wszystkich członkó społeczności szkolnej..." (Rozd. VIII §67.b)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: 213.17.237.* 31.10.03, 13:20 ..do tej dziewczynki z pierwszej klasy co jej sie tutaj tak bardzo podoba...dziecko opanuj sie co ty wiesz o nas w tej czwartej klasie-czy twoj wychowawca ci ublizal??bo nasz owszem czy mowil ci ze jestes glupia nie inteligentna i czy mowil ze dolozyl wszelkich staran by oddac twoja klase bo chodza do niej sami debile...Cyba jeszcze nie przezylas tego.Oczywiscie nie wszyscy tacy sa, niuektorzy sa bardzo kompetentni i wiedza jak nauczac.A w dodatku chcialem zauwazyc, ze niektorzuy nauczyciele juz tu nie ucza i to sa Ci ktorych ty nie znasz wiec nie wypoowiadaj sie po 2 miesiacach bo co ty w ogole mozesz wiedziec..w dodatku dopiero z czasem okazuje sie kto tu tak naprawde jest wartosciowym i sprawiedliwym czlowiekiem...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazda J A Z D A ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 16:56 JAZDA!!! Jazda! Jazda! Jazda! !!? !? ! ?? ! JAZDA ! JAZDA ! J..A..Z..D..A..! !!! !!! !!! !!! Jazda? JAZDA! JAAZDAA! JAAAZDAAA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pierwsze nauka Co jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 17:31 Wam się uczyć nie chce lenie śmierdzące!!!! Do książek to może się jeszcze czegoś nauczycie. Ale wątpietak pędzimy z programem, że nie ma możliwości nadrobiednia. Buahahaha!!!! Już za pół roku matura, a wy nic nie umiecie. Jesteście "Świńskim ryjami", które nic mnie nie obchodzą. Do zobaczenia na sprawdzianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plateranin Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 00:53 Jaki jest sens tej dyskusji? Czy istnieją szkoły idealne w których wszyscy uczniowie są zadowoleni? W Sosnowcu poza Plater i Staszicem nie ma szkół z osiągnięciami.Krytykować łatwo, trudniej wskazać to co jest wartościowe, pozytywne.W dyskusji o naszej szkole pojawiły się osoby używające niecenzuralnego języka czy komuś chodzi o to, aby sprowadzić ten wątek do poziomu kloaki? Nie dajmy sie manipulować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdj Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 14:03 Jak wielkim tchórzem trzeba być, zeby siegac podawno skompromitowne metody uprzejmego donoszenia? Nie stać cię na nic wiecej? Po co czekałeś cztery lata? Skad taki przypływ odwagi? W Internecie odwaga zadziwiająco potaniała! Pękasz koleś!!!!!!! a w ogóle to jest śmieszne! Szkoła jak jak szkoła. Prznajmniej coś umiem, a na studiach nie muszę sie wstydzić swego dyletanctwa. Przekonasz sie o tym wkrótce, jak wiele od niej dostałeś i jaki dziś jesteś wredny! Nie musisz lubić belfrow, ani oni nie muszą lubić ciebie! Nie ma takiego obowiązku. Zreszta dziwiłbym sie gdyby cię lubili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Survivor Survivor komentuje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 12:13 Platerkę skończyłem na tyle dawno, że nie znam nikogo tam dziś uczęszczającego, może poza młodszym rodzeństwem moich szkolnych kolegów, a i to ze słyszenia tylko. Są to jednak dzieje na tyle niedawne, że moje nazwisko (którego ze względów różnych a zrozumiałych nie podam) jeszcze się paru osobom kojarzy. Różnie się kojarzy. Narzekacie, młodzieży droga, na trampeczki. A to myśmy je wywalczyli i w niebyt zepchnęli papućki. Tak, tak, jakkolwiek niedorzecznie to brzmi, to do naszych czasów przepisowym obuwiem zmiennym były domowe kapcie. Heroiczna ta walka może nie była, a