Gość: Mozilla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 17:11 1. jak myślicie do jakiego poziomu spadnie kurs jeśli wypadki potoczą się źle lub 2. jeśli uda im się wszystko dograć na czas to do jakiego poziomu kurs wzrośnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joe Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:33 tak a może ci jeszcze powiedzieć jaki kurs będzie w dniu 20 lutego????? Człowieku jak ktoś by NA PEWNO wiedział to byłby skończonym idiotą żeby publicznie sięz kimś dzieliś takimi informacjami, a jeśli ktoś ma tylko przypuszczenia to diabła są one warte. Usatysfakcjonuje cię odpowiedź że ja sądzę iż 1 akcja będą po 12.75 Zł ????? Bezsensowny wątek ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:16 moze i bezsensowny. Ale to tylko spekulacje i kazdy ma prawo podac swoje typy. Jak ci sie nie podoba to po prostu nie zabieraj glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozilla Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.05, 22:15 joe, chodzi określenie jakiegoś zakresu cenowego dla dwóch możliwych rozwojów wydarzeń, przedstawiając Ci to obrazkowo, wybierasz się gruchotem do rodziny na święta, masz do przejechania 100 km, liczysz: nie zrąbie się po drodze dojadę w 1-2 godziny, zrąbie się w połowie drogi- dojadę (dojdę) w 10-15 godzin. ot co, ja słabo siedzę w temacie, więc nie wiem do jakiego poziomu (zakresu) może zjechać kurs Elektrimu jeśli nie sprzedadzą pakietu akcji PTC za porządną kasę. i odwrotnie, jeśłi sprzedadzą za te min. 600 mln euro, to w jakie przypuszczalne widełki cenowe może trafić kurs w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:15 ale wycena akcji elektrimu to jest wróżkarstwo a nie matematyka czy nawet spekulacje oparte na jakichś pewnych faktach. Gdybyć pytał o cenęakcji jakieś w miarę normalnej firmy a w dodatku PRZEWIDYWALNEJ to by miało jakiś sens. Pytanie o akcje elektrimu w sytuacji gdy nawet nie wiadomo ile ta firma ma trupó w szfafie, a nie czy ma w ogóle trupa, nie ma sensu. Jeśli kupiłeś akcje poniżej dzisiejszej ceny i jesteśhociaż na niedużym plusie to je od razy sprzedaj. Zaoszczędzisz sobie kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozilla Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 20:29 dzięki wszystkim za odpowiedzi, heh, dobrze piszesz z tymi trupami, wygląda na to że kurs leci i jeszcze trochę poleci, ciekawe co za info zgotują w okolicach 9 lutego, dopiero zainteresowałem się giełdą, ale jeśłi zerknie się na listę informacji o Elektrimiu z ostatniego roku - serial brazylijski, swoją drogą nie ździwiłbym się jeśli DT-Vivendi-Elektrim dawno się dogadali, niestety w diabelski sposób; a może poprostu DT jest już pewne swego, ciekawe, jedno jest pewne - dopóki nie dojdzie do transakcji akcji PTC - pełne science fiction, ja akcje kupiłem średnio po 5,87 sprzedałem po 6,15, także coś tam zarobiłem, jeśi za niedługo zejdą do ok. 5 zł, giełda będzie nadal na hossie, to pomyślę o zakupie i kwocie jaką warto dać za akcję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:28 to nie wiem czy dobrze zrobiles ja trzymam jeszcze elektrim i sprzedam za niecale dwa tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozilla Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: 193.28.0.* 08.02.05, 12:09 :), o tyle dobrze, że np. w tym momencie mógłbym odkupić go po 5,50 zł, fakt faktem że któż to wie co się będzie działo z kursem, jeśli ruszy w górę to pewnie bardzo narowiście (i łatwo przegapi się moment kupna, najpierw dobre info otrzymają grube ryby, potem my szaraki), ale niestety niejasny jest sposób w jaki DT planuje zakupić te akcje i czy wogóle planuje, jeśli miałby zapłacić cenę rynkową? gdzieś tylko czytałem, że w związku z tym że ten cały sąd arbitrażowy z Wiednia nie obejmuje swą jurysdykcją Polski i nawet jeśli po 9 lutego nie zmieni się obecny stan (czy nieco później, po uprawomocnieniu się wyroku sądu polskiego)to wsio ryba, Elektrim i tak nie będzie musiał opchnąc akcji w tej opcji call za 250 mln euro. ale ile w tym prawdy to kompletnie nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drobny inwestor $$ Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 08.02.05, 13:27 Elekrim to jedna wielka zagadka Rok temu jakoś w lutym kupiłem po 5.20 aby po 2 miesiącach sprzedać po 10.10 i to był ostatni gwizdek bo kurs poszedł jeszcze do 10.60 po czym spadał i spadał. Ciekawe czy teraz też może się powtórzyć taka sytuacja. Z drugiej strony to elek kosztuje teraz znacznie poniżej swojej wartości księgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozilla tylko właśnie pytanie o C/WK IP: 193.28.0.* 08.02.05, 14:11 gratuluję dobrego biznesu wg danych z gazety, parkietu, ich C/WK jest bardzo ok, natomiast wg danych z onetu (i chyba też interii) są bardzo mocno w plecy i wskaźnik wynosi coś ok -1,0 tu są raporty z 2 różnych źródeł, dziwne bo wg jednego raportu jest kilka zł wartości księgowej na akcję, a wg drugiego minus kilka, bądź tu mądry (w Polsce jest chyba tylko jedna metoda księgowania).... gielda.onet.pl/4,51,spolki.html gospodarka.gazeta.pl/gielda/0,49607.html?xxsp=53&_typ=r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozilla poprawka IP: 193.28.0.* 08.02.05, 14:50 źle popatrzyłem na kolumny na onecie i przeskoczyłem na 2003 - SĄ tam TAKIE SAM DANE CO DO III kwartału 2004 i Elektrim ma wskaźnik na + (wartość księgowa na akcję 3,76 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiona Re: możliwe min i max Elektrimu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:37 strzelam: min - 4,50; max - 8.50 Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz961 Re: możliwe min i max Elektrimu? 02.02.05, 00:13 bardzo realne widelki Odpowiedz Link Zgłoś