i trampki niby żadna rewelacja, i w sumie czuję się, jakbym się kompromitował o tym pisząc, bo zaraz będę udowadniał, że można dużo, a wyjeżdżam z trampkami, ale... Nawet trampki mogą stać się narzędziem do naruszenia fundamentów skostniałego systemu. W każdym razie neohipisowska oraz grunge'owa młodzież, która za naszych czasów uczęszczała do świeżo różowej budy obficie, w przepisowych trampkach wyglądała wyjątkowo nieprzepisowo. Ale na to akurat nie było paragrafów. Nieśmiertelna Edyta była za naszych czasów bohaterką drukowanej telenoweli w gazecie rozchodzącej się co tydzień w stu egzemplarzach. Akademie i różne takie robiliśmy sami, jeśli uważaliśmy to za sensowne, albo z nauczycielem, który wiedział, że nie należy nas kompromitować, a o którym my wiedzieliśmy, że nie wymyśli niczego poniżej poziomu. I raczej nikt nie proponował nam niczego smutnego i bez sensu. Wiedzieli, że jeśli nas zniechęcą, to będą mieli większy problem od tych, których mogliby nam przysporzyć. Najzwyczajniej w świecie liczyli się z nami. Może dlatego, że byliśmy w stanie robić rzeczy, o których oni nie wiedzieli, że są możliwe. I były to rzeczy dla nas, ale na tyle niealternatywne, że można było je podciągnąć pod promocję szkoły. Kompromis? Być może, ale po każdej takiej imprezie można było jeszcze coś niszowego wyszarpać. Taki sobie handelek albo, teraz będzie żart, partnerskie stosunki. Spięcia na linii czynniki - my nagłaśnialiśmy. Pełna kultura i stanowczość. Raz udało nam się nawet całkiem zgrabnie skompromitować jakieś porządkowe postanowienie Rady P. Skończyło się na dywaniku, ale nic nam nie można było zrobić. Bo to my kręciliśmy tą budą, to dzięki nam pojawiała się ona na afiszach i w gazetach, więc jak by to wyglądało, gdyby nagle wyleciał jeden czy drugi zasłużony animator życia pozaszkolnego, menedżer kultury i sztuki? Byliśmy górą, a w każdym razie tak się wydawało wielu z nas, a to już dużo. Na koniec mała uwaga natury fizycznej, chociaż z fizyki zawsze byłem noga, mimo świętej Pani Profesor (w imieniu wielu dziękuję). Energii jest w Was dużo (nawet średnia długość postu, pomijając chamskie połajanki, jest w tym wątku ponadprzeciętna), z tym że straty tej energii wahają się w granicach przynajmniej 80%. Forum to jest coś, ale przede wszystkim daje dowód Waszej bezsilności. A nic tak nie cieszy Przedwiecznej Pani Soc (porównaj Ingsoc, G.Orwell, 1984), jak bezsilność i apatia młodzieży. Chętnie bym z Wami pogadał w tzw. realu, ale się pewnie będziecie bali, że przychodzę z Krainy Deszczowców. A adresu e-mail nie podam, bo poziom niektórych wypowiedzi wskazuje na to, że mógłbym zostać zaspamowany na śmierć. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego życzę (zresztą pewnie jeszcze zajrzę). S. PS Nauczyciele nie zarabiają 700. Większość z nich bierze w granicach 1500+, no i oczywiście Plater to nie jest jedyne źródło ich zarobków. "Nauczyciel z Plater" to dobry chwyt przy negocjowaniu ceny korepetycji na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4-klasistka Re: Survivor komentuje IP: 213.17.237.* 04.11.03, 15:15 Chcialam zauwazyc, ze bardzo podoba mi sie Twoja wypowiedz i zgadzam sie z nia w pelni..Wreszcie ktos napisal prawde..Jezeli pozwolisz podpisze sie pod Twoim komentarzem. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX [...] IP: *.pro / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 19:18 Załóżmy stronkę internetową o prawdziwym obliczu Plater!!! Pokażmy jak wygląda sekretariat, gabinet dyrektorki, a jak szatnie i kilka(naście) sal z naciekami na suficie zamalowanymi (niedbale) białą farbą. A statut wysłałbym do Trybunału Konstytucyjnego, żeby sprawdzić czy jest zgodny z konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzystka Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.11.03, 20:22 Szukasz guza ,a weż się zajmij czytaniem lektur może będziesz miał lepsze efekty niż biadolenie.Nie znoszę cierpiętników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plateranka :] Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 02.11.03, 20:41 zgadzam się z Tobą w pełnym tego słowa znaczeniu :) zacznijmy się uczyć, a nie biadolić hihi :) ponarzekaliśmy, teraz nadeszła pora na powrót do naszego kochanego różu :] do zobaczenia na korytarzu z książkami w ręku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 22:35 Wy to chyba musicie udać się na badania psychiatryczne. Podajcie adresy zamieszkania to przedzwonię do Toszka, Rybnika, Tworek, czy Morawicy. To na prawdę wyjdzie Wam na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 15:45 n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: made in staszic:D Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 16:06 hm... trudno mi sie jest do całej sprawy ustosunkowac, bo znam palater tylko z opowiadan przyjaciół i mamy (któa skądinąd bardzo sobie szkoły chwali, ale to widocznie było dawno i ne prawda :> Nie zdazyłam przeczytać wszystkich komentarzy ( wiecie maturka i te sprawy... :) ale te które przejżałam potwierdzaja opinie moich znajomych i coż... nie napawaja optymizmem. Ja też chodze po domu wyzywając po kontach na to że mam b.duzo nauki, mało czasu dla siebie, zeby iść do Antidotum czy chociażby porządnie sie wypac. Ale wiem dlaczego to robie, i co najwazniejsze wiem ze praca ktora w to wkladam bedzie doceniona... Nasi belfrowie ( z p. dyrektorem na czele) traktuja nas jak doroslych ludzi i po partnersku (ne ma to jak spotkac siedzac sobie w knajpce przy pifku dyretora, zupelnie normalna sprawa.. :). Cenia nasza wląsna inicjatywe, zostawiją wolny wybór (chociażby w sprawie tak kontrowejsyjnej w II Lo stdniówki). Wielu z nich w rózny sposób związnych jest lub bylo z Plater. Dyr, kochana-zakręcona Jola, gografica sami konczyli rożową szkołe ;P Sławny prof. Rauk uczył tam przez wiele lat (stety, niestety juz na emerytiurze). Oczywiscie są i nauczyciele niereformowalni- trzeba ich po prsotu przyjąc takimi jacy są. Zdaje sobie tez sprawe z tego że obydwie szkoł nazyważ trzeba raczej "pseudoelitarne" - przy rekrutacji nie ma juz ostrej selekcji, praktycznie każdy przy odrobinie dobrej woli sie dostanie. Widać to niestety po kulturze ludzi mijanych na korytarzu.... Pozostawiam bez komentarza to czy jest to równanie szans edukayjnych, czy zapewnianie etatów nauczycielom. No nic. Mogłabym jeszcze tak długo pisac, ale biologia mnie wzywa... Villi, Szweykowscy, Lewiński juz zniecierpliwienii czekaja az otworze ich ksiązki. Bo mam jutro lekcje z najwiekszym postrachem stasia- pania W. ;) Pozdrawiam wszystkich zniecheconych z Plater i postuluję: maturzysci wszyskich szkoł łaczcie sie we wspólnej męce ;) (oby zakonczonej sukcesem :) P.S. pozdrowenia i <przytul_bardz_mocno) dla kochanej Ines :]]]]] sory za literówki, ale sie spieszyłam <papa> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: także z Plater Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 17:11 Wierzę Ci, bo Cię (chyba) znam. Nie daj się tylko wpuścić w "maliny"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: made in staszic:D Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 17:39 hi, hi. no chyba mnie znasz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba z 4 klasy Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:13 tak na marginesie: STASZIC wy sobie tam "przejŻyjcie" jeszcze raz te wpisy, bo widocznie malo do Was z tego wszystkiego trafia i idzcie sie dalej uczyc ksiazki telefonicznej na pamiec... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: made in staszic :D Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 20:46 hihi, no ja nie wiem jakie są w Plater zwyczaje, ale nam nikt ksiazki telefonicznej na pamiec nie kaze sie óczyć :P stawaiamy na twórcze myślenie :]]] i prosze sie ne czepiac takich goopot jak pżeglądanie :> przeprosilam za błedy przeciez :> special poozdrufka dla Qby tak dbającego o poprawność językową :P Odpowiedz Link Zgłoś
monique02 Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach 03.11.03, 17:06 Hmm... Cóż, chodzę już dosyć długo do tej szkoły i poznałam zarówno jej dobre strony, jak i złe. Myślę, że wielu z Was bardzo przesadza mówiąc, że jest tu tak okropnie. Było w moim szkolnym życiu bardzo wiele takich sytuacji, w których miałam już totalnie dość, chciałam się wynieść byle dalej od Plater. Wiem jednak, że wiele daje mi ta szkoła. Napewno wiele się wymaga od uczniów, co chwila klasówki, sprawdziany, pytanie. Są nauczyciele, którzy wywołują we mnie strach, ale są też tacy, i to wielu, którzy są fantastyczni. Nie jestem osobą o mocnych nerwach, wręcz przeciwnie - szybko wpadam w przygnębienie i bardzo przeżywam niepowodzenia. I to właśnie Plater nauczyło mnie pewnego dystansu, walczenia o siebie. I co najważniejsze - mam pewną satysfakcję, że wiem o wiele więcej niż moi znajomi z innych szkół, potrafię wykorzystać swoją wiedzę i jestem z tego dumna. Uwierzcie mi, w Plater nie jest tak źle, da się tu żyć, potrzeba jedynie samozaparcia. Naprawdę jestem w szoku po przeczytaniu tych wszystkich opinii. Może nie jest idealnie - ale pokażcie mi szkołę, w której jest idealnie, w której nauczyciele kochaja się nawzajem z uczniami, wszyscy są szczęśliwi i bez siedzenia przy książkach mają wiedzę geniuszy. No i oczywiście jest super wyposażona, ma najnowocześniejszy sprzęt i wszystko jest tam najfajniejsze. A narzekamy, bo jesteśmy ludźmi i po prostu musimy sobie na coś powyzywać. Ale ludzie! Nie przesadzajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 klasa Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:30 ostani juz moj post:) powiedzcie czy za**biscie nie jest, kiedy siedzicie sobie w lawce i: -sluchacie zartow i glupich historyjek pani L. od Ruskiego -gracie w karty i drzecie sie na historii u Pana M. -siedzicie na matmie i podziwiacie wspanialy usmiech Pani B. -oceniacie nieocenione:) zdolnosci naszych informatykow:) -sluchacie jak fizyk Pan 5er:) mowi o czyms, o czym sam nie ma zielonego pojecia:) -smiejecie sie z dlugiego Ksiedza na religii i wiele wiele innych.. nie ma powodow,zeby narzekac.. - Odpowiedz Link Zgłoś
m_i_g_a_s Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach 03.11.03, 17:23 Nie rozumiemy się dalej? Przestańcie wypisywać te bzdury, bo sobie problemów narobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk kl. Ie Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.tele3.pl 03.11.03, 18:22 Plater to Auschwitz... już to gdzieś słyszałam. Hmm.. Wiem jestem w tej szkole dopiero od dwóch miesięcy ale beż wahania mogę powiedzieć, że wszystkie stereotypy jakie sądzą, że Plater jest do bani zdaje mi się że nie są obiektywne. Od Początku jest fajnie miła atmosfera. Klasy klasyczne drugie i czwarte są nastawione bardzo pozytywnie, odnoszą się do nas z niesamowitą serdecznościom. To mi się podoba. Nie było kocenia... Wychowawce mamy superanckiego, nasz Dziadziuś Piłsucki ... jest naprawdę niesamowity. Pani Edyta chociaż lubi krzyczeć jest bardzo sympatyczna, jak się do niej podchodzi z kulturom to na pewno będzie dobrze. Jak możesz się tak wyrażać o dyrektorce no wiesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plateranka :] Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 06.11.03, 15:06 na pewno jestes z klasyka?? "kulturom", "serdecznosciom"?? powodzenia na maturze w takim razie :D pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaata Re: PLATER-szkola dla ludzi o mocnych nerwach IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 23:16 Ejjjjjjjjj koles co Ty filozofija pawiana jestes czy jak ??? Edyta i fajna ?? To chyba musiales miec zwidy to babsko nie moze byc mile nawet jakbys czekoladki kupil to zje i zabije Cie spojrzeniem bazyliszka !!!Nie bylo kocenia ?? No to powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk kl. Ie Nietakie PLATER straszne jak go malowali IP: *.tele3.pl 03.11.03, 18:24 Plater to Auschwitz... już to gdzieś słyszałam. Hmm.. Wiem jestem w tej szkole dopiero od dwóch miesięcy ale beż wahania mogę powiedzieć, że wszystkie stereotypy jakie sądzą, że Plater jest do bani zdaje mi się że nie są obiektywne. Od Początku jest fajnie miła atmosfera. Klasy klasyczne drugie i czwarte są nastawione bardzo pozytywnie, odnoszą się do nas z niesamowitą serdecznościom. To mi się podoba. Nie było kocenia... Wychowawce mamy superanckiego, nasz Dziadziuś Piłsucki ... jest naprawdę niesamowity. Pani Edyta chociaż lubi krzyczeć jest bardzo sympatyczna, jak się do niej podchodzi z kulturom to na pewno będzie dobrze. Jak możesz się tak wyrażać o dyrektorce no wiesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackie Re: Nietakie PLATER straszne jak go malowali IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 23:42 Trzeba sie uczyć, upłynął wiek złoty! Bez wątpienia dobrze, że jest jeszcze szkoła w ktorej czegoś wymagają, bo spoleczeństwo nam strasznie spsiało i w ogole ma w nosie sprwy edukacji. Tak trzymać i nie dać sie zastraszyć leniwym smarkaczom. Powodzenia nauczyciele z Plater! Macie naprawdę ciężkie życie i niwdzięczną pracę. Absolwenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Nietakie PLATER straszne jak go malowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 15:19 Witam! Prawdopodobnie jestem z tobą w klasie(prawdopodobnie-bo coś mi się wydaje,że się pod kogoś podszywasz.Uczniowie klasyka nie powinni robić takich błędów!) Mimo to generalnie zgadzam się z twoimi opiniami.Inne klasy faktycznie są sympatycne,a w szkole panuje miła i,wbrew pozorom,znośna atmosfera.Pracować trzeba dużo,no ale przychodząc tu mogliśmy się tego spodziewać:)Podpisałam się imieniem,więc musisz mnie znać.APEL DO OGÓŁU: ludzie,jeśli już piszecie jakieś,nie zawsze zresztą obiektywne,komentarze,miejcie odwagę przynajmniej się pod nimi podpisać.Tylko wtedy wasze opinie będą coś warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Nietakie PLATER straszne jak go malowali IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 06.11.03, 15:32 Brawo, Justyno! Jesteś dziewczyną z klasą.I słusznie nosisz swoje piekne imię... tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś